Inhoud blog
  • Oekraniërtie?
  • BovenAert(s)?
  • Asynchroniciteit?
  • Tweede kans?
  • Ras-Poetin?
  • Vaccidenten?
  • Uber-mensen?
  • Xander aus Tirol?
  • De krekels en Demir?
  • Spek voor wiens bek?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pomerio's Pen

    16-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode oortjes op de trein?

    Rode oortjes op de trein?

     

    De goegemeente is er zich niet echt van bewust, maar een nieuw tijdperk in de geschiedenis van dit land is zopas begonnen: de nieuwe keizer van de SP.A is aangetreden! Einde van een beetje nepotisme met de Heren van Leuven. Het komt niet vaak voor in een mensenleven dat je zo een einde van een tijdperk live meemaakt, ik ben dus blij! Net nu Jurassic World is uitgekomen en begint aan een succesvolle tournee.  

    Kromme John zal de zaak moeten redden, blokletteren de kranten, maar kan dat nog wel? Ik hoorde hem een tijdje geleden nog zeggen “wij moeten sympathie hebben voor de stakers”, daarmee doelende op de mannen die de trein laten stilstaan. Gewoonlijk zijn die van rode kleur. Maar rood is even uit de mode, naar het schijnt.

    Het rapport van E&Y dat verschenen is, mag dan ook een staaltje heten van politieke porno. Het treinnet kleurt, zeker in “operations”, ook rood, maar aan de top is er wat blauw te zien, want JCF heet een vertrouweling te zijn van Didier. Het geval doet denken aan de “Noeud de vipères” van de grote Mauriac. L’argent est le thème récurrent..

     

    Is het nog aanvaardbaar dat een stelletje hardlijners de boel blokkeert? De regering beslist, na veel te veel vijven en zessen, dat iedereen een beetje langer moet werken, en wat zegt den Bond? “Dat is onaanvaardbaar en wij zullen het land platleggen”.

     

    Mijn doorgaans welingelichte bronnen bevestigen de geruchten over de vastgoedtribulaties binnen de NMBS. Nooit heeft iemand hier iets durven over zeggen, wat ertoe leidt dat de meesten van oordeel zijn dat het wel weer zal overwaaien. Misschien deze keer niet.

    Intussen steen en been geklaagd dat drugsbaronnen datzelfde treinnet gebruiken voor het transport van hun goederen.. die hebben natuurlijk het Verdrag van Rome goed gelezen. Vrij verkeer van goederen en diensten.

     

    Voor het overige zie ik vooral veel uitschuivers te allen kant, waardoor mijn geloof in de rechtsstaat wel aan het wankelen gaat. Geen taps meer? Zegt Geens “dat is niet goed, daar gaan we iets aan doen.”

    Gas en elektriciteit duurder voor u en ik? Jazeker, want er komen geen nieuwe belastingen, maar het invoeren van de BTW aan de exploitanten resulteert in méér betalen voor ons.

    De rolrechten zijn verdubbeld én we betalen de advocaat nu ook BTW, gaat u nog naar de Rechtbank? Daar zal toch nog weinig volk zitten aan de balie, want te duur, zeggen ze. Trek uw plan dus maar. “Rechtzoekende” wordt letterlijk te nemen.

     

    Selor onder vuur omdat iemand zijn dochter zou willen bevoordeeld hebben? Baas van het NSVP in de nor omdat hij wat nikkel achterover heeft geslagen? Madam ook?

     

    Maar verheug u: U zal niet beboet worden als u uw eerstvolgende fiscale aangifte foutief zou invullen.. Wat lees ik in de uitleg daarover?

    Dit wil niet zeggen dat het inkomen uit de eigen woning nooit meer zal moeten weergegeven worden in de aangifte. In het vak IX zal het inkomen van de eigen woning nog moeten vermeld worden, maar louter als input voor de berekening van de gewestelijke belastingvermindering voor de verrekening van de onroerende voorheffing en voor de gewestelijke belastingvermindering voor bijkomende interestaftrek.

    Wie dit begrijpt mag mij opbellen.

     

    Een van de weinige lichtpunten in mijn dagen is onze kleinzoon. Dat ventje is nog geen twee jaar oud, maar vraagt wel regelmatig “Opa boeken lees?” en dan komt hij aandraven met zijn boekje met alle dieren die hij allemaal nauwkeurig kan noemen. Hij kan ook gefascineerd zitten kijken naar afleveringen van Animal Channels. Daar leert hij veel bij, want het leven is vandaag vaak bij de beesten af.

     

     © Pomerio                    15-6-2015

    16-06-2015 om 00:00 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoppen omdraaien?

    Knoppen omdraaien?

     

    De bomen en planten staan in de knoppen, een mens wordt er beter gemutst van. Maar is alles wel zo mooi in deze tijden?

     

    Natuurlijk zijn politici niet onfeilbaar. Na stoelendansen ben je verkleefd aan het fluweel waarin je kan wegsoezen. Ze willen niet falen, maar feilen moet dus kunnen. Een van mijn lezers bezorgde mij de tekst van de procureur, toen John C. van oordeel was geweest dat hij eens moest telefoneren met de jeugdrechter. Stevige tekst! En hij kan niet door genoeg mensen gelezen worden. De manier waarop bepaalde mensen blijven denken dat de scheiding der machten niet voor hen is gemaakt, moet ernstig worden aangepakt.  

    Ze zijn ook niet onsterfelijk, die politici, dat bleek vorige week nog. Alleen diegenen die zichzelf onsterfelijk belachelijk maakten. Zijn John en Bruno het nu eens? De knop is omgedraaid, er is geen weg terug.

     

    Hoezee: de juiste knop omgedraaid bij Thalys, de trein van Oostende heeft voor het laatst gereden. Tot ergernis van een geïnterviewde dame die dit vervoermiddel toch wel uitkoos, omdat zij ongeveer twee maal per jaar naar Parijs moest. Een ramp.

     

    Wat te zeggen van de knop in de cockpit? Waren de stoppen doorgeslagen? De media hebben daar zo op gegeild om uit eerste hand de rampdetails wereldkundig te maken, dat het smakeloos was, wat zeg ik?  Onbetamelijk en er vér over. De triomf van de wansmaak. Er zouden zelfs plannen zijn om een eigen afluisterapparaatje met bepaalde vluchten mee te sturen om kijk- en luistercijfers en oplagen de hoogte in te jagen. Of juist de dieperik?

     

    Delhaize had een paar maanden geleden de knop ook al omgedraaid met het vertrek van OB.. en wat lees ik nu? 1,9 miljoen uitgekeerd om de grote legumen binnenshuis te houden? Personeel weg want dat kost teveel, scan uw prei en confituurpotten maar zélf.

     

    Mijn respect gaat dan uit naar Heer De Knop van de VUB, eergisteren op de radio gehoord. Het vuur lag hem aan de schenen, na de strapatsen van een der decanen.  De journaliste van wacht had hem zelfs gebeld in zijn vakantieoord! En wilde hem laten toegeven dat hij een luie nietsnut was omdat hij de kwetterende Twitteraar zo laat tot de orde had geroepen. Geheel ten onrechte. Hoelang de decaan nog kan aanblijven blijft voorlopig koffiedik kijken. Hij blijkt ook nog wat andere ongehoorde uitspraken te hebben gedaan.

    Maar het wordt tijd dat de media ook de knoppen eens omdraaien en zich bezinnen over wat zij aan het doen zijn. Het feit dat men vandaag éérst onbedachtzame uitspraken kan loslaten in sociale media, waarna dan vaak excuses (moeten) volgen, is een onsmakelijke uitwas van de hedendaagse hier-en-nu-cultuur. Kunnen we niet beter eerst eens nadenken aleer we gratuite berichten spuien? Er is een maatschappij ontstaan die parallel loopt met de reële en waarin gelijk wie allerhande nonsens naar iedereen tegelijk stuurt. Alleman meent dan een duit in het zakje te moeten doen en de Zizanie barst los. Dan schrijven ze dààr weer artikels over.

     

    De bomen en planten staan in de knoppen, of is onze maatschappij binnenkort geheel naar de knoppen?

     

     

    © Pomerio                    9-4-2015

    10-04-2015 om 18:18 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de doeken gedaan?

    Uit de doeken gedaan?

     

    Ik schrok mij vorige week een hoedje toen ik Heer Boeve op de radio bezig hoorde. Dat zoiets zou opduiken vanuit het GO, dat zou ik nog kunnen verwachten, maar niet van de katholieken. Toen ik een jaar of 10 was, werden bij ons de clergymans ingevoerd. Het was een soort bekroning van de laïcisering. En ook een beetje ter voorkoming van agressie tegen bedienaars van de eredienst, daar is nogal wat stof over opgewaaid. Nu wil Boeve weer doeken. Ik heb het er al over gehad, dus nog maar eens een keer. 

    Hoofddeksels zijn vaak onderwerp van gesprek. Het leger heeft baretten, jagers dragen een hoedje (met pluim), koningen een kroon, rastajongens een gehaakt potsje, zeilers een pet.

     

    Zie ik een conflict tussen vrijheid van godsdienst en de neutraliteit van de samenleving zonder hoedjes? Neen. Maar de uitoefening moet neutraal blijven.

    Het portret van de koning moest weg uit de school, het kruis van de muur, dus moeten we niet terug naar de ostentatieve demonstratie van overtuigingen. Is de samenleving dan minder kleurrijk? Ik denk het niet. Zijn wij dan intolerant? Ik denk het niet. Doen wij dan aan discriminatie? Ik denk het niet.

    Draag een kruisje op je revers als je dat wil, daar heeft niemand wat tegen. Wandel met een keppeltje door het stadspark, geen probleem. Moeten de keppeltjes dus weg? Moet de Sikh zijn tulband opbergen? Moet de hoofddoek als sjaal worden gedragen? Als we één lijn trekken –en we moeten consequent zijn- dan geldt voor iedereen hetzelfde in dezelfde omstandigheden. Als die al bestaan. De publieke ruimte zou vrij kunnen zijn. Natuurlijk is er geen wet die bepaalde nieuwe zaken regelt, want op het ogenblik dat die wet werd gemaakt, rees de vraag niet omdat er niets was.

     

    Een bedrijf of onderneming is een neutrale instantie, die van geen kanten iets met religie te maken heeft of moet hebben. Tenzij de winkel in attributen zelf. Daar stoken ze ook wierook. In een goede democratie gaat men dus af en toe naar de rechtbank om te vragen hoe het nu zit. Ik verwijs naar de gevallen waarin werknemers mordicus iets willen dragen dat anders is dan wat het bedrijf voorschrijft, of zelfs verboden in het arbeidsreglement. En die daar dan godsdienstvrijheid bijslepen. Wat zeggen die rechtbanken tot hiertoe: géén probleem voor dat bedrijf.. Sommigen wel. Het argument dat het verbod tegen de godsdienstvrijheid is, zoals de actiegroep in Dendermonde recent stelde, is feitelijke en juridische onzin. Die vrijheid bestaat, omdat zij een individueel recht is om de principes van een bepaalde religie aan te hangen of te kleven. Men is vrij te denken wat men wil. Ik zal eens even chargeren: als morgen een religie opduikt die zegt dat natuurlijkheid het opperste goed is en die propageert dat je dus best in je blootje rondloopt, dan is het geheid hommeles. Doe dus thuis wat je wil, maar leg je overtuiging niet op aan de maatschappij.

     

    Mijn vrouw en ikzelf onderschrijven het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Dat heeft nochtans niet weggenomen dat er bij ons thuis bepaalde voorschriften waren om na te leven. Niet altijd met evenveel zin, maar toch. En onze dochters denken wat zij willen: religieus, cultureel, maatschappelijk. Toen al en nu nog. En stel u voor dat ze af en toe bij ons komen aankloppen om advies nu ze weg zijn. En sommigen van hun vrienden trouwens ook. Wij hebben thuis nooit stakingen meegemaakt, noch religieuze twisten of aanslagen.

     

    Ze moeten allemaal eens ophouden met om de haverklap te peuteren aan de grondbeginselen van onze samenleving.

    Herinner u Karl Popper, die aantoont dat beschaving alleen kan vooruitgaan in een samenleving waar iedereen open, los van alle dogma‘s en het fanatisme dat daaruit kan voortkomen, stapsgewijs kan bijdragen aan een betere en rechtvaardiger wereld. Hij wijst op het gevaar van machthebbers die via theorieën over een mythische ideale maatschappij de massa manipuleren.

     

    Mijn enig fanatisme is dat van de vrijheid met respect voor een ander. Dat valt niet in wetten te regelen want zieke geesten doen onvoorspelbare dingen.

     

    © Pomerio                    18-2-2015

    19-02-2015 om 08:35 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlhysterie?

    Charlhysterie?

     

    Mezelf betrapt die zondag op “Terrorisme live”, ik heb het verslag gevolgd. Bij wijlen dacht ik “waarom doe ik dit?”  en moest ik mezelf het antwoord schuldig blijven. De pers doet lustig mee en maakt van Franse landelijke plaatsjes een oorlogszone. Gelukkig was Rudi V er niet met zijn sjaaltje. Maar de rest deed niet voor hem onder.  

    Heeft de Charlhysterie nu lang genoeg geduurd? Ik durf het hopen. Vrijheid van pen ligt mij nauw aan het hart en ik blijf overtuigd van het principe dat iedereen mag denken wat hij wil en mag zeggen wat hij wil. Mogelijk hou ik mij in wanneer ik bij voorbaat weet dat bepaalde uitspraken ongepast zijn omdat zij een ander zouden kunnen kwetsen. De grens van de vrijheid is soms de welvoeglijkheid.

     

    Zijn ze gek? Ze zijn vooral fanatiek. En fanatici –van gelijk welke pluimage- zijn in een beschaafde samenleving erg hinderlijk omdat ze kost wat kost hun eigen gelijk willen krijgen. Soms kost het véél.. vooral als ze mensen beginnen op te stoken bij wijze van vergelding. Het loopt uit de hand.

     

    Als er –in het kader van de bescherming van een samenleving- geen (of te weinig) maatregelen worden genomen en er gebeurt iets, krijg je geheid de hele media over je heen. Stel je een aantal veiligheidsmaatregelen in ter bescherming van de burgers, dan ben je op weg naar de totalitaire staat. Het is nooit goed en dat is het morbide van het spelletje. Het zogenaamde nieuws dat mensen van buiten onze stad niet meer hierheen komen omdat wij overspoeld zouden zijn door para’s: absoluut belachelijk. Ik hoor rondom mij alweer zeggen “een échte tjevenstreek” naar aanleiding van de oproep op de sociale media.

     

    Door dit alles haalt men onze aandacht weg van de échte terreur waaraan wij al jaren onderworpen zijn: het fiscale hogedrukgebied waarin wij leven. De neerslag daarvan zijn zij die niet meer fatsoenlijk kunnen leven. Met uitzondering van diegenen die (komen) profiteren van ons bestel door geld te krijgen van de RVA én het OCMW en intussen lekker zwart werken. Daar wordt een mens ook af en toe neerslachtig van.

     

    De roep naar loonsverhogingen lijkt ongerijmd, omdat dit werkgevers erg op kosten jaagt. Maar is het niet precies de vraag of we iets meer kunnen overhouden om uit te geven? Met de 5 Euro die we nu misschien krijgen, kopen we twee tubes tandpasta. De grenzen van de verzorgingsstaat zijn bijna bereikt, maar evenzo de grenzen van ons geduld en de grenzen van toelaatbaarheid. En laat ons hopen dat de terreur van verdere stakingen ons bespaard blijft. Misschien eventjes wél, omdat in Antwerpen er intussen intern hommeles is bij de rode vrienden. Goede afleiding..

     

    Alarm bij Justitie –even tussendoor- omdat er weer volk tekort zou zijn. Laat ons niet lachen. Wat iedereen weet maar niet zegt, zal ik dan maar zeggen: nu de vrederechters werk hebben zien verdwijnen naar andere instanties, is er natuurlijk aldaar véél volk op overschot. Plaats die gewoon over om de collega’s uit de brand te helpen, in plaats van ze thuis te laten zitten. Een gebruik dat oogluikend wordt toegestaan: voltijds betaald worden en lekker minstens één dag per week nietsdoen. Behoorlijk bestuur is anders.

    Werkloosheidsuitkering beperken in de tijd kan ik volgen. De aangebrachte argumenten tégen die maatregel gaan voorbij aan het échte probleem: opkuisen die handel. Er zijn teveel mensen op die lijst die eigenlijk helemààl niet zoeken. En dat ook niet van plan zijn. Voer desnoods een toelage in met een andere naam voor diegenen die het écht nodig hebben.

     

    Tot slot: bij ons gaat BorgeRio nu vervroegd door omdat er op de normale datum een religieuze hindernis zou zijn. Botsing tussen de vrijheid van godsdienst, die van folklore en die van meningsuiting. Dan zouden wij ook graag zien dat de foor van Kaïro verplaatst wordt omdat die samenvalt met ons Pinksterweekend. Maar als ik dat zeg, zal ik worden gebrandmerkt als intolerant.

     

    Had u nog wat staan bij Arco? Vergeet dat maar.

     

     

    © Pomerio                    05-2-2015

    05-02-2015 om 18:05 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pandoramisch?

    Pan(d)ora-misch?

     

    De laatste tijd treffen wij veel dozen aan, veel dozen met daarin weinig fraais.

    In de geschiedenis was er ooit een doos, die van Pandora dus, en toen die geopend werd, is de wereld overspoeld met plagen, rampen en onheil. Nu is het weer van dat, onze hele horizon staat vol met dit soort dozen, vandaar de titel. Het is geen mooi gezicht. Ik neem met u een kijkje in een aantal van deze dozen.

     

    De doos van Luxemburg. LuxLeaks, the sequel! Als je 3.000 Euro belastingen kan betalen op een winst van honderden miljoenen, begrijp ik de reactie van het Volk dat er iets moet gebeuren. Het zou kunnen dat het plaatselijke gunstregime iets te maken heeft met de familiale banden die ons Koningshuis heeft met de macht aldaar, of is dat erover? Wij leven immers in een staat waarin het Volk de macht heet te hebben. Soms is daar niet veel van te zien. Ik vrees alleen dat het nog even kan duren aleer dat is opgelost, want het lijkt logisch dat daarvoor een –minstens- Europese regeling moet gemaakt. Junker zit in zijn haar te krabben want hij was toevallig ook aan de macht toen de deals zijn gesloten. Een flat rate over het gehele grondgebied zou moeten kunnen.

     

    De doos met pillen! Geen blistertjes met enkele stuks, maar per dag zouden 1 miljoen pillen worden genomen door medeburgers, naar zeggen van het RIZIV. 80% daarvan zijn anti-depressiva.

    Uit de Europese studie “Panorama de la santé” was al gebleken dat wij hoog scoren op de twijfelachtige lijst van slikkerijen en de koehandel in geneesmiddelen. Dit doet de discussie om pillen per stuk te gaan verkopen natuurlijk weer oplaaien.

     

    De doos: ongure praktijken van de politie? Een infiltrant zou in de kou gezet zijn. Drugsbaronnen gaan vrijuit, zowel in Hasselt als in Antwerpen, omdat het politieapparaat of Justitie flaters begaan. Dat is dan de rechtsstaat, het moet volgens het boekje. Leg het maar uit aan diegenen die eigenlijk onrechtvaardig worden behandeld. Tekort aan werkkrachten bij Justitie? Naar zeggen van een aantal advocaten slaat dat nergens op. Natuurlijk kan ik mijn bronnen niet prijsgeven..

     

    De doos met seksuele aberraties. Bedieners van de eredienst vallen de een na de ander door de mand, gewoonlijk zijn dat allemaal mannen. Maar nu is er weer een vrouw die jeugdige jongens zou hebben aangerand. De vorige keer dat zoiets voor de rechter kwam, werd de dame vrijgesproken omdat het niet bij wet is voorzien dat een vrouw een man kan aanranden. Summum jus.

     

    Tenslotte was er nog het kleine doosje, waarover ik eerder berichtte (zie “kruimeldieven” van begin augustus). Wat is gebleken? Alle leden van het kabinet Di Rupo –en ik zeg àlle- hebben de mogelijkheid benut om die 100.000 Euro op te vragen om twee (vroegere) medewerkers te onderhouden. Dat gaan u en ik ook nog even betalen! Laat uw linkerhand vooral niet weten wat uw rechterhand doet.

     

    En wat doet u maandag? Er zijn hier kwasten die “het land gaan platleggen”. Eindelijk heeft echter meer en meer de overtuiging veld gewonnen dat mensen die willen wérken, dat moeten kunnen doen. Waarvoor ik al jàren pleit. Dat iemand wil staken, is voor mij geen probleem. Wél dat ze dan ook nog de wegen willen blokkeren die noodgedwongen de enige oplossing zijn voor hen die niet thuis kunnen werken. En stakingsrecht omvat niet het blokkeren van industrieterreinen, op- en afritten en de ingang van grote bedrijven! Als je het zo bekijkt, schijnt de BWP nog steeds te bestaan. Al hun methoden worden nog toegepast.

    Het is te hopen dat Jan J. van Biza gepast laat optreden deze keer. “Die vlieger gaat niet op” zal ook maandag bovendien letterlijk moeten genomen worden. Ons land is nu geheel en al “cordon”. Tot groot jolijt van onze buurlanden, die zich beginnen af te vragen waarom ze in 1830 in Londen hun handtekening hebben gezet.

     

     

     

     

     

    © Pomerio                    13-12-2014

    13-12-2014 om 10:25 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellen blazen?

    Bellen blazen?

     

    Het was Maggie niet gegund première te worden, zoals ik enkele tijd geleden nog suggereerde. Maar de regering van Charles I is wel op de been gebracht intussen, zij het dat sommigen het maar een houten been vinden. Het begon allemaal met Laurette die, aleer minzame Charles zijn briefje kon voorlezen, het parlement in opperste chaos bracht door een rabiate, lekker vooroorlogse scheldpartij. Van slechte verliezers gesproken. Altijd maar schermen met de “stem van het volk” en als dat volk dan eens eindelijk in een andere zin gesproken heeft dan wat ze graag horen, zetten ze de huik naar de wind en knallen er duchtig op los. Moet kunnen. Ze vergeten dan dat zijzelf –als medeplichtigen- het hele land in deze troosteloze toestand hebben gebracht, waaraan nu het Volk een halt heeft toegeroepen. De tirade van Laurette was een zeepbel. En als je de zaken zo overschouwt, zijn er wel meer van die bellen, zowel in verleden als heden.

     

    De Arco-bel is geploft, de zeeprestjes zitten op de kleren. Het Zilverfonds: een van de grootste bellen die ooit geblazen zijn. Er bleek weinig of niets in te zitten.

     

    Luxleaks? Een bel van de andere kant wellicht. Bedrijven die slim meenden te zijn en genoten of genieten van sociaal onaanvaardbare fiscale regimes, zullen mogelijk hun fratsen moeten bekopen. Hoe zegt men dat? “Als de politieke wil daar is”

     

    Moet er een tax shift komen? Ja dus, durf ik menen. Het regeringsakkoord spreekt daar wel over, maar ik kan de reacties uit bepaalde hoeken begrijpen. Ik bespeur nog een onevenwicht en onze beleidsmakers moeten toch nog wat bijsturen. Een verschuiving van belasting op wat je “verdient” naar “op wat je hebt” lijkt in zoverre rechtvaardig, dat er vandaag nog specifieke groepen ongemoeid worden gelaten. Ik zet me wel schrap voor het geval men het op mijn huis zal gemunt hebben. Dat heb ik afbetaald en alle belastingen erop zijn betaald. Als dàt in het vizier komt van de vermogensbelagers is dat alweer een oplossing die de brave burger treft. En dat moeten we dus niet hebben!

     

    65+ zou onbeperkt mogen bijklussen.. na een loopbaan van 42 jaar. Weer een zeepbel dus voor allen die niet aan die 42 geraken. Waaronder ikzelf.

     

    Brugpensioen, blijkt misschien ook een zeepbel te zullen worden. Deze mensen, zouden nu toch beschikbaar moeten blijven en zich aanbieden op de arbeidsmarkt? Eerst de overbodige (of te dure?) medewerkers laten verdwijnen, om ze daarna weer op te trommelen? Hier klopt iets niet. Het klinkt als wijzigen van de spelregels terwijl het spel bezig is.

     

    De vakbond roept op om het “sociaal overleg niet op te blazen”.. lees ik. Daarmee is toch aangetoond dat ze wéten dat er wordt geblazen. Warm en koud.

     

    De staking van vorige maandag in onze stad is nog ordentelijk verlopen. Maar de schade aan de bedrijven en onze reputatie is enorm. Wat bereiken ze hiermee? Diegenen die willen werken en zich verplaatsen zijn de pineut, het Volk wordt gepest, niet de regering. Er zijn andere methoden om op beschaafde wijze zaken overeen te komen. De aftandse methode van “lamleggen van het land” moet bijgestuurd worden.

    Kaaiman zal misschien nog verder gaan en stellen dat dit hele land een zeepbel is, wie weet.

    © Pomerio                    25-11-2014

    26-11-2014 om 17:43 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Première?

    Première?

     

    Ik had een droom. Niet dat ik MLK achterna wil gaan, noch Marco B. Want dat loopt niet altijd goed af.

     

    Eergisteren gingen Wouter B en Gwendolyn R omzeggens op de vuist. Dat daar geen brokken van zijn gekomen, moet nog blijken. Ze zouden een dokter moeten raadplegen, of Sedinal nemen voor een vergadering van dat allooi. Ze kunnen ook Maggie optrommelen.

    Er is gesignaleerd dat sommigen intussen het sch.. hebben gekregen, Imodium dus of desnoods Diacure. Heeft u enkel last van misselijkheid: Maggie schrijft Motillium voor. Is het gebeurde gewoon onverteerd en blijven de zaken op uw maag liggen of is uw stoelgang ontregeld: Movicol geeft u soelaas.

     

    De redeneringen lopen mank: protheses dus. En kassa voor de orthopedisten.

    Laat het niet aan uw hart komen, dan is de cardioloog niet nodig. We hebben wel een dokter nodig.

    Want ook vanuit rode hoek zijn de dreigingen minstens even groot: Caroline G verkondigt dat ze de Vlaamse regering veel pijn kan gaan doen: voorkomen is beter dan genezen, derhalve Dafalgan uitdelen in de schoot van die regering. Rudy DL profeteert “dat er 5 hete jaren zitten aan te komen”. Dus factor 25 à 50 opsmeren!! Anders gaan er een aantal op de blaren moeten zitten en dat is onverkwikkelijk en erg lastig. Rudy denkt derhalve ook dat hij mede verantwoordelijk is voor de klimaatswijzigingen, maar dat is van het goede teveel.

     

    Maggie dus kiezen als premier? Dan is ze première. Dat zou ook nog een première zijn in ons bestel. Knal in het verlengde van het liedje: “Bad case loving you”.

    De eerste strofe daarvan is ook erg toepasselijk:

    hot summer night fell like a net

    I've gotta find my baby yet

    I need you to soothe my head

    and turn my blue heart to red

     

    Michel leidt aan hallucinaties: daar is er een beetje almemazine voor uitgevonden.

    Als twee honden vechten voor een been..

     

    ARCO-coöperanten die last hebben van slapeloze nachten: lorazepam! Het werkt rustgevend,
    spierontspannend, vermindert angstgevoelens.

    De enige oplossing voor ons gespleten land, met die milde vorm van schizofrenie? Maggie!

     

    En nu ook de ziekenhuizen in het rood staan en dus zélf ziek zijn, is er maar één oplossing: Maggie! .

     

    Ik krijg irritatie, uitslag en jeuk van die aangekondigde stakingen in onderwijs, treinerij en de cultuursector, VRT voorop.

    Vanavond dus duchtig insmeren met antihistaminica.Of liever gewoon een lekker bord netelsoep?

     

     

    © Pomerio                    03-10-2014

    03-10-2014 om 00:00 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderspel?

    Kinderspel?

     

    In mei gaf ik al enkele bedenkingen nadat de kaarten waren geschud. Vandaag moeten we vaststellen dat spelen of spellen intussen schering en inslag zijn geworden. Vooral dan in de politiek, waarvan het publiek vaak meent dat het kinderspel is. Niet dus, maar het lijkt wél een verslaving te worden. Het is alle volwassenen bitter ernst geworden.

    De heer Poetin speelt graag Risk, en we weten uit ervaring dat dit lang kan duren. Veel hangt af van het niveau van de tegenspelers. In Israël spelen ze al jaren aan één stuk graag Kolonisten. Bij de VN is UNO het huisspel, (lijkt erg op Pesten, volgens Wikipedia).

     

    Bij ons is het dus ook van dat. Mens erger je niet. Ze zijn al enkele maanden bezig, terwijl de Regie der gebouwen zweert bij Monopoly. De onderhandelingen voor een coalitie: ook deels overgenomen van Stratego. Even een verkenner uitsturen, die dan op een bom loopt. De maarschalk is in geen wegen te bekennen wegens goed verscholen en achteraan opgesteld. De CD&V konden we betrappen op een spelletje blufpoker, waarna Didier R zijn bikkels moest opbergen. De pers doet vrolijk mee. Eerst spiegelt men een tobjob voor als Marianne mag gaan, “Didier ziet een “droomjob” aan zijn neus voorbij gaan” en die minimaliseert vervolgens het resultaat omdat het maar een prutspost zou zijn. Daarmee maakt hij duidelijk dat het hem enkel ging om 5 jaar logeren in de beste hotels van Europa en veel geld binnenrijven. Hij had toch niet gedacht dat ons land vice-voorzitter ging worden als hij het was geweest?

     

    Schipper mag ik overvaren spelen ze soms ook, dit om hun conditie op peil te houden als variatie op een stoelendans. Of in combinatie daarmee. De ene kant is dan de federale, de andere de kant van de regio. Op dit eigenste moment zitten Pieter DC en Koen G getallen aan te kruisen in de hoop dat ze een dezer “Bingo!” kunnen roepen. De verliezer zal zich moeten gaan toeleggen op de studie van trivial pursuit.

     

    De SP.A is voorlopig uitgespeeld en ziet zich gedwongen om zich een paar jaar onledig te houden met Pim-Pam-Pet.

    Noem een bekend politicus met een B: Bruno. Noem de schuldige van de uitslag met een B: Bruno. Noem een koppige ezel met een B: Bruno.

     

    Over de spelletjes van de meute topadvocaten dezer dagen in Limburg wil ik het niet hebben, daarvoor kan ik verwijzen naar Kaaiman. De opgestoken vinger van de arme OCMW-trekker in het nieuws zegt mij voldoende.

    Ook de vakbond zoekt driftig naar een of ander spel dat ze kunnen spelen, voorlopig weinig resultaat. Misschien zakdoek leggen?

     

    Tot slot: de voorbije week een van de toppunten van een morbide spel vastgesteld. Indien iemand van de overheid ontslag neemt, blijkt dat die altijd het recht heeft zich te bedenken en dat die terug mag komen. Daarom moet men in het eigen departementsbudget dat salaris nog twee jaar voorzien, maar men mag het geld niet gebruiken. Niet voor een vervanging, maar ook niet voor iets anders. Na twee jaar vraagt men dus een vervanging aan –indien nodig en dat is het soms-, maar dan wordt het voorstel afgeschoten omdat het geld gedurende twee jaar niet gebruikt werd en dus bewezen wordt geacht dat het niet nodig was.

     

    Koop nu aandelen van Goliath Hattem, Hasbro of Jumbo, want die gaan stijgen.

     

    Lang leve het Spel!

     

     

     

     

     

     

     

    © Pomerio                    12-09-2014

    12-09-2014 om 17:43 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taarten en slagroom?

    Taarten en slagroom?

     

    Vorige bedenking ging het over kruimels, we blijven in de sector. Taarten heb je van allerlei slag, met allerlei beslag. De kers op onze taarten is al lang verdwenen, of er nog slagroom is? Met een vergrootglas misschien nog ergens een restje.

    Taarten kan je verdelen in vele stukken, afhankelijk van het aantal eters is dat.

     

    De tijd lijkt aangebroken dat er zuinig moet omgesprongen met de taart. Onze dames en heren politici zijn daarvan op de hoogte. Het zal hier en daar even pijn doen, ook in de beugel, maar we moeten erdoor. In een tot op het merg uitgepuurde democratie krijg je dan direct de vrije meningsuiting die felle tegenwind begint te geven, vooral uit de hoek van diegenen die nu niet mogen meespelen. Armoede voor allen! Gisteren nog bediende: morgen bedelaar op straat, noodlijdenden gaan verhongeren! Ons land wordt koploper in de wereld van de favella’s. De steden gaan verkrotten, nog even en de pest is terug omdat het volk geen geneesmiddelen meer kan kopen.

     

    Stemmen gaan op voor minimale dienstverlening door de Overheid, een voor een normaal mens absoluut minimum, want we betalen ervoor. De overheid staat ten dienste van de burger.

    Nee dus, aldus sommigen, de overheid leeft voor zichzelf, houdt zichzelf in stand –zelfs in bijstand- en trekt zich van haar klanten geen moer aan. Stelt u zich mijn verbazing dus voor als ik de woordvoerders van vakbonden dat ook luidkeels hoor zeggen voor de micro van de journalisten! Het recht op staken gaat boven uw en mijn recht om te gaan werken als we willen. U staat in de file? Pech, want wij hebben verworven rechten en laten niet op onze kop zitten! Gelukkig dat voormalige spoorbazen de nonsens durven tegenspreken.

     

    Er zijn nog steeds mensen die ons voorspiegelen dat de taart oneindig is in haar kruimeligheid, dat er een ezel is die geld schijt, dat men recht heeft op steun zelfs indien men geen klap uitvoert hoewel men dat zou kunnen. Een organisatie die diensten verleent, overleeft normaal bij de gratie van de klant. Hebben ze al eens gedacht aan een “dag van de klant” zoals we dat kennen van de zelfstandigen?

     

    Johan VDL liet zich recent ontvallen dat hij nu wel burgemeester wil en zal worden van Oostende. Straffe gast is dat: Altijd wel érgens een lucratief postje te vinden. Is er dat niet, dan is hij in staat om het zelf te creëren. Kan altijd het boeltje naar zijn hand zetten. Is hij wat afgunstig omdat zijn kleurgenoot keizer is van Leuven? Dat diens zoon Bruno de pedalen wat kwijt is, mag evenmin verwonderen. Als zoon van een keizer moet je op je strepen staan. De sneer -onder de gordel- naar Wouter Torfs is dan ook een voorbeeld van gespartel van een vis op het droge.  Hij blijft ook beweren dat er “niet boven de stand is geleefd”.. Dan moet ik dus besluiten dat de staatsschuld een fantoom is en dat Harry Potter best eens langskomt om al die kwade geesten te verdrijven.

     

    Vrees niet, de staat van beleg is niet in aantocht, maar waar de taart het meest verbrand is, strooit men het meeste suiker

     

     © Pomerio                    25-08-2014

    25-08-2014 om 17:41 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruimeldieven of moeskoppers?

    Kruimeldieven of moeskoppers?

     

     

    Bestaat er zoiets als komkommertijd? Behalve de tijd dat men best komkommer eet omdat hij goedkoop is? Niet echt, durf ik zeggen. Er is altijd wel wat aan de hand voor wie zijn ogen en oren open houdt.

    De voorbije week weer vaak om de oren geslagen met “beleg online!”, moet zoiets zijn als digitale boterhammen. Wat kregen we allemaal op ons brood?

     

    Het ACOD! Nog een oprisping van twijfelachtig allooi vorige week. Vakbonden zijn soms nuttig, maar ze waren dat vooral in het verleden. Vandaag vaak op zoek naar kruimels. Getuige waarvan de oproep om het gebied van Tour&Taxis in Brussel uit te roepen tot “gevaarlijke zone”. Er loopt gespuis rond, er zijn beurzensnijders actief, handtasrovers en schoeljes. Dit schorremorrie zit te azen op de Vlaamse ambtenaar die naar zijn werk gaat. Tien minuten verder wandelen naar een nieuwe werkplek! Ze mogen blij zijn dat ze werk hebben! Neen, volgens den Bond te ver en te gevaarlijk. Alsof het kantoor in de Gazastrook ligt. Desnoods stappen ze naar de Raad van State, dreigen ze. Liefst dan in een beveiligd konvooi.

    De oplossing hiervoor ligt voor het grijpen: laat diegenen die niet meer werken via een private organisatie deze mensen naar hun werk begeleiden. Een soort pendeldienst van body guards. Heer Willocx heeft zijn gratis-treinabonnement al teruggestuurd naar de gulle gevers, die kan dus meelopen.

     

    Wie zwerft daar dan rond? Er zijn enkele ex-ministers gespot. Maar die waren slecht geïnformeerd over een en ander.

    De nieuwe MP van Vlaanderen, Geert B, gooit daarover al meteen de knuppel in het hoenderhok. Als je een postje kwijtspeelt doordat de partij iemand anders eens een pleziertje moet doen, bedenkt men wel iets. Na de grote hetzes over afscheidspremies van parlementairen die uit de boot vallen, blijkt nu een kruimelpotje te bestaan –sedert 2001- waardoor een afgaand-minister nog de hele volgende legislatuur 100.000 Euro per jaar krijgt om twee medewerkers te onderhouden. Als uitslovertje of tuinier, maakt niet uit. Dat grapje kan ons dus nog 10 miljoen Euro gaan kosten tot in 2019.

    Waar is dat godsamme goed voor?

     

    Als moeskopperij het stelen van vruchten is, dan klopt dat hier wel: ze stelen namelijk de vruchten van onze arbeid. Mijnheer Geens vindt dat dit moet kunnen, omdat het een “zachte landing” is voor mensen die zich hebben uitgesloofd. Geens-zins dus. Wij, de echte uitslovers, moeten het doen met oud brood. En een beetje kaas waarvan ze bijna enkel de gaten hebben overgelaten.

    Het schadelijkste beleg was wel dat van Fortis-Ageas. En de korstjes van Arco zijn nog niet verteerd. Ondertussen was Geens ook diegene die het –een paar maanden geleden- opnam voor de loonsverhogingen van de directie van de restgroep Dexia, omdat ze “expertise aan boord moesten houden”. Wil dat dan zeggen dat het vroegere management dus géén expertise had en daarvoor dan zoveel geld kreeg?

     

    Ze blijven er allemaal mee wegkomen, op een (kruimel)diefje. Maar ja, de ene zijn brood is de andere zijn dood.

     

     © Pomerio                    04-08-2014

    05-08-2014 om 17:35 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbaarse beschaving?

    Barbaarse beschaving?

     

    Onze kleinzoon Stan, een leuk ventje en 10 maanden oud, is in januari met zijn papa en mama naar Nieuw-Zeeland geweest. Zat heel lang op een vliegtuig en maakte een tussenlanding in Singapore. Het was toen nog rustig in Oekraïne. Of was Strelkov nog niet aan het live gamen begonnen. Hoe zal ik later aan dat ventje uitleggen dat hij geluk heeft gehad, in tegenstelling tot de vele onschuldigen die zich hun reis anders hadden voorgesteld? Ik weet het niet.

     

    Hoe leg ik later uit dat dit de beschaving is? Of is er nog wel een beschaving in deze wereld? Hier en daar, ja. Maar nu de reeks weer langer wordt van oorden waar gewetenlozen moorden en vernietigen om hun gelijk te halen of gewoon omdat iets hen niet zint, dan moet ik afhaken in mijn idealisme dat deze planeet wel aardig is om op te wonen. Libië: een puinhoop. Gaza: een brandende stad. MH17: een mensonwaardige nachtmerrie van verschroeid staal en resten van wat ooit leuke en onschuldige mensen waren. Mediageile soldaatjes of rebellen die aan Tv-camera’s de paspoorten tonen van kinderen die er niet meer zijn. Of poppetjes in het zwartgeblakerde veld. Of smeulende reisgidsen van mensen die lang hebben gespaard om eens ver weg te kunnen gaan. Ik kan het niet uitleggen aan die kleine die mij later zal vragen waarom mensen oorlog voeren.

     

    In onze huidige beschaving zitten invloedrijke mannen in een maatpak of een lange jas aan grote tafels –liefst ronde- en peroreren tegen de anderen dat ze dingen doen die eigenlijk niet mogen. Een van die vergaderingen is die van de Verenigde Naties. Hoe verenigd die wel zijn, is te zien als ze gaan stemmen of ze iets gaan doen aan al dat onheil in de wereld. De restanten van de Volkenbond, binnen 5 jaar wordt dat ding honderd jaar! Dat is de beschaving, die er prat op gaat dat ze “ooit een einde zullen maken aan alle oorlogen”. Ik kan het niet uitleggen aan die kleine die mij later zal vragen waarom mensen oorlog voeren en er niets aan gedaan wordt.  

     

    Gewoonlijk geraak ik wel uit mijn woorden, maar nu.. Minister Timmermans kon het even wel, in de Veiligheidsraad, die daarna unaniem het neerhalen van het vliegtuig veroordeelde. Daar zijn ze sterk in, in het “veroordelen”. Verder een hol woord. Ik hoop met heer Timmermans dat ik dit ook nooit meer hoef te zien. En ik zal het later niet kunnen uitleggen aan die kleine die mij zal vragen waarom.

     

    Ik hoop dat ik met hem naar het park zal kunnen gaan om naar de eendjes te kijken. Ik hoop dat ik hem zal kunnen laten zien dat er soms ergens mensen zijn die luisteren naar de andere en hem niet op zijn gezicht slaan omdat hij iets anders denkt dan zijzelf.

    Ik hoop. Ik hoop dat er nog hoop is.

    Dan wijst hij naar de lucht en zegt “Kijk Opa! Een vliegtuig”!

     

      

    © Pomerio                    24-07-2014

    23-07-2014 om 18:05 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klauwende leeuwen?

    Klauwende leeuwen?

     

    Wat had u gedacht van een finale België tegen Costa Rica? Mooie affiche en de ogen van de wereld gericht op twee kleine landen die flirten met een burgeroorlog. Nu de Ontembare Leeuwen van Kameroen als een hapklare brok door Kroatië zijn opgepeuzeld begint de reputatie van de leeuw wat te verbleken. Het WK leert ons dat verrassingen altijd mogelijk zijn en dat “gevestigde” waarden wel eens kopje-onder kunnen gaan. Het mag dus gezegd worden dat de voorbije twee weken in het teken stonden van de Leeuw. De leeuw, (Panthera leo) is –of beter was- de koning van de dieren. En dat niet alleen in sprookjes.

    De afgang van coryfee Delhaize-De Leeuw heeft menigeen droef gestemd. Wanneer door een soort wanbeheer gedurende de laatste jaren er 2.500 mensen –de helft van wat we zagen bij Ford-Genk- moeten verdwijnen omdat financiële maniakken vinden dat er niet genoeg winst wordt gemaakt, dan vraag ik mij soms af in welke maatschappij ik leef. De grondoorzaak is –naar zeggen van het management- de té hoge loonkost in dit land. Dat is natuurlijk een flauw argument, wegens resultaat van een jàrenlang gepruts door opeenvolgende regeringen die beslisten de druk elke keer wat verder op te drijven om de staatskas te spijzen. Delhaize werkt lokaal en niemand gaat on-line shoppen in een Chinese supermarkt. De kassiersters zijn de pineut, zélfs als zij kostwinner zijn van een gezin.

     

    Zijn wij richting burgeroorlog aan het glijden? Soms lijkt het erop. De opperbevelhebber van de troepen in Charleroi zegt zopas met klem dat het een schande zou zijn als er een regering zou worden gevormd zonder de PS, omdat zulks voorbij zou gaan aan de grootste partij. Tiens, aan de andere kant van het front zou dat dus wél moeten gebeuren. Ik stel voor dat men al begint met een gedemilitariseerde zone in de trant van de 17° breedtegraad. Of de omgeving van de 16 uitroepen tot neutrale zone. De generaal had een paar dagen geleden ook al zoiets gezegd: alles zal worden gedaan om de N-VA niet in de regering te laten zitten.

    Ik kan mij vinden in de verbouwereerdheid van Groen na vaststelling van een tekort van 1,9 miljard dat zopas door het monitoringcomité werd vastgesteld. Enerzijds omdat dit zelfde comité nog amper twee maanden geleden een “gaatje van 45 miljoen” had gevonden. Als uw tandarts bij uw laatste bezoek een klein gaatje vaststelde en twee maanden later zegt uw hele gebit te moeten verwijderen wegens niets-meer-aan-te–doen, dan zal u ook wel beginnen twijfelen aan de kwaliteiten van die paljas. Eigenaardig dat dit kleine gaatje dus voor de verkiezingen is gedetecteerd en dat nà de verkiezingen het ineens een gapend gat is geworden. Het zou te wijten zijn aan “lagere fiscale inkomsten”… Zet u schrap want dat is dus snel opgelost met een lichte verhoging van diezelfde belastingen. Want wij leven in een land dat de allures heeft van het rijk van de Zonnekoning die, telkens de bodem van de schatkist in zicht komt, even de penningen verhoogt die de horigen moeten afdragen. Er is al voor minder een opstand geweest als ik mijn geschiedenis herlees. Het kan dus niet langer verder zoals het geweest is. De twee bedenkers van de vorige noodzakelijke ommekeer, Dehaene en Martens, zijn niet meer. Het moet nu weer even anders om de toekomst veilig te stellen. Doen we dat niet, dan zal er weinig anders opzitten dan emigreren of de barricaden.

     

    P.S. Tegen Ecuador vallen we hoogstens in de halve finales. Leeuwen of Duivels, als ze maar winnen morgen.

     

     

     

    © Pomerio                    20-06-2014

    21-06-2014 om 19:10 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blackjack of Poker?

    Blackjack of Poker?

     

    De kaarten zijn geschud, een beetje met humor, of juist met scherpte? Of gewoon een uitdaging? Zelfs wie 21 punten heeft, is niet noodzakelijk winnaar want bij gelijke kaarten, eindigt het spel onbeslist. Twee azen bij het pokeren moeten het afleggen tegen drie, en ook al zijn dat niet noodzakelijk azen. Toch chapeau voor de man die erin slaagde één groep te maken van velen die het nu anders willen. Voor alle zekerheid ga Ik in oktober toch maar even naar Portugal om daar poolshoogte te nemen.

     

    Wat zei Carl Devos? Minder dan 30 voor N-VA zou een tegenvaller zijn, CD&V minder dan 20 zou onrechtvaardig zijn.. de onbesliste kiezer geeft de doorslag. En hoe heeft hij die gegeven! Mogelijk waren er méér besliste kiezers dan onbesliste.. In A’pen zelfs op een haar na 40 voor het Federale parlement. Uit een GvA-peiling blijkt dat 80% van de kiezers niet op het laatste ogenblik een keuze hebben gemaakt. Maar Grote Karel kon het weer niet laten om te suggereren dat er extremisme in het spel is. Laat ons objectief zijn: Van de VB-kiezer werd vroeger gezegd dat het een foert-stemmer was. Waarschijnlijk op een wijze die te hard was voor velen. Het zijn wel dezelfde kiezers die zich vroeger mooi en gedwee lieten dicteren wat ze moesten doen, in de maatschappij, in huis, al of niet in de kerk en in de slaapkamer.

    In onze geseculariseerde maatschappij gaat die vlieger niet meer op. Het gaat om inhoud en doelstellingen en een visie, niet om door een religie geïnspireerde overwegingen.

    N-VA vandaag zijn ook de erfgenamen van de CVP en de ontevreden van de PVV en/of hun kinderen. Zij die het allemaal beu zijn dat de verkozenen, eens de kaarten in de hand, toch hun zin doen en blijven voortmodderen in eindeloze cirkeltjes en “pesten” spelen terwijl er bridge was aangekondigd. Of was het “kwartetten”? Vooral dan de koehandel-variant? Want “stand houden” is voor velen tegenwoordig belangrijker dan iets winnen. Zelfs diegenen die hier en daar veel pluimen lieten en de slag verloren, willen u in de waan laten dat ze wonnen. Raar spel.

     

    En nu, zal u vragen. Staat de weerkaart op “onweer te verwachten” of zijn er isothermen genoeg?

    “A man’s gotta do what a man’s gotta do”.. maar m.i. moet Bart in Antwerpen blijven.

    Kris Peeters hoofd van Vlaanderen? Maar dat is het plebisciet voor Lizzie absoluut negeren.. moeilijke kaart dus. In dat kader zullen we de uitspraak van Lieven Verstraete op Eén gisteravond klasseren bij de uitschuivers. Hij probeerde een voorbarige uitspraak te ontlokken aan de winnaar met “ ..maar u moet toch claimen dat..” waarop de aangesprokene zei “ de dag dat de VRT mij zegt wat ik moet doen is nog niet aangebroken..”. Die zat.

     

    Als veel meer mensen stemmen voor verandering, zelfs indien zij weken en maanden geteisterd zijn door paniekzaaiers, onheilsprofeten en exorcisten, dan moeten de kaartspelers daar toch rekening mee houden. DW blijft in Antwerpen en regelt van hieruit wat er gebeurt. KP kan MP blijven, Lizzie? Het zou de prijs kunnen zijn voor een constructieve coalitie. En in Antwerpen is nog véél werk. Didier premier en de PS een tijdje aan de kant, wie weekt CDH los en hoe doe je dat?

    Is er een oplossing mogelijk voor het land? Ik hoop van wel maar niets is gemakkelijk.

    De grootste regio heeft zich –in een gele kaart- verenigd en pleit voor een sociaal verantwoord herstelbeleid. De kleinere regio is nog wat extremer geworden, getuige de opkomst van de PTB. Is er dan nog wel een écht land als de ideeën zover uiteen liggen? Ik zie een gele en een rode kaart…

    Bij klaverjassen is (schoppen)boer de hoogste troefkaart. Maar die kaart is in een ander spel de zwarte piet.

    Het is nu de volgende weken te verhopen dat ze allemaal in hetzelfde kaartspel zitten. Of wordt Maggie toch nog de joker als iedereen bijna van de kaart zal zijn?

     

     

     

    © Pomerio                    26-05-2014

    26-05-2014 om 18:16 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemgeluiden?

    Stemgeluiden?

    Zullen wij maandag wakker worden in een nieuwe wereld? Misschien is er een symphonie? Of een andere wereld? Of dezelfde? Sommige lezers hebben mij gevraagd wat ik denk dat er gaat gebeuren. Ik weet het niet. Wist ik het wel, dan had ik al veel geld kunnen verdienen. Op wie zal ik stemmen? Ik weet het niet. De laatste weken zijn wij zodanig ondergedompeld in debatten, twistgesprekken, scheldpartijen en beloften, dat ik mij een drenkeling voel.

    Ik wil leven en werken in een rechtvaardige maatschappij: ik stem dus op allen.
    Ik wil vlot door het verkeer: ik stem dus op allen want ze gaan het oplossen. Heb deze week nog 4 uur in de auto gezeten naar Charleroi en terug..
    Ik wil dat onze medemens die mindervalide is, direct wordt geholpen: ik stem dus op allen want ze gaan allemaal de wachtlijsten afvoeren.
    Ik zou graag hebben dat meer mensen werk hebben: ik stem dus op allen want ze bieden tegen elkaar op om banen te scheppen. Dat kunnen ze toch niet want het zijn de bedrijven en de werkgevers die mensen aanwerven. En alle vorigen die dit beloofden, zijn hun beloften niet nagekomen.
    Ik wil dat mijn kleinkinderen kunnen leven in een gezonde (is dat een groene?) maatschappij: ik stem dus op allen, want ze gaan het oplossen.
    Ik ben ervan overtuigd dat we een tijdje moeten besparen. Ik stem dus niet op allen, want er zijn er die nog steeds beloven dat geld uit de hemel valt en dat men mensen tot in der eeuwigheid geld moet geven om niets te doen.
    Ik zou -als ik kan- na mijn 65 nog wat willen werken, zonder bemoeienis en beperkingen, ik zal belasting daarop betalen als dat moet.
    Ik wil niet dat ze aan mijn spaargeld zitten, dat is de overschot van wat wij opzij hebben gelegd nadat alles was betaald. Afblijven dus. Ik kan dus niet op allen stemmen.
    Ik wil dat onze stad proper is. Dat misdadigheid wordt aangepakt. Dat onze "rechtsstaat" niet leidt tot Kafka.

    Op wie zal ik stemmen? Ik hoop dat er genoeg mensen zullen zijn die zondag eindelijk zeggen "genoeg! er moet wat veranderen".

    Ik zal dus maandag kijken en daarna beslissen of ik vooralsnog emigreer. Liefst naar Portugal dan, want daar betalen we dan vrijwel niets meer aan belastingen op de pensioenuitkering.. Allen daarheen?

    Pomerio
    23 mei 2014

    23-05-2014 om 15:55 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetiek Fed'ral gesloten?

    Boetiek “Fed’ral” gesloten?

     

    Binnenkort heropent te Brussel de Boetiek “Fed’ral”. Er hangt sedert vorige week een plaatje aan de deur “Gesloten wegens omstandigheden”. Het valt te bezien hoelang het nog duurt voor de opening plaatsheeft. Bij de vorige opstart waren er nogal wat hindernissen omdat bepaalde contractanten en gegadigden het niet eens konden worden over de inrichting en de gordijnen. De Boetiek is namelijk een zogenaamde “Tijdelijke Vereniging” voor 5 jaar waarin de leiding wordt waargenomen door een aantal individuen die zich engageren om het publiek niet te erg de duivel aan te doen en klantgericht te opereren. Een mooi voorbeeld dus van de tegenwoordig erg populaire “Pop-up store”?

     

    Sommige medewerkers komen niet terug, er werd met hen een riante afscheids- of stopzettingsvergoeding overeengekomen.

    Nieuwelingen zullen een harde training ondergaan en af en toe tegen een slecht geplaatste muur lopen. Stress is in het verleden weinig gemeld, dus daar moeten we ons geen zorgen over maken. Dat geldt enkel voor organisaties die “klassieke klanten” hebben. Arbeidsongevallen: van hetzelfde. Hoewel toch af en toe melding is gemaakt van lichte snijwonden bij medewerkers die de scherpe kantjes van bepaalde akkoorden niet hadden gezien. Ethias weigert die echter te erkennen als arbeidsongeval.

     

    Er zijn enkele getuigenissen -via de media of wat dacht u?- gepubliceerd in de aanloop naar de opening. Zo meldde een zekere Jean-Luc dat de “jongeren nu het probleem maar moeten oplossen”. Hij is er nota bene zélf mee verantwoordelijk voor vanuit de tijd dat hij op de werf stond.

    Voor het overige roepen de meeste kandidaten al dat ze gaan winnen en Kris streeft ernaar opnieuw productiehoofd te worden van een nevenvestiging.

     

    Het zal er in elk geval anders gaan uitzien dan in het verleden. Een groep die nu zo groot is geworden dat men er niet meer omheen kan, zal met het leeuwendeel (what’s in a word?) gaan lopen. Een radiojournalist wierp het risico op van “hubris”. Het is opvallend dat de hubris van diegenen die moeten inbinden nooit ter sprake komt. Men waarschuwt voor afbraak van het sociale netwerk, net alsof vanaf het najaar iedereen volledig voor zichzelf zal moeten gaan instaan. De vorige bestuurders hebben ook eens een hard besparingsbeleid gevoerd en nu schieten ze er op. Moeilijk te begrijpen.

     

    Enkele heilige huisjes: de aanvraag is ingediend om die te mogen slopen. Zo is er het “indexmuurtje”, waarvoor Bart een aanvraag heeft geplaatst. Lijkt ons logisch, het staat alleen maar in de weg. De Kerk? Die zal men in het midden (proberen te) houden. Nadat de kogelgaten vakkundig zijn weggepleisterd. Een oproep om de pop-up boetiek op te delen in twee bijhuizen, de zogenaamde gewestelijke vestiging is nog in beraad.

    Dat heeft te maken met de nieuwe isolatienormen. Een paar aannemers hebben dit verkeerd begrepen en zijn al begonnen om de meest hinderlijke concurrent zwart te maken. Dat zijn mortel van lage kwaliteit is. Dat de fundamenten gemaakt zullen zijn van onbetrouwbare kunststof en dat verouderde –ja zelfs laakbare- methoden worden gebruikt. Zelf zijn ze dan vergeten dat hun bouwsels al ettelijke keren zijn ingestort of dat de memel maar niet verdelgd kan worden. Ook de luchtkastelen die een vergunning kregen, zijn enkel in sprookjes blijven bestaan. U herinnert zich diegenen die bruggen zouden bouwen? Niet veel van gezien, zeker geen bruggen die onze verkeersknoop helpen oplossen. Veel los zand, dat wel. Dat is in hun ogen blijven hangen. Laat ons bij dit bouwsel eens afstappen van de gebakken lucht in de airco, laat de koterijen, konijnenwaranden en duiventillen voor wat ze zijn. Er zit misschien een grote implosie aan te komen. Wie wil werken, moet goed zijn brood verdienen, liefst mét beleg. Spaart hij, dan moet niemand daarna aan dat spaargeld zitten prutsen. Treinen moeten rijden, niet staken of stilstaan. Mensen met een handicap moeten steun krijgen en niet in een wachtrij gaan staan. Voor wat hoort wat op alle vlakken. En om écht niets te doen moet je geen geld krijgen. Krijg je steun, doe daar dan iets voor terug voor diegenen die je de steun hebben gegeven. Laat mensen op rust zoveel verdienen als ze willen. En behandel wie in dienst is van de Overheid op dezelfde manier als alle anderen. Laat de bouw beginnen!

     

     

    © Pomerio                    28-04-2014

    30-04-2014 om 08:28 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beestenboel?

    Beestenboel?

     

    Het viel mij op dat er de laatste weken alweer erg kwistig wordt omgesprongen met begrippen uit het dierenrijk en verwijzingen daarnaar.

    De hetze om de panda’s, die uitmondde in een frontale aanval vanuit Pairi Daiza tegen de subsidies aan de Antwerpse dierentuin. Ze vergeten om te melden dat die luie beestjes ons –zoals ik al berichtte- ruim 700.000 Euro per jaar kosten! En wij die dachten dat het een cadeautje was omdat wij zo graag chinees eten.. Als dan de Chinese president nog op bezoek komt, verdringen zich de prominenten (of wat daarvoor moet doorgaan) om hem te vergezellen op zijn ronde. Ze zongen “’k zag twee beren”, elk in hun eigen taal.

    Dan is het beter gesteld met Tango, de tijger die model stond in de Esso-campagne: hij brengt zijn pensioentijd nu door in een luxueuze omgeving in een Brits wildpark. Met een jonge poes.

     

    Er is een wasbeer gespot. De eerste volgens de krant en wel in Overboelare bij Geraardsbergen. Maar in Limburg was hij al gezien in april 2012, dat was toen ook de eerste. Zou het dezelfde zijn? Maar in mei 2012 zat hij in de omgeving van La Roche..

     

    Scheldwoorden in de politiek, ze duiken op in het heetst van de strijd –maar ook daarbuiten-: kakkerlakken, mestkevers, kwallen, honden, haviken en duiven, katachtig gespin, als ratten in de val. Er zitten er ook bij die een uil zijn, of een ezel. Of nog: een wit konijn. Die zijn aan het uitsterven, ze weten allen dat het nu menens is.

     

    Het is bij de beesten af nu er nog minder dan 50 dagen te gaan zijn tot de grote clash tussen leeuwen en hanen. Er wordt gescholden tot het nog net kan want teveel zou achteraf zuur kunnen opbreken als de kiezers de kaarten zo schudden dat men als enige keuze “meegaan” heeft. Iemand die alleen speelt, heeft immers vaak ofwel solo slim ofwel grote miserie in handen. Er schijnen maar twee honden te vechten voor het been, zoveel is duidelijk. Zou er een derde kunnen zijn? Ik durf het te betwijfelen. Het VB toert rond in een zwarte bolide die als roepnaam “Big Beast” heeft. Nomen est omen. Zij dromen er een beetje van omdat Marine in Frankrijk wat potten heeft gebroken. Ten onzent zal dat niet doorgaan.

    “Hoe meer varkens, hoe dunner de spoeling.” Dus Freya gaat wat snoeien in de postjes bij de sociale huisvesting. Daar waren bijna méér bestuurders dan er huisjes te begeven zijn. Liegebeesten bij de vleet zoals in kaart gebracht door Kaaiman.

     

    Zitpenningen van Guy V: een vette gans bedruipt zichzelf. Begrijpelijk, want hij is een gladde vogel die nog in de waan verkeert dat hij de Europese Commissie zal gaan leiden. Brieven van Karel aan de BBI. Op die prooi is de fiscus vandaag direct gesprongen. Of hij nu een vogel voor de kat is, moet nog blijken.

     

    Specialisten van de dode mus en de kat in de zak. En wie zal de zondebok zijn als we niet opletten? Wij dus.

     

    Elk diertje zijn pleziertje!

     

     

    © Pomerio                    08-04-2014

    08-04-2014 om 18:23 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitpersmisdrijven?

    Uitpersmisdrijven?

     

    Gezien de panda een beschermde soort is, moet men wel uitkijken als men erop schiet. Overtredingen kunnen zware gevolgen hebben.

     

    De belasting op ontslagvergoedingen zal stijgen. Mooie beloning!!

    Die vergoeding is geen inkomen, zij dient enkel om de tijd te overbruggen tot men een nieuwe job heeft gevonden, denk ik soms. Ook kan zij als een soort “smartengeld” beschouwd wanneer iemand zonder boe of ba aan de deur wordt gezet. De nieuwste regelgeving dat een ontslag moet gemotiveerd zijn, blijkt er letterlijk in te bestaan dat een werknemer recht heeft op uitleg. Hij moet er wél om vragen.. Niettegenstaande het generatiepact en CAO 104 heeft menigeen de stellige indruk dat wie “ouder” is, d.w.z. 45+, eigenlijk een last is voor bedrijven. Deze vaststelling, in combinatie met de recente cijfers van het Europees onderzoek naar psychosociale belasting op het werk, gaan in de richting van overmatige druk op alles en iedereen. Als meer dan 50% van onze bevolking de perceptie heeft dat véél meer moet gedaan worden met véél minder middelen (lees ook “volk”) dan ziet het er niet goed uit. En gaat het om méér dan zomaar een perceptie. Sommige grote bedrijven nemen al maatregelen: geen email meer na de uren en zeker niet in het weekend. Afsluiting van het eigen intranet zodat iemand niet even snel zijn laptop (of tablet) gaat raadplegen tijdens het verjaardagsfeestje van zoon of dochter. Ik heb er mezelf ook schuldig aan gemaakt, maar ik ben ermee opgehouden.

     

    Geldt dat belasten van die ontslagvergoeding ook voor de uitredingspremie van Parlementen? Mogelijk niet, want ze zullen beweren dat het geen ontslagvergoeding is. Bij hen is het een sociaal vangnet, bij anderen is het een “inkomen” dat moet belast worden. Met zulk inkomen kan je er dus niet meer onderuit komen. Uitpersen dus.

     

    Dan de visitatierechten!! De fiscus mag even bij u binnenvallen. Visitatie is een mooi woord om een inval te benoemen. Doet me denken aan de invallen voor de tiende penning van Alva in 1569, wanneer koningen hun kas moesten spijzen omdat ze te riant leefden. Al die penningen, ook de honderdste en de twintigste, hebben bijgedragen tot de Nederlandse Opstand. Later dus de Tachtigjarige oorlog. Nog eventjes en de invallers nemen gewoon direct uw geld mee. En wat zilverwerk en enkele juwelen. Of uw eigen gekweekte bloemkool en radijsjes. Roof-, stroop- en plundertochten naar het model van de Picten zijn in aantocht.  

    U hoorde toch in de verslaggeving over het geval waarbij de fiscus de handtassen van de vrouwelijke medewerkers doorsnuffelde? Let dus op als u een paar dagen weggaat van huis, u zou onaangekondigd bezoek kunnen krijgen. Of gekregen hebben als u weer thuiskomt.

     

    De Federale overheid zou een gegeerde werkgever zijn. Dat is althans het besluit van de talloze sollicitaties van 170.000 mannen en vrouwen die hengelden naar 2.700 jobs. Er wordt victorie gekraaid dat deze aantrekkelijkheid bevestigt. Toch een tweeslachtig gedrag. Er is teveel volk aan de slag bij de overheid, stelt de overheid, maar ze prijst tegelijk zichzelf aan. Mooi pensioen in het vooruitzicht. Waarom dus? Waaraan hebben de gewone werknemers het verdiend om hun pensioen te zien afkalven en uitpersen? Staat de ambtenaar daarboven?

     

    Budget van de bende van Elio ongeveer op koers? Niet moeilijk als je dit alles ziet..

     

    Laat ons echter ook vrolijk zijn: de lente komt eraan!

     

     

     

    © Pomerio                    20-03-2014

    20-03-2014 om 17:10 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notar(h)iaten?

    Notar(h)iaten?

    Toen ik nog klein was, gingen wij soms op bezoek bij mijn grootoom, die notaris was in Bornem. Veel herinner ik mij niet meer, behalve de sigarenrook. Hij was een grijze, streng uitziende man die veel met papieren bezig was. En hij was belangrijk want hij kende alle belangrijke mensen in het dorp. Ik heb aan hem gedacht de laatste week. Met die dubbele namen voor nieuwe burgers - je moet het maar bedenken- toont de politiek weer even de tanden: een nieuwe wet! Ik beoefen zelf de genealogie, het zal wel gaan met die opzoekingen, maar ik begrijp het ongenoegen van velen dat een regering zich daarmee bezig houdt.

    De socialisten opperen nu het plan om onze notarissen af te schaffen en akten te laten verlijden door een ambtenaar. De notaris is al een ambtenaar en zelfs een speciale. Dat heb ik vroeger geleerd. Ambtenaren: daar moesten er minder van zijn! Ze hebben al teveel werk en velen moeten op tijd stoppen met hun werkdag om geen burn-out te krijgen. Op zijn minst dus een tegenstrijdig signaal. Zullen wij moeten gaan aanschuiven aan het loket? Moeten wij een ticketje nemen? Wordt er enkel verleden tussen 09:00 en 15:30?
    De kosten voor de consument of de burger zouden moeten verlaagd worden. De notaris zelf incasseert een vast recht, zijn product of dienst is door de overheid al met een prijskaartje bedacht.. De Overheid zou zelf ook eens wat kunnen knippen in de kosten: 10% kost je dat wanneer je een huisje wil kopen. De notaris zelf kost 1% op je aankoopsom.
    Vervolgens schrapen ze nog wat af van de eventuele meerwaarde die je zou realiseren bij een verkoop als je het gebouw te snel van de hand doet en als je partner sterft, kan je nogmaals ophoesten op de waarde van je eigen huis. Is dat geen vraatzucht?
    De notaris is een vertrouwenspersoon, maar let op als je dat in Spanje zou denken, want dan kan je van een kale reis terugkomen.
    Ik kan me voorstellen dat niet iedereen gelukkig is met het vooruitzicht dat je bij een gemeentelijk ambtenaar de mogelijkheden moet gaan bespreken van een nalatenschap. Ik zou denken dat je daarvoor toch een jurist moet hebben, tenzij nog enkel ambtenaren aangeworven worden die ook jurist zijn. Naast mij zit dan iemand die een visvergunning komt vragen en aandachtig meeluistert om te vernemen hoeveel ik ga betalen voor dat huis.

    Het gaat natuurlijk nog veel verder. Ook de rechtbanken gaan meer werk krijgen, want het aantal betwistingen over testamenten zal gaan stijgen. Stel u voor dat u een testament hebt opgesteld en u woont in de verkeerde gemeente. Ah ja, de ambtenaar zal –zijn gewoonte getrouw-nagaan of dat testament wel in de juiste taal is opgesteld. Testament ongeldig wegens inbreuk op de taalwetgeving en bompa was helaas bijna helemaal kierewiet toen hij alles opschreef.
    Ik doe dus een oproep om de notaris te redden! Die mensen hebben daar 6 jaar voor moeten studeren. Indien we rechtlijnig willen zijn, kunnen we dus ook beter de doordeweekse verkoudheid en de spierverrekking laten behandelen door ambtenaren van volksgezondheid. Is niet levensbedreigend en veel goedkoper. En schaf meteen de commissaris-revisor af, al wie kan lezen en schrijven loopt met gemak door de boekhouding. Het is toch maar om even te zien of alle cijfertjes netjes zijn overgeschreven.

    En tenslotte, zoals nu weer blijkt: 10 miljoen minder voor chronisch zieken en het grootste deel daarvan even uitdelen aan uittreders uit het Parlement!

    © Pomerio 08-03-2014

    10-03-2014 om 17:59 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal!

    De taal an-sich en die van geld

    Heer Bellens heeft zijn ware gezicht getoond. Ik zal wel in herhaling vallen, maar “bis repetita placent”. Eerder al heb ik aangetoond dat socialisten een boontje hebben voor waardepapier, ze kunnen er niet genoeg van krijgen. Onze bevolking, die zwoegt en zweet en tracht de eindjes aan elkaar te knopen, ziet met lede ogen hoe een ééntalige bullebak gaat proberen om ons nog eens 5 miljoen Euro lichter te maken. Het mag een schande heten dat een advocaat wordt gevonden die dit dossier gaat behartigen.

    De banken die, -ik herhaal- hun geld met uw geld verdienen, kiezen ook voor maximalisatie van dat geld. Vooral aan hun kant dus, niet aan de uwe want u krijgt er vrijwel niets meer voor als u het in bewaring geeft. AXA gaat er 15% van het personeel uitgooien, want “wij willen de klant beter bedienen”, naar zeggen van een woordvoerder. Dat weet u dus alweer: de bank wil groeien en meer geld verdienen, dus de medewerkers die dat voor hen élke dag opnieuw ook doen, gaan gedecimeerd worden. Dan maar liever het licht briljant idee van de KBC. Niet zolang geleden bekendgemaakt dat ze een miljard hebben verdiend, nu de 55+ uitbesteden aan andere firma’s. Het is te hopen dat onze machtshebbers –met de billen dichtgeknepen in het licht van de komende verkiezingen- het been stijf houden en die 5 miljoen houden. Het zijn dezelfden die triomfantelijk rondbazuinen dat ze weer wat geld hebben vrijgemaakt voor ongeneeslijk zieke kinderen of de opvang van senioren. Dat gaat dan gewoonlijk om een schijntje van het bedrag dat hier speelt. Zo schaffen ze de 60 Euro af per pleegkind. Dit werd vroeger op een spaarboekje gezet door de Overheid, zodat het kind toch iets zou hebben op 18 jaar. Weg ermee.

    Nu dan naar onze taal zelf. De laatste maanden verhoogt de kritiek op de vervuiling en verloedering. Ik krijg zelf regelmatig het zuur als ik reclamespotjes hoor. Enerzijds klinkt het alsof consumenten idioten zijn door de inhoud die je op je bord krijgt. Anderzijds moet het nu regelmatig in het Engels of in een dialect dat weinigen verstaan. Dat zal dan grappig moeten heten. Er mag getwijfeld worden aan het verstandelijk niveau van diegenen die de opdracht geven voor zo’n lariekoek, of van diegenen die daar veel geld voor betalen. Originaliteit kan ook beschaafd en in het algemeen Nederlands. De televisie doet vrolijk mee aan dit spelletje. Joël De Ceulaer heeft een grandioze column daarover gemaakt. Aan te raden leesvoer! Dit leidt mij naar een actie, waarvan ik een der initiatiefnemers ben “Nederlands vanzelf sprekend”. (Bewust in twee woorden) Onder de bezielende leiding van de bedenker van “de Gouden Veer”, een beschaafd en bescheiden man, die niet graag voor het voetlicht wordt gehaald. Toch doen.

    Gelijklopend met onze actie was er een editoriaal van Paul Geudens enkele weken geleden. Hij zei precies hetzelfde als wat wij beogen. Artikels in Trouw en Knack zijn gevolgd. Ook schampschriften, o.m. van ene Heer R wat dan nog gepubliceerd wordt in “de Standaard”. En enkele dagen geleden lanceert Geert Bourgeois een initiatief om Nederlands te spreken tegen nieuwkomers. Algemeen dan nog. Meer indirecte steun kan je niet verzinnen. Hoewel onze actie zelf nog niet zoveel ondertekenaars heeft als “Stem nee tegen het rekeningrijden” (dat gaat over géld) hebben veel belangrijke personen al getekend, met de meest diverse beroepen en activiteiten.

    Verzorg uw taal en zo u nog niet getekend zou hebben, dan kan u dat nog altijd doen. Ga daarvoor naar www.petities24.com/Nederlands_vanzelf_sprekend en uit uw bezorgdheid. Of eerder: ondersteun een positief initiatief dat de kern raakt van onze samenleving vandaag.

     © Pomerio                   22-02-2014

    22-02-2014 om 00:00 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    11-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exorcisten gezocht?

    Exorcisten gezocht?

     

    De databank voor weggelopen dementerenden van Madam Milquet kon niet op een beter ogenblik gepland worden! Grote Karel uit Overmere is de eerste kandidaat die in die bank moet. Vorige week reeds uiterst vakkundig door Kaaiman gefileerd omwille van zijn verminderde vermogens, -intellectuele dan, de andere blijven netjes op peil- heeft hij het voorbije weekend zichzelf opgeworpen tot de nummer 1. Hij schreef “in eigen naam”, dus ik nu ook. Doch ik vermoed ten sterkste dat ik spreek in naam van velen. “De Morgen” geeft dan wél mediaruimte aan zo’n tirade. Want dat is het, en nog wel één van laag allooi. Ik moet het even doen met deze column..

     

    Grote Charel bevestigt mijn vorige week geuite vrees dat satanisering niet ver weg is. De grootste dictators uit de geschiedenis verbleken in hun graf. Hij verwijt Bart DW dat hij het tegenwoordig zoekt in religieuze argumenten. Hoezo? Het is DW toch die een satan wil uitdrijven? Charles wil waarschijnlijk met zijn actie Schoenaerts en Veerle Baetens achterna. Hij zal te laat zijn voor de Oscars met zijn “Exorcist Part IV”. Zoals vele lezersreacties in andere kranten laten zien, lijkt dit de beste methode om stemmen te verliezen voor zijn partijtje. Anderen van dezelfde kleuren lopen mee in de parade: “De lasten moeten naar beneden en er moet fiscale vereenvoudiging komen”, aldus Mr Q. Erger dan dat kan het niet meer worden. Alsof dit nu nieuwe vondsten zijn. Ze zijn daar allemaal erg getroffen door geheugenverlies, want wij –burgers en bedrijven- vragen daar al méér dan 20 jaar naar. Steeds is het beloofd, steeds dacht men dat ze het wel gingen doen. Ik dacht gisteren nog eens –het weze me vergeven- dat van élke 100 Euro die ik “verdien”, er aan de vingers van de Overheid 35+50 blijft plakken. Mijn werkgever is er minstens 135 kwijt, ik zie er amper 50 van mijn richting uit komen. En kan ik er dan nog 10 opzij leggen, dan komen ze nadien daar ook nog wat van afpakken. Gedaan ermee.

     

    Ondertussen Cyprus: gaat gesprekken beginnen over een confederaal model? De geïnterviewde Cyprioot zegt op de radio vanochtend –in best goed Nederlands- dat hij véél meer verschillen waarneemt tussen een Vlaming en een Waal dan tussen een Grieks en een Turks Cyprioot. Dat kan tellen.

     

    Ondertussen: Lopen wij een risico op een afluisterschandaal zoals nu ook in Nederland? Nee, zeker niet, Crombez was niet “gehoord” in de soap van de elektronische kassa’s. Koene Koen gaat geen sancties opleggen. Ja, er is wel een wet, maar je moet dat niet zo streng toepassen. Je kan wel onder een wet vallen, maar er toch boven staan. Kwestie van evenwicht. Misschien is het bovenstaande wel de reden dat Madame Leroy zoveel mag verdienen bij Belgacom? Zwijggeld? Er wordt bij ons natuurlijk wél afgeluisterd of wat had u gedacht?

     

    Tenslotte, het probleem van uitputting van de voorraad toiletpapier bij FOD Financiën wijst eens te meer op slecht management, of het failliet van openbare aanbestedingen, maar is eerder een probleem voor u en mij, het zijn wij immers die het schijt krijgen van de fiscale aanslagen. Hoe meer duivels worden ontbonden, hoe meer we er kunnen uitdrijven!

     

     © Pomerio                     11-02-2014

    11-02-2014 om 00:00 geschreven door Pomerio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/03-12/03 2023
  • 01/08-07/08 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 19/10-25/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 30/09-06/10 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 25/09-01/10 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 14/11-20/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 31/01-06/02 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs