Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    02-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 augustus Alle dingen hebben een ziel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf morgen wordt het hier weer snikheet en vandaag zou het nog een beetje wisselvallig blijven met in de namiddag steeds breder wordende opklaringen. De hoogtewandelingen om de hitte te ontlopen hebben we dus een beetje uitgesteld en we zijn de hele dag beneden gebleven om wat geocachen op te pikken en wat plekjes te bezoeken die we tot nu toe overgeslaan hadden. Enerzijds hebben we ons dat beklaagd want het werd toch een flink eind boven de 30° maar anderzijds ontdek je toch altijd weer nieuwe leuke dingen en dat is dan weer mooi meegenomen.
    Langs de wandelweg nummer 19 van Göflan richting Holzbrück kwamen we gedurende enkele honderden meters langs een soort openlucht tentoonstelling gewandeld. We hadden eerder al kennis gemaakt met de “indiaan” in Prad maar hier woont blijkbaar ook een kunstenaar die met stenen, hout en alles wat hij vindt objecten in elkaar knutselt waar hij bepaalde eigenschappen aan toekent. Toen de man onze interesse zag en misschien een verkoop rook hebben we er even mee gepraat. Alles heeft een ziel beweert ie.
    Josee kan dus maar beter oppassen voor de slang die uit de boom neerdaalt en uit de eieren van wit marmer zullen binnenkort kleine draakjes komen. Het beeld naast haar lijkt zo van het Paaseiland te komen en het voorspelt niet veel goeds terwijl de verkeersborden de onzin en de overdreven regelgeving van onze tijden moeten symboliseren. Phaido vond het wel een aardige man, maar hij geloofde niks van zijn verhalen, wij ook niet trouwens.


    02-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 augustus Solden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals in alle toeristische plekken ter wereld is het ook in Schlanders toevallig op het moment van de grootste vakantiedrukte de periode van de zomersolden. Je hebt er geen idee van wat alle spullen in de winkels eerder in het jaar hebben gekost maar met grote beloften van vet afgeprijsde spullen worden potentiele klanten de winkels ingelokt. Ik heb sowieso al helemaal niks met winkelen of shoppen en om mee te doen aan een soldenjacht  hoef je zeker niet tot bij mij te komen. Josee is des te meer gevoelig voor dat soort uitdagingen.
    Toen we rond vier uur na een pittige bergwandeling terug in het stadje kwamen en ik recht op het terras van het hotel afstevende om van een welverdiende grote pint te genieten vond zij nog de energie om in een van die winkels binnen te glippen waar dezelfde 50 tot 70 procent korting belovende affiche buiten hing die er aan 3 andere winkels in de buurt ook hangt. Oke, ik laat ze in zo’n geval maar begaan, ik geniet van mijn biertje en daarna van een tweede als het moet en tegen dat de koopwoede over is, gelukkig meestal zonder buit, komt ze vanzelf wel weer naast me zitten om een cappuccino of een fruitsapje te bestellen. 


    01-08-2015 om 22:24 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 juli Reddingshelicopter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van Lazise aan het Gardameer naar Schlanders in Süd Tirol is een kleine 200 km. We wilden het rustig doen en hadden beslist van langs kleine wegen en weggetjes de afstand te overbruggen. Als motorrijder heb ik in die regio menige rit gereden en ik weet er mijn weg nog wel te vinden, vandaar dat ik de aanwijzingen van de GPS-madam vaak negeerde om mijn eigen ding te doen. Het werd een mooie tocht tot we op de afdaling van de Gampenpas richting Lana plots op de staart van een file stootten. Er was een ongeval gebeurd blijkbaar, nogal ernstig sijpelde langzaam door. Na vijf minuutjes stilstaan zagen we een reddingshelicopter die een team medisch personeel naar beneden liet zakken. Ik kon het niet laten om het te fotograferen hoewel dit misschien een beetje respectloos zou kunnen overkomen voor mogelijke slachtoffers. Het bleek te gaan om twee motorrijders vernamen we nog wat later. Toen de file na goed drie kwartier weer in beweging kwam en we voorbij de plek van het ongeval kwamen zagen we pas hoe erg het moet geweest zijn, brokstukken van twee totaal verhakkelde race-machines lagen tegen, onder en rond de vangrail langs weerszijden van de rijweg en ik durf niet te denken aan het lot van de rijders. Morgen lezen we het wel in een klein berichtje in de krant hier.   

    31-07-2015 om 23:22 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juli Een luie dag aan het meer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Josee is er in geslaagd mij vandaag iets te laten doen waarvan ik gedacht had dat het me nooit ofte never zou overkomen. Ik ben op het strand gaan liggen niksen. We hadden al enkele redelijk gevulde dagen achter de rug en daarenboven was het de hele tijd ook net iets te warm als je het ons vraagt. Een luie dag inlassen was dus aan de orde als het van Josee afhing en hoewel ik een pittige geocache-tocht had gepland heb ik me laten overhalen. Op een plek die niet geclaimd is als exclusief voorbehouden voor de diverse luxe-campings en hotels, maar waar hondjes die in het water gaan worden getolereerd, hebben wij ons dekentje uitgespreid en nadat ik met Phaido een zwemtochtje had gepleegd zijn we een tijdje heerlijk samen gaan doen wat miljoenen vakantiegangers op alle stranden van de planeet weken aan een stuk doen, namelijk liggen zonnen en euhhh… verder niks. Er weze bij verteld dat ik toch een plaatsje had uitgezocht dat min of meer in de schaduw van enkele bomen lag.
    Phaido vond het heerlijk dat ie voor een keer eens vast tegen het baasje mocht komen liggen. Ik vond dat zelf ook niet verkeerd en tussendoor, als ik mijn ogen en oren even open deed genoot ik van het uitzicht over het meer, de ritselende bladeren boven me, het geluid van de krekels en het schone vrouwvolk dat de hele tijd overal te bewonderen was. Al bij al vond ik het niet eens zo’n erge beproeving.


    30-07-2015 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juli Vakantieliefje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In onze kennissenkring ken ik enkele koppels waarvan de relatie aan het Gardameer is begonnen. Het fenomeen vakantieliefje wordt wel vaker bezongen, maar in sommige gevallen wordt het meer dan dat. Of het met Phaido en zijn nieuwe vriendinnetje ook zo een vaart zal lopen blijft nog af te wachten, er lijkt wel iets moois te groeien.
    Onze viervoetige vriend is niet meteen een held als er nieuwe dingen in zijn leven komen. Thuis zwemmen in een vennetje met vlak en rustig water, jazeker, maar als er golfjes zijn zoals aan het Gardameer, dan was er meer nodig dan onze aansporingen om hem in het water te krijgen. Als ie in de buurt komt van andere honden is ie ook niet meteen de meest sociale, hij houdt de nodige reserve en meestal ook de nodige afstand. Die twee eigenschappen werden vandaag zeer onverwacht helemaal doorbroken. Mirra is een teefje die al enkele dagen komt zwemmen en spelen op de plek waar wij Phaido ook in het meer willen laten en vandaag klikte het. Is het omdat ie indruk wil maken? Feit is dat ie samen met Mirra al stoeiend en de golven negerend zonder enige aarzeling het water in dook. Honden hebben op seksueel gebied ook minder remmingen dan mensen bleek maar weer eens want al spelend en snuffelend op de meest interessante plekken leken ze de rest van de wereld een tijd lang helemaal te vergeten. Benieuwd wat het morgen wordt.


    30-07-2015 om 10:03 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juli Zonsondergang
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je van Lazise langs het meer richting Pachengo wandelt loop je enkele honderden meters voorbij La Quercia voorbij een gesloten en helemaal vervallen camping. Projectontwikkelaars hebben zonder twijfel al veel begerige blikken op dit perceel laten vallen en ik kan me voorstellen dat urbex-fotografen ook al wel enkele gaten in de omheining ontdekt hebben. Ik had als gewoon voorbij wandelende geïnteresseerde eergisteren al opgemerkt dat de restanten van die steiger wel eens een dankbaar onderwerp zouden kunnen zijn en met de schitterende zonsondergang die we vandaag mochten beleven was de link snel gelegd. Ik had mijn tijdstip vrij goed geprikt zodat ik niet lang moest wachten om dit moment mee te pikken. Dit is de nauwelijks bewerkte foto, zoals ie uit mijn toestel komt. Wat meer uitgebreid bewerken doe ik wel als ik thuis kom en ik de PC met een beter scherm en de collectie Nik-filters ter beschikking heb.
    De zon was toch nog vrij fel om er knal tegenin te fotograferen zodat ik een erg kleine ISO-waarde moest kiezen en ook het diafragma moest ik erg knijpen om de belichting in toom te houden. Voor de liefhebbers wil ik de waarden wel meegeven: ISO 100 - f 10 – 1/200    


    29-07-2015 om 00:01 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juli Yes I can
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fervente en geroutineerde wwaterskiërs zullen hier zonder twijfel veel opmerkingen bij hebben en stellen dat ze nog erg veel te leren heeft. Julie heeft nog niet de meest gracieuze houding als ze achter de boot hangt. Maar of dat haar op dit moment kan deren durf ik te betwijfelen. Dit is haar moment van glorie. De tweede keer dat ze het probeert op het Gardameer en jawel hoor ze is er in geslaagd uit het water op te staan en recht te blijven. De glimlach op haar gezichtje vertelt boekdelen, om de heer Obama te parafraseren:  " Yes I can " 



    28-07-2015 om 17:26 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juli Gelati
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben er vandaag een rustige dag van gemaakt. Een wandelingetje langs het meer tot bij La Quercia waar Michael met vrouwje en kinderen verblijft, een beetje varen, gezien hoe goed Jefke al kan waterskien, wat in Lazise rondgehangen en enkele koele biertjes gedronken ( ze hebben hier geen Duvel, dat is een minpunt ), met z’n allen samen gaan eten en tenslotte iets wat in Italie zeker niet mag ontbreken: gelati, … ijs !!! Phaido weet dat ook te smaken hebben we ondertussen geleerd en een potje vanille moest er dus ook bij voor onze schat.


    27-07-2015 om 00:05 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juli Regatta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was me nog al een dag !!! In alle vroegte waren we vertrokken richting Gardameer in de hoop de grootste vakantiedrukte te vermijden en net toen ik even voorbij Frankfurt tegen Josee vertelde dat het allemaal erg vlot ging reed ik in de staart van de eerste file van de dag. Er zouden er nog veeeeeel volgen. Vanaf de oostelijke ring rond München tot Dreieck Inntal zat alles helemaal muurvast zelfs.
    Toe we in Lazise aankwamen was het al bijna donker, kun je nagaan… de mooie zonsondergang die we vanuit de file voor Affi ( ook daar alweer ) konden bewonderen had ik liever boven het meer gezien …en gefotografeerd. 
    Een onverwachte meevaller konden we gelukkig toch ook nog meepikken. Tijdens de avondwandeling langs het water zaten we plots midden in de massa die getuige wilde zijn van een folkloristische roeiregatta. Diverse teams bekampten elkaar in een soort rechtstaande vier met of zonder stuurman. Dit is het team van Peschiera, het beeld is flink ingezoomd. De flits draagt niet zo ver natuurlijk dus moest de ISO waarde flink omhoog om dit een beetje toonbaar en min of meer aanvaardbaar belicht in beeld te brengen, maar al bij al ben ik er best tevreden mee. 


    26-07-2015 om 17:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juli Nieuwe wandelschoenen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had al enkele keren afscheid genomen van mijn oude wandelschoenen. Ik had nieuwe gekocht, goedkopere waardeloze plastic rotzooi zo bleek, en ik greep terug naar mijn versleten maar nog steeds goed zittende geweldige Meindls. Ik had me voorgenomen om in Schlanders in dezelfde winkel waar de vorige ook vandaan kwamen nieuw kwaliteitsschoeisel te kopen. Zo lang heb ik niet kunnen wachten. Ik was er ondertussen achter gekomen dat ze in AS Adventure ook Meindl verkopen en al bij al vond ik dat wandelschoenen maar beter ingelopen zijn voor je aan het echte werk begint in de bergen. Daarenboven hingen de flarden nu echt te wapperen aan alle kanten bij de oude schoenen, ik moest wel.
    Deze morgen maakte Josee deze statiefoto van mijn nieuwe onderdanen. Ze zitten me als gegoten… kwaliteit, dat voel je…
    Klaar om weer lange tochten te ondernemen in Süd Tirol.   


    24-07-2015 om 23:07 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juli Koekje van eigen deeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Luc is een van de bewoners van zorgtehuis Hoevezavel waar wij een bijzondere band mee hebben. Vandaag, bij gelegenheid van de seniorennamiddag op de markt in Lommel, had Swa, broer van Josee, al een hele tijd al grappend ermee gedreigd dat hij Luc na de optredens van Laura Lynn en consoorten op de terugweg tot onder de fontein voor het stadhuis zou rijden. Swa zou dit zeker nooit ook echt gedaan hebben, een beetje plagen moet kunnen toch, maar wat hij niet wist was dat enkele mede-vrijwilligers en nog wat personeelsleden stiekem hadden afgesproken van Swa een koekje van eigen deeg te laten proeven. Toen Swa de rolstoel van Luc tot vlak bij de fontein gevoerd had kwamen Peter en Tiest in actie en hoe Swa zich ook verweerde, een nat pak werd zijn deel… een beetje plagen moet kunnen he… J
    Luc zag het allemaal gebeuren van dichtbij en hij vond het ook wel grappig.


    23-07-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juli Spoorweg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben deze namiddag nog eens gaan fietsen, het was alweer een tijd geleden. Enige boodschappen doen in Herentals, genieten van enkele Duveltjes op een terras samen met mijn fotomaatje Alex, dan richting Lille om enkele geocachen op te pikken – toen ik daar aangefietst kwam moest ik vaststellen dat ik geen pen bij had om te loggen gdvd – en zo binnendoor weer terug richting moeder de vrouw die al ongeduldig met het eten stond te wachten, geef toe er zijn minder leuke dingen in het leven. Wat ik wel bij had is mijn fototoestel natuurlijk en op zijn tijd een tussenstop inlassen om een en ander te fotograferen is ook een vanzelfsprekende routine geworden.
    De Rooblokken is een klein rustig weggetje dat voor een stuk parallel loopt met de spoorweg Herentals-Tielen-Turnhout. Net voor de bocht richting Kapelhof zag ik dit versierde kruis en dan gaan er meteen een aantal nieuwsgierige hersencellen aan de rem hangen. Is hier iemand verongelukt? Dat is nauwelijks mogelijk op deze plek… zelfmoord dan? Iemand die zich voor een trein gestort heeft. Ik wilde het weten. Ik moest over een gracht(je) en verder enkele meters door het hoge gras, maar bij of rond het kruis vond ik geen nota, tekst, aanwijzing, gedenkplaat, brief of wat dan ook, zodat ik met vraagtekens in mijn hoofd verder naar huis moest rijden.
    Maar eerst heb ik nog een geschikt standpunt gezocht om in een ietwat fatsoenlijke compositie het versierde kruis, de spoorweg en de omgeving vast te leggen.  


    22-07-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juli Zonnebloem in tegenlicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik speelde al een tijdje met het idee om een zonnebloem te fotograferen in tegenlicht met de zon precies achter het grote hart van de bloem, zo dat de zonnegloed doorheen de gouden blaadjes zou stralen.
    In dat opzicht is deze foto, die ik bij de terugkeer van een avondwandeling in de Hoogstraat kon maken, dus mislukt. Een heel klein beetje gloed rechts onder aan de bloem en een puntje bovenaan, daar zou ik het normaal gezien niet voor doen. Anderzijds is er langs de randen van stengels en bladeren dan weer zo veel mooi strijklicht dat ik uiteindelijk toch vond dat dit het tonen waard was. Misschien dat ik morgen wel een kniptuig meeneem om die in de weg zittende bladeren achter de bloem weg te halen, maar dan zul je net zien dat de zon niet wil schijnen op het moment dat we er voorbij lopen…
    J


    21-07-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 juli Regenboog uit eigen kweek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Shoppen, winkelen, solden… ik vind het maar niks. Heer laat deze beproeving aan mij voorbij gaan. Toch is het vrouwtje er vandaag in geslaagd mij om te praten en mee te gaan naar een shoppingparadijs in Nederland omdat ik zogezegd toch ook enkele nieuwe dingen nodig had. Okee, ik ben mee naar binnen geweest om het hoogst nodige te passen en daarna heb ik zeer genoten van een wandeling met Phaido in de gelukkig zeer groene omgeving terwijl mijn schatje de buit verder aanvulde met spullen in de haar ondertussen wel gekende maten.
    Het mooiste moment van de dag moest nog komen evenwel. Na een drankje en een hapje was de dag al een eindje gevorderd en tijdens de terugrit naar huis kreeg ik enkele scenes met erg mooi avondlicht voorgeschoteld. Ik aarzel bij dat soort gelegenheden niet om de wagen langs de kant te zetten en dat met mijn fototoestel even wat beter te gaan bekijken. De landbouwer die er voor zorgde dat ik deze eigen-kweek-regenboog te pakken kreeg wil ik bij deze van harte bedanken.  


    20-07-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 juli Koebeesten bekijken hond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben nog steeds blij verrast over de kwaliteit van de fotos die je met een iPhone kunt maken. Ik had een klein beetje last van de neveneffecten van overdaad  en deze morgen had ik mijn Canon niet meegenomen tijdens de ochtendwandeling, het leek me veel te vroeg voor enig hersengebruik. Na enkele honderden meters had ik daar al spijt van… Voor een keer hadden de koeien in de wei voorbij de bocht in de Smallebroeken heel veel aandacht voor ons, ik was meteen wakker. De iPhone is dan een welgekomen reddingsboei. Ik heb eerst geprobeerd wat dikke-neuzenfotos te maken van de diverse Bellas maar ik moest vaststellen dat ze meer interesse hadden in Phaido die rustig lag te wachten tot baasje klaar was dan in het baasje zelf. Ik heb dat dan maar in beeld genomen. Koebeesten bekijken hond, ook een leuk onderwerp.
    De exif-gegevens van de beelden die uit dat ding komen blijven me verrassen en met enig ongeloof wil ik ze hier nog eens meegeven: f 2,2 – 1/1709 – ISO 32 –brandpuntsafstand 4 mm… tja.  


    19-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juli Old timer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als Jack binnen enkele weken terug naar Omaha vliegt dan zal hij zeker nog terug denken aan vandaag. Op Eddy na was het musicerende vriendenclubje van vroeger weer eens bij elkaar en we hebben er een bijzondere dag van gemaakt. Samenkomen, iets drinken, bijkletsen, naar de Brugwachter iets gaan eten en toen kwam de verrassing.
    We zouden in de Lommelse Sahara wat gaan wandelen en uiteraard hadden we daar een geocache zoektocht aan vast geplakt. Om daar te geraken had mijn geocachemaatje Jackie een van zijn old-timers uit de garage gehaald. Met deze Buick uit 1954 zijn we tot onder de ondertussen befaamde uitkijktoren gereden. Eigenlijk mag het niet, maar met een fotografenkaart van het CVB op zak ( strikt genomen heeft die geen enkele rechtsgeldigheid natuurlijk ) en klaar om ons doorheen eventuele controles te bluffen zijn we zonder noemenswaardige problemen tot daar geraakt en later ook weer terug tot op de officiële parking. Jack vond het prachtig, wij ook trouwens en tussen alle nostalgische Yankee fifties en sixties gevoelens door heb ik er gelukkig nog enkele keren aan gedacht dat ik best ook nog wat fotos hoorde te maken.


    18-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juli Paarden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was een tijd dat je in elke wei koeien zag grazen en als je occasioneel al eens een paard te zien kreeg dan was dat een boerenknol die noest aan de arbeid was met kar, ploeg of eg. Waar je ook wandelt tegenwoordig zie je nauwelijks nog koeien, maar paarden des te meer, geen boeren-werkpaarden, maar blinkende luxe-paarden die rustig staan te grazen in afwachting dat ze eens de renbaan op mogen, met het baasje aan een jumping- of dressuurwedstrijd deelnemen of gewoon voor een rijtuig gespannen een ritje mogen maken.
    Helemaal leuk wordt het indien je hengst bent en er wel eens een knappe merrie tot bij je gebracht wordt of als je merrie bent dat er een stoere hengst op je staat te wachten, dan komen er veulens van en in het familieportret dat ik vandaag te pakken kreeg lopen er zo twee. De mamma’s zijn er ook bij en het vijfde wiel aan de wagen is waarschijnlijk een tante bij wie de hengst te kort schoot… ( snapt U hem?
    J )   


    17-07-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juli Cristal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn goede vriend Jack uit Omaha Nebraska is tijdelijk in het land en hij logeert in Leuven. Voor we aanstaande zaterdag met de ganse oude vriendenkliek uitgebreid op stap gaan ben ik vandaag al eens op bezoek geweest. We hebben samen enkele geocachen gelogd – van hem heb ik destijds de verslaving gekregen – en daarna hebben we nog genoten van een natje en een droogje. Toen ik een Duvel bestelde vroeg hij na enig nadenken een Cristal, waarschijnlijk om te tonen dat hij uit vroegere tijden nog enig zicht had overgehouden op het Belgische bierlandschap. Ik ben zelf ook een Cristal-drinker trouwens, als het over gewone pils gaat tenminste, de meeste andere bieren zijn te zoet geworden door de jaren heen, Cristal heeft nog het beste die ouderwetse hoppige smaak bewaard.
    Maar dat terzijde gelaten, in Leuven – Inbev-City – en in een café met een reuzengrote vermelding van het huismerk op de muur was dat dus geen goed idee…
    J  


    16-07-2015 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juli Turnhout - De Kanaalkom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben deze avond met Phaido een avondwandeling gaan maken langs het kanaal in Turnhout. Natuurlijk had ik avondfotografieplannen en met voorbedachte rade had ik dus naast de camera ook het statief meegenomen.
    Aan de overkant van de kanaalkom en zo verder richting nieuwe fietsbrug is het rond half tien, tien uur erg rustig en dan is het fijn wandelen daar. Je wordt er niet meer opgejaagd door horden fietsterroristen en hooguit zie je er nog enkele avondvissers in de kant, maar dat zijn over het algemeen ook rustige mensen en vaak kan je er ook een praatje mee maken. Ik heb diverse keren het statief neer geplant en mijn tijd genomen om wat fotos te maken met een wat langere sluitertijd, kwestie van de sfeer wat beter te vangen. Bij deze opname van de jachthaven aan de overkant had ik bvb. als instelling gekozen voor 4 sec. – f20 en ISO 50. Waarom ik voor ISO 50 koos weet ik zelf niet eigenlijk, waarschijnlijk stond ie nog zo omdat ik eerder op de avond met meer licht ook al een en ander met een lange sluitertijd geprobeerd had en ik had geen ND-filter bij…
    J


    15-07-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juli Waterpret
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag niet aan fotograferen toegekomen en dus wilde ik voor een zeldzame keer gebruik maken van een gunst die ik mezelf bij het begin van deze blog heb toegestaan. In dat geval is de minimale vereiste dat de foto recent is en dat ik er in de loop van de dag iets mee gedaan heb…
    Ik ben me door een berg fotobewerkingsachterstand aan het worstelen en de serie van Hannelore die vorig weekend op de braderij in Aarschot graag wilde uittesten hoe het voelt als je in zo’n giga plastic bol over het water kunt rollebolen heb ik vandaag de revue laten passeren. Daar waren nog al wat plaatjes bij waarvan ik het jammer vond dat ze vorige zaterdag door de modeshow uit deze blog gehouden waren. Bij deze is dat ook weer goedgemaakt voor het jaaroverzicht en op die manier mag ik toch ook nog met enige goodwil er de datum van 14 juli op plakken.


    14-07-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs