Inhoud blog
 • 15 juni Stausee
 • 14 juni Weinfelder Maar
 • 13 juni Jogging.
 • 12 juni Tegenlicht
 • 11 juni Regendroppen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  06-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 augustus De Panberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben vandaag weer eens een heerlijke geocache wandeling gedaan in de buurt van Ter Spegelt, tussen het Belgische Postel en Eersel in Nederland. Ene Puttervink - ik ken de meneer of mevrouw alleen maar met zijn/haar geocache-pseudoniem - heeft daar de omgeving vol gelegd met interessante zoekopdrachten, en het was niet de eerste keer dat we daar achter onze wandel-GPS aan liepen. Deze keer gingen we op zoek naar trollen en bij het einde van de tocht, toen we uiteindelijk de trollenkoning gevonden hadden waren we vlak bij een hoeve waar enige bio-horecafaciliteiten aan vast zaten. Zonder geocachen zouden we deze plek nooit ontdekt hebben. Ik vind het wel de moeite waard om dit even aan de wereld te vertellen. De hoeve Panberg in Eersel is een bezoek waard, echt waar. Zoek het even op. Google of Facebook zullen zonder twijfel snel meer info verstrekken. Dit is een beeld van het decor en ons gezelschap... iedereen is druk in gesprek maar mijn allerbeste vriend heeft in de gaten dat het baasje een foto aan het maken is.   

  06-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus Erik heeft Abraham gezien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is wat het is... Nog maar eens de oude wijsheid bovenhalen: het beste fototoestel is datgene wat je bij hebt. Het was goed balen... we zouden bij Jackie en Annemarie binnen wippen en dan samen naar Cupke - Erik - rijden om zijn 50ste verjaardag wat extra in de luister te zetten. Vergeet ik toch wel mijn camera bij Jackie thuis zeker... De leuke beelden die ik in gedachten had bleven dus in de planning hangen en de noodoplossing, de iPhone 5S, bleek weer maar eens erg slappekes uit de hoek te komen qua fotografische eigenschappen. Dat Erik Abraham gezien heeft moge blijken uit de plastron die hij in ontvangst mocht nemen als een van de cadeaus, hij gaat die trouwens een week lang dag en nacht dragen meende ik te horen. Ik had ook graag enkele kwalitatief betere beelden meegebracht, maar zoals ik al zei: het is wat het is...   

  05-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 augustus Als een jong veulen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Na de wekelijkse vrijwilligerswandeling met de bewoners van Hoevezavel was het vrouwke nog wat gaan shoppen met schoonzus Monique. Ik was met haar broer Swa rechtstreeks naar de Brugwachter gereden waar we op het terras in afwachting dat de dames uitgeshopt waren onder het genot van enkele duvelkes de wereldproblemen doornamen en probeerden op te lossen.
  Het botvink-koppeltje dat quasi altijd onbeschaamd op het terras, tussen de klanten en op de tafels rond hangt, maar dat zich nooit laat zien als ik de 300 mm op mijn toestel heb zitten, was ook nu weer niet van de partij. Weer geen botvink op de blog vandaag dus maar vroeg of laat krijg ik ze wel te pakken. Gelukkig had ik die lens er nu dus wél op zitten en het toestel in aanslag toen de dames opdaagden. Toen ik het vrouwke als een jong veulen zag aangedarteld komen wist ik hoe laat het was...

  04-08-2017 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 augustus Papenkelder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Er zijn zo van die dagen dat ik nauwelijks aan fotograferen toe kom. Tijdens de ochtendwandeling had ik weliswaar zoals altijd het fototoestel bij en ik heb links en rechts ook wel iets geschoten omdat het nu eenmaal een aan me zelf opgelegde regel is, zeg maar een verplicht nummer en dat levert zelden echt goede beelden op, de inspiratie was er niet. Als je dan de rest van de dag achter de PC zit en er alleen maar achter uit komt om naar de vergadering van de fotoclub te gaan wordt het moeilijk om iets interessants te bedenken als onderwerp van de dag.
  Anderzijds zijn er ook dagen, zoals gisteren bijvoorbeeld, dat de leuke dingen zich opstapelen en de fotomomenten legio zijn. Dan is het jammer dat je je moet beperken tot één beeld  per dag. Sta me toe dan maar naar iets van gisteren terug te grijpen. Het was de eerste woensdag van de maand en dus trokken we weer eens naar de Papenkelder onder de toeristentoren in Herentals. Twee muzikanten die wat akoestisch zitten te musiceren, wat toffe muziekjes brengen en wat samenzang uit de ronde proberen te puren, meer moet dat niet zijn voor een gezellige avond. Ik tast nog altijd graag de grenzen af van de mogelijkheden van de 6D en van erg hoge ISO-waarden ben ik niet vies bij weinig licht. Dit plaatje zou ik niet afdrukken op A3 formaat maar als sfeerbeeld binnen de geboden mogelijkheden van deze blog vind ik het prima.
  O ja... het kleine rode fotograpje? Ik kon het niet laten...  Very Happy 
  16 mm  -  f3,2  -  1/40  -  ISO 6400

  03-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 augustus Café Sas 5
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De personen in de voorgrond fotografeer ik tegenwoordig nogal vaak. Dat is niet zo verwonderlijk want dat zijn eigenlijk mijn vaste geocachemaatjes. Daar was het me deze keer eigenlijk niet om te doen, wel om de achtergrond. Café Sas 5 is een hele tijd gesloten geweest en nauwelijks enkele dagen na de heropening kwamen wij er langs gefietst en konden we het niet laten even een pitstop in te lassen. Een Duvelke op het terras zou het worden maar al snel was een onaangekondigde regenbui de spelbreker die ons naar binnen stuurde. Op een gewone woensdagmiddag zie je een vol café en er waren ook nog de nodige die-hard bezoekers die, onder de grote schermen op het terras, buiten de buien trotseerden. Een gouden zaak als je het ons vraagt. 

  02-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 augustus Fuut met jong
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Als gepensioneerde heb je altijd tijd te kort. De vele hobby's eisen hun tol, fotobewerking is tijdrovend en als je dan ook nog eens niets kan weigeren als vrienden je hulp inroepen dan wordt de berg wel eens onoverzichtelijk, zeker als je zoals ondergetekende een gepatenteerde dead-line werker bent, een uitsteller tot het écht moet.
  Toch moest ik er even uit deze namiddag, ik moest het hoofd even leegmaken. Samen met Phaido en de Canon naar de Dekshoevevijver, een uurtje wandel- en fotoplezier gunde ik mezelf alsnog. De oogst viel me enigszins tegen moet ik toegeven, je hebt van die dagen. Ik zag wel de nodige eenden, zwanen, aalscholvers, een reiger aan de overkant en dat bleek niet het enige potentiele onderwerp te zijn dat net iets te ver af bleef. Ik had de 70-300 er op zitten en daar had ik ook nog eens een 1,4x extender bij gezet, samen goed voor een zoomvermogen van 420 mm dus, wat toch niet niks is maar die beesten wilden niet binnen comfortafstand komen. Dit is zowat het meest interessante beeld dat ik meebracht: een fuut met jong. Helemaal ingezoomd heeft die lens een grootste diafragma van 5,6, met extender er op wordt dat 8,0. Het licht was niet optimaal, ik moest al naar ISO 800 om een sluitertijd van 1/160 over te houden. Dat dit uit de hand nog redelijk scherp is valt me dan nog mee.

  01-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 juli Oude ambachten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben vandaag niet aan fotograferen toegekomen, wat niet wil zeggen dat ik niet met fotografie bezig geweest ben. Integendeel, gisteren was de foto-oogst dermate omvangrijk dat ik bijna de hele dag nodig had om me daar doorheen te werken. Selecteren, fatsoeneren en optimaliseren... het werk na het afdrukken is veel arbeidsintensiever dan het fotograferen zelf. Uiteraard heb ik gisteren niet alleen paarden, koetsen en familie voor de lens gehad. Als je naar Bokrijk gaat loop je ook zonder dat er een speciaal evenement plaats vindt van de ene fotomogelijkheid in de andere. Reken maar dat ik mijn ogen goed open heb gehouden en de Canon constant in aanslag. Ik zit er na gisteren serieus aan te denken een serie te maken over oude ambachten, de aanzet is alvast gegeven. Ik moest weinig moeite doen om enkele fotos te schieten van figuranten in het openlucht museum. Deze houtbewerker bleef gewoon geconcentreerd bezig zonder zich aan de fotograaf te storen. Dat ik dit in zwart - wit om zou zetten was bijna vanzelfsprekend vind ik.

  31-07-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!