Reilen en zeilen van de politiek in Niel en elders
Politiek is geen vies woord, politiek is er voor ons.
Bruggen slaan, muren slopen, verantwoordelijkheid nemen, vastgeroeste meningen losweken, dienen en denken...
Inhoud blog
 • Rechts en onder de tekst zie je
 • En wie graaft die zal vinden, tenzij....
 • Verdeel en heers,
 • En 1-Mei duurde nog wat langer...
 • Weer 1-Mei
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  02-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn BLOG staat op zijn kop!!!
  Mijn laatste bijdragen komen onderaan. Dat is gewild. maar if het wekt betwijfel ik
  Zonder de kennismaking kunnen sommige vooropgestelde meningen nogal wars en offensief overkomen.
  Het is noodzakelijk vertrouwd te geraken met mijn nogal persoonlijke manier van denken.
  De onderwerpen springen vaak van de hak op de tak, toch loopt er een rode draad door, die moet je vinden.
  Alleen maar slikken doe je met pap.
  Smakelijk.

  02-06-2008, 00:00 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  14-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechts en onder de tekst zie je
  een aantal foto's van dia's van plannen/schetsen die onze vriend Hugo Lejon uit Willebroek lang geleden maakte. De toenmalige burgemeester Wijn, die ook senator was, wilde rechts naast de Broeklei een ganse reeks appartementsgebouwen laten optrekken. Het Broek zou misschien wel gespaard blijven, maar dat stond toen helemaal niet vast. Het concept was al even nefast als wat er nu langs de Rupenboorden gebeurt. Men volhardt hier in de boosheid. 
  De reactie van A.L.R. Actiegroep Leefmilieu Rupelstreek stak daar een dikke en sterke stok voor en kreeg het spottende verwijt:" Stel dan zelf iets voor!" in de overtuiging dat wij dat nooit zouden kunnen. Dat was een vergissing. Hugo Lejon, architect en stedebouwkundige ontwierp een voor die tijd en zeker voor deze streek geniaal plan. ,"De Terrasbouw" langs de putten van de Landbouwstraat. Vanuit het buitenland was er belangstelling om zo'n enig plan te kunnen realiseren, maar hier, in Niel kon het niet, mocht het niet. Vandaag heeft men daar een ontsluitingsweg gepland, dus vergeet de toekomst.
  Op 300 meter van het centrum beantwoordde dit ontwerp aan zo goed als alle noden en normen. Het bood de gewenste uitbreidingskans en veroorzaakte geen verkeersproblemen en alles bleef binnen een leefbare kern. Van gemiste kansen gesproken, het zou de laatste niet zijn. "Erare humanum est sed seperseverare diabolicum est!" heb ik niet uitgevonden, is al duizenden jaren bekend
  Maar vriend Hugo deed er nog een schepje bovenop. 
  Hij, en wij zagen de enorme mogelijkheden van het leefgebied naast de RupeL Dus schetste hij weer een prachtig plan, met respect voor het verleden, voor de bewoners, voor de ste, voor de toekomst van Noeveren. Weer kreeg dit ontwerp enorme bijval van mensen die het begrepen en weer werd het met spot en drogredenen als onmogelijk, onhaalbaar, belachelijk en meer van die argumenten verworpen. Een enorme gemiste kans die nu een schoolvoorbeeld van miskleum van urbanisatie wordt. Gisteren, dus zovele jaren later en totaal los van wat hier ooit in het kader van een actiegroep ontstond  een stevige waarschuwing dat realisaties zoals de huidige nefast, eigenlijk niet meer zouden moeten mogen en kunnen. Dat beweerden specialisten in het programma Koppen.   Architects of change | Architects of Change's Official Website   The consumption simplified | Architects of change   en Eén - Koppen - Bye bye baksteen in de maag | Eén  
  Och wat baten kaars en... de enen plakken hun foto, de anderen zetten zich in voor de gemeenschap. Maar, geloof me, het wordt niet in dank afgenomen. 
  14-09-2012, 00:00 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  10-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wie graaft die zal vinden, tenzij....
  en sluimert daar nog zo'n moederskindje, verlaten en verstoten maar eigenlijk springlevend. Als je niet naar de datum van publiceren kijkt dan denk je, en terecht dat het over vandaag gaat. Misschien moet ik dat hele zooitje eens bij elkaar zetten. Alvast, U bent welkom:


  Goed leefmilieu is goed leven, of niet?


  "Bun de", zeggen ze bij ons in Marrebbe.

  10-09-2012, 10:57 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  09-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdeel en heers,
  paste ik onmiddellijk toe en daar had ik al meerdere blogs. Waarom? Ik dacht er zo wat structuur in te kunnen houden en, dat werd een flop. Mijn sterk impulsieve geest borrelt op zowel gepaste als erg ongepaste momenten over en dan moet ik sporen nalaten of het nageslacht zal nooit ofte nimmer kunnen genieten van, of zich buitenmaats ergeren aan, mijn schrijfsels, die nauwelijks opgedroogd al een aansporing zijn om me elders op te storten. Eerlijk gezegd lig ik ergens geketend aan slechts een paar thema's, aan U om uit te vissen wat mij boeit en drijft. 
  Och ja, ik heb nog een blogske:


  www.bloggen.be Vlaanderen_denk-na   Of :        Vlaanderen wat nu   

  Mag ik U uitnodigen op een potje dwarsliggen, met de bedoeling een miniminiminiminiminikleinbeetje nuttig te kunnen zijn.

  09-09-2012, 00:00 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  02-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En 1-Mei duurde nog wat langer...
  Vermits ik nooit behoord heb tot de vrij grote, vooral voorname groep inwoners die door hun systematische afwezigheid van alles wat in Niel gebeurt en ook maar een zweempje vermoeden kan wekken dat het iets met de "Sossen" te maken kan hebben, ben ik natuurlijk naar het "Lelijke Plein" (1) getrokken. Het zat er afgeladen vol en de sfeer was opperbest en ondanks de rook van de BBQ kon men er nog ademen in het zonnetje. 't Zal wel mijn paranoia zijn die die stekende en kritisch nieuwsgierige blikken van mijn partijgenoten registreerde. Doet hij het, doet hij het niet? De kersverse aanvoerdster van ROOD, De Socialisten had me erg veel te vertellen en bleek onder de indruk te zijn van de , van koel, over ontwijkend, naar vijandige houding van haar vroegere en dus ook van mijn partijgenoten. Het zal er niet beter op worden. Met een biertje geraakte ik in gesprek met een kameraad, de man van Liliane van het Sportifke, die zich duidelijk zorgen maakte over wat hij een verkeerde splitsing noemde. Michael Parenti die U ondertussen zou moeten kennen legt uit waarom zo'n discussie onbegonnen werk is, en de deze was daar ook het bewijs van. Dan verscheen Erik De Bruyn, oprichter en bezieler van ROOD en toen zich ook nog Eddy Steur en Karina bij ons voegden kregen de feestgangers die met hun rug naar ons stonden het lastig. In kleuren samengevat kan men zeggen dat in Niel, vroeger diep-rood nu groen, flets-groen opvrijt en hevig rood verafschuwt. Als U dat verwarrend vindt dan heeft U gelijk, meer dan gelijk. Het kaptaal probeert de arbeider de nek om te wringen, De Nielse sociaal-democraten van Samen hebben een andere agenda, of is dat alleen maar de mening van enkelen...  Ook dat mag U verwarrend vinden. Ik keek toe, luisterde en wandelde weg met mijn prachtige hond. Het was een mooie 1-Mei! 

  (1) Dit Frankische plein zou een middelpunt van bruisende activiteiten en gezelligheid kunnen zijn, moest de overheid dat kunnen begrijpen en het algemeen belang laten primeren op wat anders... Vandaar...

  02-05-2012, 00:00 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  01-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer 1-Mei
  Vechtend tegen een sterk oprispend, cynisch Don Quichote gevoelen na mijn verkenningsronde door Niel heb ik dan met verbetenheid mijn splinternieuw Che Guevara vlag aan een bamboestengel bevestigd en naast mijn eigen ontwerp "Socialisme Nu" aan de reling van ons balkon opgehangen. Op mijn draadezel ben ik dan vrij gezwind naar Antwerpen gebold zonder echt te weten waar de optocht voorbij zou komen. Ik had geluk en bij den "Boerentoren" werd ik feestelijk opgewacht door een moedgevende menigte en het van ouds donderende geroffel van trommen. Weer een opstoot van rode adrenaline! Ben dan voorzichtig door de massa naar voren gekropen en mijn t-shirt met de Guevara of was het mijn eigen kop met de warrelige grijze haardos, wie zal het zeggen. Voor het Stadhuis met zijn Schoon Verdiep heb ik ze dan allemaal begroet en nu en dan een foto gemaakt voor wanneer ik er niet meer bij kan zijn. Veel meer volk dan verwacht maar nog veel te weinig om de geschiedenis morgen te veranderen. Enkele kleine groepjes waarvan ik het land van herkomst niet kon achterhalen omdat ik mijn draadezel toch niet al veel uit het oog kom laten staan, brachten met hun prachtige, opzwiepende muziek een golf van vrolijke strijdvaardigheid, wat een verrijking, wat een aanwinst! 't Stad waar ik dan door fietste leefde en gonsde, en gelukkig zijn de winkels van allochtoonseorigine open voor de vele gasten. Die van eigen origine zijn verre... Terug in Niel, Volkshuis gesloten, groot volksfeest met veel eetgelegenheid op het "Lelijke Plein". De sfeer blijkt een succes, dat is goed, de BBQ waarschijnlijk ook, vast wel, dat mag het was tenslotte 1-Mei.

  01-05-2012, 16:56 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  10-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe durven ze? Supersupercool
  Voor alle duidelijkheid, dit gaat niet over Niel! Dus u mag het boek lezen. Waarschijnlijk zal er wel een exemplaar in de bib. liggen, maar dit boek kan je beter bezitten. Dit werk zal nog lang actueel zijn. Het is geen prettig boek, niet om te lachen, wel om te denken en om kwaad, heel kwaad te worden. www.facebook.com/events/272439472817783/

  10-02-2012, 00:00 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  15-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze komen! De separatisten.


  15-06-2010, 00:45 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hebben ons goed geweerd, Gallia omnia divisa est in partes tres


  15-06-2010, 00:27 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  12-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je moet het gelezen hebben, verbijsterend...
  12-06-2010, 22:34 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  13-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar zijn ze gebleven? Onze rode reuzen...


  13-05-2010, 21:58 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevallen? Wie, waar, waarom, waarover? och, laat ze maar liggen...
  13-05-2010, 21:52 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  02-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foei, blijf daar liever af... (Te lezen met een open mind)


  02-05-2010, 20:11 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven om te leren, leren om te leven...?


  02-05-2010, 20:09 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  25-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maffia, ssst


  25-04-2010, 23:46 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  31-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij kunnen nog enorm veel leren...


  31-03-2010, 16:53 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  26-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  26-03-2010, 16:26 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malika Oufkir, Marokko een droom


  26-03-2010, 16:24 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  24-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is een belofte...


  24-03-2010, 16:51 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  05-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama, een sterke vrouw


  05-03-2010, 16:53 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  24-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anders erven en betalen


  24-02-2010, 16:58 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barack Obama een reus maar...


  24-02-2010, 16:53 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  04-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knoei moet weg
  Neen ik heb het ditmaal niet over de politiek in mijn dorp. Bij het herlezen met een betere bril heb ik in mijn berichtjes schandalige fouten gevonden zelfs een absolute giller die wijst op snel naderende seniliteit. Duizend maal sorry, die dingen moeten er af/ uit en in een beter kleedje gestoken, dat wordt een werkje voor de winteravonden.

  04-12-2009, 16:54 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En samen in de ronde...
  04-12-2009, 16:46 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  01-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Durf niet beweren dat je het niet wist.


  01-04-2009, 23:44 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  07-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisme is overal gelijk, de kop kan verschillen.


  07-03-2009, 22:16 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  25-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piekeren over communicatie en solidariteit. Doe je mee?


  25-02-2009, 00:20 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  20-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijheid?


  20-02-2009, 20:14 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  11-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnepanelen een luxe ??? Waarom hij wel en ik niet?


  11-02-2009, 19:45 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  17-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie weet er nog waarvoor Sp staat en wat doet die A daar vanachter
  17-01-2009, 13:32 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  30-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, maakten we vorderingen? Deel 1


  30-12-2008, 20:48 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, maakten we vorderingen? Deel 2
  30-12-2008, 20:11 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, maakten we vorderingen?
  30-12-2008, 20:03 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  02-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken ,of niet werken, dat is de vraag...
  Kort na elkaar had ik enkele gesprekken over werkloosheid en RVA. Vermoedelijk heeft elkeen wel eens zo’n discussie.
  Een man in de veertig beweerde, nog verontwaardigd, dat hij na het behalen van zijn diploma aan de muziekacademie werkloos was en door de dienst van de RVA een werk toegewezen kreeg waarvoor hij niet zolang gestudeerd had. Hij weigerde en ging zijn nood klagen bij een toppoliticus van de CDNV. Daar kreeg hij gehoor en de beambte van de RVA verontschuldigde zich. Dat was de basis voor een nogal vinnige discussie.
  Ik vind het niet meer dan logisch dat de werkloze een job toegewezen krijgt die hem past. Wie zich lekker voelt presteert beter. De RVA moet zich daarvoor inspannen. Maar wat als er helaas geen “geschikte” job is? Heeft men dan het recht het aangeboden,” niet passende werk”,te weigeren. Een uitgestoken hand, een reddingsboei weigeren? Ik denk het wel. Men moet het recht hebben die job te weigeren. Natuurlijk weigert men dan ook de uitkering. Het ene recht impliceert ook het andere.
  Een andere werkloze, rond de vijftig, werd ontslagen bij een Amerikaans autobedrijf wegens drankproblemen. Vermits hij vaststelt dat het verschil tussen zijn uitkering en het loon voor het werk dat hem aangeboden wordt, hem niet kan overtuigen de job te aanvaarden, weigert. Dat hoor je wel meer. Hij vindt het normaal het werk niet te aanvaarden.

  02-06-2008, 15:02 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe werkt mijn blog?
  Door eerder ongestructureerd over het leven in de gemeente Niel aan de Rupel te spreken en aan de feiten een bedenking te knopen. Een foto met een opmerking, een retorische vraag, een scherpe, kritische oprisping, scherp en streng voor feiten of indrukken. Het is niet aan ons te onderzoeken wat de ongekende verklaringen zijn voor toestanden die ons als wantoestanden voorkomen. Wij zien, horen, beleven en het is aan de verantwoordelijken om de burger voor te lichten, in te lichten.

  02-06-2008, 14:33 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiekniel, wat is de bedoeling?
  Het afbreken van kazematten en bunkers en loopgraven. Het slaan van bruggen tussen mensen die positief willen denken. De politiek terug gezond te maken en daardoor de zwaar beschadigde democratie in ere te herstellen. Elke burger te overtuigen dat politiek hem wel moet interesseren. Het is de bedoeling waardevolle mensen aan te sporen zich met onze politiek te bemoeien. Het is de bedoeling bewuste mens op hun sociale verantwoordelijkheid te wijzen. Het is de bedoeling iedereen in te prenten dat wij geen dom kiesvee moeten zijn.

  02-06-2008, 14:32 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politekniel, wat is de bedoeling zeker niet?
  Het is niet de bedoeling over personen te praten, of blinde propaganda te maken, of een nieuwe partij op te richten. Het is niet de bedoeling stompzinnige welles-nietes spelletjes te spelen. Het is niet de bedoeling het overvloedige vocht van de gal hier kwijt te raken. Het is niet de bedoeling de lezers nog meer afkeer van de politiek te laten krijgen. Het is dus geen negatieve bedoeling.

  02-06-2008, 14:31 geschreven door Walter
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 30/11-06/12 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 31/12-06/01 2008
 • 02/06-08/06 2008
  Blog als favoriet !
  Gastenboek
 • sp-a of . . . . .
 • zomaar
 • verwachtingen
 • Dank u.
 • ik moet het uitschreeuwen!!!!!

  Een eerlijke mening is veel waard.

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  evertsuitlaatklep
  www.bloggen.be/evertsu
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Leefniel over leefmilieu in en rond Niel
 • Veiligniel Over veiligheid en andere gevoelens
 • Dingen die me aangaan, nogal veel...
 • De Wereld morgen
 • PVDA
 • over het verzet tegen de plannen van het bestuur.
 • Le canard enchaîné
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!