Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Generatiekloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ze zijn beiden van het merk Golden Retriever. De een is groot, de andere klein. De een is in zijn achtste levensjaar, de andere in zijn eerste. De een is rustig, gereserveerd en bezadigd, de andere speels, enthousiast en hyperactief. De een is Phaido, de andere Loe.
    Tim en Inge van fitnesscentrum en dansstudio Balance Health Center hebben een nieuwe viervoeter in huis gehaald en als ze beiden aan het werk zijn, Inge als lesgeefster en Tim in het horecagedeelte, is het niet meer dan normaal dat ze hun troetel meenemen. Loe heeft daar ook zijn plekje. Als wij op woensdag Julieke naar de dansles brengen mag Phaido mee en dat is al even vanzelfsprekend.
    Oud ontmoet jong daar. Na enig wederzijds gesnuffel weet Phaido niet goed wat hij aan moet met dat kleine grut en Loe is wel geïnteresseerd, maar merkt al snel dat spelen niet de favoriete bezigheid is van de nieuwe kennis. Ze hangen wat rond bij elkaar en doen wat onwennig, de generatiekloof is zichtbaar aanwezig. Vriendschap op het eerste zicht zou ik het niet durven noemen, maar het is ook niet zo dat ze elkaar vermijden. Uiteindelijk slaagt de op interessant fotomateriaal jagende hobbyist er toch in ze samen in beeld  te krijgen. De mensen in het café zijn het daar al gewend mij in allerlei ongewone houdingen te zien liggen, staan of hangen...
    Hehe… was niet makkelijk.


    14-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 okt Drie Kleine Viooltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij weten ook wel dat de naam van deze bloemekes Drie Kleurige Viooltjes is maar sedert, heel lang geleden, het vrouwke de afkorting “kl.” ooit las als “kleine” is dat bij ons altijd zo gebleven, vandaar de ietwat vreemde titel boven dit stukje, drie kleine viooltjes.
    Ik vermoed dat de momenten dat we in de vrije natuur bloemenpracht zullen kunnen fotograferen vanaf nu tot in de lente wel dun gezaaid zullen zijn. Ik vond het dan ook een leuke verrassing en een prima foto onderwerp toen ik in een wei deze schoonheden zag staan deze morgen. Ze bloeien blijkbaar tot een eind in het najaar, ik heb het opgezocht… leve de wikipedia.
    Het hoeft niet altijd een macro-lens te zijn voor dit soort fotografie. Ik had de 24-105 op mijn toestel staan maar daar kun je ook behoorlijk dicht mee op je onderwerp kruipen. En dat is ook precies wat ik deed: kruipen… Een groot diafragma zorgde voor de beperkte scherptediepte met slechts één enkel bloemeke echt scherp en dat was ook helemaal de bedoeling.       


    13-10-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 oktober Watertoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorige week bedacht ik nog dat ik in mijn ondertussen al vijf of zes keer herwerkte AV-reeks over water nog een foto van een watertoren kon plaatsen. Die van Dessel leek mij wel wat. In Lichtaart staat een gelijkaardige maar die zit helemaal verscholen tussen de bomen en daar kun je nauwelijks een aanvaardbare foto van maken. Die van Kasterlee steekt dan weliswaar een beetje boven de bomen uit, maar die is toch minder typisch watertoren zoals ik mij een watertoren voorstel. Dan maar Dessel. Gisteren wilde ik er langs rijden met de wagen toen ik onderweg was naar Lommel om de voetbalwedstrijd Lommel-Antwerp te bekijken maar de weg tussen Retie en Dessel bleek afgesloten wegens wegenwerken en veel tijd om een route achterom te zoeken had ik niet, dus ben ik er vandaag dan maar naartoe gefietst. Met dit mooie nazomerweer was dat helemaal geen straf. Ook met de fiets moest ik door enkele afgesloten richtingen en voorbij de nodige verbodsplaten om hem uiteindelijk over een privéeigendom langs achter te pakken te krijgen.
    Ik heb enkele beeldvervuilende elementen en objecten in de voorgrond weggewerkt met de Photoshop-trukkendoos, zodat het eindresultaat niet echt waarheidsgetrouw is, maar ik heb daar geen morele problemen mee, het ging mij tenslotte om de watertoren.     


    12-10-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 oktober Schaduwen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat een verschil met gisteren !!! Heerlijk nazomerweer, een beetje fris, dat wel, maar daar kun je je naar kleden. Een weldoend herfstzonnetje vergezelde ons deze morgen tijdens de wandeling en dat zorgde er voor dat we de wereld heel anders bekeken. Niet alleen wordt je daar goed gezind van – wij althans wel – maar achter elke hoek kwamen de fotomogelijkheden in grote drommen op de hobbyfotograaf afgerend. Paddenstoelen – uiteraard in deze tijd van het jaar –, de eerste tekenen van een veelbelovende herfst met hier en daar al prachtige geel-rood-bruine kleuren, tegenlichtopnames van bladeren, bomen, dieren… het kon niet op. De lage zon en de daarmee gepaard gaande lange schaduwen waren een constante uitnodiging om daar iets mee te doen. Ik heb mijn modellen bijna altijd bij natuurlijk en voor één keer vond ik dat ik er zelf ook op mocht.      


    11-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 oktober Voetbalvariant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De oude fotografenwijsheid die zegt dat het beste toestel datgene is dat je bij hebt werd vandaag nog maar eens bewaarheid. Zo goed als altijd neem ik de camera mee als we ’s morgens met Phaido het bos intrekken maar omdat het weer er zo triestig en grijs uitzag en er in de loop van de namiddag nog een en ander te gebeuren stond had ik ‘m voor één keer thuis gelaten en dan loop je hier tegen aan…
    St. Lutgardis is een accommodatie waar kinderen tijdens de vakantie komen genieten van een weekje gezonde kempenlucht en kempengroen. Occasioneel komen er ook wel eens bedrijven om aan teambuilding te doen. Toen we er deze morgen voorbij liepen zagen we op het geïmproviseerde voetbalterreintje een hoogst vermakelijke variant van het edele balspel. Het bijgevoegde beeld zegt beter dan duizend woorden hoe het er aan toe ging. De iPhone was in dit geval mijn reddingsboei en dan begrijp je dat ik een beetje moest inleveren op beeldkwaliteit, te meer omdat ik redelijk ver van de actie stond en inzoomen heeft geen zin met een smartphone, je vergroot er alleen maar de pixels mee en levert altijd in aan scherpte. Thuis in de nabewerking heb ik een uitsnede gemaakt en de photobewerking-trukkendoos ter hulp geroepen en met het resultaat kan ik eigenlijk best leven…


    10-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober De brug van de Barrier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vrouwke komt uit Lommel, uit de Barrier om meer precies te zijn, en ondanks het feit dat we samen al zo’n 42 jaar in lichtaart wonen is de band met de Barrier nooit verloren gegaan, vrienden en familie zijn daar voor een groot gedeelte voor verantwoordelijk maar ook het feit dat wij na de dood van mijn schoonmoeder vrijwilliger gebleven zijn in het zorgtehuis Hoevezavel. Na de vrijdagse wandeling met de bewoners is het ondertussen vaste prik geworden dat we samen met onze vaste kliek gaan eten in de Brugwachter. Vaak zijn we dan iets te vroeg en als je de wagen op de parking hebt gezet is het maar 50 m. naar het Kempisch Kanaal en samen met Phaido kunnen we daar ook telkens weer enkele prettige ontspannende hectometers afleggen voor we de benen onder tafel steken. Fotomogelijkheden zat langs het water natuurlijk… Ik ben altijd al gefascineerd geweest door spiegelingen en door de manier waarop die tot leven komen in de golven van een voorbijvarend schip. Met de brug van de Luikersteenweg als decor is dit een fraai voorbeeld van zulke mooie rimpelingen.    


    09-10-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober Twee keer twee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is niet zo dat we er alle dagen van willen genieten, maar een goede kebab op zijn tijd wil er toch wel eens in. Voeger reden we regelmatig naar Tielen, waar je volgens ons de beste kebab van de wijde omgeving kon eten en dat dan ook nog in een prachtig kader. Toen die zaak enkele jaren geleden de deuren sloot bleven we verweesd achter.
    Onlangs hoorden we dat Suzanne, de ex-uitbaatster nu elke donderdag met een kebabwagen aan het kerkplein staat in Lichtaart. Daar wandelden wij dus vandaag naar toe.
    Het vervolg van het verhaal gaat helemaal niet meer over kebab, want toen wij daar stonden te wachten om aan de beurt te komen keek ik terloops ook even naar het beeld van de Wannes. Dat is een kunstwerk dat alweer sedert enkele jaren op het plein staat en dat de harde strijd om het bestaan van de Kempense mensen uit vervlogen eeuwen moet symboliseren. In een flits zag ik de parallel tussen Josee met Phaido en De Wannes met zijn hond. Ik heb Josee gevraagd samen met Phaido voor het beeld te gaan staan en er naar te kijken, zo kon ik de twee koppels samen in beeld nemen. Phaido leek trouwens zeer geïnteresseerd te zijn in de bronzen soortgenoot en toen ik de opname gemaakt had is ie zelfs aan de achterkant van het monument even een kleine pipi gaan doen om de indringer te attenderen op zijn aanwezigheid.   


    08-10-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober Twee Poezen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben een hondenmens, sta me toe dat eerst te zeggen, maar er zijn natuurlijk ook kattenmensen… onze kleinkinderen Julie en Jef bijvoorbeeld. Als papa en mama weer eens druk bezet zijn gebeurt het wel vaker dat wij er bijgehaald worden om op vrije woensdagnamiddagen er voor te zorgen dat ze veilig van school komen, de één tijdig in de balletles en de andere op de voetbaltraining geraakt en dan zorg je er terloops ook even voor dat alles in huis daar onder controle blijft. Waar zijn die poezen? … Euhhh waar zijn die poezen verdorie? Na lang zoeken bleek dat Mies en Minouche een veilige schuilplaats gevonden hadden op de kussentjes van de stoelen die onder tafel geschoven waren. Een foto waard vond ik meteen. Moeilijk… weinig licht, dat zie je onder andere aan de groot openstaande pupillen van beide beestjes. Een opzetflitser had ik niet bij de hand – dat zou ook niet mooi geweest zijn – maar met ISO 3200 kreeg ik ze toch aanvaardbaar scherp op het geheugenkaartje.     


    07-10-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober Station Wolfstee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vrouwke had deze avond een afspraak in het ziekenhuis in Herentals. Ze hadden al een hele tijd geleden een MRI-scan ingepland om eindelijk eens uit te vissen waar die nekpijn vandaan komt. Vandaag was het dan zo ver. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ondertussen wat interessante plekken te bezoeken en nog eens wat met avondfotografie en lange sluitertijden te doen.
    Toen ik achteraf deze opname van op een leeg perron van station Wolfstee bekeek, zag ik dat ik dwars door de trein het gele schuilhokje op het perron aan de overkant had gefotografeerd. Zo’n verrassingen  krijg je natuurlijk als je kiest voor 10 seconden opening. De verklaring is evenwel vrij simpel. Aan de rode lijnen van de achterlichten zie je waar de achterkant van de trein was toen de opname stopte. Een stukje overkant komt helemaal links dus ook even in beeld, zij het veel korter belicht en dus veel vager. De restanten van de voorbijrazende trein uit het begin van de belichting zorgden er voor dat ik even op het verkeerde been gezet werd.      


    06-10-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober De ontsnapping
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Is het een zwam, is het een parasiet, is het een schimmel? Het zag er helemaal anders uit dan de zwammen/parasieten/schimmels die je wel eens ziet op rottend hout of op dode bomen, vaak berken. Dit is inderdaad een berk, maar de boom was helemaal niet rottend of dood, verre van. De zich naar buiten wurmende aanwas had alleszins met veel kracht de schors van de boom opengescheurd en zoals een kauwgombel blazende mond tuitten de schorslippen zich om de vreemde indringer te laten ontsnappen leek het wel. Dat gaf me meteen de inspiratie om op het moment dat ik deze foto maakte er ook een titel bij te bedenken: de ontsnapping.    


    05-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Groepsfoto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een groepsfoto maken is niet makkelijk. Je hebt te maken met achtergronden, met voldoende licht om je diafragma klein genoeg te houden om zowel de voorste als de achterste rij scherp te hebben, de welwillendheid of de professionaliteit van je modellen om in de camera te kijken of een andere gevraagde pose aan te nemen… kortom er zijn de nodige variabelen. Bij deze geiten had ik eigenlijk weinig problemen om het allemaal in goede banen te leiden. Er was het restant aanwezig van een constructie waar ze vroeger overheen konden lopen en geiten houden ervan om vanuit de hoogte hun maatschappelijke status te tonen blijkbaar. Volledigheidshalve moet ik hier aan toevoegen dat er een vijfde geit was in het oorspronkelijk plan, maar die had constant meer aandacht voor de fotograaf en zijn apparatuur dan voor de gevraagde compositie. De overige modellen daarentegen gingen zoals ze dat gewoon waren op hun uitkijkposten plaats nemen. En ze waren van nature nieuwsgierig genoeg om het als-jij-de-camera-ziet-dan-ziet-de-camera-jou-ook principe  naar waarde in te vullen.    


    04-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Chrysantjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle groene vingers in ons gezinnetje zijn te vinden bij het vrouwtje. Bij mezelf heb daar al meermaals vruchteloos naar gezocht, maar tuinieren in al zijn vormen is niet mijn dada. Dat wil niet zeggen dat ik niet kan genieten van al die bloeiende plantenpracht maar als het er op aankomt de hof te fatsoeneren ben ik eerder een passieve fan dan een actieve beoefenaar.
    In deze tijd van het jaar laten de zomerbloeiers het langzaamaan afweten en om het bloemenbestand rond huize Pol en Josee wat op peil te houden heeft mijn schatje enkele mini chrysanten gekocht. De vrijgekomen potten werden snel weer gevuld en zo hebben we weer wat kleur tot een eind in november mag ik hopen. Ik had de macrolens nog op mijn Eos staan en het onderwerp voor mijn dagelijkse foto was snel gevonden.    


    03-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober Gele Herfstbloem met bezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is herfst. Dezelfde mooie gele herfstbloemen staan elk jaar weer voor het huis. Je zet de macro-lens op je toestel en je maakt er fotos van. Er is toevallig een geel zwart insect dat dezelfde bloem uitgekozen heeft om te bezoeken. Klik, mooie vangst denk je dan.
    De, voor deze jongen meest logische volgende stap,, is dan dat je in google naar foto search gaat en verwacht dat je na het uploaden het betreffende shot meteen honderden vergelijkbare andere afbeeldingen te zien krijgt waar zonder twijfel ook wel de naam van de bloem bij zit… Helemaal niet dus. De enige info die ik kreeg was dat dit een gele herfstbloem is… Tja, dat had ik zelf ook al gezien. Dat het insect een zweefvlieg is en geen wesp, bij of een ander stekend ongedierte wist ik ook al. Soms, heel soms laat zelfs google de zoekende mens in de steek.
    Iemand een idee hoe deze schoonheid heet?  


    02-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober Let's twist again
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb voor één keer de wekelijkse fotoclubvergadering aan me laten voorbij gaan. Het  jaarlijkse vrijwilligersfeest in Hoevezavel vond ik een nog net iets groter niet-te-missen gehalte hebben, niet alleen omdat er mosselen zouden geserveerd worden maar ook omdat je dan weer eens in andere omstandigheden met iedereen kunt bijkletsen, een drankje nuttigen en wat het vrouwtje betreft de benen losgooien op de dansvloer.
    Onze generatie, en het is een spijtige vaststelling -vrijwilligers die jonger zijn vind je nauwelijks -  heeft weing voeling met rap, hip hop en andere lounge beats, maar als Chubby Checker door de boxen knalt dan staat de dansvloer na luttele seconden helemaal vol… Ik hoefde niet eens van mijn stoel om de nodige bewijzen daarvan bij elkaar te schieten.


    01-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Paddenstoelentijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paddenstoelentijd, en dat duurt nog wel even neem ik aan. Tijdens de dagelijkse tochten door de natuur houdt de allerte hobbyfotograaf zijn ogen extra open, en enige terreinkennis is lekker meegenomen om te weten waar de kans op scoren het grootst is. Dit viertal stond daar zo mooi samen op een zonbeschenen plekje in het bos dat ik niet anders kon dan even op de grond te gaan liggen om ze van uit een laag standpunt te pakken te krijgen. Vuile-voorkanten-fotografie noemt het vrouwtje dit soort activiteiten.  


    30-09-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 september IJsvogel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het aangename aan het nuttige paren noemen we dat… Al sedert jaar en dag ga ik de passe partouts voor mijn fotos voor het clubsalon halen bij Arto in Kinrooi en ook deze keer had ik een en ander besteld. Vandaag mocht ik alles komen oppikken en laat Kinrooi nu toch wel vlak bij het natuurgebied en de vogelkijkhut zijn in Bree. Ik was er al eerder met fotovriendin Marieke en gezien het werkelijk schitterende nazomer weer leek het me een fijn plan om enkele uurtjes vroeger te vertrekken en te zien of de ijsvogels er ook nu weer even vrolijk rondfladderden. Dat bleek een prima en een zeer lonende beslissing.
    Toen ik er aan kwam was er nog maar één collega fotograaf en de beste plaatsjes waren nog voor het uitkiezen. Ik positioneerde me pal voor de dichtst bij zijnde tak en hoopte dat er enige actie zou voorbij komen. Lang hoefde ik niet te wachten.
    De 70-300 mm met de extender er op geeft helemaal ingezoomd als grootste diafragma f8 en daarom stel ik meestal de ISO waarde vrij hoog in bij dit soort fotografie, zo kan ik toch nog een voldoende korte sluitertijd hanteren, je weet maar nooit of die beestjes plotsklaps gaan vliegen of heftig gaan bewegen. Deze schoonheid zat zo stil en geduldig op zijn tak, vier meter voor mijn neus, dat ik besloot de Iso waarde maar even terug te draaien naar 250 en door het goede licht hield ik toch nog 1/500 over.
    Tja, zo’n kans laat je niet liggen. Hij staat er scherp op. Ik vind het ook wel prettig dat in de onscherpe achtergrond de kleurtjes van de vogel terug komen… je hoeft me in dit geval niet te verdenken van Photoshop-gefoefel. J


    29-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september Maansverduistering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals velen waarschijnlijk heb ik er een heel kort nachtje opzitten. Ook ik was van de partij om de maansverduistering te volgen en de bloed-maan te fotograferen. Liever dan de wekker te zetten om drie uur of half vier had ik er voor gekozen te wachten om de echtelijke bedstee in te duiken tot na het spektakel. Ik ben sowieso een nachtmens en vroeg slapen gaan is niet besteed aan mij. Achter ons huis dacht ik voldoende uitzicht te hebben en lichtvervuiling is er bijna helemaal afwezig. Ik kon er dus op mijn gemak het hele gebeuren volgen en regelmatig even op het knopje komen drukken. Om me te wapenen tegen mogelijke nachtelijke onderkoeling had ik op voorhand de nodige spirituele versnaperingen geselecteerd en ik ben de beproeving zonder averij doorgekomen. Het einde van de show moest ik wel missen want de maan begon achter de bomen te zakken. In de wagen springen en naar een bomenvrije plek rijden was gezien het alcoholgehalte van de genuttigde dranken geen optie meer en dus hield ik het rond half zes, toen de maan weer langzaam aan verlicht begon te worden, maar voor bekeken.
    Ik heb een collage gemaakt van de verschillende fasen van het fenomeen tot en met de in de weg kruipende bomen.   


    28-09-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    27-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Guusje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoewel we vandaag een luie dag gepland hadden na de ochtendwandeling met Phaido vonden we rond de middag dat je met zulk mooi weer toch echt niet binnen kunt blijven zitten. Een korte telefonisch rondje Lommelse vrienden volstond om ons vaste clubje op te trommelen. Niet zoveel later parkeerden we de wagens bij de tennisclub in de Kolonie. Dat is een ideaal startpunt om van daar uit de mooie Kempense natuur in te trekken. Langs de zandputten en de Heuvelse Hei ging de tocht. Met z’n achten en daar ook nog eens drie woefkes bij genoten we van de vriendschap, de geanimeerde gesprekken, de mooie tocht en de verdiende verfrissingen achteraf.
    Guusje, net als Phaido van het merk Golden Retriever is een over-enthousiaste jongeling van nauwelijks één jaar oud en meestal vindt de ondertussen tot de middelbare leeftijd gekomen Phaido al dat rennen en stoeien maar niks. Hij wil best ook wel eens gaan zwemmen in de plassen waar we voorbij lopen, maar om in competitie te gaan met Guus die achter elke stok of ieder speeltje aanging dat we in het water gooiden had ie duidelijk geen zin. De water-actie-fotos van vandaag waren dus allemaal voor rekening van Guus.  


    27-09-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september Mobiele fruitpers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens de tuin en fruitdagen bij Hoebenschot-Plant hadden ze een mobiele fruitpers ter beschikking gesteld van al wie er met zijn oogst naar toe kwam. Die kon dan met fris geperst sap weer naar huis. Nelly, de dame van de boomgaard in de Smallebroeken had ons gevraagd of wij misschien deze middag met de wagen een lading appels tot daar konden brengen want zij verplaatst zich meestal met de bus en dat is niet zo handig om een tiental bakken fruit te vervoeren.
    Wij deden dat graag en het nuttige aan het aangename koppelend hebben we er wat rondgekeken, een en ander geproefd en natuurlijk de nodige fotos gemaakt. Bijgaande foto  geeft een idee van de installatie. Via de rollende band links komt het fruit in de pers. Het sap wordt gezeefd, gepasteuriseerd en dan in plastic-5-litter zakken gevuld door de dame in het midden. De meneer rechts zorgt er voor dat die dan terecht komen in een frisse kartonnen doos en zo kan het sap maanden bewaard worden.


    26-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september Himalayan Balsam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We waren een half uur vroeger vertrokken naar Lommel. Vóór we als vrijwilligers de bewoners van Hoevezavel hun vrijdagse portie frisse lucht bezorgden door de rolstoelen enkele blokken rond te duwen wilden we eerst met Phaido een echte wandeling maken in de vrije natuur. Er zijn zat groen gebieden waar we onderweg kunnen stoppen en deze keer hadden we gekozen voor een parking in de buurt van de Blauwe kei waar we richting De Maat kilometers en kilometers ongestoord konden genieten. De wandeling op zich is de ene helft van het plezier voor mij in dat geval. De andere helft haal ik uit het fotograferen van alles waar mijn oog op valt.
    Deze bloemen bijvoorbeeld vond ik erg mooi en met een groot diafragma probeerde ik ze mooi in beeld te nemen, met bezoekende insecten, zonder, close, totaalbeeld… Als ik eenmaal aan het fotograferen ben wordt er geduld gevraagd van het meewandelend gezelschap…
    Al even leuk vind ik het om dan achteraf wat meer info omtrent mijn onderwerpen te zoeken te zoeken op het internet. In eerste instantie kwam ik door een foto te uploaden op een Engelstalige site er achter dat we hier praten over een “Himalayan Balsam”. Met dat gegeven verder zoekend vond ik ook de Nederlandse naam nl. Reuzenbalsemien, een exoot, een invasieve plant, afkomstig uit de Himalaya, zoals de Engelse benaming aangeeft, die ooit hier als sierplant werd ingevoerd en die nu het leefgebied van onze eigen inheemse planten dreigt in te nemen. Niet alleen bij de fauna hebben we problemen met dat fenomeen blijkbaar. Er lopen diverse bestrijdingprogrammas sedert enkele jaren en naar ik lees lijken die ook succesvol te zijn. Maar langs het parcours dat wij vandaag liepen merkten wij daar niks van… reuzenbalsemienen zat…     


    25-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs