Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    18-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Koningspage
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zijn hier aan het Gardameer zoveel dingen om te bekijken en te fotograferen. De mooie stadjes en dorpen met vaak eeuwenoude gebouwen en kunstwerken, de bergen, het meer met de bootjes, de vogels en de zonsop- en ondergangen, niet de vergeten de vele mooie madammen op het strand en de kleinkinderen natuurlijk, even zovele potentiele onderwerpen om de hele dag met je vinger aan de sluiterknop van de camera te zitten.
    Als je dan ’s morgens even het binnenland intrekt om Phaido in alle rust zijn natuurlijke behoeften te laten doen zonder er met poepzakjes achteraan te moeten lopen en je wandelt langs een wijngaard door een weelderige bloemenpracht, dan zie je plots deze prachtige grote vlinder van een mij tot zonet zeer onbekend merk…. Ja, meteen klik natuurlijk. Ik ben geen  vlinderoloog maar een koninginnepage was het volgens mij alvast niet, die kende ik, want had ik al eens gefotografeerd, hij was wel even groot en had ook van die aanhangseltjes achter aan de vleugels. Enig opzoekwerk op het net leerde me dat we hier dus te maken hebben met een koningspage, die zijn er ook blijkbaar… De koningspage is trouwens niet het mannetje van de koninginnepage, zoals ik in eerste instantie abusievelijk concludeerde, je hebt dus mannelijke koninginnepages en vrouwelijke koningspages. Tja, wij mensen hebben tenslotte ook ladyboys en dragqueens, hoewel ik daar minder mee op heb dan met vrouwelijke koningspages.
    J  


    18-08-2014 om 23:30 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus Genietend van de avondsfeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is me het dagje wel geweest. Deze morgen zijn we al erg vroeg naar de luchthaven van Bergamo gereden om dochterlief te gaan op halen samen met drie kwart van haar kroost. Om 7h55 zouden ze daar landen en dat betekende dus de wekker zetten om 5h45. Alleen Nicolas verkoos in Belgie te blijven om samen met zijn papa de continuiteit van de boerderij te verzorgen. Na een terugrit  naar Lazise met het nodige Gardameer fileleed zijn we een flink stuk van de dag bezig geweest hun kampeer-accomodaties op te bouwen.
    Pas in de loop van de avond vonden we tijd om even met Phaido naar het stadje te trekken voor wat sfeerproeverij. De zonsondergang en het mooie kleurenspel van de avondlucht leende zich daar uitstekend toe, tot groot plezier van de amateurfotograaf in mij.
    Bij deze opname had ik mezelf zo gepositioneerd dat de zon precies achter het hoofd van Josee zit. Met zulk sterk tegenlicht moest ik dus wel flitsen om de voorkant ook een beetje behoorlijk belicht te krijgen. Het resultaat mag er best zijn, al zeg ik het zelf. Het vrouwtje lijkt wel heilig met die aura rond haar hoofd… of dat in werkelijk ook zo is laat ik in het midden
    J.  


    17-08-2014 om 23:34 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    16-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus Avond over het haventje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het haventje van Lazise, sedert wij er in de zeventiger jaren voor het eerst kwamen met onze eigen kinderen is er nog helemaal niets veranderd. Nu de kleinkinderen er bij zijn voel ik me ineens 35 jaar terug geflitst in de tijd. Ik zou eigenlijk wel eens een foto van uit die jaren langs een van nu willen leggen en los van de fotokwaliteit zou je er weinig verschil in zien. Dezelfde sfeer, dezelfde stemmige avonden, dezelfde gezellige drukte, hetzelfde decor natuurlijk… zelfs de kleinkinderen lijken als gegoten op hun ouders… sommige boten zijn weliswaar herkenbaar als daterend uit recentere tijden maar al bij al is dit een plek waar de tijd heeft stil gestaan. Na een heerlijk eerste avondmaal in een van de vele restaurantjes, overgoten met de nodige hugos en wijntjes, borrelde de romantiek weer op toen ik onderweg naar La Mimosa hier voor de zoveelste keer onder de indruk geraakte van de unieke locatie. Avondfoto dus… probleem: geen statief bij… oplossing: camera op een bank leggen en goed vast aandrukken zodat de sluiter toch drie seconden open kan.


    16-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus Zillertal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hadden er voor gekozen deze keer de reis naar Italie in twee dagen op te splitsen. De eerste keer dat Phaido zo’n lange tijd in de wagen moest zitten wilden we het wat rustig aan doen. Hij doorstond de test met verve. Bij elke tussenstop wipte hij fris en monter uit de exclusief voor hem voorbehouden kofferruimte en hij verteerde de kilometers alsof hij al jaren een geroutineerde Europa-reiziger was. Toen we aankwamen in het Zillertal – dat leek ons een fijne plek om te overnachten – was hij zonder twijfel het fitste van ons drieen…
    Het was trouwens behoorlijk koud in Uderns, en nat... Buiten in de overdekte Biergarten van het hotel zaten we warempel helemaal alleen. Aperitiefje voor het vrouwtje en aperitiefje voor het baasje die even iets verder op was gaan staan om de foto te maken. Phaido profiteert natuurlijk meteen van de gelegenheid om baasje zijn plaats in te nemen…
    Er was toch wel volk in het hotel, maar die allemaal hadden wijselijk besloten maar binnen te blijven, iets wat rond etenstijd ook niet helemaal onlogisch is. Wij zullen morgen zorgen dat we zo snel mogelijk aan het Garda Meer zijn en hopen dat het daar beter weer is.     


    15-08-2014 om 23:08 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus Laura de boompoes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op bezoek bij dochterlief en gezinnetje in Wuustwezel is er altijd wel iets te fotograferen. Zijn het niet de kleinkinderen dan hebben ze ook nog een uitgebreide veestapel en de natuur in de omgeving is er ook al niet verkeerd. Dat Laura Jr., een van de huispoezen, vandaag mijn onderwerp zou worden was wel erg onverwacht.
    Phaido, mijn beste vriend en trouwe gezel tijdens mijn tochten, was mee richting stallen en weiden gelopen en de ontmoeting met het poesje resulteerde niet meteen in een gezellig onderonsje, integendeel. Katten en honden… da’s zoals water en vuur he. Laura had geen oog voor de vriendelijk kwispelende staart van Phaido en ze interpreteerde dat zeker niet als een verzoenend vredesteken. Binnen de kortste keren zat ze al blazend in een boom. Zelfs nadat ik een verbouwereerde Phaido aangelijnd had en weg geleid, kon of wou ze er niet meer uit… Tja, eerst haalt de amateurfotograaf dan zijn toestel uit de tas natuurlijk en na de nodige shots hebben we ettelijke pogingen gedaan om het beestje weer veilig beneden te krijgen. Gelukkig zat ze niet al te hoog. Enkele schrammen later is dat ook gelukt en kon Laura in de veilige armen van kleindochter Marie Leen uit de potentiele gevarenzone weggedragen worden.


    14-08-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus Koeien in de Smallebroeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ondanks de sombere voorspellingen hebben we vandaag hier in de Kempen weer geen druppel regen gezien. Ik heb me deze morgen bij een heerlijk precies-goed-weertje nog eens bezig gehouden met een van mijn fotografische dadas, nl. de panoramafotografie. Ik bedoel dan niet gewoon met een compactje eens van links naar rechts bewegen terwijl je de sluiterknop openhoudt maar een aantal volle resolutie opnames in een programma samen stitchen tot een giga afbeelding. Deze bewerking is samengesteld uit 12 staande fotos en om ‘m in zijn volle glorie te kunnen zien zou je monitor 6 m breed moeten zijn. Het is dan ook een beetje jammer dat in deze blog het maximaal toegelaten uploadformaat 1,5 Mb is - ik heb mijn werk dan ook behoorlijk moeten verkleinen -  en dat doet het kijkplezier een beetje onrecht. Toch wil ik hem als foto van de dag gebruiken omdat ie op het einde van het jaar zoals alle andere weer in een album zal belanden en dan zal dat over twee vlakliggende paginas zijn.


    13-08-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 augustus Jean, de one-man-band
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn ondertussen al een hele tijd muzikant-af. Na een lange beroeps-carrière waren de reunies met The Lonely Boys, een van mijn eerste bandjes, uit de sixties, de laatste stuiptrekkingen van mijn muzikale aspiraties. Nu we daar ook definitief een punt achter gezet hebben wil dat niet zeggen dat we geen vrienden meer zijn, integendeel. We houden kontakt, en als het effe kan komen we ook regelmatig samen. Met Eddy die in Gambia woont en met Jack uit Omaha Nebraska is dat niet voor de hand liggend. Jack was deze week weer eens in het land, voor zijn werk… en zo konden we met zijn vieren - helaas deze keer zonder Eddy - toch een dagje gezellig bijpraten, bijtafelen en bijdrinken. Toetsenist Jean wilde bij die gelegenheid persé zijn nieuwste speeltjes tonen. Waar is de tijd dat keyboard-spelers met een muur van synthesisers voor hun neus op het podium stonden? Tegenwoordig heb je daarvoor alleen een draagbaar klaviertje nodig, via blue tooth, draadloos dus, verbind je dat met een gecombineerde geluidenbank-sequencer-module, voeg daarbij een tablet met loops, samples en andere slimmigheden en een klein mengtafeltje, alles samen in een niet eens zo grote flight-case en je bent klaar om als one-man-band het podium op te stappen. De demonstratie was alleszins overtuigend.


    12-08-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus De kapster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een van de vervelende nevenaspecten van ouder worden is dat er regelmatig relaties wegvallen. En dan bedoel ik niet alleen dat er in je kennissenkring mensen overlijden maar ook dat lieden waar je beroepsmatig mee te maken krijgt plots hun beroep niet meer uitoefenen. Zo zie ik met schrik de dag tegemoet dat onze tandarts er mee ophoudt, de man is al in de zeventig en hij verzorgt onze bijtertjes al meer dan 40 jaar. Onze huisarts is nog zo iemand die binnen afzienbare tijd van een verdiend pensioen zal gaan genieten. En mijn kapper Jef heeft per 1 juli de deuren definitief gesloten… Dan moet je op zoek naar alternatieven.
    Het vrouwtje insinueerde dat Anniek,het kapstertje dat voor haar aan huis komt, ook wel mannen knipt... Na veel overredingskracht van mijn schatje wilde ik het wel eens proberen. De wiskundige zekerheid dat Jef van mijn steeds schaarser wordende begroeiing elke keer weer het allerbeste maakte werd vervangen door de twijfel aan de kennis van de anatomie van ouder wordende mannen, die ik Anniek toedichtte. Maar ach, zoveel is er niet meer om te verknoeien tenslotte…
    J Een lief jong ding die in je haren zit te friemelen, geef toe, er zijn ergere dingen in het leven. En Anniek is alleszins veel mooier dan Jef…
    Tijdens het knippen kreeg ik ook nog eens een telefoontje. Josee kwam met het toestel aangelopen, in de andere hand de fotocamera… Jack uit America, tja, die kon ik niet laten wachten toch? Zo zie je me in onze badkamer op een stoel zitten met een wachtende kapster achter me terwijl ik de GSM tegen mijn oor heb. En dan te weten dat ik de eerste ben om constant grappen te maken over de alomtegenwoordigheid van mobieltjes, smart-phones en de verslaafdheid van een hele generatie aan die dingen. Ik wil terloops toch ook nog even vermelden dat Anniek met brio geslaagd is in het wegwerken van mijn scepticisme...

     


    11-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 augustus Asbak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is zonder enige twijfel het meest onnuttige cadeau dat wij ooit gekregen hebben. Ik wil verder niet uitwijden over de herkomst maar feit is dat zowel Josee als ikzelf, kinderen en uiteraard ook de kleinkinderen fervente niet-rokers zijn. Het ding heeft een tijdje doelloos in de living op een salontafeltje gestaan, daarna is het verhuisd naar het binnenste van een of andere kast en tenslotte werd het daaruit weer opgedolven toen we beslisten buiten, op de tafel onder de pergola, toch maar een asbak te plaatsen voor het geval een gast er onverhoopt aan moest denken een stinkstok op te steken. Want laten we wel wezen, binnen in huize Pol en Josee wordt niet gerookt.
    Meestal staat ie er werkloos bij want zowat iedereen uit onze kennissenkring die vroeger rookte heeft de wijze beslissing genomen daarmee te stoppen, maar occasioneel komt er nog wel eens een verstokte volhouder voorbij. Tja, onze gastvrijheid beperkt zich dan tijdelijk tot de buitenkant van de achterdeur
    J.
    Toen ik deze namiddag, een beetje mistroostig door de alweer neergutsende nattigheid, een uitlaatklep voor mijn cameraverslaving zat te zoeken, bedacht ik plots dat het eigenlijk best een fotogeniek voorwerp is. Camera op statief geplaatst, klein diafragma voor grote scherptediepte en een summiere oefening in objectfotografie resulteerde in dit plaatje.
    Voor de geïnteresseerden: f 22 – ISO 100 – ½ sec. Nabewerkt met Nik Color Effex Pro4 Preset Dark Contrast #3


    10-08-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 augustus Waterpret
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ieder jaar ging het vrouwtje samen met een aantal Lommelse vriendinnen naar Rimpelrock in Hasselt. Het evenement heeft ondertussen een andere naam – voortaan heet het Summer-Swing – en ook de formule is behoorlijk veranderd. Daardoor hebben er toch wel behoorlijk wat bezoekers afgehaakt. Van de omvangrijke oorspronkelijke groep zijn ze nog met zijn tweeën overgebleven om het alsnog ook dit jaar weer maar te proberen. Ik heb mijn schatje deze morgen dan maar naar Lommel gebracht van waar ze met hartsvriendin Lieveke richting Hasselt trok. Ze zouden zich wel weten te vermaken vertelden ze nog…, dat deden Phaido en ik ook de rest van de dag !!! We begonnen met een wandeling langs het kanaal in de Barrier, dan naar de Lommelse Sahara, een ommetje door Noord Brabant om enkele geocachen te plukken, vervolgens een rondje Zilvermeer en ook daar kwam de wandel-GPS van pas. Zoekend naar de GC54YDW – die we niet vonden trouwens, so what? – bevonden we ons aan de doorvaart tussen het Zilvermeer en het verbindingskanaal Dessel-Kwaadmechelen en daar was er op deze toch wel mooie dag behoorlijk wat waterpret-activiteit. De Zander vol feestvierders kwam voorbij gevaren, jetskis, speedboten, een enkele zeiler en de nodige jachten konden we zien evolueren op zeg maar een kwartiertje tijd, en dan had je natuurlijk ook de waterskiers van de Desselse Waterskiclub die tot hier komen om te draaien. Fotomogelijkheden zat dus, ik heb uiteindelijk iene miene mute moeten doen om er eentje uit te kiezen…      


    09-08-2014 om 23:42 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 augustus De girls van Grease
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens de vakantieperiodes ligt ook bij danscentrum de activiteit helemaal stil. Toch wordt er voor de jeugdige danseresjes op zijn tijd nog wel een en ander georganiseerd. Zo mochten we vandaag het resultaat van een vierdaagse dans-stage gaan bekijken. In die korte periode knutselden ze een geweldige eigen voorstelling van de musical Grease in elkaar. Girls versus boys tot de liefde overwint, het verhaal is voldoende gekend, de zang was live en de dans-scenes moesten niet onderdoen voor die van de echte professionals. De jongens – allemaal vertolkt door jonge dametjes trouwens – zagen er levensecht en geloofwaardig uit maar toch was het niet meer dan normaal dat ik voor deze groepsfoto koos voor de vrouwelijke helft van de cast. Julieke, met de groene jurk, vertelt hier aan Sandy dat ze nu eindelijk maar eens een blitse outfit moet aantrekken om haar John Travolta voor zich te winnen…      


    08-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 augustus Vlinder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Macrofotografie is vaak de reddingsboei als ik weer eens weinig tijd heb om op fotojacht te gaan. Een onderwerp vind je altijd wel, is het geen bloemetje dan ga je maar voor de insectjes en als de onverwachte vergrotingen van alledaagse gebruiksvoorwerpen op zijn dan kun je nog altijd terecht bij de libellen en de vlinders.
    In de begroeiing aan de zonnekant van het paadje door het bos waarlangs we vertrekken voor onze dagelijkse wandeling zien we regelmatig allerhande vlindersoorten rondfladderen. Het was dan ook redelijk voor de hand liggend dat ik vroeg of laat daar mijn oog eens op zou laten vallen om mijn dagelijkse portie fotoplezier te plukken. Ik had niet eens de macrolens in de fototas deze morgen maar met de tele gaat dat ook. Tussen de kleine vosjes, de gehakkelde aurelias en de zandoogjes koos ik voor dit groot koolwitje als onderwerp. Met 420 mm kon ik wat afstand houden zodat ie ongestoord bleef zitten en als neveneffect werd de achtergrond mooi onscherp en rustig. De contrasterende bloemetjes horen er helemaal bij, want dat is nu eenmaal de habitat van deze soort.    


    07-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 augustus Roodborstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gelukkig begon de dag nog droog, zodat we zonder regenkledij of paraplu ons rondje Smallebroeken konden afwerken deze morgen. Terug thuis gekomen bleef ik nog een tijdje met de camera onder de pergola zitten en dit roodborstje dat ik al enkele weken regelmatig kan observeren in onze tuin was ook weer present. Ik ga er van uit dat het steeds hetzelfde vogeltje is want ze zijn erg territoriaal naar het schijnt en ze verdedigen hun domein nogal agressief. Hij leek ook helemaal niet bang want toen ik met de telelens op mijn toestel dichterbij kwam bleef ie gewoon zitten. Met zijn pientere donkere oogjes bleef ie me wel in de gaten houden, maar ik was helemaal niks slechts van plan, gewoon enkele keren klikken…


    06-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus Strandwandelaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als de weersvoorspelling enkele dagen op voorhand een redelijke zekerheid geeft op een mooie en zonnige dag hou je ons niet aan huis. Deze keer hadden we samen met schoonbroer Swa, zijn vrouwtje Monique en dochter Jill weer een dagje zee gepland. Vandaag kozen we voor Zeeland, niet alleen voor de afwisseling, maar ook omdat daar nog ruimte is om de hondjes op het strand te laten rennen. Via de Oesterdam, de Krammersluizen, en Bruinisse – overal tussenstops en fotos – belandden we uiteindelijk in Ouddorp voor een fikse strandwandeling. Strikt genomen is Ouddorp trouwens al niet meer Zeeland maar Zuid Holland, maar dat detail doet er wat ons betreft nauwelijks toe.
    Deze foto van Swa die met de schoenen in de hand langs de waterlijn wandelt zou de indruk kunnen wekken dat het een behoorlijk industriele omgeving is daar, maar niets is minder waar… Door de foto met een pittige telelens te maken wordt alles in de verte samengeperst en de vage contouren van de haven van Rotterdam in de achtergrond komen op die manier net iets prominenter in beeld, in wekelijkheid was het slechts een nauwelijks storend detail op meer dan 10 km afstand in vogelvlucht.
    Na een ommetje over de Zeelandbrug – alweer fotos
    J - en een heerlijk avondmaal in een restaurant in Colijnsplaat verliep ook de rest van de terugreis voorspoedig zodat we alweer kunnen terugblikken op een geslaagde dag. Facebook-vrienden weten dat ze zich binnenkort weer kunnen verwachten aan een nieuw album.


    05-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 augustus Ontsnappingskoningin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze jongedame is de ontsnappingskoningin van de Smallebroeken, de miss Houdini van het plaatselijke schapenbestand. Het was deze morgen al de tweede keer deze week dat we haar tegenkwamen tijdens de wandeling, parmantig over de zandweg lopend in plaats van 100 m. verderop samen met haar gezellinnen achter de omheining rustig te grazen. Ik neem tenminste aan dat het dezelfde is als vorige woensdag. Zelfde snuitje, zelfde grote ogen, zelfde jas, zelfde schoeisel… het zal wel… Ik heb ook de foto die ik er toen van maakte vergeleken met deze trouwens, zeer gelijkend. We hebben ook deze keer met zijn drieën, het vrouwtje, Phaido en ikzelf, het stoute wicht weer naar veiligere oorden gedreven en de afsluiting van de wei terloops ook nog eens goed bekeken. Maar daar was op het eerste zicht niets verkeerd mee. Als we de boer binnenkort nog eens zien zullen we hem vertellen dat er een zeer eigenwijze madam rondloopt in zijn kudde, eentje die een geheime ontsnappingsroute kent.         


    04-08-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 augustus Collega Geocachers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zat rustig voor mijn computer enkel fotos te fatsoeneren toen ik een telefoontje kreeg. Goede vrienden, collega geocachers uit Lommel, waren in de buurt enkele dingen aan het zoeken en ze hadden daar enige problemen mee. Meer was er niet nodig om me vijf minuten later als adviserend lid van het Limburgs team te zien meelopen in hun zoektocht. In de omgeving van Lichtaart en Kasterlee zijn er nauwelijks nog cachen die ik niet gevonden heb en ik vond het dan ook fijn eens mee te wandelen met lieden die veel meer ervaring hebben dan ikzelf en die, naar ik merkte, ook wel eens op de sukkel zijn. Meer dan enkele corrigerende tips geven zou ik niet doen had ik me voorgenomen, dat wilden ze ook niet trouwens, maar mijn terreinkennis kwam wel van pas om ze er o.a. terloops op te attenderen dat er vlakbij nog een tradje ( = traditionele geocache ) verborgen zat dat ze niet in hun planning hadden opgenomen. Ze moesten dan wel door de - gelukkig droge - bedding van de Rulloop en dat wilde ik best fotograferen…  
    De professionele benadering van de overtocht was een fotoshoot waard vond ik. Anne Marie had Jackie middels enkele liefdevolle stoten onder zijn achterste geholpen om boven te geraken waarop Jackie op zijn beurt een stevige tak bereid vond om te fungeren als veilige grip om Anne Marie omhoog te hijsen.         


    03-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 augustus Plas, volgens Phaido een zwembad...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ze zijn er nog, maar je moet ze weten te vinden, de plekjes waar je zelfs in het week-end rustig en ongestoord een zwempartijtje kan gunnen aan je viervoeter. Labradors en Golden Retrievers zijn waterhonden, en voor Phaido is elk wateroppervlak een uitdaging. We gaan regelmatig samen zwemmen, o.a. in de Melle in Turnhout , maar vandaag kozen we voor deze afgelegen plas verscholen in de bossen tussen Kasterlee en Retie, je ziet daar nooit volk, zelfs niet op een mooie zaterdag en dat is wel net zo prettig als je ongestoord wil ravotten met de woef. Het helpt als je de interessante locaties waar je toevallig voorbij loopt tijdens het geocachen opslaat in je achterhoofd. Phaido weet dit te appreciëren en hij geniet van de gelegenheid, voor het baasje opent het de nodige fotomogelijkheden natuurlijk.
    Met de 24-105 op mijn toestel had ik niet voldoende groothoek om, met de rug tegen een braamstruik staande, de ganse breedte van deze scene in één keer te vatten. Een panorama-foto samengesteld uit twee horizontale opnames was in dit geval de oplossing, achteruit gaan was immers geen optie. Eerlijkheidshalve moet ik er bij vertellen dat de hemel redelijk uitgebeten was, geen grijs-verloopfilter in de fototas he. Ik heb daarom de waarheid nog maar eens geweld aan gedaan en uit mijn map met mooie luchten geput om er iets toonbaars in te foto-shoppen.
    J      


    02-08-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 augustus Kristalpark
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vuurspin… het moet bij arachnofielen en andere geïnteresseerde insect-liefhebbers een belletje doen rinkelen. Het haalde nog niet zo lang geleden de kranten. Door natuurliefhebbers werd geprobeerd een hele kolonie zeer zeldzame vuurspinnen te verhuizen omdat de oprukkende industrie hun woongebied ging vernielen. De aanvankelijk geheim gehouden plaats zou hier ongeveer geweest zijn.
    Op deze godvergeten plek ergens midden in het bouwrijp gemaakte, maar nog grotendeels braakliggende nieuwe industriegebied Kristalpark in Lommel kwamen we terecht omdat we een geocache wilden zoeken die er verborgen zat. ( Voor de mede hobbyisten de GC53AFC ) Ik vrees dat ik de verkeerde aanvalsroute uitgekozen had, want ik moest toch een heel eind door de wildernis sukkelen om er te geraken. Het vrouwtje was wijselijk op het fietspad achter gebleven maar Phaido had zich ook mee in het avontuur gestort. Onze moeite werd uiteindelijk beloond en toen we gevonden hadden wat we zochten besloot ik dat ik ook maar een panoramafoto moest maken van de locatie. Verlatenheid, windmolens, mooie lucht… ik vond het wel iets hebben, benieuwd hoe het er hier binnen enkele jaren uitziet als de industrie definitief heeft overgenomen.        


    01-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 juli Dagje Knokke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met de kleinkinderen naar zee. Het was een plan dat we al lang koesterden en het was eigenlijk alleen maar wachten op de ideale omstandigheden. Sedert vorige zondag of zo hadden we het zien aankomen, het zou in het midden van deze week tijdelijk heerlijk weer worden, strandweer.  We waren dus voorbereid. Zus Lilly had een busje gehuurd, goed voor acht passagiers plus bestuurder, de zes kleinkinderen pasten er in en naast Lilly ook nog dochterlief Ilse, de mama van 4 stuks en als negende wiel aan de wagen was er dus ook nog plaats voor ondergetekende, om een extra oogje in het zeil te houden en om fotos te maken natuurlijk.
    Knokke was de bestemming, niet toevallig omdat we daar terecht konden bij Justine, een meer dan goede kennis van Lilly en Dreeke, die daar een giga-super-de-luxe appartement heeft op de zeedijk. De dag is een onverdeeld succes geworden. Ik veronderstel dat de kids deze nacht goed gaan slapen…
    J
    De keuze uit mijn foto-oogst was moeilijk. Een van de activiteiten die op het programma stonden was een tocht naar het Zwin, en daaruit heb ik uiteindelijk na lang aarzelen maar een shot gekozen, maar het had er net zo goed een kunnen zijn van de strandactiviteiten in de namiddag of van ons bezoek met avondeten aan de BMW-lounge ( wat is het toch fijn als je de juiste relaties hebt ), of een fotosessie van de kids met Kader Gürbüz, personage uit W817 en veel andere TV reeksen, die we in de lounge ook tegen het lijf liepen. Maar goed, voor onze voormiddag-trip naar het Zwin hadden we skeelers en een waveboard meegenomen. We konden enkele fietsen gebruiken en voor de kleinsten hadden we twee electrische autotjes gehuurd. Regelmatig verwisselden al die mobiele dingen van gebruiker en het fun-gehalte was onmetelijk groot. Enkele keren kon ik ze alle zes samen op de foto krijgen en dat was niet eens zo makkelijk want op een dag als deze zijn ze hyperactief en over-enthousiast.

    31-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juli Watervogels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vanmiddag eindelijk weer eens gaan fietsen, het was lang geleden… veel te lang, en dat heb ik gevoeld. Ik had een routinetochtje gepland, meende ik – Herentals, richting Noorderwijk, enkele geocachen oppikken en terug langs het kempisch kanaal en Sas 9, alles samen zo’n 45km. Wat verliest een mens snel conditie als ie even wat minder actief is. Ik heb het geweten. Bij de jachthaven van Herentals moest ik even uithijgen. Gelukkig verkopen ze daar Duvel en van achter zo’n glas ga je de wereld meteen wat vrolijker bekijken. De watervogel-populatie was weer in al zijn geledingen aanwezig op het kanaal. Die beesten weten maar al te goed dat er vaak restjes van de oever vallen op die plek. Ik zag zwanen, Canadese ganzen, gewone inheemse ganzen, eendjes, meerkoetjes en die kon ik allemaal samen in één plaatje vangen. Dan zaten er ook nog enkele vreemde vogels in de drankgelegenheid… maar die heb ik niet gefotografeerd. J


    30-07-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs