Inhoud blog
  • Dinsad 28 juli 2015
  • het is bijna gedaan.
  • foto's tot 25 juli 2015
  • 25 juli 2015
  • 23 juli 2015
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    reisverslag naar Popo Francis en Els

    18-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juli 2015
    vandaag terug naar het ziekenhuis geweest en met dr.Guylain rond gelopen. Hij stelde vele vragen omtrent de komende projecten. Hij ziet overal een project in. Dus het zal een lijvig verslag worden met foto's en tekeningen. De batterijen laden momenteel niet goed op omdat de zon het wat laat afweten.  In het droogseizoen is het 's morgens meestal bewolkt, pas tussen 14 en 16 uur komt de zon er meestal door.  Hierdoor is het ook niet zo warm als in mei bij mijn vorige bezoeken.

    Ondertussen heb ik (Els) met zuster Lievke geholpen met de voorbereiding van het grote feest van morgen.  Ik ben benieuwd wat het morgen zal worden. 

    Morgen proberen we opnieuw foto's op de blog te plaatsen

    Groetjes
    Francis en Els

    18-07-2015 om 19:24 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juli 2015

    Zelf kunnen we niet op internet, we kunnen gelukkig regelmatig de laptop van zuster Lievke gebruiken om toch iets op de blog te plaatsen.  Alvast bedankt zuster Lievke. 

    Gisteren is zuster Lieve eindelijk aangekomen uit Kinshasa, 2 dagen later dan verwacht, maar toch een hartelijk weerzien. 
    Nog wat geholpen met zuster Lievke om rekken in elkaar te steken en een en ander klaar te maken voor alle logés die hier dit weekend verblijven voor de centenaire.  Normaal verblijven hier in het weeshuis 67 kinderen en 4 zusters, nu verblijven niet alleen wij hier als extra maar ook zo'n 30 extra zusters van andere congregaties zijn overgekomen om hier te logeren.  Gelukkig zijn alle grotere weeskindjes naar hun familie tijdens de grote vakantie en blijven enkel 7 kleintjes onder begeleiding van de 3 oudste meisjes (ongeveer 20 jaar) hier in het weeshuis.  Zo zijn er voldoende kamers vrij om alle extra zusters een bed of matras aan te bieden.

    Deze ochtend zijn we naar het ziekenhuis geweest.  Ons eerste doel was om de sonde voor het echotoestel af te geven en te testen en ja hoor, alles werkt!  Daarna het probleem van de batterijen in het OP bekeken.  Slechts 1 van beide omvormers voorziet nog elektriciteit, het probleem van de andere omvormer ligt bij de batterijen, 4 batterijen geven maar de helft van hun capaciteit meer.  De slechtste batterijen werden uit het circuit gehaald en nu hopen dat de zon vandaag opnieuw de batterijen kan opladen.  Morgen gaat Francis dit verder opvolgen. De kist met het achtergelaten gereedschap zit nog mooi in onze gesloten koffer op ons te wachten.
    Dokter Guylain was tevreden met zijn post en vele foto's.  Straks gaan we naar dokter Marcelin op bezoek en bezorgen we hem ook zijn post.  Beide dokters krijgen van ons wat steriel materiaal en een doosje met breedspectrum antibiotica met dan aan Luc, Cecile, Hugo, ...

    Hopelijk tot morgen
    Francis en Els













    17-07-2015 om 18:30 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotoreeks 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    16-07-2015 om 18:12 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotoreeks 4
    nog enkele

    francis











    16-07-2015 om 17:52 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 12 juli 2015
    Na een eerste goede nacht en een stevig ontbijt gingen we naar de mis. Na de mis, met veel zang en dans, maakten we onze ton open.
    Alles kwam veilig uit de ton behalve de chocolade die nesquick geworden was. Alle etenswaren werden in de kast en koelkast gestopt. We brachten de nodige papieren in orde te brengen voor de DGM en bezochten pater Marc.  Op de terugweg bezochten we dokter Marcelin.  Zowel Francis al dokter Marcelin waren oprecht blij elkaar terug te zien.  We kropen vroeg in bed want maandag stond een lange rit op het programma.

    16-07-2015 om 16:54 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. zaterdag 11 juli 2015
     Om 5 uur vertrokken we richting Popo. Na wat tussen stoppen om brood en wat fruit aan te kopen zetten we onze reis naar huis (lees Popo) voort. Een rit met weinig hindernissen, de wegen zijn beter dan vorige jaren nu wordt er nog meer extra werk geleverd voor het grote feest in Popo volgende week. (16 tot 20 juli 2015) de wegen worden er met bulldozers effen gemaakt voor alle belangrijke personen die uitgenodigd werden in Popo. Dus onze reis verliep vlot. Met een ontbijtstop bij de zuster in Matadi en een pauze onderweg kwamen we aan Popo, juist na de middag (ongeveer 7u30 reistijd).We werden verwelkomd door de overgebleven kinderen en zusters. Een hartelijk weerzien en eindelijk thuisgekomen. Een verse pint en een frisse cola konden ons wel verleiden. Na een stevige maaltijd gemaakt door Mama Nsenga en onze kamer toevertrouwd te hebben slaagden we er toch in een kleine rustpauze in te lassen. 's Avonds werden de eerste brieven verdelen en de foto's van onze kinderen en kleinkinderen werden bekeken en met bijkomende uitleg werd voor hen alles duidelijk. En dan onze eerste nacht in Popo.

    Welterusten

    Francis en Els

    16-07-2015 om 16:47 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/07/2015
    Maandag zijn we met Ruth en Ruben vertrokken naar Kasongo Lunda waar ze nu in de grote vakantie zullen verblijven bij hun familie.  De weg naar Kasongo Lunda is veel slechter dan die naar Kinshasa.  Nergens een stuk verharde weg, veel putten en bulten en heel veel zand, dus schudden maar, het was alsof we 6 uur in de achtbaan zaten.  Toch goed aangekomen en hartelijk verwelkomd door de zusters daar.  Eerst wat gerust, dan de cité bezocht en wat inkopen gedaan voor de kinderen.  Dinsdag hebben we de verpleegstersschool en het ziekenhuis bezocht.  De school is niet te vergelijken met de luxe die wij in België hebben.  Ook het ziekenhuis red zich met de middelen die er voor handen zijn.  De operatiezaal in Kasongo Lunda is al veel beter uitgerust dan die in Popo.  We weten waaraan we kunnen werken in een volgende missie.  We hebben veel foto's genomen, die volgen eerstdaags.  Deze ochtend vroeg kwam de tante van Ruth en Ruben de kindjes ophalen, veel traantjes vooral bij Ruben, en daarna zijn we terug vertrokken richting Popo.  De wagen was volgeladen met priester en een gezin die zeker in Popo willen zijn omdat nu zondag de centenaire gevierd wordt.  Diocèse Popokabaka viert zondag zijn 100-jarig bestaan.  Vanaf vandaag wordt dat gevierd.  Heel wat zusters uit andere gemeenschappen komen bij ons in het weeshuis logeren.  Vandaag hebben we nog wat geholpen om rekjes in elkaar te steken zodat de zusters hun bagage kwijt kunnen.
    Vanaf morgen begint het werk echt.  Dan vliegen we er in.

    Vele groetjes en bedankt voor al jullie reacties op onze blog en foto's

    Francis en Els

    15-07-2015 om 19:15 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotoreeks 2
    en omdat jullie het toch zo tof vinden om onze foto's te bekijken nog enkele indrukken.


    Francis











    10-07-2015 om 21:56 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto reeks 1

    Een eerste reeks foto's om jullie nieuwsgierigheid te belonen.

    Francis en Els



















    10-07-2015 om 21:54 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagboek 5
    Vrijdag 10 juli 2015

    Verplichte rustdag. tijd om wat te bloggen en foto's te plaatsen. Wat tekst aangepast en de foto's verkleind en ingevoegd.

    Vanmorgen samen met ons allen nog een uitstap gemaakt naar de verschillende families die weeskinderen in de vakantie opvangen om hun ook van de nodige rust en afwisseling te kunnen laten genieten. 
    Els en Marie hebben samen alle kleren gesorteerd en in grote zakken gestopt. want de container was verkocht en kwamen ze halen.
    Vanavond zou de jeep geladen worden met materiaal en onze bagage. 
    Morgenochtend (zaterdag)vertrekken we om 5uur en zijn we rond de middag in Popo.
    Dus nu nog wat algemene foto's plaatsen op de blog en hopen dat we zondag nogeens iets op de blog kunnen schrijven.

    Francis
     

    10-07-2015 om 21:46 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagboek 4

    Donderdag 9 juli 2015

    Een nacht  met meerdere malen het toilet te hebben gezien ,vermoeid en wat zwak heb ik toch alle moed opgenomen en opgestaan.

    Daar stond  Linde , fris en mondig ( na helse reis) ons te verwelkomen.
    Samen met de rest toch wat gegeten, maar niet voor lang. Toch meegegaan op uitstap. Naar de Scheutisten, gaan eten naar het sportcentrum.
    Flink wat afgelachen met de komische noten van zuster Lieve en Linde. De maaltijd heeft goed gedaan. Maar na een tijdje begon de vermoeidheid weer parten te spelen. We zouden nog naar de markt gaan, maar werd onder algemene druk van de vrouwen afgebroken. Alvast bedankt voor het medeleven. Thuis gekomen ,werd door zuster lieve en Lievke besloten een dag later te vertrekken naar Popo zodoende ik nog wat meer kon herstellen voor de vermoeiende reis naar Popo. Met deze gedachten morgen beter ben ik wijselijk naar mijn bed getrokken en met een antibioticakuur gestart.


    Francis

    10-07-2015 om 21:37 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagboek 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag gaan we opstap zonder de kinderen. Eventjes de andere drukte opzoeken. Boodschappen doen en nog wat interessante dingen gaan bezoeken zoals een revalidatiecentrum , een centrum waar ook de sommige kindjes van Popo naar toe gegaan zijn. Een centrum met orthopedische afdeling waar ze heel primitief en op een vindingrijke manier protessen maken voor jong en oud. Met de middelen dat ze toch hebben kunnen toch de mensen helpen. Na dit bezoek gaan shoppen. Aankopen doen voor onze reis naar Popo, water halen nog wat beleg voor onder weg, koekjes. je zou het niet geloven wat je in deze winkel vind. Van een naald tot een heuse stereo installatie, van een simpele pop tot een gemotoriseerde fiets voor kinderen. Niet te beschrijven!!!!!!
    De Fleuve , Chez Tintin, wat een uitzicht , prachtig , niet zo woest en kolkend als vorig jaar in mei , je zag kinderen zwemmen en stoeien in het water dicht bij de oevers, in de verte zag je stromingen. Vele bedrijvigheid, vrachtwagens die steenbrokken en zand ophaalden, prauwen van de vissers die aanlegden met hun vangst. Een prauw met stoeltjes dienstdoende als een soort watertaxi.
    Gezondheidsscore vandaag 4/10 , wat diarree en vermoeidheid speelde part om veel te doen.
    Na een vermoeiende dag en een avondmaal werd al vlug duidelijk dat tussen de slaapkamer en het toilet het traject van de nacht zou worden.
    Terwijl Els nog wat las krop ik in bed.

    Laat deze avond kwamen (na een heel vermoeiende reis) zuster Lieve met haar gezelschap aan. Linde en papa Roger en Marie vergezelden haar. 

    tot volgend dagboek.

    Francis

    10-07-2015 om 21:32 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk internet
    Eindelijk Internet, dus we kunnen ons dagboek aanvullen.
    Tine alvast bedankt voor je hulp om toch iets op de blog te plaatsen

    08-07-2015 om 19:41 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update
    Uitstap naar Fleuve - genieten van het uitzicht, wat inkopen gedaan in een gigantische winkel.
    tot de volgende...

    08-07-2015 om 19:10 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagboek 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag 7 juli 2015

    na een rustige nacht, waren wij klaar voor onze eerste volle dag in Kin. Een dagje uit met de kinderen, een bezoek aan de bonobo's. Wat hebben ze genoten van dit uitstapje. Na dat we de Bonobo'shadden bezocht gingen we iets gaan eten. De ganse rit zat Ruth op mijn shoot achteraan de Jeep. nog geen minuut later viel ze inslaap in mijn armen, het gevoel dat ik nog eens had tegengekomen met een van de kleinkinderen. Genieten alom met het gevolg dat ik.......... (Foto komt nog)Na onze maaltijd zijn we huiswaarts gereden en een frisse douche (emmertje water) deed ons deugd. Na het avondeten werd vlug duidelijk dat de vermoeidheid de bovenhand haalde en ik in mijn bedje ben beland.

    Morgen een dagje zonder de kindjes opstap.

    08-07-2015 om 00:00 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagboek 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag 6 juli 2015

    de dag begon al vroeg, om 6u30 de trein naar Zaventem. Aangekomen op de luchthaven hebben we onze bagage afgeven en hbeen we een ontbijtje genuttigd.
    We hadden een zee van tijd vooraleer we konden inchecken.
    Om 10u00 werd het signaal gegeven om in te checken en zo startte ons avontuur naar Popo?
    8 uur later landen we Kin. Daar was het al 6 uur s'avonds. We wachten aan de controle en werden we aangesproken door iemand van DGM, hij zou ons begeleiden tot bij Papa Jeff. We kregen een blad waarop geschreven stond "Welkom Els en Francis, Je mag alles toevertrouwen aan Dami en Jeff , tot straks Lievke. Zo gezegd zo gedaan, werden door het volk geloodst tot aan de bagageband, ondertussen moesten we de achterkant van het blad lezen en elk een hemd aandoen. "dit moet je aandoen, Els en francis je zal zienin het buitenkomen.
    De verrassing van ons leven , we werden opgewacht door Ruth en Ruben, zstr lievke en Amber, de kindjes hadden dezelfde outfit als wij aan.
    Dit was even een emo-momentje, wat waren we allebei gelukkig om onze kleine spruit te zien en te knuffelen. Wat me het meest opviel hoe Ruth zich opstelde tov Els, dat was mooi om te zien.
    Na alles te hebben ingeladen vertrokken we huiswaarts, waar we hartelijk werden ontvangen door de zusters.
    Een blij weerzien met sommigen van hen. na het avondmaal dronken we nog een Nkoyi.
     een welverdiende rust van een spannende maar mooie dag

    francis en els


    foto'szullen we wel nog posten.

    08-07-2015 om 00:00 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed Aangekomen
    Ik heb gisteren een telefoontje gehad van Francis en Els dat ze goed zijn aangekomen in Kinshasa. Zuster Lievke, Ruth en Ruben waar daar om hen op te wachten. Een hele toffe verrassing voor mama en papa. 
    Momenteel hebben ze geen internet vandaar dat ik dit post. Vanaf dat ze internet hebben zullen zij de blog up to date houden.

    Goeie reis en geniet ervan!
    Tine

    07-07-2015 om 19:55 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij die het mogelijk maakten,
    Langs deze weg danken we iedereen die ons steunen in onze reis. Soms sta je niet stil dat je vrienden meeleven met wat je doet maar als het erop aankomt staan ze klaar met raad en helpen ze waar nodig. Daarom dank voor jullie steun want zonder jullie zou het ons niet mogelijk zijn.

    Daarom zou ik ook graag hebben dat je volgende links eens op zoekt.

    www.bayakavrienden.be

    www.bloggen.be/projectsoleil

    www.Kivuvu2013.be



    05-07-2015 om 17:49 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de voorbereidingen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In 2de helft van 2014 werden de plannen concreter en werden via ander kanalen informatie ingewonnen om onze reis voor te bereiden. We gingen ten rade bij de Bayakavrienden , de organisatie van zuster Lieve Leenknecht, bij Annemie Demulder mijn steun en toeverlaat, iemand waar je steeds kan op rekenen als het om Popokabaka gaat ( project soleil I en II van het AZ sint Lucas Brugge ) en de Gentse vrienden Myriam en Kathy en hun respectievelijke echtgenoten ( Kivuvu 2013) Met al deze informatie gingen we aan de slag. Zelfs Els begon er zich van bewust te zijn dat het een feit was. Zij ging via een zoekertje in een dagblad opzoek naar franstalige  eerste peuter-,kleuter- en kinderboeken. Tot onze verbazing kregen we reactie van een Brusselse dame die zulke kinderboeken had, ze kwam naar Brugge en bracht ons deze boeken. zelfs mensen van eigen strek dienden zich aan.
    Voor ons eigen onderhoud hadden we ook nogal wat mee te nemen. Maar vooral wat konden we nuttig meenemen en hoe geraakt het daar. Via de Wereld Missiehulp konden we materiaal opsturen in een metalen ton. Met goed keuring van de Orde van Malta werd onze ton via Antwerpen naar Kinsasha RDC verscheept.
    De materialenlijst was niet het minst, etenswaren, persoonlijke spullen, de boekjes, materiaal en nog heel veel meer werden in die ton gestapeld (volgepropt)en toe gelast.
    Papieren werden aangevraagd, goedkeuring van RDC ,een uitnodiging van de zuster  en een nieuwe visum werden aangevraagd. Tot een week of 6 geleden had ik het gevoel dat de administratiemolen zeer traag werkte, daarom besloot ik zelf naar Brussel te gaan om onze  visums te gaan aanvragen op de ambassade van RDC.

    Eindelijk was de cirkel bijna rond. We konden onze laatste weken concentreren op de bagage elk 2 valiezen van elk 23 kilo kunnen we meenemen. Dus nu maar de valiezen inpakken en wegen .

    Het feit is er we vertrekken 6 juli dus morgen.

    05-07-2015 om 17:33 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het begon allemaal eind 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een verhaal die ontsprongen was uit een 2de missie naar ons zusterziekenhuis in RDC Popokabaka. Als technieker aan het Az Sint Lucas ziekenhuis te Brugge had ik reds 2 maal deelgenomen aan een technische missie in samenwerking met Memisa. Reeds na de eerste maal(mei 2011) had ik de micro te pakken , Popokabaka werd een deel van mijn , de mensen, de artsen, de verpleegkundigen en de techniekers, kon je reeds catalogeren als vrienden voor het leven. Deze impact verander je leven. Laat staan het verblijf in het nieuwe weeshuis van zuster lievke, De zuster zorgde voor ons onderkomen, en dit heeft ons verblijf  een stuk aangenamer gemaak in dat verre Popo. Een iets bleef op mijn netvlies geplakt. Het kleine tenger meisje , 2 maand oud, ziek, dik buikje, diaree . Thuis gekomen had ik het niet gemakkelijk om dit achter me te laten. Daarom stelde ik  aan het gezin wat ik kon doen ? echter mijn besluit stond reeds vast, Ik zal het kleine meisje "Ruth" sponsoren. Ik heb dan contact opgenomen met Patrick, de broer van Zuster Lievke, en zo is de bal aan het rollen gegaan . Ondertussen is het kleine tenger meisje gegroeid tot een peuter van 4 jaar.
    Soms had ik het gevoel dat niet iedereen wist wat werk we daar deden en welke gevolgen dit had, daarom wilde ik dit delen met Els, mijn vrouw, en had ik haar terloops ,gevraagd of ze het zag zitten met me mee te gaan. Echter 1 struikelblok, het moest in het groot verlof zijn. (de warmste van de periode van het jaar). Zogezegd en gedaan  zijn we er nu klaar voor om Popo samen te bezoeken. Na alle spuiten,en pillen te hebben gekregen en administratie-molen tot een goed einde te hebben gebracht vertrekken we (morgen 6 juli 2015) naar Popokabaka RDC.

    05-07-2015 om 16:56 geschreven door Poporeis 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)


    Archief per week
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs