Inhoud blog
 • 26 juni LRV De Kempenridders
 • 25 juni Ochtendbezoek
 • 24 juni Wintervoorraad.
 • 23 juni Gesprek
 • 22 juni Spring de zomer in
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  03-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 september Groen genot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We hadden vandaag met onze vaste groep cachevrienden, het Blauw Kanneke, afgesproken dat we in Dilsen Stokkem het rondje Groen Genot en alle losse tradjes in de buurt zouden gaan zoeken. Dat we maar met z'n vieren waren had alles te maken met het feit dat de meeste andere leden met vakantie zijn natuurlijk. Niet getreurd want in geocacheland kent iedereen Jackie Vandenberk en dit rondje is blijkbaar dermate populair dat er nog vele medehobbyisten hetzelfde traject aan het afhaspelen waren. Zo kwam het dat we toch vrij snel met een grote groep gelijkgezinden, gezellig keuvelend, kennis makend en ervaringen uitwisselend op stap waren. De wandeling was mooi, een aanrader, het gezelschap prima, de gevonden cachen mooi verzorgd en afwisselend en dan moesten we de finale bonus eindlocatie nog vinden... Diep in het bos, in een verzonken gedeelte werden we verrast door dit staaltje van creatieve cachebehuizing-in-elkaar-knutselarij, wow !!! Dit is zoveel leuker dat een weggesmeten potteke ergens achter een kapelleke of zo... 

  03-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 september Hoornaars
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We hadden er geen idee van dat we al een hele tijd heeeel veel medebewoners hadden aan de Kasterleesteenweg. Toen ik deze middag een luchtje ging scheppen in de tuin zag ik op de stoep aan de achterkant van de garage/bergplaats een hoop wit-beige afvalschilfers. Toen ik hoger op keek om te zien waar dat vandaan kwam schrok ik me te pletter. Tussen de wilde wingerd hing daar een gigantisch wespennest... zo dacht ik eerst. Bij nader inzien waren die krengen evenwel erg groot en na op consultatie geweest te zijn bij mijn steun en toeverlaat Mr. Google kan ik niet anders dan concluderen dat dit hoornaars zijn. Ze zijn dubbel zo groot als gewone wespen en het bovenlijf is bruin i.p.v. zwart. Ook van Mr. Google had ik vernomen dat ze minder agressief zijn dan gewone wespen en dat ze je gerust laten als je maar een meter of vijf van hun nest verwijderd blijft. Ik heb dus de camera op statief gezet op 5,5 m. aftand met de 300 mm er op hopend dat die beesten ook goed kunnen meten en ik heb een reeks fotos geschoten.
  Ik weet nog niet wat ik er  verder mee aan moet. Soms vertelt Mr. Google dat je ze professioneel moet laten verwijderen en een andere keer lees je dat als ze je niet hinderen het best oke is ze te laten waar ze zijn... soms bekruipt me de zin om deze mogelijke fotobron nog wat langer te behouden, maar anderzijds zeggen ze dat wespen en ander steekgedierte naarmate het seizoen vordert steeds meer hinderlijk worden en het aantal steekincidenten toeneemt en dat vind ik ook weer niet zo prettig. 
   

  02-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 september IJsjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is nog maar eens bewezen: de weergoden bekijken het weerbericht niet. Het werd warempel, ondanks minder goede voorspellingen, toch weer een mooie dag en de traditionele vrijdagse wandeling met de bewoners van Hoevezavel kon gewoon doorgaan. Meer zelfs, het was zulk lekker weer dat we beslisten nog maar eens een tussenstop in te lassen bij het Cremehuys, waar iedereen op een heerlijk bolleke ijs getrakteerd werd, misschien voor de laatste keer dit jaar. Ik heb natuurlijk weer van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nodige fotos te schieten. Die zijn uiteraard in de eerste plaats bedoeld voor gebruik bij de animatie afdeling en voor het krantje De Klepperman maar niets belet me om er ook eens een op deze blog te posten. Deze twee dames lieten het zich smaken dankzij de inzet van twee collega vrijwilligers die ik netjes buiten beeld kon houden. Tenslotte zijn de bewoners het onderwerp waar het om gaat he..

  01-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 augustus GPSsen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Sta me toe even wat gal te spuwen. Toen we onlangs afscheid moesten nemen van onze trouwe Honda vierwieler viel onze keuze als vervanger op een Renault Mégane GrandTour full option. Ik kan daar geen slecht woord over kwijt, hij functioneert perfect. Maar... de GPS die er in zit, van Tom Tom makelij, daar ben ik heel voorzichtig uitgedrukt, niet zo tevreden over. Als fanatieke en ervaren geocacher en motorrijder met enkele honderdduizende GPS tour-kilometers op de teller weet ik echt wel hoe zo'n ding werkt, of liever, zou moeten werken. Punt is dat ik altijd Garmin heb gebruikt en nog steeds gebruik trouwens. Misschien ben ik bevooroordeeld en is er een soort gewenning wat meespeelt. De Tom Tom brengt me perfect naar ieder opgegeven adres, toegegeven, de bediening is wel wat omslachtiger, en er zijn functies die ik mis maar daar kan ik nog mee leven.
  Een geocacher evenwel, geeft coördinaten in bij het zoeken van zijn doelen en daar gaat de Tom Tom in 50% van de gevallen in de fout, vaak kilometers verkeerd. En het ergste moet nog komen. Renault verkoopt dus wagens met de benaming GrandTour waar een GPS in zit die er mee ophoudt als je over de Duitse grens rijdt. Daar zakt mijn broek van af. Was me dat een onaangename verrassing, de eerste keer dat ik buiten de Benelux kwam. De tweede keer was ik gewapend en had ik de Garmin Zumo die ik als motorrijder gebruikte tegen de voorruit bevestigd en daar blijft ie voorlopig ook. Een eenmalige update naar een kaart van heel Europa kost 160 € namelijk en dat terwijl je in de Aldi GPS toestelletjes kunt kopen voor minder dan 100 € waar gans Europa in zit en Garmin een uitstekend toestel aanbied voor 200 € met heel Europa én levenslange gratis updates... Begrijpe wie kan. Het is me niet om die 160 € te doen maar om het principe. Ik blijf rijden met de Garmin tegen mijn voorruit. Hoe één detail de beleving van een verder uitstekende wagen kan verknallen...    

  31-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 augustus Wilde veldbloemen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Je ziet het steeds vaker: voortuinen - waarschijnlijk ook achtertuinen - en graslanden langs de openbare weg waar gul zaad van wilde veldbloemen is in gestrooid en die een zomer lang een kleurrijk spektakel bieden. Ik vind het een lust voor het oog. Ik speel trouwens met het idee om dat volgend jaar ook te doen, dat scheelt weer een heleboel grasmaaien... :)
  Het fotografievirus wordt op die manier ook extra gevoed natuurlijk. Ik ben al eens aan het oefenen gegaan en wat mij betreft hoeft er in dit soort fotografie maar één enkel bloemeke scherp te zijn, al de rest mag in de onscherpte zitten. De kleurenpracht wordt toch wel bewaard op die manier maar de aandacht gaat precies naar dat ene punt. Met een zo groot mogelijk diafragma knal tegen de zon in fotograferend kreeg ik dit toch niet onaardig beeld te pakken.  

  30-08-2017 om 23:40 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 augustus De Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We waren vandaag in de buurt van Berlaar om er enige geocache-fun te plukken. De loodzware hitte was evenwel een behoorlijke spelbreker. Een zoektocht doorheen dorpskernen, doodlopende straten en woonwijken is niet meteen wat wij ons voostellen bij een leuk geocache-rondje. Pas op het einde van onze tocht, toen we langs de Nete op zoek waren naar de bonus en de laatste extras werd het weer een stuk leuker. De Nete, onze eigen thuis-rivier is wel een andere zijtak dan de Nete die hier in beeld komt. Dit is de zogenaamde Grote en die van ons is de Kleine, hoewel je dat aan de fotos die ik van beide versies ondertussen al gemaakt heb niet zou zeggen. Dit is alleszins een beeld van de Grote Nete en dit bewijst nog maar eens dat je niet ver van huis moet om landschappelijk schoon te vinden. 

  29-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 augustus With al little help from my friend
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Alweer een dag met slechts één click op de teller van mijn toestel, en dan nog een waar ik zelf niet bij betrokken was... Ik heb de hele dag in Herentals bij fotomaatje Alex gezeten om met ProShow-Producer te spelen en een AV reeks in elkaar te knutselen. Alex, die deze blog ook wel eens leest realiseerde zich blijkbaar dat het weer een fotoloze dag dreigde te worden en terwijl ik even naar het toilet was heeft hij zonder dat ik het wist snel een opname gemaakt van onze inspiratiebronnen. Ook in het rechtse glas zit Duvel hoor en achteraf bekeken vond ik het best wel grappig: de iets bollere meneer naast de iets slankere madam...

  28-08-2017 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!