Polina
Inhoud blog
 • Algemene Post
 • Kennismaken met Polina

  Zoeken in blog  Websites
 • A.C.E Charity / SHIN
 • VZW Anti Broodfok Actie
 • Doggy Photography
 • Life 4 Dogs

 • Agenda

  Belangrijke evenementen, afspraken,... etc.


  Het leven van Polina, de Spaanse straathond
  12-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemene Post
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Paspoort
  Naam: Polina
  Geboortedatum: 01/12/2012 (schatting)
  Geslacht: Teefje
  Ras: Kruising, Podenco x Galgo x ?
  Kleuren: Wit/bruin
  Karakteromschrijving: Heel hevig, opgewekt, vrolijk, waakt en beschermd, als ze zich thuis voelt
  denkt ze soms wel eens dat ze de hele wereld aankan :) Ze is heel lief en speels, eigenlijk is ze net
  zoals een pup hoort te zijn!

  Trucjes (Sommige kan ze al héél goed, anderen moeten nog goed geoefend worden...)
  - Zit
  - Af
  - Pootje/High Five
  - Blijf
  - Kom hier
  - Kort
  - Voet
  - Breng het
  - Plasje doen
  - In de mand

  12-11-2013, 20:39 geschreven door xPolina  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismaken met Polina
  Dit wordt een moeilijke opdracht voor mij, Polina haar verhaal zo kort mogelijk proberen te vertellen. Met inmiddels al een uitgebreid portfolio, is het zéér moeilijk alleen de beste foto's te selecteren. Ik hoop allesinds dat jullie regelmatig eens op de blog komen kijken, want ik zal hier regelmatig updates plaatsen :D

  Polina is een prachtige Spaanse dame vol pit en energie. Ze is geboren in december 2012, en is dus bijna één jaartje oud. We zochten al lang een hondje, maar een fokker was geen optie. Wij wouden een arme ziel verlossen van de stress in een asiel en hier een beter leven geven. Of het hondje nu uit Spanje, Griekenland, Australia of waar dan ook vandaan kwam, maakte ons niets uit. Toen we over de site van Animal Care Espana dwaalden, zagen we opeens Polina's knappe kopje verschijnen. De grote mooie Podenco oren, de kleuren van een Galgo, alles aan haar sprak ons aan. We lazen ons door haar verleden heen, en amper dertig dagen later stonden we vol ongeduld op Brussels Airport, te wachten op Polina's vliegtuig. Bij de arrivals werden de geadopteerde hondjes in de transportkooien door het luchthavenpersoneel naar ons toegebracht. Buiten werden ze één voor één uit de kooien gehaald waar ze konden kennismaken met hun nieuwe gezin. Vooraf werd ons gezegd dat het kon zijn dat ze enkele dagen moest bekomen, maar al snel hadden we door dat dat niet waar was. We kregen Polina's boekje mee en maakten ons klaar voor Polina's eerste autorit op Belgische bodem. Phoe, wat was ze misselijk!

  Eenmaal thuis gekomen huppelde ons madam vrolijk door te tuin, zoals alleen een Spaanse furie zou kunnen. Het eten vloog naar binnen, en ze voelde zich meteen thuis. De dagen die daarop volgde maakte ze kennis met onze levenstijl, en maakte wij kennis met het vrolijke, opgewekte karakter van een pup die ons eeuwig dankbaar was!

  Inmiddels is ze al enkele maanden in België, en ze denkt dat alles hier al van haar is ;) Er moet hier niemand opeens over de oprit wandelen, want onze Spaanse zit te blaffen. "Baasje baasje! Daar is iemand! Is die wel welkom?" Het is nu alleen nog héél hard oefenen haar op commando te laten stoppen met blaffen. We zijn druk bezig met haar vanalles aan te leren en de basis goed onder de knie te krijgen. Helaas kende ze in het begin veel ongeluk. Ze kreeg te maken met een hardnekkige kennelhoest, waar ze een maand mee bleef zitten. Achteraf werd nog demodex ontdekt en werd ze al een keertje aangevallen in het bos. De kennelhoest zorgde ervoor dat ze even niet naar de hondenschool kon, en we haar thuis het meeste hebben aangeleerd.

  Karakter
  Polina is een zeer lief hondje. Helaas gaat het met de kat nog niet zo goed. Soms is ze een beetje véél te enthousiast, terwijl de kat eerder een passief en lui typetje is. Dat zorgt voor ruzies en wat geklop op elkaars kop. Soms daagt Polina héél erg uit, en moet ze ondervinden wat het is als de poes boos is. Tegenover vreemden is ze eerst wat argwanend, maar na een tijdje wordt ze rustiger en voelt ze zich op haar gemak. Ze doet echt niets verkeerd, en is heel vriendelijk tegenover andere dieren en mensen!

  Polina is heel actief en heeft het echt nodig om veel te bewegen. Alleen als het regent ligt ze liever in haar zetel. Hoe ze reageert op sneeuw, dat weten we nog niet. Polina leert héél snel en doet echt alles voor een snoepje. Het perfecte hondenschool-hondje dus!

  De foto's zijn nog op komst :)

  Bijlagen:
  IMG_0140.png (429.1 KB)   
  IMG_1121.png (388.7 KB)   
  IMG_1557.png (394.2 KB)   
  IMG_1648.png (429.1 KB)   
  IMG_3223.png (442.8 KB)   
  IMG_3234.png (401.4 KB)   
  P6290048.JPG (42.4 KB)   
  P6290078.JPG (47.4 KB)   

  10-11-2013, 00:00 geschreven door xPolina  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!