Inhoud blog
  • 05 januari Tot ziens
  • 04 januari Graffiti in Mol
  • 03 januari Feestverlichting Lommel
  • 02 januari Sneeuwmannen
  • 01 januari Wandeling.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Onderweg no Polien
  • geocaching
  • Photography by Alex Leys
  • Fietsroutes
  • Fotoclub Visueel
  • Pol Schrijvers, mijn Facebook pagina
  • Mijn nieuwe blog op Seniorennet
  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Pols Fotoblog
    een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
    Helaas is het op het ogenblik nog steeds onmogelijk te reageren op deze blog. Ondanks diverse pogingen om dit probleem te melden bij de webmaster is er voorlopig nog geen antwoord of verbetering. Frustratie troef. Ik denk er aan een nieuw platform te zoeken om mijn dagelijkse ei kwijt te kunnen. Een e-mail sturen kan gelukkig nog wel.
    21-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september Erotica
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat een winkel gespecialiseerd in erotische artikelen zijn opwindend geachte kledij komt showen op de Aarschotse Fashion Night vind ik helemaal normaal. Ook dat aspect van het zeer brede kleding gamma mag wat mij betreft aan bod komen. Of dat dan ook echt opwindend is laat ik in het midden. Het zien van de modellen die dat allemaal aan het wellustig toekijkend publiek kwamen tonen was dat alleszins wel in enige mate. Dat er aansluitend nog een erotische show in het programma moest vind ik al een beetje minder vanzelfsprekend maar ik wil geen extremistische heilige zedenpreker zijn en de pret niet bederven dus kan ik er wel mee leven. We zijn wel kieskeurig en kwaliteitsbewust natuurlijk. Als de betreffende act dan erg langdradig is, een aaneenschakeling van suggesties van krachtpatserige standjes en nietszeggende herhalingen van al eerder getoonde nietszeggende poses... dan heeft het bij mij alleszins niet de bedoelde uitwerking. Gelukkig was de belichting vaak heel subtiel en ik kon uit één van de scenes dit naar mijn smaak toch wel geslaagd beeld plukken. Je kunt er weer een verhaal bij bedenken. Mijn interpretatie zou kunnen zijn dat hier net een stomende vrijpartij heeft plaats gevonden, maar de minder opwindende werkelijkheid is dat dit gewoon nevel is die uit een rook machine komt. 

    21-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 sept Met Theresia in de middeleeuwen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dit is duidelijk een beeld dat ik niet zelf gemaakt heb. Ik heb wel op veel het knopje van mijn camera gedrukt vandaag maar een dergelijk mooi  miniatuurtje zag ik er niet uit te voorschijn komen.
    Ik vermoed dat dit zelfs geen foto is. In de tijd waaruit dit plaatje stamt bestonden er zelfs geen fototoestellen. Wel liepen er toen enkele supergetalenteerde schilders rond die zeer realistische afbeeldingen produceerden. Vermoedelijk moeten we, om dit te situeren, het in de schilderkunst gaan zoeken. Ik meen hier een van mijn voorvaderen te herkennen, Leopoldus Scriptores samen met zijn medewerkster Theresia Sartora. Door de kennis verworven uit mijn jarenlang bestuderen van het werk van de middeleeuwse meesters meen ik te mogen concluderen dat dit een schilderij is van een van de leerlingen van P.P. Rubens, iemand uit de school van Visualis, namelijk Alexis Tabelleysius. 
    Immo si quis dixerit quoniam falluntur. 

    20-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september De inhoud van het nest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hiermee loopt het hoornaarsverhaal definitief ten einde. Nadat we een dikke week geleden beslist hadden dat het toch raadzaam was ze maar te vernietigen en de brandweer de klus vakkundig geklaard had, waren we met de nodige nieuwsgierigheid achtergebleven. Ze hadden ons verteld dat we na enkele dagen het nest er gerust mochten afhalen, de beesten zouden allemaal in het hoornaars-hiernamaals zijn en het product waarmee ze daar naartoe gespoten waren zou helemaal onschadelijk zijn voor mens en dier. Vandaag heeft onze nieuwsgierigheid het gehaald. Het was nog een hele klus om dat gigantische nest van onder de dakrand van de garage uit de wilde wingerd te slopen. Er zaten een stuk of zes lagen raten in, samengesteld uit zeshoekige kamertjes waarin hoornaar-babies op het geboren worden aan het wachten waren. Ik heb uiteraard elke stap van de afbraak fotografisch vastgelegd en ik moet toegeven dat ik onder de indruk was van zowel het kunstwerk als van de afmetingen van die krengen. Dit is een nog niet helemaal volgroeide pop die ik uit een gaatje kon peuteren. Om de grootte beter te kunnen inschatten heb ik er als referentie een één Euro muntstuk langs gelegd.    

    19-09-2017 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Het animatieteam.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hoevezavel. We kwamen er ooit terecht doordat de mama van het vrouwke er haar laatste dagen mocht verblijven. We zijn er nadien als vrijwilliger altijd weer blijven terugkomen. Al snel bleek dat naast animeren, wandelen en bezigheidstherapie er nog een manier was om me nuttig te maken. Als hobbyfotograaf werd ik binnen de kortste keren geaccepteerd als de persoon die wandelingen, feesten en gebeurtenissen in beeld bracht en mijn fotos werden dan ook gebruikt in het tijdschriftje De Klepperman, bij projecties en bij festiviteiten. Regelmatig kwamen er ook bijzondere opdrachten voorbij. Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik tijdens het jaarlijks fotosalon van onze fotoclub ooit een paneel volgehangen heb met een selectie uit een reeks van een tweehonderdtal fotos "Senioren in Glitter en Glamour". Vandaag - en aanstaande woensdag ook trouwens - was ik opnieuw in de weer om alle bewoners te fotograferen. Het thema was deze keer "De Middeleeuwen" en ik prijs me gelukkig dat ik deze keer de hulp kreeg van mede-fotoclublid Alex. Die zorgde voor de logistieke ondersteuning door ter plekke meteen van elke shot een 10x15 afdruk te fatsoeneren en af te printen.
    Maar vooral wil ik bij deze mijn respect uitdrukken voor het animatieteam. Als ik ooit - je weet maar nooit, de tijd staat niet stil - in een zorgtehuis terecht kom, hoop ik daar even gemotiveerde en gedreven medewerkers te treffen. Het team waar wij vandaag mee samenwerkten wilde na 120 fotoshoots met niet altijd even makkelijk te motiveren of in een aanvaardbare pose te zetten bewoners, verkleedpartijen en vaak moeilijke fotomomenten zelf ook nog op de foto in de kledij die we de hele dag al de bewoners hadden aan gepast. Voor één keer wil ik ze één voor één bij naam noemen. vlnr. Marcia, Linde, Tom, Chris, Lotte, Heidi, Peter en Jef... en dan vergeet ik nog enkele vrijwilligers die al naar huis waren en Theresia die drie maanden lang al die kleren in elkaar naaide. Respect. 
      

    18-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 sept Spiegeltent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Nostalgie is het woord dat het best het gevoel omschrijft dat me bekroop toen ik vanmiddag nog eens een spiegeltent binnen stapte. Het is Lichtaart kermis dit weekend en sedert enkele jaren staat er ook weer een danstent. Vroeger, heel vroeger... zeg maar een halve eeuw geleden was dat vaste prik in elk dorp op elke kermis. Ik ben er vrij zeker van dat een erg groot percentage van de amoureuze relaties in of achter zo'n tent begonnen is in die jaren. Zelf heb ik als jonge muzikant ook honderden keren opgetreden in de tenten van Van Bael, Klessens of Meylemans en vandaag kwamen de lokale levende legenden The Vikings hun rock&roll-kunstjes nog eens vertonen in de meest geschikte omgeving: de spiegeltent. Ik ben driftig met de camera aan het zwaaien geweest en uit de oogst koos ik voor een overzichtsfoto. Voor iedereen die te jong is om het vroeger zelf meegemaakt te hebben: zo ziet dat er langs de binnenkant uit.

    17-09-2017 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september Het Blauw Kanneke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hoewel we al een hele tijd samen wandelen, samen mysteries oplossen, samen genieten van de ons door geocaching.com aangeboden zoekopdrachten was het ons nog nooit gelukt ons volledige groepje samen op de foto te krijgen. 
    Bij gelegenheid van het Grenslandevent in Budel waren we er allemaal en ik vond het dan ook absoluut nodig om even een voltallige groepsfoto van ons geocachers-collectief "Het Blauw Kanneke" te maken. Dat ik daarvoor een van de obers van het café "De Wielerbaan" nodig had om op het knopje te drukken wil ik best vermelden maar uiteraard is het me bij deze in de eerste plaats om de inhoud van het plaatje te doen. De operator van dienst had gelukkig een vrij stabiele afdrukvinger...

    16-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september Kaarten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vrijdag, wandeldag met de bewoners van Hoevezavel. Het zag er allemaal goed uit op de buienradar, in de loop van de vroege namiddag zou er een regenvrije periode zijn en na kontakt met het personeel en bevestiging dat de wandeling zou doorgaan zijn we naar Lommel gereden. De regenvrije periode duurde precies tot tien voor twee, net voor we zouden vertrekken... en toen gingen de hemelsluizen weer open. Ontgoocheling, niet in de laatste plaats voor de bewoners. Dan komen de alternatieven vanzelf. Een groep ging aan het quizzen, andere vrijwilligers wilden graag met de bewoners een spelletje kaarten en er liep ook nog een foto-amateur rond die dat alles vastlegde...  
    Ik heb deze plaat voor de gelegenheid weer eens omgezet naar zwart wit, zonder kleurtjes vind ik het beeld sterker.

    15-09-2017 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 sept Fotoclub
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdagavond is fotoclubavond. We zijn volop in de voorbereiding van ons jaarlijks fotosalon dat traditiegetrouw doorgaat tijdens of rond  het Allerheiligenweekend. Vandaag was het de eerste dag waarop de leden hun werk dat in aanmerking komt voor de presentatie in de grote zaal konden presenteren. Zoals altijd wordt er dan eerlijke gefundeerde commentaar gegeven en ontspinnen er zich geanimeerde discussies omtrent wat wél en wat niet en waarom. Uiteindelijk raken we er altijd wel uit en tussendoor zag ik ook de kans om even wat fotos te schieten van het gebeuren.  

    14-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 september De Semois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terug thuis na een geslaagde en bijzonder goed gevulde wandel- en geocache driedaagse in Vresse sur Semois. Dan weet je wel dat deze jongen na de ochtendwandeling met Phaido zich voor de PC heeft neergezet om de rest van de dag de gevonden cachen te loggen en de gemaakte fotos te selecteren, te bewerken en te optimaliseren. Tijd om te fotograferen was er niet vandaag en ik vind het een verworven recht om de resultaten van mijn Photoshop-ijver te beschouwen als foto van de dag. Ik moest niet lang twijfelen om vandaag te kiezen voor deze panorama opname van de Semois, samengesteld uit zes staande fotos. Van dit uitzichtpunt heb ik eerder vandaag ook al een liggend 3x2 beeld op mijn Facebook pagina geplaatst maar een panoramabeeld zegt natuurlijk zoveel meer. Het formaat moest ik gezien de gebruiksvoorwaarden die bloggen.be oplegt weliswaas drastisch beperken. Je hoort hier onder de 1,5 Mb te blijven terwijl de originele Jpg omtrent 50 Mb groot is. Toch vind ik dit zelfs erg verkleind nog zeer genietbaar. Voor meer details moet je maar eens aanbellen bij huize Pol en Josee.

    13-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 september Dreefje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Na een meer dan geslaagde wandel-geocache driedaagse in Vresse sur Semois wilden we op de terugweg naar huis ergens nog eens de rit onderbreken om wat stappen op de teller te zetten. De site geocaching.com was weer zeer behulpzaam om ons in de buurt van het plaatsje Pondrôme ( wie heeft daar al ooit van gehoord? ) te wijzen op de wandeling Le Bois du Chi. Ook vandaag, voor de derde dag op rij, hebben we absoluut geen hinder gehad van het voorspelde extreem slechte weer. Stel je voor... we hebben zelfs even met het idee gespeeld er voor thuis te blijven... 
    Tijdens deze zeer gevarieerde wandeling kwamen we onder andere ergens in het bos langs een plek waar we een zicht hadden op een dreefje. Lieden die deze blog en mijn foto-interesses volgen weten wel dat ik dit niet kon laten voorbij gaan zonder het toestel uit de rugzak te halen. Ik heb nog een hele reeks geschoten van ons gezelschap in diverse combinaties maar deze pure symmetrische shot vond ik toch de leukste van de oogst. Wie bekenden in dit decor wil zien verwijs ik graag naar mijn Facebook pagina. ( morgen... Smile )  

    12-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september De Semois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    We zijn twee dagen helemaal in het zuiden van het land geweest om te wandelen en uiteraard ook de nodige geocachen op te pikken... wel in die volgorde. Van de aangezegde code geel op weergebied hebben we eerlijk gezegd niks gemerkt. We hebben weer een prachtige dag mogen beleven. In de voormiddag deden we de "Prommenade des legendes" en daaruit plukte ik deze foto. Cachemaatje Jackie was niet eens nodig geweest om van dit mooie uitzicht op de Semois een geslaagde opname te maken maar het is natuurlijk wel een pluspunt als je iemand mee in de compositie kunt nemen. 
    Een kleine randopmerking bij deze foto is dat we, toen we allebei langs een erg steile en glibberige talud tot boven geklommen hadden, tot de vaststelling kwamen dat er langs de andere kant een breed wandelpad was...

    11-09-2017 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september Tien jongedames
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens onze zoektochten doorheen het land waren wij vandaag ik de buurt van Bouillon. Op de Ardeense hoogten waren wij weer eens op zoek naar verstopte dingen. En die hebben we gevonden, veel zelfs... Tijdens onze activiteiten werden we op een bepaald moment in de gaten gehouden door een groepje jonge meiden. Die vroegen zich kennelijk af wat die vreemde individuen daar aan het doen waren. Toen mijn aandacht even afdwaalde van het intense zoekwerk en ik even de andere kant opkeek zag ik ze. Gelukkig heb ik de camera meestal binnen handbereik.

    10-09-2017 om 23:14 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 september RIP Hoornaars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sedert ik ooit een minder prettige ervaring had met het verwijderen van een wespennest ben ik niet meer zo happig om de strijd aan te gaan met die beesten en toen ik enkele dagen geleden weer een gigantisch nest onder de dakrand van de garage ontdekte wist ik niet zo goed wat ik er mee aan moest. De hard zoemende beestjes bleken daarenboven een stuk groter dan gewone wespen en meneer Google leerde me al snel dat ik deze keer te maken had met hoornaars. Die zijn niet zo agressief las ik ook en ik heb er even aan gedacht ze maar te laten. Toen ik deze week evenwel in de krant las dat in Eindhoven een zwerm hoornaars een groep wandelaars had aangevallen met vier ziekenhuisopnames als gevolg ben ik toch maar naar de brandweer gestapt en die zijn vanmiddag de boel vakkundig komen opruimen. 

    09-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 sept Bloemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ondanks het trieste regenachtige kille herfstweer probeer ik bij deze een voorzichtig zonnetje op deze paginas te plaatsen. Dat doen deze bloemen voor ons huis ook trouwens. Het vrouwke heeft vele jaren geleden ze daar ooit gezaaid/geplant/gestekt/getoverd... weet ik veel... en ieder jaar als het weer september wordt komen ze vanzelf terug om ons te verblijden met hun aanwezigheid ondanks het vaak slechte weer. Ik ken het merk niet, ik veronderstel dat ze familie zijn van de zonnebloemen, een soort kleinere versie. Tijdens een iets drogere periode kon ik er vandaag twee te pakken krijgen. Eén houdt trots het hoofd boven water en straalt als het ware terwijl de andere de strijd heeft opgegeven... Andere interpretaties ter discussie zijn welkom.Wink
     

    08-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 september De Kabouterberg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Nu het schooljaar weer begonnen is zag ik de kans schoon om nog eens naar de Kabouterberg te gaan om wat van de mooie omgeving te genieten, om een ontmoeting te hebben met kabouter Digi Dak - dat zegt de niet geocacher waarschijnlijk niets, de uitleg zou ons te ver voeren - en om enkele fotos te maken. We hebben niks tegen spelende kinderen maar nu het er een stuk rustiger is kun je er ongestoord je gang gaan. Het meest kenmerkende aspect van de locatie is natuurlijk de aanwezigheid alom van de luchtwortels. Het zand wordt op de heuveltoppen door de wind vaak weggeblazen en de wortels komen bloot te liggen. Kinderen vinden het geweldig en deze fotograferende jongen ook. In dit beeld kon ik er een heleboel te pakken krijgen. Ik heb nog een rondslingerende dikke tak naar een goede plek in beeld gesleept om een voorgrondobject en wat evenwicht in de foto te brengen en hier ben ik best tevreden over.

    07-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 september Brug 11
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De bruggen over het Kempisch Kanaal in Lommel zien er helemaal feestelijk uit. Hangpetunia's ( surfinia's?) tonen hun mooiste kleurtjes aan iedereen die de oversteek maakt. Deze fotograferende bestuurder zette de wagen even aan de kant, ging midden op de weg staan, drukte af en kwam thuis met een mooi plaatje.
    Dit is brug 11 trouwens. Die ligt in het gehucht Heuvel tussen brug 9 en brug 12... Raar, van brug 10 is er geen spoor. Telfout? Of is er een andere verklaring?

    06-09-2017 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 september Kanalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ik fiets wel eens vaker de, wat ik zelf noem, drie kanalentoer. richting Herentals waar ik de bocht van het Kempisch Kanaal naar het Albertkanaal rond, dan langs het Alberkanaal tot Kwaadmechelen waar ik langs het kanaal Beverlo-Turnhout verder fiets en bij de Pannenkoekenboot weer langs het Kempisch kanaal richting thuis. Vandaag probeerde ik een alternatief uit, nl aan de andere kant van het kanaal rijden en dat impliceerde dat ik bij de splitsing in Kwaadmechelen een brug verder moest om over te steken. 
    Van af die brug heb je een goed zicht op de splitsing van kanalen en de mooie lucht was zeer behulpzaam om er een bijzonder plaatje van te maken.

    05-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 september Peertsbos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    We hebben vandaag onze ochtendwandeling met Phaido afgehaspeld in het Peertsbos bij het Bloso in Herentals. Toevallig lagen daar ook enkele relatief nieuwe geocachen om te plukken. Toch was dat niet de hoofdreden om daar naartoe te trekken. Regelmatig gaan we sowieso eens "op locatie" om de dagelijkse Smallebroeken-routine te doorbreken, of er op de gekozen alternatieve locatie nu cachen liggen of niet...
    Het was echt een bevlieging van het laatste moment en dat bleek al bij de eerste zoekactie. Ik had domweg de listing niet eens gelezen en daarin werd verteld dat je o.a. een staafmagneet moest meenemen... niet dus. Ik zal dus snel nog eens moeten terug gaan, maar dat is geen straf in zulk mooi wandelgebied. Dit is een willekeurige keus uit de mooie sfeerbeelden die ik er schoot. 

    04-09-2017 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 september Groen genot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hadden vandaag met onze vaste groep cachevrienden, het Blauw Kanneke, afgesproken dat we in Dilsen Stokkem het rondje Groen Genot en alle losse tradjes in de buurt zouden gaan zoeken. Dat we maar met z'n vieren waren had alles te maken met het feit dat de meeste andere leden met vakantie zijn natuurlijk. Niet getreurd want in geocacheland kent iedereen Jackie Vandenberk en dit rondje is blijkbaar dermate populair dat er nog vele medehobbyisten hetzelfde traject aan het afhaspelen waren. Zo kwam het dat we toch vrij snel met een grote groep gelijkgezinden, gezellig keuvelend, kennis makend en ervaringen uitwisselend op stap waren. De wandeling was mooi, een aanrader, het gezelschap prima, de gevonden cachen mooi verzorgd en afwisselend en dan moesten we de finale bonus eindlocatie nog vinden... Diep in het bos, in een verzonken gedeelte werden we verrast door dit staaltje van creatieve cachebehuizing-in-elkaar-knutselarij, wow !!! Dit is zoveel leuker dat een weggesmeten potteke ergens achter een kapelleke of zo... 

    03-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 september Hoornaars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    We hadden er geen idee van dat we al een hele tijd heeeel veel medebewoners hadden aan de Kasterleesteenweg. Toen ik deze middag een luchtje ging scheppen in de tuin zag ik op de stoep aan de achterkant van de garage/bergplaats een hoop wit-beige afvalschilfers. Toen ik hoger op keek om te zien waar dat vandaan kwam schrok ik me te pletter. Tussen de wilde wingerd hing daar een gigantisch wespennest... zo dacht ik eerst. Bij nader inzien waren die krengen evenwel erg groot en na op consultatie geweest te zijn bij mijn steun en toeverlaat Mr. Google kan ik niet anders dan concluderen dat dit hoornaars zijn. Ze zijn dubbel zo groot als gewone wespen en het bovenlijf is bruin i.p.v. zwart. Ook van Mr. Google had ik vernomen dat ze minder agressief zijn dan gewone wespen en dat ze je gerust laten als je maar een meter of vijf van hun nest verwijderd blijft. Ik heb dus de camera op statief gezet op 5,5 m. aftand met de 300 mm er op hopend dat die beesten ook goed kunnen meten en ik heb een reeks fotos geschoten.
    Ik weet nog niet wat ik er  verder mee aan moet. Soms vertelt Mr. Google dat je ze professioneel moet laten verwijderen en een andere keer lees je dat als ze je niet hinderen het best oke is ze te laten waar ze zijn... soms bekruipt me de zin om deze mogelijke fotobron nog wat langer te behouden, maar anderzijds zeggen ze dat wespen en ander steekgedierte naarmate het seizoen vordert steeds meer hinderlijk worden en het aantal steekincidenten toeneemt en dat vind ik ook weer niet zo prettig. 
     

    02-09-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs