Inhoud blog
 • waarschuwing !!!!!
 • Witloof uit België, Whit love from Russia.
 • pandora Minerva box 10
 • Pandora's Minerva box. deel 9
 • Pandora's Minerva box. deel 8
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Archief
 • Alle berichten
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • www.­oldtimernederlan­d.­nl
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Trektocht der Pioniers
  1 ste juni zondag
  13-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noa's Ark

  Noa’s    Ark.

   

  Als vervolg verhaal in de rubriek schatbewaarders, vonden we eindelijk de weg naar een unieke collectie hier ter lande.  Al enkele jaren geleden kwam er een contact in stand door het elektrische vehikel welk in het titelblad vernoemd word. Hiervan kan je een video op You tube bekijken; de Allison Electric 1902.

  In deze verzameling van de helaas overleden schatbewaarder, bevind zich ook een elektrisch voertuig, waarschijnlijk de enige van dit merk, aan deze kant van de Atlantische oceaan. Namelijk een Ohio Electric. 

  Er ging dus ruim 2 jaar overheen vooralleer er een geschikte gelegenheid  plaatsvond om in levende lijve dit overblijfsel te ontmoeten.

  Op een vroege zondagochtend ging het richting westen, en na een vlot ritje van een 2 tal uurtjes kwam ik ter plaatse in een schitterende groene omgeving die een en al rust uitstraald. Te midden daarvan een grote snoepwinkel.     Daar de gastheer nog niet gearriveerd was, kon ik het niet laten al eens door het raam te piepen, en al een eerste indruk te krijgen van wat er de komende uren op me af zou komen. Als een watertandend kind voor de vitrine van een snoepwinkel. “ The candy store” zou een gepaste naam zijn voor dit automotive lekkerland. Het deed me meteen denken aan een aflevering van Pipi Langkous. 

  Na enkele spannende minuten arriveerde de man die instaat voor het onderhoud van de collectie, en bij het openen van de deur waande ik me direct in de Ark van Noa…………….

  Deze laatste verzamelde zoals u weet van alle dierensoorten een paartje, met het oog op het voortbestaan van het specimen. Het bewaren en voortbestaan van zeldzame voertuigen was ook het doel van deze schatbewaarder. Enige vooropstelling was, dat de voertuigen eerder niet voldeden aan het courante, of op z’n minst moest er een boeiend en/of straf verhaal aan vast zitten.

  En dat laatste geldt in dit geval voor elk van de wagens in deze collectie. Noah, zo zullen we onze begeleider noemen, deed van elk voertuig  hier aanwezig, het verhaal. Ik heb ze niet op de vingers geteld, maar het moeten er een 50 tal geweest zijn. Een van de feiten is dat elk voertuig hier in perfect rijdende staat is. En ondanks dat zien ze elk jaar slecht een enkele keer het daglicht. Ze worden hier gekoesterd, in topconditie gehouden.Maar er is een tijd geweest dat ze wel degelijk deelnamen aan evenementen en rally’s wereldwijd. Enkele van de verhalen die me bijgebleven zijn, is dat van een monsterrit met een T Ford doorheen Noord Afrika, samen met compagnon en vriend Mahy, u weet wel. En het avontuur met een Humber langsheen Zuid Franse wegen. Deze laatste, de Humber uit 1908, is trouwens  mijn persoonlijke  favoriet uit deze stoeterij . Hij komt uit Brazilië, en werd ingezet op een plantage, waar de Heren des tijds over hun landerijen  cruisten. Aan de linkerachterkant van dit voertuig hangt nog de zinken bak waarin de geweren bewaard werden, voor het schieten van groot wild, of het in toom houden van opstandige slaven…………. Een gigantisch voertuig met veel  blinkend koperwerk en met bruin leder beklede body, nog in originele toestand verkerend.  Edwardian vakwerk !

  Een prachtvoertuig, waarvan nog slecht 2 exemplaren bestaan, en er soms bezoekers van heinde en verre, speciaal naar België afzakken.

  Over België gesproken, natuurlijk bevinden zich er enkele Belgisch gefabriceerde mobielen. Een schitterende Germain tourer 1914, een aloude Nagant, ook uit iets vroegere periode,  en met erg apart en spannend verhaal.Helaas te lang en breed, en soms een tikkeltje te venijnig, om hier uit te smeren.

  Ontdekt  in Australië en met veel kommer en kwel naar Europa overgebracht. Een FN met mooie race body. Een prachtige 2 zits - roadster Minerva uit 1926 typ WW , die ondanks zijn sportieve uiterlijk, geen makkelijke jongen om te besturen is. Chauffeur zijn was geen luxe. Een wat later exemplaar van Imperia, eigenlijk een kopie van de Duitse Adler is ook te aanschouwen.

   Een groot deel  bestaat uit Amerikaanse wagens.  Iedereen is op de hoogte van de Duitse grundlichkeit, maar destijds, tijdens de Belle epoque, en daarvoor, stond Amerikaanse kwaliteit mee aan de top. De meest waardevolle auto, volgens taxateurs, is een Franklin uit 1902. De oudste wagen is een Benz uit 1898, met origineel chassis en techniek.  Ook nog oud; een Oldsmobile curved dasch 1902. Een van de eigenaardigste wagens is een mooie driecilinder tweetakt,Paige  Detroit  eveneens helemaal nog in zijn originele lak . Andere Amerikanen; Buick 1913, Caddilac 1909,  een Reo met chassis nr 8, en 2 andere luchtgekoelde Franklins.

  Noa legt uit hoe het komt dat deze 4 cilinder motoren niet warmlopen, dankzij een vernuftig uitlaatsysteem, welk de pas ontbrande, en dus heetste gassen versneld afvoerd. Ook het kleppensysteem van een model is bewonderenswaardig, daar in- en uitlaatklep in elkaar verwerkt zijn. 2 in een dus. Bij een vroeg model is de viercilinder ook dwars in de auto geplaatst. Niks dus dat Morris als eerste op dat idee kwam!

  Een model N Ford 1907 is van de partij, naast enkele T Fords. Dan nog de reeds genoemde Ohio Electric, zeer mooi dans son jus exemplaar.

  Ook een Amerikaanse highwheeler , Sears and Roebuck Oklahoma staat in het rijtje. Deze wagen was een Postorder bouwkit, die je dus na levering zelf, of bij je plaatselijke ‘black smith’  in elkaar moest steken.  Uit een wat latere periode staat er een Railton, een Engels merk, maar eigenlijk gebaseerd op de Amerikaanse Hudson. Ook nog van Hudson een mooie Essex Roadster, Een prachtige Paige Tourer uit de jaren 20 en een Willy’s Knight, met Daimler schuivenmotor vallen te bewonderen.

   

  De favoriet wat Noa betreft, is een kleine Renault AX 1912.  Licht en vinnig, start als een pluimpje en draait als een goedgesmeerd klokje. Aangenaam om rijden. Andere Fransozen zijn enkele  gigantische Renaults, Een  met zeer hoog uitgevoerde carrosserie, welke het vroeger toeliet in te stappen zonder dat je je hoge hoed moest afnemen. De andere een Renault Nervastalla uit de 30 er jaren staat de show te stelen met zijn Amerikaans aandoend uiterlijk, en een motor die lijkt op de 8 cilinder van Packard.  Een 1908 Peugeot taxicab staat naast de eerder besproken Humber, en is ook al geen kleine jongen .Een mooi Citroentje boulanger (bakker) model staat in nog ongerestaureerde toestand in een nabijgelegen schuur. Een kleine le zebre mag hier ook nog verblijven samen met een Peugeot, je weet wel met inklapbaar metalen dak uit de dertiger jaren is ook aanwezig, en een nog wat later uit de jaren Hotchkiss Gregoire 1952.  Nooit gezien of van gehoord dit model. Volledig uit een stuk aluminium gegoten chassis, boxermotor, een mooie aerodynamische carrosserie. Slechts enkele exemplaren van vervaardigd, en zodanig duur in productie dat deze mee bijgedragen heeft tot faillissement van de fabriek.

   En zeldzame Italiaan is de Lancia Lambda,  allereerste auto met onafhankelijke wielophanging, en een Lancia racewagen uit Argentinië, met evenzeer een pracht van een storry aan vastgeplakt.  Duitse en Engelse auto’s zijn hier niet zo dik gezaaid. Enkele DKW’s, de al eerder genoemde Benz, een Hanomag komisbrot, eerste ontwerp van mr. Porche, EMW, Mercedes sl,  Nog enkele dwergautootjes en Amerikaanse wagens uit de jaren 50 vullen de nog beschikbare plaats volledig op, en een  Austin seven met leuk verhaal als vondst in Nieuw zeeland. De ontdekking werd gedaan tijdens de Pacific rally in het magische jaar 2000, bij 2 oudjes die het wagentje voor de juiste prijs wel wilden meegeven.

  .Daarmee komt er ook een abrupt einde aan de beschikbare tijd. Zoals steeds lijken de uren korter wanneer je je amuseert, en met volle teugen geniet van bijzonder aangenaam gezelschap. Noa zou makkelijk een dik boek vol kunnen pennen met de verhalen die hij beleefde sedert midden jaren zeventig. Wie weet krijgt hij ooit de tijd dat ook te doen. Het zou de moeite waard zijn.  Deze collectie is in ieder geval compleet. Niets zal er nog bij komen en niets zal er weggaan,  maar hopelijk mogen nog velen genieten van deze nalatenschap.

  Mogelijk zitten er hier en daar wat foutjes ingeslopen wat exacte data of benamingen betreft, of zelfs typ en taalfouten zijn niet vreemd. Degene die het juiste antwoord daarop heeft, mag het altijd melden, en we passen het aan.  Als een paling in het groen gelegen, dit kleine privé museum.

  Blik door het raam; "The  candy store" voor liefhebbers van lekkernijen!!! Belgian chocolate

  Oudste Patiënt van de Dokter, Benz 1896 Geen replica, origineel chassis en techniek !!!  Daarnaast een oldsmobile curved dasch 1902

  Hoogst getaxeerd voertuig een Franklin 1902 luchtgekoelde en dwars geplaatste 4 cilinder.

  Over naar het Belgische spul;  FN met mooie race body, en in de juiste kleur.

  Ook al in de Juiste kleur, Belgische Germain,1913. Geniet er van, want deze kom je zelden tegen..

  Grote tourer, jammer genoeg een beetje onder gemotoriseerd.

  Deze Nagant uit Australië, of was het Nieuw Zeeland heeft heel wat zweet , tranen en Ping Ping gekost om hem in deze staat en in België te krijgen. Jammer;  om een goede foto te maken heb je wat meer ruimte nodig.

  Imperia, maar toch meer een Adler. Vandaar ernaast een DKW.

  Minerva WW uit 1926. Gigantisch 2 persoons vehikel.

  Minerva langs de voorkant, en een kleine piep in Noa's ark.

  Moment suprème Oog in oog met een Humber 1909.........   Delicious ...Mmmmmmmmmmm. Mijn persoonlijke favoriet, vooral  omwille van de originaliteit; de geesten van degenen er ooit in reden leken nog aanwezig .

  Je kan  uit de foto moeilijk opmaken hoe groot deze wagen is.... De passagiers achteraan hadden ook al een appart windscherm, gemonteerd aan ongeveer 80cm lange koperen buizen. Veel beenruimte.  Het autootje ernaast is de eerder geziene 4 zits Nagant. Schiet een dikke meter te kort.

  De woonkamer van de Humber, Sober, maar stijl en veel buikruimte voor de chauffeur.  

  Zinken geweerbak opzij gemonteerd, origineel Ledercarosserie van meer dan 100 jaar oud!!  Toen hadden ze nog Koeien !

   Nu we toch met het engels werk bezig zijn, Uit een wat latere periode deze schitterende Railton.

  Het moet niet altijd groot en gigantisch zijn, Austin 7, meegebracht met het vliegtuig na deelname aan de Pacific rally, en ter plaatse gevonden. Ernaast ook een zeer zeldzaam exemplaar, geen isetta of vespa maar zundapp.

  Nog even een Humber snuitje, daarnaast een franse Peugeot Taxi cab 1910.

  13-09-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  12-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg noa's ark
  Vervolg Noa's ark

  Het grootste deel bestaat uit Amerikaanse wagens zoals deze Ford model T en

   Buick 1913 Roadster


  Een vroege Reo maar minder oud dan hij lijkt.


  Een van de meest merkwaardige voertuigen deze Tweetakt 3 cilinder  Paige Detroit, volledig in origineel kleedje. Na de Humber mijn Favoriet op plaats nummer
   2...


  En wat te denken van deze Caddilac uit het jaar 1909. 

  Deze Ohio Electric was oorzaak van ons bezoek aan deze verzameling. Kijk en geniet, want die kans krijg je geen 2de keer, tenzij je naar de states wil trekken.

  Op een rijtje, Ford Model N,1906 
   dus nog vooraleer de T in productie ging. Zijn er 2 van in België, Daarnaast de Sears die je als bouwpakket kon bestellen, en daarachter nog een T ford met zeer eigenaardige carosserie.
  Een tweede Franklin luchtgekoelde 4 cilinder,met in elkaar schuivende in en uitlaatkleppen.

  Paige Tourer uit de eerste helft van de 20ger jaren. Ook al zeldzaam aan deze kant van de oceaan.

  Overland Knight met Daimlet schuivenmotor. Rijdt heel lekker.

  De Railton werd als engels merk verkocht, maar eigenlijk was het een Amerikaanse Hudson in een engels Jasje. Combinatie van kwaliteitstechniek en europees design.

  Sportieve achterkant van de Franklin.

  En zo ziet het er uit onder de motorkap van een latere Franklin. Luchtgekoelde motor, mooi helemaal gepolijst.

  De Reo met chassis nr 8, en ook nog helemaal origineel..   Daarnaast de T ford die een mega rit maakte doorheen Noord Afrika.

  De Favoriet van Noa, wat rijeigenschappen betreft. Renault AX 1911. Klein maar zeeer fijn.

  Nog een Renault waar je je hoge hoed niet hoefde afnemen om in te stappen.

  Jammerlijk een beetje verloren dit sympathieke citroentje...

  Ook sympathiek, klein en fijn; Le Zebre

  Wat groter formaat Peugeot taxicab 1909.Franse constucteurs waren geneigd wat kleinere wielmaten te gebruiken. Kijk en vergelijk met de Humber.

  12-09-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  10-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg II Noa's ark
  vervolg II

  Tot slot nog een eenzame Italiaan, Lancia Lambda, eerste voertuig met onafhankelijke wielophanging.  Klein overzicht doorheen de Ark, ook enkele 'modernere wagens vullen de ruimte op;  EMW, Mercedes, Lancia, Peugeot decouvrable, Hotchkiss,  Jammer genoeg komt er ook aan mooie dingen een einde........... Alle auto's zijn niet in beeld gekomen, sommige foto's zijn mislukt, anderen onglipten aan de aandacht, de tijd,, maar het is tegelijk een stille stiekeme reden om nog eens opnieuw om audiëntie te vragen.

  Noa, van harte bedankt om ons te laten meegenieten en hopelijk tot ziens!

  10-09-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 14/11-20/11 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 27/07-02/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Gastenboek
 • mr
 • Circuit des Ardennes 2017
 • Barbour Glenden Fleece Gilet Olive
 • Barbour Ariel Quilted Jacket Dk.chambray
 • Het wordt steeds beter

  Bedankt voor uw bezoek,druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek, hopelijk tot ziens  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • -0001

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!