Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    10-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november De N19g tijdens het blauwe uurtje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nieuwe N19g die de automobilist rechtstreeks van Turnhout naar Geel breng via een tunnel onder het natuurgebied Hoge Mouw, waardoor het dorpscentrum van Kasterlee eindelijk weer leefbaar werd, is er al een tijdje. Ik vermoed dat zelfs de meest rabiate, fundamentalistische tegenstander van toen ondertussen wel overtuigd zal zijn van het nut en de voordelen. De natuur herstelt zicht trouwens razendsnel van de schade die er werd aangericht tijdens de werken en ik vind het nog steeds een prima plek om te vertoeven al wandelend, al stoeiend met Phaido en al fotograferend. Ook ’s avonds zijn er interessante plaatjes te schieten merkte ik vandaag weer. Ik liep even met camera en statief tot midden boven de ingang van de tunnel rond kwart voor zes en met een lange sluitertijd ( 30 seconden ) fotografeerde ik het verkeer dat in en uit de grote gapende mond reed. Het blauwe uurtje dat zich wonderlijk genoeg ook bij dit bewolkte weer duidelijk manifesteerde zorgde er samen met de sporen van voor- en achterlichten van de autos en vrachtwagens voor dat het een kleurrijk plaatje werd.       


    10-11-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 november Avondrood over de Kleine Nete
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We mochten al enkele dagen na elkaar genieten van erg mooi avondrood, niet zo uitzonderlijk in deze tijd van het jaar. Ik herinner mij dat er ons vroeger verteld werd dat Sinterklaas dan aan het koekjes bakken was voor zijn grote feest dat er weldra gaat aankomen. Die koekjes en het Sinterklaasfeest zijn door de jaren heen steeds verder uit mijn interesse-sfeer geraakt maar mooie avondluchten weet ik als hobby-fotograaf nog altijd te appreciëren natuurlijk.
    Toen ik deze avond terugkeerde van een kort geocache fietstochtje en ik over de Schoorse brug reed zag ik dit tafereel en dat laat ik niet liggen. Stop, camera uit de tas en uit de losse hand kon ik dit nog net te pakken krijgen. Het beeld is niet helemaal waarheidsgetrouw moet ik volledigheidshalve toegeven. Ik heb links in beeld de schoorsteen van het fabriek van St Jozefs-Olen weg gekloond. Na een creatieve RAW-omzetting heb ik er eigenlijk verder nauwelijks iets aan gedaan.   


    09-11-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 november Herfst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De blaadjes hangen in steeds dunner wordende verzamelingen aan de bomen en ik vrees dat de kleurenpracht van de herfst niet lang meer zal duren. Maar voorlopig blijven we er fotos van maken natuurlijk. Ik had het plan opgevat om naar de Japanese tuin te gaan in Hasselt om met eigen ogen en camera te gaan bekijken hoe de herfst er daar uitziet maar al snel bleek dat ze ondertussen gesloten zijn tot 1 april. Herckenrode was een ingefluisterd alternatief maar toen kon ik plotsklaps mee op een geocache-tochtje – andere hobby’s blijf ik ook cultiveren he - en van fotograferen is de rest van de dag niet veel meer in huis gekomen…
    Gelukkig had ik deze voormiddag al een en ander op mijn geheugenkaartje geklikt. Het zonnetje was van de partij tijdens de pipi- en kaka-wandeling met Phaido en met de schapenwolkjes en enkele voorgrond- en nog meer achtergrondbomen kon ik dat allemaal samen in een verantwoorde compositie te pakken krijgen om er dit plaatje van te  schieten. Voor mijn dagelijkse foto ben ik daar dan maar op terug gevallen.
    Voor de aardigheid de gegevens: ISO 500,  f 16 en 1/160. Ik wilde een klein diafragma om zowel de voorgrond als de achtergrond scherp te hebben. F 16 is in dat geval een waarde die ik zonder risico durf instellen, de 24-105 lens presteert dan nog uitstekend. Een sluitertijd van 1/160 leek me ook werkbaar en om de relatie iso-diafragma-sluitertijd niet te laten vloeken kwam ik bij ISO 500
    J…   

    09-11-2015 om 00:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 november De Valentijnsberg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gras is altijd groener aan de andere kant van de wei… en dientengevolge gaan we met vakantie naar de verste en de meest exotische plekken. Al te vaak vergeten we hoe mooi het in onze eigen streek wel is. Gelukkig hebben wij die oogkleppen niet altijd op en zijn we ook ontvankelijk voor de pracht die de Kempen ons te bieden heeft. We hebben het geluk te wonen in een van de bosrijkste delen van Vlaanderen en als we onze achterdeur buitengaan kunnen we elke dag met volle teugen genieten van bijna onbeperkte wandelmogelijkheden en natuurpracht... en fotograferen is er uiteraard ook meestal bij.
    De Valentijnsberg bijvoorbeeld is zo’n locatie waar ik regelmatig eens halt hou. Een berg is het niet echt natuurlijk, eerder een uit de kluiten gewassen molshoop van nog geen 10 meter hoog. Het is een van de natuurlijke hindernissen tijdens de jaarlijkse Valentijnscross en daarom noemen we ‘m zo. Het is niet eens een officiële naam. Ook al omdat we wel eens een beetje buiten adem zijn na de klim lassen we daar dan een fotomoment in en vaak wordt dat een panoramaopname. Ik heb er al van alle seizoenen. Dit is de herfst 2015 versie. Leuk detail in dit geval is het groepje kinderen die helemaal rechts in beeld onderaan samen met de leiding van de jeugdvereniging een opdracht van hun bosspel staan op te lossen. Ook die kids beseffen nu nog niet hoe gelukkig ze zijn dat ze in dit decor hun jeugd mogen doorbrengen.


    07-11-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 november SLABP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De naam van het bandje alleen al liet me vermoeden dat het een leuke bende is. Ze noemen zich SLABP ( afkorting voor “sounds like a bad plan” ). Ik had ze eerst live gezien en ze fotograferen wilde ik graag, niet op het podium was het uitgangspunt. Ik had al enkele fotolocaties in gedachten maar ze kwamen zelf met het voorstel om het in hun eigen kelder te doen en eerlijk gezegd was ik behoorlijk onder de indruk. Een heuse bar met pool-tafel, een ballenbad, een halloween-ruimte met groot griezelgehalte, mogelijkheden zat… we hebben er een leuke avond van gemaakt en de serie die ik mocht schieten was navenant. Ik heb bij elk idee geprobeerd het allemaal zo natuurlijk mogelijk en niet geposeerd te laten overkomen, maar veel coaching of overtuigingskracht was daar niet voor nodig, die gasten amuseerden zich sowieso wel.  


    06-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 november Herfstwandeling ( bis )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik gisteren al aangaf, de kans dat er in de volgende dagen nog wat herfstwandelingen met de kleinkinderen zouden voorbij komen was niet onbestaande en jawel hoor, vandaag is het al zo ver. De bezetting is een beetje anders, de locatie ook. Dit is in de Dressenstraat en Jefke is er bij gekomen. Het was druilerig weer deze voormiddag, net wandelbaar zonder paraplu eigenlijk, maar onze kids vinden die kleurige dingen wel leuk merkte ik. Als fotograaf vond ik het ook wel een pluspunt en ik ben dan ook diverse keren een beetje voorop gelopen om, achterom kijkend, de groep vast te leggen. Ondertussen is Marie Leentje terug naar huis, die moest baby-sitten bij de buren en is Pieter te gast. Dat is de breakdancer uit de kleinkinderenschare, misschien komt die morgen wel aan bod…


    05-11-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 november Herfstwandeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ach ja, het is een beetje goedkoop,  “herfstwandeling” als titel. Uit de fotos die de laatste weken op deze plaats voorbij gekomen zijn had ik er een vrij groot percentage kunnen voorzien van deze benaming. Vandaag had ik ook kunnen kiezen voor “twee meisjes en een woef” of “even poseren” en zo zijn er nog wel enkele clichés die ik niet gebruikt heb.
    Feit is dat wij ook in dit seizoen er elke morgen met Phaido een uurtje op uit trekken en nu dat het herfstvakantie is voor de schoolgaande jeugd zijn wij niet de enige grootouders die met logerende kleinkinderen geconfronteerd worden vermoed ik. Dus gaan de kleinkids mee op tocht. Gisteren waren dat Julie en Jefke, vandaag Marie-Leen en Hannelore, morgen zullen dat Jefke en Pieter zijn, en zo gaat dat maar verder. Ze worden door ons wel mee de natuur in genomen. Als je van de Dressenstraat de Smallebroeken in loopt kom je door deze laan gewandeld, de afgevallen bladeren zijn een onmiskenbaar teken van de voortschrijdende herfst en toen de dametjes even pauze maakten om met Phaido te flirten wilde ik geen andere titel bedenken. Herfst wandeling dekt sowieso de lading, ongeacht de bijzonderheden van de inhoud. Wordt misschien wel vervolgd morgen of een van de komende dagen…
    J   


    04-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 november Het Stadhuis van Lommel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eddy is weer even in het land. Drie jaar geleden werd hij na een operatie en intense nabehandeling genezen verklaard van de vreselijke ziekte waarvan we de naam liever niet noemen, maar hij moet toch nog twee maal per jaar op controle komen in het ziekenhuis. Hij komt dan over gevlogen uit Afrika en wij maken daar telkens gebruik van om een reünie te organiseren met de oude vrienden. Ook deze namiddag hebben we weer samen herinneringen opgehaald, enkele frisse pinten gedronken en mosselen gegeten… die zijn in Gambia nauwelijks te krijgen naar het schijnt.
    Het werd niet zo laat als we het vroeger meestal maakten - de ouderdom begint toch links en rechts sporen achter te laten - en dus vond ik dat ik vóór ik weer naar Lichtaart reed nog even aan avondfotografie kon doen in het centrum van Lommel. Het stadhuis was een van de mogelijke onderwerpen en daar heb ik dan ook enkele lange sluitertijden op losgelaten. Dat het een zwart-wit omzetting zou worden wist ik eigenlijk al bij de opname, dit leent er zich uitstekend toe namelijk, en met het resultaat ben ik best gelukkig.


    03-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 november Monument voor de gesneuvelden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zal maar meteen vertellen dat ik het feit dat je rond de 1ste november eens naar het graf van je overleden dierbaren gaat niet meteen beschouw als de meest integere uiting van verdriet, liefde of verwantschap. Ik wil het anders formuleren: als het bij die ene keer per jaar blijft dan ben je niet goed bezig, dan kun je dat eigenlijk ook maar beter achterwege laten. Om je verbonden te voelen, eerbied te betonen en terug te denken kun je wat mij betreft elke dag en op iedere plek wel een stil moment van warme ingetogenheid en bezinning inlassen, daar hoef je niet per sé voor naar een kerkhof om bloemen op een graf te gaan zetten. Maar goed, wie ben ik om aan tradities te tornen.
    Nu de drukte van ons fotosalon voorbij is konden we vandaag die jaarlijks terugkomende routine volbrengen. Ik had bijna nogal oneerbiedig het woord verplichting gebruikt maar dat is het gelukkig nog net niet. Wij togen op kerkhoventocht. In Lommel gingen we de Strackxen groeten en in Peer de Schrijversen. Naast de voor de hand liggende graven van pa, ma, moentje… ga ik ook elke keer als ik op dat kerkhof kom even goede dag zeggen bij het monument voor de gesneuvelden van de eerste wereldoorlog waar mijn grootvader en grootoom – die ik uiteraard nooit gekend heb – herdacht worden. Met de kerktoren in de achtergrond, de hoogste van Noord Limburg trouwens, dacht ik toch terzijde ook even aan mijn fototoestel. Sedert mijn vader overleed, nu alweer 10 jaar geleden kom ik eigenlijk nog nauwelijks in mijn geboortedorp, maar de aanblik van die toren bracht toch weer enige verbondenheid naar boven en die wilde ik op deze manier wat langer bewaren.
    Na het rondje kerkhoven zijn we samen iets gaan eten en hebben we vrijuit herinneringen opgehaald aan Leentje, Joep, pa, ma, moentje en meer kennissen, relaties en vrienden. Dat vind ik minimaal even waardevol als die bloempotten die nu weer op hun graven staan.


    02-11-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 november Wolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wereld is klein, erg klein. Mijn zus Lilly en uiteraard ook schoonbroer Dreeke, die in Aarschot wonen, kwamen deze namiddag ons fotosalon bezoeken. Laat die daar mensen tegen het lijf lopen die ook uit Aarschot komen en die ze goed kennen, de man in kwestie is net als schoonbroer Dreeke, die beroepsfotograaf is, ook ooit bezig geweest met fotografie. Hij blijkt ondertussen beroepshalve veel te maken te hebben met de firma Wolf. Tiens, ik heb net het Wolf-bier “Carte Blanche” binnen gehaald als streekbier bij ons salon. Sterker nog, Pol, drukker van beroep en iemand die zo ongeveer iedereen kent in alle  mogelijke geledingen van de bedrijfs- en politieke wereld en echtgenoot van Annie, lid van onze club, blijkt bevriend te zijn met die mensen. Al snel gaat dan het gesprek over Wolf uiteraard, mijn zus is eindredactrice van het zopas verschenen eerste exemplaar van het Wolf Magazine. Er wordt gedegusteerd en er wordt geconcludeerd dat dit inderdaad een meer dan lekker bier is. En het gesprek gaat ook over tijdschriften en over drukken en over prijzen… Networking noemen we zoiets met een hip woord, maar als toeval bestaat dan is dit nog maar eens een bewijs dat je precies op het goede moment toevallig op de juiste plaats moet zijn. Wat er verder met de nieuw gelegde kontakten gaat gebeuren zal de toekomst moeten uitwijzen.
    Dat de Wolf ons goed smaakte zou uit deze foto, met mijn toestel gemaakt door medeclublid Ludo, moeten blijken. Is dit publiciteit? Waarschijnlijk wel, maar dan zeker van de soort die recht uit het hart komt en waar wij ook helemaal achter staan.


    01-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 oktober Fotosalon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fotosalon van onze fotoclub dit weekend. Weinig tijd gehad om te fotograferen vandaag. Voor de opening deze morgen kon ik toch even met het fototoestel de zaal in. Ik herinner mij dat ik vorig jaar een groothoek-opname van de ganse zaal heb geplaatst op deze datum en om niet in herhaling te vervallen koos ik vandaag maar voor het paneel waarop de werken hangen die ik zelf presenteer.
    Hoewel ik eigenlijk over het algemeen meer voel voor landschapsfotografie koos ik dit jaar voor portretten, zes vierkante zwart wit fotos in staande 40x50 passe partouts.  


    31-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 oktober Het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Okee, de opbouw voor ons fotosalon was in zoverre gevorderd dat ik er zelf nog nauwelijks iets aan kon bijdragen, dus ben ik deze namiddag nog maar eens met het vrouwtje en Phaido naar Lommel gereden want het zou wel eens een van de laatste dagen kunnen zijn dat we met de bejaarden kunnen gaan wandelen dit jaar. Na gedane taak, terug naar Lichtaart rijdend, boden zich plotsklaps diverse fotomogelijkheden aan. Een mooie rode avondlucht in het westen bijvoorbeeld, maar de locaties die ik bedacht had waren steeds weer net niet goed georienteerd. Gelukkig had ik een alternatief. In Postel, bij de ophaalbrug over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten had ik al lang een mogelijke fotolocatie in gedachten en vandaag ben ik daar dan ook maar gestopt. Met de huidige herfstkleuren bleek een shot richting Turnhout een dot van een plaatje op te leveren.  


    30-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 oktober De Heimolen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Druk, druk, druk… Deze avond zijn we gestart met de opbouw voor ons jaarlijks fotosalon. In de loop van de dag moest ik eerst even naar Aarschot, bier halen bij de brouwerij Wolf. Die maken een bier dat ze verkopen in de Aldi, dat is waar en daar is niks mis mee, maar die brouwen ook een erg lekker bier van hoge gisting, Carte Blanche, waarvan wij na uitgebreide degustatie overtuigd waren dat het een prima speciaalbier zou zijn om te serveren aan onze bezoekers. Tussendoor ging ook het gewone dagelijkse leven verder met de dagelijkse routines, zoals fotos maken om iets te kiezen voor de dagelijkse blog… Een aantal dingen combinerend kwam ik uit bij een herfstfoto van de Heimolen in Langdorp bij Aarschot. Ik had ‘m al een tijdje op mijn to-do-lijstje staan. Van mijn zus die in langdorp woont had ik gehoord dat ie heel oud is en altijd in het bezit van dezelfde familie gebleven was tot ze hem midden in de negentiger jaren uiteindelijk aan vzw Natuurreservaten verkocht hebben. Omdat er tussen Herselt en Aarschot wegens wegenwerken geen doorgaand verkeer mogelijk is moesten we omrijden en kwamen we er zo ongeveer langs. Een klein ommetje kon er toen ook nog wel bij.      


    29-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 oktober Phaido en de paddenstoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb er geen idee van wat Ludo aan zijn paddenstoelen te eten geeft, maar naast de exemplaren die hij onder zijn haag cultiveert kun je de laatste tijd niet meer kijken. De afmeting van objecten, dingen, planten tonen kun je best doen door er iets herkenbaars naast te leggen als referentie. Een slim blondje, Phaido, leek me het perfecte onderwerp voor dit plaatje, hoewel het me uiteraard meer om die paddenstoelen te doen was. Gisteren waren ze me al opgevallen en had ik al geprobeerd dezelfde foto te maken, toen was de zon evenwel te fel en iedere welopgevoede fotograaf weet dat het dan niet het ideale moment is om mooi egaal belichte plaatjes te schieten. De bewolkte hemel van vandaag daarentegen wilde wél meewerken, Phaido ook, die had gisteren al eens gerepeteerd en die hoef je zo’n dingen geen twee keer aan te leren.  


    28-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 oktober Het RAAM-team 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    The Race Across America ( RAAM )…, in 2012 was ik erbij toen Tim als eerste Belg er in slaagde de race uit te rijden. Hoewel hij daarna meteen beweerde dat dit een eenmalige gebeurtenis zou zijn hadden we allemaal wel verwacht dat vroeg of laat het extreme prestatie beest wel weer de kop zou op steken en de 2016 editie mag zich dan ook verheugen op een hernieuwde Kempische deelname. In juni van volgend jaar is het weer zo ver: Tim races across America !!!
    Het begeleidende team is ondertussen samengesteld. Naast Rob en mezelf – ervaringsdeskundigen – zijn er vier nieuwkomers, die allemaal hun specifieke kwaliteiten in de strijd zullen gooien. Tim inbegrepen zijn we dus deze keer met z’n zeven, één kop meer dan vorige keer en dat is een welkome versterking.
    Vandaag kwamen we een eerste keer samen om alvast kennis te maken en de aanpak te bespreken. Ik heb me bij die gelegenheid meteen al op een van mijn taken gestort en die is het geheel fotografisch te documenteren. Dit is de eerste groepsfoto. Vlnr: Ikzelf, Herman, Rob, Robbe, Annelies, Kristof en een gebrilde Tim.


    27-10-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 oktober Herfst in het stadspark
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tja, met zulk prachtig najaarsweer denkt elke hobbyfotograaf aan herfstfotos toch? Ik ook, en als je dat kunt combineren met enkele andere hobby’s dan ben je een gelukkig mens. Een fietstochtje richting Turnhout, enkele geocachen op het programma en het fototoestel in de fietstas voor het geval dat er ergens van achter een hoek mooie herfstkleurtjes voor de lens zouden springen, meer moet dat niet zijn.
    In het stadspark was ik precies op het juiste moment om de laagstaande zon uit de goede hoek de bontgekleurde lappendeken aan de overkant van de vijver te zien beschijnen. Ik moest daar toch zijn om de GC5RJR3 te zoeken en de foto kwam als het ware vanzelf op mijn geheugenkaartje.  


    26-10-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 oktober Pompoenregatta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De jaarlijkse pompoenregatta werden weer georganiseerd door het pompoengenootschap. Als de herfst is in het land is het pompoenentijd en wij, inwoners van groot-Kasterlee, worden niet voor niets pompoenpapeters genoemd. Er komen nogal wat pompoen-activiteiten voorbij hier in deze tijd van het jaar. Het pompoenenbier wordt weer gebrouwen, we hebben ieder jaar de weging van de zwaarste pompoen tijdens de pompoenmarkt, dit jaar moest je over de achthonderd kilo om in de top drie te zitten… daarvoor was er ook al het pompoenschieten, waar tegenwoordig middels ingenieuze katapult-constructies makkelijk enkele honderden meters overbrugd worden en dan komen als slotakkoord telkenjare de unieke pompoenregatta. In de Ark van Noë,  gekend ontspanningsoord met grote vijver in ons eigenste Lichtaart, was het ook nu weer te doen. De grootste pompoenen worden uitgehold en omgebouwd tot vijverwaardige (?) vaartuigen en al dan niet verkleed kwamen de meest bizarre teams in actie om hun skills te demonstreren. We zagen Romeinse strijders, heksen, jeugdverenigingen, kloosterzusters, deftige burgers in strak pak, zowaar een team uit Zuid Amerika en allerhande andere maffe dapperen die de wilde baren van Noë’s vijver trotseerden. Hoewel er enkele vaartuigen zonken in het heetst van de strijd verheugt het ons dat ook deze keer er niemand verdronken is. Dat er ergens ook nog een klein sportief kantje aan vast zat bewijst misschien deze foto, gekozen uit enkele honderde andere die dan weer meer het ludieke aspect toonden. Die komen wel op Facebook terecht.  


    25-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 oktober Langemark
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben vandaag een rondje Westhoek gedaan. Ik had een tiental oorlogskerkhoven, monumenten en aan WO1 gerelateerde plaatsen op een rijtje gezet en we hebben er een geslaagde toeristische uitstap van gemaakt, als je dat zo oneerbiedig mag zeggen ten minste, het onderwerp indachtig…
    Er kwamen de nodige fotomomenten voorbij, momenten van bezinning, verbijstering en van stilte, en tussendoor ook enkele geocachemomenten natuurlijk. We werden met een indrukwekkend aantal getallen om de oren geslagen, gesneuvelden, statistieken en wetenswaardigheden maar de eindindruk is er toch een van onbegrip over des mensen dwaasheid en gevoelens van medeleven voor al die sukkelaars of het nu Engelsen, Belgen, Duitsers of andere nationaliteiten betrof.
    Ik koos vandaag voor een foto die misschien wat minder spectaculair is dan schokkende beelden van de dodengang of van rijen graven en namenlijsten maar hij is wat mij betreft niet minder raak… Hij is gemaakt op het Duitse kerkhof van Langemark en je ziet dat er bij de Duitse “Zum Gedenken”-bloemekes, Engelse “In remembrance”-poppies geplaatst zijn als teken van de ultieme verzoening en vergeving. Er is dus toch nog hoop…   


    24-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 oktober De Lakenhallen in Ieper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We liepen al een hele tijd rond met het voornemen eens naar Ieper te gaan, en vandaag kwam het er eindelijk van. Samen met ons vriendenclubje hadden we een en ander geregeld: hotel, info omtrent de slagvelden en oorlogskerkhoven van de Westhoek maar de Last Post was wel degelijk het hoofddoel van onze tocht. De enige reden waarom hier nu geen foto van de klaroenblazers of van een ander onderdeel van de plechtigheid staat is dat ik voor die nachtopnames toch net iets meer bewerkingsmogelijkheden nodig meen te hebben dan ik op de laptop ter beschikking heb om binnen mijn normen te passen. Die fotos komen wel eens voorbij op facebook bijvoorbeeld als ik terug thuis ben.
    Het alternatief en tweede meest voor de hand liggende onderwerp in Ieper zijn de Lakenhallen natuurlijk en dat imposante middeleeuwse bouwwerk bleek in werkelijkheid evenveel, zo niet nog meer indruk te maken dan wij op fotos en afbeeldingen ooit ingeschat hadden. Ik heb snel snel de perspectiefwerking bijna helemaal teniet gedaan zodat vertikalen niet meer zo akelig naar binnen leunen aan de rand van de foto, er zullen wel critici zijn die vinden dat dit niet nodig is of meer nog dat dit eigenlijk niet hoort, maar daar trek ik mij niets van aan… ik vind het wél mooi zo.    


    23-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 oktober Herfst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het lijkt er voorlopig op dat we niet zo’n mooie herfst gaan krijgen. Er zijn weliswaar enkele bomen die alsnog beslist hebben dat ze nu maar eens aan herfstkleuren moeten beginnen te denken maar de grote meerderheid vindt dat ze daar nog even mee moeten wachten blijkbaar. Op een gemeenschappelijk instappen in de kleurenpracht moeten we voorlopig niet hopen als fotograaf. Het druilerige weer van de laatste dagen wil ook niet meewerken om het allemaal wat warmer te maken qua kleurtoon helaas.
    Als er dan toch enkele bomen langs de wandelroute zijn die medelijden hebben met de kleurenbeluste liefhebber dan maakt die laatste meteen gebruik van een doorkijkje om alvast een impressie te schieten van het seizoen. Herfstkleuren in de voorgrond, nog veel groentinten verderop, maar de afgevallen bladeren op de wandelweg tonen toch dat de herfst nu echt begonnen is. We houden het in de gaten de volgende dagen.     


    22-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs