Inhoud blog
 • Next ; what's up doc ;
 • waarschuwing !!!!!
 • SPONSORS GEZOCHT !!
 • Minerva nieuws uit eigen land
 • minerva nieuws uit eigen land 2
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Archief
 • Alle berichten
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • www.­oldtimernederlan­d.­nl
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Trektocht der Pioniers
  1 ste juni zondag
  16-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merry Christmas and Happy motoring 2014
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste  wensen 2014 aan alle lezers..

  Klik op de foto !

  16-12-2013 om 11:56 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  10-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Odins Walhalla  Odin's Walhalla


  De donkere, soms saaie eindejaarsdagen zijn weeral gearriveerd, en wat is er nu beter om deze op rituele wijze te verdrijven.  Naast de traditionele familiebezoeken, opteren we voor een gezellig beursbezoekje of  binnenspringen bij gelijkgestemde zielen.

  We namen we de stier weer eens krachtig bij de horens en begaven ons naar de Bakermat van de Belgische luxeautomobiel, Provincie Antwerpen. Alhier vond de jaarlijkse oldtimerbeurs plaats te Broechem. De beurs was een enorm succes. Op het moment dat ik langsheen de buitenkant liep deed het geroezemoes denken aan een zomerse bijenkorf. Ontmoetingen met mensen die je al een hele tijd niet meer gezien hebt, aangename gesprekken, een vriendelijke glimlach, doen de donkere dagen al vlug vergeten. Dit jaar was Broechem ook plaats van afspraak met een plaatselijk oldtimer Goeroe, of was het een Viking?

  Vanaf de oude legerkazernes, ging het richting zijn Walhalla, rijk van Odin, of de hemel volgens de Noorse Mythologie. Het staat te boek als zijnde een grote zaal voor eervol en heldhaftige gesneuvelden, met wel 500 poorten. Een toepasselijke titel voor het nu volgend verhaal in onze reeks  ‘schatbewaarders’ ?

  Een straatje in een niemendaldorpje, waar rijtjeshuizen je niet doen vermoeden wat er achter de vele deuren schuilgaat. Onze gastheer, laten we hem John Doe noemen, opent een niets zeggende oude poort, waarachter een  alledaagse garage schuilgaat. Hier in past maar juist een gewone gezinswagen. Aan de achterzijde van deze garage hangt een stuk plastic, en een groot, zwaar, donkerrood doek. Het deed denken aan theater gordijnen. John Doe licht deze op en erachter komt een grote ruimte met een gewelfd dak tevoorschijn. Het tromgeroffel mag je je er zelf bij inbeelden.  Alhier worden geruime tijd schatten opgeslagen. John verteld dat dit gebouw, een dikke eeuw en langer geleden, het enige was, in de verre omtrek. Het stond er moederziel alleen. Doorheen de tijd is er immer maar meer omheen gebouwd, tot het resultaat van vandaag……. Een cluster straten, woningen en typisch Belgische koterijen..

  Onze blik ontwaart meteen enkele ‘gesneuvelden’,  maar John begint zijn verhaal bij het begin………………

  Als 15 jarige al verplaatste hij zich naar de norm van de tijd, met een brommer, of nog beter ‘nen Tuf’. Een Zundapp uit begin jaren zestig, en het moet rond deze periode geweest zijn dat hij geïnfecteerd werd met de microbus oldtimerus. Deze Zundapp, hoewel het slechts een 50 ccke is, verplaatste hem destijds tegen 85 Beaufort, met zijn liefke er achterop,  zonder tegenpruttelen, naar al zijn bestemmingsplaatsen. De Vetkuif van toen heeft ondertussen plaatsgemaakt voor gedistingeerd grijs, en ook het liefke is er niet meer. Maar nog steeds staat den tuf met al zijn herinneringen hier op deze heilige grond.

  John is vooral geïnteresseerd in het technische en geschiedkundige aspect. Techniek die op een of andere manier speciaal te noemen is heeft een beentje voor. De eerste schat die in de ogen steekt, is een Packard, van net na WO 2.  Een dikke rijen 8 cilinder gaf de nodige power aan deze volumineuze mobiel. John doet de hele geschiedenis uit de doeken, van hoe dit model als o.a. concurrent van Caddilac ontstaan is. Het komt er op neer dat tijdens WO 2, Packard zich niet echt had voorbereid op het einde van de oorlog, en de reproductie moest beginnen met verouderde modellen.

  Deze Packard heeft dan ook het chassis van een pre war model, met daarop een modernere koets. Dit maakt dat bijvoorbeeld de deuren gigantisch dik zijn, daar men bouwde verder op een smal chassis, waarop men een veertiger jaren look wou creëren.

  Zo op het eerste zicht, nog heeeeel veel werk aan deze winkel, maar volgens John is er toch al veel aan gedaan, een probleempje met de motor zou, als dit opgelost is, de wagen snel terug op de baan brengen.

  We schuiven verder naar een ander project, waar mijn oog al een hele tijd naar afdwaalde. Onder een afdeksel zit iets moois verstopt, maar wat???  John doet een beetje geheimzinnig, en een brede glimlach verschijnt op zijn aangezicht. Hier schuilt blijkbaar een geheim project. Maar toch kan uiteindelijk de deken gelicht worden. De cover van een volgend boek is geopend. Er verschijnt de mooi gevormde radiator van een Panhard Levassor, SS uit 1925

  Deze SS heeft niets te maken met meneer Adolf, en ook niets met het bekende Supersport. Maar wel met iets wat er niet op zit, namelijk ‘Soupappen’. Fransen spreken enkel Frans.  Deze wagen heeft  een schuivenmotor, ook al een technisch stokpaardje van Den John. Kortom SS staat dus voor “Sans Soupappes”. En wat John op z’n minst evenveel aanspreekt, is de hele geschiedenis van gebeurtenissen tijdens WO I. Duitsland  moest na de capitulatie het veroverde stuk Frankrijk terug  geven. En het in geldnood verkerende  Bugatti imperium verkocht patenten aan Panhard, om de fabriek terug op te bouwen. De meesten daarvan werden nooit gebruikt, maar anderen weer wel, mits  kleine aanpassingen. De  achterophanging van deze auto is typisch ook voor een bepaald Bugatti model. De  half eliptische vering, en de manier van montage van de achteras, zorgde voor een evenredigere, centrale krachtoverbrenging. John beweerd dat als je het chassis van deze Panhard naast een Bugatti zou zetten, je slechts weinig verschillen zal kunnen opmerken. Wat heel mooi is aan deze auto, is de carrosserie. Het wordt een sportieve versie met een skiff body. John, hoewel geen enkele opleiding als schrijnwerker, maakte hem helemaal zelf. Of toch met een beetje hulp van zijn Workmate. Fantastisch. Zoals eerder in dit blog gezegd, je moet het gewoon doen…………  Echter bij het maken van de spatborden is John een beetje stilgevallen met dit project, maar heeft nu de nodige tips gekregen over hoe je er zelf een paar kan brouwen.

  Rechts van de Panhard staat een Toyota Celica, persoonlijk niet mijn bier, maar wel met herinneringen, want deze sportauto’s waren nieuw in mijn vroege dagen. Moesten er liefhebbers zijn onder de lezers, John heeft besloten hem te verkopen om weer wat meer ruimte te krijgen, en andere projecten te financieren.

  Links van de Panhard staat een kevertje..  Op dit moment helaas de enige rijdende oldi van John…. En ook rechts staat een nog  wat ouder model. Ook hier valt een en ander over te vertellen, maar dat gaan we even niet doen wegens nog meer  toepasselijk stof voor dit blog..

  Achter de Panhard was ons reeds eerder opgevallen, een enorme automobiel ook weer onder een plastieken omhulsel. Hier staat de trots van John’s verzameling, hoewel ik de indruk had dat de anderen dat ook waren. We zagen hem al eens 2 jaar geleden op de Minervadag van Linkeroever. De Minerva coupé chauffeur 1919.

  John gaat er prat op dat deze wagen met chassis nr 114, de oudste bekende Minerva is, van net na de oorlog. Hij vertoond vele kenmerken die aantonen dat deze nog opgebouwd is met onderdelen van vooroorlogse Minerva’s. John kent bijna de gehele geschiedenis. Oorspronkelijk reed deze wagen ergens in het Zuid Amerikaanse Uruguay…… Welke functie hij daar uitoefende is niet bekend, maar John stel zich graag voor dat de wagen ergens ingezet werd op een of andere Plantage, of dienst deed voor een hoge ambtenaar. Men kan zich voorstellen dat de mobiel daar een heel leven achter de rug had, gezien de staat waarin hij zich bevond toen John hem aankocht. Hij ging via een museum in Uruguay via een Engelse handelaar in nog enkele andere handen over, vooraleer John hem in handen kreeg omstreeks de laatste eeuwwisseling. Een massa werk werd verzet, vooral aan het carosserie gedeelte, welke bijna volledig uit hout is opgebouwd, en volledig overplakt was met een ‘niet originele’ fineerlaag. Gelukkig waren alle essentiële onderdelen zoals verlichting, instrumenten, en ook de communicatie voor de passagiers met de chauffeur, nog aanwezig. Momenteel moet enkel de binnenbekleding van het achtercompartiment nog herdaan worden, daar deze niet helemaal naar de smaak is van John. En dan de motor, onlangs tijdens het met de hand aandraaien liep er iets vast, en nu dus, is er een operatie nodig………. Weeral werk!

  Alsof dat er nog niet voldoende is, want naast deze minerva staat nog een ander stokpaardje. Nogmaals een Minerva 1926, en niet de minste, maar een 6 cilinder 20 pk sportsaloon. Tjonge, je moet er maar aan durven beginnen! In de ogen van John valt het allemaal nog al mee…………. Nog een beetje van dit en een beetje van dat…En als je weet waar John vandaan komt, is er al een en ander gebeurt. John kocht hem namelijk enkel als chassis met motor, en nu staat hier een bijna volledige automobiel..

  Wanneer deze voltooid is word dit met zekerheid de allergrootste trots van de collectie, John deed nog even het verhaal van de Franse benaming van de sportsaloon uit de doeken. De Grand Routierre, wat stond voor een zware wagen met licht koetswerk voor lange afstanden. In het Italiaans heet dat dan weer ‘Grand Tourismo’ Weeral iets bijgeleerd, want daarvan had ik nog nooit gehoord.

  Als afsluiter dan, staat er nog een overbijfsel van een Minerva vrachtwagen.. Een beetje moeilijk bereikbaar, want John expliceert hoe hij alle vehikels moest verplaatsen om zijn tweede rijdende Minerva naar autoworld in Brussel te vervoeren, voor de tentoonstelling die daar onlangs liep. Ook een vrachtwagen dus, tot in de puntjes gerestaureerd bevind zich in deze collectie. De tentoonstelling is ondertussen afgelopen, maar de vrachtwagen mag nog een tijdje blijven. John realiseert zich ondertussen dat hij ruimte nodig heeft voor zijn projecten, en hoe mooi deze vrachtwagen ook is, tot in de puntjes gerestaureerd, hij staat hier een beetje verwaarloosd. Het oude gebouw heeft zijn charmes, maar is niet echt geschikt om perfecte voertuigen langere tijd op te slaan. Hij overweegt derhalve ook de verkoop, hoewel met spijt.

  Tot hier dan onze zoete inval in het Walhalla, nu nog 499 andere poorten te gaan !!!

  Bedankt John voor de ontvangst en vele verhalen.  Na het openen van het Theater is dit de eerste indruk...........

  Dichts bijzijnd deze Packard waar ooit 8 cilindertjes in moeten passen.

  Deze leek al net iets interesanter afgedekt onder een stofdoekje.

  Panhard levassor Sans Soupappes. 1925

  Zelf gebouwde Skif caroserie.

  Zeer geslaagde achterkant, houten spaakwielen...  ernaast de Toyota celica voor liefhebber te koop !!!!!

  De voorlopige trots van Jean, Minerva coupé chauffeur uit Uruguay..

  Voor sommigen niet echt een geliefd model, voor Jean alleszins wel, wegens overvloed aan geschiedenis.

  Het insturmentenbord, mooi compleet en werkend.

  En het lekkerste boutje word tot het laatst bewaard, Minerva 6 cylinder sportcoupé 20 PK met een klein beetje werk aan ..

  Jean zal de donker winteravonden ook wel gevuld krijgen....

  Klein motorblokje zonder soupappen.

  Vanuit het profiel kan je zien wat een gigantische bak dit is. Mooie lange snuit, lage voorruit, vier deurs reislimo.

  En langs achter nog wat ruimte in een luxueuze kofferbak, voor bagage die het vooruit gestuurd personeel nog niet meehad.

  We komen over een paar jaartjes nog eens terug..........

  10-12-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  02-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minerva tentoonstelling 2013
  Minerva tentoonstelling 2013!!!

  De  Belgian Vehicle Heritage Club , ook wel bekend als de "Minerva club", nam het initiatief om het jaar mooi af te sluiten met een tentoonstelling van Minerva automobielen in het Brusselse automobiel museum aan het jubelpark. De plechtige opening vond plaats op 1 november, en wij hadden het genoegen er bij te mogen zijn. Vooral de relatie België - Nederland werd belicht.

   Van de ongeveer 180 Minerva's in het Minerva register kan je nog deze maand iets meer dan 10% hiervan gaan bewonderen in de Belgische hoofdstad. Dank zij de medewerking van een tiental Minerva bezitters kon de permanente tentoonstelling met een 10 tal wagens uitgebreid worden. Totaal dus een 20 tal wagens en 2 motorfietsen van dit prestigieuze Belgische merk.
   
  Helaas liet de electronica ons in de steek zodanig dat slecht enkel foto's genomen konden worden, maar dankzij de aanwezigheid van Bruno Costers, toch een mooie indruk op oldtimertips.  Eveneens aanwezig was een reporter van La vie de l'auto, welke met zekerheid een mooie reprotage zal wijden aan dit initiatief.

  volg hier de link naar de fotoreportage van Bruno Link naar het foto album.   Minerva Expo loopt van 2 tot 30 november 2013

  Een nog op te bouwen Minerva

  Minerva typ C 1910

  Zijaanzicht van deze 'coupé chauffeur"

  Het oudste exemplaar op deze tentoonstelling uit 1904. foto BC.

  zeer fraai exemplaar met torpedo carosserie. foto B.C.

  Foto BC.

  een overzichtje, foto BC.

  wie wil dit nu niet in zijn garage hebben staan? foto BC.

  Ook een saloon heeft zijn charme's.  Foto BC.

  Naast de uitgeleende exemplaren is dit een van de Minerva's uit de Mahy colectie, welke permanent worden ten toon gesteld/  Voor iedere liefhebber zeker een aanrader om nog eens binnen te springen in Autoworld Brussel !!

  Met dank aan Belgian Vehikel Heritage Club, en Bruno Costers.

  02-11-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  22-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pre 1919 Rally
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen jaren  eindigden we het rijdend seizoen meestal met de Sweet Valley Rally.
  Een kleinschalig evenement voor pre WO I auto's.  De organisator liet vorig jaar weten dat hij dit voor de laatste keer organizeerde, maar gelukkig werd de handschoen opgenomen en in de  bekwame handen van een andere liefhebber  gelegd.
  Vertrekplaats was dit jaar de Noorderkempen, en de toerrit ging ook over de noordergrens.
  Een meer dan schitterend herfsttemperatuurtje van om en bij de 19 graden, en een barometer met de naald op bestendig, zorgden  o.a.voor de goede sfeer.
  Een klein overzicht van de jammer genoeg bescheiden opkomst.


  Deze Humber dateren we rond 1905.........

  Hiermee moest je het destijds doen om van A naar B te geraken.

  Handige bewaarplaats voor je lucifers,  maar hoe vind je ze in het donker?

  Oudst deelnemend voertuig La minerve 1902.

  Dit is het bescheiden interieur.

  Overland 1912, dat zijn 101 jaar op de teller.

  Heeft tijdens zijn bestaan al enkele medailles vergaard.

  Deze fraaie Cadilac 1910 is uitgerust met alle mogelijke accesoieres uit die tijd.

  ¨Paraplu in de aanslag....  maar hij bleek overbodig.

  Kijk eens wat een bling bling ...

  ongeveer een jaartje of  2 later produceerde men deze Buick ..  een paar deuren extra
   l
  Interieur ietsje bescheidener qua bling bling.

  T fordjes kunnen op dit soort treffens niet ontbreken. Echte werkpaardjes. Bijna onkapotbaar.

  Een zeldzame Reo uit 1914, die volgens de eigenaar al heeeeeeel wat kilometertjes onder de wielen heeft.

  Jongste Telg was deze Lagonda tourer. Of hij pre 1919 is? Des al niet te min een mooi stuk.

  vergelijk eens de interieurs 1902 - 1919

  Als afsluiter nog een schitterend T fordje, zo mooi  heeft Henri hem nooit gezien.!!!

  Bijlagen:
  63.jpg (193.7 KB)   

  22-10-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  22-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rallye Du Hain 2013

  Randonnée du Hain 2013

  In het vorige verslag konden we een glimp door het venster van de” Candy store” werpen, maar tegenwoordig  moet je daar eigenlijk zo ver niet  voor reizen.  Ons computerscherm als venster op de  wereld voldoet prima. Het is via dit medium, dat ik al enkele jaren de belevenissen tijdens de “Randonee du Hain”, op You tube volg.

   

  Een evenement in het franstalig deel van België, maar als nederlanstalige ben je ook welkom, zolang je maar een mooi vers oud stuk scheurijzer meeneemt.  Men legt de nadruk op sportieve vooroorlogse auto’s,  maar ook een tourer of andere special word hartelijk ontvangen.  Om het in levende lijve mee te maken, moet je je pc afsluiten, en je hupekee…. je zittende gat op een rijdende zetel in beweging zetten. .

  2013 was het moment om dat te doen.  Niet al te vroeg uit de veren richting centrum des landes. Waren we toch wat vroeger opgestaan, dan hadden we de mogelijkheid gehad om onderweg een halt te houden aan de Pikante vensters.  Verlichte ramen waarachter hooggekrukte en met stillettohakjes voorziene, vriendelijk zwaaiende dames te entertainen.  Jonckheer kon ze dan  met zijn  nieuwe grote uitschuifbare  camera lens  plezieren. Niet voor niets de dames van plezier genoemd.  Neen, DAAR stopten we dus niet, wel even aan een aantrekkelijk uitziend Legermuseum met als opschrift ‘ dit is geen amerikaanse stock’. Wat zijn we toch braaf!!!

  We reden verder richting Fleurus, alwaar op het plaatselijk kasteeltje de middagstop van de randonnée voorzien was, na een helse rit van dikke 80 km, met ingebouwde beproevingen. Nog een beetje vroeg, maar toch waren de eerste, waarschijnlijk snelste deelnemers al aangekomen.  Ze hadden in afwachting van de anderen het  Varken al  uitgehangen.  Dat hing namelijk al smorend lekker te  geuren aan het spit.  Twee Bugatti’s, een Daimler Special  verrieden dat de rit er eerder onzacht aan toe was gegaan, gezien ze een mooi modderspattenpatroon  tentoonstelden. Een kunstenaar zou het niet beter kunnen.   En inderdaad, naar het schijnt waren de gekozen wegen alles behalve gladgestreken.   Terwijl  het varkentje rustig verderdraaide, ariveerden  een 40 tal toffe bakken, en werden de equipes nog voor ze zich aan kanibalisme konden bezondigen, ontvangen met champagne, en lekkere hapjes. Een soepje,  Foie grass, mosseltjes in speciale saus,  en een ferm glas witte wijn.  Daarna aan tafel, ging het er  het wel heel gezellig aan toe. Stoere leuzen werden luidkeels  uitroepen, en het ongelukkige varkentje naar binnengewerkt , met de nodige andere ingrediënten.   Het tafelen duurde enkele uurtjes, vooralleer het nog een 50 km verder, richting een wijnhandel ging waar het evenement werd afgesloten. Nu is het weer een jaartje  wachten tot een volgende aflevering.

   

  Tijdens het  feestmaal was het moment aangebroken om wat mooie beelden te schieten van de toch wel uitzonderlijke voertuigen. Dat deden we dan ook, waarvan hieronderstaand een overzicht.

  In de meerderheid Bugatti met 4 stuks, kenners mogen de types zelf benoemen,  en op gelijke voet Ford model A roadster, eveneens 4 exemplaren, en eigenlijk toch in de meerderheid door  nog een  ford; model T tourer.  Verder zagen we een wonder wonder  mooie Ballot 8 cylinder racemonster en een Ballot met geweven spatborden.  Volgens de bestuurder  is het rijden hiermee een van de 2 geneugten des levens, het gene waarbij je je kleren volledig aan mag houden.

  Dartmont, Amilcar, Salmson,Morgan,Citroên treffle, Austin seven, vertegenwoordigden de cyclecars.

   2xLagonda, Chevrolet, Morris Bullnose, Alvis, Citroen ,Auburn verdedigden de eer der tourers.

  MG,, een Belgische Imperia, Frazer nash kamen dan weer op voor de groep ‘Sport’

  Specials waren er in de vorm van; Daimler, 2 Fiats,en een  Delahaye brandweerwagen.

  Bmw, Ferari, Dodge. Waren er uit een wat latere periode.  Het opschrift verraad wat er onder de kap zit;  Ballot  8 cilinder...

  Een van de eerst geariveerden  Bugatti.

  Denk je er aan ooit met de Hobby te beginnen, dan is de A ford een aanrader. Mooi, sportief, extreem betrouwbaar, makkelijk aan onderdelen te geraken in het geval je ze toch eens nodig zou hebben.

  Met de aankomst van deze T ford was ford nipt in de meerdeheid, op de voet gevolgt door Buggatti.

  Alvis Speed 20?

  Voor het geval er een brandje geblust moest worden, deze Delahaye.

  MG, toch ook een mooi wagentje.

  Kijk, wat is er nu mooier dan palaveren tussen oude wagens, over oude wagens,  met een glaasje chamfoezel ter hand, en in de neus de geur van een varkentje aant spit...

  Frazer Splasch?


  Een van de 4 Bugatti's
  Overzichtje met  3de Buggatti, Ballot,  Austin seven, Buick en Overland, op de achtergrond nog een BMW.

  Maar ook een Citroën Treffle is welkom.  Treffle Meets Buggatti.

  Geen Bentley, maar Lagonda.

  Nog maals de Ballot.  Een kunstwerk van Modderspatten....

  Lagonda tourer.

  Op dit overzicht, Fiat, Amilcar, Salmson,Auburn, en ander moois...

  Bijlagen:
  rally de hain (131).jpg (140.7 KB)   

  22-09-2013 om 09:05 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  21-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg rallye du Hain
  Randonée du hain 2013...

  Een van de mooiste foto's..

  Oude wagens moeten niet altijd Spik en span zijn.  Een beetje karakter is toegelaten.

  Dartmont, MG, Buggi

  A fordjes 2x beige en 2x donkerblauw.

  De 4de buggatti.

  Fiat, Morgan,Frazer Nash  Uit de Pan american weggerukt, Dodge jaren 40.

  Met de Amilcar de laatste 50 km verteren....

  Deze Buggatti liet ons zijn achterkant zien. Tot volgend Jaar?

  21-09-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  13-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noa's Ark

  Noa’s    Ark.

   

  Als vervolg verhaal in de rubriek schatbewaarders, vonden we eindelijk de weg naar een unieke collectie hier ter lande.  Al enkele jaren geleden kwam er een contact in stand door het elektrische vehikel welk in het titelblad vernoemd word. Hiervan kan je een video op You tube bekijken; de Allison Electric 1902.

  In deze verzameling van de helaas overleden schatbewaarder, bevind zich ook een elektrisch voertuig, waarschijnlijk de enige van dit merk, aan deze kant van de Atlantische oceaan. Namelijk een Ohio Electric. 

  Er ging dus ruim 2 jaar overheen vooralleer er een geschikte gelegenheid  plaatsvond om in levende lijve dit overblijfsel te ontmoeten.

  Op een vroege zondagochtend ging het richting westen, en na een vlot ritje van een 2 tal uurtjes kwam ik ter plaatse in een schitterende groene omgeving die een en al rust uitstraald. Te midden daarvan een grote snoepwinkel.     Daar de gastheer nog niet gearriveerd was, kon ik het niet laten al eens door het raam te piepen, en al een eerste indruk te krijgen van wat er de komende uren op me af zou komen. Als een watertandend kind voor de vitrine van een snoepwinkel. “ The candy store” zou een gepaste naam zijn voor dit automotive lekkerland. Het deed me meteen denken aan een aflevering van Pipi Langkous. 

  Na enkele spannende minuten arriveerde de man die instaat voor het onderhoud van de collectie, en bij het openen van de deur waande ik me direct in de Ark van Noa…………….

  Deze laatste verzamelde zoals u weet van alle dierensoorten een paartje, met het oog op het voortbestaan van het specimen. Het bewaren en voortbestaan van zeldzame voertuigen was ook het doel van deze schatbewaarder. Enige vooropstelling was, dat de voertuigen eerder niet voldeden aan het courante, of op z’n minst moest er een boeiend en/of straf verhaal aan vast zitten.

  En dat laatste geldt in dit geval voor elk van de wagens in deze collectie. Noah, zo zullen we onze begeleider noemen, deed van elk voertuig  hier aanwezig, het verhaal. Ik heb ze niet op de vingers geteld, maar het moeten er een 50 tal geweest zijn. Een van de feiten is dat elk voertuig hier in perfect rijdende staat is. En ondanks dat zien ze elk jaar slecht een enkele keer het daglicht. Ze worden hier gekoesterd, in topconditie gehouden.Maar er is een tijd geweest dat ze wel degelijk deelnamen aan evenementen en rally’s wereldwijd. Enkele van de verhalen die me bijgebleven zijn, is dat van een monsterrit met een T Ford doorheen Noord Afrika, samen met compagnon en vriend Mahy, u weet wel. En het avontuur met een Humber langsheen Zuid Franse wegen. Deze laatste, de Humber uit 1908, is trouwens  mijn persoonlijke  favoriet uit deze stoeterij . Hij komt uit Brazilië, en werd ingezet op een plantage, waar de Heren des tijds over hun landerijen  cruisten. Aan de linkerachterkant van dit voertuig hangt nog de zinken bak waarin de geweren bewaard werden, voor het schieten van groot wild, of het in toom houden van opstandige slaven…………. Een gigantisch voertuig met veel  blinkend koperwerk en met bruin leder beklede body, nog in originele toestand verkerend.  Edwardian vakwerk !

  Een prachtvoertuig, waarvan nog slecht 2 exemplaren bestaan, en er soms bezoekers van heinde en verre, speciaal naar België afzakken.

  Over België gesproken, natuurlijk bevinden zich er enkele Belgisch gefabriceerde mobielen. Een schitterende Germain tourer 1914, een aloude Nagant, ook uit iets vroegere periode,  en met erg apart en spannend verhaal.Helaas te lang en breed, en soms een tikkeltje te venijnig, om hier uit te smeren.

  Ontdekt  in Australië en met veel kommer en kwel naar Europa overgebracht. Een FN met mooie race body. Een prachtige 2 zits - roadster Minerva uit 1926 typ WW , die ondanks zijn sportieve uiterlijk, geen makkelijke jongen om te besturen is. Chauffeur zijn was geen luxe. Een wat later exemplaar van Imperia, eigenlijk een kopie van de Duitse Adler is ook te aanschouwen.

   Een groot deel  bestaat uit Amerikaanse wagens.  Iedereen is op de hoogte van de Duitse grundlichkeit, maar destijds, tijdens de Belle epoque, en daarvoor, stond Amerikaanse kwaliteit mee aan de top. De meest waardevolle auto, volgens taxateurs, is een Franklin uit 1902. De oudste wagen is een Benz uit 1898, met origineel chassis en techniek.  Ook nog oud; een Oldsmobile curved dasch 1902. Een van de eigenaardigste wagens is een mooie driecilinder tweetakt,Paige  Detroit  eveneens helemaal nog in zijn originele lak . Andere Amerikanen; Buick 1913, Caddilac 1909,  een Reo met chassis nr 8, en 2 andere luchtgekoelde Franklins.

  Noa legt uit hoe het komt dat deze 4 cilinder motoren niet warmlopen, dankzij een vernuftig uitlaatsysteem, welk de pas ontbrande, en dus heetste gassen versneld afvoerd. Ook het kleppensysteem van een model is bewonderenswaardig, daar in- en uitlaatklep in elkaar verwerkt zijn. 2 in een dus. Bij een vroeg model is de viercilinder ook dwars in de auto geplaatst. Niks dus dat Morris als eerste op dat idee kwam!

  Een model N Ford 1907 is van de partij, naast enkele T Fords. Dan nog de reeds genoemde Ohio Electric, zeer mooi dans son jus exemplaar.

  Ook een Amerikaanse highwheeler , Sears and Roebuck Oklahoma staat in het rijtje. Deze wagen was een Postorder bouwkit, die je dus na levering zelf, of bij je plaatselijke ‘black smith’  in elkaar moest steken.  Uit een wat latere periode staat er een Railton, een Engels merk, maar eigenlijk gebaseerd op de Amerikaanse Hudson. Ook nog van Hudson een mooie Essex Roadster, Een prachtige Paige Tourer uit de jaren 20 en een Willy’s Knight, met Daimler schuivenmotor vallen te bewonderen.

   

  De favoriet wat Noa betreft, is een kleine Renault AX 1912.  Licht en vinnig, start als een pluimpje en draait als een goedgesmeerd klokje. Aangenaam om rijden. Andere Fransozen zijn enkele  gigantische Renaults, Een  met zeer hoog uitgevoerde carrosserie, welke het vroeger toeliet in te stappen zonder dat je je hoge hoed moest afnemen. De andere een Renault Nervastalla uit de 30 er jaren staat de show te stelen met zijn Amerikaans aandoend uiterlijk, en een motor die lijkt op de 8 cilinder van Packard.  Een 1908 Peugeot taxicab staat naast de eerder besproken Humber, en is ook al geen kleine jongen .Een mooi Citroentje boulanger (bakker) model staat in nog ongerestaureerde toestand in een nabijgelegen schuur. Een kleine le zebre mag hier ook nog verblijven samen met een Peugeot, je weet wel met inklapbaar metalen dak uit de dertiger jaren is ook aanwezig, en een nog wat later uit de jaren Hotchkiss Gregoire 1952.  Nooit gezien of van gehoord dit model. Volledig uit een stuk aluminium gegoten chassis, boxermotor, een mooie aerodynamische carrosserie. Slechts enkele exemplaren van vervaardigd, en zodanig duur in productie dat deze mee bijgedragen heeft tot faillissement van de fabriek.

   En zeldzame Italiaan is de Lancia Lambda,  allereerste auto met onafhankelijke wielophanging, en een Lancia racewagen uit Argentinië, met evenzeer een pracht van een storry aan vastgeplakt.  Duitse en Engelse auto’s zijn hier niet zo dik gezaaid. Enkele DKW’s, de al eerder genoemde Benz, een Hanomag komisbrot, eerste ontwerp van mr. Porche, EMW, Mercedes sl,  Nog enkele dwergautootjes en Amerikaanse wagens uit de jaren 50 vullen de nog beschikbare plaats volledig op, en een  Austin seven met leuk verhaal als vondst in Nieuw zeeland. De ontdekking werd gedaan tijdens de Pacific rally in het magische jaar 2000, bij 2 oudjes die het wagentje voor de juiste prijs wel wilden meegeven.

  .Daarmee komt er ook een abrupt einde aan de beschikbare tijd. Zoals steeds lijken de uren korter wanneer je je amuseert, en met volle teugen geniet van bijzonder aangenaam gezelschap. Noa zou makkelijk een dik boek vol kunnen pennen met de verhalen die hij beleefde sedert midden jaren zeventig. Wie weet krijgt hij ooit de tijd dat ook te doen. Het zou de moeite waard zijn.  Deze collectie is in ieder geval compleet. Niets zal er nog bij komen en niets zal er weggaan,  maar hopelijk mogen nog velen genieten van deze nalatenschap.

  Mogelijk zitten er hier en daar wat foutjes ingeslopen wat exacte data of benamingen betreft, of zelfs typ en taalfouten zijn niet vreemd. Degene die het juiste antwoord daarop heeft, mag het altijd melden, en we passen het aan.  Als een paling in het groen gelegen, dit kleine privé museum.

  Blik door het raam; "The  candy store" voor liefhebbers van lekkernijen!!! Belgian chocolate

  Oudste Patiënt van de Dokter, Benz 1896 Geen replica, origineel chassis en techniek !!!  Daarnaast een oldsmobile curved dasch 1902

  Hoogst getaxeerd voertuig een Franklin 1902 luchtgekoelde en dwars geplaatste 4 cilinder.

  Over naar het Belgische spul;  FN met mooie race body, en in de juiste kleur.

  Ook al in de Juiste kleur, Belgische Germain,1913. Geniet er van, want deze kom je zelden tegen..

  Grote tourer, jammer genoeg een beetje onder gemotoriseerd.

  Deze Nagant uit Australië, of was het Nieuw Zeeland heeft heel wat zweet , tranen en Ping Ping gekost om hem in deze staat en in België te krijgen. Jammer;  om een goede foto te maken heb je wat meer ruimte nodig.

  Imperia, maar toch meer een Adler. Vandaar ernaast een DKW.

  Minerva WW uit 1926. Gigantisch 2 persoons vehikel.

  Minerva langs de voorkant, en een kleine piep in Noa's ark.

  Moment suprème Oog in oog met een Humber 1909.........   Delicious ...Mmmmmmmmmmm. Mijn persoonlijke favoriet, vooral  omwille van de originaliteit; de geesten van degenen er ooit in reden leken nog aanwezig .

  Je kan  uit de foto moeilijk opmaken hoe groot deze wagen is.... De passagiers achteraan hadden ook al een appart windscherm, gemonteerd aan ongeveer 80cm lange koperen buizen. Veel beenruimte.  Het autootje ernaast is de eerder geziene 4 zits Nagant. Schiet een dikke meter te kort.

  De woonkamer van de Humber, Sober, maar stijl en veel buikruimte voor de chauffeur.  

  Zinken geweerbak opzij gemonteerd, origineel Ledercarosserie van meer dan 100 jaar oud!!  Toen hadden ze nog Koeien !

   Nu we toch met het engels werk bezig zijn, Uit een wat latere periode deze schitterende Railton.

  Het moet niet altijd groot en gigantisch zijn, Austin 7, meegebracht met het vliegtuig na deelname aan de Pacific rally, en ter plaatse gevonden. Ernaast ook een zeer zeldzaam exemplaar, geen isetta of vespa maar zundapp.

  Nog even een Humber snuitje, daarnaast een franse Peugeot Taxi cab 1910.

  13-09-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  12-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg noa's ark
  Vervolg Noa's ark

  Het grootste deel bestaat uit Amerikaanse wagens zoals deze Ford model T en

   Buick 1913 Roadster


  Een vroege Reo maar minder oud dan hij lijkt.


  Een van de meest merkwaardige voertuigen deze Tweetakt 3 cilinder  Paige Detroit, volledig in origineel kleedje. Na de Humber mijn Favoriet op plaats nummer
   2...


  En wat te denken van deze Caddilac uit het jaar 1909. 

  Deze Ohio Electric was oorzaak van ons bezoek aan deze verzameling. Kijk en geniet, want die kans krijg je geen 2de keer, tenzij je naar de states wil trekken.

  Op een rijtje, Ford Model N,1906 
   dus nog vooraleer de T in productie ging. Zijn er 2 van in België, Daarnaast de Sears die je als bouwpakket kon bestellen, en daarachter nog een T ford met zeer eigenaardige carosserie.
  Een tweede Franklin luchtgekoelde 4 cilinder,met in elkaar schuivende in en uitlaatkleppen.

  Paige Tourer uit de eerste helft van de 20ger jaren. Ook al zeldzaam aan deze kant van de oceaan.

  Overland Knight met Daimlet schuivenmotor. Rijdt heel lekker.

  De Railton werd als engels merk verkocht, maar eigenlijk was het een Amerikaanse Hudson in een engels Jasje. Combinatie van kwaliteitstechniek en europees design.

  Sportieve achterkant van de Franklin.

  En zo ziet het er uit onder de motorkap van een latere Franklin. Luchtgekoelde motor, mooi helemaal gepolijst.

  De Reo met chassis nr 8, en ook nog helemaal origineel..   Daarnaast de T ford die een mega rit maakte doorheen Noord Afrika.

  De Favoriet van Noa, wat rijeigenschappen betreft. Renault AX 1911. Klein maar zeeer fijn.

  Nog een Renault waar je je hoge hoed niet hoefde afnemen om in te stappen.

  Jammerlijk een beetje verloren dit sympathieke citroentje...

  Ook sympathiek, klein en fijn; Le Zebre

  Wat groter formaat Peugeot taxicab 1909.Franse constucteurs waren geneigd wat kleinere wielmaten te gebruiken. Kijk en vergelijk met de Humber.

  12-09-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  10-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg II Noa's ark
  vervolg II

  Tot slot nog een eenzame Italiaan, Lancia Lambda, eerste voertuig met onafhankelijke wielophanging.  Klein overzicht doorheen de Ark, ook enkele 'modernere wagens vullen de ruimte op;  EMW, Mercedes, Lancia, Peugeot decouvrable, Hotchkiss,  Jammer genoeg komt er ook aan mooie dingen een einde........... Alle auto's zijn niet in beeld gekomen, sommige foto's zijn mislukt, anderen onglipten aan de aandacht, de tijd,, maar het is tegelijk een stille stiekeme reden om nog eens opnieuw om audiëntie te vragen.

  Noa, van harte bedankt om ons te laten meegenieten en hopelijk tot ziens!

  10-09-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  04-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot spot ; Barbeque

  Hot spot; Barbecue………..

   

  Wat is er meer toepasselijk om de grote vakantie degelijk af te sluiten dan een lekkere Barbecue temidden van een schone omkaderingen en schoon gezelschap. Voor ons betekend dat een omgeving van Groen en rust,  innig versmolten met nostalgische technologie!!! Moet er nog meer zijn?

   

  Onze wensen werden meer dan vervuld met de uitnodiging door volgende schatbewaarder. Een persoon op  gerijpte leeftijd, welke zijn schaapjes geteld en min of meer op het droge heeft, en met volle teugen geniet van zijn passie, zodra hij daar de tijd voor kan maken, het enige wat hem nog te kort schiet.

  Al heel wat watertjes doorzwommen, en uiteindelijk in de positie gekomen waarin men zich wat kan permiteren. We kwamen met hem  in contact al enkele jaren geleden op Circuit des Ardennes. Zijn naam was nog maar net een weekje of twee eerder vernoemd door iemand die hem bestempelde als verzamelaar van American La france wagens. Daarna bleef het een tijdje stil tot dat we hem enkele weken geleden depaneerden met zijn 1929 Caddilac V8. We kregen daarop een uitnodiging voor de jaarlijkse barbecue, en meteen een ticket om een deel van de colectie te bewonderen.

   

  De verzameling omvat voornamelijk Amerikaanse voertuigen, uit verschillende epoques. Met een zwaartepunt rond de jaren 20 en 30, de periode waarin kwaliteit nog hoog in het vaandel gedragen werd.

  2013 zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als een jaar met een bijna niet te evenaren, pracht van een zomer. Net nu, dit weekend stond het zonnetje een beetje te watertanden. Zou ik of zou ik niet. Maar Pluvius stuurde zijn gazanten in povere getalen uit, en vanaf de latere namiddag mochten ze helemaal op verlof. Ideaal Barbecue weer.

   Welkom geheten werden we direct op onze wenken bediend. Glaasje bubbels, het nodige klein gerief en een open garage om ons aan de schone dingen des levens te vergapen En dat deden we. Zoals gezegd staat hier slecht een deel van de verzameling. Direct in het oog springend de kop van Minerva. Een zeldzame en schitterende open phaeton, model AX viercilinder in Buggatti blauw en met rood lederen bekleding. Daarnaast prijken 2 cadilacs, beiden in onberispelijk zwart en in cabrio versie. Een late veertiger en een begin 50 model, met al een electrisch bediende kap. Twee dromen van americanen voor veel liefhebber van dit genre.

  En vlak bij de ingang nog een gigantische cadilac uit de jaren 20. Open pheaton 7 zittter met typische artilerie wielen, welke regelmatig gebruikt word. Toen al met een V8 motor uitgerust.

  Als je een beetje verzameld kan het je niet kwalijk genomen worden dat je alle details zoals bouwjaren, pk’s niet allemaal kan onthouden. Dus daar moeten we een beetje op onze honger blijven.

  Maar de barbequegeur maakt daar weer veel van goed. Er staat nog een cabrio Mercedes uit de 70er jaren die eventueel verkocht mag worden, en een replica van een Mercedes SSK 1929. Niet het enige exemplaar, want elders staan er nog een  stuk of 3. Ook in’t zwart, allee, we bedoelen de kleur. Het ronken der motor word even gedemonstreerd. Een moderne musclecar in een oud kleedje. Om echt mee te rijden een van de lievelingsstukken.  Dan nog een paar Amerikaanse schepen uit de vijftiger jaren, deze keer in het rood, eentje met en eentje zonder dak. De voertuigen staan vrij dicht op elkaar vandaag, wat het moeilijk maakt goede foto's te maken.

  Tussenin staan enkele motocycletjes, wondermooi gerestaureerd, een monet goyon en een terrotje. Zie zo, hier hebben we ons ding gedaan en men roept ons ter tafel, want het kippetje heeft haar rondjes rond de kerk gedraaid.

   Aanpalend aan de garage een gigantische schuur, helemaal ingericht als een stamcafee uit de twintiger a dertiger jaren. Met authentieke toog en toebehoren. De Kassa stond er wel, maar behoefde niet te rinkelen. Het geheel is aangekleed met een tiental lichtere motoren die aan muren en tussen de gebinten zijn opgehangen; Whizzers, terrots, motobecane dat soort stuf. En wat ontwaard ons getrainde oog in een hoekje achter de discobar? Nog een verdere Minerva. Hij staat een beetje verloren en onbereikbaar in een hoekje, met een in V vorm gespleten voorruit en grote koplampen ons aan te staren. Het is een grote limousine, naar eerste schatting midden jaren 20. Later leren we dat deze een zescylinder schuivenmotor heeft, en niet enkel een saloon is, maar ook een cabrio , want het bovendeel van de carosserie kan in 2 delen afgenomen worden. Dus 3 modellen in een; saloon, coupé chaufeur en open pheaton. Mooi toch wat de topmerken in die tijd al bedachten.

  Na dit intermezzo lieten we het smaken, en vocht was er enkel in de vorm van drank en zweet. We veronderstelden dat we het deel van de verzameling op deze lokatie gezien hadden, maar niet dus. Onze charmante Gastheer, die tussendoor het jonge kroost probeerde warm te maken voor onze hobby, door met hen in de Rollce Royce Phantom over de grasvelden van het domein te cruisen, en demonstraties gaf met een oude fendt tractor…   Pop Pop Pop…. Een wandelingentje door het domein brengt ons bij een echte Belgische stoommachiene die hier op een verhoogje staat te pronken. Ooit deed deze hier in de omgeving dienst om allerlei werktuigen aan te drijven, droeg bij aan de industriële revolutie in dit deel van het land.

  Het ging richting garage gelegen naast de woning om nog enkele exemplaren, van amerikaans vernuft te bekijken. Als eerste stonden we oog in oog met een gigantische Packard roadster.  Dikke 8 cilinder in lijn onder de kap, en toch slechts 2 zitplaatsen op een ruim 6 meter lang schip. Die Amerkiaantjes toch !!!

  Daarnaast staat een oude overland uit de jaren 10, een speedster model, eveneens 2 zitplaatsen, tonneke er achter en klaar is kees. Een rond stukje glas gemonteerd op de stuurkolom, daar moet je het mee doen om de vliegen tussen je tanden uit te houden. Maar ik heb even gelogen, want er is nog een derde zitje gemonteerd op de rechter treeplank. ’t Zal voor schoonmoeder geweest zijn.

  Hiernaast nog een jaren vijftig rood slagschip met vleugeltjes, en red bull was er nog niet. Maar de aandacht trekt als snel naar de red Bull  die hiernaast staat.

  We schuiven  een beetje op en hier staat dan de gigant der giganten, American La france brandweerwagen. Maar liefst veertien liter cilinderinhoud, een top van ver over de 100 km/h, en dat in 1910 toen wetenschappers nog dachten dat je hersenen aan deze snelheid konden gaan koken.  Kwestie van er op tijd bij te willen zijn in geval van nood. Met dikke kettingen aangedreven achterwielen, en ook alleen langs achter geremd.

  En wat voor een pracht van een afwerking. Alles mooi in de nickel, en de stoelen, spatborden zijn met echt bladgoud versierd. Man o Man, er werd toen nog wat aandacht besteed aan schoonheid. Een absoluut topstuk, een jongensdroom die voor weinigen is weggelegd. Hij slurpt oneindig veel benzine, is wendbaar als een mossel in brak water, en toch willen velen er eentje in hun colectie. Voor onze gastheer onvoldoende, want hij bezit er nog een 10 tal meer, welke op een andere locatie gestald staan. Nou, stof weer voor een volgend bezoek. Een ding alvast uit de doeken gedaan, er bevind zich ook een originele Simplex uit 1908 in deze colectie, die ooit deelnam aan een beroemde rally. De Absolute top onder de la France’s

   

   Op zolder staat er nog een ferari, volgens onze schatbewaarder de slechtste auto die hij ooit kocht.

  Wordt vervolgd……. Want een volgende uitnodiging ligt al in de bus.

   

   

   

   

   

     Minerva AX 4 cyl. Jammer foto overbelicht.

  Caddillac cabrio 1949

  Caddilac V8 jaren 20

  Monet Goyon en terrot motocycletjes

  Mercedes SSK 1929

  Toertje met de Roller door de tuin.

  Voldoende plaats ...

  Belgische stoom machine  merk Ardenne

  Caffee toog uit de twintiger jaren

  Moto's kan je ook gebruiken om tegen de muur te  hangen...

   Of in de gebinten van je plafond.

  Packard met vlotte 8 cylindertjes

  Met Bladgoud belegde La France, 14 liter

  In vogelvlucht perspectief..

  Nogmaals de Packard in half volle glorie.

  Overland Speedster jaren 10  Minerva met drie boddy options. Saloon, coupé chauffeur, Open tourer.

  04-09-2013 om 11:07 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  02-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grand prix Franco Belge
  Voila,

  Met dit schrijven zit deze derde Grand Prix er weeral op.  Vanaf nu is het weer 2 jaar wachten vooraleer je weer naar Godewaersvelde mag afzakken voor dit mooi initiatief welk zijn gelijke niet kent in België.
  Wij waren er bij op zondag, de dag voor de races met de Pre war grand sport wagens, Cyclecars en Motoren. Maar op zaterdag was er al een toertocht, en we weten uit zeer goede bron dat deze zeer in de smaak viel van de deelnemers.  Jammer dat sommigen enkel op zaterdag aanwezig konden zijn, waarvan we dus geen beelden konden schieten.
  Niets dan lof voor de organisatie die er alles op gezet heeft om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Hopelijk word dit door de deelnemers geapprecieerd, en, vooral hopen we dat er volgend jaar al een aflevering kan plaatsvinden in Ieper. Althans Adiel, vertelde dat men aan deze formule werkt. Een jaar in Ieper, het andere in Godewaersvelde, en met een beetje meedewerking van de Politiek, moet dit kunnen.

  Een hele dikke proficiat dus aan alle medewerkers, organisatoren en het betreffende gemeentebestuur, welk hiermee hun dorpje in de kijker heeft gezet.

  Wij bewonderden de mooie voituren, motoren en pitpoezen en schoten enkele rake beelden......
  Moesten er lezers zijn die foto's van Zaterdag hier willen laten zien, we zien ze graag tegemoed.

  Hieronder nog even de deelnemersijst en website waar ongetwijfeld nog meer mooie dingen te bewonderen zijn.

  http://grandprix-francobelge.com/joomla/


  1 - Malard Edouard - FR - MG type T 1939

  2 - Van Hecke Steve - B - Simca Fiat Racer 1932

  3 - Van Hecke Adiel - b - MG type T 1939

  4 - Boedt Frank - FR - Riley 12/4 Racer

  5 - Geldhof Ronny -B- Morgan F-type

  6 - Bernard Bajeux -FR- Standard Avon 1930

  8 - Claudie Taughe -B- MG type T 1939

  9 - Hervé Melchior -FR- MG type T 1937

  10 - Cedric MG type Y

  11 - Eric Philbiche -FR- Lagonda

  12 - Bas Jansen -NL- Austin 7

  13 - Coghe Noël -B-  Amilcar cgs

  14 - Verhaeghe Yves -B- Darmont Junior

  15 - Van Zadelhoff Gérard -NL- Austin 7

  16 - Van Hecke Carl - B -  Mathys racer 1922

  17 - Waltmans Ger - NL - Riley 12/4  1937

  18 - JF Lecoeur -FR- Bugatti 35B 1927

  19 - Degraaff Johan -NL- Austin Seven Brooklands 1935

  20 - Bayart Patrick -FR- Sandford trois roues

  21- Hendrix Marc -B- Chater lea 1913

  22- Ballard Toby -GB- American Lafrance Speedster 1916

  23- Lehoux Michel -FR- Salmson GS 8 1928

  24- Wooning Arjan -NL- Whippet Racer 1927

  25- Sontrop Marcel -NL- Bugatti 37  1927

  26- Beckers Ron -NL- Bugatti 35C 

  27- Woods Brian -GB- Bentley Le Mans

  28- Dearden Cliff -GB- Morgan F type

  29- Guiller Bernard -FR- BNC

  30- Vansevenant Geert -B- Chevrolet 1934

  31- Van Egmond Ab -NL- Alvis SP 1936

  32- Slijpen Luc -NL- d'Yrsan Sport 1928

  33- De Smet Philippe -B- Bentley 3/4.5 Le mans 1925

  34- Vincke Roland -B- Bentley Le Mans

  35- Van Bever Philippe -B- Jaguar ss100

  36- Twivy Alister -GB- Morgan Threewheeler F-type

  37- Pund Christophe -FR- HRG Le Mans 1938

  38- Singer Vianney -FR- Amilcar cgss
  39- Troiani Roger -B- Lenkin GP 1939

   

   

  40- Jouvenelle Damien -FR- MG TB 1939

  41- Graham Davis -GB- MG Type y

  42- Dufour Eric -FR- MG TC


  Motoren

  1 - Geldof Ronny - B - Sarolea Factory racer

  2 - Van Hecke Carl - B - Motoconfort

  3 - Secember Roger -B-  Fn

  4 - Braeken Ivo -B- Gillet ss 500 1929

  5 - Vanmaekelbergh Jean-Claude-B- La Mondiale

  6- Corrigan Owen - GB- Norton Manx

  7- Declercq Jerry -B- Ariel Racer

  8- Hoet Herman -B- BSA Racing

  9- Van Hecke Adiel -B- Triumph Manx Racer

  10- Van den borre Robert -B- Sarolea 24 u 1929

  11- Grant Bruce -GB- Triumph 500cc 1945

  12- Depoorter Hugo -B- Norton

  13- Herrewijn Jacques -B- Terrot Type etd 1952

  14- Dehaudt Bernard -B-   Norton SIDE CA

   

  15- Jean Claude Temporelli Ariel type C 1928

  16- Motte Claude -FR- Metisse

  17-Broekaert Daan -B- Sarolea 38s 500cc 1938

   

  18- Feys Alain -B- Bmw

  19-Secember Dean -B- Moto Guzzi

   
  Aan de startlijn 2013, Goed georganiseerd, veiligheid voorop  !!!

  Ook op de parking viel er een en ander te beleven. Deze Benjamin cyclecar werd te koop aangeboden.

  Salmson, Lagonda,MG

  Zeldzame Sandford 3 wieler

  De manches waren verdeeld in 3 groepen; Motoren,  cyclecars an Grand sport ...  iedere manche kon 4x het circuit op voor enkele rondjes....

  Mathis cyclecar

  Dartmont, de franse Morgan

  Een kleine Lagonda..

  Oudste vehikel deze Chater Lea 1913

  Benjamin starte met een kleine ruk aan de slinger

  Zeer fraaie Donnet in cyclecarpakje

  Spartaans interieur

  Ariel racer

  Sarolea Kletskop

  Amilcar

  Heel mooi Austin 7

  Vooral Riley was goed vertegenwoordigd

  Bijlagen:
  franco belge 2013 (92).jpg (61.8 KB)   

  02-09-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  30-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg Franco Belge
  Vervolg beelden Franco Belge

  Lustig knorrende motoren..

  Deze Fraaie whippet special kwam uit Argentinië

  Actie en spectakel..........

  Bugatti's

  Nog meer Bugatti's

  Er werd heel wat afgefotografeerd...

  Ook MG goed vertegenwoordigd

  Motoren aan de start  Vlotjes door de bochten...  Chater Lea in Actie

  Gierende Banden....

  Gewoon schitterend  Ge word er zo MUUUUG van... maar mijn schoentjes passen wel bij het interieur hé ........

  30-08-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  30-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prewar mystery Frenay....
   Primeur op deze Blog ; Prewar misterie Belgische wagen opgelost!!! 

  Het kan verkeren zei Bredero. En ondanks het een Hollander was, hij had gelijk.

  Een van de deelnemers aan onze rally, met name met een Stanley stearmer Mounten wagon, wordt regelmatig uitgenodigt op allerlei evenementen. Zo gebeurde het dat hij niet zo lang geleden op een internationale meeting in het Duitse Baden Baden aanwezig was, en enkele passagiers uit Finland mocht vervoeren.

  Jah wol, in Finland bevinden zich ook oldtimers. De Finlander vertelde van zijn bezit van enkele onderdelen van een Zeldzame Belgische wagen, waarvan hij geen enkele documentatie of foto's vond. Daar hij in het bezit is van de Radiator en motor wist hij dat het ging om het merk Frenay.  Al jaaaaaaaren was de eigenaar op zoek naar meer info, schreef brieven aan musea, contacteerde museum Mahy,  productie Stad Luik, deed oproepen via Internetsites en nog veel meer, maar helaas, tot op eergisteren, geen resultaat

  Het verhaal bereikte  via de juiste kanalen de oren van ondergetekende en, eerder al verscheen op deze blog de ontdekking van een Belgische Elgé. De kijkcijferteller vloog de hoogte in.  Vandaar dat alle registers tot wat opzoekwerk werden bespeelt,en met resultaat. In een map met heel veel originele folders,   documentatie over Belgische automobielen vonden we een vergeten originele folder met verkoopsprijzen, technische gegevens, adres van de fabriek. En nog beter ; een afbeelding.

  Een eenjaarsvlieg onder de Belgische autoconstructeurs, want deze zag het levenslicht anno 1913, en alweer een jaar later was het avontuur afgelopen. En vandaag, anno 2013 dus de vereeniging van enkele overblijfselen en wat documentatie. Voldoende eigenlijk om de auto eventueel terug op te bouwen, moest dat wenselijk en haalbaar zijn.

  Misterie gedeeltelijk opgelost, met dank aan allen die hun medewerking verleenden.

  Als apendix nog het volgende, de betrokken eigenaar zoekt voor een Minerva typ AB wielen, een versnellingbak, differencieel en eventueel boddy Wie kan helpen, mag het laten weten. Wie weet zit er een gratis verblijf in Finland aan vast.  Overblijfselen van de waarschijnlijk enige Frenay op deze aardkloot

  Hier vereenigd met de waarschijnlijk enig nog overblijvende verkoopsfolder.

  Moraal van het verhaal; Niet thuis blijven zitten en nooit de hoop opgeven.

  30-07-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  29-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frenay mystery
  De wereld is niet zo heel groot meer Sederd het bestaan van World Wide Web. Maar ook voorheen werd er wat op en neer gehandeld.

  Zo kwamen we te weten dat de overblijfselen van de Frenay in Finland terecht kwamen via aan Fins zakenman die geregeld met België handelde. De eigenaar in België, mhr. Spruyt, woonde te Leopoldsburg en vond de Frenay op een autokerkhof bij St.truiden.

  De overblijfselen op deze blog werden herkend door een goede bekende die ooit ooggetuige was van de lopende motor te Leopoldsburg. Hij herrinerd zich levendig hoe het motortje werd aangezwengeld en als een naaimachientje draaide.

  Verder vonden we nog een foto, via Conam, gemaakt aan de grensovergang met Sittard.
  De achterkant van het autootje is wel enigzins aangepast aan de behoefte des tijds. Willen julie effe de andere kant opkijken; dank u. Ondertussen word een bonnetje uitgeschreven voor wildkakken.
  29-07-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  23-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minervadag 2013

  Minervadag 2013.............


  Anno 2012 waren we er bij op de Minervadag te Antwerpen. Lees nogmaals het artikel 'getrokken uit de vlaamsche klei' , en u weet waarom we  een gans jaar  uitkeken  om opnieuw aanwezig te zijn op deze heugelijke dag. Net als een kind dat zijn eerste comunie mag  gaan beleven.

  Met veel goesting, een azuur blauwe hemel, kon de fille ellende richting Scheldestad geen domper meer zetten op deze nasleep van de vakantie. Bij aankomst was het apperetief  reeds verdwenen in de magen van de andere dorstige aanwezigen.  De organisator kwam met een enveloppe opdagen met de vermelding dat mogelijk een prijs in de wacht gesleept kon worden.
  Het antwoord daarop was eenvoudig; We hebben al gewonnen, gewoon door vandaag deze meeting te kunnen bijwonen. Simple comme ca.

  Hoewel het om een louter statische tentoonstelling gaat, wij hadden onze dikke 100 km al gehad. Dit jaar was een echte Minerva dag.  6 Minerva's luisterden naar de lokroep van de Scheldesirene, en daarnaast verschenen nog tal andere merken op het appel.
  Chrysler, FN, Citroën, Gillet, Sarolea, Rolls Royce, Ford............
  De oudste, een FN 1914, die we vorig jaar enkel op een foto konden bewonderen. Nu rijdend en wel. Naast de wagens en motoren waren er  kunstzinnige modellen te bewonderen, het mooie vrouwvolk niet te vergeten.

  Door onze late verschijning (moesten) we meteen aan tafel, waar een overheerlijk buffet werd aangeboden, met drank naar keuze a volonté. Onze proficiat aan de Ober, ons glas heeft geen enkel moment droog gestaan, al was het 30 graden in de schaduw. In goed gezelschap zoals altijd, kwamen de tongen al vlug los, al was het maar door de overvloedige alcohol.

  We waren in staat ons een plaatsje te veroveren in een dubbeldekker Stampe vertongen op een volgende meeting, en daarmee gaat er weer een streepje door een van de opsommingen van ons lijstje  'THINGS TO DO BEFORE YOU DIE'  Allee, kan het nog beter?

  De gesprekken gingen over van alles en nog wat, de goeie ouwe tijd en de nog betere hedendaagse, en de tijd  die vloog, verdampte ............
  Voor we het goed en wel beseften vertrokken een aantal deelnemers alweer huiswaards, terwijl we ons voorgenomen hadden ook hier een gesprekje aan te knopen. Maar ja, dat zal dan voor volgend jaar zijn.  Voor degenen die het willen zal er dan ook een korte rondrit aan vast gepint worden. Hopelijk hebben we tegen die tijd een mobiel rijvaardig.

  Kortom  Oude wagens, motoren, kunst, straffe verhalen, vrouwen, eten, drank, mooi weer.......  daarmee is alles samengevat, wat moet er nog meer zijn.

  Als we er toch zijn, nemen we meteen de moeite om even de stad in te trekken.We mochten daarbij kennis maken met Stadsschilder Jacob Vermeersch. 80 Jaar jong en nog steeds actief. Op de dag dat Albert troonsafstand doet, ontmoeten we hem, met het verhaal dat hij en Albert samen dienst deden bij de marine 60 jaren geleden. Jacob is een internationaal bekend figuur, persoonlijke vriend van Edith Piaf en Jaques Brell en ander beroemdheden, waarvan veel tekeningen en schilderijen zijn atelier en woonkamer bevolken. Na 80 jaar heb je nogal wat te vertellen. Hij zou nog graag les gaan geven aan opgroeiende kunstenaars, maar helaas krijgt hij te horen te oud te zijn????   Te gek !!  Voor ondergetekende mag men deze mensen een medaille opspelden in plaats van sportfiguren die enkele jaren dienst doen....

  Kom je in Antwerpen, je kan steeds bij hem binnenspringen en hem daarmee een groot plezier doen.

  Wij kijken in ieder geval reeds uit naar Minervadag 2014...............    Ontmoeting met Jacob Vermeersch, Stads schilder van Antwerpen  met zeer toepasselijk T shirt opschrift !!!!

   Daar we nu toch in de kunst zitten Minerva Beeldhouwwerk ..

   De verschillende Minerva radiator emblemen er ontbreken nog enkele andere modellen ...

   Een hele tafel vol dit soort kunstwerkjes.... (met belgische vlag)  ai ai ..........

   Overzichtje mooie snuitjes

   Minerva's bij de vleet

  Type's AB en AC   AF

  Oudste voertuig FN 1910  Even onder de kap spieken

  1500 cc 4 cylinders

  Rolce royce Peking- Paris

  Rolce Royce Phantom

   Leuke snoetjes

  23-07-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  22-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg Minervadag 2013
  Vervolg fotoverslag Minervadag 2013

  Chrysler Imperial en T-ford

  Ford V 8  A  ford

  Buffet voor allen wat wils

  Goed gezelschap

  Blije gezichten

  Beetje schaduw opzoeken

   Zo groot is hij ongeveer.Meer moet het niet zijn. (en het meisje lacht er mee....)

  Gillet SS 500

  Oude herinnering..

  22-07-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  20-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Re - Tour de France
  Retour de France

  Het is alweer een tijdje geleden dat op dit blog een fris artikeltje verscheen. Een van de redenen daartoe was een uitstapje richting Zuiden, waarbij dit jaar geen enkel oldtimer gerelateerd evenement of bezichtiging op het programma stond. En toch vielen er enkel interresante beelden te schieten. Op de route richting Cote d' Azur is er kans--- om hoe verder men zuidwaards trekt, toch enkele oldies tegemoed te rijd. Zo kruisten we o.a. een Mg Td,
  een pre war peugeot camion en een Rolls cabrio op de snelweg.

  In Valence, de stad van Nougat, kiekten we een mooie citroën vrachtwagen in een ondergrondse parkeergarage, en aan het laagje stof te zien, stond die hier al geruime tijd.
  De auto was niet op slot, de sleutels staken er gewoon op, en de motorkap was los.............. Wil dan niemand nog zo'n mooi voiture rijden?  Tijdens onze verkenningstocht op de Lavandel route, paseerden we een parkeerplaats waar veel volk stond, en enkele olditimers. Natuurlijk kon ik het niet laten even te stoppen om toch weer een fotoke of 5 te maken. Helaas bleek het geen oldtimer rally, maar een begrafenis van een voormalig darmont bezitter.  Vervelende ramptoerist zullen de familieleden gedacht hebben, maar dan in het Frans natuurlijk. Misschien is deze momenteel op zoek naar een nieuwe eigenaar.

  Niet bijzonder vruchtbaar dus deze uitstap naar het zuiden wat oude auto's betreft, maar des te meer onze terug thuiskomst in het verre Limburg. Op een zondags bezoekje aan de teutenroute troffen we in Leopoldsburg een wondermooie caddilac 1929 met V 8 motorke. Een echte blikvanger, waarvan we opmerkten dat de bestuurder vergat zijn lichten uit te zetten. Een gesprekje met een toeschouwer leverde op dat deze bezig is met de restauratie van een V 12 caddilac uit datzelfde jaar, stof dus voor een volgend verhaal waar we al met veel goesting naar uitkijken.
  Er word toch nog wat afgeknutseld anno 2013.

  Het moet goed geweest zijn in Leopoldsburg, want bij terugkeer van de chauffeur  was de batterij van meneer Caddilac zo goed als plat. Met deze willen we ook even toeschouwers van oldtimer evenementen sensibiliseren om de auto's enkel te bekijken, maar er vooral af te blijven. Er zijn  helaas mensen die het niet schuwen andermans bezittingen als hun - of publiek  bezit te beschouwen. Kijken mag, maar zonder toestemming kan je beter je handjes thuishouden. Persoonlijke ervaring leert dat sommigen zelfs in je dierbare bezit durven gaan zitten en overal aan prutsen............  Totaal ongewenst !!!

   Met een beetje hulp van een Volvo bezitter kregen we hem terug aan de praat waarvoor hartelijk dank moest hij dit lezen. Maar ook de tong van de bezitter van dit mooie beestje kwam los . Hij vertelde van zijn interesse in dit soort auto's en daarbij kwam ook het verhaal van een Rolls Royce bezitter ter sprake. Onder onze neus in een stadje met de naam van een stuk fruit, stond deze wagen al 30 jaar in een garage. Oh la la..........  Nog dezelfde dag reden we langs bij de bezitter van dit dierbaar erfgoed en inderdaad; de laatste 2 jaar was de wagen zelfs niet meer buiten geweest.
  30 jaar geleden aangekocht, en in het begin veel, of toch regelmatig mee gereden, als toen nog vrijgezel, de laatste tijd een beetje verwaarloosd.
  Maar stoutmoedig al we zijn, moedigden we de bezitter aan de auto, die het toch wel waard is, eens een kleine poetsbeurt te geven en zich op donderdag te begeven naar 'Cars and Coffee' in de fruitstad. Zo gezegt, zo gedaan, en voor het eerst sedert jaren kon de trotse roller nog eens onder de zon gefotografeerd worden. Het gaat om een 20/25 model uit 1936 met Muliner 'sedanca coupe' boddy. De eigenaar wil hem eventueel voor het juiste bedrag van de hand doen wegens te weinig gebruik. Moesten er dus liefhebbers zijn onder de lezers............ U weet ons te vinden.


  Citroën camionette in de Nougat Stad Vallence

   Geen oldtimer rally maar begrafenis !!

    Op zoek naar een nieuw baasje?

   Stoere Roller, 2 jaar geen daglicht gezien........

   Beetje afstoffen en Richting....

  Cars and Cofee  Peer   Onder een werklijk stralende Zon

   Caddilac V 8 uit 1929 ...... met groot waaw gehalte........  Vervolg gegarandeerd.....

  20-07-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  03-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trektocht 2013
  Voilla,  De zoveelste trektocht waarvan we ondertussen  al lang de tel zijn kwijtgeraakt,  zit er weer op.  Aflevering 2013 in een nieuw kleedje gestoken, nieuwe vertrekplaats, nieuwe organisator....


  En met succes.  Mooie opkomst van een dertigtal echte prewarcars en enkele motorfietsen.
  Ondanks de stralende zon verkozen de laatstgenoemden hun geluk elders te proberen. Jammer, want er wordt door de organisatie altijd heel veel moeite gedaan om de hele toer voor hen speciaal te bewegwijzeren. 
  En inderdaad, het gebeurt steeds maar weer dat van deze bewegwijzering bordjes verdwijnen.
   Soms lijkt het wel op moedwillige sabotage? Helaas is er weinig aan te doen, behalve controleren, wat ook echt wel gebeurt. Ondergetekende reed de rit ook op deze bewegwijzering en vond op eentje na, alle bordjes. Het gene dat niet gezien werd kan ook door een onoplettendheid geweest zijn.
  Enfin dat het toch niet zo heel slecht is bewijst dat er een deelnemer is die van heel ver komt en bijna alle afleveringen per motorfiets meereed, waarvoor een welgemeende dank.
   Of het nu is dat er ook auto's meerijden wat de motoren afschrikt is een vraagteken????  Want tot  nog toe had niemand onder de motorrijders de 'Guts' om eventuele opmerkingen te maken.

  Al met al een geslaagde dag met weer mooie en minder mooie contacten.......... (zie foto's deel II)
  Duitse deelnemer met deze A ford racer.

  Velen kwamen in gepaste klederdracht, wat de sfeer van dit evenement een extra Boost geeft !

  Nieuwe generatie Oldtimerliefhebbers

  Ook geldend voor het andere geslacht ...

  Ouds deelnemend voertuig deze Maxwell 1908

  Gevolgt door deze zeldzame 1910 Gladiator die zijn eerste rit maakte.

  Onder goedkeurend oog van de bezitter.

  Vriendelijk ontvangstcomitée....

  Zeldzame  maar dappere motorrijder.

  Deze FN  van John an Carla Graal uit Nederland,nu voor de zoveelste maal als deelnemer op de Trektocht

   Fraai deelnemersplalet onder een stralende zon.

   Organisator had zijn vriendin ingeruild voor dit exemplaar.... maakt iets minder herrie?

   Ook een zeldzame krent in de pap, Reo 1914

  Bezoek aan een Alcapaca Boerderij/koperslagerij

   Picknickplaats bij een oud turfven.

  Nagels gelakt in bijpassende kleur?

  Sportieve Amilcar

  Mooi detail bij een T ford, paraplubak.

  03-06-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  02-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg trektocht 2013

  Vervolg foto's 2013

  Nog meer beeldmateriaal kan u vinden op Oldtimerweb, trektochtderpionies.jimdo.com   Deze deelnemer nam het begrip 'nieuw contact leggen'  iets te lettelijk.!!!  Jammer, maar dit soort dingen kunnen gebeuren.   Nog een laatste overzichtje van geariveerde deelnemers   Mooi toch????

  02-06-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)
  28-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De staart van de Paus
  De staart van de Paus!

  Ons verslag enige tijd geleden van het bezoek bij de Bugatti Paus heeft een staartje gekregen. Velen bekeken na zoveel jaar het filmpje van de nog jonge Jean. Zo ook een filmploeg uit het noorden die, van mening was het nog eens proberen over te doen, ook al had Jean heilig aan zichzelf belooft het nooit meer te doen. Maar daar Jean toen nog geen pauselijke titel droeg, is deze belofte niet echt  meer geldig, of op z'n minst verjaard.

  Helaas bezweek hij voor de charmes van de bevallige journaliste en het aanbod één van zijn  fotografische  werken aan te schaffen.

  Jonckheer was erbij en kiekte alvast enkele beelden als smakelijk aperetiefje.
  Nu exclusief op deze blog. 

  Waneer en waar de reportage uitgezonden zal worden is voorlopig nog niet bekend, maar ook dit delen we op tijd en stond mee.


  Charmante jonge dame die Jean wist te strikken voor deze vervolgserie.

  Jean  als "professor Van den Ujitleg " op de set met bijna voltallig team.

  Uit eigen ervaring weten we, het is een ganse dag werken  met een ploeg van 5 mensen,voor een filmpje van een 5 tal minuten.

  Camera op de Buggi gemonteerd

  Ritje naar een Taverne met de naam Bugatti

  Glaasje wijn maakt de tong wat losser

  Wat intereseert hem nu meer, de wijn of de het schone???? En waar droomt de jonge dame van??? Bugatti?

  Helemaal in zijn lichtjes beschonken element; Bugatti, sigaar, wijn en uitzicht op een schoon madammeke die een van zijn fotografische werken in ontvangst mocht nemen. Deze dag kan niet meer stuk.

  28-05-2013 om 00:00 geschreven door gilletman  


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 14/11-20/11 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 27/07-02/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Gastenboek
 • mr
 • Circuit des Ardennes 2017
 • Barbour Glenden Fleece Gilet Olive
 • Barbour Ariel Quilted Jacket Dk.chambray
 • Het wordt steeds beter

  Bedankt voor uw bezoek,druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek, hopelijk tot ziens  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • -0001

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!