Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 november De Nete
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze voormiddag was duidelijk het beste deel van de dag. We hadden goed geluisterd naar de weervoorspellers en de dagelijkse wandeling werd meteen na het ontbijt en het krantje aangevat. De Nete, onze thuisrivier, was deze keer het decor en dat was natuurlijk grotendeels omwille van het feit dat daar in de herfst vaak sfeervolle beelden te schieten zijn. De storm van enkele dagen geleden had evenwel al een groot deel van de bomen langs de oevers net iets kaler achtergelaten dan ik verwacht had, maar toch vond ik het nog de moeite waard om van af het bekende houten  brugje  tussen Houtum en Hinnekensbergen de sfeer even vast te leggen.  En ja, ik heb achteraf het resultaat even gekieteld in photoshop… da’s een onlosmakelijk onderdeel van de fotografie geworden toch?    

    05-11-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 november Kerkhof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag één na het fotosalon. We hebben vier goed gevulde, soms redelijk hektische dagen overleefd en nu hadden we eindelijk tijd om enkele dingen te doen die we noodgedwongen voor ons uit hadden moeten schuiven. Naar de garage met de wagen om die kapotte zijruit te laten vervangen bijvoorbeeld…, en aansluitend verder rijden naar Limburg om te doen wat de meesten al tijdens het weekend gedaan hadden, namelijk even een bezoekje brengen aan de plekken waar onze overleden dierbaren rusten.  Allerheiligen en Allerzielen zijn van oudsher de dagen van het jaar waarop  wij in onze streken onze doden herdenken. Nu vind ik zelf dat je beter het ganse jaar door regelmatig eens bij de meest uiteenlopende gelegenheden in stilte terugdenkt aan vrienden, kennissen en familieleden die ons voorgingen, dan dat je op die verplichte eerste dagen van november op een kerkhof tegen een zerk gaat staan praten, maar de traditie heeft haar rechten…
    Op de begraafplaats van Lommel, waar de ouders van Josee rusten, hebben we even staan mijmeren bij het graf. Ze worden niet vergeten, we denken nog vaak aan hen… maar of ze in de hemel veel plezier zullen beleven aan die bloemstukjes? Ik durf het te betwijfelen… Gouden tijden voor de bloemisten, dat wel.
       

    04-11-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 november Twee vrienden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was best druk op ons fotosalon. Tussen alle andere bezigheden heb ik gelukkig ook nog wat tijd gevonden om links en rechts wat rond te fotograferen. Het publiek, de zaal, de collegas… ach je vindt altijd wel iets leuks als je rondkijkt. Neem nu Alex en Guy… Guy krijgt het na drie zware dagen blijkbaar even moeilijk en moet wat uitpuffen. Alex daarentegen lijkt nog vol leven te zitten en wijst de koffie aan als de reden daarvan. De brandblusser tussen beiden heeft uiteraard geen enkele symbolische of wat dan ook voor andere betekenis en het gele plaatje met daarop “Uw snor, laat ze staan” is op geen van beiden toepasbaar vermoed ik. Zomaar een shot van twee toffe vrienden - collegas en dat moet ook eens een keer kunnen in deze dagelijkse blog.   

    03-11-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 november Bergthee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vrouwtje is naar Intratuin geweest en ze heeft andere plantjes gekocht om in de groene bakken achter het huis  te zetten, een mij tot nu toe onbekende, maar volgens haar redelijk populaire soort. Bergthee of gaultheria is waar ze deze keer voor gevallen is en ik moet toegeven dat het een goede keuze is. Het altijd groene kleine plantje wordt vaak gebruikt in kerststukjes vertelde ze en daar zullen de mooie rode besachtige vruchtjes en de prachtig gerande en verkleurende bladeren wel voor iets tussen zitten. Uiteraard ben ik daar meteen met het fototoestel op gedoken, eerst een overzichts foto, dan één bak, dan een close up en toen ik zag dat er een mooie druppel aan een van die blaadjes hing was dat interessant genoeg om de macrolens er nog maar eens op te zetten. Dit is het resultaat.

    02-11-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 november Fotosalon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben hier binnen onze fotoclub weer een heel jaar naar toe geleefd. Het resultaat van een jaar clubwerking, fotograferen, beoordelen, kiezen, wikken en wegen, van geschikte passe-partouts voorzien  en daarna inkaderen, wordt vandaag, morgen en overmorgen aan de gemeenschap getoond. We waren vanaf woensdagavond druk in de weer met de opbouw en om alles op zijn plaats te krijgen, panelen, belichting, tafels en stoelen, drank ( onze bezoekers willen uiteraard niet de hele tijd dorst lijden tijdens het rondkijken ), de inrichting van de projectieruimte… er komt nogal wat bij kijken, maar vele handen maken het werk licht. Om tien uur deze morgen waren we zo ver, de grote zaal van het OC in Lichtaart was helemaal klaar om het publiek te ontvangen. Met de 17 mm die ik op de camera had zitten kon ik net niet breed genoeg om de hele breedte van de tentoonstellingsruimte te vatten, maar ik heb aan Sinterklaas een 15 mm besteld... volgend jaar misschien.
    Zondag avond, als de laatste bezoekers weg zijn moeten we trouwens dat  hele zootje ook weer afbouwen en opruimen want er staan dan weer andere dingen te gebeuren in het OC.
      

    01-11-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 oktober De abdij van Tongerlo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een dag als gisteren had ik het echt nodig mijn hoofd even leeg te maken. Deze voormiddag wilde ik uiteraard nog present zijn bij de opbouw en de voorbereidingen van het jaarlijks salon van onze fotoclub, maar daarna ben ik gaan fietsen. Josee kon de dagelijkse wandeling met Phaido wel alleen af en ik ben tegen de wind in vertrokken. ( altijd handig als je na de aanvankelijke grinta met de wind in de rug kunt terugkeren ) Niet toevallig kwam ik weer langs de abdij van Tongerlo en dat is sowieso voor elke amateur-fotograaf een onderwerp waar je niet voorbij kunt. Dus ook deze keer heb ik weer een geheugenkaartje vol geschoten. Kiezen is moeilijk dan en dus heb ik dat maar aan het vrouwtje over gelaten. Ik kan me in haar keus wel vinden. Knal tegenlicht, de zon achter de sluierbewolking, toch nog enige doortekening in die wolken, een zwerm meeuwen om wat leven in de brouwerij te brengen en ondanks het tegenlicht toch voldoende doortekening in toren, muren en andere abdij-onderdelen…     

    31-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 oktober Zilvermeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn met de Wuustwezelse tak van de kleinkids deze namiddag naar het Zilvermeer geweest. Het was een prachtige herfstdag, de bestemming bleek het bezoek meer dan waard, de kids, oma en pake Pol, Phaido, iedereen had het uitermate naar zijn zin, kortom, de perfecte dag. Tot… we terug op de parking kwamen. Een stuk krapuul bleek de zijruit van onze wagen ingeslaan te hebben, en was er vandoor met de handtas van het vrouwtje, een paar centjes en nog wat kleinigheden. Op zich geen onherstelbaar verlies, maar de kosten voor de herstelling, de plotsklaps totaal in de war gestuurde weekendplanning en het administratieve gedoe om alle papieren, kaarten en bewijzen weer in orde te krijgen zetten toch een flinke domper op de herinnering die wij aan deze uitstap zullen overhouden. De foto die we hierbij plaatsen maakten we toen er nog geen vuiltje aan de lucht was.   

    30-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 oktober Wilde wingerd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was de wilde wingerd die tegen de garage groeit al een tijdje in het oog aan het houden. De herfst zorgde er voor dat hij elke dag iets mooier werd. Het ogenblik dat ik er een foto van zou kunnen maken op het toppunt van zijn uitbundige kleurenpracht was dichtbij wist ik.  Maar toen kwam die storm gisteren en het merendeel van de mooist verkleurde bladeren sneuvelde onder de krachtige rukwinden met als gevolg dat op één dag tijd de muur er al flink doorheen kwam piepen. Als ik dus alsnog iets van zijn prachtige herfsttooi wilde tonen dan moest het nu maar. Gelukkig was het niet één en al kommer en kwel met het weer vandaag en kon ik tijdens een zonnige opklaring even naar buiten met de camera.

    29-10-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 oktober Keukenprinces
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een behoorlijk hectische dag en toen ik me realiseerde dat ik nog helemaal niks gedaan had aan mijn zelfopgelegde dagelijkse fotografietaak was het al redelijk laat.  Gelukkig heb ik voor zo’n soort noodsituaties het gedroomde model in huis, het vrouwtje wil altijd wel poseren en hoewel zij meestal vindt dat ze dan eerst even de badkamer in moet voor enig opmaak- en schilder- en verkleedwerk kon ik er haar van overtuigen dat voor het idee dat ik nu uitgebroed had dit helemaal niet nodig was. Hoe kan ik haar meer eer aandoen dan haar te laten fungeren als keukenprinses, een rol waar ze gewoon zichzelf moet spelen… ( mijn voluptueuze prachtige lichaam is het beste bewijs van het feit dat ze dat in werkelijkheid ook is !!! )
    Ik heb de camera op statief gezet bij de doorgang tussen keuken en living en met alle instellingen vastgezet op manueel heb ik enkele fotos gemaakt die ik dan, omdat de achtergrond altijd hetzelfde was ( statief he ) en ook de belichting onveranderd bleef, gewoon over elkaar heen kon monteren in Photoshop.
     

    28-10-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    27-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 oktober Antwerpen by night
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook als we een avondje Antwerpen inlassen in het ontspanningspatroon vindt deze jongen het absoluut noodzakelijk de camera mee te nemen. Nadat we dus een droogje en een natje genuttigd hadden en voor we verder het nachtleven in doken heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele gekende toeristische highlights ook eens bij nacht te fotograferen. Een statief had ik helaas niet mee gesleurd, dus moest de ISO-waarde maar omhoog naar 1600 en dat is echt op de grens van wat de ruisgevoeligheid  me toestaat bij de 50D. Uit de hand maakte ik o.a. deze opname van enkele gevels op de grote markt en bij de nabewerking thuis kwam een onverwacht positief aspect van zwart-wit fotografie even ter hulp. Een van de eigenaars van die gevels had het namelijk nodig gevonden zijn perceel te belichten in een onuitstaanbare, de sfeer totaal bedervende paars-mauve kleur. Met een eenvoudige zwart wit omzetting ben je zonder verdere problemen van die dissonant af. En achteraf gezien komt de aandacht zo toch weer net iets meer bij de gevels te liggen dan bij de nachtleven kleurtjes en dat was toch de bedoeling.   

    27-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 oktober Herfst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Licht, daar gaat het om in de fotografie.
    Dit is een plek waar we zo ongeveer elke dag voorbij wandelen met Phaido tijdens ons rondje Smallebroeken. De immer naar mooie komposities speurende hobbyist in me heeft de ogen altijd wagenwijd open om eventuele fotogenieke mogelijkheden te onderkennen. En dan zie je dit. De lage herfstzon is nog net krachtig genoeg om doorheen de al fel uitgedunde bladeren de herfstkleuren van mooi tegenlicht te voorzien. Het mysterieuze donkere bos en de heiige doorkijk naar de er naast liggende wei kunnen het herfstgevoel alleen maar vergroten. Een percentje meer nevel zou de voorzichtig in beeld kruipende lichtharpen ook nog een beetje duidelijker gemaakt hebben, maar je kunt niet alles willen natuurlijk.

    26-10-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 oktober Alleen voor notarissen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Humor is overal. Je moet het alleen maar zien ( of willen zien ).
    Neem nu vanmiddag. We hadden de Gijmelberg bij Aarschot uitgezocht voor onze dagelijkse wandeling met Phaido, niet toevallig omdat daar een en ander verborgen zat natuurlijk. Zien we daar dat bord. Het staat er echt. Ik zweer het, het is er niet in gephotoshopped ( dat was een klein kunstje geweest trouwens ), neen, er staat wel degelijk “Alleen voor notarissen“. Nu kan ik me nauwelijks voorstellen dat het speeltuintje in de achtergrond daarmee bedoeld wordt, dus het slaat wel degelijk op die glasbak. Het is uiteraard van oudsher geweten en gekend dat de notabelen van een dorp of stad, zeg maar de dokter, de burgemeester, de pastoor, eventueel de onderwijzer en natuurlijk de notaris, verantwoordelijk zijn voor een niet gering percentage van de wijnconsumptie van de gemeenschap. Maar om nu een glasbak te zetten alleen voor notarissen, dat is voor mij een brug te ver.  Ze hebben er nota bene een sticker opgeplakt van wat de notarissen wel en niet mogen drinken. Wat niet mag kon ik van op die afstand niet goed zien, interesseert me ook nauwelijks, maar wat wel mag, dat is rode wijn, ik meen een bierflesje te herkennen en witte wijn of bubbels. Over discriminatie gesproken. Ik ga aan het gemeentebestuur van Kasterlee vragen een glasbak te plaatsen met het opschrift “Alleen voor gepensioneerde muzikanten“ met een afbeelding van een Duvel-flesje er op.

    25-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 oktober Bella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gebeurt niet zo vaak dat ik voor een dame op de knieën ga. Ik kan me zelfs niet herinneren of ik dat gedaan heb toen ik Josee ten huwelijk vroeg alweer zo’n 44 jaar geleden… Zal wel niet, want het was van moetens. J
    Soms gebeurt het dat je dermate overweldigd bent door een jonge schoonheid dat je toch een knie op de grond zet, al is het maar om een iets lager standpunt in te nemen bij het fotograferen. De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik eigenlijk van in het begin een “dikkeneuzenfoto” in gedachten had. Dat is het effect wat je krijgt als je te dicht bij je onderwerp zit bij een portretfoto, dan worden de onderdelen die het dichtst bij de camera zijn buiten proportie vergroot. Bella was nieuwsgierig genoeg om er in te trappen… vrouwen he.

    24-10-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 oktober Onderwaterhond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vrij logisch dat iedereen die zich al dan niet professioneel met fotograferen bezighoudt dezer dagen herfstfotos maakt. Je ziet ze dan ook in alle maten en gewichten opduiken in tijdschriften, achtergronden, websites en andere sociale media. Origineel uit de hoek komen wordt behoorlijk moeilijk tussen alles wat voorbij komt. Ik heb het vandaag eens als volgt geprobeerd.
    Dit is een foto van de spiegeling van Phaido in een plas, en die heb ik dan 180° gedraaid. Alleen de spiegeling is zichtbaar, je wordt dus op het verkeerde been gezet door het feit dat Phaido onder water lijkt te lopen en, in tegenstelling tot wat wij gewend zijn te zien, de bovenkant van de foto dichterbij lijkt dan de onderkant. De afbeelding van de echte Phaido op de foto heb ik er dus afgeknipt. De herfstsfeer blijft volgens mij ook op deze manier voldoende aanwezig.
    De titel “Onderwaterhond” dekt uiteraard de lading niet, maar die vond ik wel goed klinken…
    J

    23-10-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 oktober Phaido, de geocache woef.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij is het aan het leren onze Phaido. Uiteraard gaat ie mee als het baasje op geocache jacht gaat. Ik heb de indruk dat ie begint te begrijpen dat ik iets zoek als ik met de GPS in de hand ergens de omgeving aandachtig begin af te speuren. Hij doet dan ook of ie, net als ik, heel intens bezig is, maar voorlopig is het nog weinig doelgericht, hij krabt wel wat in de grond en snuffelt aan stammen en struiken maar het echte slimme speurwerk moet ie nog in de neus krijgen. Als ik dan uiteindelijk gevonden heb wat ik zocht is ie wel even opgewonden en wil ie ook zien wat er in zit. In dit geval was het een behoorlijk grote cache vandaag in het Pidpabos. Ik had nog enkele travel-bugs in mijn bezit en die kunnen van af hier verder hun reis voortzetten de wijde wereld in. Eerst moet Phaido nog eens goed de geur opsnuiven… je weet maar nooit wat ie daar in de toekomst mee doet.

    22-10-2013 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 oktober Herfsttijd, paddenstoelentijd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is herfsttijd, paddenstoelentijd.
    Ik durf mezelf zeker niet als paddenstoelenkenner te betitelen. Zoals iedereen weet ik dat er giftige en niet giftige soorten zijn, dat het vaak moeilijk is te bepalen welke eetbaar zijn en welke niet en dat er een grote kans op vergissingen is, zelfs bij absoluut als veilig ingeschatte soorten. Josee is ooit in het ziekenhuis beland na het nuttigen van een portie zelfgeplukte kastanjeboleten of eekhoorntjesbrood… daar zal wel een vermomde satansboleet tussen gezeten hebben. Als je geen expert bent blijf je er beter af dus.
    Zwavelkopjes zie je overvloedig op dood hout in onze bossen en, wat minder geweten is, helaas zijn die redelijk giftig. Enkele van hun naaste verwanten en look-alikes staan dan weer bekend om hun hallucinerende werking en die worden in de volksmond paddos genoemd. Daar liggen dan ook problemen op de loer omdat onwetende paddo-zoekers wel eens de verkeerde paddenstoelen zouden kunnen plukken in de hoop een heerlijke trip te maken. Dat zou dan wel eens een trip naar het toilet kunnen worden…
    Ik zal me dus vooralsnog maar beperken tot het fotograferen ervan.

    21-10-2013 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober Pompoenen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik volg het nieuws via diverse kanalen. Limburger van geboorte maar al meer dan een half leven in de provincie Antwerpen wonend, kan ik het toch niet laten van tijd tot tijd eens op de site van hbvl ( Het Belang Van Limburg ) te kijken, zeker als mij dat door Limburgse vrienden wordt ingefluisterd. Zo lazen wij dat er vorige week in Winterslag bij Genk een grote pompoenwedstrijd was en dat de winnende pompoen van ene G.V. uit Genk maar liefst 99 kg woog. Ze noemden dat een reuzenpompoen. Ocharme.
    Laat het nu toevallig deze week pompoenmarkt zijn in Kasterlee en ook in ons eigenste niet voor niets pompoendorp genoemde woonplaats is er bij die gelegenheid een internationaal gerenomeerde pompoenweging. We zijn niet tot het einde gebleven, maar rond de tijd dat wij besloten een frisse pint te gaan kopen in een van de vele horecagelegenheden stond de teller van de koploper op net iets onder de 600 kg en toen moesten de echt zware kanonnen nog komen. Ze kunnen daar in Genk precies toch beter voetballen dan pompoenen kweken he. Op de foto zie je de spanning op de gezichten van de toeschouwers, de leden van het pompoengenootschap en… enkele zware jongens die nog liggen te wachten op de weging.
       

    20-10-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober Immigrant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan de lange rij dieren en beesten, groot en klein, die al voor mijn lens passeerden heb ik vandaag een soort toegevoegd, een zeer zonevreemd exemplaar, een immigrant... Ik neem aan dat deze nieuwsgierigaard geen onderdeel van de inheemse fauna is tenminste. Ik hou het er op dat het een lama-achtig dier is, daar schijnen nog al wat verwante soorten van rond te lopen. Ik zou niet weten hoe ik ze uit elkaar moet houden: de alpaca, de vicugna, de lama of de guanaco. Feit is dat ik deze middag tijdens een wandeling in het gehucht Hessie bij Mol Ezaart plots twee exotische viervoeters zag grazen achter een stevige afsluiting. Toen ik de camera tegen de draad drukte om door een van de mazen een foto te maken was deze schoonheid zo vriendelijk heel even voor me te poseren. Ik ging eerst voor een close up maar voor een totaalbeeld had ik geen tijd meer, hij kwam namelijk snel tot helemaal vlak bij en of dat was om te imponeren, te dreigen, om aangehaald te worden of uit sympathie zal ik nooit weten. Ik meen dat ik ooit gelezen heb dat die beesten spuwen en daar wilde ik mijn apparatuur niet aan blootstellen. Ik heb dan ook snel maar enkele stappen achteruit gedaan. Bij de volgende fotos die ik maakte zat er dus wél groene draad op de voorgrond en die waren dus niet bruikbaar vond ik. Gelukkig had ik deze al.  

    19-10-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober Herfstsprinkhaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe deze sprinkhaan vanmiddag op een van de witte tuinstoelen belandde in onze hof is me een raadsel. Zo’n beest verwacht je daar toch in de lente of de zomer? Nu ben ik natuurlijk geen sprinkhanoloog en het zal wel zo zijn dat sprinkhanen ook doorheen dit seizoen en het volgende moeten om in het voorjaar weer op te duiken, maar waar blijven die dan ondertussen? Tijdelijk op de witte tuinstoelen dus… net lang genoeg om mij de gelegenheid te geven de macrolens op mijn toestel te zetten en enkele keren aan te leggen om hem er goed op te krijgen. Zo schuin frontaal is de scherptediepte zelfs met f16 natuurlijk niet groot genoeg om hem helemaal scherp te hebben, maar laten we die plaatselijke onscherpte vooraan en achteraan de charme van de macro-fotografie noemen. Een ander intrigerend aspect van deze foto vind ik de gedeeltelijke spiegeling in het glanzende wit van de stoel. Waarom is die lichter dan de sprinkhaan zelf? Spiegelingologen mogen me altijd een mailtje doen, of even reageren onderaan rechts J.               

    18-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober Fotolocatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had het er al vaker over dat ik graag diverse hobbies samen voeg in één activiteit. De nieuwste variant is: wandelen en geocachen met Phaido en het fototoestel in aanslag houden. Phaido vindt het ondertussen best fijn dat ie in de wagen overal mee naar toe mag. Als ik een locatie heb uitgezocht waarvan ik via de geocaching-site weet dat er iets verborgen is en waarvan ik via Google Earth vermoed dat het er wel eens prettig wandelen zou kunnen zijn trekken we er samen op af. Zo zochten en vonden we vandaag een cache in de buurt van een vervallen fabriek naast een van de Kempense kanalen en in de omschrijving had ik gelezen dat de legger vroeg om zeker niet verder te gaan dan de cache-locatie omdat het privéterrein is… Ja, dat klinkt als muziek in de oren van de amateur-fotograaf die toch ook wel enige interesse heeft in urbex en aanverwanten. Ik heb dus braaf het plaatje met VERBODEN TOEGANG gerespecteerd en 15 m. verder ben ik via een andere ingang toch op het terrein geraakt en heb ik al eens vluchtig poolshoogte genomen, lang genoeg om alvast enkele fotos te maken en om er van overtuigd te geraken dat het de moeite loont om hier eens wat meer uitgebreid rond te dolen. Deze avond eens een rondvraagje doen om te informeren of ik enige gelijkgezinden kan warm maken…             

    17-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs