Foto
Inhoud blog
 • De beloofde update
 • Update?
 • Het appartement
 • Week 2
 • Foto's
  Gastenboek
 • RE: saartje
 • saartje
 • RE: groetjes uit zwevegem
 • groetjes uit Zwevegem
 • Have fun

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Archief per maand
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
  Porto³
  Saartje, Lore & Lisa in Porto
  08-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beloofde update
  Bom dia,

  Het heeft een dagje langer geduurd, maar hier is het volgende bericht er eindelijk!
  Desondanks de extreme koude in heel Europa, is het hier nog altijd relatief goed weer. Het is wel wat frisser geworden en al een paar dagen wolken gezien, maar de zon komt er steeds weer door. We kunnen op dat vlak zeker niet klagen.
  De komende drie weekend is het familytime en we kijken allemaal enorm uit naar het bezoek van onze ouders! Al betekent dit wel dat het appartement drie week aan een stuk er proper bij moet liggen Very Happy

  Wat hebben wij de voorbije weken uitgespookt? Niet zo veel eigenlijk. We waren alledrie niet in de beste gezondheid en hebben het kalm aangedaan. we hebben wel het park Serralves en de portokelders bezocht, de verjaardag van onze Nederlandse erasmuscollega Muriël gevierd. Helaas hebben we gisteren al moeten afscheid nemen van haar Sad.
  Daarnaast hebben we ons voornamelijk bezig gehouden met school. Naast naar de lessen gaan moesten we ook thuis opzoekwerk doen om om de drie dagen dit voor te stellen aan de hele groep. Onze school werkt namelijk met Problem-based learning, wat dus wil zeggen dat onze erasmusgroep een probleem heeft gekregen en wij daar een oplossing voor moeten zoeken. We krijgen daarvoor een maand en morgen is het al tijd om onze oplossing voor te stellen aan de eerstejaarsstudenten van onze richting. We worden beoordeeld op de presentatie zelf en op het beantwoorden van de vragen achteraf.
  We hebben al mogen ondervinden dat de leerlingen van onze school heel veel presentaties moeten geven. Ze krijgen daar zelden gewoon les en moeten veel zelf opzoeken en zelfstudie doen.

  Vanaf volgende week woensdag beginnen Lisa en ik met onze stage. Spannend! Shocked We vragen ons wel af wat er daar van ons verwacht wordt en of wij met patiënten zullen te maken hebben. Indien dit zo is, hebben we wel schrik dat de communicatie slecht zal verlopen. Ons portugees is namelijk nog altijd niet zo goed. het is een heel moeilijke taal om te leren!

  Zo, ik zal afronden want er is nog veel schoolwerk te doen.
  Hieronder nog enkele foto's.

  Vele groetjes uit Porto!


  08-02-2012 om 14:32 geschreven door Saartje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update?
  Deze week mogen jullie nog een update verwachten! Hopelijk morgen al.

  Ciao

  06-02-2012 om 23:46 geschreven door Saartje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het appartement
  Ik denk dat de meeste onder jullie wel nieuwsgierig zijn naar hoe ons appartementje eruit ziet.
  Daarom dus nog dit berichtje vol foto's! (Niet op de rommel letten Wink )

  Enjoy.
  22-01-2012 om 22:47 geschreven door Saartje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 2
  Door alle drukte in Porto, hebben we niet zoveel tijd om ons bezig te houden met de blog. Toch zullen we proberen iedere week iets te posten, voor onze trouwe lezers ;).
  Wat stond er deze week allemaal op de kalender? Een match van FC Porto gaan bijwonen, een paar optredens van Fado-muziek gaan kijken en een dagje naar de zee.
  Ook hebben we de bekende Francesinha gegeten, een plaatselijk delicatesse. Alhoewel niemand van de erasmussers deze echt lekker vond, zijn we toch blij dat we het geprobeerd hebben.
  Ik hou het deze keer kort, maar hieronder vind je alvast nog wat meer foto's.

  Tot later!
  22-01-2012 om 22:40 geschreven door Saartje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
  Hierbij enkele foto's van de stad..

  12-01-2012 om 00:16 geschreven door Saartje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste dagen Porto

  Reeds aangekomen in Porto, waren de eerste dagen behoorlijk hectisch. Daardoor komt ons eerste blogbericht vanuit het buitenland met wat vertraging. En geen getreur, ook de foto’s van het appartementje komen er deze week nog op!

   

  We zijn geland in Portugal met stralende zon en een 16 graden Celsius buiten en die zon is tot nog toe al iedere dag blijven stralen. S’nachts zakt de temperatuur hier wel tot een vijftal graden en aangezien er in de meeste huizen geen verwarming is,  is het wel koud. Gelukkig heeft Olga ons voorzien van een elektrisch vuurtje. Het appartement zag er dik in orde uit, weliswaar wat gedateerd maar alles werkt nog prima. Tot onze blije verbazing staat hier ook een wasmachine, een zorg minder dus! We hebben hier dus 2 slaapkamers, een ruime living met een aanpalende veranda als het ware, een toilet, een badkamer, een keuken met daar ook een verandaatje aan en nog 2 bergingen.

  Toen we hier aankwamen hadden we gedacht om de living in een derde slaapkamer om te bouwen, zodat iedereen zijn privacy had. Helaas geraakte het bed langs geen kanten de living binnen. Dan hebben we maar een berging om getoverd naar een kleine bureaukamer waar Lore zich kan terugtrekken.

   

  Bij onze eerste maaltijd in Porto merkten we al vlug dat het hier vrij goedkoop is. Voor 3 slaatjes en drank erbij betaalden we 13 euro!  Ook de taxi’s zijn hier spotgoedkoop, dit kan wel eens handig zijn als je vlug ergens naartoe moet.

   

  Ondertussen zijn we al goed geïnstalleerd hier, alleen missen we nog wat decoratie en foto’s aan de muren. Stilletjes aan beginnen we de stad te kennen en moeten we minder en minder ons plan boven halen.  Ook hebben we onze eerste lessen achter de rug!

  Lisa en ik zitten naast onze 2 Belgische klasgenoten nog samen met 2 Engelse en 2 Poolse meisjes. De Engelse lessen vallen goed mee en ons lessenrooster ziet er dik in orde uit, met genoeg tijd vrij om porto te gaan bezichtigen, te werken voor school en ons eindwerk.

  Lore had in eerste instantie geen enkele Engelse les en begon al vanaf de tweede dag met stage. Elke maandag moet ze terug naar school om naar de casussen te luisteren van haar klasgenoten, in het Portugees.. Gelukkig heeft ze het zo kunnen regelen dat ze mee met ons Portugese les volgt, elke vrijdagvoormiddag. Want tot nog toe reikt ons Portugees niet veel verder dan Bom dia, Boa tarde en Obrigada .

   

  Veel is er verder nog niet gebeurd, maar we kunnen nu al met veel overtuiging zeggen dat Porto een heel mooie stad is en dat we hier de tijd van ons leven zullen hebben!

   

  Tot later! 

  11-01-2012 om 23:46 geschreven door Saartje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En we zijn weg!

  Het is eindelijk zover, morgen zitten we op het vliegtuig richting Porto!  Na 100 keer alles te herschikken, te staan vloeken en te proppen hebben we die valiezen toch toe gekregen. Bovendien zijn we onder het maximumgewicht gebleven, wat een wonder op zich is!

  De kriebels nemen met het uur toe, net zoals de stress om iets vergeten te zijn. Gelukkig zijn er nog de overbezorgde ouders die hun kakkernestjes aan alles doen herinneren.

  Waarmee we ook nog inzitten, is het weer. Vandaag is het echt strontweer en  zijn er al een aantal vliegtuigen niet opgestegen. Fingers crossed dat het morgen beter is!

   

  Nu rest er ons nog maar één iets te zeggen:

                  BYE BYE BELGIUM!!

  05-01-2012 om 17:18 geschreven door Saartje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voorbereidingen

  De voorbereidingen

  Het zijn zware weken/maanden geweest voor ons! Naast de zoveel uren stage lopen en het werken aan onze eindproeven, moesten we ons nog eens bezighouden met alles rond onze Erasmus. Van alle paperassen in orde brengen, het boeken van vluchten tot het vinden van een huisvestiging. En dat laatste liep niet van een leien dakje, om nog maar het minste ervan te zeggen. Na talloze mails heen en weer gestuurd te hebben, advertenties geplaatst en sites bezocht te hebben, zijn we via-via in contact geraakt met een heel vriendelijke vrouw die overigens nog eens een docente is aan de universiteit in Porto. Toevallig had zij zelf een appartement ter beschikking die ze aan ons kon huren. Voor de drie maanden dat we in Portugal zullen zitten, gaan we dus met z’n drietjes onder één dak leven.  Wat zal dat geven?!  =D

  Binnen 14 dagen zitten we op het vliegtuig richting Porto en de zenuwen beginnen stilaan te komen. Onze grootste zorg op dit moment? Wat moeten we nu in godsnaam allemaal meedoen!? Hoeveel paar schoenen, wat voor kleren, hebben we een dikke jas nodig,…? Aan onze bagage hangt immers een limiet, gelukkig heeft de vliegmaatschappij ons al een extra bagagestuk van 23kg toegelaten. Het is een begin…

  Naast de kopzorgen over wat er in onze valies moet, zijn we heel erg benieuwd hoe onze Erasmus daar opgevuld zal worden met lessen en stage. Lore heeft ondertussen al het nieuws gekregen dat zij de ENIGE Erasmusstudente is in de module Radiotherapie. Niet zo leuk om te horen natuurlijk, maar dan zal zij wel veel meer ondergedompeld worden in de Portugese cultuur. Lisa en ik wachten ondertussen nog geduldig op meer nieuws over onze module (Nucleaire Geneeskunde).

   

  Ziezo, het eerste blogbericht staat erop!

  Als we nog wat te vertellen hebben, lees je het wel.

   

  Tot later!

  22-12-2011 om 21:54 geschreven door Saartje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!