Inhoud blog
 • 19 juni Daar komt gedonder van.
 • 18 juni In Stormen sterk
 • 17 juni Libel
 • 16 juni Groepsfoto
 • 15 juni Stausee
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  26-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 november Pieter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het was alweer een hele tijd geleden dat we onze breakdance champ nog eens aan het werk gezien hadden. Toen we hoorden dat er vandaag een interessante battle was in Leuven en we dat aan onze lege agenda toetsten was de beslissing om daar een kijkje te gaan nemen snel gemaakt. Het was er druk, te druk eigenlijk. Ik meende een goed plaatsje uitgekozen te hebben met eventueel de mogelijkheid om op de bank te gaan staan, maar dat bleek zelfs niet voldoende om onze held aan het werk te zien met voldoende vrij zicht om hem te fotograferen. Niet alleen stond het jonge volk in dichte drommen rond de actie maar zij die geen plek hadden gevonden op de eerste, tweede of derde rij kwamen langs alle kanten onder, boven, voor, tegen mij aan gelopen, gevlogen of gewrongen en er was veel trefzekerheid nodig om zelfs maar de afdrukknop te raken, laat staan goede fotos te maken. 
  Gelukkig kon ik tijdens de pauze, tussen de qualificaties en de finales, rustig enkele moves fotograferen in de gangen. Ik vertelde al eerder dat dit topsport is meen ik en dat blijkt nog maar eens uit dit beeld. Als je deze pose uitvoert en je kunt dan schijnbaar zo relaxed in de lens kijken dan doe ik daar mijn petje voor af. Mijn enige verdienste bij deze foto is dat ik op het goede moment op het knopje drukte want zo kan hij natuurlijk geen eeuwigheid blijven staan.    

  26-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 november Knorretje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is echt ontroerend te zien hoe Phaido overal zijn knorretje mee sjouwt. Toen we hem in huis namen, da's ondertussen ook alweer vijf jaar geleden, kreeg hij van ons een knuffelzwijntje. Een naam voor de troetel was snel gevonden toen we er eens op knepen. Punt is wel dat Phaido zelf er nog nooit in geslaagd is om knorretje te laten knorren, zo voorzichtig draagt hij het in zijn bek overal mee naar toe. Hij speelt er ook niet mee, het is voldoende dat hij het bij heeft en in de buurt kan neerleggen. Soms vinden we knorretje ook wel eens voor de deur van de slaapkamer als we opstaan, naast de WC, langs de stoel voor de PC of ergens waarvan hij weet dat wij er gaan langskomen. Hij is dan telkens erg opgewonden als wij er wél in slagen knorretje te laten knorren... Toen hij vanavond zalig lag te soezen op zijn matje met knorretje naast zich heb ik het tafereeltje maar eens gefotografeerd. 

  25-11-2017 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 nov Groene specht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Al sedert tijden krijgen we enkele keren in de week het bezoek van een bijzondere gast. Een groene specht vindt onze tuin blijkbaar een vruchtbare plek om regelmatig neer te strijken en wat rond te kijken, te huppelen, te pikken en te pikken. Toen het vrouwke deze middag riep " Hij is er weer !" wist ik dus ook meteen waar ze het over had. Een korte blik door het keukenraam bevestigde mijn vermoeden. In de wetenschap dat ie daar wel een tijdje zou blijven heb ik eerst de 300 mm plus 1,4 x extender op mijn toestel gezet en dan heb ik door het raam enkele keren raak geschoten. Gelukkig schieten wij fotografen niet met kogels maar met een camera... :)

  24-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 nov Kebab
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het feit dat het vrouwke een echte keukenprinces is wil niet zeggen dat we nooit eens van een niet thuis bereide maaltijd genieten. Er zijn nogal wat aanbevelenswaardige restaurantjes in de buurt die wij graag bezoeken en ook van fast-food zijn wij niet per definitie afkerig. Op zijn tijd een frietje steken is trouwens niet zo ongezond als ze ons altijd hebben willen laten geloven blijkt nu plots. Ook hoog op ons favo-fast-food-lijstje staat het pita-kebab assortiment. Een van onze vroeger vaak bezochte kebab zaken was Oriënt in Tielen en toen die een hele tijd geleden de deuren sloten ging dochter Suzanne de mobiele toer op. Ze staat nu elke donderdag met haar kraam aan de kerk in Lichtaart en om de zoveel weken lopen wij er ook eens langs om de telefonisch bestelde lekkernijen te gaan afhalen. Met al die groenten erbij is dat zeker ook niet ongezond.
  We hadden dus vanavond afgesproken dat het kebab zou worden en toen het vrouwke klaar stond om een grote en kleine groente-kebab op te halen dacht ik er plots aan dat ik mijn foto van de dag nog niet gemaakt had. Ik ben dan maar mee gegaan met camera en statief. Een avond- of nacht-opname impliceert natuurlijk ofwel een torenhoge ISO-waarde ofwel een langere sluitertijd en omdat de personen in de foto zich niet allen wilden aanpassen aan dat laatste gegeven zit er wel enige bewegingsonscherpte in sommige onderdelen. Echt storend vond ik het niet evenwel... aan de kijker om te oordelen.
  Iso 640 - f 6,3 - 2 sec. 

  23-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 november Jachthoorn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Met zulk prachtig herfstweer wilde ik, na een bewust ingekorte ochtendwandeling, in de loop van de namiddag nog wat meer gaan genieten van de natuur, de herfst en onze mooie Kempen. Ik had op de geocaching site snel een beloftevolle wandeling gevonden en in de GPS gezet en we togen vol goede moed naar Halle Kempen. We hebben het ons niet beklaagd. Niet alleen was het inderdaad mooi wandelen daar, de zonder enige uitzondering alle gevonden geocachen waren mooi meegenomen natuurlijk en we hadden onderweg ook enkele leuke ontmoetingen. Een groepje ruiters die merkten dat ik aan het fotograferen ging bleken tijdens het gesprek dat vanzelf volgde goede kennissen te zijn van vrienden van ons... Iets verderop volgde nog een leuke kennismaking.
  Al tijdens het begin van onze wandeling hadden we in de verte enkele malen het geluid van een jachthoorn gehoord. Het vrouwke had nog geopperd dat we toch maar een beetje voorzichtig moesten zijn met Phaido want met jagers in de buurt weet je maar nooit. De georganiseerde jacht met hoorn en alles er op en er aan is evenwel verboden in België wist ik en onze vrees bleek ook snel helemaal ongegrond. Na een tijdje kwamen we de man die de jachthoorn bespeelde ook tegen en hij bleek lid te zijn van een jachthoornspelers vereniging. Tijdens zijn wandelingen door het bos nam hij altijd zijn instrument mee om in de voor hem ideale omgeving te oefenen. We hebben een hele tijd staan praten en uiteindelijk wilde hij voor ons ook even een privé stukje blazen. Uiteraard heb ik daar enkel fotos van gemaakt. 

  22-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 november De Smallebroeken in laagjes.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Dan werden in de loop van de namiddag de hemelsluizen toch nog dicht gedraaid.
  Het vrouwke was met Monique en Jill naar het shopping center in Wijnegem en zodoende had ik de ganse dag het huis voor mij alleen samen met Phaido. Na een natte ochtendwandeling zijn we er na de middag nog eens op uitgetrokken om wat beter te genieten van een relaxerende droge tocht doorheen de Smallebroeken. De herfst loopt op zijn laatste benen maar de mooie kleurtjes zijn toch nog voldoende aanwezig om ze als kompositie element te gebruiken in een foto. Een ander element is het gebruik van lagen en daar heb ik bij deze ook eens aan gedacht. Less is more en eenvoud siert.. ik vind het zelf wel mooi zo.

  21-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 november Orchidee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eigenlijk zou een mens op dagen als vandaag gewoon in bed moeten blijven liggen. Man, man, man... ik geloof dat we in de loop van de dag geen enkel helemaal droog moment hebben gekend. Motregen, druilerige regen, iets hardere regen en ook nog wat verdwaalde plensbuien er tussendoor, je zou er depressief van worden. Het was duidelijk niet het meest ideale weer om er met de camera op uit te trekken. Ik heb dan maar binnenshuis een onderwerp gezocht. Tja, zelfs de orchideeën voor het raam in de keuken hielden het niet droog... al moet ik toegeven dat ik een beetje geholpen heb met de vernevelaar-spuit voor ik deze foto maakte :) . 

  20-11-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!