Inhoud blog
 • 26 juni LRV De Kempenridders
 • 25 juni Ochtendbezoek
 • 24 juni Wintervoorraad.
 • 23 juni Gesprek
 • 22 juni Spring de zomer in
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  07-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober De Rauwse Meren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn vandaag gaan fietsen in en rond het Sunparks vakantiepark De Rauwse Meren in Mol Rauw. We hebben een aantal leuke geocachen gevonden en een aantal minder leuke, meer wil ik daar niet over kwijt en ook de foto-oogst was zeer gevarieerd. Uiteraard ben ik vrij rigoureus in het selecteren als ik thuis kom  en na het wegfilteren van de minder geslaagde opnames had ik toch nog een vrij brede keuze om iets te kiezen om vandaag een stek te krijgen op deze pagina. In dit beeld zie je het mooie weer van de dag dat zeer aanwezig is en ook de eerste tekenen van de komende hopelijk mooie herfst en in de margrieten de restanten van een onvergetelijke prachtige zomer.  

  07-10-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober De vlinder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wil mezelf nog steeds niet vastpinnen op één enkele soort fotografie. Ik blijf mijn interesse over alle mogelijke richtingen spreiden. In deze blog probeer ik dan ook regelmatig diverse stijlen en thema's aan te snijden, kwestie van de afwisseling er in te houden. 
  Ook voor details heb ik oog. Vaak zie je daarin wondere vormen, kleuren en fotomogelijkheden. 
  Op de plek waar vroeger de windmolen stond in het Lommelse gehucht Kattenbos hebben ze recent een kunstwerk neergezet, een vlinder die uit zijn cocon komt. Ik was er al eens langs gereden, had het gezien, had ook al enkele beelden van collega hobby-fotografen zien voorbij komen en ik vond dat ik daar dan ook maar eens moest gaan kijken. Met dit heerlijk nazomerweer was het licht evenwel te hard en de schaduwen van de omringende bomen te zeer aanwezig en ik zag dat ik dit beter eens op een ander tijdstip met ander licht kan fotograferen. Toch heb ik mijn tijd daar niet tevergeefs gespendeerd, ik heb er enkele details uit het kunstwerk gefotografeerd. 
  Ik ben er toen het al erg donker was, na ons feestje nog eens terug langs gereden om nachtopnames te maken maar ik had geen statief bij en de ISO-waarden liepen zelfs voor de 5D MK4 te hoog op om aanvaardbaar materiaal op te leveren. Om een beeld te tonen dat mijn kwaliteitscontrole kon doorstaan moest ik dus wel op een van die detailopnames terugvallen. Dan zou je denken dat je die beter in een reeks ziet en daar ben ik het helemaal mee eens maar in deze blog heb ik me nu eenmaal als regel opgelegd dat ik maar één foto per dag toon. Oke, dit is 'm dus. Een nachtopname staat op het to-do lijstje, die zal niet te lang op zich laten wachten... maar dan neem ik wel een statief mee.

  06-10-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober Verkiezingsstrijd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Binnenkort zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en het is deze keer niet anders dan alle andere keren: op alle hoeken en kanten worden we om de oren en ogen geslaan met borden waarop breed glimlachende of stoer kijkende politiekers ons komen vertellen dat zij de beste optie zijn om de volgende zes jaar onze belangen te verdedigen. Ik heb de indruk dat het in Lommel nog net iets erger is dan elders. Ook op de plek waar wij tijdens de vrijdagse wandelingen met de bewoners van Hoevezavel gewoonlijk een pitstop inlassen stonden wij vandaag voor een muur vol beloften. Alle partijen schreeuwen op hun eigen gereserveerde bord " STEM OP ONS !!! " 
  Ik wil uiteraard zoveel moeite ook met een foto honoreren en mijn duit in het zakje doen in deze kiescampagne. Ik heb daarom deze plakatenverzameling in beeld genomen. De achterkant vond ik eerlijk gezegd leuker dan de voorkant en mijn standpunt heb ik dan ook heel bewust gekozen... Zo lijken ze allemaal hetzelfde... euhhh... lijken??? 

  05-10-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober The band
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eén keer per jaar wil de directie van de Lommelse zorgtehuizen de vrijwilligers samen bedanken voor hun inzet en dan worden we uitgenodigd op het vrijwilligersfeest. Vandaag werden we ondergedompeld in een tiroler-avond. We hebben lekker gegeten, meer gedronken dan strikt goed voor ons was, genoten van de sfeer, van het gezelschap en van de leuke muziek die ons ten gehore werd gebracht door een bijna authentieke tiroler blaaskapel. 
  Na afloop heb ik deze foto gemaakt en neen... dit is niet de band die ons de ganse avond entertainde. Dit zijn enkele dames van het personeel die - ook in tiroler kleding - even wilden doen alsof...  

  04-10-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Meetrekken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Met dank aan onze geocache hobby mochten we vandaag weer van een zoveelste wandellocatie genieten. Langs het kanaal in Arendonk, aan de linkerkant richting Turnhout zochten en vonden we een aantal geniepig verstopte containertjes. Aan de overzijde van het kanaal, onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk, kwamen regelmatig fietsers van allerlei allooi voorbij en mijn fototoestel en ikzelf zijn in dat soort situaties altijd zeer alert en stand-by om interessante beelden te schieten. 
  Meetrekken is een techniek waarbij je het bewegend onderwerp probeert te volgen met de camera terwijl de achtergrond het gevoel van snelheid vertoont door die typische bewegingsvervaging. Bij gewone toeristische fietsers had ik al meteen in de gaten dat het effect niet spectaculair was maar telkens er een sportieveling, wielrenner of groep wielertoeristen voorbij kwam met wat meer snelheid kon ik naar hartelust oefenen. Het percentage geslaagde opnames was erg laag moet ik toegeven, het is ook niet gemakkelijk om met de zoomlens een snel bewegende fietser aan de overzijde van het kanaal te volgen en op precies dezelfde plaats in beeld te houden. Dat is namelijk de absolute vereiste om het onderwerp scherp te houden met een relatief lange sluitertijd. 
  Dit is een van de weinige beelden die  mijn persoonlijke kwaliteitstest overleefd hebben. Zeer tegen mijn gewoonte in is hier absoluut helemaal geen Photoshop aan te pas gekomen, alleen een beetje uitgesneden om de fietser een tikkeltje uit het centrum te zetten. Dat er wat bewegingsonscherpte in de benen, de trappers en de broek zit is normaal en zelfs gewild... dat was een andere beweging en daar was ik niet mee bezig.
  Voor de geïnteresseerden de gegevens: 135 mm  -  F9  -  1/10  -  ISO 160 

  03-10-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  02-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober Liefde is...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb het voorrecht vrijwilliger te mogen zijn in zorgtehuis Hoevezavel in Lommel. Naast de wekelijkse wandelingen met de bewoners engageer ik me ook om alle mogelijke evenementen en gebeurtenissen te fotograferen en ook de jaarlijkse fotoshoot voor alle bewoners is een taak die ik met veel plezier op me neem. Een van de leuke nevenaspecten daarvan is dat ik erg veel fotomateriaal van oudere mensen in mijn archieven krijg en ik heb ook de toelating die te gebruiken, bijvoorbeeld bij tentoonstellingen van onze fotoclub. Ik heb dat ook al diverse keren gedaan en op ons volgende salon heb ik weer een prachtige reeks in petto. We hebben ons nog maar pas alweer door een algemene fotoshoot geworsteld en vandaag heb ik de nabewerking helemaal voltooid. De leukste foto's gaan in een aparte map en die zet ik meestal om in zwart wit. Handig om uit te putten als ik weer eens op een druilerige dag geen tijd heb gehad om effectief achter de camera te kruipen... zoals vandaag dus. Dit plaatje was een van de laatste beelden uit de reeks van 180 foto's die in november tijdens de week van de senioren aan de muur zal komen te hangen. Tijdens de tentoonstelling zullen ze allemaal in kleur zijn maar ikzelf ga liever voor zwart wit. De titel lijkt me de lading te dekken.   

  02-10-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober Bloem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben weer eens aan het stoeien geweest met kleine scherptediepte. Toen ik terugkwam van de wandeling met Phaido zag ik langs het bospaadje tussen de Reffenakkers en de Hoogstraat deze bloem die haar uiterste best deed om mijn aandacht te vragen. Dat mag je in dit geval wel erg letterlijk nemen. Een subsoort van de paardenbloemachtigen ( vermoed ik ) was zo'n 70 cm hoog op een stengel gekropen. Die stengel had waarschijnlijk eerder een of meerdere zusters van de gefotografeerde schoonheid naar een nog hoger niveau gebracht want hij reikte nog een stuk hoger tot het punt waar hij afgeknakt was. Door het grote diafragma en de kleine scherptediepte verdwijnt dat in de onscherpte bovenin zoals ook de ganse achtergond, of moeten we hier zeggen ondergrond, onscherp is. Het enige wat er wél scherp op staat, is die bloem en dat is ook de bedoeling en precies wat ik zo leuk vind aan dit soort fotografie.   

  01-10-2018 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!