Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    17-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september Break Dance
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na dat we eergisteren al de fashion night hadden in Aarschot ging het vervolg van het mode gebeuren een weekend lang de straat op onder de naam Street Catwalk. Het is ook precies wat de naam zegt: in de Aarschotste straten wordt in de buurt van de kledingwinkels een giga-lange aanhangwagen met tapijt en rode loper geparkeerd en daarop wordt de collectie van de betreffende deelnemende zaken geshowd. In tegenstelling tot de eerder pessimistische voorspellingen mochten we de hele namiddag genieten van prachtig na-zomer weer. Morgen nog van dat graag…
    Om het entertainment gehalte een beetje op te krikken hadden ze dit jaar o.a. beroep gedaan op kleinzoon Pieter die zijn break-dance kunstjes wilde tonen en die had dan weer zijn vriend Anthony meegebracht, die had nog net iets meer ervaring in het genre.
    Ik heb al vaker verkondigd op deze paginas dat break dance echt top-sport is en met deze foto heb ik weer een argument er bij om dat te bewijzen. Anthony heeft net een dubbele salto in zijn dans-act ingepast en ondanks de prestatie verliest ie er zijn dikke glimlach niet bij.    


    17-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september Hoevezavel 2 ( of is het toch 1? )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het nieuwe Hoevezavel 2 is ondertussen alweer meer dan een jaar in gebruik maar het is nog steeds niet helemaal afgewerkt. Het oude Hoevezavel 1 is ondertussen gedeeltelijk afgebroken en het deel dat blijft staan zal een andere bestemming krijgen, de kunstacademie wordt er gehuisvest en er komen vergaderlokalen en dies meer. Na de wekelijkse wandeling zag ik in het voorbij lopen de weerspiegeling van het nieuwe in de ramen van het oude en tja, dan stop je toch even voor een foto?    


    16-09-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september Paaldansen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Of het mijn erotische fantasieën prikkelt? Neen dus… Maar dat is ook niet de reden waarom ik fotografeer.
    De Aarschotse fashion night is een evenement dat ieder jaar de plaatselijke kledingwinkels de kans geeft hun collecties op de catwalk te tonen in de stadsfeestzaal. De erotica-shop is telkenjare van de partij – terecht natuurlijk, want voor dat soort activiteiten heb je ook specifieke outfits – en ik betrap mezelf er op dat ik al enkele keren lekkere kontjes, uitdagende tieten en andere opwindende vormen gefotografeerd, en op deze blog geplaatst heb. Dat fotograferen heb ik vandaag ook gedaan trouwens, maar bij deze wil ik toch een ander plaatje tonen, liever dan de voorbij komende - naar mijn gevoel  - carnavalspakjes, koos ik voor deze foto van een roodharige, overal getatoueerde dame die zich in wulps geachte poses rond een paal slingerde. Als verrassing in de show vond ik het geslaagd, compliment voor de erotica-shop. Die paal was trouwens binnen de kortste keren geplant midden op de catwalk en hoewel ik stiekem had gehoopt dat ie met lading en al in het publiek zou storten, gebeurde dat niet.
    Mijn hormonenhuishouding kon ik makkelijk onder controle houden en hoewel het fotografisch gezien qua belichting best moeilijk was puurde ik er enkele leuke shots uit.
    Ik beloof bij deze plechtig dat ik volgend jaar ook eens een andere winkel aan bod laat komen… bruidskledij bijvoorbeeld, da’s ook altijd leuk.  
    Voor de geïnteresseerden: 67 mm -  f 5,6 - ISO 5000 - 1/250   


    15-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 september Wielerwedstrijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zou vandaag een wielerwedstrijd door het dorp passeren. Dat hadden we gelezen op de borden. We hadden er geen idee van over welke wedstrijd het ging… iets met “puntje puntje puntje Gazet van Antwerpen” meen ik en we waren ook niet van plan er lang wakker van te liggen.
    Toen we net op het moment dat we even naar de Spar wilden rijden om enkele inkopen te doen tegen gehouden werden door de begeleidende politie zwaantjes kon ik niet anders dan de altijd meegezeulde camera bovenhalen natuurlijk. Ik heb enkele shots gewaagd om de voorbij razende renners te fotograferen en ook al omdat ik vandaag niks anders voor de lens kreeg,  vond ik vanavond dat ik er toch maar iets mee moest doen, iets extra aan moest toevoegen. Ik heb dan maar alles wat buiten de weg en het peloton viel zwart wit gemaakt in de veronderstelling dat zo de aandacht nog meer gaat naar het onderwerp. Er zijn zo van die regels die je op diverse manieren kunt toepassen…   


    14-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 september De Hoge Venen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ge moet goed gek zijn om op zulke warme dag de Hoge Venen in te trekken om te gaan geocachen. Veel gezond verstand en doordachte logica hoef je niet altijd te zoeken in de dingen die ik doe en mijn cache-maatje Jackie durft ook al eens rare bokkensprongen te maken en zodoende zijn we er tegen beter weten in toch maar op uit getrokken vandaag.
    We hebben het geweten, liters vocht hebben we verloren, op het moment dat ik dit zit te tikken ben ik nog altijd aan het bijdrinken…
    Het was alleszins de moeite waard. We hebben menige zoekactie succesvol kunnen afronden, enkele ook niet, maar dat wijten we aan de hitte
    J
    Ook de landschappen die zich ontrolden waren meestal schitterend. De wijdsheid van de streek is moeilijk te vatten in één foto natuurlijk maar bij deze doe ik toch een poging.  


    13-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 september Parkeerproblemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is ook nooit goed. Regelmatig zijn de weersvoorspellingen niet positief genoeg voor onze kust, dan weer komt de verkeersinformatie over de toestand op de snelwegen richting het zeetje veel te negatief over, of  zijn er onvoldoende treinen en ook het opduiken van dagjesmensen met frigoboxen wordt met lede ogen bekeken. En nu het zo laat op het jaar nog eens goed weer is zitten ze op hun centen en zijn ze te gierig om enkele jobstudenten of vrijwilligers te betalen om op de veiligheid van de badgasten te letten. Terwijl de burgemeesters van onze Vlaamse kuststeden ruziën omtrent het al dan niet inzetten van redders in zee in september en door plaatselijk zwemverbod de toeristen wegjagen merkten wij vandaag dat ze in Zeeland daar veel klantvriendelijker mee omgaan.  Wij weten dat al langer en als wij zin hebben om eens te gaan uitwaaien aan zee gaan wij naar Zeeland, dichter bij dan Oostende, Knokke of Blankenberge, nauwelijks last van die afschuwelijke lintbebouwing, kraaknette, bewaakte stranden en van files hebben ze meestal ook geen last. Hoewel we daar vandaag toch even mee geconfronteerd werden, het was druk in Domburg, Westkapelle en Vlissingen om maar drie plaatsen te noemen die wij bezochten. Dat zorgde er voor dat we in Domburg niet op de gekende gratis parkeerplaatsen terecht konden bij het gemeentehuis. We moesten een eind terug tot bij de sportvelden en dan de hele afstand wandelen tot op het honden-toegelaten strand aan de andere kant van de gemeente.
    Dezelfde parkeerproblemen hadden ook de plaatselijke meeuwen merkten we daar. Nauwelijks een vrij plaatsje te vinden.


    12-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september De Korte Hei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vaste prik: zondagavond is onze bijpraat- en gezellig-samenzijn-avond met de vrienden. We hebben in de loop van de week allemaal wel een en ander beleefd en bij een glas komen alle verhalen en anekdotes voorbij. Het gebeurt uiterst zelden dat ik een zondagavond oversla. In principe kiezen we er voor om telkens weer een andere horecazaak in Lichtaart te bezoeken maar ze zijn tegenwoordig niet meer zo dik gezaaid helaas… Het gebeurt daarom steeds vaker dat je ons kunt terug vinden in De Korte Hei en daar ben ik niet rouwig om. Er is een mooi terras voor avonden dat het weer het toelaat - zoals vanavond -, de bediening is er uitstekend en je kunt er indien gewenst ook nog een hapje eten. Phaido vind het ook een leuke locatie want wandelmogelijkheden voor en na zijn er zat. Fotomogelijkheden ook trouwens en er zijn er dit jaar al enkele voorbij gekomen in deze blog. Voor we terug naar huis reden ben ik nog rap het statief en de camera uit de wagen gaan halen om een lange-sluitertijd-opname te maken van het bloemenperk anex lantaarns bij de ingang.   


    11-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september Bruidspaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Salon van de Koninklijke Fotoclub Herentals dit weekend, dan ga je als geïnteresseerde een kijkje nemen. Herentals kermis voor de deur van zaal het Schaliken… Een bruidspaar had de zwiermolen uitgekozen om wat leuke locatie-fotos te maken voor het trouwalbum. Wij stonden er bij en keken er naar… als je naar een fototentoonstelling gaat dan loop je niet met je eigen toestel te zwaaien natuurlijk, dus ik had mijn toestel in de wagen gelaten.
    Gelukkig realiseerde ik me net op tijd dat ik altijd die iPhone nog op zak heb… en daar kan je ook meer dan aanvaardbare plaatjes mee schieten.


    10-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 september Lomografie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl onze vrouwen aan het shoppen waren, hadden schoonbroer Swa en ikzelf een plaatsje gevonden op het terras bij café De Kroon. Onder enkele parasols met hartverwarmende opschriften en achter glazen gevuld met het hemelse vocht dat op de parasols vermeld is genoten wij van een prachtige nazomerdag. Toen onze wederhelften genoeg hadden van al dat ge-shop kwamen zij er ook bij zitten en omdat ook zij er dorst van gekregen hadden konden wij gewoon verder gaan met datgene waar we mee bezig waren. Hoe leg je dan als fotograaf die gezelligheid vast?
    Zonder al te opvallend met mijn toestel te zwaaien richtte ik de Canon, die op de stoel naast me lag, op goed geluk en zo schoot ik quasi met de ogen dicht een hele reeks fotos, in de hoop dat er wat zinnigs tevoorschijn zou komen. Ik had namelijk ooit een artikel gelezen in de Zoom, dat is een tijdschrift rond fotografie, en dit idee leek me daar helemaal bij aan te sluiten. Lomo… dat was het. Ik heb een en ander opgezocht op het net trouwens en wil graag in het kort die info kwijt.
    Lomografie is er in tegenstelling tot fotografie in het algemeen, niet op gericht om een zo perfect mogelijk beeld vast te leggen. Optimale scherpte, realistische kleuren, uitstekende compositie en dergelijke, dat is bij Lomo nu juist niet wat je zoekt. Als Lomograaf leg je het dagelijks leven vast, zonder er bij na te denken. Je schiet graag vanuit de heup, zonder vaste regels. Onverwachts, overal waar je je bevindt. Kijk niet door de zoeker, want daardoor wil je de foto toch weer van tevoren inramen. Schiet gewoon vanuit de losse hand en benader het object zo dicht mogelijk. Het resultaat kan verbluffend interessant zijn en daardoor kunnen er toch heel mooie foto's uit voortkomen. Lomografie is in eerste instantie plezier hebben met fotograferen en dan wordt het vaak toch nog kunst, of je nu wilt of niet.  
    De meeste shots waren meteen vuilbak-rijp toen ik ze bekeek op de PC deze avond maar een enkele keer konden ze toch de kwaliteitscontrole doorstaan. Ik meen dat deze foto van de dag perfect aansluit bij de definitie. Dat ie daarenboven ook nog helemaal scherp is zullen we maar wijten aan het feit dat ik toevallig een vrij klein diafragma had ingesteld bij een eerdere opname en aan de kwaliteiten van de 6D.
    J

          


    09-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 september De Amerigo Vespucci
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de krant van dinsdag had ik gelezen dat de Amerigo Vespucci, driemaster en opleidingsschip van de Italiaanse marine, op bezoek was in Antwerpen. Hij zou aan de kade liggen bij het Steen en donderdagmorgen weer vertrekken. Je kon hem twee dagen lang bezoeken maar daar had ik weinig zin in, zo’n vrij toegankelijke speciale gelegenheden zijn bijna altijd veel te druk immers… Dat vertrek op donderdag morgen evenwel, daar wilde ik graag eens wat vroeger voor opstaan. Zulk prachtig zeilschip, het grootste van Europa, de Schelde zien afvaren dat is iets waar je niet alle dagen de kans toe krijgt. Er was niet veel overredingskracht nodig om mijn fotomaatje Alex er toe te overhalen mee te gaan en zodoende stonden we deze morgen – veel te vroeg – paraat op hetzelfde plekje aan de Scheldebocht waar we vorige week zulke mooie zonsondergang te pakken kregen. Het ochtendlicht was al even genietbaar moet ik toegeven, zou ik toch ook eens wat vaker moeten proberen te zien J.
    Toen de Italiaan na lang wachten toch van de kade loskwam en wat later statig voorbij gevaren kwam ratelden de cameras er op los. We waren niet de enige fotografen daar…
    Uit de omvangrijke reeks die ik mee naar huis bracht koos ik dit plaatje van een imposant schip met de herkenbare Antwerpse skyline op de achtergrond.


    08-09-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 september Chateau de Chokier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We waren onderweg naar een rondje Condroz om daar een heleboel geocachen op te pikken. Voor de niet verstaanders: dat is zo iets als pokemon-jagen, maar dan ouderwets, met een GPS en échte dingen die ergens verstopt zijn en die je moet vinden en het bestaat al sedert het jaar 2000.
    Via de N90 langs de Maas waren we niet meer ver van onze bestemming. Langs onze reisroute hadden we nog enkele mogelijke zoeklocaties in onze GPS-sen opgeslaan en op het grondgebied Flémalle zouden we even een korte wandeling inlassen om de GC2MGHR op ons palmares te schrijven. Toen we een geschikte parkeerplaats gevonden hadden was ik blij dat ik voor één keer de ( zware ) 300 mm lens in de rugzak had meegenomen. Aan de overkant van de Maas stond boven op een steile kalkrots een kasteel in al zijn glorie te prijken. Door de lens bekeken had ik evenwel al meteen mijn twijfels of het wel goed onderhouden was en ergens kreeg ik urbex-gedachten. Even googelen deze avond leerde me dat het chateau de Chokier wel degelijk nog steeds bewoond is maar dat de middelen klaarblijkelijk ontbreken om het in zijn grandeur te herstellen. Van op afstand gezien is het alleszins nog steeds een blikvanger.


    07-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 sept Derk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het mag ook eens goed aflopen… De laatste tijd heeft de gevreesde ziekte behoorlijk intensief toegeslaan in onze kennissenkring en toen wij enkele maanden geleden hoorden dat Derk ook het vreselijke nieuws gekregen had was dat de zoveelste in de rij vreesden we.
    Derk is de geluidsman met wie we jaren optrokken met ons toenmalige bandje Teamwork. Doorheen de diverse bezettingen bleef ie bij ons en we werden dikke vrienden. Toen het bandje er mee stopte werkten we nog wel eens samen, occasioneel bij een of andere reünie of een losse klus, en we bleven contact houden. Ook de wederzijdse bezoekjes gingen gewoon verder.
    Ondertussen heeft Derk, na chemo, operaties, complicaties, scans en alle mogelijke nazorg te horen gekregen dat er geen uitzaaingen zijn en dat hij voorlopig genezen verklaard is. WOW !!! Is dit even goed nieuws !!!
    Ons bezoek bij Derk en Annie in Tilburg was dan ook zeer emotioneel vandaag. Na enig gesnotter besloten we samen een hapje te gaan eten. La Cubanita, een tapasrestaurant was een zeer aangewezen plek want Derk eet na het verwijderen van zijn maag nog maar met mondjesmaat. Wijzelf daarentegen hebben het ons meer dan goed laten smaken… een aanrader.
    Daarna zijn we naar zijn bedrijf getrokken, hij wilde ons dat laten zien. D.A.S. Derk’s Audio Service, tijdens zijn ziekte heeft zoon Bas in zijn eentje er voor gezorgd dat alles gewoon verder liep. Dat wilde ik terloops toch ook even vermelden. Overal posters, affiches en fotos van bandjes en artiesten waar hij ooit mee gewerkt had. Het mag geen verwondering baren dat ik als plek om een foto van Derk te maken koos voor een hoekje waar twee oude affiches van Teamwork en een foto van Josee en mezelf in beeld waren. 

    ISO 2000 - f 7,1 - 1/60 


    06-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 september Paard en boom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze namiddag heb ik mijn stalen ros nog eens van stal gehaald. In en rond Lichtaart wilde ik nog een aantal fotos maken die ik meende nodig te hebben om een idee uit te werken waar ik al een tijdje mee bezig ben. Door het feit dat we tegenwoordig meestal gaan wandelen, Phaido wil écht niet in die kar, heeft mijn fiets het grootste deel van de zomer werkloos, ik vermoed een beetje mokkend in de garage gestaan en vandaag mocht ie er dan toch eens uit.
    Ik had zo ongeveer alles wat ik wilde fotograferen op mijn geheugenkaartje toen ik deze boom zag aan de Langenberg tegenover de manège. Het was de boom die ik eerst zag, want naar dit soort beeld was ik ook aan het zoeken in verband met een ander project. Ik vond het eigenlijk een beetje jammer dat het paard in de weg stond en ik hoopte dat ie door mijn gedoe wel weg zou stappen maar hij bleef daar maar staan. Hoe langer ik het bekeek, hoe interessanter ik het plaatje begon te vinden. Het is een beetje surrealistisch, impressionistisch zelfs. Ik kan er niet meteen een verhaaltje bij bedenken maar dat hoeft ook niet vind ik. Dat laat ik aan de kijker over.     


    05-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 september Zwam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De regendreiging was meer dan levensgroot… Als je daarom uit gezonde voorzichtigheid voor één keer je fototoestel niet bij hebt tijdens de ochtendwandeling dan loop je langs zulke prachtige zwam. Gelukkig heeft iedereen tegenwoordig een smartphone op zak, ook deze opa, en daarmee kun je natuurlijk ook aardige plaatjes maken.
    Of de boom waaruit ie groeit er gelukkig mee is en of ie het overleeft, dat zijn vragen waar de biologen misschien een antwoord op weten. Of dit een fotogeniek exemplaar is? Dat weet ik wel zeker… Wat ik ook zeker weet is dat ik er morgen nog eens terug langs loop met de Canon, maar ik weet ook dat die dingen niet lang zo mooi blijven, vandaar uit voorzorg alvast deze opname.   


    04-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 september Bier & Bokes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zit in de familie bij het vrouwke. Mijn schatje wilde wel eens gaan zien hoe haar nichtje Eline het er van af bracht met haar akoestische duo Dyadic tijdens het Bier & Bokes event in Lommel Barrier. Mijn interesse was ook gewekt, al was het maar door het eerste deel van de naam van het festival… Als ze dat bij ons in Lichtaart ooit willen organiseren dan ben ik van de partij, om te consumeren he. Een stuk of 60 speciaalbieren hadden ze in de aanbieding en om ondertussen de honger te stillen bokes me eps en kees… J Maar goed, vandaag waren we gekomen voor de muziek.
    Ik zag twee enthousiaste jongelui aan het werk die tweestemmig met begeleiding van één gitaar eigen versies van bekende popsongs ten gehore brachten. In potentie hebben ze een sterke formule te pakken, er moet nog aan geschaafd worden natuurlijk, maar het klonk alleszins zeer fris. Benieuwd hoe dat evolueert. We hebben afgesproken dat we ook eens een repetitie gaan bekijken.    


    03-09-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 september Daar waar een man het niet graag heeft
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Piemel, fallus, fluit, geslachtsdeel, geslachtsorgaan, jongeheer, leuter, lid, lul, mannelijkheid, paal, penis, piel, piet, pietje, pik, pisser, plasser, potlood, prik, roede, snikkel, stijve, tamp, tampeloeres, zwengel… en ik vergeet er nog wel enkele... het bestaan van zoveel benamingen voor dat ding onderin bewijst hoeveel belang wij mannen er aan hechten. De bescherming er van is dan ook een van onze primaire instincten. Als je naar een sportwedstrijd gaat kijken merk je dat, telkens er een situatie ontstaat waarbij er onraad dreigt richting die regionen, alle stoere kerels dezelfde reflex hebben. De kroonjuwelen moeten worden gevrijwaard van mogelijke averij.
    Van jongsaf wordt daar aandacht aan besteed. Neem nu deze avond. We waren na de vrijdagwandeling met de bewoners van Hoevezavel nog langs geweest bij Josee’s broer. Lander en Juul, de kleine neefjes waren er op bezoek en dan wordt er geravot, gevoetbald. Juul vind dat ie na zijn broer Lander, maar vóór Courtois moet gesitueerd worden in de pikorde ( heb je hem? ) van Belgische doelmannen en hij was dan ook vastbesloten het verwachte atoomschot van zijn opa uit zijn doel te houden. We hadden hem gewaarschuwd dat er gevaar dreigde voor zijn nageslacht en zonder dat we er een gebruiksaanwijzing moesten bijvoegen deed hij precies wat moest… maar goed ook.
    J       


    02-09-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 september Shake shake shake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als we na een pittige wandeling voorbij een volwassen plas lopen is er niet veel nodig om Phaido uit te nodigen er even in te gaan. Eigenlijk was het net omgekeerd deze morgen, we konden hem niet tegenhouden! We moesten deze middag nog ergens naartoe namelijk en we wilden hem liever netjes houden. Gelukkig was het water proper en schudde hij zich uitgebreid droog na zijn bad zodat de schade best meeviel. Dat ik hem dan constant in het vizier heb met de camera is vanzelfsprekend toch? Shake shake shake en klik, dat levert een grappige foto op. Hij hoeft er niet altijd op zijn paasbest op te staan he…       


    01-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 augustus De Schelde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben deze avond met fotomaatje Alex naar Antwerpen getogen. We hadden ingeschat dat er wel enkele interessante fotomogelijkheden zouden zijn in de Scheldestad. Het leek er op dat de zonsondergang veelbelovend zou zijn, het nieuwe havenhuis hadden we nog niet gefotografeerd, van boven op het MAS is het altijd leuk fotograferen, de nieuwe fietsbrug leek ons ook wel wat… kortom ons lijstje was goedgevuld.
    Zoals dat vaak het geval is: ons lijstje was eigenlijk veel te goed gevuld. Het nieuwe havenhuis is weliswaar klaar maar de beeld-vervuilende elementen er rond, kranen, voertuigen, nadar, storthopen, zorgen er voor dat het nog wel een tijdje zal duren alvorens je daar zonder zware Photoshopbewerkingen frisse fotos kunt plukken. Boven op het MAS was er zoveel wind dat fotograferen met lange sluitertijden bijna onmogelijk was, tot bij de fietsbrug zijn we niet geraakt en toch kwam ik zeer voldaan terug thuis. Een prachtige zonsondergang boven de Scheldebocht maakte veel goed. We hebben daar ook lang staan schieten, zonder op de tijd te letten. Dit beeld komt zo ongeveer recht uit de camera, niet bijgesneden, nauwelijks bewerkt. In deze avondsfeer werden we een tijdje ondergedompeld.    


    31-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 augustus Bereklauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een plant met een zeer kwalijke reputatie. Het onderscheid tussen de inheemse en de veel grotere en gevaarlijkere grote bereklauw wordt evenwel vaak over het hoofd gezien. Ze zijn allebei erg fotogeniek natuurlijk en de foto die ik vandaag plaats van de gewone bereklauw, in zwart-wit dan nog, zou je als cliché kunnen bestempelen maar ik zag de kans om er onder te kruipen… en waarom zou ik dan ook niet eens zo’n foto maken?
    En ja, ik heb ‘m aangeraakt, hij was al verdord trouwens en ik vermoed daardoor minder agressief, er zaten wat zijtakjes in de weg namelijk en die heb ik weg geplooid. Of ik nu morgen dood ga? Ik hoop het niet alleszins, ik heb voorlopig nog nergens last van maar de symptomen komen pas na 24 uur zeggen ze… afwachten dus. Het zijn de haartjes van de stengel en de bladeren die brandwonden veroorzaken las ik. In tegenstelling tot brandnetels bijvoorbeeld, merk je het niet meteen en dat is het linke aan die plant.
    Uitgebloeid worden ze wel eens in bloemstukken gebruikt en dat gegeven is dan weer goed voor mijn nachtrust zo meteen. Ik mag ondertussen alweer een van de cliché-fotos die ik zelf ook wel eens wil maken afstrepen van mijn lijstje.   


    30-08-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 augustus Samen genieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sedert ik het vrouwke getoond heb hoe je fotos en filmkes gemaakt met de iPad of iPhone snel op facebook plaatst moet ik extra op mijn tellen passen. Vroeger was ik voor de kleinkinderen vaak de boeman met de camera als ik weer eens plaatjes voor het jaarlijkse fotoalbum bij elkaar aan het sprokkelen was. Nu begrijp ik ze een beetje beter…
    Lig ik op een onbewaakt ogenblik even te relaxen en is Phaido trouw bij het baasje komen liggen om er een samen genieten moment van te maken, duikt daar plots van achter de iPad het grijnzende gezicht op van mijn schatje. Als je dan even later terug naar binnen loopt om verder te gaan met het samenstellen van je AV-reeks voor het salon van de fotoclub, en je bekijkt eerst even wat er ondertussen allemaal voor onzin voorbij gekomen is op facebook zie je jezelf daar liggen.
    Mijn eigen foto-oogst was eerder schraal vandaag en ik heb er geen probleem mee als foto van de dag ook eens te kiezen voor een prent die al eerder op facebook stond - op mijn eigen account verschijnt ie dan ook nog nota bene -, zelfs al heb ik ‘m dan niet zelf gemaakt.      


    29-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs