Inhoud blog
 • 25 juni Ochtendbezoek
 • 24 juni Wintervoorraad.
 • 23 juni Gesprek
 • 22 juni Spring de zomer in
 • 21 juni Fallen patrol
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  30-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juli Historische koetsenparade
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Iedere zondag in de vakantieperiode is er in het provinciaal domein Bokrijk een bijzonder evenement. Vandaag hadden ze er een historische koetsenparade gepland. Het gezinnetje van dochterlief voelt zich dan aangesproken en als fotograferende vader, schoonvader en grootvader leek het mij ook wel interessant om dat eens mee te maken.
  Het werd een leuk dagje Bokrijk. het weer zat mee, na vier dunne druppeltjes rond half elf bleef het de rest van de dag droog, meer zelfs, de zon kwam er regelmatig door. Ik heb een geheugenkaartje van 16 gigabyte vol geschoten in de loop van de dag. Koetsen, paarden, aangepaste kledij en natuurlijk de cliché-Bokrijk opnames... Het was weer moeilijk er een uit te selecteren. Ik koos bewust eens niet voor een foto van de kleinkinderen deze keer. Hun papa en mama mogen ook eens in de picture vond ik. De Brabanders Sofie en Klaartje mochten mee in het plaatje en de Mechelse groentenkar uit 1900 is achterin ook gedeeltelijk in beeld. Ik zal op mijn facebookpagina nog wel een meer uitgebreide indruk van het evenement posten

  30-07-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juli Mijn schatje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Man, man, man... da's een hele opluchting.
  De omschakeling van PC naar Mac vergt toch meer moeite, tijd, geduld, en hulp van vrienden dan ik oorspronkelijk had ingeschat. Het uitgangspunt is dat ik het deze keer vanaf het begin helemaal goed wil doen, volgens de regels en niet via zelf ontdekte routines die ook blijken te werken. In de loop van vorige week zat ik samen met fotomaatje, computer-wizzard en Mac-fanaat Alex dingen te installeren toen we allebei er geen erg in hadden dat we eigenlijk een verkeerde externe drive aan het formatteren waren. Paniek !!! Daar stonden schatten aan oude fotos op... Gelukkig was er dan het computer-wizzard gedeelte uit de specificaties van mijn maatje. Hij is er in geslaagd de schijf met inhoud te redden en dat was nog niet eens zo eenvoudig vertelde hij. Oef. Eind goed, al goed. Zo zijn al die oude familiefotos niet verloren en kan ik verder werken aan mijn plan om van de honderden vergelijkbare beelden, die ik ooit vond in een oude schoendoos, een album te maken. Er was vaak het nodige fatsoeneer-werk nodig om ze weer toonbaar te maken maar ik ben er bijna doorheen, gelukkig is er niks verloren en kan ik verder werken. Dit is een plaatje van mijn toen nog erg jonge vrouwke trouwens. Met dank aan Alex dus.

  29-07-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juli Net voor de start
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In elk dorp of gehucht was er vroeger wel een jaarlijkse kermis. Het overaanbod aan festiviteiten en digitale mogelijkheden heeft er voor gezorgd dat er nauwelijks nog interesse is voor die traditionele volkse feesten. In Lommel-Barrier slagen ze er voorlopig toch enigszins in sommige tradities in ere te houden. Bij gelegenheid van Barrier-Kermis richt de plaatselijke wielerclub telkenjare enkele wedstrijden in en we hebben het vandaag met eigen ogen kunnen zien... daar komt veel volk op af. Ongeveer 130 renners hadden ingeschreven en het aantal toeschouwers langs de weg was ook indrukwekkend moet ik toegeven. Net voor de start was ik wat verderop gaan staan om met de telezoom alvast dat onderdeel mee te pikken. Nog voor de renners vertrokken waren stuitte ik al op dit leuk beeld. Net voor het allemaal losbarstte, met de meest gretige deelnemers op de eerste rij en de starter - Swa, broer van het vrouwke - die aangeeft dat er 16 rondes te gaan zijn, had ik al een beeld te pakken waarvan ik vond dat het op deze paginas niet zou misstaan.
  F5,6  -  1/400  -  ISO 800  -  300 mm 

  28-07-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juli Dafalgan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Neen er is niks mis met me, ik ben niet ziek, heb geen hoofdpijn, geen kater en ik heb geen halve strip Dafalgan genomen. Ik heb vandaag wél een foto gemaakt waaruit je zou kunnen afleiden dat het weer raak was gisteravond.
  Ik zat al een tijd te broeden op een eindbeeld voor onze fotoreeks rond Rock Stenen en vandaag heb ik een mogelijk, geschikt, grappig bedoeld beeld geënsceneerd. Na twee dagen van keiharde rockmuziek gecombineerd met excessief alcoholgebruik stelde ik me voor dat nogal wat festivalbezoekers op deze manier zijn wakker geworden the day after. De wekker op tien over elf, het toegang verlenend bandje als souvenir nog rond de pols, een strip Dafalgan waar 4 tabletten uit gedrukt zijn, het doosje met de naam goed herkenbaar in beeld en het onvermijdelijk bijhorende glas water... genoeg elementen om een kater van hier tot in Kamsjatka te suggereren.

  27-07-2017 om 23:40 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juli Het Kikkerkwartier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Misschien hadden we er met de fotoclub beter aan gedaan een andere datum te kiezen om het Kikkerkwartier in de Hoge Rielen aan te duiden als locatie voor onze regelmatig weerkerende opdracht Individueel fotograferen op locatie. Ooit was het domein militair gebied maar tegenwoordig is het wijd en zijd bekend als een van de grootste nationale jeugdverblijfplaatsen. Zeker in deze tijd van het jaar krioelt het hier van het jonge volkje die hier verblijven in tenten, slaapblokken of andere accommodaties. Overdag genieten die natuurlijk uitgebreid van de natuur, de bossen en het groen en als je dan als lokale hobby-fotograaf naar hier afzakt om rustig wat beelden te schieten ben je zelden alleen. Morgen moeten we de fotos die we geschoten hebben tonen op de club en zoals dat meestal het geval is bleek ik ook nu weer een deadline-werker te zijn. Op de laatste dag heb ik in de loop van de namiddag hier een uurtje rond gelopen. Macro, groothoek... insecten, vlinders, libellen of de omgeving, ik zou ter plekke wel zien wat het toeval zou bieden. De spelende jeugdgroepen nam ik liever niet in beeld, voor je het weet word je versleten voor pedofiele gluurder...
  Ik koos vandaag voor een opname van de vijver met het loopbrugje. Zelfs voor de meeste mensen uit de streek is dit waarschijnlijk een onbekend plekje en dat wil ik bij deze even in de kijker zetten.

  26-07-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 jul Knuppelpaden en koeienvlaaien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Bij waypoint 6 konden we een aluminium plaatje met de coördinaten van waypoint 7 niet vinden en dat was bijzonder frustrerend... einde verhaal wat betreft onze zoektocht naar de geocache GC5PAPC 'Knuppelpaden en koeienvlaaien'. Jammer jammer, want de wandeling in het domein Kiewit net ten noorden van Hasselt was echt de moeite waard. In de cachebeschrijving hadden we menen te proeven dat dit een bijzonder fijne tocht zou worden. Ze hadden ons vijvers, knuppelpaden, een kinderboerderij, vogelkijkhut, allerlei soorten dieren, speeltuigen, educatieve activiteiten voorgespiegeld en zelfs loslopende Galloway runderen met de bijhorende koeienvlaaien zouden ons deel worden. Loslopende Galloway runderen hebben we inderdaad gezien, een hele kudde. Fotomoment dus... Dit is een panorama samengesteld uit 10 staande fotos. Het is jammer dat op deze site de mogelijkheid tot inzoomen op de foto niet bestaat, na op de foto te klikken wordt ie al iets groter maar dat is nog altijd zeer mini vergeleken met de originele. Toch vind ik 'm  ook op dit piepkleine formaat zeker het bekijken waard.
  We komen hier zeker nog eens terug, er ligt immers nog een niet gevonden cache op ons te wachten en een hoop wandel- en fotoplezier.

   

  25-07-2017 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juli Kissie kissie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Achtenveertig jaar geleden zegde ze "Ja"!!!
  Onze huwelijksverjaardag kan ik ook op deze pagina's niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Een fotoblog vraagt dan om een... foto natuurlijk. Ik heb vanavond het statief met fototoestel maar voor de zetel gezet en het vrouwke gevraagd er in plaats te nemen. Ik zou er dan langs gaan zitten na de timer op 10 seconden gezet te hebben en dan zouden we kissie kissie doen. Schmink of opmaak vonden we niet nodig, het vrouwke ziet er immers altijd stralend uit. Het werd toch een moeilijke bedoening.
  Omdat ik niet wilde flitsen moest het diafragma erg groot worden om met het kunstlicht een voldoende korte sluitertijd te verkrijgen. Dan wordt het scherpstellen een vrij secure zaak. Ik had echt wel de nodige pogingen nodig voor er een aanvaardbaar scherpe foto te zien was. Telkens ik naast haar ging zitten veranderde er wel weer iets in de positionering en 10 cm verkeerd is funest met die instellingen. Erg was dat niet, want telkens was er weer kissie kissie. Er waren trouwens ook nog enkele wél scherpe opnames tussendoor die onbruikbaar waren door het giechel kissie kissie effect. Uiteindelijk is het dan toch nog gelukt. Ik heb ondertussen de smaak goed te pakken en we zullen eens zien of dit vervolgd wordt. Wink

  50 mm - ISO 1250 - F 2 - 1/80

  24-07-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!