Inhoud blog
  • 05 januari Tot ziens
  • 04 januari Graffiti in Mol
  • 03 januari Feestverlichting Lommel
  • 02 januari Sneeuwmannen
  • 01 januari Wandeling.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Onderweg no Polien
  • geocaching
  • Photography by Alex Leys
  • Fietsroutes
  • Fotoclub Visueel
  • Pol Schrijvers, mijn Facebook pagina
  • Mijn nieuwe blog op Seniorennet
  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Pols Fotoblog
    een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
    Helaas is het op het ogenblik nog steeds onmogelijk te reageren op deze blog. Ondanks diverse pogingen om dit probleem te melden bij de webmaster is er voorlopig nog geen antwoord of verbetering. Frustratie troef. Ik denk er aan een nieuw platform te zoeken om mijn dagelijkse ei kwijt te kunnen. Een e-mail sturen kan gelukkig nog wel.
    19-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 juni Lichtaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Sedert 1973 hebben wij hier in Lichtaart onze thuis gevonden en we zijn meer en meer van dit stukske Vlaanderen gaan houden. Toen we indertijd een jaarkontrakt afsloten in Bobbejaanland hadden wij er geen idee van dat we hier zouden blijven plakken voor de rest van ons leven. Huize Pol en Josee is het vertrekpunt van vele wandelingen, meestal richting het alomtegenwoordige groen maar soms, als Phaido weer eens laat blijken dat ie zin heeft in nog een avondwandeling, lopen we ook wel eens gewoon rond de blok. We vertrekken dan langs de Kasterleesteenweg richting kerk, rechts, rechts, rechts en nog eens rechts en dan zijn we weer op de Kasterleesteenweg. Vanavond was het licht erg mooi toen ik bij restaurant De Pastorie kwam - dat is bij de eerste rechts in het lijstje - en het zicht op de kerk met een zeer verkeersluwe straat was verleidelijk genoeg om de camera even boven te halen. Onze thuis verdient na al die jaren immers ook een plaatsje in deze blog toch?

    19-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juni The great breweries marathon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Zoon Michael is en blijft een gedreven atleet. De appel valt wel degelijk erg ver van de boom... :) Hoewel... vóór mijn levensstijl meer en meer de Bourgondische kant uitging was ik ook redelijk sportief, misschien is dat wel de reden waarom ik het nu ondanks alle uitwassen nog steeds uitzing. Zo fanatiek als Mike nu is ben ik evenwel nooit geweest. Hij heeft al de nodige extreme uitdagingen aangepakt en een marathonneke op z'n tijd is ook wel aan hem besteed. Gisteren nam hij deel aan de Great Breweries Marathon, een mooiere locatie kan ik me niet voorstellen. Staart en aankomst in de brouwerij van Duvel !!!
    Zijn doel was 2h59 en hij heeft dat niet gehaald. Het is uiteindelijk 3h21 geworden maar onder de tropische hitte waarin ze liepen vind ik dat hij daar toch alle respect voor verdient. Ik wil het hele verhaal van zijn en onze ( logistiek ondersteunende ) marathon hier niet schrijven. Hij heeft er zelf een heel epistel over geschreven op zijn Facebook-pagina, ik zal dat even delen dan kunnen eventueel geïnteresseerden daar even gaan kijken.
    Deze foto maakte ik tijdens de bevoorrading bij km 23 toen ik aan zijn loopstijl en de doffe blik in zijn ogen zag dat hij het moeilijk had. Kleinzoon Jefke had precies ook wel gezien dat hij alle aanmoedigingen kon gebruiken. Toch fier op 'm omdat ie doorgezet heeft.

    18-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juni Moeder en zoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ik moet vandaag noodgedwongen terug grijpen naar een foto van gisteren. Ondanks het feit dat ik vandaag een mooie lange wandeling maakte ik het natuurgebied Katteven bij Genk kwam ik niet aan fotograferen toe. Was het de hitte of het overmatig drankgebruik van gisterenavond? Wie zal het zeggen. Ook vanavond toen we even op bezoek waren bij fotovriend Alex diende er zich weliswaar iets zeer fotografeerbaars aan maar toen had ik mijn toestel weer niet snel genoeg uit de tas...
    Gelukkig had ik gisteren een rijke oogst. Toen we terug kwamen van de wandeling met de bewoners in Hoevezavel zat zoon Frank te wachten op mijn passagier, zijn moeder Alda. Ik vond het een prachtig stel. Toen de ruige getatoeëerde Frank zijn moeder begroette had ik het toestel in aanslag. Dat stond nog afgesteld op zomerse buiten-lichtomstandigheden maar ik moest snel zijn en de diafragmavoorkeuze van 5,6 en ISO 400 resulteerde in een erg lange sluitertijd van 1/20 sec. Toch is ie nog aanvaardbaar scherp vind ik. Vaste hand? 

    17-06-2017 om 23:38 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juni Hoevezavel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    We waren vandaag ruim vroeg voor de vrijdagse wandeling met de bewoners in Hoevezavel. Dat was omdat zowel het vrouwke als ikzelf een en ander gepland hadden in Lommel 's morgens en tussendoor nog eens naar huis rijden was geen optie. Toen ik na twee koffies (!!!) op ontdekkingstocht ging om eventuele onverwachte architecturale of andere hoogstandjes te fotograferen kwam ik op de grote binnenplaats weer terecht bij dit object, een grote ovalen constructie in beton die kan dienst doen als toog, om iets op te zetten of als... ik weet het ook niet. De architecten die dit ganse project hebben bedacht en ontworpen hebben zeker een werkstuk neergezet dat in deze tijd past. Of het ouderwets even gezellig als het oude Hoevezavel is laat ik even in het midden, daar gaar het nu ook niet over.
    Ik heb altijd al wel iets gehad met architectuur als fotografie-richting. Lijnen, vlakken en bogen, het spreekt me wel aan. Ik ben er dus mee aan de slag gegaan en ik heb langs alle kanten fotos gemaakt. De foto-wijsheid dat je voor interessante beelden best ook eens afwijkende standpunten opzoekt indachtig heb ik o.a. ook vogel- en kikkerperspectief opnames gemaakt. Voor dit shot ben ik met de groothoek plat op de buik gaan liggen.

    16-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juni De Kasseman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het was heet vandaag en toch wilde ik met Phaido deze namiddag nog een wandeling(etje) maken. Eerst enkele cachen oppikken ( les excuses sont faites pour s'en servir... ) en dan rond de Kasseman wandelen, die is misschien beter gekend als de Dekshoevevijver of de gemeentelijke visvijver van Geel. Eigenlijk is het een complex van vijvers, en er is een mooie wandelweg rond, grotendeels in de schaduw en heerlijk koel bij deze weersomstandigheden. 
    De visclub die gevestigd is aan een van de plassen heeft klaarblijkelijk enige activiteiten gepland tijdens het weekend want ze waren al druk aan het pompen. Ik heb me laten vertellen dat dit is om zuurstof in het water te krijgen. Ik ben zelf geen visser dus neem me niet kwalijk als ik onzin uitkraam. Een panoramafoto om een overzicht te tonen leek me hier aangeraden. Ik had de groothoek 16-35 mm op mijn toestel maar daar kon ik toch nog net niet breed genoeg mee naar mijn smaak. Ik heb dan maar 5 elkaar gedeeltelijk overlappende vertikale fotos genomen en die thuis aan mekaar gezet in een samengesteld panorama. Meestal doe ik dat in Photoshop en ik ben daar ook best tevreden mee, maar een mens wil eens iets anders proberen en dus heb ik voor de gelegenheid Panorama Maker 6 van Arcsoft gedownload en het resultaat valt me ook niet tegen. De lucht heb ik achteraf in Photoshop nog een beetje gekieteld ( lees blauwer gemaakt ). 

    15-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juni Wafel met aardbeien en slagroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Samen eten met goede vrienden is een van de leukere bezigheden in het leven vinden wij. We hadden Alex en Leentje meegevraagd om bij Toke in de Korte Hei te gaan genieten van een hapje en een natje. Geen autos te zien op de parking... het zal toch niet... gdvd, gesloten...
    Toen er nog een ontgoochelde klant opdaagde wist die ons als tip mee te geven dat we dan misschien maar eens de Floreal moesten proberen. Bingo !!! Schot in de roos, heerlijk gegeten en na afloop toen ik al volop aan het genieten was van een Duvelke na het eten wilden de dames plotsklaps nog een dessert... Ja hallo?!?! Wafel met aardbeien en slagroom. Ik had geen fototoestel bij maar met de iPhone heeft een mens altijd een degelijk alternatief bij de hand he :) 

    14-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juni '17 - Scherpenheuvel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Scherpenheuvel was vandaag de plaats waar wij onze geocache-activiteiten wilden ontplooien. Er was een veelbelovende vette serie online gekomen en die wilden wij graag aan ons palmares toevoegen. In tegenstelling tot de vele andere bezoekers aan dit oord waren wij hier dus niet uit religieuze gronden en wij kwamen dus ook op andere plekken. Los van het feit dat we in de ruime omgeving een prachtige fietstocht ondernamen hadden we ook rond de gekende basiliek een en ander te zoeken en daar maakte ik dan weer gebruik van om enkele fotos te schieten uit een hoek die waarschijnlijk minder cliché overkomt dan de vele basiliekfotos van uit het gekende standpunt frontaal tegenover de hoofdingang. Dit is een shot van uit het park achter de basiliek en eigenlijk vond ik het vervallen pand in de voorgrond zeker zo fotogeniek.

    13-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    In mijn vorige blog had ik het de laatste tijd al enkele keren aangegeven. De toegestane datalimiet was bijna opgebruikt. In de loop van vorige week was het dan zover. Door enkele fotos uit 2013 behoorlijk te verkleinen kon ik weer wat ruimte vrijmaken en het einde even uitstellen. Maar dat kon niet blijven duren natuurlijk. Deze nieuwe blog is eigenlijk gewoon een vervolg op de vorige. Alleen de titel verandert, dat moest wel, en ook de teller start weer op 0. Er was geen enkele reden om de opmaak, de indeling of de aard van de berichten te veranderen zodat alles er nog precies hetzelfde zal uitzien als het vertrouwde "Polsfotodagboek". Het enige wat ik de vaste volgers zou willen aanraden is om ook deze nieuwe blog met de naam "Polsfotoblog" aan de favorieten toe te voegen. Het makkelijkst doe je dat door op "Blog als favoriet" ( rechts ) te klikken.

    Ik heb de omslagfoto van mijn facebookpagina vandaag aangepast en dezelfde foto wil ik bij wijze van symbolische overgang als laatste van Pols Fotodagboek en als eerste van Pols Fotoblog plaatsen. Ik hoop hier in de toekomst weer veel volgers te mogen zien en met reacties en/of kritiek ben ik ook altijd blij.

    12-06-2017 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs