Image and video hosting by TinyPic praasia
Foto
Inhoud blog
 • Windvanger
 • Shabe Yalda (De langste nacht van het jaar)
 • Taq-e-Bustan
 • Ibex
 • Mehrgan Feest
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Startpagina !
  praasia

  14-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windvanger
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een windvanger of windtoren (Perzisch: Badgir) is een traditionele Iraans bouwwerk dat gebruikt wordt om natuurlijke ventilatie toe te passen in gebouwen.
  Centrale Iran heeft een zeer grote dag-nacht verschil in temperatuur, varierend van zeer koud tot zeer heet, en de lucht heeft de neiging om erg droog de ​​hele dag lang. De meeste gebouwen zijn gemaakt van zeer dik keramiek met zeer hoge isolatiewaarden. Bovendien, steden gericht op oases hebben de neiging om zeer nauw samen verpakt worden met hoge muren en plafonds ten opzichte van westerse architectuur, het maximaliseren van schaduw op de begane grond. De warmte van direct zonlicht is minimaal met kleine ramen, die niet het gezicht van de zon.

  14-07-2011 om 13:20 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  20-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shabe Yalda (De langste nacht van het jaar)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  21 december is een belangrijke dag op de Iraanse kalender. Terwijl Christenen over de hele wereld zich voorbereiden op Kerstmis, maken Iraniers overal ter wereld zich klaar voor een van hun oudste feesten: Yalda

  Yalda valt op de eerste nacht van de eerste winterdag: de langste nacht van het jaar. Het is de nacht van de geboorte van Mithra, de Perzische zonnegod. Mithra symboliseert het licht, het zuivere en het krachtige op aarde. De veranderingen in de lengte van de dagen en nachten deden de mensen geloven dat licht en duisternis - of dag en nacht - in voortdurende strijd zijn. De overwinning van het licht resulteerde in langere dagen, en omgekeerd. Yalda wordt in Iran voornamelijk in huiselijke kring gevierd. Iraniers in de diaspora vieren Yalda ook in groter verband (studenten- en culturele verenigingen). Familie en vrienden komen bijeen met eten en drinken en dragen gedichten voor van o.a. Hafez en Saadi.

  20-12-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  » Reageer (0)
  28-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taq-e-Bustan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Taq-e-Bustan is een plaats in de bergen bij Kermanshah  in Iran. Er is een beroemd reliëf in de bergen uit de tijd van sjah Khusro  II (Chosroes II) 590-628.  Het onderste deel stelt een ruiter voor, daarboven is de koning afgebeeld met aan de rechterzijde de god Ahura Mazda die de koning kroont en aan de andere kant de godin Anahita die de kroon en een kruik vasthoudt.  In de 11e eeuw is de afbeelding de grondslag geworden voor de gedichten van Nizami. Zijn Khusrau en Shirin is een bijzonder populair onderwerp geworden van de Perzische literatuur.  Anahita wordt daarin gezien als Shirin, de christelijke vrouw van Khusrau waarop Farhad (Ahura-Mazda) verliefd wordt. Farhin is een groot bouwmeester en beeldhouwer die zijn kunsten gebruikt om zijn geliefde te behagen.  De verhalen zijn wel vergeleken met de Arthurlegenden met hun driehoeksverhouding tussen Koning Arthur, Guinevere en Lancelot.

  28-10-2010 om 23:21 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  15-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ibex
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goud & Zilver gevleugelde Ibex springen van een masker van Silenus. Decoratief element van een schotel handvat van de Achaemenidische tijdperk (Perzie, 6de tot 4de eeuw vC) in het Louvre Museum, Parijs, Frankrijk, maart 2010.

  Bouquetin aile dor et argent bondissant depuis un masque de Silene. Element decoratif dune anse de vase depoque Achemenide (Perse, 6eme au 4eme siecle BCE) au musee du Louvre, Paris, France, Mars 2010.

  15-10-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  08-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mehrgan Feest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Mehregan Feest of de Perzische Festival van de Herfst is een oude Perzische die stevig is gewijd aan meer (of Mithra / Mitra), de godin en het symbool van het licht, vriendschap, geloof, liefde en vriendelijkheid.

  Het is elk jaar gevierd aan het begin van de herfst op de 16e van Mehr ( 8 oktober ).
  In het oude Iran waren er twee grote nationale festivals die werden gevierd bij zowel de lengte van dag en nacht gelijk waren (zonnewende).

  08-10-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  19-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tirgan Feest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tirgan of Jashn-e Tirgan is oud Iraans waargenomen Regenfestival, 1 Juli.

  Deze gebeurtenis wordt gevierd in Juli ( Tir maand van Perzische kalender) en verwijst naar archangel Tir (pijl) of Tishtar (bliksembout) die in de hemel schenen om donder en bliksem voor veelgevraagde regen te produceren. De legende zegt dat Arash Kamangir een mens was die wordt verkozen om een landgeschil tussen twee leiders, Iran te regelen en Turan. Arash moest zijn pijl op de 13de dag van Tir ontspruiten en waar de gelande pijl, er de grens tussen de twee koninkrijken zou liggen.

  Turan, die hadden geleden aan het gebrek aan regen, en Iran verheugden zich de regeling van de grenzen, de vrede en de regen die op de twee landen worden gegoten. Vandaag, vieren sommige Iraniërs deze gelegenheid met het dansen, het zingen, het reciteren poëzie en dienende Spinaziesoep en Sholeh zard. Men heeft ook opgemerkt dat tijdens deze viering de kinderen zich door in stromen en bespattend water rond te zwemmen verheugen. De douane van het binden van regenboog-gekleurde banden op hun polsen, die tien dagen worden gedragen en dan in een stroom geworpen, is ook een grote manier om zich voor jonge geitjes te verheugen.

  19-09-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  17-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granaatappels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Granaatappels  werd al 5000 jaar geleden gecultiveerd in het oude Perzie. De oogsttijd begint in september en duurt tot december. 

  17-09-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)
  16-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sizdah Bedar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Sizdah Bedar is de Perzische festival van de natuur en wordt gevierd op de 13e dag van het nieuwe jaar in de maand Farvardin (overeenkomend met 2 april), de laatste dag van de periode van nieuwjaar. Dit is de laatste fase van de vieringen van de New Year's die begint met de brand festival van Chaharshanbeh Soori van de Perzische Nieuwjaar. Zoals Chaharshanbeh Soori is onderdeel van de tradities om nieuwjaar welkom, Sizdah Bedar is een weg escort de vieringen. De eerste 12 dagen van het jaar te houden bijzondere belang zijn omdat zij symboliseren orde in de wereld en in het leven van mensen. De 13e dag markeert het begin van de terugkeer naar de gewone dagelijkse leven en huldigt een gelukkig nieuw jaar. De gewoonte is om de dag buiten doorbrengen, in de parken of op het platteland. Men gelooft dat vreugde en gelach de geest schoon van alle slechte gedachten en de picknick is een feestelijke of blijde gebeurtenis.

  16-09-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOROEZ
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Noroez (نوروز in het Perzisch Nevruz, ook wel Novruz, Nowrouz, Nooruz, Navruz, Nauroz of Nevruz) is het nieuwjaars- en voorjaarsfeest dat volgens de Perzische (Iraanse) kalender op of rond 21 maart wordt gevierd. Sinds 2009 staat Noroez vermeld op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. Noroez staat ook wel bekend als het Perzisch Nieuwjaar.

  Het woord Noroez betekent nieuwe dag. Het feest wordt in Iran (Perzië), Azerbeidzjan en Afghanistan gevierd op de dag van de lentenachtevening, als de zon pal boven de evenaar staat. In Europa is dat het begin van de lente. In de bovengenoemde landen is Noroez hét grote feest van het jaar. Het is de dag dat mensen nieuwe kleren aantrekken, lekkere hapjes eten, bij elkaar op bezoek gaan en cadeautjes weggeven. Het is een feest waarvoor de huizen grondig worden schoongemaakt en versierd met bloemen, slingers en allerlei mooie voorwerpen.

  Het Noroez-feest en dateert van lang voor de komst van de Islam. Tevens is het een nationale feestdag in landen zoals Oezbekistan, Tadzjikistan, India, Kyrgyzstan, Pakistan en Kazachstan. Het is ook een heilige dag voor volgelingen van het soefisme .

  Noroez betekent de terugkeer van de zon en van het licht. Het betekent een nieuw begin, net als het nieuwjaarsfeest op 1 januari in Europa. En net als hier de dag voor het nieuwjaarsfeest vaak wordt gebruikt om het afgelopen jaar te herdenken, wordt ook in die landen en daarbuiten de tijd voor Noroez gebruikt om te denken aan de overledenen. Noroez is daarom meer dan een nieuwjaarsfeest: het is ook een moment van loutering en verzoening, van dood en leven, en van de hoop op een nieuw begin en een beter leven. Rondom Noroez bestaan verschillende festiviteiten. Het springen over zeven vuren een aantal dagen vóór Noroez, de feesten van Noroez zelf en het vieren van Siezda Bedar (dertiende dag) zijn onderdelen daarvan

  16-09-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  » Reageer (0)
  15-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amoo Norooz en Haji Firooz
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Amoo nieuwjaar of Amoo Noroez is de "Oom" van nieuwjaar, de Perzische Nieuwjaar. , Samen met zijn grappige side-kick Haji Firouz, Amoo nieuwjaar bodes in het voorjaar elk jaar volgens de Perzische traditie. Aan de vooravond van de lente-equinox, wanneer het Perzische Nieuwjaar wordt gevierd, Amoo nieuwjaar brengt kinderen gaven, net als zijn westerse tegenhanger Santa Claus.Samen met Amoo nieuwjaar en Haji Firouz, de Perzische Nieuwjaar mythische tekens Naneh Sarma, soms ook wel Vrouwe van de Koude Spells, of oma Frost.

  Haji Firooz is de omroeper van arrivel nieuwjaar, terwijl Amoo nieuwjaar meer is van een gerespecteerde - bijna altijd oudere - personage dat geeft de gaven van nieuwjaar. Haji firooz is jong, speels en clowneske. Hij danst, zingt en speelt zijn tamboreen en maakt mensen gelukkig. Amoo nieuwjaar, aan de andere kant, is meer een verstandige historische aanwezigheid, die het oude verhaal van nieuwjaar gaat naar de jonge, waardoor de gelegenheid het respect dat het verdient. Ook Haji Firooz eisen Aidee terwijl Amoo nieuwjaar is de gever.

  15-09-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  » Reageer (0)
  14-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chahar Shanbe Suri
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Laatste woensdag van de Iraanse jaren leren kennen als Chahar Shanbeh Soori (Čahār shanbe Suri - meestal uitgesproken Čār shambe-Suri), de vooravond van die wordt gekenmerkt door speciale gebruiken en rituelen, met name springen over het vuur.
   
  Aan de vooravond van de laatste woensdag van het jaar, letterlijk aan de vooravond van 'Red woensdag "of de vooravond van de viering, vreugdevuren worden ontstoken op openbare plaatsen met behulp van vuur en licht, is het te hopen voor de verlichting en geluk in het komende jaar. Mensen sprong over de vlammen, schreeuwen:

  Geef me je mooie rode kleur hebben, en terug te nemen mijn ziekelijke bleekheid

    Met de hulp van vuur en licht symbolen van het goede, Iraniers willen hun weg te vinden door deze laatste woensdag van het jaar - het einde van het jaar en de komst van veren langere dagen.

    Traditioneel wordt aangenomen dat de woon werden bezocht door de geesten van hun voorouders op de laatste dag van het jaar. Veel mensen die speciaal kinderen, wikkelt zich in lijkwaden symbolisch re-enactment van de bezoeken. Door het licht van het vreugdevuur, zij lopen door de straten gebons op potten en pannen met lepels genoemd Qashog-Zani te verslaan van de laatste ongelukkige woensdag van het jaar, terwijl ze langs de deuren om te vragen om traktaties. Inderdaad, Halloween is een Keltische variant van deze nacht.

  Om wensen uitkomen, is het gebruikelijk om speciaal voedsel te bereiden en te verspreiden op deze avond. Perzische Noodle Soup bekend als Ash met een gevulde Perzische vreugde, en een mengsel van zeven gedroogde noten en vruchten, pistachenoten, geroosterde chique erwten, amandelen, hazelnoten, vijgen, abrikozen en rozijnen.

  14-09-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  25-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sade Feest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Sadé (Perzisch: سده) Jashn-e Sadé (in Perzisch: جشن سده), ook omgezet zoals Sadeh, is oud Iraans gevierde traditie 50 voordien dagen nowrouz. Sade binnen Perzisch betekent „honderd“ en verwijst naar honderd verlaten dagen en nachten naar het begin van het nieuwe jaar dat bij de eerste dag van de lente wordt gevierd 21 maart elk jaar. Sade is medio de winterfestival die met grandeur en magnificence in oud werd gevierd Iran. Het was een festiviteit om brand te eren en de krachten van duisternis, vorst, en koude te verslaan.
  Volgens godsdienstige geloven, herinnert jashn-E Sade aan het belang van licht, brand en energie; het licht dat uit God komt wordt gevonden in de harten van zijn schepselen.
  Tijdens oude tijden, waren de branden altijd plaatsen dichtbij water en de tempels (zie ook: De tempel van de brand). De brand betekende oorspronkelijk om de heropleving van zon bij te staan en de warmte en het licht van de zomer terug te brengen. Het moest ook demons van vorst en koude afslaan, die water aan ijs draaiden, en kon zo de wortels van installaties doden.

  25-08-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  20-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarathoestra
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoroaster of Zarathoestra (vanaf Avestisch Zaraθuštra), ook wel Zartosht (Perzisch: zartosht), was een oude Iraanse profeet, filosoof en religieuze dichter bedoelde. Sommige geleerden geloven dat hij ergens tussen 1750 en 1500 voor Christus of tussen 1400 en 1200 voor Christus leefde, hoewel Iraanse traditie plaatst hem op ongeveer 570 v.Chr. De traditionele van de profeet als ouder dan 6000 voor Christus .De hymnen aan hem toegeschreven, de Gathas, staan op de liturgische kern van het zoroastrisme.

  20-07-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  11-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarein warmwaterbronnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sarein is een kleine stad in de buurt Ardabil in het noordwesten van Iran. Sarein staat bekend om haar warmwaterbronnen  en wintersportplaats.

  Sarein warmwaterbronnen  is in de buurt van inactieve vulkaan in dat gebied en zijn tot stand gekomen na plaatselijke aardbevingen (recent in 1990) en het water bevat zwavel deeltjes en men gelooft dat het goed is voor de botpijnen.

  Hier zijn 9 warmwaterbronnen in Sarein, met water 48 tot 67 graden bereiken, en het draaien van zo'n 80 liter per seconde vanaf de bron. Er is ook een aantal veren in de buurt van koud water door, met de meest populaire gelegen in een klein dorpje in de buurt de naam 'Vila Dareh' - is het water hier bruisend en is zeer goed voor de nieren.

  11-07-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Animatie van de wereld

  Eerste Animatie van de wereld gevonden in  Shahr-e Sukhte "Burnt City"  
  Een geanimeerde stuk op een aarden beker die behoort tot 5000 jaar geleden werd gevonden in Burnt City in de provincie Sistan-Baluchistan, het zuidoosten van Iran.
  Op dit oude stuk dat kan worden genoemd de eerste animatie van de wereld, heeft de kunstenaar portretteerde een geit dat de sprongen in de richting van een boom en eet de bladeren.

  11-07-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  20-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kariz
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  2500 jaar van Kish Island aquaduct oudheid is veranderd in een

        van de meest buitengewone en unieke 10.000 vierkante meter grote

        ondergrondse steden in de wereld. Het drinkwater voorzien, de zogenaamde

        "Zoet water", voor de burgers die er wonen.

     Kariz is een 16 meter diepe ondergrondse stad. Het heeft een 8-meter hoge

        plafond waarop fossielen, planken en koralen naar schatting 270 tot te

        570 jaar oud. Allen zijn ingedeeld volgens hun eigen officiele

        identificatie.

  20-06-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  08-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische Shushtar hydraulisch systeem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  shushtar, is een stad in het zuidwesten van Iran, gelegen in de provincie van Khuzestan. De stad staat op een klif aan de westkant van de rivier die loopt Karun, de middelste die begint loop van een paar kilometer ten noorden van de stad. Deze positie biedt grote commerciële en strategische belang en heeft mogelijk gemaakt de bouw van diverse waterwerken waarvoor de gemeente reeds lang gevierd.

  (224-650 n.Chr.)

  08-06-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  01-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shahname
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Shahname (diverse spellingvarianten) ofwel het Boek der Koningen is een epos oorspronkelijk als tekst was geschreven en later rond het jaar 1010  als dichtbundel geschreven werd door de Perzische dichter Ferdausi. Het is het nationaal epos van oude Iran.

  De shahname vertelt het mythische en historische verhaal van Iran vanaf de schepping  van de wereld tot 7e eeuw.

  De shahname bevat zo'n 60.000 versregels (bayts) elk bestaand uit twee hemistichen. Het is het langste gedicht ter wereld.

  01-06-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  22-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.September geboortesteen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  September geboortesteen sieraden wordt vaak gezien met saffieren. Sapphire symbolizes prosperity and sincerity. Sapphire symboliseert voorspoed en oprechtheid. If sapphire doesn't suit you, there are many other September Birthstones and September Zodiac Sign Starstones . Als saffier niet bij jou past, zijn er vele andere Birthstones september en september Zodiac Sign Starstones. Sapphire is a very durable stone that comes in any color except red. Sapphire is een zeer duurzaam steen die wordt geleverd in alle kleuren behalve rood. The most popular color for sapphire is blue. De meest populaire kleur voor saffier is blauw.

  22-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  16-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qishm
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Qishm of Qeshm  is een eiland in de stad van Hormuz, en deel van Iran. Vanwege de strategische ligging aan de toegangspoort van de Perzische Golf vanuit de Indische Oceaan en de Golf van Oman.

  Er zijn in de tachtiger jaren aan land en in de nabije zeebodem enorm grote aardgasreserves  ontdekt waarvan de exploitatie vrij goedkoop kan plaatsvinden. Er zijn de laatste jaren grote petrochemische industrieën en een internationale luchthaven gebouwd in een belastingvrije zône. Naar verwachting zal de gaswinning het goedkopste aardgas ter wereld opleveren.

  16-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  14-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraanse sculptuur van een leeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Perzie Rijk (Iran) tijdens de Hakhamaneshi periode bij  Louvre Museum, Parijs, Frankrijk .

  14-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Iraanse genie uit van een gevleugelde stier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Perzie Rijk (Iran) tijdens de Hakhamaneshi periode bij  Louvre Museum, Parijs, Frankrijk .

  14-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Perzie, Lion Frieze
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Perzie Rijk (Iran) tijdens de Hakhamaneshi periode bij  Louvre Museum, Parijs, Frankrijk .

  Oude Perzie, Lion Frieze van het Paleis van Darius I, C 510 voor Christus.

  14-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzische stier kapitaal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Perzie Rijk (Iran) tijdens de Hakhamaneshi periode bij  Louvre Museum, Parijs, Frankrijk .

  Perzische stier kapitaal van een kolom uit de audiëntiezaal in het paleis gebruikt door Darius (regeerde Perzië 521 tot 486 v. Chr.)

  14-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geglazuurde baksteen van de Ahura Mazda
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Perzie Rijk (Iran) tijdens de Hakhamaneshi periode bij  Louvre Museum, Parijs, Frankrijk .

  In een geglazuurde baksteen vrijstelling van Susa, Ahura Mazda verschijnt als een gevleugelde zonneschijf boven de twee gevleugelde leeuwen met menselijke hoofden.

  14-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitbeelden van de Perzische boogschutters
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Perzie Rijk (Iran) tijdens de Hakhamaneshi periode bij  Louvre Museum, Parijs, Frankrijk .

  Detail van een van het Louvre Museum melophores (onsterfelijke Perzische bewaker) van de beroemde geglazuurde bakstenen friezen in de Apadana (Darius de Grote paleis) in Susa (Iran).

  14-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens-headed gevleugelde stier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Perzie Rijk (Iran) tijdens de Hakhamaneshi periode bij  Louvre Museum, Parijs, Frankrijk.

  14-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fries van Perzie Archers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fries van Boogschutters: Hakhamaneshi dynastie, 522-486 v.Chr Susa, Iran.

  De muur van het paleis van Darius I in Susa waren bedekt met geglazuurde bakstenen reliëfs die tot doel was om de kracht en de grandeur van het Perzische Rijk show in overeenstemming met een oude Babylonische traditie. De marcherende boogschutters dragen ceremoniële kostuums in dit fragment zou de Onsterfelijken zijn, de persoonlijke lijfwacht van de Grote Koning beschreven door Herodotus. ( in het Louvre Museum, Parijs, Frankrijk )

  14-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  13-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzische Paard
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  13-05-2010 om 23:57 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzische Tapijt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een Perzisch tapijt is de benaming voor een met de hand gemaakt tapijt uit Perzië daarvan. Perzische tapijten worden ook wel Oosterse tapijten genoemd en kunnen worden gerekend tot de vroege toegepaste kunst. In de bijbel wordt al gesproken over het gebruik van kleden voor de versiering van de tempel. Het oudst bekende geknoopte tapijt is de zogenaamde Pazyryk. Een Perzische tapijt is een kleed dat met de hand is gemaakt.

  Perzische tapijten worden onderscheiden in:

      * met de hand geweven stuk zonder pool, de zogenaamde kelims

      * met de hand geweven en met de hand geknoopte stukken.

  13-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  12-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadelpalm
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De dadelpalm kan het 's werelds oudste voedsel-producerende planten waarvan bekend is dat de mens zijn. Vandaag commerciële palmen worden gekweekt in grote geïrrigeerde staat. Datum wordt geoogst op 180.000 hectare olijfgaard in Iran. De datum gewas in Iran voor alle soorten (gedroogd, semi-gedroogd en vers) in de landbouw-jaar 1999-2000 was meer dan een miljoen ton. Iran aandelen 20 procent of zo van de wereld date productie en is de grootste producent datum in de wereld.

  12-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  10-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzische Kunst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Minakari - Schilderijen op Metal

  10-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste kunstoog werd onlangs gevonden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Rond de tijd dat de grote piramides gebouwd werden in Egypte en Stonehenge werd opgericht in Engeland, een jonge vrouw die leeft in wat nu Iran is een oog verloren en was uitgerust met een prothese.
  De 5000-jaar oude kunstoog werd onlangs gevonden door archeologen werken op de Verbrande Stad historische site in het zuidoosten van Iran, volgens een rapport gepubliceerd door de Kring van Oud-Iraanse Studies, een in Londen gevestigde onderzoeks-en educatieve programma..

  10-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  09-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arg-e Bam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Arg-e Bam  was de grootste adobe gebouw in de wereld, gelegen in Bam, een stad in de provincie Kerman in het zuidoosten van Iran. Het is door de UNESCO als onderdeel van de World Heritage Site "Bam en zijn cultuurlandschap '. Deze enorme citadel op de zijderoute werd gebouwd 2500 voor Christus en bleef in gebruik tot 1850 AD. Het is niet bekend waarom zij voor bepaalde dan was opgegeven.
  Het hele gebouw was een groot fort in wiens hart de citadel zelf is gelegen, maar vanwege het indrukwekkende uiterlijk van de citadel, die het hoogste punt vormen, de hele vesting is vernoemd Citadel van Bam.
  Op 26 december 2003, de Citadel was bijna volledig verwoest door een aardbeving, samen met een groot deel van de rest van Bam en haar omgeving.

  09-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  08-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ali Sadr Cave (1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Opgravingen en archeologische studies van de grot hebben geleid tot de ontdekking van oude kunstwerken, kannen en kruiken teruggaat tot 12000 jaar geleden. De dieren, jachttaferelen en bogen en pijlen afgebeeld op de muren en gangen van de afrit rubriek, suggereren de primitieve mens gebruikte de grot als hun tehuis. De grot werd bekend tijdens de regering van Darius I (+521 tot 485 vC), die kan worden gecontroleerd door een oude inscriptie bij de ingang van de tunnel. Echter, de kennis van het bestaan van de 70 miljoen jaar oude grot verloren, en alleen herontdekt in 1963 door de Iraanse bergbeklimmers  (of 1978, toen een herder de tunnel op zoek naar water of een verloren geit gevolgd).

  08-05-2010 om 14:30 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout Man
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De ZoutMan werd ontdekt in Iran, in de zoutmijnen Chehrabad gelegen op het zuidelijke deel van de Hamzehlu dorp, aan de westkant van de stad Zanjan, in de provincie Zanjan. Het hoofd en de linker voet worden momenteel tentoongesteld in een glazen kast in het Nationaal Museum van Iran in Teheran.
  In de winter van 1993, mijnwerkers kwam in een lichaam met lang haar, een baard en een aantal artefacten. Deze omvatten de resten van een lichaam, een voorpoot in een laars, drie ijzeren messen, een wollen half broek, een zilveren naald, een sling, delen van een lederen touw, een slijpsteen, een walnoot, aardewerk scherven, sommige zijn ontworpen textiel fragmenten, en tenslotte een paar gebroken botten. Het lichaam was begraven in het midden van een tunnel van circa 45 meter lengte.
  Drie andere lijken, onder wie een vrouw, werden later in dezelfde zoutmijn ontdekt.
  Na archeologische studies die opgenomen C14 datering van de verschillende monsters van botten en textiel, was de Zout Man dateert uit ongeveer 1.700 jaar geleden.
  Door het testen van een steekproef van haar, was de bloedgroep B + vastgesteld.

  08-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ali Sadr Cave (2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Ali Sadr Cave is 's werelds grootste water grot die miljoenen bezoekers per jaar trekt.  Ali Sadr grot ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van Hamedan, het westen van Iran (om precies op 48 ° 18'N 35 ° 18'E). Aangezien de grot is gelegen tussen de grote steden Hamadan, Teheran en Qom waardoor het een populaire bestemming voor Iraniërs.

  08-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  04-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qarah Kerk (Kerk Tatavoos)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met het oog op de bevordering van het christendom te stoppen, de Armeense heerser besteld voor hun bloedbad in het jaar +66 AD. Er wordt gezegd dat hun lichamen werden begraven in de nabijheid van deze kerk. In het jaar 1329 AD. , Werd de kerk gerenoveerd en in het jaar 1810 AD. werd gerepareerd. Deze kerk bestaat uit twee delen, een is de 'Zwarte Kerk' die het oudere gedeelte, en de andere is de 'witte kerkje' is groter dan de andere en is de nieuwe segment. De zwarte kerk heeft mythische artistieke inspanningen op de constructie dat in de nieuwe kerk van de gravures verschilt.

  04-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  03-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Oude Courier in Shahr-e Sukhte
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In een van de meest recente ontdekkingen van januari, een team van Iraanse en Britse antropologen, werken op menselijke resten in de stad vanaf het 3e millennium v.Chr, identificeerde een mannelijke kameel renner die ze geloven was een boodschapper in de oudheid.
  Studies van de skeletresten behoren tot de man bewijs van bot trauma's zichtbaar te maken, suggereert dat hij een prof, die waarschijnlijk het grootste deel van zijn leven op rug van een kameel.
  Indicaties van het rijden zijn te zien op het rechterbeen been van de man, die op de leeftijd van 40 tot 45 overleden. De zwellingen aantonen dat hij continu gewerkt als een prof sinds hij een tiener was. Er zijn bladvormige zwellingen in het onderste gedeelte van het been bot die erop wijzen dat hij gebruikte om het verzamelen van zijn rechterbeen tijdens het rijden, wat suggereert dat hij reed op een groot dier zoals een kameel of os.
  Hoewel er bewijs is waaruit blijkt dat ook kleinere trekdieren werden gebruikt in de Verbrande Stad, de handeling van het verzamelen van een been tijdens het rijden is iets dat men doet, terwijl een kameel rijden over lange afstanden. Wetenschappers, dan geloven dat de man vermoedelijk was een koerier die regelmatig op reis Camelback.

  03-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)
  02-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzische Miniatuur
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de traditionele Iraanse en Perzische schilderkunst speelt de miniatuur een belangrijke rol. Miniaturen zijn gestyleerde en sterk symbolische afbeeldingen, geperfectioneerd in vele eeuwen van ontwikkeling. Als schilderstuk is de miniatuur uiteraard volledig tweedimensionaal.

  02-05-2010 om 00:00 geschreven door info praasia  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  Tags:praasia@gmail.com
  » Reageer (0)


  Zoeken in blog


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!