Foto

BEEDIGDE
VERTALINGEN
NL-POOLS-NL
 

TFR@telenet.be

T

Foto
Inhoud blog
  • Kwaliteit voor een redelijke prijs!
  • Moet een beëdigd vertaler in mijn eigen regio gevestigd zijn?
  • Otwarcie granic dla polskich pracowników od 1 maja 2009
  • Sworn translations Dutch English Polish
  • Vertaling van diploma's
  • Bewijs van goed gedrag en zeden vertalen
  • Wat is een Beëdigde vertaling?
  • Monika Zdunska
  • Juridische vennootschapsvormen Polen
  • Tips voor een lastenboek van uw website
  • Document Aanvraag van de gelijkwaardigheidserkenning van een buitenlands diploma volwassenenonderwijs
  • Werken in het buitenland Diploma
  • Document Aanvraag van de professionele erkenning van een buitenlands diploma hoger onderwijs
  • Minder betalen voor uw vertalingen
  • Educatieweb Pools Nederlands Pools
  • Wat is het verschil tussen een beëdigde vertaling en een gelegaliseerde vertaling?
  • Working in Belgium: Limosa
  • Inhoud van de oprichtingsakte voor een BVBA,NV,CVBA of CVOA
  • Voorbeeld Lastenboek Woningbouw
  • What is the difference between a sworn translation and a legalized translation?
    "After all, when you come right down to it,
    how many people speak the same language
    even when they speak the same language?"
    -Russel Hoban- US author
    Monika Zdunska
    Tłumacz przysięgły

    Polski- Niderlandzki
    Tanio i Profesjonalnie
    0478 430.325

    TFR@telenet.be
    Vertaler Pools
    Beëdigde Vertalingen Pools Nederlands - Tłumacz przysięgły języka Holenderskiego/Niderlandzkiego
    Monika Zdunska +32(0)478 430325
    10-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeeld Lastenboek Woningbouw

                                     LASTENBOEK WONINGBOUW

    1.     WERFINRICHTING

    Bevat het oprichten van een bouwkeet, het aanvoeren van de nodige materialen en materiëlen. Elektriciteit en water voor de opbouw van de woning, vallen ten laste van de bouwheer. De bouwplaats dient normaal toegankelijk te zijn voor vrachtwagens en betonmolens, voor de aanvoer van materialen en materiëlen. Het terrein dient opgekuist te worden, vrij van bomen en struiken, zodat het gebouw kan worden uitgezet. Verzekering ABR (alle bouwplaatsrisico’s) is inbegrepen. Enig bouwafval door de aannemer op de werf gemaakt, wordt op zijn kosten door hem verwijderd.

    2.     GROND- EN AARDEWERKEN

    Het terrein wordt verondersteld vlak en voldoende hoog te liggen teneinde geen aanvulling nodig te hebben. De grondwerken geschieden tot op de vaste grond en dit tot op ongeveer 1m diepte vatbaar voor verrekening, te berekenen vanaf vloerpas. De aarde, voortkomend uit het afsteken van de teelaarde (+/- 20cm dik) en het graven van de funderingen, wordt op het terrein gestapeld. Een aardingslus zal worden geplaatst.

    3.     FUNDERINGEN

    Volgens de plans worden de funderingssleuven in steenslagbeton gegoten met een betonkwaliteit van minimum 200kg cement per m³ beton. De aannemer zal de nodige inlichtingen inwinnen bij de bevoegde diensten aangaande rooi –en bouwlijn, rioleringsaansluiting, wachtbuizen en passen.

    4.     ONDERVLOEREN

    Op een laag visqueen, welke dienst doet als vochtisolatie, en een licht wapeningsnet (150/150/8/8) wordt een vloerplaat van 12 cm dikte gegoten met een betonkwaliteit van minimum 200kg cement per m³ beton.

    5.     FUNDERINGSMETSTELWERK

    De funderingssleuven zijn aan te zetten op vaste grond en zijn min. 40cm hoog. De sleuven hebben een breedte van 30cm breder dan de breedte van de muur die er op steunt. Minimale funderingsdiepte: 80cm onder maaiveld. Het ondergrondse metselwerk bestaat uit volle betonblokken (29 x 19 x 14) of snelbouw voor de binnen- en buitenmuren. Cementering en kooltering of een gelijkwaardig product wordt voorzien als vochtbescherming tegen de buitenzijde van het ondergrondse metselwerk dat in aanraking komt met de grond.

    6.     RIOLERING

    Alle rioleringen worden uitgevoerd in PVC (Benor gekeurde buizen) met alle nodige hulpstukken. Dit volgens de regels der kunst en de opgemaakte plans. Er is steeds een septische put voorzien voor 5 personen.  Alle afvoerwater wordt samengebracht in controleputten. Hiervoor worden telkens gepréfabriceerde putten geleverd en geplaatst volgens de regels van de fabrikant. De levering en plaatsing van betondeksels of PVC-deksels met aangepaste afmetingen maakt deel uit van deze post. De aansluiting van deze controleputten tot een openbare riolering is ten laste van de opdrachtgever. Alle werken dienen uitgevoerd te worden volgens de regels van goed vakmanschap om een onberispelijke werking te verwezenlijken. Tijdens de werken zal de aannemer de open uiteinden van de riolering afdichten met aangepaste stoppen om te voorkomen dat er vuil in terecht komt. Alle rioleringsbuizen worden met een regelmatige helling aangelegd van ongeveer 1,5cm per meter. Voor de aansluiting van elektriciteit, water, telefoon en eventueel gasleiding worden wachtbuizen geplaatst, volgens de voorschriften van de respectievelijke maatschappijen, tot aan de rioollijn op de voorgeschreven diepte en welke binnenshuis gebracht worden via een daartoe bestemde energiebocht. Alles is voorzien voor 1 aansluiting. Indien regenwater en afvalwater gescheiden dienen afgevoerd te worden, dan dient dit te worden verrekend.

    Er is een regenwaterput voorzien met de nodige aan- en afvoerbuizen.

    7.     OPGAAND METSELWERK

    Het gevelmetselwerk wordt naargelang het type uitgevoerd in:

     - of GEVELSTEEN, gebakken handvormsteen (type scheldesteen of dergelijke) voor klassieke en moderne type.

       Eisen: minder dan 12% wateropname, vorstbestendig en vrij van alle schadelijke delen. De uitvoering zal met de   

       meeste zorg geschieden en volgens de regels der kunst, de stootvoegen in verticale lijnen. Scheef gemetste   

       stenen of “dansende” stenen zulle worden vervangen.

       De stenen dienen in één partij besteld te worden en zullen van hetzelfde baksel zijn. In de eerste laag die  

       gemetst wordt op de waterkerende laag boven een spouwonderbreking, wordt telkens de vierde stootvoeg open

       gelaten om eventueel water uit de spouw te kunnen laten lopen. Er zullen papiertjes gestoken worden in de   

       stootvoegen die niet mogen gevoegd worden.

     - of OUDE RECUPERATIESTEEN of GETROMMELD (wildverband) voor het type landhuis of fermettestijl.

       Gezien meestal gewerkt wordt met een handvormsteen of recuperatiesteen dient rekening gehouden te worden

       met bepaalde tolerantie in maatvoering en kleur.

    De binnenkant van de buitenmuur wordt opgetrokken in :

    a)      of Poroton (19 cm) d.w.z. tralieblokken met zeer hoge isolatiewaarde voldoend aan de nieuwe normen      (K-waarde). (Eventuele spouwisolatie door klant zelf aan te brengen)

    b)  of Snelbouw (14cm) met 4 cm dikke isolatie (type Styrodur) voldoend aan de nieuwe normen (K-waarde).

    Het binnen- en buitenspouwblad van de buitenmuur worden aan elkaar verbonden d.m.v. spouwhaken. Op alle funderingsmuren zal de aannemer,voor het leggen van de welfsels of voor het aanvangen van de spouwmuur, een sterke polyesterfolie plaatsen.  In de spouwmuur zal de aannemer een tweede laag vochtwering in polyesterfolie aanbrengen die samen met de eerste vertrekt onder het buitenspouwblad en die min. 20 cm hoger in het binnenspouwblad doorloopt. Ter hoogte van de onderbrekingen van deze laag door deuren of vensterdeuren,wordt deze folie dubbel geplooid in dezelfde voeg zodat eventueel water niet naast de deur- of raamstijl binnendringen.

    In de spouwmuren zal de aannemer boven elke opening en spouwonderbreking op dezelfde wijze polyesterfolie aanbrengen die in het binnenspouwblad ong. 20 cm hoger zit dan in het parament. De vochtwering is aan weerszijden min 30cm breder dan de opening of spouwonderbreking. Alle vochtwerende lagen dienen over de volledige breedte van de muur geplaatst te worden en liefst iets meer voor alle zekerheid en nadien proper in het vlak afgesneden.

    Er wordt gemetst in halfsteen verband en met open voeg om ingevoegd te worden. Boven de ramen wordt een streklaag voorzien.

    Boven alle ramen en deuren worden beton- of geprefabriceerde balken voorzien in het binnenspouwblad, aangepast aan de te dragen noodwendigheid. De betonlatel zal tegen de strek gestort worden d.m.v. een verloren bekisting van harde PS-schuimplaten. Koudebruggen dienen overal te worden vermeden. Er wordt nagelbare steen voorzien als raam –en deurblokken voor de bevestiging van het buiten –en binnenschrijnwerk. Alles dient te worden uitgevoerd volgens de specificaties van de opgemaakte plans.

    Het gewapend beton moet voldoen aan de nieuwste voorschriften van NBN B15. De stabiliteitsstudie is ten laste van de aannemer. Bekistingen moeten zuiver en stevig zijn, vormveranderingen in het beton zullen niet geduld worden. De bewapening moet vrij zijn van stoffen die nadelig zijn voor het beton. Kruisingen en overlappingen worden met binddraad verbonden. Grintnesten in het beton zullen niet worden aanvaard. Stortnaden dienen tot een minimum te worden herleid en moeten gelokaliseerd worden daar waar zij het minste weerstand bieden. De nodige betonbalken en stalen liggers zijn inbegrepen.

    De bovengrondse vloerplaten worden uitgevoerd in prédallen. Openingen voor leidingen, verluchtingen, e.d. zullen daar waar mogelijk worden uitgespaard. Daar waar nodig zullen stalen profielen in de vloerplaat worden ingewerkt. Het constructiestaal zal voldoen aan de huidige normen. Naargelang het gebruik van de profielen, worden ze beschermd met roestwerende verf. Stalen liggers in de dikte van de plaat dienen in de mate van het mogelijke te worden vermeden.

    De niet-dragende muren worden uitgevoerd in plaasterblokken (Isolava).

    8.     VOEGWERKEN

    Het gevelmetselwerk wordt opgevoegd in een witgrijze kleur. Op aanvraag kunnen enkele stalen worden geplaatst. De afkitting van het buitenschrijnwerk gebeurt met een plastische voeg, na het beëindigen van het voegwerk, kleur aangepast aan het paramentmetselwerk.

    9.     DORPELS

    Aan alle ramen, deuren of poorten worden dorpels in blauwe hardsteen van 5 cm dikte voorzien, eventueel geciseleert aan voor –en zijkanten volgens afspraak. De dorpels aan de vensters zijn voorzien van een druipgleuf. Aan de dorpels van voor- en achterdeuren is een opstand voorzien. De zichtbare vlakken worden zuiver glad geschuurd, alle rechte hoeken worden schuin geslepen. De steen is gezond en heeft een heldere klank onder de slag van een ijzeren hamer, hij is vorstbestendig en vrij van vlekken (vet, enz…), alle stenen met wateropnemende witte aders worden vermeden. Beschadigde stukken die niet voldoen zijn uit te breken en te vervangen. De dorpels worden vol en zat in de mortel gelegd en zijn zuiver op te voegen, de voegen worden tot een minimum herleid en zijn 3mm breed.

     

     

    10.  PLAFONDUITVOERINGEN

     

    TYPES ZONDER AFGEWERKTE BOVENVERDIEPING

    1) of HOUTEN ROOSTERING: tussen de roostering is een isolatie van 15cm glaswol voorzien, boven aan de roostering een houtvezelplaat van 18mm, onderaan een gyplat met bepleistering. De zolder is niet benutbaar.

    2) of VOORGESPANNEN BETONWELVEN: de vloer bestaat uit prédallen. Hierop wordt een vul- en dekbeton op aangebracht. De betongewelven zijn onderaan voorzien van pleisterwerk. Er is geen chape voorzien op de zolder. De zolder is niet benutbaar.

    TYPES MET AFGEWERKTE BOVENVERDIEPING

    1. BOVEN HET GELIJKVLOERS: De betongewelven boven het gelijkvloers zijn voorzien van pleisterwerk, bovenaan is chape voorzien op de verdieping. De hoogte van het plafond bedraagt 2,65m.

    2. BOVEN DE VERDIEPING: tussen de roostering is rondom de kamers een isolatie van 15cm glaswol voorzien, de binnenafwerking is voorzien in gyplat met bepleistering. De hoogte van het plafond bedraagt 2,40m. De zolder is niet benutbaar.

    11.  DAKTIMMERWERKEN

    Het daktimmerwerk wordt uitgevoerd met geïmpregneerd naaldhout (er wordt een drenkingsgarantie afgeleverd). De spanten worden gepréfabriceerd in de fabriek.

    12.  DAKBEDEKKINGEN

    Hellend dak:

    De dakwerken worden uitgevoerd volgens de regels der kunst, met de nodige hulpstukken en pannenlatten en een onderdak in Biplex, Covex of gelijkwaardig.

    Fermettestijl: TBF RESIDENCEPANNEN

    Landhuisstijl: RUSTIEKE OF HERFSTKLEUR SNELDEKPAN

    Moderne stijl: ZWARTE OF BRUINE SNELDEKPANNEN

    Klassieke stijl: ZWARTE OF BRUINE SNELDEKPANNEN

    (15 jaar fabrieksgarantie op sn)

     

    Platte dakbeddeking:

    1. Opbouw op betonnen ondergrond: dampscherm type PE lichtblauw ingekleurd 0,25mm dik, losliggend geplaatst, aan elkaar verbonden met dubbelzijdige kleefband + 6cm isolatie drukvaste PS (geëxpandeerd polystyreen) (dampklasse A1, densiteit 20 kg/m³) + scheidingslaas glasvlies (120 g/m²) + dichtingsbaan Trocal SGMA dikte 1,5mm, losliggend geplaatst, met warme lucht aan elkaar verbonden + grindballast type 16-32, gewassen en gerolde rijngrind (80 kg/m²).

    2. Opbouw op houten ondergrond: dampscherm type PE lichtblauw ingekleurd 0,25mm dik, losliggend geplaatst, aan elkaar verbonden met dubbelzijdige kleefband + 9cm isolatie drukvaste PS (geëxpandeerd polystyreen) (dampklasse A1, densiteit 20 kg/m³) + scheidingslaas glasvlies (120 g/m²) + dichtingsbaan Trocal SGMA dikte 1,5mm, mechanisch verankerd, met warme lucht aan elkaar verbonden, lichtgrijze kleur.

    3. Dakranden en aansluitingsprofielen: gemaakt uit op maat geplooide vuur-verzinkte gecasseerde staalplaten, lichtgrijs of atracietgrijs naar keuze. Vormstukken en afwerking volgens de regels der kunst en volgens de voorschriften van de fabrikant.

    13.  DAKOVERSTEKEN

    Deze worden uitgevoerd in meranti of PVC-planchetten, ongeveer 30cm breed.  Er zijn geen

    geveloversteken, deze zijn afgewerkt met gevelpannen.

    14.  DAKVLAKRAMEN

    Zijn voorzien in bepaalde types of kunnen in OPTIE voorzien worden.

    15.  LOOD- EN ZINKWERKEN

    De goten en aflopen zijn voorzien in aluminium, de kleur is te kiezen uit de verschillende standaardkleuren. De schouw wordt afgewerkt met de nodige loden slabben.

    30 jaar fabrieksgarantie

    16.  SCHOUWPIJP ( optie )

    Deze wordt uitgevoerd met de nodige loden slabben en voorzien van een deksteen welke ter plaatse wordt gegoten of uitgevoerd in blauwe hardsteen. De binnenzijde is altijd voorzien van vuurvaste gebakken aarden elementen met een binnenmaat van 20x20 of groter (volgens type kachel).

    17.  BUITENSCHRIJNWERK

    Steeds uitgevoerd in WITTE PVC (5-kamersysteem) (K-waarde profiel 1,1). Alle ramen zijn voorzien van super isolerend glas (K-waarde 1,4). Er zijn verluchtingsroosters die voldoen aan de vereiste ventilatienormen. (Minimum ventilatievoorzieningssysteem A:

    1. Regelbare roosters boven de ramen voor luchttoevoer: living 2lm, slaapkamer of bureel 0,80 lm;

    2. Afvoer natte ruimten: regelbare ventilatieopeningen voor de afvoer van de natte ruimtes: keuken 0,20m diam., badkamer 0,16m diam., WC 0,11m diam., wasplaats 0,16m diam.)

    De ramen zijn van het type draai en/of kipbediening. De opengaande delen zijn voorzien van ingewerkt neopreen tocht –en dichtingsprofielen. De voordeur en de eventueel half beglaasde keukendeur worden uitgevoerd in WBP (Water Bestendige Plaat) met uitzicht merantiplanchetten en zijn voorzien van driepuntsluiting in staal of vijfpuntsluiting in koper.

    OPTIE: rolluiken in witte PVC uitgevoerd met rolluikgeleiders, rolluikkasten en lintkasten.

    18.  BINNENSCHRIJNWERK

    De deuren zijn voorzien in voorgeverniste EIK-fineerdeuren of laminaatdeuren in kerselaar, beuk of wit gelakt met dito omlijsting, het nodige hang- en sluitwerk en een PVC of ALUMINIUM deurkruk en verluchtingsroosters volgens de vereiste ventilatienormen.

    19.  GARAGEPOORTEN

    Voorzien: Meranti Waterproof plaat met uitzicht Meranti planchetten of witte pvc, naar buiten draaiend.

    20.  TRAPPEN

    Types met afgewerkte bovenverdieping: trap met leuning, in beuk of rubberwood (naar keuze).

    Types zonder bovenafwerking: zolderluik met uitschuifbare zoldertrap.

     

    21.  VENSTERTABLETTEN

    In de woonvertrekken zijn aan alle ramen welke niet tot op de grond komen venstertabletten voorzien in marmer aan iedere dagkant 10cm uitstekend.

    22.  PLEISTERWERKEN

    Op alle muren, behalve deze van de garage en kelder, wordt pleisterwerk aangebracht.  De binnenwanden van de garage worden meegaand opgevoegd.

    Allereerst wordt de ondergrond voorbewerkt. Deze voorbewerking omvat volgende werkzaamheden:

    -          Het verwijderen van onzuiverheden zoals stof, aarde en vetten.

    -          Het eventueel bevochtigen van de wand door besproeiing met water, wanneer de ondergrond te droog is.

    -          Het uitkrabben van de vuile of loszittende mortel.

    -          Het ruw maken van te gladde oppervlakten.

    -          Waar de ondergrond uit verschillende materialen bestaat zal eerst een polyestergaas over de voegen gekleefd worden om mogelijke verschillende werking van de twee materialen op te vangen en te verhinderen dat scheuren optreden.

    Nu kan de bezetting worden aangebracht. Na opspuiten of manueel uitstrijken, glad trekken met een rij van minstens 1,80m. Sterk poreuze ondergronden met voorbehandelingsmiddel instrijken alvorens te bezetten. Bij gebruik van de mechanische mengmachine, zullen de voorschriften van de fabrikant toegepast worden voor een juiste menging. De totale dikte van de pleisterlaag bedraagt ongeveer 15mm. De muren waarop later faience wordt aangebracht, worden enkel van een grondlaag voorzien om een beter kleefvlak te bekomen. Op de scherpe hoeken van de binnenmuren worden hoekijzers aangebracht, behalve aan de deuren. De ramen worden ook uitbezet. Het pleisterwerk wordt gestaakt wanneer de buitentemperatuur daalt beneden de 5°C, tenzij het gebouw verwarmd is en/of tijdelijk afgesloten werd.

    De niet-dragende muren worden uitgevoerd in plaasterblokken van 10 cm ( Isolava ), deze worden gepolierd.

    23.  CHAPE

    Overal is er cementchape voorzien. Na het plaatsen van de leidingen wordt een éénlagige chape van ongeveer 80mm geleverd en geplaatst. De consistentie van de chape is “aardvochtig”, m.a.w. een grote hoeveelheid aanmaakwater dient te worden vermeden. De uitvoering zal werkelijk pas en zeer glad zijn, volgens de regels der kunst.

    24.  VLOERISOLATIE

    Op de gelijkvloerse verdieping (uitgezonderd garage) is 7cm PUR (polyurethaan) voorzien.

    25.  VLOEREN

    In de INKOMHAL, LIVING, WC, KEUKEN en BADKAMER is een vloer voorzien met een aankoopwaarde van 30,00 €/m² (ceramiek) met bijbehorende plinten. De geplaatste waarde is 30,00 € + 22,50 € = 52,50 €/m² (exl. BTW).

    In de GARAGE en de eventuele BERGING of WASPLAATS op het gelijkvloers en eventuele KELDER is een vetvrije tegel of ceramiekvloer tweede keus voorzien met een aankoopwaarde van 15,00 €/m², zonder plinten. De geplaatste waarde is 15,00 € + 22,50 € = 37,50 €/m² (excl. BTW).

    Tussendorpels of Alu-profielen zijn voorzien tussen de dagkanten van alle binnendeuren. Indien dezelfde vloertegels doorlopen van het ene woonvertrek naar het andere, worden geen tussendorpels geplaatst.

    26.  FAIENCE

    In de badkamer is faience voorzien tot op plafondhoogte met een handelswaarde van 30,00 €/m². De geplaatste waarde is 30,00 € + 22,50 € = 52,50 €/m² (excl. BTW). In de badkamer zijn listels voorzien met een handelswaarde van 11,00 €/lm.  Er zijn tevens 3 decors voorzien met een handelswaarde van 9,00 €/stuk.

    27.    VASTTAPIJT OF VINYL

    In de SLAAPKAMERS, BERGING VERDIEP en NACHTHAL is een vast tapijt of vinyl voorzien met een geplaatste waarde van  27,00 €/m² (excl. BTW). De plinten worden uitgevoerd in meranti.

    28.    ELEKTRICITEIT

    De aansluitkabel, meters en eventuele kasten voor de meters zijn ten laste van de opdrachtgever. De aanduidingen voor de plaatsing worden na het onderdakbrengen in samenspraak met de elektricien gedaan. De keuring van de installatie door een erkend organisme is inbegrepen. De elektrische installatie beantwoordt steeds aan de geldende reglementen en voorschriften van de distributiemaatschappijen en wordt steeds voorzien van een aardlus in de funderingen, een verliesstroomschakelaar, een verdeelbord met de nodige automatische zekeringen. De werken omvatten het leveren en plaatsen van alle leidingen en schakeltoestellen (schakelaars, stopcontacten, e.d.), trekken van bedrading, uitvoeren van bord, in orde brengen van de keuring, aarden van de installatie en alle voorzieningen om degelijke installatie te bekomen. Alle horizontale leidingen voor plafondlichten zullen in de vloer ingewerkt worden. De elektricien zal alle nodige openingen in de muur maken om leidingen en toestellen te kunnen plaatsen. Na plaatsing zal de elektricien de buizen goed aansmeren en vastzetten. Alle bedrading wordt getrokken door plastieken buizen. De kringen worden beveiligd met automatische zekeringen. De elektricien zal eveneens de wachtbuizen plaatsen voor het trekken van de draden voor telefoon, kabeltelevisie, thermostaat e.d.  Alle stopkontakten en schakelaars zijn van het merk Niko of gelijkwaardig. Vooraleer de werken aan te vatten zal de elektrieker de bouwheer uitnodigen om ter plaatse alle voorzieningen aan te duiden en af te tekenen.

    Voorzien in :

    . HAL: 2 lichtpunten DR, 1 stopcontact

    . LIVING: 2 lichtpunten DR, 4 dubbele stopcontacten, buisleiding voor TV-distributie en telefoon

    . KEUKEN: 1 lichtpunt DR, 3 stopcontacten en 5 stopcontacten voor de toestellen: koelkast,  dampkap, oven, kookplaat en vaatwas

    . KAMERS: 1 lichtpunt ER en 3 stopcontacten

    . BERGING: 1 lichtpunt ER en 1 stopcontact

    . NACHTHAL: 2 lichtpunten DR en 1 stopcontact

    . WC: 1 lichtpunt ER

    . BADKAMER: 1 wandlichtpunt met ER en 1 stopcontact

    . GARAGE: 1 lichtpunt DR, 2 stopcontacten

    . aansluiting voor wasmachine en droogkast waar gewenst

    . BUITENLICHTPUNT: 1 lichtpunt ER

    . DEURBEL: eenvoudige deurbel voorzien

    29.    SANITAIRE INSTALLATIE

    De sanitaire installatie omvat alle leveringen, werken en aansluitingen die nodig zijn voor de goede werking, volgens de regels der kunst, de richtlijnen van de respectievelijke leveranciers en volgens de reglementering en normen van toepassing. Deze installatie omvat het leveren, plaatsen en aansluiten van alle kranen, aflopen met verluchtingen, voedingsleidingen voor warm en koud water, sanitaire toestellen, regeling en op punt stellen van de installatie. Voorzien zijn :

    . 1 bruisbad 1,75 x 0,75 (10 luchtjets) of douche in acryl wit.

    . 1 VGA Citaplex badafvoer combinatie met stop en ketting

    . 1 Ideal Standart Ceraplan 1 – gr bad/douche mengkraan naakt chroom en sproeier.

    . 1 Caph. Hydro 7 doucheset met 5 stralen chroom 60cm

    . 1 Toilet Warn Comina onderpot ao/cm wit

    . 10-02-2008 om 00:00 geschreven door TFR  


    >> Reageer (0)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.What is the difference between a sworn translation and a legalized translation?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    What is the difference between a sworn translation and a legalized translation?

    A certified (sworn) translation is performed by a translator enrolled on the list of sworn translators of the Court of First Instance. Practically speaking, the translator places his signature and name stamp on the translation. By doing so, he confirms that the text is a faithful translation and grants it an official character.
      


    Sometimes one must go a step further and also legalize a certified translation. A legalized translation is a sworn translation which bears a stamp of the Court of First Instance declaring it legal. At the court the translator’s signature is compared to the signature on the list of sworn translators.


    You can legalize a translation in two ways.

    In the case of countries which signed the Hague convention of 1961, the court’s confirmation (legalisation) shall in some cases satisfy the instances of those countries.

    In the case of countries which did not sign this convention, your documents have a longer way to go. Besides the court’s stamp, you will also need the stamps of Ministry of Justice, Foreign Affairs and the embassy in question.

    More info

    16-01-2008 om 00:00 geschreven door TFR  


    >> Reageer (0)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaka jest różnica między tłumaczeniem przysięgłym a legalizacją tłumaczenia?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jaka jest różnica między tłumaczeniem przysięgłym a legalizacją tłumaczenia?

    Tłumaczenie przysięgłe wykonuje tłumacz wpisany na listę tłumaczy przysięgłych sądu pierwszej instancji. W praktyce umieszcza on swój podpis oraz imienną pieczątkę na tłumaczeniu, poświadczając tym samym, że tłumaczenie jest zgodne z oryginałem i ma charakter oficjalny. 


    Czasami tłumaczenie przysięgłe wymaga dodatkowo poświadczenia. Tłumaczenie poświadczone jest to tłumaczenie przysięgłe opatrzone pieczątką sądu pierwszej instancji, poświadczająca legalność dokumentu. W sądzie porównuje się podpis tłumacza przysięgłego z podpisem, jaki widnieje w spisie tłumaczy przysięgłych danego sądu. 


    Istnieją dwa sposoby legalizacji.

    Jeśli dane państwo przyjęło konwencję haską (1961), sądom tych krajów wystarcza w pewnych przypadkach poświadczenie sądu (apostille).

    W przypadku krajów, które nie podpisały konwencji haskiej, tłumaczenie przysięgłe wymaga pełnej legalizacji. Oprócz pieczątki sądu, wymagane są również pieczątki Ministerstwa Sprawiedliwości, Spraw Zagranicznych oraz odnośnej ambasady. 

    Więcej informacji Polski
    Więcej informacji Niderlandzki

    10-01-2008 om 00:00 geschreven door TFR  


    >> Reageer (0)
    25-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Poolse taal

    Het Pools (język polski, ook wel polszczyzna) is een West-Slavische taal met ongeveer 50 miljoen sprekers. De meeste sprekers van het Pools wonen in Polen (38,6 miljoen inwoners). Andere grote groepen sprekers wonen onder meer in de Verenigde Staten en in de landen van de voormalige Sovjet-Unie (vooral Wit-Rusland, Oekraïne en Litouwen). Sinds 1 mei 2004 is het Pools een van de officiële werktalen van de Europese Unie.

    Binnen de groep van West-Slavische talen - waartoe onder meer ook het Tsjechisch en het Slowaaks behoren - is het Pools de grootste van de zogenoemde Lechitische talen. Een belangrijk kenmerk van deze subgroep binnen het West-Slavisch is het behoud van de Proto-Slavische nasaalvocalen. De andere Lechitische talen zijn het Kasjoebisch en de uitgestorven talen Slovincisch en Polabisch. Andere kenmerken die het Pools van de meeste andere Slavische talen onderscheiden, zijn sterk gepalataliseerde medeklinkers en een vast woordaccent op de op een na laatste lettergreep.

    25-12-2007 om 20:58 geschreven door TFR  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poland

    Poland (Polish: Polska), officially the Republic of Poland (Polish: Rzeczpospolita Polska), is a country in Central Europe on the boundary between Eastern and Western European continental masses,[2] and is considered by the United Nations a part of Eastern Europe.[3] Poland is bordered by Germany to the west; the Czech Republic and Slovakia to the south; Ukraine and Belarus to the east; and the Baltic Sea, Lithuania and Kaliningrad Oblast, a Russian exclave, to the north. The total area of Poland is 312,679 km² (120,728 sq mi),[1] making it the 69th largest country in the world and 7th in Europe. Poland's population, concentrated mainly in urban areas, is over 38.5 million people which makes it the 33rd most populous country in the world.[4]

    The first Polish state was baptized in 966, within territory similar to the present boundaries of Poland. Poland became a kingdom in 1025, and in 1569 it cemented a long association with the Grand Duchy of Lithuania by uniting to form the Polish-Lithuanian Commonwealth. The Commonwealth collapsed in 1795. Poland regained its independence in 1918 after World War I but lost it again in World War II, occupied by Nazi Germany and the Soviet Union, emerging several years later as a communist country within the Eastern Bloc under the control of the Soviet Union. In 1989, communist rule was overthrown and Poland became what is informally known as the "Third Polish Republic". Poland is a unitary state made up of sixteen voivodeships (Polish: województwo). Poland is also a member of the European Union, NATO and OECD.

    25-12-2007 om 20:43 geschreven door TFR  


    >> Reageer (0)
    15-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertaalbureaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vertaling kvk documenten, kamer van koophandel, kvk, vertaler engels, dutch translator, polish translator, sworn translator english polish,Vertaalbureau Leuven,Vertaalbureau Hasselt,Vertaalbureau Antwerpen,Vertaalbureau Mechelen,Vertaalbureau Genk,Vertaalbureau Oostende,Vertaalbureau Gent,Vertaalbureau Tongeren,Legalisatie documenten,beediging documenten,vertaling Engels,vertaling frans,traduction Polonais Anglais,vertaler Engels,Vertaalbureaus,Vertaalbureau Limburg, Vertaalbureau Kortrijk, Vertaalbureau Turnhout, Vertaalbureau St-Niklaas, Vertaalbureau Dendermonde, Vertaalbureau Roeselare,Vertaalbureau Ieper, Vertaalbureau Herentals, Vertaalbureau Aarschot, Vertaalbureau Tienen, Vertaalbureau Brussel, Vertaalbureau Brugge, Vertaalbureau Knokke, Vertaalbureau Ronse, Vertaalbureau Sint-Truiden, Vertaalbureau Pools, Beëdigd Vertaalbureau, Beëdigd vertaler engels, Beëdigde vertaler engels, Beëdigd nederlands engels, Beëdigd nederlands pools, Beëdigd pools nederlands, Beëdigd pools engels, traduction jurée polonais anglais, traduction jurée polonais néerlandais, traduction jurée anglais polonais, sworn translator dutch, sworn translator polish, sworn translator english dutch, sworn translator dutch english, vertaling pools leuven, vertaling pools hasselt, vertaling pools antwerpen, vertaling pools mechelen, vertaling pools genk, vertaling pools oostende, vertaling pools gent, vertaling pools tongeren, vertaling pools kortrijk, vertaling pools turnhout, vertaling pools st-niklaas, vertaling pools dendermonde, vertaling pools roeselaare, vertaling pools ieper, vertaling pools herentals, vertaling pools aarschot, vertaling pools tienen, vertaling pools brussel, vertaling pools brugge, vertaling pools knokke, vertaling pools ronse, vertaling pools sint-truiden, vertaler pools, vertaler engels, vertaler nederlands engels,Vertaler Leuven,Vertaler Hasselt,Vertaler Antwerpen,Vertaler Mechelen,Vertaler Genk,Vertaler Oostende,Vertaler Gent,Vertaler Tongeren,Legalisatie documenten,beediging documenten,vertaling Engels,vertaling frans,traduction Polonais Anglais,vertaler Engels,Vertaalbureaus,Vertaler Limburg, Vertaler Kortrijk, Vertaler Turnhout, Vertaler St-Niklaas, Vertaler Dendermonde, Vertaler Roeselare,Vertaler Ieper, Vertaler Herentals, Vertaler Aarschot, Vertaler Tienen, Vertaler Brussel, Vertaler Brugge, Vertaler Knokke, Vertaler Ronse, Vertaler Sint-Truiden, Vertaler Pools, vertaal pools, vertaal engels, vertaal frans,vertaal pools, vertaal engels, vertaler nederlands pools, Beëdigde vertaling pools, Beëdigde vertaling engels 

    15-12-2007 om 00:00 geschreven door TFR  


    >> Reageer (5)


    Foto

    Monika Zdunska
    Vertaalster/Tolk
     
      NEDERLANDS
            POOLS
      Ook
    beëdigd
    0478 430325
    TFR@telenet.be


    Foto

    Monika Zduńska
    Beëdigd Vertaalster
    POOLS-NEDERLANDS
    NEDERLANDS- POOLS
    0478 430.325
    TFR@telenet.be



    Monika Zdunska
    Sworn Translator

    ENGLISH- POLISH
    0478 430.325
    TFR@telenet.be

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs