Inhoud blog
 • 15 juni Stausee
 • 14 juni Weinfelder Maar
 • 13 juni Jogging.
 • 12 juni Tegenlicht
 • 11 juni Regendroppen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  16-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september CXXX
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je niet meteen de betekenis van de titel door hebt willen we graag even helpen. Dit zijn romeinse cijfers. Het getal dat je hier leest is dus... 130, juist ja!
  Mijn allerliefste zus en haar ventje vierden vandaag het feit dat ze samen precies 130 jaar jong zijn. Wij mochten meevieren en dat hebben we vol overgave gedaan. Er was voldoende te smikkelen en te drinken, zus had weer haar expertise in het organiseren van feesten aangewend en ook het gezelschap was meer dan genietbaar. 
  Natuurlijk heb ik weer de nodige leuke shots kunnen scoren. Het moment waarop Lilly en Dreeke elkaar een dikke kus geven na de obligate speech bijvoorbeeld, kon ik precies goed te pakken krijgen.

  16-09-2018 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september Verjaardagsfeestje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze vriend Rudi verjaart deze week en het feestje dat daar bij hoort wordt logischerwijs in het dichtst bijzijnde weekend gepland. Dat wil geen enkel lid van ons vriendenclubje missen natuurlijk. Het weer was best nog goed genoeg om het aperitief buiten te serveren en de hedendaagse trends volgend kwam er nogal wat Aperol Spritz voorbij zoals uit deze opname blijkt. 
  Aan de overkant van de grote tafel kon ik drie van onze dames samen in beeld krijgen terwijl zij de vakantiefoto's aan het bekijken en becommentariëren waren.

  16-09-2018 om 01:13 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 september Zeeman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na Hoevezavel vorige maandag waren we vandaag in zorgtehuis Kapittelhof om de bewoners te fotograferen. Ook deze keer was fotomaatje Alex van de partij om ter plekke de foto's te bewerken, uit te knippen en te printen. Dat hij tussendoor ook enkele keren achter zijn apparaat kroop om wat "the-making-of"-beelden te schieten was lekker meegenomen. 
  Ik had ook mijn 6D meegenomen en daarop de 85 mm lens gezet want ik had maandag in Hoevezavel gemerkt dat nogal wat mannen er voor kozen met een zeemanstruitje en een zeemanspet op de foto te gaan en die wilde ik portretteren na het maken van de opnames voor de reeks die tijdens de seniorenweek zal getoond worden. Ik heb ze ondertussen naar zwart wit omgezet en ik durf zeggen dat het een geweldige serie is geworden. Dit is er een van.  

  14-09-2018 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 september Fotoclub
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Binnen goed anderhalve maand is er weer het jaarlijkse salon van onze fotoclub Visueel. Vandaag zijn we tijdens de wekelijkse donderdag-vergadering begonnen met het bekijken, beoordelen en selecteren van het werk van de eerste leden. Er volgen nog twee sessies maar uit wat we vandaag al te zien kregen mogen we beginnen geloven in een waanzinnig goed salon. Bij gelegenheid bleef ik even achterin hangen om enige foto's te maken van de activiteiten bij het bord. We zijn tenslotte een fotoclub he. 

  13-09-2018 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 september De boomgaard
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als wij aan de wandel gaan dan maken we graag een praatje met mensen die we onderweg tegen komen, ietwat uit de middelmaat springende figuren hebben onze voorkeur. Zo maakten we al een hele tijd geleden kennis met Nelly, een dame uit Berlaar of daaromtrent. Ze heeft een boomgaard op de hoek van de Smallebroeken en ze komt regelmatig naar haar eigen stukje Lichtaart. Nelly is erg begaan met gezondheid, voeding, natuur, ecologie, bio, kruiden... en als we zien dat ze weer in haar kleine paradijsje is lopen we binnen door de poort en we leren steevast weer vanalles bij. 
  Een klein paradijsje is het er inderdaad, fruitbomen en andere bomen, struiken, kruiden ( onkruid bestaat niet ), bloemen, alles groeit en bloeit daar in een schijnbare wanorde. Schijnbaar, want er zit wel degelijk een logica in. De ene soorten beschermen de andere vaak tegen ziektes, insecten en ander onheil. Het doet me alleszins telkens even denken aan vroeger. Mijn ouders en grootouders hadden ook zulke tuinen, niet die akelig, bijna wiskundig, boekoudkundig geordende percelen van tegenwoordig.
  Vandaag bleek dat er al een heleboel appels waren afgevallen de laatste dagen en die waren zeker nog goed consumeerbaar, zeker om er bvb. appelmoes van te maken. Na de wandeling zijn we er dus met de wagen terug naar toe gereden om een lading mee naar huis te nemen. 
  Vrouwke raapt, Phaido waakt en baasje fotografeert. 
  De appelmoes bij de kip was erg lekker.

  12-09-2018 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september Hondenpoepzakje met inhoud naast iPhone
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb geen buitensporige mentale inspanning gedaan om een creatieve titel te bedenken voor deze foto. Op zich stelt ie ook niet zo veel voor, dit is gewoon één van de vele foto's die ik tegenwoordig schiet om de 85 mm 1.2 lens beter te leren kennen, let op de mooie, erg kleine scherptediepte trouwens. Technisch gezien ben ik hier best blij mee.
  Toch zit er ook wel wat inhoud in de foto en dan heb ik het niet over wat er in het poepzakje zit. Dit zijn twee dingen die me vandaag hebben bezig gehouden en bij gebrek aan andere wereldschokkende beelden vond ik dat dit ook moet kunnen op deze blog. Ik kon mijn iPhone al enkele dagen niet meer opladen en pas vandaag vond ik de tijd om daar eens door een deskundige naar te laten kijken. Het bleek dat er gewoon wat vuil in de opening voor de connector zat en in een mum van tijd was het euvel verholpen. Ik moest ook helemaal niks betalen in de Repair Corner in Heist op den Berg. Over klantvriendelijkheid gesproken... warm aanbevolen !!!
  Het rechtse item op de foto, dat is andere koek. Eerst wil ik terloops vertellen dat ik het qua vorm minimaal even mooi vind als de rode gedrochten die Arne Quinze in Oostende heeft neergelegd maar daar gaat het niet over. 
  Tijdens de wandeling met Phaido werd ik totaal onverwacht en onterecht de huid vol gescholden door een of andere gefrustreerde hondenhater die vond dat die beesten overal schijten en dat ze dat maar thuis in hun eigen hof moeten doen enz. enz. Ik droeg nota bene een pas gevuld, nog warm zakje met me mee. Nu heb ik zelf ook niet de langste lont van de wereld en ik heb die pipo duchtig zijn vet gegeven en hem vriendelijk ( tja, vriendelijk...euuuh ??? ) verteld dat wij altijd opruimen wat Phaido ergens achterlaat. In het heetst van de woordenwisseling heb ik er ook nog mee gedreigd de inhoud van het zakje in zijn gezicht te smeren maar dat was eerder een grappig bedoelde retorische uitspraak. Uiteraard heb ik dat niet gedaan, de foto van de dag zou er trouwens heel anders hebben uitgezien...

  11-09-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september 5000 !!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Middels hoogtechnologische apps had mijn fotomaatje Alex berekend dat ik vandaag, maandag 10 september, voor de 5000ste keer een blog zou plaatsen. Ik heb idd. sedert 1 januari 2005 geen dag overgeslaan. Alex heeft het aftellen ( zie reacties op de vorige dagen ) trouwens verkeerd ingeschat want meestal plaats ik net voor middernacht pas iets over de voorbije dag en lezers zien dus qua datum de blog met een dag vertraging. Dit is dus nummer 5000.
  Het begon eigenlijk allemaal heel amateuristisch. Ik fotografeerde al wel digitaal, met een Sony - weet-ik-veel-welk-type-nummer - en ik zat ook al op internet, ik maakte en onderhield toen zelfs de sites van onze Motorclub en van Pol en Josee, het muzikaal duo waarmee we aan het uitbollen waren na een lange professionele carrière en daarop reserveerde ik ook een pagina voor de foto van de dag. 
  Toen ik overschakelde van het toenmalige Belgacom - nu proximus - naar telenet ging de voor mij gereserveerde webspace inclusief alles wat er op te vinden was helaas verloren in de nevelen van de digitale eeuwigheid. De eerste jaren van mijn blog-geschiedenis zijn daarom op het net helaas niet meer terug te vinden. Gelukkig heb ik zelf nog alle foto's en info. 
  In het begin was er nog geen sprake van albums die je op het net kon laten afdrukken dus deed ik dat maar zelf. Op maandelijks veranderende, zelf geprinte, achtergronden plakte ik telkens weer in een vakje een ook zelf afgeprinte foto van de dag. De teksten waren nog erg kort en summier, over de smaak van de achtergronden en de kleur van de kadertjes wil ik anno 2018 graag schuldig pleiten maar om deze 5000ste te vieren wilde ik toch graag pagina één, 1 januari ( en 2 januari ) van het album 2005, nog eens tonen. Bij het fotograferen van de pagina is er blijkbaar enige lichtweerkaatsing op de onderste foto geslopen, waarvoor mijn excuses.

  10-09-2018 om 23:38 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!