Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    09-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober Het hof van Tielen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zijn dagen dat je probleemloos naar een of andere Europese hoofdstad reist met de trein om daar wat te gaan fotograferen en er zijn dagen als vandaag, dagen waar je eigenlijk niets gepland hebt en je de weersomstandigheden de gang van zaken laat bepalen. We hadden het droog kunnen houden tijdens de wandeling met Phaido deze morgen en enkele buien en evenveel opklaringen later vond ik de tijd rijp om toch maar even de fiets uit de garage te halen. Een uurtje er tussen uit om de vermoeidheid van gisteren wat te counteren en eventueel een leuke fotomogelijkheid te spotten, dat was het plan. Meer inhoud had dat plan niet want het was louter toevallig dat ik richting Tielen fietste. Het Hof - of kasteel - van Tielen zou wel eens een leuk onderwerp kunnen zijn voor de blog vandaag bedacht ik onderweg. Het dateert uit de veertiende eeuw heb ik ooit gelezen en hoewel het enkele malen verbouwd is en de meeste delen ervan wel enkele eeuwen jonger zijn ziet het er toch vrij authentiek uit.
    Je kunt daar evenwel slechts van uit een beperkt aantal posities je onderwerp voldoende in beeld krijgen. Ik kwam dus thuis met enkele shots die erg leken op wat ik al ooit eerder gefotografeerd had. Deze foto van de rechtervleugel, met de oude ophaalbrug vond ik wel iets hebben en daar ben ik dan ook mee aan de slag gegaan om er wat meer sfeer in te brengen in de nabewerking. Ik heb na enig geëxperimenteer de kleurverzadiging een flink eind terug gehaald en voor het vroege herfstgevoel heb ik er ook nog een snuifje sepia in gemixt.


    09-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober Parijs in één dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om vijf uur ging de wekker in huize Pol en Josee. Ik zou samen met schoonbroer Swa naar Parijs gaan om het autosalon aldaar te bezoeken. Best doenbaar in één dag had ik bedacht. Zes uur vier en twintig, de trein in Herentals naar Brussel Zuid. Acht uur dertien, de Thalys naar Parijs. Met de Métro naar Porte de Versailles om naar de nieuwste bolides te gaan kijken. Na de middag toch even de verleiding niet kunnen weerstaan om ook enkele niet te missen Parijse highlights te gaan bezoeken. Place de la Concorde, Obélisque, Champs Elysées, Arc de Triomphe, tussendoor twee halve liter frans bier gedronken in de bistrot Alexandre, een op de Seine drijvende drankgelegenheid aan de gelijknamige brug, prijskaartje 18€ (!!!), Eiffeltoren… nog een geocache opgeraapt daar in de buurt… pffff. Wat is die metro toch fijn als je een dagkaart hebt. Nog snel een pizza in de buurt van de gare du Nord en de omgekeerde weg terug naar huis. Om negen uur weer bij moeder de vrouw, moe, maar voldaan.
    Ondanks de vele gefotografeerde Parijse must-sees, heb ik toch iets van het autosalon gekozen om deze dag te illustreren. Dat was immers de oorspronkelijke kapstok om dit dagje Parijs aan op te hangen. Ik was bijzonder gecharmeerd door de inrichting en de belichting van de Nissan stand, de ook al in Brussel opgemerkte computer-gestuurde lampenhemel van Renault in de achtergrond zag ik in dezelfde kijkrichting en die combinatie vond ik een foto meer dan waard.


    08-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober Het kabouter-pompoenhuisje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    … of is het “ Het pompoen-kabouterhuisje”… ?
    Inwoners van groot Kasterlee dragen hun bijnaam “de pompoenpapeters” met fierheid. Van alle zelfverklaarde pompoendorpen in Vlaanderen en omliggende gebieden zijn wij zonder twijfel het pompoenste. Het is weer oktober en dan hebben wij ieder jaar de pompoenschieterij, de pompoenmarkt, de pompoenweging en de pompoenregatta. De drie dorpskernen zijn telkens weer uitbundig versierd met pompoen-constructies groot en klein, eenvoudig of ingenieus…
    Ook onze kabouters van de bij kinderen uit de regio gekende kabouterberg doen telkenjare hun duit in het zakje qua pompoengekte. Een van hun huisjes wordt met pompoenen versierd en ergens in de gemeente te pronk gezet. Deze avond kwamen we er langs en het was niet geheel toevallig dat ik statief en camera meegebracht had.
    Kabouters en pompoenen, een leuke combinatie.      


    07-10-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober De Melle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de loop van de vooravond ben ik nog eens rond de Melle gaan wandelen met Phaido. Dat was geen toevallige bestemming natuurlijk, er lag daar een multicache die ik nog niet op mijn palmares had staan. En uiteraard combineert deze jongen dan diverse hobbies. Wandelen in de natuur, al dan niet achter de GPS aan lopend, genieten van de vogeltjes, de planten, de bloempjes, de bomen en het groen, de paddestoelen en op z’n tijd de nodige fotos maken van al dat moois, het is weer eens wat anders dan de ganse dag bezig zijn met computers, smartphones, tablets of andere laptops. Het echte leven is toch nog altijd interessanter dan het virtuele…
    Uit de foto-oogst van de tocht koos ik voor deze shot van een natuurgebied dat zeker in deze tijd van het jaar het bezoeken meer dan waard is. Ik heb bewust de compositie erg eenvoudig gehouden en de regeltjes toepassen, daar heb ik ook niks tegen. Opdeling in drie horizontale vlakken met een eenvoudig voorgrond-object op een sterk punt. Zo simpel kan landschapsfotografie zijn.
    O ja, de geocache heb ik tussen al dat gefotografeer door ook gevonden. Geïnteresseerden kunnen dat controleren op de pagina van geocaching.com. Het was de GC42M4W die er vandaag aan moest geloven en mijn log met het relaas van de tocht kun je daar vinden. Mijn geocache-naam zal wel duidelijk zijn…
    J     


    06-10-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober Gele herfstbloemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gaat ineens erg snel met ons weer. Gisteren was het nog zomer en vandaag zitten we midden in de herfst. Zonder dat we het in de gaten hadden waren de blaadjes aan de bomen al aan het verkleuren en op een druilerige dag als vandaag valt dat dan ook ineens op. Spinnen, daar hadden we het eerder deze week al over. Bloemen, struiken, paddenstoelen… de natuur ziet er plots heel anders uit. We zullen er aan moeten wennen dat we in een ander seizoen zijn aanbeland.
    Voor de prachtige herfsttinten die we als fotograaf zo weten te appreciëren is het nog iets te vroeg, maar als je een onderwerp zoekt om je fotohonger te stillen dan vind je ook in deze periode zat mogelijkheden en daarvoor hoef je vaak niet eens ver van huis te gaan. Als je herfst en bloemen in één zin gebruikt dan kom je meestal uit bij chrysanten, maar er zijn er nog andere gelukkig. Neem nu die mooie gele herfstbloemen voor ons raam, die zonder dat we daar iets voor moeten doen, ons elk jaar weer opnieuw komen plezieren. Het was al een beetje aan de donkere kant toen ik me deze avond plots realiseerde dat er een nog helemaal leeg geheugenkaartje in mijn toestel zat te wachten op de dagelijkse megapixels. Het eerste waar mijn oog op viel waren die bloemen. Die gele kleur vind ik altijd best moeilijk om voldoende definitie in te krijgen bij het fotograferen. Ik heb dan ook erg zorgvuldig het toestel op statief gezet, een groot diafragma gekozen voor een kleine scherptediepte, scherp gesteld op de meest linkse bloem in beeld, enkele shots met licht afwijkende waarden gemaakt, de beste er uit geselecteerd en in de nabewerking heb ik uitgebreid gebruik gemaakt van de diensten van Photoshop en Nik-filters tot ik tevreden was met het resultaat.   


    05-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Make it happen for Liv
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Make it happen for Liv”, de benefiet happening voor het dochtertje van een van de dansleraressen van Balance Health Center was een groot succes deze avond. Liv heeft een zeer zeldzame vorm van leukemie, is erg ziek, ligt in het UZ in Gent en om Liv en haar ouders te steunen zijn er al een hele tijd allerlei initiatieven gaande. Die kaderen allemaal in een grote actie “Make it happen for Liv“ en vandaag was het dus de grootse finale. Men kon sponsoren door te lopen of te wandelen à rato van 1€ per kilometer, maar gewoon iets consumeren of doneren mocht ook natuurlijk. De doos voor de anonieme giften had ook veel succes en straks loopt Tim van Balance naar Gent, toch wel zo’n 100 km, als dank en tegenprestatie voor alle deelnemers en gulle schenkers.
    De ernst van de toestand van Liv was natuurlijk niet van dien aard om er een uitbundig feest van te maken, maar toch was het er best gezellig. Er was een bandje, “De mannen van Gisteren” en die wisten de goede snaar wel te raken. Vóór de start van het sportieve deel kwam Tim even het podium op om nog een en ander vertellen. Tim tussen de bandleden… Op dat soort momenten zit ik natuurlijk te wachten… Klik !!!


    04-10-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Kruisspin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Spinnentijd. Eergisteren had ik de plantenspuit nog nodig om de dauwdruppeltjes op een prachtig web een beetje te “helpen” en vandaag hing deze kanjer op nauwelijks 5 meter van onze achterdeur. Deze keer heb ik de macrolens er op gezet om ‘m wat beter in beeld te krijgen.
    Hij/zij hing bewegingloos in het web te wachten op prooi en zo kon ik rustig de tijd nemen om de camera op statief te zetten en nauwkeurig scherp te stellen. Echt gemakkelijk was dat laatste niet want met die lens heb je maar een heel kleine scherptediepte en die dikke spin was altijd wel ergens onscherp… uiteindelijk heb ik het goede compromis gevonden en kan ik leven met dit resultaat.
    Ik vind spinnen sowieso prachtige beesten, nuttig zijn ze ook en er is geen enkele reden om er bang van te zijn, laat staan ze buiten te zetten als je er een ziet in huis, of erger nog ze dood te trappen. Elke mug, vlieg of wat voor ander zoem- of prikbeest dat ze in hun net verschalken hoef ik zelf niet dood te meppen…
    J Meteen nadat ik vond dat ik wel voldoende takes had om er toch zeker één goede uit te kunnen kiezen vloog er trouwens een langpootmug in het web. Ik heb gefascineerd staan toekijken hoe snel de spin er op af dook en hoe de prooi binnen de kortste keren vakkundig verpakt was en klaar om opgepeuzeld te worden…  

    03-10-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober Vrijwilligersfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een feest, speciaal voor alle vrijwilligers, dat is een jaarlijkse attentie die we met plezier in ontvangst nemen om onze inzet te honoreren. Vandaag was het dus vrijwilligersfeest in Lommel. Een etentje en een drankje, meer moet dat niet zijn eigenlijk. Maar er was meer… Een leuk optreden van een cabaretgroep gevolgd door een dansavond met een diskjockey die muziek draaide uit tijden dat je nog melodieën kon herkennen en ritmes zich niet beperkten tot keiharde boenkeboekes. Er kwam op z’n tijd zelfs eens een slow voorbij… Waar is de tijd?
    Dat het leuk was en dat iedereen dikke fun beleefde zouden we kunnen illustreren met tientallen fotos, maar we moeten ons beperken tot deze ene…  


    02-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober Spinnenweb
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was al enkele dagen op het goede moment aan het wachten om achter de spinnen aan te gaan in de tuin. Ik had enkele mooie webben met uit de kluiten gewassen kruisspinnen op mijn “in de gaten houden”-lijstje staan en nu ze voor deze morgen nevel voorspeld hadden dacht ik dat het zover was. Voor één keer ben ik dus eens zeer vroeg uit de echtelijke bedstee gesukkeld en vol goede moed dacht ik aan prachtige nevel-spinrag-fotos.
    Helaas de luchtvochtigheid bleek toch niet van dien aard dat ik de verwachte met dauwdruppels overladen kunstwerkjes te zien kreeg. Niet getreurd evenwel, dan is er altijd nog de nevelspuit die Josee wel eens pleegt te gebruiken om de plantjes en de bloempjes een fris laagje mee te geven. Ik wil graag bekennen dat ik flink geneveld heb voor ik de fotos kon maken die ik in gedachten had. Kenners zullen misschien wel zien dat het geen natuurnevel is maar ik ben er best gelukkig mee.
    Voor ik in de toekomst nog eens zo vroeg opsta wil ik echt wel zeker zijn dat er ook een echte erwtensoep over de Kempen hangt en dan laat ik me wel wekken door het vrouwtje…  maar dan heb ik misschien wel geen zin meer om er uit te komen…
    J          


    01-10-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Vliegende hond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zullen maar niet klagen over het weer tijdens deze septembermaand. Wat een schitterende nazomerdag kregen we weer vandaag! We hebben dan ook uitgebreid van de gelegenheid gebruik gemaakt om de natuur in te trekken. Na de dagelijkse vaste-prik-wandeling langs de Smallebroeken vonden we dat we in de loop van de namiddag het nummer zeven van de serie Bosbergen-geocachen die we vorige week niet te pakken kregen nu ook nog maar moesten gaan plukken. En het werd weer een fijne tocht. Het gebied kenden we uiteraard al en zo konden we enkele ommetjes inlassen waarvan we wisten dat er fotomogelijkheden waren. We kwamen niet geheel toevallig langs deze zandduin waar Josee wel een wedstrijdje wilde lopen tegen Phaido… ongelijke strijd natuurlijk. Voor het fotoplezier heb ik ze het enkele keren laten overdoen ( J )... en ik heb er wel enkele leuke shots aan overgehouden. Onze vliegende hond had al van in de start een flinke voorsprong…         


    30-09-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 september Trein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Treinen, het heeft iets fascinerends voor de doorsnee-amateurfotograaf. Ook binnen onze fotoclub zie ik ze regelmatig voorbij komen als er weer eens nieuw werk wordt getoond. Vaak is dat dan in een foto die, middels een ietwat langere sluitertijd, beweging en snelheid in beeld wil brengen… een beetje zoals ik hier ook weer geprobeerd heb.
    Nu was dat in dit geval niet eens zo extreem lang: 1/3 seconde… voldoende evenwel om het effect dat ik zocht ook te vatten. Enkele bedenkingen heb ik wel bij dit beeld.
    Zo geldt als regel dat je de beeldstabilisatie uitzet als je fotos maakt vanaf een statief, maar de voorbij denderende trein veroorzaakte zoveel trillingen dat de opname, ondanks zorgvuldig op voorhand naar een bepaalde plek focussen met een heel klein diafragma (f22), bij vergroting niet echt gestoken scherp is. Dan vraag ik me af of je bij voorbij denderende treinen en vergelijkbare aardbevingen die stabilisatie alsnog wél moet ingeschakeld laten. Voorts merkte ik tot mijn verbazing  op hoe zo ongeveer iedereen die deze foto voor het eerst zag meende dat de trein net voorbij was terwijl ik er wel zeker van ben dat ie nog naar me toe komt… ik was er zelf bij… Eigenaardig. Interessant genoeg om de foto even met andere ogen te bekijken… als ie vragen oproept is het toch al iets meer een goede foto toch? Dat is ook zo een van die regeltjes…
    J          


    29-09-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september Old-timer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een middag geocachen en wandelen in de natuur zaten we op het terras van café De Kroon in Lommel te genieten van een welverdiende verfrissing toen mijn oog viel op deze old-timer die een eindje verderop geparkeerd stond. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, liet de vrienden even in de steek en wilde dat wel eens langs alle mogelijke andere kanten bekijken. Er hing een briefje op de voorruit waarop geschreven stond: ”Staat geparkeerd voor trouwfeest“. Foto links, foto rechts, foto uit een hoog standpunt, foto uit een laag standpunt… toen ik voldaan terug achter mijn Duveltje zat op het terras zag ik enkele minuten later dat de politie er aan kwam in gezelschap van een takelwagen en dat ze aanstalten maakten om de schoonheid weg te slepen. Zonder de precieze omstandigheden, redenen en inbreuken te kennen mag ik uiteraard niet oordelen omtrent deze actie, maar ik vind het alleszins onwaarschijnlijk dat iemand last zou gehad hebben van een daar geparkeerd voertuig. Bij mijn weten is daar ook geen parkeerverbod op zondag. Maar goed, misschien was er wel een verdacht pakje gesignaleerd op de bestuurderszetel, je weet maar nooit is deze ISIS-tijden… met enige creativiteit kunnen we nog wel wat andere mogelijke redenen bedenken. Feit is dat de takelwagen binnen de kortste keren zijn werk gedaan had en dat de old-timer uit het straatbeeld verdwenen was… en een bruiloftsfeest vakkundig verknald neem ik aan. Ik heb van de wegsleepactie ook fotos gemaakt uiteraard, een beetje stiekem weliswaar, je moet de politie niet nodeloos voor de kop stoten he… maar ik vond toch dit plaatje van een ongestoord op een rustig plekje staande beauty net iets mooier.            


    28-09-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Historische rondrit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het oorlogsverleden van onze kontreien krijgt de laatste tijd weer enorm veel aandacht. Er zijn uiteraard de vele herdenkingen, plechtigheden en evenementen rond 100 jaar Grote Oorlog maar het is ook 70 jaar geleden dat D-day plaatsvond en dat wij bevrijd werden van de Duitse bezetting. Om dit te gedenken was er vandaag een historische rondrit van een militaire colonne doorheen onze streek en naast enkele plechtigheden op bijzondere plaatsen, zoals het Brits militair kerkhof in Kasterlee en de gedenksteen in Geel Ten Aard, kon je aansluitend op die plaatsen ook de voertuigen wat beter gaan bekijken. 
    Wij hadden natuurlijk de camera meegenomen en kwamen thuis met een karrevracht fotos van jeeps, tanks, vrachtwagens, pantservoertuigen en uiteraard ook het erbij horende personeel. Zowel rollend materiaal als de kledij van de militairen waren verrassend authentiek en we hebben alle respect voor de mensen – hobbyisten – die hier mee bezig zijn.
    Deze luxe wagen voor een twee-sterren-generaal was een vreemde eend in de bijt tussen alle zwaar materieel. De figuranten misstaan helemaal niet op het plaatje. De Belgische nummerplaat vind ik dan weer wél een dissonant…        


    27-09-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september Snoepjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feest in huize Pol en Josee. Het is precies één jaar geleden dat Phaido ons gezinnetje kwam vergroten. Nogal vanzelfsprekend dat het vandaag over onze trouwe viervoeter zou gaan.
    Als wij ’s vrijdags binnen ons engagement als vrijwilligers gaan wandelen met de bewoners van woon- en zorgcentrum Hoevezavel in Lommel mag Phaido mee natuurlijk. In Hoevezavel hebben ze ook twee huishonden, een zwarte labrador Otti, een teefje, en de gouden retriever Quinten, een reu… nu ja, eigenlijk is het bijna een witte retriever… Dan merk je dat er binnen de hondensamenleving ook goede en minder goede relaties bestaan, vriendjes en rivalen. Met Quinten kan Phaido erg goed opschieten, maar de houding tegenover Otti is erg onderkoeld, redelijk vijandig zelfs en dat is wederkerig. Als het vrouwtje snoepjes uitdeelt gebeurt dat op een ogenblik dat Otti niet in de buurt is en dan komen Quinten en Phaido zij aan zij zittend braaf om hun hapje vragen. Otti krijgt dan achteraf elders ook wel iets, maar met z’n drieën samen… dan zit het er bovenarms op….           


    26-09-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september Smakelijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je ziet het goed, dit is inderdaad een paardenvijg, stront om het maar eens met enige gevoelswaarde te zeggen. Of ik dit mooi vind? Neen, natuurlijk niet, en de foto pretendeert ook niet naar een prijs te dingen door zijn kompositie, kleurenrijkdom of originaliteit. Of ik dan iets tegen paarden heb? Neen, ook niet, paarden zijn trouwe, edele, aanhankelijke dieren… Ik kan me wel druk maken over het feit dat sommige paardeneigenaars denken dat de grote hoop die hun dier produceert en op de openbare weg deponeert daar zo maar mag blijven liggen. Als wij met onze hond gaan wandelen worden wij geacht hondenpoepzakjes bij te hebben en netjes de drollen op te ruimen. Niemand spreekt ooit over paardenpoepzakken en toch is de hoop die meestal midden op de weg blijft liggen vele malen groter dan wat onze Phaido achterlaat. De heren ruiters gaan er blijkbaar van uit dat anderen alles wel zullen opruimen of dat de rotzooi vanzelf zal verdwijnen zeker?  Je zult er als motorrijder maar met je voorwiel in terecht komen in een bocht…
    In het centrum van Lichtaart was het weer vandattume vandaag. Vlak bij de Wannes lag er nog maar eens een uitgebreide verzameling vieze bruine overlast. Een of andere alerte voorbijganger had er, bij wijze van grap neem ik aan, enkele plastic friet-vorkjes ingestoken… Smakelijk !!!       


    25-09-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september Fotoshoot for Liv
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen we deze namiddag Julieke afzetten bij Balance Health Center voor haar danslessen zagen we dat er achteraan gefotografeerd werd. Dan is de nieuwsgierigheid van deze jongen gewekt en gaat ie natuurlijk even kijken. Bleek dat er een fotoshoot gaande was in het kader van de actie “Make it happen for Liv”.
    Eerst even enige duiding. Liv is het dochtertje van Sofie en die is dan weer een van de dansleraressen bij Balance. Liv heeft een zeer zeldzame, ernstige vorm van leukemie en is erg ziek. Ze verblijft al een hele tijd in het AZ in Gent. Om Liv en de familie te steunen vinden er allerhande acties plaats, op zaterdag 4 oktober is er trouwens een groot evenement en ook daar kan iedereen komen steunen door gesponsord mee te lopen, te wandelen of gewoon daar te zijn en iets te doneren of te consumeren. Als je op die dag nog niks gepland heb zou ik zeggen: allen daarheen om 18 uur, ik zal er ook zijn.
    Deze namiddag stootte ik dus op een andere uiting van creativiteit rond sponsorwerving. Ouders konden een fotoshoot van 20 minuten boeken voor hun kinderen en de opbrengst zou integraal gaan naar “Make it happen for Liv”. Er was een leuke set opgebouwd met belichting en ik vroeg beleefd of ik ook enkele fotos mocht maken. De mama van de kids zegde meteen dat ze het niet erg vonden. Zonder de fotografe van dienst te storen probeerde ik van in de achtergrond en over de schouders ook enkel shots maar als snel merkte ik dat mijn collega daar niet erg van gediend was. Ze liet dat ook al dan niet subtiel merken. Dat begrijp ik volkomen, ik zou het waarschijnlijk ook niet leuk vinden als pottenkijkers mij komen storen in mijn werk. Ik heb me dan ook maar zonder verdere kommentaar snel teruggetrokken. Ik had wel al enkel mooie opnames. Ik ken noch de mama, noch de fotografe, noch de kinderen, maar ik neem aan dat ik voor het goede doel en voor de publiciteit er eentje in mijn blog mag gebruiken.


    24-09-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 september Snepkensvijver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was gisteren een nieuwe serie cachen verschenen op de site van geocaching-dot-com, vlak bij de woonst van zoonlief Michael. Die zouden we vandaag samen eens gaan ontdekken. In de loop van de namiddag dus naar Herentals gefietst en na schooltijd trokken we de bossen in. Kleinzoon Jefke en zijn vriendje Flor gingen namelijk ook mee en met zo’n sterk team kon het niet anders dan dat we alles binnen een mum van tijd gevonden hadden. Hoera voor ons!
    Terug naar huis fietsend gaat de route langs de Snepkensvijver en dan is de roep om even langs de vogelkijkhut te gaan sterker dan het verlangen om zo snel mogelijk bij moeder de vrouw te zijn en de benen onder de tafel te steken. Weinig vogels te zien evenwel…. Dan maar van het mooie avondlicht geprofiteerd om een panorama van het landschap te maken.  


    23-09-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september Lichtaart Kermis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was een tijd dat Lichtaart Kermis een van de hoogtepunten van het jaar was, of beter gezegd: twee van de hoogtepunten, want zowel in juli als in september was het een lang weekend feest. De juli-kermis is ondertussen al enkele jaren geleden afgevoerd en ook de zogezegd “grote” september-kermis is op sterven na dood. Ik had donderdag vóór de vergadering van de fotoclub al wel gezien dat er een danstent werd opgebouwd en vrijdag kwamen er nog enkele kramen, een paardenmolen en zowaar een schuifaf bij, maar ook bij de foorkramers leek er nog weinig animo te zijn om hier een leefbare bedoening van te maken.
    Om eerlijk te zijn is het ganse kermisgebeuren me ontgaan gedurende het weekend – we hadden wel wat anders te doen – en het was pas deze namiddag toen ik de traditionele maandagse kermis-smoutebollen wilde gaan halen aan de kraam dat ik constateerde dat er helemaal geen kraam meer was dit jaar… Maar de enkele attracties die er wel stonden waren geopend en dus vatte ik het plan op om in de avond, tijdens het blauwe uurtje enkele sfeer-fotos te komen maken.
    Half negen deze avond: er is nog één paardenmolen en één speelgoed-viskraam waar een beetje licht brandt, werklicht. De kermis is voorbij, er zijn nog nul bezoekers en de boel wordt afgebroken. Uit een gesprek met een mistroostige uitbater leid ik af dat het ook voor hem de laatste keer is dit jaar.
    Lichtaart Kermis… einde verhaal denk ik.
    De opname is uit de hand genomen met ISO 6400, 1/60 en f6,3. Helemaal ruisvrij en gestoken scherp is ie dus niet, maar ik wilde de misschien wel laatst mogelijke foto van een uitdovende traditie niet laten schieten…   


    22-09-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september Paardenrennen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paardenrennen, dat situeer je als buitenstaander in Oostende, de Wellingtonrenbaan, daar hebben we allemaal wel eens van gehoord. Waregem Koerse nog zo een link die we wel kunnen leggen. Ascot, ergens in Engeland zou misschien ook een belletje kunnen laten rinkelen… maar Geel Ten Aard… Het Langeriethof? Neen toch…
    We hadden het uiteraard al eerder gezien, vanaf de kanaaldijk als je er langs fietst of aan de Langerietdijk vanaf de andere kant, er ligt daar een ovaal waar we wel eens paarden gespot hadden, een paardenliefhebber met een privé-oefenrenbaan dachten we, dat hadden we al eerder gezien in onze Kempen waar tegenwoordig meer paarden dan koeien lijken te zijn…  
    Vandaag waren we in de namiddag nog even naar de Kasseman gereden, iets verderop, om wat uit te waaien met Phaido en toen we terug naar huis keerden leek het alsof we plots doorheen de parking van een groot internationaal paardenconcours reden, zo druk was het er. Onze aangeboren nieuwsgierigheid verplichtte ons om de wagen ook maar te parkeren en gewapend met camera en telelens eens te gaan zien of daar iets te fotograferen viel… en of !!! Cijfertjes, namen, gegevens… ik heb er geen idee van, maar een keuze maken uit de vele opnames die ik maakte was niet makkelijk. Dit is er eentje uit race nr 14, zes deelnemers aan de race, zes paarden in draf, verbeten blikken in de bocht… zo zie ik de foto-mogelijkheden graag voorbij komen.      


    21-09-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september De Kaliebeek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zag er deze middag ondanks de twijfelachtige weersvoorspellingen toch redelijk goed uit om te gaan fietsen. Ik was dan ook vol goede moed vertrokken zonder me te bekommeren om extra regenkleding of wat voor andere bescherming dan ook. Met de wagen binnendoor van Tielen naar Achterlee… dat lukt niet, maar met de fiets kan je er wel geraken, dan moet je toch de weg kennen, het is een zandwegel nauwelijks de naam fietspad waardig. Je rijdt er een stuk langs de Kaliebeek, in dit seizoen tussen de maisvelden en de knotwilgen en het ziet er allemaal heel landelijk, groen en idyllisch uit. Nogal snel leek het er op dat ik toch een nationale drache over me heen zou krijgen want in een mum van tijd waren er dreigende wolken en ik zag zowaar een gordijn van zonneharpen die naderende nattigheid leken aan te kondigen. Ik heb geprobeerd dat vast te leggen voor ik ijlings richting huis terug draaide. Tien minuten later bleek dat helemaal niet nodig te zijn want zo snel als de dreiging gekomen was, zo snel klaarde het ook weer uit en het bleef de rest van de namiddag droog. Benieuwd of onze weersvoorspellers het morgen weer even mis hebben want we zijn van plan nog eens met die andere fiets er op uit te trekken, die zware, die met een 1100cc-motor…


    20-09-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs