Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    07-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 januari tscheuft
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had het bord deze morgen al zien staan maar toen had ik geen tijd om te stoppen. We hadden met de fotoclub afgesproken om half elf bij kunstcentrum Voeten in Herentals en het was al vijf vóór… Glad onderweg en maar net op tijd vertrokken, situatie wel gekend denk ik. Na een zeer interessant bezoek aan een onverwacht gevarieerde, prachtige  kunstcollectie in een al even mooi gerestaureerd oud fabriekspand reden we terug naar huis en het bord stond er nog steeds. Het was ook nog altijd even glad, zowel op de stoep als op de rijweg. De waarschuwing was nog altijd van toepassing dus. Nu hadden we tijd zat en terwijl ik het fototoestel uit de tas haalde ging het vrouwtje alvast even naar binnen om een paar worstenbroodjes te halen, kwestie van al eens te oefenen voor overmorgen, verloren maandag, worstenbroodjesdag in de Kempen. Bij het buitenkomen kon ik haar samen met het bord te pakken krijgen.
    Voor alle niet-Kempenaars: “het scheuft” wil zoveel zeggen als “het is glad”. De “eu” wordt uitgesproken als iets tussen een “ui”, een “eu” en een doffe ”u”. “Het” wordt trouwens in deze ook herleid tot een korte “t” die in één lettergreep met “scheuft” wordt uitgesproken. Grammaticaal correkt Kempens zou dus een korte krachtige “tscheuft” zijn. Deze kleinhandelaar had duidelijk het lichamelijk welzijn van zijn klantenbestand in gedachten toen hij/zij dit bord plaatste. We zien het de bol-punt-commen van deze wereld nog niet zo snel doen, hun kopers beschermend toespreken in hun eigen taal…


    07-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 januari Hamamelis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eergisteren nam ik me voor snel nog eens naar Kalmthout te rijden om daar te gaan genieten van de bloei van de hamamelis – in het mooi Nederlands: toverhazelaar – en zulke voornemens laat ik meestal niet lang naast me liggen. Vandaag hebben we de daad bij het voornemen gevoegd. Ons abonnement bleek verlopen, dus hebben we meteen maar weer voor een jaar bijgeboekt, 50 Euro voor een jaar en je mag 3 gasten meenemen. Daarenboven is ook de toegang tot de plantentuin van Meise inbegrepen. Als geïnteresseerde, fotograferende natuurliefhebber is dat een verantwoorde investering meen ik.
    We hebben de uitgezette hamamelis-wandeling grosso modo gevolgd en na de nodige detail-opnames met de macrolens heb ik ook nog even de groothoek 16-35 op mijn toestel gezet want er is daar natuurlijk nog veel meer te zien. Als foto van de dag ga ik toch voor een prachtige, de vrieskou trotserende, robijnrode schoonheid. Op facebook heb ik trouwens nog enkele exemplaren van de toverhazelaar-oogst gezet en van de overige opnames zullen er ook nog wel enkele die weg vinden.


    06-01-2017 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 januari Links houden Phaido
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Prachtig wandelweer deze morgen en daar hebben we weer uitgebreid van geprofiteerd. We lopen elke dag wel ongeveer hetzelfde rondje, zij het met de nodige kleine variaties. Maar als we de richting eens omdraaien is Phaido toch soms het noorden kwijt. Hij kent de wegen, paden en paadjes wel door de bossen maar vandaag twijfelde hij toch enkele keren en moesten we hem regelmatig bijsturen. “ Hier houden we links vandaag Phaido…”


    05-01-2017 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 januari Hazelaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag weer eens in de wereld van het kleine gedoken. De hazelaar is een boom die weinig last lijkt te hebben van de koude. Nog voor de winter echt begonnen is lijkt hij zich al op te maken voor het komende voorjaar. De zaden wachten alleen nog maar op een teken van de natuur om aan de slag te gaan, ze zijn wel al duidelijk aanwezig. Met een laagstaande zon en in tegenlicht, de spaarzame stralen doorheen de dichte begroeing, dit leek mij een geschikt moment om nog eens te proberen die typische macro lichtcirkeltjes in mijn opname te krijgen. Groot diafragma, scherp stellen op dat trosje van drie…. Kleine scherptediepte… schieten maar. Het was me eerder al enkele keren gelukt en de precieze invalshoek of werkwijze ken ik nog altijd niet, het was ook deze keer weer een geluks- of toevalstreffer. Feit is dat het gezochte effect deze keer wel overdadig aanwezig was.
    O ja, als we het over hazelaars hebben denk ik er ineens aan dat ik dringend nog eens naar het arboretum moet in Kalmthout, daar staan de toverhazelaars in bloei in deze tijd van het jaar en da’s pas een echte aanrader… wordt vervolgd.
    F 2,8  -  ISO 800  -  1/250


    04-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 januari Bezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was een tijd dat elke keer ze pake Pol met zijn fototoestel zagen aankomen de alarmbel afging. “ Daar is ie weer met zijn camera, maken dat we weg zijn… en zeker niet glimlachen als we toch op de foto moeten…” Dat is ondertussen gelukkig niet meer het geval, integendeel. Ze weten inmiddels wel dat de regelmatig voorkomende fotomomenten resulteren in fotoboeken en in doorgestuurde plaatjes die dan weer op de sociale media kunnen gedeeld worden. Ze gaan zelfs graag poseren tegenwoordig en zelf poses bedenken.
    Vandaag was de Wuustwezelse afdeling van de kleinkinderenschaar op bezoek en uiteraard wilde ik ze ook deze keer weer samen voor de lens. Geen probleem, een spontane uitbraak van  jeugdige creativiteit zorgde voor alweer enkele leuke plaatjes.


    03-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 januari Selfie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Strikt genomen is dit een selfie natuurlijk. De kerstman wilde tijdens zijn allerlaatste dag in Aarschot vóór hij vanavond weer naar het hoge noorden afreisde nog enkele fotos maken van het prachtige art-deco huis waar hij gedurende 16 dagen mocht verblijven en tja… daar stond ie plotsklaps zelf in beeld in die spiegel. De kerstman klus zit er op en de kerstman heeft Aarschot verlaten… zucht ( van opluchting… ? )
    Thuisgekomen vond ondergetekende, de alter-ego van de kerstman, ondertussen ontdaan van de excessen van kerstmanbaardgroei dat dit een waardige afsluiter zou kunnen zijn van een leuke maar onverwacht zware klus.
    Wij kijken weer uit naar nieuwe uitdagingen…    


    02-01-2017 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 jan De Buulmolen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Buulmolen was het doel van mijn fotohonger vandaag. Hij ligt in Olen in het gehucht Buul ( vandaar de naam J ) ten zuiden van de industrieweg die parallel met het Albertkanaal loopt, schuin tegenover de Sluizenweg. Langs die Sluizenweg rijden wij twee keer per dag naar en van Aarchot. Het was maar een erg klein ommetje om even te gaan zien of de spots mogelijkheden boden om iets te doen met nachtfotografie vanavond.
    De onderkant van de molen was best aardig belicht, te fel eigenlijk, maar de bovenkant was buiten het bereik van de laag geplaatste schijnwerpers en dientengevolge behoorlijk in het duister. Om dat behoorlijk in beeld te krijgen was een HDR reeksje van 3 fotos weer de oplossing: een sluitertijd van 4 seconden voor de fel belichte onderkant, 13 seconden voor het grootste deel van de rest en 30 seconden voor de bovenste wieken. Mijn steun en toeverlaat Photoshop berekende weer de goede mix van die drie opnames en het resultaat was al vrij aardig. Ik vond het geel van de straatlampen evenwel erg overheersen en daarom heb ik de algemene kleurverzadiging ook nog een beetje terug gehaald als final touch.


    01-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 dec Nieuwjaarswensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Alles staat in de foto... voor één keer is geen tekstje nodig.

    beste wensen aan iedereen. 


    31-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 december Het gouden uur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het blauwe uurtje kennen we als fotograaf allemaal maar al te goed neem ik aan. Ikzelf heb er al menig geheugenkaartje mee vol geschoten. Als gepatenteerde langslaper heb ik niet zoveel ervaring met de ochtendlijke tegenhanger, het gouden uurtje… Het dagelijks kerstman-zijn heeft er voor gezorgd dat ik dezer dagen redelijk vroeg uit de slaapstee moet om vóór het vertrek naar Aarschot nog even met Phaido het bos in te trekken, want wij vinden het toch leuker dat hij zijn ochtend-pipi en -kaka in de vrije natuur doet dan in de Martelarenstraat of – godbetert - in de woning van de kerstman J.
    Vandaag mocht ik dus ervaren hoe mooi het ochtendlicht kan zijn. Het was een koude nacht geweest en de luchtvochtigheid was blijkbaar hoog genoeg om de takken van de bomen en de grassen in de weiden te voorzien van een wit laagje rijp. In de Smallebroeken wandelend, met het bos tussen mij en de opgaande zon kon het gouden licht alleen nog maar de toppen van de dichtst bijstaande bomen bereiken en tezelfdertijd ook de verder liggende begroeing helemaal in prachtige kleuren schilderen. Uit de vele shots die zich aandienden was het weer moeilijk kiezen. Het vrouwtje ging voor deze.       


    30-12-2016 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 dec Jef
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een van de etalages van de voormalige bruidswinkel “Harry”, nu gedurende 14 dagen “Het huis van de Kerstman”. Deze plek is ingericht als het bureau van de kerstman en hier zit de kerstman wel eens naar de voorbijgangers te kijken als er toevallig even geen bezoekers zijn in het huis. Jefke was vandaag ook weer van de partij als helper en na gedane taak toen ik de wagen uit de garage ging halen om naar huis te rijden zag ik hem zitten in die veel te grote kerstmanstoel. Ik moest twee keer kijken voor ik zag dat ie niet aan het lezen was, zoals ik eerst meende, maar stiekem de smartphone op dat boek had gelegd…  
    Ik heb deze foto gemaakt met flits doorheen het glazen raam. Als je de flitser tegen het raam houdt en je de lens een beetje afdekt met je vrije hand lukt het wel… weer iets bijgeleerd.    


    29-12-2016 om 23:17 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 december Het gemeentehuis van Westerlo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In een poging om toch even uit het kerstman-zijn te treden qua fotografie zijn we vandaag via Westerlo naar huis gereden na de Kerstman-dagtaak. Daar hadden we enkele locaties in gedachten waar we waarschijnlijk wel iets zouden kunnen oogsten. De combinatie kasteel met kerstverlichting leek ons bijzonder interessant voor een potje nachtfotografie en ik meende daarvoor de goede plek te kennen. Het gemeentehuis in Westerlo ligt in een mooi park, is altijd al mooi verlicht ’s avonds en ik had er op gegokt dat ze daar wel iets zouden gedaan hebben met extra sfeerlichtjes in deze tijd van het jaar.
    Goed gegokt dus… alleen jammer dat enkele van die versierde bomen net nu een elektriciteitspanne hadden.
    Ik heb er een HDR opname van gemaakt van 3 belichtingen en een 16x9 uitsnede leek mij in dit geval het meest geschikte formaat.
    24 mm  -  F 13  -  ISO 200  -  1,6 sec., 6 sec. en 25 sec.       


    28-12-2016 om 23:41 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 december Twee schatten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn aan het aftellen. Nog 6 dagen Kerstman zijn… de dagen beginnen allemaal op elkaar te lijken, de fotos ook neem ik aan. Er zijn ondertussen al vele honderden al dan niet lieve kindjes op mijn schoot voorbij gekomen en ik ben al tig keer met mijn ( leuke ) kerstmobiel door Aarschot gescheurd. De sleur doorbreken wordt nu opgave nummer één. Gisteren hadden we een meet-and-greet geocache event tussen al de kerstbezoeken door en deze avond was er een gesmaakt live optreden van een gelegenkeid-kerst-bandje: the Christmas Balls. Daar heb ik de nodige fotos van uiteraard, maar toch koos ik ook vandaag weer voor een opname van de centrale kerstmanstoel, deze keer niet met het weelderige lichaam van de Kerstman er in maar wel van zijn liefste schatten: het kerstvrouwtje en de kersthond. De keuze-criteria des fotografen zijn vaak onvoorspelbaar…       


    27-12-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 december De woonkamer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zonde eigenlijk. De hele benedenverdieping van het huis van de kerstman hadden we ingericht om open te stellen voor het publiek. Door de onwaarschijnlijk slechte staat van de elektrische leidingen in het gebouw was het niet meer dan logisch dat de brandweer geen toestemming wilde geven om die te gebruiken. We moesten dus elektriciteit voor verlichting, verwarming en alles wat een woning bewoonbaar maakt via externe groepen binnen brengen. Dat moest via kabels die we niet altijd veilig konden wegwerken en dus mochten we op de meeste plaatsen geen bezoekers meer toelaten. De prachtige Art-Deco woonkamer is zo een ruimte. Om de mensen toch nog een blik te gunnen op al dat moois hebben we de vensters langs de kant van het Capucienenstraatje open gelaten en gezorgd voor indirecte verlichting die je van buitenaf niet kunt zien.
    Ik wilde al dat moois ook van binnenuit vastleggen natuurlijk en met de groothoeklens van uit een hoek van de kamer lukte het net. De meubels zijn niet meer origineel helaas, maar de toenmalige grandeur druipt er nog steeds van af. Phaido wilde uiteraard zien wat het baasje aan het doen was en die heb ik maar mee in beeld genomen. Als Photoshop-grapje heb hem trouwens maar in kleur gelaten, zij het met een beetje minder kleurverzadiging.
    Als bijzondere vermelding zou ik nog willen vertellen dat de opname gemaakt is vanaf statief met een belichtingstijd van 3,2 seconde en dat Phaido, een en al aandacht gedurende de volledige duur van die sluitertijd muisstil gelegen heeft, naar het baasje kijkend, met toch een scherpe opname als gevolg.       


    26-12-2016 om 23:42 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 december Dochter met gezinnetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook voor de kerstman zelf is het Kerstmis natuurlijk en door de drukke kerstmanbezigheden konden we bijna niet anders dan ons eigen familiefeest organiseren in het huis van de kerstman. Zoon Michael die een baan heeft bij de spoorwegen kon noch gisteren noch vandaag bij de rest van de familie zijn om samen aan tafel te gaan maar schoondochter en haar Herentalse kapoenen waren er wél en ook dochter Ilse - die vandaag jarig is trouwens - met haar gezinnetje. Het gebeurt niet zo vaak dat ik die allemaal samen in één foto te pakken krijg, de verplichtingen op de boerderij zijn nog  minder makkelijk te omzeilen dan die bij de dienstverlening bij de spoorwegen blijkbaar. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om papa Koen, dochter Ilse en kleinkinderen Hannelore, Pieter, Nicolas en Marie-Leen in één plaatje te vangen.        


    25-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 december De Arrenslee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De arrenslee, waarmee de Kerstman naar de markt gevoerd werd, zag er redelijk authentiek uit. Omdat er nu eenmaal geen sneeuw te bekennen of te verwachten was in de verste verte hadden ze er maar wieltjes onder gemonteerd. Ook rendieren hadden ze niet in de aanbieding dus moest de Kerstman het doen met een gewoon boerenpaard. Maar zo raakte de Kerstman uiteindelijk toch op de Grote Markt waar hij nog wat kindertjes wilde plezieren.
    De foto werd gemaakt door schoonbroer Dreeke met mijn toestel.

    ISO 800  -  F 6,3  -  1/160     

    24-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 december Phaido, de kersthond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een groot gedeelte van het succes van het huis van de kerstman mogen we op rekening van Phaido schrijven. Het jonge volkje is gek van hem. Een korte anekdote willen we U niet onthouden om dit te illustreren.
    Het was erg druk onderweg deze morgen richting Aarschot en op de ring, tussen de Witte Molen en de Langdorpse Steenweg stond het verkeer zelfs stil, resultaat… toch wel een kwartier te laat in het huis. Daar aangekomen kregen we te horen dat er al een lading kinderen binnen geweest was met de vraag: “ Oh… en is de hond er niet?” even later gevolgd door: “ … en de Kerstman?”… In die volgorde, … tja…

    23-12-2016 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 december De kleuters op bezoek bij de kerstman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik mag er van uit gaan dat volgende week, als de kerstvakantie begonnen is voor de kinderen, de invasie van klasjes in het huis van de kerstman wel zal overwaaien. Voorlopig loopt het storm. De laatste schooldagen worden opgevuld met leuke activiteiten en een bezoek aan de kerstman is er zo een voor de 4-, 5- en 6-jarigen, nog allemaal “believers” natuurlijk. Ik voel mee met de juffrouwen en meesters die dat jeugdige enthousiasme een gans schooljaar lang in goede banen moeten leiden. Voor deze jongen was het alleszins net niet verdrinken… Het zou kunnen dat de adrenaline door het kerstmanbezoek nog net iets feller ging stromen bij het jonge volkje maar ik geef toe dat ik vanavond bekaf was, respect voor het beroep van kleuterleider.  
    Vandaag was het zo dat op een bepaald moment er een klasje stond aan te schuiven bij de ingang terwijl de kleuters van een ander klasje een tekening aan het maken waren voor de kerstman en die moesten daarna weer op de foto allemaal. Ondertussen kon de kerstman even naar het woongedeelte waar een derde klasje zat te wachten op een verhaaltje. Die had zijn fototoestel bij en deed eerst even “klik”.  
    Ik vrees dat we morgen een heleboel “non-believers” van 12-, 13- 14 jaar en ouder over de vloer krijgen…     


    22-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 december De Kerstmobiel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Kerstman gaat met zijn tijd mee. Hij heeft bij het huis van de Kerstman een 100% electrische kerstmobiel ter beschikking om, indien nodig, zich te verplaatsen doorheen de Aarschotse binnenstad. Als het even iets minder druk is in het huis laat hij de zorg voor de bezoekers over aan de elfen, de kersthond en de kerstvrouw, dan gooit ie een lading snoepjes op de achterbank en dan maakt ie een rondje om al dat lekkers uit te delen aan de einde trimester vierende scholieren en de winkelende kerstcadeautjes jagers.
    Voor de geïnteresseerden: het voertuig is een Renault Twizy en als je vindt dat de kerstman  deze foto niet zelf gemaakt kan hebben heb je gelijk… dat deed de kerstvrouw.        


    21-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 december Pieter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er staat een lichtspot op de kerstmanstoel gericht. Ik heb ondertussen al enkele honderden jonge en minder jonge huis-van-de-kerstman-bezoekers en -bezoeksters op mijn schoot gehad. Als er zich dan weer een moeder over mij buigt om haar oogappel aan te reiken gebeurt het dat ik merk hoe mooi het licht doorheen de haren schijnt telkens die spot precies achter haar hoofd zit. De kwaliteit van het effect is afhankelijk van het soort haardos uiteraard. Dat zette me aan het denken en toen kleinzoon Pieter vandaag op zijn beurt helper van de Kerstman kwam spelen zag ik mijn kans schoon. Pieter heeft een weelderige donkerblonde krullenbol en die leek me zeer geschikt om er mijn fotokunstjes op los te laten.
    Toen de laatste bezoekers weg waren heb ik hem gevraagd even te poseren. Tegenlicht, dus moest ik voorzichtig inflitsen om ook de voorkant goed te belichten en… het moest van vrij dichtbij en dan krijg je het gekende grote-voeten-  of dikke-neuzen-effect. Helaas is dat ook hier een beetje het geval maar dat is niet waar het me bij deze om ging dus. Het prachtige strijklicht  is wat ik wilde tonen. De alomtegenwoordige kerstverlichting zorgt voor nog wat extra sfeer. Een remake, waarbij ik het plaatsen van de spot, het soort spot en de afstand naar mijn onderwerp zelf kan bepalen, is meer dan waarschijnlijk binnen de kortste keren…
    Eos 6D  - 16-35mm op 35 mm  -   f 3,5  -  ISO 320  -  1/200  -  Flitscompensatie: min 2/3 stops.       


    20-12-2016 om 23:41 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 december De werkplek van de Kerstman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tja, ik had het al min of meer aangegeven, het zou wel eens een beetje eentonig kunnen gaan worden. Het kerstman en Kerstvrouw spelen is dezer dagen zowat een full-time bezigheid en het is dan ook niet meer dan normaal dat de dagfotos daaraan gerelateerd zijn.
    Dit is het bureau van de Kerstman. Als ie niet in zijn zetel zit om zich te laten fotograferen met kinderen en soms ook wel eens iets ouderen op zijn schoot, dan is hij hier te vinden, op zijn werkplek. Dit is het zenuwcentrum van de kerstpakjesverzenddienst. De Kerstman houdt hier in de gaten wat waar naar toe moet, wie het moet brengen, of de leveringen op tijd binnen komen… kortom er komt een heleboel administratie kijken bij het kerstmanwerk. Het vrouwtje komt hem daar vaak bij helpen en schoonbroer Dreeke wipt ook wel eens binnen om een foto te maken van het hard werkende koppel.
    Eos 6D  -  16-35mm lens op 16 mm  -  F 3,2  -  1/100  -  ISO 2500   


    19-12-2016 om 23:02 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs