Inhoud blog
  • Bobby Prins
  • Teddy Scholten
  • 14 april rock & roll + rockablly bijeenkomst in Rotterdam
  • The Trammps
  • Marilyn Monroe
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • weet het beter (Ruud)
        op Piratenzenders
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    paypal
    www.bloggen.be/paypal
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Zoeken in blog

    Categorieën
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Herrinnert u zich deze nog

    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Downloaden muziek 50er 60er en 70er jaren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Misschien had u verwacht op mijn blog talloze links te vinden naar te downloaden albums of songs uit de 50er, 60er en 70er jaren. Dan moet ik u helaas teleurstellen deze zult u hier niet aantreffen en wel om de volgende redenen. Allereerst wil ik geen gezeur met instanties als Bumra Stemra, Stichting Brein in Nederland en Sabam in België. Daarbij accepteert bloggen.be het ook niet dat er illegale muziek wordt verspreid via de blog met als gevolg dat de men dit soort blogs sluit op aandringen van de eerder genoemde instanties die dagelijks druk op zoek zijn naar blogs met auteurs rechterlijk beschermd materiaal of beter gezegd illegaal materiaal.

    Misschien zegt u van er zijn zat blogs waar ik wel illegaal materiaal kan downloaden waarom jij dan ook niet. Daar kan ik heel duidelijk en krachtig in zijn. Allereerst heb ik zo iets van waarom zal ik het risico lopen voor anderen om door instanties gepakt te worden met als gevolg dat mijn blog gesloten wordt en er mogelijk juridische procedures komen wegens het overtreden van de auteursrechten en van eerder genoemde instanties valt moeilijk te winnen. Terwijl de meeste downloaders op blogs wat ik weet van vrienden en kennissen die in het verleden ook een blog hebben gehad waar illegaal materiaal te downloaden was niet eens het fatsoen hadden om een bedankje te plaatsen voor het beschikbaar gestelde materiaal. Ik heb dan zelf zo iets van als dat nog te veel moeite is waarom zal ik mij zelf dan in de waagschaal stellen voor anderen. Dat lijkt mij toch geen rare en vreemde gedachte.

    Ik heb zelf zo iets als u zo nodig albums en songs wilt downloaden of het nu illegaal is of niet dat zal me een worst zijn maak dan gebruik van programma's als Soulseek en deel uw bestanden met anderen net als vele anderen en ik zelf doe. Maar helaas zien we daar ook steeds meer zogenaamde gelukzoekers die denken even snel alles binnen te kunnen halen zonder zelf iets te behoeven te delen met anderen en daarom zie je ook steeds meer dat mensen met een mooi aanbod aan te downloaden materiaal de boel afschermen door uitsluitend toegang te geven tot het te downloaden materiaal aan mensen welke in hun userlist zijn opgenomen en dus zelf ook muziekbestanden delen. Zo ook ik je kunt mij vinden binnen soulseek onder de naam waarmee ik ook mijn berichten teken namelijk Popcornlover.


    02-03-2012 om 05:06 geschreven door Popcornlover  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een gedoe was dat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen U herinnert zich misschien ook nog wel dat u uren bezig was om cassettebandjes op te nemen destijds met uw favoriete muziek welke van de radio werd opgenomen of van een EP, LP of singles die men van vrienden of vriendinnen had geleend. In die tijd had je geen gezeik met moraalridders instanties als Bumra Stemra, Sabam of Stichting Brein die onder de noemer van dat ze de rechten van de artiesten beschermen driftig op zoek zijn of er niet iemand is die toevallig illegaal muziek deelt met anderen. Kom op zeg ga eens een echt beroep uitoefenen en niet de moraalridder uithangen.

    Het was inderdaad een heel gedoe met die cassette bandjes opnemen destijds wilde je goede en mooie kwaliteit hebben dan moest je in die tijd zeker al een paar gulden (hadden we die nu nog maar) uitgeven en dan had je een echt Philips cassette bandje die destijds te verkrijgen was met een speelduur van 60, 90 en zelfs 120 minuten. Die laatste gebruikte ik zelf heel weinig omdat deze heel snel stuk gingen het meeste gebruikte ik de 60 minuten uitvoeringen en wel omdat ik dan precies aan iedere kant een kant van een LP kon opnemen en slechts een klein stukje loze ruimte overhield. De 90 minuten uitvoeringen gebruikte ik zelf veelal voor het opnemen van EP's en singles maar ook voor het opnemen van de radio. Dat laatste was helemaal een gedoe destijds omdat de meeste toenmalige DJ''s die de platen moesten pluggen een soort aan elkaar lullen van de platen zullen we maar zeggen vaak iets te letterlijk opnamen en al begonnen te kletsen voor het nummer echt afgelopen was met als gevolg dat je weer moest gaan zitten terug spoelen omdat het nummer onbruikbaar was of je moest terug spoelen tot het gelul begon en dus een stukje van het nummer miste. Je moest er wat voor over hebben om op de goedkoopste manier aan je muziek te komen we bulkten immer niet over emmers vol met geld dat we ieder interessant nummer ook meteen bij de platenwinkel konden gaan aanschaffen. Dus werd het een beetje behelpen, en een beetje creativiteit en je kwam vaak tot verbluffende resultaten.

    Misschien herkend u dat zelf ook wel op een gegeven ogenblik had je een wandrek vol met cassette bandjes met opgenomen muziek allemaal netjes voorzien van een index kaartje met daarop de naam van het album en artiest en de eventuele nummers die waren opgenomen. Ook zo een ramp was dat met die kaartjes dat ze vaak net niet genoeg ruimte hadden om alle nummers te vermelden. We hadden zelf een wandrek vol met van die cassette bandjes. Het resultaat van die cassette bandjes was dat na verloop van tijd zeker als je de cassette bandjes veelvuldig draaide hetgeen ik zeker deed dat je het probleem had dat de bandjes min of meer gingen lubberen door de vele keren dat het afgespeeld was hetgeen de kwaliteit van de muziek ook niet echt bevorderde. Of na een paar jaar dat je dacht van oh leuk laat ik dat cassette bandje weer is gaan draaien dat je het idee kreeg dat je naar het ruizen van de Noordzee zat te luisteren omdat het cassette bandje alleen nog maar ruis was en er geen muziek meer te horen was.

    Met de komst van de CD/DVD is het wel allemaal beter geworden omdat je de muziek nu gewoon veel langer kan bewaren zonder dat de kwaliteit verloren gaat dat is het enige voordeel vindt ik zelf aan CD/DVD want ergens mis ik het wel hoor om eerlijk te zijn die cassette bandjes en het opnemen naar cassette bandjes. Het had toch net iets meer dan even snel de boel op een CD/DVD opnemen waar je eigenlijk weinig of niets meer voor hoeft te doen omdat het zo kinderlijk eenvoudig gaat allemaal.


    02-03-2012 om 04:46 geschreven door Popcornlover  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom en introductie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hartelijk welkom op mijn blog waarmee ik u terug neem naar de 50er, 60er en 70er jaren van de vorige eeuw. De tijd dat muziek nog echt muziek was en alleen nog maar te verkrijgen was op vinyl. Materiaal wat zeker de jongere generatie niet eens meer kent omdat die zijn  opgegroeid in het CD/DVD en MP3 tijdperk. Muziek schalde in die tijd uit jukeboxen en niet uit MP3 spelers en Ipod's . Er werd jive, twist, cha cha cha gedanst. De eerste televisie uitzending in Nederland en Vlaanderen werd uitgezonden. Radio stations werden toen nog piratenzenders genoemd. De eerste mens zette voet op de maan. De eerste Nederlandse voetbalploeg won de cup met de grote oren europacup (de huidige Champions League) en zelfs de wereldbeker. We werden 2 keer net geen wereldkampioen omdat we 2 keer grandioos genaaid werden door enge Duitsers en nog griezeligere Argentijnen. We hadden nog geen economische crisis alleen  een olie crisis maar dat ook weer zijn charme. Kortom hoogte en diepte punten uit een roerige periode wat voor velen net als mij een deel van onze jeugd of leven is en waar ik door middel van deze blog probeer herinneringen doen opleven van dat u zegt oh ja dat herinnert ik mij nog wel of van oh ja dat was ik al weer helemaal vergeten. Noem het maar een stukje jeugd sentiment terug halen of misschien wel stiekem een beetje terug verlangen naar een periode zoals een bekende Rotterdammer namelijk Gerard Cox zo moei zegt: terug naar de tijd dat geluk heel gewoon was.

    Ik hoop dat u net zulke leuke en mooie herinneringen heeft aan deze periode als dat ik zelf heb. Uw reactie op mijn berichten zijn altijd van harte welkom evenals uw beoordeling voor het artikel. Want hoe meer reacties en hoe meer beoordelingen van mijn artikels hoe leuker het is en des te meer inspiratie geeft dat om nog meer interessante wetenswaardigheden van de 50's, 60's en 70's op deze blog te plaatsen voor u als bezoeker van deze blog.

    Ik beloof dat ik iedere dag een of meerder interessante berichten zal plaatsen dus blijf mijn blog gezellig volgen en geniet lekker mee aan herinneringen aan de 50er, 60er en 70er jaren.

    Ik zal het leuk vinden als u als bezoeker een beoordeling geeft aan de artikels

    Veel plezier toegewenst op mijn blog.


    02-03-2012 om 00:00 geschreven door Popcornlover  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)


    Archief per week
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Mijn favorieten 1
  • bloggen.be
  • Rotterdamrebels website
  • Radio Minerva Antwerpen


  • Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Blog als favoriet !


    14 april rock & roll en rockabilly avond in Rotterdam voor meer info zie blog
    Rondvraag / Poll
    Wat is uw favoriete muziekstroming
    Alles van de 50's, 60's en 70's
    Nee ik houdt niet van deze muziek stijlen
    Popcorn oldies
    Doo wop
    Northern Soul
    Soul
    Motown sound
    Teenbeat
    Easy listening
    Rock & Roll
    Rockabilly
    Indorock
    Country
    Blues
    Nederlandstalig/Vlaamstalig
    Disco
    Duitstalig
    Italiaans
    Spaanstalig
    Anders
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs