Inhoud blog
  • 05 januari Tot ziens
  • 04 januari Graffiti in Mol
  • 03 januari Feestverlichting Lommel
  • 02 januari Sneeuwmannen
  • 01 januari Wandeling.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Onderweg no Polien
  • geocaching
  • Photography by Alex Leys
  • Fietsroutes
  • Fotoclub Visueel
  • Pol Schrijvers, mijn Facebook pagina
  • Mijn nieuwe blog op Seniorennet
  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Pols Fotoblog
    een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
    Helaas is het op het ogenblik nog steeds onmogelijk te reageren op deze blog. Ondanks diverse pogingen om dit probleem te melden bij de webmaster is er voorlopig nog geen antwoord of verbetering. Frustratie troef. Ik denk er aan een nieuw platform te zoeken om mijn dagelijkse ei kwijt te kunnen. Een e-mail sturen kan gelukkig nog wel.
    09-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober Marie Leen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    We hadden vandaag bij dochter Ilse afgesproken om wat te brainstormen over het wat en hoe van het komende kerstgebeuren in Aarschot. We, dat zijn mijn zus Lilly, dochterlief Ilse, het vrouwke en ikzelf. Het belooft weer zeer speciaal te worden. 
    Als ik dan toch in Wuustwezel ben maak ik uiteraard van de gelegenheid gebruik om de kleinkinderen voor de lens te halen, kwestie van de verzameling een beetje aan te vullen voor het jaarlijkse fotoboek. Dit is de oudste, ons Marie Leentje... hoewel, die verkleinvorm hoort er niet meer bij eigenlijk. Ze wordt al een prachtige jongedame en als model kan ze haar vrouwtje staan zoals blijkt uit dit beeld.

    09-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober Kempisch Kanaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het vrouwke had vandaag afgesproken in de Brugwachter met een vriendin. Ze wilden wat bijpraten en herinneringen ophalen en daarna een dagmenu nuttigen. Dat laatste onderdeel leek me ook wel interessant maar om ook nog naar diepzinnige vrouwenpraat over vroeger jaren te luisteren had ik weinig zin. In afwachting van wat culinair genoegen ben ik dan eerst met Phaido maar een uurtje aan de wandel gegaan. Een opgeloste mysterie-cache zo'n 2,5 km verderop langs het Kempisch Kanaal leek me een haalbaar doel en we togen er met goede moed op af. Het dient gezegd dat we het de ganse tocht droog hebben gehouden, waarschijnlijk de enige aaneengesloten regenvrije periode van meer dan een uur die we vandaag mochten meemaken. Volgens de wandel-GPS waren we 380 meter van ons doel toen we plots voor een hek stonden dat ons de doorgang versperde. Een of ander bedrijf had dus de toelating gekregen om de kanaaldijk en het jaagpad gewoon ontoegankelijk te maken... dat hadden ze 2 km eerder ook mogen aangeven vind ik dan. Fuckerdefuck!!!
    De wandeling was op zich best mooi en gelukkig heb ik tijdens de tocht enkele leuke plaatsjes kunnen schieten van een minder gekend stuk Kempisch kanaal. De herfst is nog niet helemaal in het land maar je merkt toch al dat ie dichtbij is...  

    08-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober Mac Taple
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Onder het motto "Beter een slechte foto dan helemaal geen" plaats ik deze avond dit beeld met het schaamrood op de wangen. Toen we rond een uur of vijf richting Tilburg trokken om naar het feestje bij 35 jaar DAS Derk Audio Service te gaan heb ik dom dom dom mijn camera in de hal laten staan. Ik heb me de ganse avond naakt gevoeld.
    Derk heeft jarenlang het geluid verzorgd voor het bandje waarmee we de lage- en andere landen afreisden en nu hij een jubileum te vieren had en hij daarenboven een van de oudste en eerste bandje waar hij ooit voor werkte er toe overgehaald had om dat allemaal een beetje op te vrolijken wilden wij daar absoluut bij zijn... met camera... maar een verstrooid moment besliste er over dat ik het dan maar met een alternatief moest doen. De iPhone 5S waar ik het nog altijd mee doe is niet meteen de kampioen van de mooie smartphonefotos. Ik weet niet of het exemplarisch is en er misschien 5S eigenaars zijn die er wél in slagen toonbare beelden uit dat ding te toveren maar op dat gebied voel ik me alleszins zeer in de steek gelaten door de firma Apple. Toen ik zonet terug thuis kwam en het resultaat op de PC zag werd mijn vrees weer eens bevestigd... man man man... Met mijn excuses, dit is MacTaple en een van de kleinkinderen mocht even meespelen. Ik vond het vertederend, zeer speciaal en het is superjammer dat de foto niet beter is. Die gasten speelden warempel ooit in de Cavern-Club in Liverpool... 

    07-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober Rustling Cane
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de overdadige foto-oogst van eergisteren ( Rotterdam ) en gisteren ( Vrijwilligersfeest ) ben ik vandaag de hele dag zoet geweest met het selecteren en fatsoeneren van de inhoud van mijn geheugenkaartje. Het was trouwens geen weer om er op uit te trekken voor nieuwe avonturen, na de natte ochtendwandeling ben ik gewoon binnen gebleven. Er waren gelukkig mogelijkheden genoeg om een foto te kiezen van gisteren. Het bandje dat ons een avond lang vermaakte met een geslaagd optreden heb ik diverse keren gefotografeerd. Rustling Cane is de naam, ze komen uit Lommel, speelden dus een thuiswedstrijd, ze bestaan al ettelijke eeuwen meen ik gehoord te hebben en ze spelen voornamelijk Ierse folk muziek met tussendoor ook de nodige oud-vlaamse meezingers. Ik was meteen gecharmeerd door enkele accessoires die de heren ter beschikking hebben. Merk de bierpintenhouders aan de microfoonstatieven op bijvoorbeeld... da kan alleen maar een plezant jazzke zijn.

    06-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober Vrijwilligersfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zou de zorgsector toch zijn zonder vrijwilligers? In zorgtehuizen wordt op alles en nog wat bespaard tegenwoordig, ook op personeelskosten en dus op personeelsbestand. Gelukkig zijn er vrijwilligers om in de bres te springen als essentiële onderdelen van de zorg in de verdrukking dreigen te komen. Wandelen, hobby-namiddagen, cantine-personeel, helpen bij het eten en het kleden... er zijn tientallen en tientallen taken waarbij de overheid er blijkbaar van uitgaat dat die wel gratis worden uitgevoerd door goed menende, sociaal voelende, zich engagerende burgers. Het vrouwke en ikzelf behoren al vele jaren tot die laatste groep. Het is niet mijn bedoeling bij deze het proces te maken van een mijns inziens falend beleid, ik wil het hebben over de dankbaarheid die je er als vrijwilliger voor terug krijgt. Dankbaarheid van de bewoners, maar ook dankbaarheid van het personeel en de directies. Tijdens het jaarlijks vrijwilligersfeest worden wij verwend met een heerlijke maaltijd, enkele cadeautjes en een gezellige avond. Als huisfotograaf loop ik dan doorheen het feestgewoel en de stemming in de zaal vastleggen is een van de taken waar ik me graag van kwijt.

    05-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Rotterdam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat heb je met die weermannen... voorspellen ze de ganse week regen en je krijgt prachtig nazomerweer. Vandaag zou het volgens de voorspellingen de beste dag van de week worden en samen met schoonbroer Dreeke zou ik naar Rotterdam gaan om de ganse dag aan architectuurfotografie te doen en dan maak je een grijze, sombere, koude, winderige en na de middag zelfs een natte dag mee. Vanmorgen hadden we al een voorgevoel toen we vertrokken maar we hebben toch doorgezet. We hebben gedaan wat iedere fotograaf die in Rotterdam achter zijn camera aanloopt doet tegenwoordig. We zijn eerst naar de Marktplaats en de kubuswoningen geweest. Uiteraard hebben we ook een heleboel andere fotos gemaakt maar toen het in de loop van de namiddag begon te regenen hebben we onverrichterzake toch maar enkele treinen eerder naar huis genomen dan voorzien was. Avond- en nachtfotografie zal voor een andere keer zijn. De foto die ik hierbij plaats is een huizenhoog cliché, al honderdduizend keer gefotografeerd. Dit is één van de recht-omhoog doorkijkjes tussen de kubuswoningen en zoals je al vermoedde, de mooie blauwe kleur van de lucht is te danken aan Photoshop.

    04-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Brug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ik had deze foto eigenlijk "fietser" willen noemen maar uiteindelijk bleek de brug toch net iets prominenter in beeld te staan. Ik heb trouwens iets met bruggen. Of ik een bruggenbouwer dan wel een gewone bruggengebruiker ben dat laat ik in het midden maar ze fotograferen doe ik alleszins erg graag. 
    Het lijkt er op dat alle nieuwe bruggen over het Albertkanaal van dezelfde architect en/of fabrikant komen, ze zijn allemaal vrijwel identiek, modern maar een mooi ontwerp het mag gezegd. Dit exemplaar bij Oelegem toonde zich van zijn mooiste kant toen ik vandaag binnendoor terugkwam van Schoten. Het lijnenspel van de draagkabels vond ik interessant genoeg om de wagen aan de kant te zetten en enkele honderden meters te wandelen om de beste hoek te zoeken. Ik heb wel een hoogspanningsmast en de nodige electriciteitsdraden moeten wegklonen om het beeld op te schonen maar dat recht eigen ik mezelf toe. Fotografie is al langer meer dan het kaal weergeven van de werkelijkheid toch? Cool 

    03-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober Visvijver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    We zijn vandaag op ziekenbezoek geweest.
    Onze boezemvriend Jef Kiek heeft het plan opgevat zijn visvijver te updaten, en gezien het formaat wordt dat een hele karwei. De randen worden verstevigd, de vissen in een container, de vijver wordt verder uitgebaggerd en er zal nog wel een en ander moeten gebeuren voor hij naar planning volgend jaar in de zomer op zijn blote voeten in het fluweelzachte gras naast zijn eigen vijver kan flaneren. Is het door het klussen of heeft het iets te maken met een eerder auto ongeval... vandaag moest ie alleszins een prik tussen de nekwervels halen in het ziekenhuis want hij zat helemaal geblokkeerd vertelde hij. Mevrouw Kiek is ook nog maar enkele dagen terug thuis na een zware ingreep en nu ze met z'n tweeën in de lappenmand lagen wilden wij ze graag even een hart onder de riem gaan steken. Natuurlijk heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de vijver even te fotograferen in de toestand waarin hij zich nu bevindt. Binnen een x aantal maanden hopen we het afgewerkt resultaat te mogen tonen.   

    02-10-2017 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober Paula
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een mens heeft in zijn leven nogal wat kennissen, vrienden, relaties... sommige zijn diepgaand, andere oppervlakkig, kortstondig, langdurig, knipperlicht en alle mogelijke soorten daar tussenin. Soms gebeurt het dat iemand waar je echt wel een leuk kontakt mee had plots uit je leven verdwijnt om een of andere reden en dat de enige draad die je nog verbindt de jaarlijkse nieuwjaarskaart is omdat het adres nu eenmaal nog in je bestand zit. En dan gebeurt het ook wel eens dat plotsklaps er weer een nieuwe impuls gegeven wordt aan het kontakt.
    Paula is een creatieve, toffe madam die we vele jaren geleden leerden kennen als vriendin van iemand waar we toen wel eens mee samenwerkten in de muziekwereld. We waren aangenaam verrast dat we maanden voor het jaarlijkse nieuwjaarskaartje een bericht van haar in de bus kregen, een uitnodiging voor de openingsreceptie van de tentoonstelling van haar grafisch werk in Wimmertingen. Om een lang verhaal kort te maken: we zijn er vandaag naartoe geweest. Het was alsof we gisteren nog samen gezeten hadden, de vriendschap was nog helemaal intact. Dat ze het in zich had om prachtige expressieve dingen te maken - kunst - wisten we al lang. Vandaag bleek dat ook. Bij deze een foto van twee prachtvrouwen... de kunstenares en het vrouwke voor een mooie serie aquarellen.  

    01-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Spiegels in de badkamer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb vandaag een lichtelijk bizarre foto in de aanbieding. De beautyspiegel die in onze badkamer tegen de spiegel van een kastje kleeft, tegenover de grote spiegel boven de wasbekkens aan de tegenoverliggende muur had al een tijdje mijn interesse. Ik vind het intrigerend hoe lenzen en spiegels het beeld vaak omkeren en vervormen. Deze foto heb ik 180° gedraaid, hij staat op z'n kop dus. Tussen de vele min of meer onscherpe spiegelingen en de omhoog hangende handdoek(en) is er een zeer vervormd scherp beeld in de holle beautyspiegel. Dit soort optische grapjes vind ik interessant genoeg om er voor een keertje eens mee te spelen. 

    30-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 september Vliegenzwammetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Met een dag vertraging ben ik tijdens de ochtendwandeling dan toch maar op paddenstoelenjacht gegaan. Ik had gisteren al enkele mogelijke doelwitten genoteerd, enkele inktzwammen, een mooie kastanjeboleet die vandaag gevandaliseerd bleek trouwens, enkele soorten waarvan de naam mij helaas onbekend is maar vooral een lief baby-vliegenzwammetje. Die was er gelukkig nog wél. De dennenappels in beeld heb ik er zelf bij gelegd, ik geef het toe, kwestie van de compositie een beetje interessanter te maken.
    Ik vermoed dat er binnenkort nog wel enkele paddenstoelen zullen voorbij komen. Het lijkt er immers op dat ze dit jaar vroeger en talrijker op het appél zijn in de nog jonge herfst.  

    29-09-2017 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september Twee Phaidos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had tijdens de ochtendwandeling vergeten mijn fototoestel mee te nemen. Dan zie je natuurlijk enkele uitdagend mooie paddenstoelen. In de loop van de vroege namiddag ben ik dan opnieuw de Smallebroeken ingetrokken, Phaido vond dat niet erg want die mocht alweer mee, maar van fotograferen kwam ook deze keer niks in huis. Onderweg zag ik in de verte iets blonds met een kwispelstaart en toen we dichterbij kwamen ging ie liggen, precies zoals Phaido altijd doet als hij onbekende mensen of honden ziet in het bos. We hebben het van op afstand even aangezien en toen zijn we toch maar dichterbij gegaan. We hebben kennis gemaakt met Phaido twee. Ze konden het blijkbaar goed met elkaar vinden, de beide Golden Retrievers. Phaido houdt altijd wel een beetje reserve met vreemden - sinds ie ooit gebeten is door een Duitse Herder is ie op zijn hoede - maar al bij al hebben ze zeker een kwartier samen gespeeld. Het baasje van Phaido twee was nergens te bekennen. Erger... toen we beslisten verder te gaan kwam ons nieuwe vriendje vrolijk met ons meegelopen. Verloren? Weggelopen? Gedumpt? Wie zal het zeggen. Ik besliste maar naar het vrouwke te bellen en te vragen ons op te pikken met de wagen, dan zouden wij de vondeling wel bij de dierenbescherming afzetten in de hoop dat ie gechipt was en de eigenaar zo kon getraceerd worden. Toen het vrouwke met de wagen tot bij ons kwam zette ons nieuwe vriendje het evenwel op een lopen en kwam er een abrupt einde aan onze ontmoeting... en aan onze paddenstoelenzoektocht. 

    28-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Weekendhuisje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb de voorbije dagen mijn stappenteller schromelijk op zijn honger laten zitten. Nu ik me weer wat beter voel heb ik deze middag maar een extra wandeling ingelast om het week- en maandgemiddelde alsnog ietwat op te krikken. Tijdens mijn tocht doorheen de bossen tussen Balance Health Center - waar ik me door het vrouwke had laten naar toe voeren - en thuis kwam ik ook weer aan fotograferen toe. Ergens diep verscholen in het groen zag ik dit weekendhuisje. Of het er legaal staat laat ik in het midden. Anders dan de meeste andere, die ondertussen verplicht afgebroken zijn staat het er nog alleszins. Wat kan het mij schelen trouwens. De eigenaars hebben er zeker een kleurig geheel van gemaakt. Ik denk dat ze alle restjes verf van vele klussen hebben mee gebracht om met rode, gele, groene, oranje en andere tinten hun verblijf op te vrolijken. 

    27-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september Puzzel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ik voel me nog altijd een beetje ziekskes, ben zelfs niet mee gaan wandelen met het vrouwke en Phaido deze morgen. Wat doet ne mens dan naast een beetje lamlendig op de canapé liggen? Fotos afprinten voor het salon, inderdaad, op het gemakske, sudokus oplossen en ik wilde toch ook eens iets anders proberen. We hebben een vriendin die puzzels in elkaar knutselt in haar vrije tijd namelijk en ik dacht "da kan ik ook...", geen geavanceerde werkstukken met twee- of drieduizend stukskes zoals Annemarie, neen, ge moet klein beginnen he. Dit eerste probeersel van 6 bij 4, samen goed voor 24 stukken, heb ik bijna klaar. Ik denk dat ik al zie wat het gaat worden. Ik zou hem "Paniek" willen noemen.
    Voor de Photoshoppers: dit zijn 25 lagen. Ik kan hem natuurlijk ook helemaal door elkaar schudden, maar dan wordt het een stuk moeilijker om de inhoud te herkennen he.  Very Happy

    26-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september Luc
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag drie van mijn zelf opgelegde alcoholvrije periode en lap... ik voel me een beetje ziekskes. Een keel als schuurpapier, hoofdpijn, flanellen knieën... na de ochtendwandeling ben ik, ondanks het zeer lokkende prachtige nazomer-weer niet meer de deur uit geweest en fotograferen was er niet bij vandaag. Dan grijp ik om de dagelijkse routine niet te onderbreken maar weer naar een oudere foto. Ik ben trouwens volop bezig met het reorganiseren van mijn ondertussen gigantische fotoverzameling. De overstap naar iMac is nog niet helemaal voltooid en zodoende neus ik op een dag als vandaag dan maar door oudere mappen om alles netjes gesorteerd te krijgen en waar nodig naar de prullebak te sturen. Dit beeld komt uit de shoot van vorige week toen ik met fotomaatje Alex enkele dagen in Lommel was om in het zorgtehuis alle bewoners te fotograferen in een middeleeuws decor. De fotos zijn ondertussen al overhandigd aan de animatiedienst en nu selecteer ik de allerbeste uit de reeks om te bewaren. Deze foto van Luc is daar zeker bij. Ik mag hem een vriend noemen, we plagen elkaar wel eens als het met onze respectievelijke favoriete voetbalteams even wat minder gaat. Hij zal het zeker niet erg vinden dat ik dit op deze pagina's toon: Luc als vrolijke boter karnende middeleeuwse keuterboer.

    25-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 sept Bloemeke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Nu de herfst voor de deur staat en het vandaag weer zulk prachtig nazomer-weer was realiseerde ik me dat het vandaag misschien een van de laatste dagen was dat ik de wilde bloemekes die me al weken lang stonden uit te dagen in al hun pracht kon fotograferen. Het zijn maar piepkleine schoonheden maar met de macrolens op mijn toestel ben ik na de ochtendwandeling nog eens terug gelopen naar de Reffenakkers, nauwelijks 100 m. van mijn voordeur, en ik heb er enkele opnames van gemaakt. Het merk of de soortnaam ontgaat me weer volledig. Misschien zijn het wel geen wilde bloemekes, maar ontsnapte tamme Very Happy 

    24-09-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 september Dauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het leek er op dat het al een beetje herfst was toen we deze morgen gewoontegetrouw onze dagelijkse wandeling deden in de Smallebroeken. Het was nog een beetje frisjes, dauw op de vele spinnenwebben, enkele bomen die zich al voorzichtig een herfsttooi aan passen, paddenstoelen alom en er hing een lichte nevel, ideale omstandigheden om wat extra tijd uit te trekken om te fotograferen. De wandeling duurde dan ook iets langer dan gewoonlijk en ik was weer erg tevreden met de inhoud van mijn geheugenkaartje bij thuiskomst. Bomen in de mist, paddenstoelen, koeien in de mist... maar vooral de dauw-bedekte spinnenwebben schreeuwden om mijn aandacht. Ik heb er een aantal in beeld genomen en één keer kon ik ook nog de spin zelf erbij te pakken krijgen en dat is de foto die ik vandaag uitkoos. 

    23-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september Het afgrijselijk gebouwen vretend monster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu het nieuwe Hoevezavel eindelijk helemaal klaar is komt de afbraak van het oude gebouw ernaast ook op volle toeren. Ze waren er eigenlijk een jaar geleden al voorzichtig aan begonnen maar het leek daar een beetje stil gevallen. De mogelijke urbexplannen waar we een tijdlang mee rondliepen moeten we nu maar definitief opbergen want ineens gaat het snel. Vandaag zijn we na de wekelijkse wandeling met de bewoners nog eens achter onze camera aan gelopen om de stand van zaken te documenteren. We werden er geconfronteerd met het afgrijselijk gebouwen vretend monster. Het gele gedrocht had zich een weg gebaand boven op het puin tot de plaats waar eens de eerste verdieping was en met zijn beweeglijke lange nek en naar alle kanten grijpende sterke kaken richtte het in een snel tempo een ware ravage aan. Het einde is nu echt heel dichtbij.  

    22-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september Erotica
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat een winkel gespecialiseerd in erotische artikelen zijn opwindend geachte kledij komt showen op de Aarschotse Fashion Night vind ik helemaal normaal. Ook dat aspect van het zeer brede kleding gamma mag wat mij betreft aan bod komen. Of dat dan ook echt opwindend is laat ik in het midden. Het zien van de modellen die dat allemaal aan het wellustig toekijkend publiek kwamen tonen was dat alleszins wel in enige mate. Dat er aansluitend nog een erotische show in het programma moest vind ik al een beetje minder vanzelfsprekend maar ik wil geen extremistische heilige zedenpreker zijn en de pret niet bederven dus kan ik er wel mee leven. We zijn wel kieskeurig en kwaliteitsbewust natuurlijk. Als de betreffende act dan erg langdradig is, een aaneenschakeling van suggesties van krachtpatserige standjes en nietszeggende herhalingen van al eerder getoonde nietszeggende poses... dan heeft het bij mij alleszins niet de bedoelde uitwerking. Gelukkig was de belichting vaak heel subtiel en ik kon uit één van de scenes dit naar mijn smaak toch wel geslaagd beeld plukken. Je kunt er weer een verhaal bij bedenken. Mijn interpretatie zou kunnen zijn dat hier net een stomende vrijpartij heeft plaats gevonden, maar de minder opwindende werkelijkheid is dat dit gewoon nevel is die uit een rook machine komt. 

    21-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 sept Met Theresia in de middeleeuwen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dit is duidelijk een beeld dat ik niet zelf gemaakt heb. Ik heb wel op veel het knopje van mijn camera gedrukt vandaag maar een dergelijk mooi  miniatuurtje zag ik er niet uit te voorschijn komen.
    Ik vermoed dat dit zelfs geen foto is. In de tijd waaruit dit plaatje stamt bestonden er zelfs geen fototoestellen. Wel liepen er toen enkele supergetalenteerde schilders rond die zeer realistische afbeeldingen produceerden. Vermoedelijk moeten we, om dit te situeren, het in de schilderkunst gaan zoeken. Ik meen hier een van mijn voorvaderen te herkennen, Leopoldus Scriptores samen met zijn medewerkster Theresia Sartora. Door de kennis verworven uit mijn jarenlang bestuderen van het werk van de middeleeuwse meesters meen ik te mogen concluderen dat dit een schilderij is van een van de leerlingen van P.P. Rubens, iemand uit de school van Visualis, namelijk Alexis Tabelleysius. 
    Immo si quis dixerit quoniam falluntur. 

    20-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs