Inhoud blog
 • 26 juni LRV De Kempenridders
 • 25 juni Ochtendbezoek
 • 24 juni Wintervoorraad.
 • 23 juni Gesprek
 • 22 juni Spring de zomer in
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  12-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 november Het Laarven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De geocachetochten op zondagnamiddag met ons collectief Het Blauw Kanneke zijn ondertussen vaste prik en meestal top, ik zou ze node missen. Vandaag stond er een nieuw gepubliceerde multi op het programma, redelijk uitdagend want een 4 ( op een schaal van 5 ) qua moeilijkheid, daar begin je niet zo maar aan. De weersvoorspellingen waren daarenboven niet erg vriendelijk ( en dat is een understatement ) maar we wilden tonen dat we geen watjes zijn. Dus... met goede moed op naar de bossen tussen Postel en Eersel, meer bepaald de omgeving van het Laarven. 
  We hebben regen, donder, hagel getrotseerd en tussendoor genoten we ook wel van enkele opklaringen. Het was precies tijdens zo'n droge en zonnige periode dat we op een tussenpunt vlak bij het ven waren. Het licht was even gewoonweg prachtig en terwijl de collegas aan het brainstormen waren om de coördinaten van het volgend tussenpunt te berekenen heb ik deze opname gemaakt.

  12-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november Kerst-fotoshoot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wij zijn alweer druk bezig met het voorbereiden van onze activiteiten in Aarschot tijdens de kersttijd. Zelf de Kerstman zijnde, kan ik mij natuurlijk niet akkoord verklaren met iedereen die beweert dat de Kerstman zich gedeisd hoort te houden tot na Sinterklaas. Het huis waar we weer ons logistiek centrum zullen hebben om alle kadootjes in de regio te verdelen krijgt langzaamaan weer een authentieke kerstlook, we zijn druk aan het repeteren want we gaan deze keer ook echt optreden voor de Aarschotse kindertjes ( en de papas en de mamas ) en last but not least, we hebben vandaag al een fotoshoot van de kerstfamilie gedaan. Schoonbroer Dreeke drukte op het knopje en ik heb in de loop van de avond een selectie gemaakt uit de reeks en er eentje uitgepikt voor de dagelijkse blog.
  Nicolas en Jef zullen er dit jaar niet bij zijn, de een omdat ie onmisbaar is op de boerderij en de andere wegens voetbal. Julieke en Pieter zullen wel in het huis en bij het optreden aanwezig zijn maar studie- en dansverplichtingen zorgden er voor dat zij ook niet bij de shoot aanwezig konden zijn - misschien photoshoppen we ze later wel in de foto - maar enkele vriendinnetjes die ook een rol zullen krijgen in het gebeuren staan er dan weer wél op. 

  11-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november Knuf knuf
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We hadden afgesproken dat we deze avond naar de receptie van de Olense Kartoenale zouden gaan. Dat bood me ook de nodige fotomogelijkheden want de markt in Olen had ik al lang in mijn achterhoofd zitten als mogelijke locatie voor nachtopnames. We waren bewust een half uur te vroeg vertrokken maar ... ontgoocheling... voor de tweede keer in één week tijd werden mijn fotoplannen doorkruist door een kermis. Vorige dinsdag was het al vandattume in Lier en omdat het zondag jaarmarkt blijkt te zijn in Olen stond ook hier het hele plein vol foorkramen en attracties vandaag. 
  De geplande foto van de dag kon ik dus wel op mijn buik schrijven maar gelukkig redde het vrouwke mij door een opname te maken met haar iPhone. Phaido had de ganse avond alleen in huis gezeten en toen we terug thuis waren kwam hij de gemiste knuffels ophalen met een enigszins verwijtende blik. Prachtig beeld schatje, mag ik 'm gebruiken voor de dagelijkse blog?

  10-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 nov De Laatste
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We hebben vandaag met de leden van onze fotoclub voor de laatste keer vergaderd in ons lokaal zoals het was. De wateroverlast in de kelder van het OC vorig jaar had er voor gezorgd dat enig opknapwerk onvermijdelijk geworden was. Volgende week begint de aannemer met het leggen van een nieuwe vloer. Er wordt ook een niet dragende binnenmuur tussen de twee lokalen gesloopt en als we binnen 3 of 4 maanden terug in onze vertrouwde stek zullen kunnen vergaderen zal het alleszins veel ruimer zijn. In de loop van vorige week hebben we al het overgrote deel van de inboedel in veiligheid gebracht en morgen gaan ook de laatste kasten, tafels en stoelen naar een veilige berging. Dit is de laatste foto van de laatste vergadering terwijl de laatste leden nog wat napraten.
  Met ISO 2000 en hard licht pal boven het hoofd van Walter in een verder matig verlichte ruimte verwachtte ik niet meteen de meest blitse foto maar al bij al valt het me nog mee. Ik zie het meer als tijdsdocument in mijn persoonlijke kroniek van een jaar.

  09-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 november Porto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ik geef toe dat het een beetje verwarrend is. De verhoudingen in de foto kloppen niet op het eerste zicht en de kleur van de inhoud van het glas ook al niet. Er staat zelfs Porto boven dit stuk.
  Als notoir Duvel drinker ga ik heel soms wel eens vreemd. Er zijn nog wel alcoholische dranken waar ik niet vies van ben namelijk. Verandering van spijs doet eten zegt het spreekwoord, in dit geval: verandering van vloeistof doet drinken... Very Happy  Ik heb me een set piepkleine Duvel glaasjes aangeschaft, de echte godendrank past er niet in, er is trouwens geen D in de bodem van de glaasjes gegraveerd. Alle bieren horen natuurlijk uit hun eigen aangepaste glas te worden gedronken maar met een beetje goede wil zijn er echt wel een hele resem spiritualia waarvoor de vorm en de inhoudsmaat van de kleine glaasjes mogelijkheden biedt. Ik ben vandaag begonnen met het uittesten van een hele lange rij potentiele kandidaten. Als eerste had ik gedacht aan Porto - vandaar de titel - en ik moet bekennen dat het best meevalt. 

  08-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 november Nr 19
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Met de trein naar Lier. Mijn geocachemaatje jackie, zijn vrouwke Annemarie en ikzelf hadden er voor gekozen deze keer de autos in de stal te laten en elk 6,2 € te spenderen om als 65-plussers naar Lier te sporen. We hebben er een leuke vruchtbare dag van gemaakt met de nodige makkelijke en minder makkelijke vondsten en helaas ook enkele mislukkingen. Maar dat hoort er bij, je kunt niet alles vinden. Onvermijdelijk kwamen we ook in het begijnhof, niet alleen omdat onze zoektocht ons daarheen voerde maar ook omdat mijn fototoestel steeds maar die kant op wilde.
  Het viel me eerlijk gezegd een beetje tegen. Er is nog heel wat opknapwerk nodig voor het hier een top locatie wordt. Je vindt er mooie huizen, hoekjes en plekjes, da's waar, maar evenzovele verwaarloosde, dringend onderhoud nodig,hebbende spelbrekers. Toch kwam ik met enkele leuke beelden thuis. Deze tweeling toegangsdeuren bijvoorbeeld vond ik een shot meer dan waard. Ik had nog gedacht aan "Fiets" als titel, maar Nr 19 vond ik al even vanzelfsprekend.   

  07-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 november Twee fotografen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een aantal jaren geleden fotografeerde ik alle bewoners van zorgtehuis Hoevezavel met als thema "Glitter and Glamour". Het werd toen een arbeidsintensieve, lonende en, bij de uiteindelijke tentoonstelling, een erg succesvolle klus. Dit jaar kwam de vraag om opnieuw iets dergelijks te doen. Het thema zou "De Middeleeuwen" zijn. Ik moest even nadenken maar  toen ik mijn fotomaatje Alex zo ver kreeg dat ie wilde meewerken aanvaardde ik de opdracht. Meer dan tweehonderd bejaarden fotograferen in aangepaste klederdracht en decor, het is niet niks... maar toen we vandaag het resultaat konden bekijken hadden we alle redenen om fier te zijn. Dat we daarenboven ook nog eens extra in de bloemekes gezet werden en uitvoerig geprezen en bedankt, was niet echt nodig maar we konden het toch wel appreciëren.
  Een aantal van de accessoires die we tijdens het fotograferen in de diverse decors gebruikt hadden waren decoratief in het tehuis neergezet en nu vonden we dat we zelf ook eens mocht model spelen. Het vrouwke hanteerde de camera en Phaido wilde absoluut ook mee op de foto. Tenslotte is hij de lieveling van zowat alle bewoners en op menige foto is hij ook figurant.    

  06-11-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!