Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    09-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 mei De Shetland-pony's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb deze morgen de tele-lens er nog eens opgezet om door de Smallebroeken te trekken. Fotografen zullen dit meteen herkennen: door het inzoomen wordt alles in de verte weliswaar behoorlijk dichterbij gebracht maar ook fel samengedrukt. Deze foto van een onderwerp dat niet voor de eerste keer voorbijkomt op deze paginas ( en waarschijnlijk ook niet voor de laatste keer ) illustreert dat heel duidelijk. De Shetland pony’s waarop ik scherp stelde lijken vlak bij de beide afsluitingen er achter te staan, tussen die afsluitingen lijkt er ook weinig ruimte en meteen daarachter zie je die dikke bomen en het struikgewas. Het geeft de indruk dat het hele tafereel maar enkele meters diep is, typisch tele…
    Voor de liefhebbers zijn hier de gegevens: f 5,6 – ISO 200 – 1/1250 –  300 mm.
    Ik koos voor die korte sluitertijd omdat het met 300mm toch wel erg moeilijk wordt om bewegingsonscherpte te vermijden zonder statief, bij deze toch vrij aardig gelukt dacht ik.


    09-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 mei Meiklokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rijkelijk laat vind ik, maar ze zijn er weer. Ik ben de voorbije week tijdens de dagelijkse wandeling zo ongeveer elke dag gaan kijken of ze nu eindelijk wilden beginnen te bloeien. Noem ze meiklokjes, lelietjes van dalen of muguetjes, we praten over die heerlijk ruikende witte kleine bloemekes die in de meimaand onze neusgaten horen op te vrolijken. Dit jaar waren ze rijkelijk laat vind ik. Ik herinner me dat ik ze bijna als traditie op één mei meebracht naar huis om de eettafel te versieren, dat ik ze op één mei ooit op deze blog heb geplaatst als foto van de dag en dat ik ze meebracht voor het vrouwtje om goede punten te scoren (?)… In de Smallebroeken is er een plek waar een voorraad meiklokjes-muguetjes-lelietjes van dalen te vinden is, groot genoeg om alle bloemenwinkels van de Kempen enkele weken lang te bevoorraden.
    Beter laat dan nooit denk je dan en deze voormiddag heb ik er, zoals ieder jaar, weer een tijdje op de buik gelegen om een laag standpunt te zoeken. Ik heb er ook weer enkele mee naar huis gebracht, jammer dat er op mijn geheugenkaartje geen opslagruimte voorzien is voor geuren.
    J


    08-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 mei Vrouw achter glas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ach ja, ik loop bijna constant met de camera te zwaaien. Als er in of om het huis, of ergens in de omgeving binnen shoot-afstand iets gebeurt dan heeft mijn rechter wijsvinger de automatische neiging naar de ontspanknop te gaan. Toen ik het vrouwtje achter dat gewapend raam zag, bezig met… ja weet ik het, iets… kon ik het weer niet laten.
    Ik heb er vandaag weer behoorlijk op los geschoten trouwens, de meeste fotos waren evenwel in opdracht en dan vind ik het niet gepast er daar een uit te kiezen voor deze blog voor dat de mensen hem zelf eerst gezien hebben. Daarom deze keus uit de oogst van de voormiddag.
    Ik weet eigenlijk zelf niet waarom ik hem zo leuk vind. Aan de visagie van Josee heb ik alleszins geen tijd hoeven te verspillen. Is het de compositie? Toeval dan, er staan weliswaar enkele lijnen op die de boel vertikaal gezien in derdes opdelen, maar verder kan ik weinig verantwoorde argumenten bedenken. Waarschijnlijk is het omdat ik wel eens tegendraads en eigenzinnig uit de hoek wil komen, misschien heb ik vandaag wel zo’n bui. Ik noem deze “ Vrouw achter glas “
    J


    07-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 mei Rox en Guus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na het wandelen met de bewoners van Hoevezavel en na het eten met de vrienden in de Brugwachter zijn we deze avond met z’n allen en met de honden nog even naar de zandput gereden. Prachtig warm avondlicht zorgde er voor dat het er niet alleen voor de woefkes prettig toeven was, maar ook voor de fotograaf.
    De beide golden retrievers, Guus en Phaido zijn per definitie waterliefhebbers. Phaido is weliswaar al wat ouder en wat meer bezadigd maar Guus zit vol jeugdige energie en enthousiasme. Voeg daarbij de kleine pommeriaan Rox die
    redelijk dominant is en die denkt dat hij een grote hond is, dan krijg je erg gecompliceerde toestanden. Rox is niet meteen een waterheld en na zijn pootjes nat gemaakt te hebben vond ie er maar niks aan, hij voerde wel het hoge woord tegen de beide andere honden… Phaido komt dan bescherming zoeken bij het baasje en het vrouwtje en Guus voelt zichzelf veilig zolang hij in het water blijft. Het gesprek tussen Rox en Guus kon ik op deze foto vastleggen.
    Rox: “ Geef me dat rode ding !!!”
    Guus: “ Kom het dan halen…”
    Rox: “ Kom er eens uit als ge durft…”
    Guus: “ … en gij gelooft da…”
    Guus is er wel degelijk ongedeerd uitgekomen een eind verderop, Rox kon met zijn korte pootjes niet volgen immers. De baasjes hebben het rode ding elke keer weer en weer terug ver in het water gekeild en Guus is het elke keer weer en weer gaan halen terwijl Rox telkens weer en weer een grote bek opzette. Phaido zat het de hele tijd te bekijken bij het vrouwtje…


    06-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 mei Waterputfestival
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Waterputfestival wordt al sedert enkele jaren georganiseerd op Hemelvaartsdag in ons eigenste Lichtaart. Plaats van het gebeuren is het plein voor de bib en het is allemaal ten voordele van diverse projecten in Afrika. Het evenement neemt stilaan volwassen vormen aan en ook bij deze uitvoering was er een massa volk op de been. Het goede weer was een factor die zeker meespeelde, genieten van leuke muziek, een natje en een droogje en veel gezelligheid… op zulke mooie lentedag kon de pret niet op. Voor sommigen werd het net iets te veel qua drankgebruik blijkbaar, maar al bij al vonden wij dat de excessen nogal meevielen. We hebben een beeld gekozen van de een na laatste band uit de line-up, The Buckshots, ze brachten een mix van rockabilly, hillbilly, country en rhythm&blues, kortom een genre waar ik me wel in kan vinden. Ik heb er van genoten. De laatste band hebben we aan ons laten voorbij gaan… voetbal op TV, Liverpool - Villareal wilde ik ook niet missen J.


    05-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 mei Gerechtsgebouw Hasselt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een traditie binnen onze fotoclub dat we op de vooravond van Hemelvaartsdag ergens naar toe trekken om aan avond- en nachtfotografie te gaan doen. Hemelvaartsdag valt namelijk altijd op een donderdag, normaal gezien onze wekelijkse clubavond en dan willen we niet vergaderen natuurlijk, dus schuiven we de clubactiviteit maar een dag naar voren en maken we er een uitstap van. We hadden Hasselt geprikt als onderwerp van onze activiteiten en de hemelse belichting was ons deze keer zeer genadig… wat een mooie avond mochten we meemaken.
    Het begon al toen we de wagen in de buurt van het station geparkeerd hadden en we het nieuwe gerechtsgebouw als eerste doelwit hadden uitgekozen. Het was nog niet echt donker en het legendarische blauwe uurtje liet ook nog op zich wachten, maar de warme avondkleuren speelden zo mooi met het toch wel erg speciale gebouw dat het me enkele prachtige plaatjes opleverde. Ik geef graag toe dat ik de kleurverzadiging nog een klein beetje geholpen heb bij de nabewerking in Photoshop… maar wie doet dat nu niet dezer dagen?  


    04-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 mei De Liereman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hadden al heel lang afgesproken dat we eens naar het natuurgebied De Liereman, tussen Oud Turnhout en Arendonk, moesten gaan om daar die drie gecombineerde multicaches op te pikken. Met mijn cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje Annemarie zijn we er deze morgen eindelijk maar eens aan begonnen. Het werd best een pittige tocht, samengevoegd met nog een weinig andere lichaamsbeweging in de loop van de avond las ik op mijn stappenteller voor vandaag zonet 27.000 eenheden…
    Niet alleen qua lichaamsbeweging was het de moeite waard, ook de geocachen moesten zich gewonnen geven en vooral het wandel- en fotografeerplezier dat we er aan overhielden maakten er een super mooie dag van. Uit de alweer rijke fotokeuze vond ik dat dit plaatje van de bloeiende brem met een voor de streek typische berk langs een al even typische zandweg vrij goed de sfeer weergeeft waar wij een flink stuk van de dag in ondergedompeld werden. Na een tocht die toch wel zes uren in beslag nam genoten we in het bezoekerscentrum nog van enkele Gageleers, het bier gebrouwen met de ter plaatse weelderig groeiende gagel, een alternatief voor hop. Meer moet dat niet zijn voor de wandel-, fotografeer-, natuur-, geocache en bierliefhebber…
    J  


    03-05-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 mei In het witte bloemekes bos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De twee jongsten van onze dochter logeerden weer eens bij oma en pake Pol. Hannelore had een vriendinnetje meegebracht. We zijn nog eens tot bij het witte bloemekestapijt gewandeld. Het hoogtepunt van de bloei is ondertussen wel voorbij, maar het décor is toch nog steeds de moeite, met een beetje goede wil lijkt het in de verte nog steeds op een sneeuwtapijt.
    We zijn er ondertussen via kennissen die betere plantologen zijn dan wijzelf achter gekomen dat dit geen bosanemoontjes zijn maar wel klaverzuring... wat maakt het uit trouwens, even mooi...
    J
    Als Pieter en Hannelore er in plaats nemen weet Phaido ondertussen ook al wel waar zijn plaats is, voor hem is poseren ondertussen een tweede natuur geworden.


    02-05-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 mei De Biesbosch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag met de geocachevrienden een dagje naar de Biesbosch geweest. Het was wel vroeg opstaan na het bruiloftsfeest van gisteravond, maar zowel de fietstocht die we maakten als de wandeling erna wogen ruimschoots op tegen dat kleine ongemak.
    We scoorden een bijna 100% wat onze zoektocht betreft - die ene die we niet vonden is er niet meer waarschijnlijk… gemuggled  denk ik - en dat is niet eens het leukste aspect van zulke mooie dag. Het geocachen is eigenlijk meestal maar de kapstok waar ik het genieten van de natuur en het fotograferen aan ophang. Dan vind ik het achteraf gezien misschien wel een beetje jammer dat ik mezelf ooit de beperking heb opgelegd slechts één foto per dag te tonen in deze blog. Ik had vandaag een rijke oogst. Goed, de andere volgens mij geslaagde opnames komen wel op facebook terecht, of via Whatsapp bij onze geocachevriendengroep, het zou ook kunnen dat ik ze bij een volgende gelegenheid eens toon op de fotoclub… mijn voorraad  bruikbare fotos voor het komende fotosalon groeit gestaag.
    De keus voor deze foto wil ik graag verantwoorden door te vertellen dat ik bij deze plaat in laagjes heb gedacht, zo heb ik er trouwens nog wel enkele mee gebracht vandaag. De invoegende lijn van de afsluiting die herhaald wordt door de grassen,  daarboven de bomen met de doorkijk naar de Merwede doorheen de rij stammetjes, in die rij bijna op het einde die ene tegendraadse boom die de monotonie doorbreekt en dan daarboven weer een laagje wolkjes in een, voor deze eerste meidag, schitterend blauwe lucht… Dat alles wordt dan ook nog eens ondergedompeld in frisse groen gele lentekleurtjes, hier en daar zelfs een bruinachtig of oranjetintje erin ( we zijn tenslotte in Nederland he
    J ) De regeltjes zijn niet alleen zaligmakend in de fotografie natuurlijk, maar het is niet verkeerd ze op z’n tijd ook eens te volgen he…   


    01-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 april De opbouw van de feesttent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om de vijf jaar organiseren wij binnen onze fotoclub de “ 24 uur van Lichtaart”. In een tijdspanne van 24 uren proberen we alles wat er ook maar gebeurt in het dorp te fotograferen. We archiveren dat dan als een soort tijdsdocument en met de 200 meest relevante fotos organiseren we ook een tentoonstelling . Van gisteren 12 uur tot vanmiddag 12 uur zijn we dus met z’n allen druk in de weer geweest.
    Uiteraard hadden we een planning gemaakt, iedereen had zijn steentje bijgedragen om uit te vlooien wat er allemaal, voorspelbaar of niet, te gebeuren stond en we hadden een zeer uitgebreide to-do lijst. De foto die ik gisteren op deze paginas liet zien was er trouwens een die zich tussen de geplande punten door onverwacht aanbood…
    Vandaag waren er ook weer een aantal fotogelegenheden waar ik me in het bijzonder op zou storten, de zoon van een van onze beste vrienden trad in het huwelijk bijvoorbeeld. Natuurlijk heb ik daar de nodige fotos gemaakt en daar doe ik tezijnertijd wel iets mee, maar toch koos ik voor een ander item voor deze blog.  Volgende week organiseert de plaatselijke ruiterclub haar jaarlijks tornooi en we waren ervan op de hoogte gebracht dat ze vandaag zouden beginnen met de opbouw van de infrastructuur en zo… Nog voor de bruiloft ging ik daar al eens een kijkje nemen, de feesttent opbouwen is specialistenwerk en dat wilde ik graag fotograferen. Deze foto vond ik de leukste uit de serie.          


    30-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 april De goede oude tijd ( bis )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Precies een maand geleden had ik het over een oud huisje in het gehucht Hoebenschot. Ik vond het toen jammer dat ik het vrouwtje achter het venster niet meer gezien had. Haar wilde ik wel eens fotograferen namelijk.
    Vandaag was ze er weer en wat meer is, ik heb haar gefotografeerd, niet enkel door het venster maar ik ben er ook binnen geweest. Neen heb je, ja kun je krijgen… maar ik hoefde het eigenlijk niet eens te vragen toen ik er gestopt was. Haar zoon woont in het huis er naast zo bleek en toen die zag dat ik ging aankloppen wilde hij meteen weten wat, wie, waarom enzovoort… Hij nam me mee achterom en zo kon ik kennis maken.
    Vijfennegentig is ze ondertussen en ze woont nog altijd zelfstandig in haar eigen woning, zoonlief houdt uiteraard een oogje in het zeil. Ik heb honderduit met haar gepraat, ze is nog erg helder van geest, ziet nog zonder bril… alleen het praten moet wat luider. Of ik haar mocht fotograferen? Zo vaak ik maar wilde en ze poseerde gewillig precies zoals ik het haar vroeg.
    Om de sfeer niet te verprutsen heb ik bewust de flits niet gebruikt het invallend licht door het raam vond ik veel mooier.     


    29-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 april Het macroseizoen mag beginnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In afwachting dat het nu eindelijk lente wordt heb ik mijn macrolens maar alvast van onder het stof gehaald. Ik heb hem meteen maar op de Eos gezet en tussen twee buien door ben ik al eens door het gras gaan kruipen. Kleine krioelende kriebelbeestjes waren er nog niet veel te bespeuren maar er zijn al wel dappere bloemekes die het monotone groen van ons grasperk ( of wat daarvoor moet doorgaan ) komen opvrolijken. De erg kleine scherptediepte die je met zo’n lens hebt is precies wat je zoekt bij dit soort fotografie: één enkel bloemeke scherp en al de rest in een rustige onscherpte. De naam ontsnapt me trouwens - zou het robertskruid kunnen zijn? Wereldschokkend is het niet, zo’n klein lichtpaars ding … maar dat hoeft ook niet om mooi te zijn toch?
    Nu nog wachten op beter weer en op het kruipende en vliegende kleine grut en dan hebben we gedurende een hopelijk lang seizoen weer extra onderwerpen om op te gaan jagen.      


    28-04-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 april Mooi licht in de Smallebroeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mooi licht, daar doe je het voor als fotograaf. Mooi licht heb je vaak ’s morgens, het gouden uurtje, ik ben helaas niet vaak in de gelegenheid dat mee te maken, ligt aan mijn bioritme… Mooi licht heb je ook dikwijls ’s avonds, het befaamde blauwe uurtje, dat ligt me al iets beter… en net voor een bui of net na een bui kan het ook erg genietbaar zijn.
    Toen ik deze voormiddag vertrok voor de wandeling met Phaido was dat net na een bui en onder de stralen van een voorzichtig zonnetje. De belofte van blauw in de hemel en van opklaringen was voldoende om de paraplu thuis te laten, ons dagelijks rondje zouden we wel droog afhaspelen. Toen  we al een eind in de Smallebroeken waren kreeg ik een fameus staaltje van mooi licht te zien. Dan ga ik aan het fotograferen natuurlijk en daar was ik zo druk mee bezig dat ik me niet realiseerde dat wat ik uit het noord-westen zag dichterbij komen de aankondiging van de zoveelste aprilse gril was. Dit was niet het mooie licht na de bui, dit was het mooie licht vóór de volgende bui. Vijf minuten later was het vandattume en hoeft het gezegd dat we behoorlijk uitlekten toen we weer thuis waren. Ik vond het niet eens zo erg want ik had toch weer enkele prachtopnames gescoord.   


    27-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 april Aprilse Grillen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de exif gegevens van deze foto kan ik natuurlijk zien om hoe laat ie gemaakt is maar eigenlijk was dit vandaag op zowat ieder uur van de dag mogelijk geweest. We kregen van ’s morgens vroeg tot een stuk in de avond de meest onverwachte koude, natte grillen van de weergoden over ons heen.
    Lieden die hierdoor meteen de klimaat-opwarming naar het rijk der fabelen willen sturen moet ik er toch op wijzen dat het al sedert jaar en dag is dat er in deze tijd van het jaar totaal knettergekke weerfenomenen kunnen voorbij komen. De benaming aprilse grillen is dan ook algemeen gekend en wat we vandaag meemaakten is dan misschien niet wat we hoopten maar wel perfect normaal, het is niet de eerste keer dat het hagelt, vriest, oude wijven of pijpestelen regent in april…
    We zijn deze morgen flink nat geworden tijdens de wandeling, helemaal verkleumd zijn we thuisgekomen en de rest van de dag hebben we wijselijk binnenskamers doorgebracht. De vooropgestelde 10.000 stappen hebben we vandaag niet gehaald en de foto die de dag illustreert hebben we door het venster gemaakt.
    J   


    26-04-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 april Verjaardag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25 april… Alweer een jaar erbij, een mens zou een hekel krijgen aan verjaardagen als ie het getal ziet dat tevoorschijn komt. Het begon allemaal heel normaal deze morgen, ontwaken rond een uur of 9, meteen wat knuffels, net iets meer als anders merkte ik, ontbijt, krantje, sudokus, en dan de ochtendwandeling met Phaido. Daarna begonnen de verjaardags-gerelateerde activiteiten.
    Gisteren hadden we al met de Lichtaartse vrienden een voorproefje mogen beleven en vandaag waren de Lommelse relaties aan de beurt. Het is beregezellig geworden. Dat ik tijdens het bijkletsen en het nuttigen van wat nats ook nog een telefoontje kreeg van doodzieke Jack uit Omaha had ik al helemaal niet verwacht en ik kon enige tranen niet tegenhouden… mag het?
    Van fotograferen is niet veel meer terecht gekomen, gelukkig had ik tijdens de ochtendwandeling Phaido al eens te pakken gekregen. Als de wandeling bijna ten einde loopt moet ie op het baasje wachten en dat doet ie dan ook ergens in de berm. Hij hoeft verder ook helemaal niet aan de lijn of zo, maar van af dat punt hebben we toch liever dat ie iets dichter bij ons blijft en dat weet ie. Phaido is een verstandige hond immers.


    25-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april Hemels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook vandaag was ik weer met mijn fototoestel te gast bij de tweede dag van de voorstellingen van Balance in het Schaliken. “Hemels” was de naam van de show en ik moet toegeven dat ik qua artistieke prestatie wel onder de indruk was. Ik heb er niet alleen op fotografisch gebied van genoten. Bij deze derde visie wist ik ondertussen wel van uit welke positie de mooiste kiekjes te halen waren, waar de foto-foutjes van de voorbije shows zaten en vandaag had ik me voorgenomen alleen die scenes nog te fotograferen die ik tijdens de vorige optredens niet optimaal in beeld gekregen had. Zo gemakkelijk was het toch niet want de belichting in de zaal bleek ook bij deze voorstelling niet erg betrouwbaar, je moest maar hopen dat op het moment dat je de ontspanknop indrukte er niet plotsklaps weer een lading andere spots, met een totaal andere kleurtemperatuur aan het flikkeren ging…  ik heb deze keer dan maar op sluitertijd-voorkeuze gegokt en de Eos automatisch het diafragma en de Iso instelling laten bepalen. In de Raw-omzetting op de PC zou ik dan achteraf wel er voor zorgen dat ook de kleuren geloofwaardig zouden worden, extra werk voor de boeg dus. Eigenaardig genoeg was het percentage geslaagde fotos deze keer net iets groter…  
    Uit de vele leuke fotos heb ik er willekeurig een uit gepikt om deze pagina van mijn dagelijkse blog te illustreren.
    Voor de geïnteresseerden de gegevens: ISO 3200 – f 4,5 – 1/400


    24-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 april Pieter, onze breakdance-champ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee voorstellingen van de show Hemels door de dansers en danseressen van Balance heb ik vandaag gezien en gefotografeerd. De teller van mijn camera was weer een kleine duizend clicks opgelopen vanavond. Morgen is het nog eens van vandattume… Ik weet nu al wat te doen in de loop van volgende week qua fotobewerking. J
    Liever dan me meteen in het selecteren en fatsoeneren te storten kies ik vandaag voor een foto van onze breakdance kampioen Pieter. Die was waarschijnlijk geïnspireerd door wat hij net gezien had tijdens de voorstelling van 6 uur. Na afloop wilde hij op de trappen van het Schaliken ook eens zijn kunnen tonen en hij had gevraagd of ik even mee naar buiten kwam om dat te fotograferen… Graag gedaan, het maakte mijn keuze van de foto van de dag een stuk gemakkelijker.


    23-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 april Ik kan al heel goet reekenen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag nauwelijks aan fotograferen toegekomen, en dat is een erg grote zeldzaamheid. De steeds maar binnenkomende alarmerende berichten over de gezondheidstoestand van onze goede vriend Jack in de States zijn niet van dien aard om me zorgeloos door de lente te laten dartelen, het omslaande weer ook niet trouwens. Ik ben weliswaar enkele keren met Phaido er op uit getrokken, had de camera altijd wel bij, maar de inspiratie en de goesting kwamen maar niet. Bij het checken van de e-mails, messenger, facebook en WhatsApp was er ook al niet veel opbeurends te rapen en dan brengt Photoshop wel eens verpozing. Met het wegwerken van wat achterstand in mijn to-do lijstje kon ik mijn zinnen toch een beetje verzetten. Ik ben ook even bezig geweest met het in elkaar knutselen van een ontwerpje voor een T-shirt opdruk. Het wordt een cadeautje voor iemand die zeker zal weten waar het over gaat als ik hem dit geef bij gelegenheid… J
    De vaardigheid om een bestaande foto om te zetten naar dit soort pentekening-achtige beelden heb ik ondertussen wel in de vingers. De goede verstaander zal zonder twijfel wel begrijpen dat het niet Albert Einstein is die ik er van verdenk de kemels te schieten die hier voorbij komen… De toekomstige ontvanger van het T-shirt dat ondertussen klaar ligt mag zich aangesproken voelen.
    En voor alle duidelijkheid, de foto van de heer Einstein heb ik niet zelf gemaakt, wel de bewerking en dat is ondertussen ook een onlosmakelijk onderdeel geworden van de fotografie.   


    22-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 april Heerlijk lenteweertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms heb je van die dagen waar je een yahoeeee en joecheiii-gevoel van krijgt, vallen alle ingrediënten die je nodig hebt om een mens gelukkig te maken precies goed op de juiste plaats en op het goede moment. Zo een zeldzame hoogdag mochten we vandaag meemaken. Allereerst praten we over het prachtige weer dat de nationale weermannen en –vrouwen voor ons hadden uitgekozen, het gezelschap – de Jakke, Jackie en Annemarie – vond ik helemaal top, we gingen een wandelen in de buurt van Averbode en Testelt en dat bleek ook al een schot midden in de roos en verder was de kwaliteit van de geocachen die we tussendoor konden te pakken krijgen ver boven gemiddeld. Tja, dan mag je spreken over een kamerbrede, dagvullende, gelukzalige glimlach. Ook het fotograferen wilde best vlotten. In zulk mooi decor kon ik me weer eens ten volle in de landschapsfotografie storten. Dit beeld geeft slechts een fractie weer van de prachtige omgeving waarin wij de hele dag mochten evolueren. Geef mij maar meer van zulk heerlijk lenteweer.    


    21-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 april Generale repetitie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Komend weekend is het weer zo ver: de dansers en danseressen van Balance zullen hun beste beentje voorzetten tijdens de jaarlijkse dansvoorstelling in het Schaliken in Herentals. Uiteraard zal ik daar weer gaan fotograferen. Vandaag hadden ze generale repetitie, voor het eerst in de zaal, en bij die gelegenheid wilde ik al eens een kijkje gaan nemen, kwestie van goed voorbereid aan te slag te kunnen in het weekend. En ik had mijn camera toch ook maar meegenomen.
    Qua standpunten heb ik wel een en ander opgestoken, maar wat de belichting betreft bleef ik op mijn honger zitten… de zaalverlichting was nog niet ingesteld voor de show en dus blijft het afwachten wat het wordt, ik zal me wel laten verrassen en me aanpassen. Het worden sowieso erg hoge ISO-waarden en RAW opnames.
    Dit jaar zijn het voornamelijk de kleinsten die aan bod zullen komen. Het was erg leuk ze op het grote podium te zien evolueren, maar het was al even leuk links en rechts een onverwacht shot te plegen. Die kinderen kunnen zo vertederend enthousiast, aandachtig, meelevend, verstrooid of afwezig zijn en dat soms in één beeld.


    20-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs