.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  09-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE GREMBERGEN VAN ZONDAG 09/09/2007

  ZONDAG 09/09/2007 – GREMBERGEN – Dames Elite

   

  ER STOND GEEN MAAT OP TIJDRIJDSTER AN VAN RIE


  aankomst An Van Rie              huldiging

  De aankomst van An Van Rie                        De huldiging van An Van Rie te Grembergen

  De 11e Grote Prijs bvba Venco voor dames elite te Grembergen was een organisatie van V.Z.W. Club 71 Grembergen.

  71 rensters namen de start voor 15 ronden van 6,4 km. of 96 km.

  Melissa Huyghe (Breendonk), Annick Van Leuven (Schoten), Charlotte Van Damme (Eksaarde), Ilse Fiers (Waasmunster), Cindy De Schepper (Sint-Gillis-Waas), Nana Steenssens (Zwijndrecht), juniore Hanneke Van Gucht (Puurs), Annelore Ost (Dendermonde), Ine Wannijn (Kluisbergen) en de Benelux Team rensters Carine Potums (Londerzeel), Patricia Thys (Hoboken), juniore Amy De Ridder (Grembergen), Ilse Van De Pontseele (Deftinge), Ines Claes (Beveren), Cindy Vandermeulen (Stekene) en Sofie De Nys (Gentbrugge) waren de streekregiorensters. Helaas geen Natasja Nobels want ze is nog herstellende van haar zware val te Zonnebeke.

  Ze hoopt alleszins dit seizoen nog terug in actie te komen !!!

  Na de studieronde kwam er in de 2de ronde een aanvalspoging van Emma Jones-Davies en Catherine Delfosse. Het peloton liet hen niet begaan en ze werden dan ook snel teruggegrepen. Het hoge tempo zorgde ervoor dat het moeilijk was om weg te geraken. Toch slaagde het vijftal juniore Amy De Ridder, Alexandra Nohles (Duitsland), juniore Jolien D'Hoore, Kathleen Sterckx en Liliane Leenknegt in de 5de ronde om in de aanval te gaan. Zij hielden het 5 ronden uit. Het peloton vond het toen welletjes en greep hen terug. Kathleen Sterckx spartelde nog wat tegen maar even later was het voor haar ook gedaan. Ilse Fiers had de wedstrijd moeten verlaten met materiaalpech.

   Met nog 5 ronden te gaan, begon An Van Rie aan een indrukwekkende solotocht. Zij bouwde haar voorsprong langzaam uit. An Van Rie is dan ook de Belgisch Kampioene tijdrijden en dus wist je het wel. Met het ingaan van de laatste ronde bedroeg haar voorsprong al 2'15". Emma Silversides (GBR) was in de achtervolging gegaan maar dat was voor de 2de plaats. An Van Rie behaalde haar 6de zege van het seizoen. Op 2'40" werd Emma Silversides 2de. De pelotonspurt op 2'45" werd gewonnen door Latoya Brulee die 3de werd. Sofie De Vuyst werd 4de, Kathleen Sterckx 5de, Sigrid Jochems (Nederland) 6de, Nana Steenssens 7de, Niki Harris (GBR) 8ste, juniore Jolien D'Hoore 9de en juniore Anne Eversdijk 10de.

  Annick Van Leuven werd 11de, Sofie De Nys 16de, Melissa Huyghe 20ste, Ines Claes 23ste, juniore Amy De Ridder 31ste, Cindy Vandermeulen 34ste, Charlotte Van Damme 35ste, juniore Hanneke Van Gucht 40ste, Ine Wannijn 42ste, Cindy De Schepper 45ste, Annelore Ost 48ste, Carine Potums 59ste en Patricia Thys 62ste.

  start
  De start van de Dames te Grembergen.

  De 5 leidsters Alexandra Nohles, Kathleen Sterckx, Liliane Leenknegt, Jolien D'Hoore en Amy De Ridder
  De 5 leidsters tot de 5de ronde Alexandra Nohles , Kathleen Sterckx ,
  Liliane Leenknegt , Jolien D'Hoore en Amy De Ridder.


  Tekst en Foto's : Flor Van de Velde

  Bewerking : Kenny

  09-09-2007 om 23:39 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KLEIN-SINAAI VAN ZONDAG 09/09/2007

  ZONDAG 09/09/2007 – KLEIN-SINAAI – EZC & Beloften

   

  EEN RECORD: MARC BAEYENS WINT VOOR DE VIERDE KEER IN KLEIN –SINAAI


  KLEIN_SINAAI_missbloembew9_9                 KLEIN_SINAAI_huldebew9_9

  De plaatselijke miss biedt zich aan met het bloemstuk       Voor de 40-jarige Marc Baeyens uit Bambrugge 
                                                                                              was het al de vierde keer dat hij in Klein-Sinaai
                                                                                              kwam winnen en … er is hier jaarlijks maar één
                                                                                              koers voor EZC


  De wedstrijd voor EZC/U23 kreeg in Klein–Sinaai 57 deelnemers. Ze moesten er 109 km rijden of 16 ronden.

  In de eerste 6 ronden konden vrijwel geen noemenswaardige gebeurtenissen genoteerd worden. In de 7de ronde was het Sven Colman die toch kon wegrijden, na tal van andere pogingen met ondermeer Tony Heirbaut.

  In de 8ste ronde kreeg Colman het gezelschap van de plaatselijke crack Gunter Sterck, Timmy Van Cleemputte, Marc Baeyens, Kurt Eeckhout en Klaas Stynen. Uit hun samenwerking groeide een voorsprong van 40 sec op twaalf achtervolgers.

  Op 5 ronden van het einde werd het nog even spannend want de achtervolgers kwamen op 20 sec. Toen hadden ze het vooraan begrepen en staken weer een tandje bij tot ze weer 40 sec hadden. In de laatste ronde trokken Marc Baeyens en Timmy Van Cleemputte nog eens door. Bij de anderen was er aanvankelijk wat twijfel tot Klaas Stynen toch tot bij de twee leiders geraakt. Sven Colman wilde het ook proberen maar het lukte hem niet. Kurt Eeckhout verwezenlijkte het even later wel.

  Marc Baeyens duwde nog eens door en hij reed solo naar zijn zevende zege van 2007 en voor de vierde keer in Klein–Sinaai. Hij heeft er dus een abonnement genomen! Op 25 sec werd Kurt Eeckhout 2de en Timmy Van Cleemputte 3de. Verder 4. Sven Colman 5. Klaas Stynen 6.Gunter Sterck  7. Ben Van Baelen  8. Luc Rooms 9. Kaspêr Jorgensen 10. Kristof Verbaeken. 11 Sven Wielandt 16 Gregory Franckaert 17 James Fruytier 18 Stefaan Suy 21 Kristof Dhollander.

   

  KLEIN_SINAAIpalmbew9_9 

  Het Vliegend Wiel Klein-Sinaai had voor een pracht van een palm gezorgd.

  Deze palm werd geschonken door Ceremoniën Huis Jozef Van Daele.

   

   

  Tekst en foto’s : fvdv

   

  09-09-2007 om 23:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 09/09/2007

  Maxim Van Hiel (Nieuwkerken) behaalde in Oosterzele bij de miniemen een 1e plaats in de individuele tijdrit en was 2e in de volledige eindstand. Na een spannende slotfase in de snelle wegwedstrijd  kon Maxim zich uiteindelijk als 4de klasseren. Hij had nochtans in de voorlaatste ronde een gedurfde aanval geplaatst, maar kwam dan enkele meters tekort om het solo twee ronden vol te houden.


  VAN_HIEL_Moosterbew9_9
  Maxim Van Hiel (links) in actie in Oosterzele.


  VAN_HIELpodiumbew9_9 

  Maxim Van Hiel (links) fier op het podium na zijn 2de plaats.

   

   

  WEER TWEE OVERWINNINGEN VOOR PATRICK MEERSSCHAERT

  Patrick Meersschaert (Sint-Gillis) heeft zaterdag deelgenomen aan de Vulkanbike halve marathon mtb in het Duitse Daun.

  “ Het was een zeer snelle omloop, iets wat mijn ding niet echt is, maar de conditie van het WK is toch wat blijven hangen zodat ik totaal onverwacht over de 60 km, 2de bij de elites eindigde en het klassement bij de masters 2 won.”

   ’s Avonds ging het mtb-feest verder in de binnenstad van Daun met een criterium volledig op asfalt waarop enkele houten hindernissen waren aangebracht. Ook hier werd Patrick algemeen tweede na de Duitse masters 1 kampioen Bonnekessel. Patrick: “Maar die had geen marathon in de benen zitten zoals ik, en hij kwam fris aan de start. Bij de masters 2 was ik opnieuw winnaar.”
   Met deze twee extra overwinningen staat Meersschaert nu op 10 in totaal.

  -”Die had ik niet verwacht en tonen aan dat de conditie nog niet weg is. In tegenstelling tot de voorbije jaren ga ik de trainingen een maand langer aanhouden om eindelijk eens mee te doen aan het BK marathon midden oktober. Wie weet kan ik nog voor een mooie afsluiter van het jaar zorgen?”
   

   

   

  Zaterdag in Lochristie-Hijfte was het weer wielerfeest en bij de  76 junioren stond ook Valentijn Martens (Stekene) aan de start voor 16 ronden of  xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />92 km. Al vanaf het begin was het menens met aanvallen van enkele renners. Valentijn was ook enkele keer mee. Even voor half wedstrijd was er een valpartij die serieus bleek te zijn want de koers werd voor anderhalve ronde geneutraliseerd.

  Op dat moment was er niemand in de aanval. Op 6 ronden van het einde werden ze terug losgelaten en het was direct terug invliegen. Met nog 4 ronden te rijden ontsnapten 6 renners, waaronder weer Valentijn Martens. In de laatste ronde kwamen er nog 3 aansluiten en zo reden ze  dus met negen naar de meet. Martens werd 6e.

   

   

  Stephen Cuyken (Nieuwkerken) is in Hoogstraten weer op het podium geklommen als 3de. Er was daar bij de 14-jarige aspiranten een vrij snelle ontsnapping van Leemans en Boons maar Stephen kon niet snel genoeg reageren en de twee waren weg. Hij zette dan maar alleen de achtervolging in en wat een onmogelijke opdracht bleek werd nog waar: hij haalde het podium. In de laatste ronde reed hij alleen weg en eindigde op 10 sec van de twee.


  CUYKEN_ST_hoogstrbew9_9 

  Stephen Cuyken in actie in Hoogstraten waar hij alleen naar de 3de plaats reed.

     Tekst en foto’s verzameld door :
  fvdv

  09-09-2007 om 22:56 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE TIELRODE VAN ZONDAG 09/09/2007

  ZONDAG 09/09/2007 – TIELRODE - Nieuwelingen

   

  NEDERLANDER ERICK TOL KLOPT UITBLINKER ANDRES PIETERS.


  TIELRODE huldebew9.9 

  Schepen Hugo Maes met de winnaar van zijn Grote Prijs, Erick Tol uit Nederland.


  Schepen Hugo Maes van Temse kreeg voor zijn Grote Prijs 45 deelnemers en voelde zich daarmee een tevreden organisator. Hij heeft dan ook de bedoeling om deze koers voor nieuwelingen te bestendigen. Het is zijn grote bekommernis om in dat liefelijk Tielrode wat meer leven te brengen. Veel maken we het ook niet mee dat een schepen zijn koers zelf in handen neemt en zorgt dat de organisatie gesmeerd verloopt. Maar Hugo is een volksmens en het zit in zijn aard om de gemeenschap te dienen. Zoveel was nu ook weer duidelijk.

  De wedstrijd bestond uit 9 ronden van 7,250 km met telkens de beklimming van die venijnige Ruisstraat. Niet te onderschatten dat bergop rijden en daarom ook dat de organisatoren er een bergprijs aan verbonden: 50 euro wie er meest punten oogstte bij de doortochten aan The Ranch van de gebroeders Blommaert van de bekende afbraakwerken. Dit parcours is in het Waasland zowat het enige waar een bergklassement mogelijk is. Al herinneren wij ons nog dat op de Grote Markt van Sint-Niklaas ook eens een bergklassement werd opgemaakt, maar dat was dan wel voor degene die meest als eerste over een verkeersdrempel kwam!

  Het is in Tielrode een knalgoede koers geworden en dat was te danken aan Andres Pieters uit Grembergen. Niet te geloven hoe die al van in de eerste ronde met snelle acties de stempel op het gebeuren drukte. Wie geen goei benen had kon niet volgen. En bovendien waren een zestal renners betrokken bij een valpartij en die geraakten zo al een heel eind achterop. Matthias Dhollander van Hudiko brachten ze met de ambulance terug naar de streep. Dat was zijn taxi, want Matthias had gewoon wat schaafwonden en behield er de glimlach bij. Wie niet kon lachen was Stijn Van Hese uit Belsele. Die sukkelde ook plots achterop en daar hoorde een jongen als Stijn niet thuis. Bleek nadien dat hij een paar spaken uit zijn achterwiel had. Hij verliet dan ook de koers. Ook Marwen Mansi, in mei nog winnaar in Verrebroek, werd met de ziekenwagen ter bestemming afgeleverd. Hij was ook gevallen en de mensen van het rode kruis bonden een meter of drie witte windel om zijn elleboog en Marwen kon beschikken. Goddank toch, dat alles goed afliep.

  En dan terug naar Andres Pieters die geen rust wilde nemen en het peloton op sleeptouw nam met de hulp van o.a. Jori Van Steenbergen. Maar in de 3de ronde had Andres zich blijkbaar wat laten verrassen door een vijftal dat plots een 15 sec voorsprong kon nemen: Joeri Stallaert, Tom Dobbelaer, Willem Vertonghen, Jonas Aerts en de Nederlander Erick Tol.  Dat Andres Pieters zich had laten verrassen bewees het feit dat hij zelf het initiatief nam om de vijf vluchters weer tot de orde te roepen. En wat meer was…in de 4de ronde ging hij zelf door. Erick Tol vond die Pieters blijkbaar wel een sterk iemand en hij pikte aan. Met twee weg, op slag 45 sec op Steven Smet, Jasper Van den Branden en Jan Van Meirvenne en iets verder volgde toen Jeffrey Herrebaut.

  De twee leiders verzwakten niet en hoe meer de wedstrijd vorderde hoe meer we de indruk kregen dat onze noorderbuur Tol, een jongen met inhoud was. Andres Pieters had dus de goede man mee. In de 6de ronde waren zij dan ook bestand tegen een actie van Sam Van Mieroop, Willem Vertonghen en Joeri Stallaert. Met een 40 sec voorsprong reed het duo Pieters – Tol de laatste ronde in.

  Uit de groep waren weer enkele jongens weg gereden om er alsnog wat aan te doen. In de groep maakte Moreno De Pauw alles klaar om een stunt te verwezenlijken. Bijna een minuut reed hij achter de leiders. Hij begon in de Ruisstraat geweldig bergop te rijden, liet de ganse groep in de steek en reed dan naar de achtervolgers. Er op en er over en dan op weg naar Pieters – Tol.

  Nog twintig, tien, vijf meter …en dan was daar toch wel die witte aankomstlijn zeker. Moreno De Pauw kwam maar enkele meter te kort. Erick Tol klopte Andre Pieters die langs links toch nog even kwam opzetten maar het mocht niet baten. Schepen Hugo Maes wist niet wat hij zag: “Vanwaar is die gekomen”, wees hij naar De Pauw in zijn Oost-Vlaamse kampioenentrui. “Dat is een fantastische prestatie”.

  En de absolute uitblinker, Andres Pieters stond daar weer met een 2de plaats. Nu was hij op een bijzonder sterke Nederlandse nieuweling gebotst met Erick Tol, want die won in Tielrode zowaar zijn 16de wedstrijd!

  Maar voor Andres was het toch een opsteker dat hij de bergklassering won en dus 50 euro in ontvangst mocht nemen. Hij had weliswaar slechts één puntje meer dan Tol.

  Moreno De Pauw werd 3de terwijl voor de 4de plaats Kevin van Staeyen liet zien dat hij het broertje is van de snelspurter bij de beloften, Michaël Van Staeyen. Jeffrey Herrebaut werd verdienstelijk 5de

  Erick Tol vertelde na afloop: “ Nog voor half koers ging Pieters weg en ik dacht: ik ga er achter, want niemand reageerde. We bleven goed ronddraaien en ik denk dat we toch gauw rond de minuut zaten. De verstandhouding was heel goed, constant van kop na kop. Ook de bergop ging heel goed. “

  Waren ze dan niet verrast toen Moreno De Pauw er aan kwam?

  -“We reden echt niet meer door dat laatste rondje en zo kwamen ze zeker dichterbij en moesten we terug verder rijden.”

  Het was Erick zijn 16de zege en toen hij dat aan de micro zei, steeg er spontaan handgeklap op. “Ik won er drie in België, één in Duitsland en de rest allemaal in Nederland.”

  Dinsdag begint voor hem weer het studeren want hij start een politieopleiding. Iets wat wij van een jong renner nooit eerder hoorden zeggen! 

  TIELRODE TOL MORENObew9.9 

  Winnaar Erick Tol en de ‘stuntman’ van dienst Moreno De Pauw, die in de laatste ronde nog een kleine minuut goedmaakte en amper enkele meter te kort kwam om mee te spurten voor de zege.


  Tekst en foto’s : Flor Van de Velde

  09-09-2007 om 22:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KALKEN VAN ZATERDAG 08/09/2007

  ZATERDAG 08/09/2007 – KALKEN - Beloften

   

  EERSTE ZEGE VOOR LIEVEN DIELEMAN, STIJN METTEPENNINGEN WEER TWEEDE!


  KALKEN_bloemenbew9_9                KALKENmettepenningbew9_9

  Lieven Dieleman met zijn eerste bloemen dit seizoen.     Stijn Mettepenningen en Lieven Dieleman

  De 6e Grote Prijs Marc Krick te Kalken-Hussevelde in een organisatie van Sportclub – Laarne, kreeg 48 beloften op de deelnemerslijst om de strijd aan te gaan in 18 ronden van 6 km. of 108 km.

  Kristof Roosens (Zele), Niels Clincke (Kalken), Bart Baeyens (Overmere), Lieven Dieleman (Zele), Peter Michiels (Zele), Stijn Mettepenningen (Hamme), Tim Roels (Kalken), Dennis Pyl (Sint-Niklaas) en Dries De Bock (Haasdonk) waren de streekregiorenners.

  Voor de start was er een minuut stilte ter nagedachtenis van het plotse overlijden van Gert Verheecke.

  In de eerste ronden viel vooral Benjamin Verraes op als premiekaper. Beslissend was het in twee stukken breken van het peloton in de 5de ronde. 17 renners trokken ten aanval: Sipke Zijlstra (Nederland), Mick Dhaeyere, Davy Tuytens, Nic Vanhuffel, Tom Windels, Reno De Keulenaer, Matti Stiens, Christophe Verhaegen, Lieven Dieleman, Kevin Peeters, Yannick Prevost, Stijn Mettepenningen, Kevin Van Dyck, Tim Roels, Benjamin Verraes, Michaël Van Staeyen en Daniel Vejmelka (CZE).

  Al snel werd duidelijk dat de winnaar bij hen moest gezocht worden. Toen in de 11de ronde Christophe Verhaegen en Benjamin Verraes hun maats wilden verschalken pakten ze er naast. Ze mochten niet weg.Maar in de 13de ronde waagde Christophe Verhaegen opnieuw z'n kans. Lieven Dieleman en Benjamin Verraes kwamen bij hem aansluiten maar ook dit verhaal was gauw voorbij.

  Het viertal Nic Vanhuffel, Reno De Keulenaer, Lieven Dieleman en Kevin Peeters waren de volgende aanvalllers. Ook voor hen was er geen ontkomen aan. Met nog 2 ronden te gaan, trokken ook Lieven Dieleman en Tom Windels nog eens op pad maar weggeraken, neen, dat zat er niet in. Zo kwam de laatste ronde er al aan. De ronde van het succes voor het trio Lieven Dieleman, Stijn Mettepenningen en Daniel Vejmelka want zij konden hun kopgroepvrienden in de steek laten.

  In een spannende spurt leek Stijn Mettepenningen het te halen maar de laatste meters waren er te veel aan. Hij werd nog geremonteerd door Lieven Dieleman en zo stond de Hammenaar daar weer met die 2de plaats. Alhoewel, de zege zit er wel eens in.

  Voor Dieleman was ook maar de eerste zege van het seizoen. Stijn Mettepenningen werd op enkele centimeters 2de en Daniel Vejmelka 3de. Op 25 seconden volgde Kevin Van Dyck licht afgescheiden als 4de. De spurt om de 5de plaats werd gewonnen door Kevin Peeters. Matti Stiens werd 6de, Reno De Keulenaer 7de, Michaël Van Staeyen 8ste, Tom Windels 9de en Tim Roels 10de.

  Peter Michiels werd 33ste en Kristof Roosens 35ste.

   

  KALKEN_Michielsbew9_9
  Peter Michiels uit Zele

  KALKEN_startbew9_9
  De start van de 48 Beloften te Kalken 

     Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael

  09-09-2007 om 19:31 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 09/09/2007

  GOSSELIN_NICOLAI_bew8_9

  De eerstejaars belofte Nicolaï Gosselin (Waasmunster – Koninklijke  Brugse) reed in Nieuwkerken slechts zijn tweede interclub in zijn nog vrij kort wielerleven.”Toch ging het goed en mocht ik zeker niet klagen”, aldus Nicoläï.

  Maar het zat uiteindelijk wel wat tegen toen hij twee ronden van het einde een lekke band kreeg. “Het duurde bijna een minuut vooraleer er een nieuw wiel onder mijn fiets stond. Dikke pech natuurlijk en de wedstrijd was over en uit. Maar al bij al en achteraf bekeken, ben ik blij dat we met de ploeg hier in Oost-Vlaanderen zo'n goede wedstrijd konden rijden. Het was een fijne ervaring om samen met mijn ploeg te rijden op deze interclub. De Brugse heeft echt als een team gereden binnen de wedstrijd en hebben mij zeker goed begeleid.”


  Tekst en foto : fvdv

  09-09-2007 om 13:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE NIEUWKERKEN VAN ZATERDAG 08/09/2007

  ZATERDAG 08/09/2007 – NIEUWKERKEN – Elite z/c & Beloften

   

  “Interclubkampioenschap der Beide Vlaanders” in Nieuwkerken.

   

  DAVID REYNIERS ALS HULDEBETOON AAN OVERLEDEN PLOEGMAAT VERHEECKE.


  NIEUWKaankomstbew8_9                                 NIEUWKgelukwensenbew8_9

  De aankomst van David Reyniers,                             De gelukwensen voor, vlnr Mindaugas Goncaras,
  vingers naar de hemel… naar                                   David Reyniers en Nico Verhoeven.
  Gert Verheecke zijn overleden wielervriend.                                                                        


  Wielerclub Gemeentebelangen pakte zaterdag uit met de 50ste Grote Prijs en een twintigtal jaren is dat nu het Interclubkampioenschap der Beide Vlaanders. Achttien ploegen schreven in en leverden normaal 101 deelnemers maar de Nederlander Richard Slabbekoorn was niet in het Waasland geraakt na autopech. Dus 100 deelnemers startten voor 14 ronden die in totaal 155 km waard waren. Die start werd gegeven door burgemeester Freddy Willockx van Sint-Niklaas én ex-wereldkampioen Theo Verschueren.

  Alvorens te starten werd één minuut stilte in acht genomen als herinnering aan Gert Verheecke, de 36-jarige renner van Josan die de voorbije week in Ploegsteert plotseling overleed.  Zes clubmakkers waren in Nieuwkerken ook ingeschreven en werden apart opgesteld tijdens de stille herinnering. Alleszins een mooi initiatief van de organisatoren. Zij hadden ook een bloemstuk klaar voor de Belgische Kampioen Pieter Muys die met Artevelde WSV ook deelnam.

  NIEUWKbelg_kampmuysbew8_9

  Nieuwkerkse bloemen voor de start voor Belgisch kampioen der beloften, Pieter Muys uit Zottegem.


  Nauwelijks waren ze gestart of de snelheid maakte zich meester van het gebeuren. De Waaslanders Willem De Greyt en Koen Van de Velde  toonden direct de bedoelingen. Maar het was toch maar in de 2de ronde dat ze met zeven weg reden: voor de Polderrennersregio: Thibault Koppen, Tom Stremersch, Domien Geerts en Koen Van de Velde samen met Tijs Billemon, Tom Willems en David Reyniers. Toen zij 21 sec winst hadden geboekt vertrokken nog eens zes jongens naar voor en sloten aan: de mannen van de streek Sven Wielandt en Wim De Rudder samen met de attente Cédric Van Lommel, Tom Vermeiren, Nico Verhoeven en Youri Beyens. Dertien kopmannen.

  Ze liepen uit naar één minuut en Robby Weemaes voerde een tegenactie uit. Zonder succes. We waren in de 5de ronde toen Domien Geerts zich plots liet afzakken zodat nog elf leiders een 50 sec voorsprong wisten te behouden. De plaatselijke jonge belofte Michiel De Coninck en de Rudycorenner xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Francis Geldof  zetten een achtervolging in maar dat leverde niks op.

  Rond half koers liep het fout voor Cédric Van Lommel want zijn ketting sloeg in zijn wiel en de winnaar van twee dagen voordien in Sint-Gillis-Waas, sloeg onzacht tegen het wegdek. Bloed aan een geschaafde dij en knie en ook aan zijn hand voelde hij een inwendige pijn. Voor de grote man in grote conditie was het interclubkampioenschap voorbij.

  Ondertussen waren de klassementspurten, waarvoor 250 euro van de bank was gehaald, in volle actie. Nico Verhoeven was niet te kloppen en na enkele spurten was al geweten dat hij de eerste prijs van 125 euro op zak had. Maar wie ons aardig bekoorde tot dan toe heette Sven Wielandt. Aanvankelijk waren we wel serieus in de war gebracht toen zijn naam als Tom Nielandt op de officiële deelnemerslijst van WBV stond. Nooit gehoord van die naam bij Profel Ziegler. Maar vermits WBV via de wedstrijdradio ook meldde dat het Tom Nielandt was, hechtten we er geloof aan tot de renners dan duidelijk in beeld verschenen en iedereen uit het Beverse daar toch Sven Wielandt zag bollen. Tom Nielandt was dus Niemand.

  En Wielandt scoorde in de klassementspurten zodanig dat hij er de 2de plaats innam en achteraf met 75 euro zaterdagse ‘pree’, naar huis mocht terug keren. Sven reed een sterke wedstrijd. Toen in de 10de ronde een vlucht van drie werd opgezet was hij er bij met Nico Verhoeven en Tom Willems.  David Reyniers  reed snel tot bij het drietal en achter hen brachten enkele bliksemsnelle acties op een mum van tijd een heel ander scenario. De elf leiders van kort voordien vielen uit elkaar. De generaal van die acties heette Dieter Muys en reed in zwart-geel-rood. Niet te geloven op welke korte tijd dat zeven renners het roer in handen namen. Bij hen natuurlijk de vier aanvallers Verhoeven-Wielandt-Willems-Reyniers én Pieter Muys en de mannen die geen liefde meer voor elkaar hebben: Mindaugas Goncaras en Guy Smet.

  De zeven liepen uit tot 1.10min en langs de nadar zegden de sportmannen tot elkaar:”’t is gebeurd”. Dat klopte maar naar het einde toe naderde de groep toch gevaarlijk dicht. In de laatste kilometer plaatste Aarschottenaar David Reyniers nog een alles of niets-demarrage en hij nam vijftig meter. De Josanrenner wou winnen ter ere van Gert Verheecke. Alles, maar dan ook echt alles haalde hij uit zijn benen en hij hield genoeg over om te winnen. Armen in de hoogte, de vingers naar de hemel gericht. “Voor jou Gert”…

  Onmiddellijk daarna plaatste Mindaugas Goncaras zich als 2de voor de toch wel zeer verdienstelijke Nico Verhoeven. En dat was dan het podium. Guy Smet werd 4de, Sven Wielandt 5de, Tom Willems 6de en Pieter Muys 7de, of de kopgroep van de zeven. Knap was het dan toch ook hoe Koen Van de Velde de spurt won voor de 8ste plaats zodat de Polderrennersregio met drie in de top-10 stond.

  Winnaar David Reyniers, die we vorig jaar als junior hadden leren kennen toen hij in Tielrode in de Ruisstraat kwam winnen, was in Nieuwkerken duidelijk  geprikkeld om te winnen. “Was het vandaag niet, dan was het morgen. Echt, ik wilde daarvoor mijn best doen. Ik draag deze overwinning op aan Gert.”

  Hij vond het eigenlijk niet zo’n gemakkelijke wedstrijd met wat wind en veel lange, rechte banen. “Om vóór het peloton te blijven moest je hard trappen. De laatste kilometer sprong ik weg langs links en niemand reageerde en dus ben ik doorgegaan.”

  Het was zijn eerste zege als eerstejaars belofte en dat stemde hem bijzonder tevreden “En dan nog wel vandaag, voor Gert Verheecke. Ik wil me nog eens laten zien in de topcompetitie in Hotton (15 september fvdv)”

  Nico Verhoeven kende Nieuwkerken want vorig jaar werd hij er 6de en eerder ook al eens 4de. “Ik vond het verloop hetzelfde als vorig jaar: met een groepje wegrijden en het poloton komt niet meer terug.”

  Nico was tevreden als 3de. Op het podium toch. Vijf maand had hij niet aan sport kunnen doen. “Pas vijf weken vóór het BK ben ik terug kunnen beginnen trainen en toch nog een 3de plaats behaald. Eigenlijk was het een rotseizoen, ik won nog geen enkele koers. Maar toch bewijs ik dat ik op heel korte tijd een zeer mooi niveau kan halen. Ik ga nu toch mijn best eens doen om het in orde te maken dat ik toch een koers win.”

  En dát moet lukken want Verhoeven behoort wel bij de snelle spurters. “Vandaag zat ik hier wel wat door mijn krachten. Chapeau voor David Reyniers want die was er toch ook al van in het begin bij en zoals hij op het einde nog zo’n ‘effort’ kon doen… Neen, bij mij was het beste er af.”

  Finnancieel zat het wel mee in Nieuwkerken voor Nico want hij won de klasemenstpurten of 125 euro. Hij lachte: “ Ja, die won ik vorig jaar hier ook. Als sprinter was het niet zo moeilijk om dit klassement te winnen.”

  Dat klopt maar de voorwaarde is dan wel, dat je er vooraan bij zit!

   

  NIEUWKkopgroepbew8_9 

  De kopgroep van elfrond halfkoers: in het midden Nico Verhoeven, uiterst lins David Reyniers en rechts Cédric Van Lommel die kort nadien door een val werd uitgeschakeld.

   

  NIEUWKtheoverschbew8_9

  Ex-wereldkampioen Theo Verschueren was de eregast die de start kwam geven en in gesprek met reporter Flor Van de Velde, tevens wees hij op de waarde van een interclub zoals deze van Nieuwkerken.
  Tekst : flor Van de Velde

   

  Foto’s : fvdv en de Leon

    

   

   

   

   

  09-09-2007 om 12:58 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 08/09/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan BJÖRN COOMANS uit Ruisbroek met zijn 7°Seizoenszege te Kampenhout van 2007 !!!
  Proficiat aan LIEVEN DIELEMAN uit Zele met zijn 1°Seizoenszege te Kalken van 2007 !!!

  08/09/2007 – BERCHEM-KLUISBERGEN (O) – Elite z/c & Beloften - 114 Km - 02h49min

  Aantal deelnemers : 52

  1. Gregory De Munster
  2. Algirdas Mockus
  3. Kevin Degezelle
   

  08/09/2007 – KAMPENHOUT (VB) – Elite z/c & Beloften - 118,4 Km - 02h49min

  Aantal deelnemers : 73
  Björn Coomans 02
  Aankomst Björn Coomans

  Björn Coomans 01
  Het podium met Björn Coomens met zijn 7de palm.

  1. BJÖRN COOMANS uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  2. Wesley Bellen
  3. Giaux Jerôme
  8. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter- Chocolade Jacques)
  23. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)
  37. Kevin Van Der Plas uit Puurs (Rock Werchter-ChocoladeJacques)
  48. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco CT)

  Met dank aan Ronald Coomans voor de foto's.

  08/09/2007 – OOSTDUINKERKE (W) – Elite z/c & Beloften - 114 Km - 02h43min

  Aantal deelnemers : 36

  1. Frederik Decaesteker
  2. Tom Huyvaert op 13"
  3. Geert Vermoote op 32"
  16. Glenn De Wolf uit Hamme (Wielerclub Hamme-Zogge)
  22. Pieter Clement uit Zele (Rupelspurters Boom) 
   

  08/09/2007 – WIJNENDALE (W) – Elite z/c & Beloften - 120 Km - 02h36min

  Aantal deelnemers : 47

  1. Mario Willems
  2. Kristof Dereeper
  3. Detlef Moerman
   

  08/09/2007 – ZUTENDAAL (LB) – Elite z/c & Beloften – 115 Km – 02h41min

  Aantal deelnemers : 74

  1. Guy Van Broekhoven
  2. Dave Bruylandts
  3. Maikel Paas
   

  08/09/2007 – KALKEN (O) – Beloften - 108 Km - 02h38min

  Aantal deelnemers : 48

  1. LIEVEN DIELEMAN uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  2. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco CT)
  3. Daniel Vejmelka
  8. Michaël Van Staeyen uit Schoten (Davo)
   

  08/09/2007 – SCHRIEK (A) – Am./Mast./Elite z/c/Beloften  – 99 Km - 02h14min

  Aantal deelnemers : 63

  1. Bart Vleugels
  2. Geert Joos op 3"
  3. Tom Linten op 15"
  36. Timothy Van Heurck van L.O. (WAC-Team)
   

  08/09/2007 – NIEUWKERKEN (O) – Elite z/c & Beloften - 155 Km - hmin

  Aantal deelnemers :

  1. David Reyniers
  2. Mindaugas Goncaras
  3. Nico Verhoeven
  4. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  5. Sven Wielandt uit Beveren (Profel Ziegler Cont. Team)
  8. Koen Van de Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  15. Andy Roskam uit Ruisbroek (Rupelspurters Boom)
  17. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)
  18. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  20. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  21. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco CT)
  26. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco CT)
  32. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
  34. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk)
  36. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
  37. Koen Martens uit Temse (KSC Denderstreek Labiekes)
  39. Gino Pauwels uit Kalken (Artevelde WSV)
  41. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco CT)
  48. Christophe Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  53. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco CT)
  56. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  57. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  59. Eddy Van Bogaert uit Belsele (Rudyco CT)
  60. Michiel De Coninck uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  64. Hervé Van Rompay uit (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  65. Gunter Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)
  66. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  67. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
   
  08/09/2007 – WENDUINE (W) – Dames Elite - 92,4 Km - 02h25min

  Aantal deelnemers : 62

  1. Evelyn Arys
  2. Jana Schemmer
  3. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  6. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  12. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee) op 23"
  15. Karen Steurs uit Schoten (AA Drink CT)
  20. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  24. Veronique Staes uit St.Job in het Goor (Steeds Vooraan Kontich)
  28. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV Deerlijk)
  35. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant CT)
  40. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  41. Ilse Van De Pontseele uit Deftinge (Benelux Team)
  46. Cindy De Schepper uit St.Gillis-Waas
  50. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi)
  56. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team) 

  08/09/2007 – DIEGEM (VB) – Juniores - 125,5 Km - 03h11min

  Aantal deelnemers : 129

  1. Thomas Op De Beeck
   

  08/09/2007 – LOCHRISTI (O) – Juniores - 92 Km - 02h21min

  Aantal deelnemers : 75

  1. Johan Fredrik Ziesler
  5. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson CT)
  6. Valentijn Martens uit Stekene (Hudiko Waasland)
  7. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  12. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex CT)
  20. Laurens Coucke uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 20"
  21. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike CT)
  27. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)
  29. Evert Dehandschutter uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  33. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  36. Jasper Verberckmoes uit Moerbeke (Asfra RT)
  37. Wim Van De Wiele uit Zele (Hoop Op Zegen Beveren)
  39. Didier Verlee uit Sinaai (Josan Mercedes)
  40. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex CT)
  46. Karl Van Osselaer uit Zwijndrecht (WAC-Team)
  52. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)

  08/09/2007 – OUDEGEM (O) – Juniores - 96 Km - 02h14min

  Aantal deelnemers : 96

  1. Kirill Pozdnyakov
  2. Edgaras Kovaliovas
  3. Diego Moreau
  5. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (Bodysol CT Menen)

  7. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen BC)
  12. Jeroen Goudket van L.O. (Bodysol CT Menen)
  40. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex CT)
  42. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
  47. Gert Baeyens uit Overmere (Rijschool AH-Gentse VS)
  63. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  66. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
  74. Bart Bryssinck uit Rupelmonde (ABBS Wielerjeugteam)
   
  08/09/2007 – VLADSLO (W) – Juniores – 83,4 Km –02h04min

  Aantal deelnemers : 69

  1. Thomas Chamon
   

  08/09/2007 – DENTERGEM (W) – Nieuwelingen - 61 Km – 01h29min

  Aantal deelnemers : 61

  1. Dries Van Den Bussche
   

  08/09/2007 – DESSELGEM (W) – Nieuwelingen – 66 Km - 01h39min

  Aantal deelnemers : 54

  1. Jonathan Breyne
   

  08/09/2007 – NEDERHASSELT (O) – Nieuwelingen - 67 Km - 01h38min

  Aantal deelnemers : 48

  1. Axel De Corte
  7. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland) op 35"
  48. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen)
   

  08/09/2007 – SCHRIEK (A) – Nieuwelingen – 60 Km –01h24min

  Aantal deelnemers : 82

  1. Kay Welten
   

  08/09/2007 – WANZELE (O) – Nieuwelingen – 67 Km – 01h40min

  Aantal deelnemers : 30
  1. Jens Meersman
  3. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland)
  8. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  15. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)
  18. Bjorn Verhoeven uit Wetteren (Hudiko Waasland)
  21. Joeri Persoon uit Stekene (WAC-Team)
  27. Jens Verleyen uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  30. Quenell Verhulst uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren) 
   

  09-09-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  08-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 08/09/2007

  Jens Van Landeghem 04

  Jens Van Landeghem
  (Beveren-Hoop Op Zegen Beveren) heeft op Donderdagavond 06/09/2007 een ongeval gehad met zijn racefiets en is daarbij op een geparkeerde auto ingereden.

  Hij is gehecht aan de kin en aan zijn pols en verder valt alles goed mee.

  Jens zijn racefiets is volledig stuk en dat betekent voor hem het einde van het seizoen.

   

  We wensen langs onze kant dan ook Jens het allerbeste toe en een spoedig herstel.

  08-09-2007 om 19:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 9 SEPTEMBER HET ANTWERPS KAMPIOENSCHAP BMX

  Op zondag 9 september aan de Wielerpiste van Wilrijk.

   

  ANTWERP BMX ORGANISEERT ANTWERPS KAMPIOENSCHAP


  BMXpistebew30_8                  BMWantw1bew30_8

  Het parcours ligt op het middenplein.                                        Een spectaculaire doortocht tijdens
  Op de achtergrond ligt de wielerpiste.                                 “De Antwerp Summer Cup” op 1 juli 2007.

  Antwerp BMX vzw, thuis op het knappe parcours in de Moerelei op het middenplein van de wielerpiste te Wilrijk, organiseert op zondag 9 september het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen.

  Reeds op zaterdag 8 september wordt het al druk op het schitterend vaste parcours want van 18 tot 20u kan er getraind worden. Ook op zondag 9 september kan dat nog van 9.30u tot 11.30u. Maar om 12u beginnen de wedstrijden. Iedereen kan deelnemen want er kan een daglicentie bekomen worden.

  Dat de BMX–wereld leeft in het Antwerpse, bewijst het succes dat “De Antwerp Summer Cup” kende die op 1 juli werd betwist. Deze eerste organisatie van Antwerp BMX kreeg maar liefst 237 deelnemers op de inschrijvingslijst.

  Voorzitter Guy Geerts: “Wij hopen ook deze keer evenveel deelnemers te mogen begroeten als op die eerste juli. Ook nu bestaan de deelnemers zowel uit vergunninghouders als recreanten en variëren de leeftijden van 5 jaar tot +40 jaar.”

  Het kampioenschap bestaat telkens uit drie kwalificatiemanches, halve finales en dan tot slot de finales.  De deelnemers moeten zo snel mogelijk het parcours van ongeveer 370 m afleggen.  Er komen telkens per reeks maximum acht rijders aan de start.

  Bij Antwerp BMX willen ze zich vooral inzetten om deze sport naar buiten te brengen. Het parcours, omgeven door de wielerpiste, biedt alle mogelijkheden maar de kwestie is dat jongeren moeten weten dat ze daar terecht kunnen om zich te bekwamen in deze bijzonder spectaculaire sport.   De Moerelei, waar naast de wielerpiste nog meer sportaccommodaties te vinden zijn, zoals o.a de ijspiste Antarctica, is ook vanuit de Wase regio vlot te bereiken via de zijbaan van de A12.

  -“ Wij nodigen iedereen uit om op zondag 9 september een kijkje te komen nemen. Vele mensen zijn ook nog niet op de hoogte van het bestaan van een BMX-parcours te Wilrijk. Ook werd de pers uitgenodigd om ook bij te dragen tot het promoten van deze nieuwe Olympische sport”, aldus voorzitter Geerts. 

   Het Antwerp BMX – team bestaat uit voorzitter Guy Geerts, secretaris-penningmeester Cindy Van Leemput, ondervoorzitter Yannick Spruyt, bestuurder Serge Carsau en bestuurder-parcoursverantwoordelijke Kris Van de Voorde.

     Tekst en foto’s : Flor Van de Velde.

   

   

  08-09-2007 om 18:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 07/09/2007
  wbvlogo

  VRIJDAG 07/09/2007 – IZEGEM (W) – Elite z/c & Beloften – 70 Km –01h40min

  Aantal deelnemers : 29

  1. Gregory Joseph
  2. Kevin Degezelle
  3. Robin Verhelle
   

  07/09/2007 – ASSEBROEK (W) – Elite z/c & Beloften - 88 Km - 02h03min

  Aantal deelnemers : 28

  1. Dirk Clarysse
  2. Justin Kerr
  3. Sven Francoys op 20"
   

  07/09/2007 – MASSEMEN (O) – Elite z/c & Beloften - 110 Km – 02h33min

  Aantal deelnemers : 53
  1. Tony Bracke
  2. Marc Baeyens op 7"
  3. Karel Baten op 47"
  8. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit St.Gillis-Waas) op 2'21"
  15. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco CT) op 7'54"
  26. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco CT)


  08-09-2007 om 18:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE MASSEMEN VAN VRIJDAG 07/09/2007

  VRIJDAG 07/09/2007 – MASSEMEN – Elite z/c & Beloften

   

  KAMPIOEN TONY BRACKE MET ZEVENDE ZEGE IN MASSEMEN.


  MASSEMENaankomstbew8_7                                MASSEMENkampioenenbew8_9

  Zo won Tony Bracke zijn zevende                       Drie knappe gasten die werden gehuldigd voor 
  wedstrijd van 2007.                                              de start: Belgische kampioenen Pieter Muys en 
                                                                              Tony Bracke en Provinciaal kampioen Koen Beeckman.


  WTC Lambroek organiseerde hun Grote Prijs Taverne-Restaurant Den Vlaschaert. 53 renners namen de start voor 18 ronden van 6,1 km. of 109,8 km.

  Peter Verhofstadt (Uitbergen), vader en zoon Rudy Van De Velde (Wichelen) en Gwen Van De Velde (Lokeren), Jurgen De Deyn (Wichelen), Bart Baeyens (Overmere) en Kurt Van Landeghem (Sint-Gillis-Waas) waren de streekregiorenners.

   Voor de start ging alle eer naar Tony Bracke (Belgisch Kampioen EZC), Pieter Muys (Belgisch Kampioen U23) en Koen Beeckman (Provinciaal Kampioen Oost-Vlaanderen EZC). Ze werden in een ‘bloemenhulde’ betrokken. Daarna was er een moment van stilte ter nagedachtenis van de overleden renner Gert Verheecke.

  Er werd gestart met de vlam in de pijp en het ontwikkelde tempo was al voor meerdere renners fataal. In de 3de ronde ontstond er een kopgroep van negen met daarin Tony Bracke, Koen Beeckman, Steve Lampier (GBR), Kenneth De Loor, Laurens De Vreese, Kurt Eeckhout, Karel Baten, Kurt Van Landeghem en Marc Baeyens. Al gauw bleek dat er achter hen flink gekoerst moest worden om de kloof nog te dichten.

  Met zeven gingen ze het met 25 sec achterstand proberen: Pieter Muys, Kim Van Holen, Ben Olesen (Nieuw-Zeeland), Klaas Stynen, Vincent De Vreese, Jurgen De Deyn en David Beulens. De leiders bleven goed ronddraaien en de achtervolgers telden eind van de 7de ronde reeds 45 seconden achterstand.

  Maar de achtervolgersstrijd ging verder en halfweg koers kregen zij de leiders in het vizier. Nog 15 seconden!

  Maar bij de leiders zat nog voldoende kracht in de benen om nog een tandje bij te steken en zo moesten de achtervolgers nederig plooien. Al snel hadden ze terug 40 seconden aan het been. De rest van het deelnemersveld was ondertussen al uit koers verdwenen door een te grote achterstand. Ook de zeven achtervolgers moesten in de 15de ronde de koers al verlaten.

  Zo waren er nog 9 renners in koers met nog 3 ronden te gaan. Tony Bracke reed dan alleen weg maar Marc Baeyens nam dat niet en wilde Bracke terug als gezel. Voor Kenneth De Loor ging het ook iets te snel en hij verliet dan ook de wedstrijd. Tony Bracke liet zich inlopen door Marc Baeyens. Met twee vechten tegen de vrij sterke wind, was inderdaad een wijs besluit.

   Karel Baten zocht dan ook nog een mogelijkheid om het leidersduo in te halen maar zijn benen waren iets te kort daarvoor al lonkte wel een knappe 3de plaats.

  In de slotkilometers ging Tony Bracke solo. Hij behaalde z'n 7de zege van het seizoen. Marc Baeyens werd op 7 seconden 2de. Karel Baten werd 3de op 47 seconden. Kurt Eeckhout 4de op 54 seconden. Laurens De Vreese werd knap 5de en Koen Beeckman 6de, Steve Lampier 7de en Kurt Van Landeghem 8ste, Jurgen De Deyn werd 15de, Peter Verhofstadt 26ste, Gwen Van De Velde 30ste en Rudy Van De Velde 32ste.

   

  MASSEMENkurtvlandbew8_9 

  Kurt Van Landeghem in Massemen weer mee in de kopgroep en werd 8ste.

     Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain

   

   

     08-09-2007 om 13:27 geschreven door kenny


  07-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEEN SEINGEVERSPROBLEMEN ZONDAG TE TIELRODE !!!

  OOK ZONDAG TE TIELRODE GEEN SEINGEVERSPROBLEMEN

   

  Schepen Hugo Maes van Temse die zondag in Tielrode uitpakt met zijn Grote Prijs voor Nieuwelingen, liet weten dat er in Tielrode geen problemen zullen zijn met de seingevers.Start en aankomst liggen aan de Antwerpse Steenweg.

  Wat wij nu zo fantastisch vinden, en dat ook in Beveren bij het CHW al werd voorgesteld, is dat de seingevers van dienst die langs het parcours zullen staan oud-chiroleiders en chiroleiders van chiro Overal Temse zullen zijn. Op deze manier trachten zij een centje te verdienen voor de aankoop van vlagjes voor aan de klaroenen, trommels en landsknechten van de nieuw opgerichte muziekkapel. Deze muziekkapel zal in vol ornaat de officiële momenten verzorgen tijdens het feestweekend n.a.v. 10 jaar Chiro Overal tijdens het weekend.

  Prachtig initiatief om aan seingevers te geraken en we willen dat zelfs meer aandacht geven. Nu stappen leden van jeugdbewegingen van deur tot deur om een bloempotje, een doosje pralines, sinaasappels te verkopen als steun voor de vereniging. Welnu, als de leiders en oud-leiders de handen in elkaar slaan en zich een paar keer aanbieden als seingever, kunnen ze op een paar uur zoveel centen in kas brengen dan dagen rond het dorp te lopen met hun aanbiedingen.

  Dat ze daar maar eens over nadenken! We hoorden het donderdag nog dat in augustus in De Klinge per seingever 15 euro moest betaald worden. Zou dat niet welkom zijn in de kassa van Chiro, Scouts, KSA, KLJ en dergelijke?

     Tekst :
  fvdv

  07-09-2007 om 21:34 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEINGEVERS DIT WEEKEND OP POST !!!

  SEINGEVERS ZULLEN WEL OP POST ZIJN.

   

  In tegenstelling met wat op de frontpagina stond in een krant en het nieuws dat op Radio 2 werd verspreid, zullen de seingevers wél op post zijn morgen op de sportevenementen in de regio. Ook in Nieuwkerken, waar zaterdag  het Interclubkampioenschap der Beide Vlaanders wordt betwist zullen er volgens seingeversgeneraal Kesteloot geen problemen zijn.

  De vraag kan nog maar eens gesteld worden waar we hier in Vlaanderen mee bezig zijn. Was dat nu echt nodig dat de media hieraan zulke aandacht besteed? Frontpaginanieuws! Radionieuws! Naar we vernamen zou Kesteloot zwaar hebben getild aan het feit dat een seingever door een autobestuurder tijdens de wedstrijd in Sint-Gillis, naar de keel zou zijn gegrepen. Als dat zo is, dan moest inderdaad politie -interventie zijn gebeurd. Volgens seingeversbaas Johan Kesteloot achteraf zou hebben verteld, zou de afgevaardigde van WBV het feit hebben gezien.

  Misschien dat de politie wel eens een nultolerantie moet toepassen tijdens de wielerwedstrijden en al wie geen gevolg geeft aan de bevoegde seingever of een straat in rijdt waar een doorgangsverbod geldt, of wie niet stopt als de rode vlag langs komt, eens een ferme boete aansmeren. Een paar keer moet dat gebeuren en de miserie zal wel gedaan zijn want aan het geld halen uit de geldbeugel daar is men wél gevoelig aan.

  Het wordt tijd dat er rust komt bij de seingevers maar ook dat weggebruikers zich houden aan de regels. En dan kan gebeuren wat moet: als de wagen met de rode vlag komt: bordje omhoog en als de groene vlag voorbij is bordje omlaag. Zo hoort het.

   

   

   

  Tekst : fvdv

  07-09-2007 om 21:25 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEON EN GUIDO OP BEZOEK TE ST.GILLIS-WAAS VAN DONDERDAG 06/09/2007

  LEON EN GUIDO OP DE KOERS IN SINT-GILLIS-WAAS

   

  Het seizoen loopt stilaan naar het einde toe maar de Leon en de Guido, onze twee op rustgestelde Waaslanders, zijn er nog steeds bij. Ook in Sint-Gillis waren ze weer present en de Leon schreef weer zijn mening neer.


  LEONGUIDOSTgillis250bew7.9 


  De koers voor EZC & U23 in Sint-Gillis kreeg toch meer dan 50 deelnemers waaronder de twee kemphanen Smet Guy en Goncaras Mindaugas. Na wat er is gebeurd in Moerzeke kon men wel raden dat ze nog steeds met getrokken messen voor elkaar stonden. Dit komt de koersen waar ze beiden elkaar nog tegen zullen komen niet te goede.

  Dit voorbeeld hebben we nu reeds kunnen mee maken. Beide gunnen elkaar het wit niet in de ogen wat tot resultaat kwam , een saaie boel om naar te kijken

  Toch nog een paar jongens die er zich niets van aantrokken (of wel ?) en profiteerden om er van door te muizen.

  Men kan het hun niet kwalijk nemen en het is zoals het spreekwoord zegt ALS DE KAT VAN HUIS IS DANSEN DE MUIZEN, in dit geval als de tenoren het laten afweten zijn het de mindere goden die er van moeten profiteren ( en of ze gelijk hebben)

  We hebben het ook meegemaakt in de avondkoers in Haasdonk. Ook daar werd er deftig op elkaars wiel gereden wat tot gevolg was andere blije gezichten die een mooie ereplaats reden.

  Spijtig voor Mattias Nys dat hij van in het begin reeds plat viel en zo zijn kansen niet behoorlijk kon verdedigen. Hetzelfde voor Steven Goossens.

  Veel van de koers zelf is er niet om over te praten. (Tenzij dat van die twee tenoren) Zou dit komen door het afsterven van Pavarotti? Nu zijn ook die zangers maar met twee tenoren meer. In ieder geval laten we hopen dat die heibel snel gedaan raakt maar daar twijfel ik ten sterkste aan.

   


  De Leon

  07-09-2007 om 21:21 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG PISTEMETING TE BLAARMEERSEN VAN WOENSDAG 05/09/2007

  WOENSDAG 05/09/2007 – BLAARMEERSEN - Pistemeeting


  GIJS VAN HOECKE WINT PISTEMEETING VOOR BEKER VAN BELGIE, MORENO DE PAUW VIERDE
  .


  VAN HOECKE GIJSbew27.8                             DE PAUW MORENObew27.8

                 GIJS VAN HOECKE                                                         MORENO DE PAUW

  Woensdag werd aan de Blaarmeersen een pistemeeting gereden in het kader van de Beker van België. De Polderrennersregio bracht er Moreno De Pauw en Gijs Van Hoecke op de baan.Ze waren er uiteraard niet alleen want voor de BvB waren er veel punten te pakken. Zo hadden 48 renners ingeschreven, verdeeld over twee reeksen. De 12 beste mochten dan door naar de finales. Zoals verwacht kwalificeerden Moreno De Pauw en Gijs Van Hoecke zich probleemloos en zonder veel nodeloos energieverlies.

  De eerste finale van de avond was de afvalling. Gijs en Moreno kenden het klappen van de (piste)zweep ondertussen en wisten dat er achteraan al eens serieus gedrumd wordt, zeker als er gestart wordt met 24 renners op de baan. Elke 2 ronden viel diegene die als laatste de finish overschreed af.

  Gijs en Moreno fietsten dus steeds attent vooraan. Met nog 5 renners in koers liet Moreno zich echter naar beneden duwen en diende noodgedwongen een eind op de blauwe band, de verboden zone dus, te sprinten. Meteen volgde de logische uitsluiting. Moreno dus 5de, maar hier had veel meer ingezeten want het was duidelijk dat Moreno over hele goede benen beschikte. Gijs Van Hoecke wist het uit te zingen tot het einde en in het laatste sprintje schudde hij vrij makkelijk Niels Van Laer af. Gijs werd 1ste in de afvalling, een prima start dus.

  Tweede finale was de puntenkoers. Traditioneel veel reken- en cijferwerk tijdens dit onderdeel want het ging over 80 ronden met iedere 10 ronden punten voor de eerste 4 die de meet overschreden. Opnieuw 24 renners op de baan, maar gezien het mogelijke puntengewin voor de BvB waren nogal wat pure wegrenners op het ovaal, en die schrokken dikwijls van de stuurvaardigheid die nodig is op de piste. De concentratie richtte zich in dit pak bij Moreno en Gijs dus meer op het vermijden van valpartijen dan op de wedstrijd op zich.

  Drie renners konden een ronde pakken. In het geharrewar zagen onze twee Waaslanders niet dat hier Jelle Mannaerts bij zat en dat was toch één van de favorieten voor de eindzege. Hij was immers al 3de geëindigd in de afvalling. Gijs Van Hoecke kon de schade nog beperken en wist veel punten te sprokkelen, waardoor hij op dit onderdeel alsnog de 4de plaats pakte. Moreno De Pauw verging het heel wat minder dan in de afvalling en eindigde maar net in de top-10.

  Het laatste en beslissende onderdeel is de scratch. Twee renners mochten een ronde nemen, maar ze waren ongevaarlijk voor de eindzege. In de eindsprint liet Moreno een klasseflits bewonderen. Hij werd maar net geklopt door de Belgische Kampioen in dit onderdeel, Jochen Deweer. Moreno werd 4de dus. 

  Van Hoecke kon mede door wat hulp van ploegmaat Tim Van Speybroeck de schade te beperken en eindigde 6de. Belangrijk was wel dat Jelle Mannaerts 2 plaatsen achter hem eindigt. Hierdoor werd Gijs Van Hoecke zowaar de winnaar in het eindklassement! Moreno De Pauw werd 4de en hun ploeg Bodysol won overtuigend het ploegenklassement.

   

  Volgend week woensdag, 12 september, staat de tweede en meteen ook laatste pistemeeting voor de Beker van België op het menu. Gijs Van Hoecke rijdt eerst zondag de Beker van België-wedstrijd op de weg in Sint-Lievens-Houtem.

   

  Tekst :
  fvdv

  07-09-2007 om 21:13 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE ST.GILLIS-WAAS VAN DONDERDAG 06/09/2007

  DONDERDAG  06/09/2007 – ST.GILLIS-WAAS - EZC/U23

   

  NA TWEE JAAR NOG EENS EEN ZEGE VOOR VERREZEN CEDRIC VAN LOMMEL


  STGILLIS%20aankomstbew6_9              STGILLIShuldebew6_7
  Cédric Van Lommel won vlot de sprint voor Timmy Van            
  Cédric Van Lommel na twee jaar nog eens in de 
  Cleemputte. Kris De Block (l) 3de en Guy Van Broeckhoven (R)    bloemen. Tweede van links burgemeester
                                                                                                        Audenaert van Sint-Gillis.


  De jaarlijkse septemberwedstrijd te Sint-Gillis kreeg 51 deelnemers om te trachten de 114 km of 15 ronden met succes af te werken. Dat succes was weggelegd voor de 35-jarige Cédric Van Lommel die eindelijk na twee jaar en enorm lichamelijk letsel, nog eens de bloemen kreeg. En terecht ook want reeds van bij de aanvang van de koers reed hij aandachtig vooraan en wanneer hij grandioos de eindspurt met vier won, zullen al wie het verhaal van de maat van Guy Smet hebben gevolgd, hem deze zege wel honderd procent hebben gegund. Het resultaat van inzet, volharding, zelfvertrouwen en nieuw geloof in het eigen kunnen.

  De wedstrijd begon met een aanval van Koen Van de Velde maar die werd snel verbeurd verklaard en Cédric Van Lommel, Luc De Moor , Gunther Cuylits, Kim Herremans , Kurt Van Landeghem zagen we dan zoeken naar een gepaste kans. In de 3de ronde kwam  die er maar dan enkel voor Van Lommel en Cuylits.

  Achter dat tweetal zorgden Timmy Van Cleemputte, Stein Vermeulen, Roberto Vercauteren, Kris De Block, Peter Van Santvliet en Guy Van Broekhoven voor een splijtende reactie. In de 4de ronde sloten zij aan en we waren op weg met acht leiders. Hun weg liep kaarsrecht doorheen het ganse koersverhaal.

  Om een premietje van 10 euro mee te pakken, werd er wel eens even aangevallen, maar voor de rest bleven de acht voorbeeldig samenwerken. Achter hen werd dan toch een mooi vijftal gevormd dat droomde van een aansluiting vooraan: Kristof Dhollander, Marc Laureys, Koen Van de Velde, Kurt Van Landeghem, Thibault Koppen. Het bleef bij een droom want ze kregen de halve minuut achterstand niet weg. Ondertussen reed Matthias Nys nog de ziel uit zijn lijf om na een lekke achterband weer bij het peloton te geraken. Maar dat lukte niet en samen met de plaatselijke Sander Vertenten moest hij uit koers worden genomen.  

  In de 8ste ronde werd het achttal dan weer achterna gezet door zeven man: Nicky Cocquyt, Lieven Dieleman, Gino Pauwels, Nico Verhoeven, Steven De Wilde, Andy Roskam en de Israeliër Ayal Rahat. Ze moesten toen 35 sec goedmaken. De groep volgde al op 1.15 min met daarin water en vuur. We bedoelen het spel van Mindaugas Gancaras met Guy Smet. De Litouwer snorde achter Guy aan alsof het een tandem was. Ik niet, gij niet. Zo heette dat spel. Het publiek morde want de meesten wisten wel dat die twee in Moerzeke dikke ambras hadden. “’t Stond in de gazet”, zegden ze. Een vervolg kwam er dus in de koers van Sint-Gillis.

  Maar de lamp brandde vooraan bij de acht leiders en de zeven achtervolgers. Bij deze laatste verdween Cocquyt en die nam plaats in het peloton. De kopgroep liep in de 11de ronde al uit tot 1.20min en we zagen toen echt niemand meer bekwaam om nog een brug te leggen tot bij hen.

  In de voorlaatste ronde werd het onrustig bij de leiders en het gevolg was dat Guy Van Broekhoven, Cédric Van Lommel, Kris De Block en Jimmy Van Cleemputte zich konden losmaken. Peter van Santvliet spartelde nog wat tegen maar geraakte toch niet tot bij de vier. Defintief was het nu want het einde kwam in zicht. Een spurt met vier. De snelle Van Cleemputte of de sterke finisher Guy Van Broekhoven of zou Kris De Block voor de verrassing zorgen? Niets van. Het was Cédric Van Lommel die nog eens uithaalde zoals in zijn ‘goei ouwe dagen’. Hij klopte Van Cleemputte en De Block en Van Broekhoven als 4de. Dan bolde Van Santvliet binnen als 6de en hoe verbluffend goed reed ook Beverenaar Roberto Vercauteren weer uit als 7de.

  Winnaar Cédric Van Lommel vond dat het gauw gebeurd was in deze wedstrijd. Maar hij wachtte toch tot op een ronde of vier van het einde om er echt werk van te gaan maken. Hij wist immers dat in het peloton  nog wel meer sterke coureurs zaten. Maar dan kwam het geloof in een goede afloop.

  -“Blijkbaar hebben ze in de groep een beetje te veel naar elkaar gekken en zo konden wij voorop blijven. Het voornaamste was dat ik mee was. Toen we op het laatste nog met vier konden wegrijden was het nog slag op slinger demarreren maar niemand geraakte weg.”

  In de eindfase koos Van Lommel het wiel van Timmy Van Cleemputte want dat was een rappe jongen.

  -“Eigenlijk kwam ik er nog verrassend over. Ik wist niet dat ik nog zo sterk ging zijn in de spurt. Ik ben serieus content. ’t Was met die wind wel een harde koers.”

  Cédric zette met deze zege wel een definitief punt achter de twee jaar miserie na een rugoperatie voor een hernia. Vandaar dat hij vorig seizoen slechts drie maand kon koersen. En dus ook geen zege. Nu is het wel duidelijk in stjjgende lijn aan het gaan.

  -“Ik denk dat mijn laatste zege twee jaar geleden in juni in Londerzeel was. Niet vergeten dat ik vier maand ‘plat’ heb gelegen en niets heb kunnen doen. De spieren van mijn benen waren weg en vorig jaar in de zomer ben ik pas stilaan kunnen beginnen rijden. Die rugspieren verkrampen nog altijd al naargelang het weer. Bij warm weer heb ik er minder last van dan wanneer het vochtig of mistig is. Onlangs moest ik nog afstappen doordat mijn bekken blokkeerde. De osteopaat kon het terug ‘arrangeren’ en vandaag had ik terug goede benen”.

  Hij beaamde het nog maar eens dat wielrennen één van de hardste sporten blijft.

  -“Je moet er veel voor doen en laten en zeker wanneer je elke dag gaat werken. Ik ondervond ook wel, dat met ouder te worden, dat ik terug liever begin te trainen. Ik weet hoe hard ik het vorig jaar heb gemist dat ik niet op mijn velo kon zitten. Dat is misschien nu een positief iets voor mij.”

  Met Van Lommel heeft onze Polderrennersregio altijd een renner gehad die hier graag kwam koersen. Dat is al vele jaren zo. Hij was trouwens nog lid van het Beverse Wielerteam van Patrick Van Duyse en reed een drietal jaren voor Deschacht. En meestal met zijn vriend Guy Smet samen. Wat nu trouwens nog altijd zo is bij Wimi Games Sint-Martinus Kerksken.

  -“Ik heb het hier altijd een plezante ‘coté’ gevonden om te koersen. En hier zijn nog redelijk wat koersen tegenover bij ons in de Antwerpse regio”, zo besloot de “lange” uit Heist-op-den -Berg

   

  STGILLISvlommelbew6_9 

  Een tevreden Van Lommel.    

   

  STGILLIS%20GONCaras&smetbew6_9

  De uitdagende houding van Goncaras die in de groep Guy Smet achter zich houdt bij de aankomst.


  koers_guy_6_september_2007_sint_gillis_waas
  Nog maar eens een mooi voorbeeld van Goncaras die als een schaduw Guy Smet volgt.
  TEKST :
  Flor Van de Velde

   

  FOTO’S : fvdv en de Leon en Saffia

   

   

   

   

   

  07-09-2007 om 20:47 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJDEN VAN HET AFGELOPEN WEEKEND VAN DAVY STAES

  ZATERDAG 01/09/2007 - FONTAINE VALMONT & ZONDAG 02/09/2007 – LEIGNON - Juniores

   

  DAVY STAES WEER SUPER.


   STAES%20DAVY%20klimmenbew7_9                         STAES%20DAVYbloemenbew7_9

  Met Davy Staes is in het Waasland                Davy Staes met de bloemen in Fontaine-Valmont.

  een klimmer in de maak.

  Wat wij bij Polderrenners zeker niet mochten voorbij laten gaan was de nieuwe overwinning  van Davy Staes (Sint-Niklaas – Josan). Hij ging winnen in FontaineValmont in Henegouwen.

  -“Ik was speciaal naar daar gaan rijden omdat ik wel dacht dat het er een lastig parcours was en dat bleek ook zo”, aldus Davy

  Er kwamen 21 deelnemers aan het vertrek en al was dat geen hoog aantal, er zaten wel jongens tussen die al één en ander hebben bewezen dit seizoen. Zoals bijvoorbeeld een Kurt Janssens van het WAC Team, de gebroeders Anthony en Michaël Savo, Thomas Honorez of een Stijn Vanroy van Bodysol.

  Davy Staes vertelt zelf het koersverloop:

  -“Van bij het vertrek ging er een renner van VC Ardennen vandoor. Ik liet even begaan maar zag dan dat hij uitliep ik ben dan op kop van het peloton beginnen rijden. Op één ronde was hij terug gegrepen. Voor de aankomst lag een klim die toch wel redelijk steil was. Ik wou gewoon goed tempo maken naar boven maar merkte dat ik ineens weg was. Ik kon dus niet anders dan gewoon doorgaan.Wat niet zo logisch leek want er waren lange banen en ze zagen mij dus lang rijden en er stond ook een serieuze wind. Het was ook een lastig parcours met halverwege de ronde nog een klim en voor de rest constant bergop en bergaf. Ik ging dus vol door en ben heel de koers weggebleven en pakte 1minuut 40 op het peloton.”

  Serieuze prestatie van de Waaslander want uiteindelijk heeft hij 12 van de 14 te rijden ronden alleen voorop gereden.

  -“De laatste ronde heb ik genoten want ik had toch genoeg voorsprong en kwam dus alleen over de meet met nog ongeveer 50sec voorsprong.”

  De dag nadien trok Davy naar Leignon in de provincie Namen

  Gans de koers reed hij er weer in de aanval en legde beslag op een 2de plaats. Op 4 ronden van het einde was hij mee in een kopgroep van vier. Op slag reden ze een halve minuut vooruit. Davy:

  -“Dit zou normaal de beslissende vlucht zijn geweest en ik voelde me de sterkste van het groepje. Op 2 ronden van het einde kijk ik om en zie dat achter de wagen van de wedstrijdjury een groep terugkomt naar ons. Ik wist eerst niet goed wat ik zag maar achteraf deed de wedstrijdjury alsof ze van niks wisten.”

  Maar Davy Staes is een vechtertje en de laatste ronde ging hij terug in de aanval en kreeg Jens Van de Poel uit Turnhout, de latere winnaar, mee.

  -“Ik maakte de fout door als tweede de laatste bocht te nemen. Ik moest eerst twee fietslengtes goedmaken en toen ik erover wou komen kwam ik iets minder dan een half wiel tekort. Het had in ieder geval men derde overwinning moeten worden en mijn tweede op een weekend. Op deze manier tweede worden is wel heel teleurstellend.”

  Maar Davy mag zeker tevreden zijn over de voorbije vakantiemaanden. Vooral dan omdat hij in de klimkoersen goed heeft gepresteerd en dát was voor hem, een klimmer in wording, toch heel belangrijk.

  -“Ook in Waasmunster voor eigen volk, heb ik me toch laten zien en daar voelde ik al dat de overwinning er in zat.”

  Davy Staes is nu vanaf 3 september voltijds beginnen werken in een fietsenwinkel.

  -“In het begin gaat het wel wat aanpassen worden met het trainen en zo. Al wat er nu dit seizoen nog bijkomt van prijzen is goed meegenomen want ben al heel tevreden over dit seizoen.”

   

   

   

  TEKST : Flor Van de Velde.

  07-09-2007 om 20:13 geschreven door kenny


  06-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 06/09/2007
  wbvlogo

  DONDERDAG 06/09/2007 – BLANKENBERGE (W) – Elite z/c & Beloften - 70 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 28

  1. Peter Williams
  2. Geert Dierckx op 7"
  3. Geert Vermoote
   

  06/09/2007 – KOEKELARE (W) – Elite z/c & Beloften - 110 Km - 02h42min

  Aantal deelnemers : 32

  1. Kristof Taillieu
  2. Kristof Dereeper op 37"
  3. Tom Huyvaert 


  06/09/2007 – ST.GILLIS-WAAS (O) – Elite z/c & Beloften - 114 Km - 02h43min

  Aantal deelnemers : 51

  1. Cedric Van Lommel
  2. Timmy Van Cleemputte
  3. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)
  6. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren) op 40"
  7. Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  10. Gino Pauwels uit Kalken (Artevelde WSV) op 2'15"
  11. Andy Roskam uit Ruisbroek (Rupelspurters Boom)
  12. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  14. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco CT)
  15. Kristof DHollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren) op 30'00"
  16. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  17. Peter Maes uit Bornem (Rupelspurters Boom)
  20. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco CT)
  21. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem BC)
  23. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  24. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk)
  26. Pieter Clement uit Zele (Rupelspurters Boom)
  27. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco CT)
  28. Benny Van Buynder uit Bornem (Rudyco CT)
  31. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
  33. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  34. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco CT)

  06/09/2007 – IZEGEM KOERSE (W) – Elite m/c /Elite z/c /Beloften - 163 Km - 03h03min

  Aantal deelnemers :
  1. Niko Eeckhout
  2. Geert Omloop
  3. Matthias Friedemann (Dui)

  06-09-2007 om 22:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D. UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 05/09/2007

  WOENSDAG 05/09/2007 – LOCHRISTI – W.A.O.D.

  Proficat aan ROBBY DE ROOS uit Moerbeke met zijn 8° Seizoenszege in de Catg.A

  Proficiat aan FRANKY VAN OYEN uit Machelen met zijn 23° Seizoenszege in de Catg.C

   

  Categorie AB: (60 dln)

  1.Robby De Roos (Moerbeke-Waas, winnaar cat. A)

  2.Peter Derynck (A2)

  3.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  4.Gino Van Broeck uit Belsele(A3)

  10.Tim Vercauteren uit Belsele (A6)

  28.Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B12)


  Categorie CD:

  1.Franky Van Oyen (Machelen, winnaar cat. C)

  2.Etienne Claus uit Hamme (C2)

  3.Patrick Mindermant (C3)

  4.Patrick Van Renterghem (Bellem, winnaar cat. D)

  6.Bruno Verwulgen uit St.Niklaas (C5)

  7.Danny Van Oyen (D2)

  14.Walter De Veerman uit Lochristi (C10)

  27.Marc Borghgraef uit Burcht (C16)


  Categorie E/E+:

  1.Wim De Waal (Axel (Ned), winnaar cat. E)

  2.Patrick Van Hulle (E2)

  3.Jozef Deneef (Denderleeuw, winnaar cat. E+)

  12.Alfons Van Raemdonck uit Beveren (+4)

  Categorie F1:

  1.Luc Snels (Minderhout)

  2.Robin Van Kerschaver

  3.Victor Van Den Eynde

  9.Dirk De Cauwer uit Hamme

  12.Freddy De Blick uit Beveren

  28.John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  9.Roger Beelaert uit Rupelmonde

  06-09-2007 om 21:56 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23/09/2007 START RONDE VAN HET WAASLAND MTB

  MEZENSTRAAT SINAAI ZET RONDE VAN HET WAASLAND WEER OP WEG.

   

  NACHTEGAEL_MIKEbew6_9

  Organisator van de eerste rit in de Ronde van het Waasland MTB, Mike Nachtegael van het Mezenstraatcomité uit Sinaai.


  Op zondag 23 september geeft de Mezenstraat in Sinaai het startschot voor de Ronde van het Waasland MTB”. De vrienden uit het Mezenstraatcomité in Sinaai, hebben de eer om de eerste van de 21 ritten te mogen organiseren. Ze doen dat nu al voor de 5de keer in het kader van “Kom op tegen Kanker”.

  Maar er is nog meer: organisator Mike Nachtegael en zijn stevig organisatieteam willen er ook iets bijzonders van maken omdat het de 5de keer is. Ook wordt iets ondernomen voor de buren wiens woning in februari vernield werd door een brand en nieuw is ook dat ze in de Mezenstraat een uitgebreid en exclusief peter –team, met drie bekende namen hebben samengesteld voor de actie “Kom op tegen Kanker”.

  Vrijdagavond zullen we meer te weten komen want dan wordt het definitieve programma voor 23 september voorgesteld tijdens een “Mezenstraat-aperitief” in aanwezigheid van de bewoners.

   

   

  Tekst en foto : fvdv

   

  06-09-2007 om 20:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZATERDAG 08/09/2007 - REUZEN VAN DE ARDENNEN

  Reuzen van de Ardennen

  Onze Polderrenster Saskia Van Overmeire zou graag de "Reuzen van de Ardennen" rijden nu zaterdag 08/09/2007 ,
  zijn er nog renners die deze rit rijden want Saskia zoekt iemand om mee te rijden naar deze rit.

  voor kontakt  saskia.van.overmeire@hotmail.com 

  06-09-2007 om 20:33 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE WINGENE VAN WOENSDAG 05/09/2007

  WOENSDAG 05/09/2007 – WINGENE - Beloften

   

  TWEEDE ZEGE SVEN FRANCOYS TE WINGENE, JARNO VAN GUYSE ENIGE WAASLANDER.


  WINGENE_aankomstbew6_9                      WINGENE_Podiumbew6_9

  De aankomst van Sven Francoys                    De plaatsen op het podium werden ingenomen
  voor eigen volk in Wingene                           door vlnr Alexander Chamon (De Panne) als 2de
                                                                         winnaar Francoys en Rodric Callewaert ( Langemark)


  De Waaslander Jarno Van Guyse (Stekene) heeft woensdag in Wingene op een gesloten omloop de organisatie van de KVC De Stoempers, de beloftenkoers mee gereden.  32 renners kwamen aan de start voor 25 ronden van 2,7 km. of 67,5 km.

  Er waren van bij de start wel pogingen om iets op te zetten maar het mislukte. In de 4de ronde gingen Sven Francoys, Pieter-Jan Van De Walle, Angelo Vandaele, Jérôme Baugnies, Jo Maes en Frederik Verkinderen aan de haal. Zij bleven 3 ronden vooruit maar dat was ook alles. Zoals meer gebeurt in een criterium, regende het ook hier aanvallen maar veel seconden voorsprong mocht niet genoteerd worden. Het was dikwijls Jarno Van Guyse die de zaak controleerde en niet toeliet dat er een kloof kwam..

  In de 13de ronde waagde Pieter-Jan Van De Walle opnieuw z'n kans. Twee ronden kon hij vooruit blijven maar dan was het gedaan. Met nog 9 km te rijden mislukte ook nog een poging van Alexander Chamon. Iedereen kon het al opsnuiven: het wordt een massaspurt. Thuisrijder Sven Francoys zette die naar zijn goede benen en won voor Alexander Chamon en Rodric Callewaert. Jani Desmet werd 4de, Pieter-Jan Van De Walle 5de, Frederik Verkinderen 6de, Jérôme Baugnies 7de, Kristof Blancke 8ste, Wim Detobel 9de en Vincent Jonckheere 10de.

  Het was de 2de zege van het seizoen voor Sven Francoys. Jarno Van Guyse werd 16de.

   

  WINGENE_Jarnobew6_9 

  Jarno Van Guyse die in Wingene een  goede koers reed
  en zorgde dat het peloton vluchters nooit ver weg reed.
  TEKST: fvdv

   

  FOTO’S: Alain 

   

   

  06-09-2007 om 20:26 geschreven door kenny


  05-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE AARTESELAAR VAN WOENSDAG 05/09/2007

  WOENSDAG 05/09/07 - AARTSELAAR - MEN ELITE

  GREG VAN AVERMAET WINT NU OOK SEMIKLASSIEKER

  Van Avermaet Greg 02
  De jonge Belg Greg Van Avermaet heeft in Rumst de Memorial Rik Van Steenbergen gewonnen.
  Hij hield Niko Eeckhout af in de spurt.

  Het is al de vijfde zege van de Oost-Vlaming Greg Van Avermaet uit Hamme was in de spurt van een kopgroep sneller dan Niko Eeckhout, de winnaar van vorig jaar en Steven de Jongh.
  Niko Eeckhout wou een vierde keer winnen en maakte ook deel uit van de beslissende vlucht van 15.
  Die vlucht kreeg vorm nadat het peloton vijf vroege vluchters weer had bijgehaald. Onder die vijf drie Belgen: Frederik Veuchelen, Andrew Vancoillie en Peter Ronsse.
  Bij de kopgroep zaten vier renners van Unibet, maar Hunt, Cooke, Jacobs en Gardeyn konden het niet afmaken.
  Hunt versnelde in de laatste plaatselijke ronde in Rumst, maar werd bijgehaald.
  Snelle man Wouter Weylandt droomde al van de zege, maar kwam in de laatste anderhalve kilometer ten val (foto).
  3525981139
  Tegen een ontketende Van Avermaet was niemand opgewassen. Robbie McEwen was ziek en startte niet. Gert Steegmans viel iets voorbij halfkoers en werd uit voorzorg uit de wedstrijd gehaald. Zonder grote schade, maar Steegmans klaagt wel over pijn aan zijn hand en linkerknie.


  Reactie na de wedstrijd

  Greg Van Avermaet: "Dit is zonder twijfel mijn mooiste zege van het seizoen. Ik heb mij de hele wedstrijd koest gehouden en ik sprong mee met de beslissende vlucht. De val van Weylandt was natuurlijk een goeie zaak voor mij. Ik ben op een ideaal moment aangegaan. Al weet ik wel dat ik na een wedstrijd van 200 km sterk uit de hoek kan komen."  Bron en foto's : Sporza

  05-09-2007 om 22:14 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 05/09/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan GREG VAN AVERMAET uit Hamme met zijn 5°Seizoenszege van 2007 !!!

  WOENSDAG 05/09/2007 – IZEGEM (W) – Elite z/c & Beloften - 51 Km - 0h51min

  Derny

  Aantal deelnemers : 20

  1. Thierry Declercq
  2. Dieter Cappelle
  3. Tony Bracke 


  05/09/2007 – ARENDONK (A) – Elite z/c & Beloften - 116,8 Km - 02h41min

  Aantal deelnemers : 34
  1. Peter Aerts

  2. Dave Bruylandts op 14"
  3. Roy De Waal op 1'33"
  7. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 1'40"

  05/09/2007 – WINGENE (W) – Beloften - 67,5 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 32

  1. Sven Francoys
  2. Alexander Chamon
  3. Rodric Callewaert 

  16. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden)

  05/09/2007 – AARTSELAAR (A) – Men Elite – 201 Km – hmin

  Memorial Rik Van Steenbergen

  Aantal deelnemers :
  1. GREG VAN AVERMAET uit Hamme (Predictor-Lotto)
  2. Niko Eeckhout
  3. Steven De Jongh (Ned)
  74. Tom Steels uit Nieuwkerken (Predictor-Lotto) op 1'55"

  05-09-2007 om 22:10 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN W.A.O.D. VOOR ZATERDAG 08/09/2007 , ZONDAG 09/09/2007 , MAANDAG 10/09/2007 EN DINSDAG 11/09/2007
  waod_3

  ZATERDAG 08 SEPTEMBER 2007 - BOEKHOUTE  - Café De Kring – Boekhoutedorp 12

      G / G+

  13:00

  51 Km

  6 Ronden

  F2

  13:02

  51 Km

  6 Ronden

  F1

  14:30

  60 Km

  7 Ronden

  E / E+

  14:32

  60 Km

  7 Ronden

  C / D

  16:10

  68 Km

  8 Ronden

     A / B

          16:10

        68 Km

    8 Ronden  ZONDAG 09 SEPTEMBER 2007 - NIEUWKERKEN – Café Den Brave – Ten Bos 14


  Toeristen        15:00      60 Km      9 Ronden


  Recreanten     15:00      26 Km      4 Ronden

     
    A / B

              15:03

         66 Km

      10 Ronden
  MAANDAG 10 SEPTEMBER 2007 – DIKKELE – Dorpsherberg De Casino – Brouwerijstraat 9  

      G / G+

  15:00

  48 Km

   10 Ronden

  F2

  15:02

  48 Km

   10 Ronden

  F1

  16:30

  53 Km

   11 Ronden

    E / E+

  16:32

  53 Km

   11 Ronden

  C / D

  18:00

  64 Km

   13 Ronden

  A / B

  18:03

  64 Km

   13 Ronden  DINSDAG 11 SEPTEMBER 2007 – NIEUW NAMEN – Café De Veehandel – Hulsterloostraat 82

        A / B

         18:00

        60 Km

        35 Ronden


  05-09-2007 om 21:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN V.W.F. VOOR ZONDAG 09/09/2007 EN WOENSDAG 12/09/2007

  vwf

  ZONDAG 09 september – OPHASSELT
  (9500)  - Bildeken 6 - feesttent DeRiTo
  Europees Kampioenschap


  Dagvergunnngen toegestaan
  E-cat 12h
  FG-cat 12h01
  C-cat 14h
  D-cat 14h01
  A-cat 16h
  B-cat 16h02


  WOENSDAG 12 september - OPWIJK (1745)- Karenveldstraat - Jeugdheem

  E-cat 15h
  FG-cat 15h01
  C-cat 16h30
  D-cat 16h31
  A-cat 18h
  B-cat 18h01

  05-09-2007 om 20:59 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZATERDAG 8/09/2007 - INTERCLUBKAMPIOENSCHAP TE NIEUWKERKEN

  GEMEENTEBELANGEN NIEUWKERKEN KLAAR VOOR INTERCLUBKAMPIOENSCHAP.


  NKfelix bew4.9 

  Secretaris van Wielerclub Gemeentebelangen, Robert Felix, kan voor zijn interclub rekenen op de medewerking van het Stadsbestuur van Sint-Niklaas.

  Het Waasland krijgt nog een knappe interclub op zaterdag 8 september te Nieuwkerken. Dat is de  50ste Grote Prijs voor het “Interclubkampioenschap van Vlaanderen” voor EZC /U23.  Daar zorgt de Wielerclub Gemeentebelangen voor die er ook de Memorial Leopold Windey aan koppelt.

  De wedstrijd start om 14 u aan het Berkenhof, een zijstraat van de Nieuwkerkenstraat.. De start wordt gegeven door de burgemeester Freddy Willockx en Theo Verschueren . De wedstrijd is 152 km lang en verdeeld over14 ronden langs Vrasenestraat – Buitenstraat – Drielinden – Moleken –Vrouweneekhoek – Klapperbeek – Meesterstraat- Nieuwkerkenstraat- Ten Bos waar de aankomstlijn ligt ter hoogte van het oud-gemeentehuis.

  Alle formaliteiten gebeuren in zaal ‘t En Zal eveneens aan Ten Bos  aan de kerk. Hier wordt om 12u de briefing voor de sportbestuurders gehouden.

  Deze interclub heeft voor 1500 € individuele prijzen plus nog eens 500 € clubprijzen. Verder zijn er ook nog heel wat premies voorzien.

  Negentien ploegen van zes renners zijn reeds ingeschreven, waaronder Artevelde met de beloftenkampioen Pieter Muys.

  Vorig jaar namen 21 ploegen deel en zij leverden de 111 deelnemers. Het werd een waar Litouws feest want Darius Strole won door alleen binnen te rijden met minder dan 5 sec voorsprong op Simas Kondrotas en als 3de kwam dan nog Mindaugas Goncaras op het podium. Voor het Jan Snel Team van Gaspard Van Peteghem was het een feestelijke interclub want zijn ploeg kreeg de titel van Interclubkampioen van Vlaanderen of zoals ze het eigenlijk in Nieuwkerken zegden “van de Beide Vlaanders”.

  Wielerclub Gemeentebelangen zal volgend jaar het gouden jubileum vieren want de club werd opgericht in 1958, het jaar dat de Wereldtentoonstelling in Brussel plaatsvond. Ze ontstond onder impuls van de Marcel Buysvrienden waarvan de voorzitter, Roger De Keersmaeker enkele mannen kon warm maken om een heuse wielerclub op te richten. En dat gebeurde in het café De Ploeg bij Pol Wielandt aan de kerk. Ook de mannen van de “Etienne Vercauterenvrienden” sprongen mee op de kar. Etienne reed toen bij de liefhebbers.

  Bij de mannen van het eerste uur behoorden o.a. naast voorzitter – secretaris Roger De Keersmaeker ook nog Omer Vertenten, Lucien Smet, Hector Thierens, Leon De Ruysscher, Gaston Heynderickx.. Na twee jaar werd Jozef De Bruyn secretaris en de jaren daarop werd het bestuur uitgebreid en zo kwamen ook Leopold Windey, René Dierckx, “de kleine” Janssens, Hugo en André Van Steenlandt, Gérard De Caigny, Robert Opgenaffen, Harry Claes  en nog tal van anderen boven water.

  Omdat de plaatselijke beroepsrenner Marcel Buys dat jaar goed presteerde werd besloten een beroepsrennerskoers in te richten in 1958. Eerst was dat op een zondag, dan op een zaterdag en vervolgens altijd op de maandag van de septemberkermis. Jos Mariën won driekeer en ook Dré Vlaeyen, Jo De Roo, Gilbert Maes, Marcel Buys , Marc Dierickx. Toen zelfs Rik Van Looy  in Nieuwkerken eens aan de start stond was het bestuur in de hoogste hemel!

  Over Marcel Buys gesproken, die bezorgde Nieuwkerken bijzonder vreugdevolle wielerdagen. Marcel was er geboren in februari 1931. Hij behaalde bij de beginnelingen in 1948 en 1949 maar liefst 19 overwinningen. Van 1950 tot 1953 was hij liefhebber en won 12 koersen. In 1955 werd hij als onafhankelijke Kampioen van Oost-Vlaanderen om dan het jaar nadien 1956 beroepsrenner te worden. Hij won toen in Sint-Niklaas en de Omloop van de drie Provincies in Wevelgem. In 1957 liet Marcel een 3de plaats optekenen in Luik-Bastenaken-Luik en werd hij 5de op het BK in Kortrijk. 

  Toen in 1958 de eerste profkoers in zijn eigen gemeente werd georganiseerd,  zette Marcel Buys al onmiddellijk zijn naam op de erelijst. In 1960 stopte hij als gevolg van een val in Beveren.

   

  De laatste beroepsrennerskoers in Nieuwkerken werd door Gemeentebelangen in 1986 ingericht. De laatste uitslagen zetten we op een rij en zullen zien dat Marc Dierickx, die van Temse naar Nieuwkerken was komen wonen, voor eigen volk altijd bij de pinken was, al dan niet met de hulp van zijn “dikke” vriend Adrie Van der Poel.

  1980: 1. Stan Tourné 2. Marc Dierickx 3. Jan Bogaert

  1981: 1. Richard Bukacki (Sint-Gillis-Waas) 2. Jan Bogaert 3. Mario Van Vlimmeren (NL)

  1982: 1. Marc Dierickx 2. Adrie Van der Poel (NL) 3. Ludo Schurgers.

  1983: 1. Jan Bogaert 2. Marc Dierickx 3. Jan Jonkers

  1984: 1. Marc Dierickx 2. Marc Van Geel 3. Bert Van Ende

  1985: 1. Adrie Van der Poel 2. Marc Dierickx 3. Bert Van Ende

  1986: 1. Daniel Rossel 2. Marc Sprangers 3. Ronny Westelinck (Zele)

  Voor 1987 liet de KBWB weten aan Gemeentebelangen dat ze een reorganisatie hadden doorgevoerd en dat de GP Marc Kint in West-Vlaanderen de voorkeur kreeg voor de datum. Heel erg was dat niet want de kosten om de profkoers te organiseren lagen ook al vrij hoog en bovendien was de inzet bij de beroepsrenners ook al vaak om bij te huilen zodat het bestuur een andere weg op ging.

  Gemeentebelangen toonde spitsvondigheid en had een gat gevonden in de markt der bijzondere wedstrijden: een Interclubkampioenschap der Beide Vlaanderen, dat bestond nog niet.

   

  Maandag 10 september is er in Nieuwkerken nog een open wedstrijd waar zowat alle categorieën kunnen aan deelnemen en zelfs renners met een dagvergunning.

  De  afstand bedraagt 96 km of 16 ronden. Vertrek om 15u.  Inschrijving in Centrum Ten Bos Vertrek vooraan de Gijzelstraat aan café De Nieuwe Klok. Aankomst op dezelfde plaats als zaterdag, Ten Bos ter hoogte van het Oud Gemeentehuis.

   

  NKpodium06bew4.9

  Het Litouwse podium 2006: vlnr Simas Kondrotas, Darius Strole en Mindaugas Goncaras.
  Tekst en foto :
  Flor Van de Velde.

   

   

  05-09-2007 om 20:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 04/09/2007
  wbvlogo

  DINSDAG 04/09/2007 – BASSEVELDE (O) – Elite z/c & Beloften - 120 Km - 02h48min

  Aantal deelnemers : 30

  1. Mario Willems
  2. Davy De Scheemaeker op 11"
  3. Patrick Cocquyt op 1'15"
  13. Gino Pauwels uit Kalken (Artevelde WSV) op 8'15"
  19. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  23. Geert Smet uit St.Niklaas (Klaipeda) op 10'15"
   

  04/09/2007 – BOOISCHOT (A) – Elite z/c & Beloften - 118 Km - 02h48min

  Aantal deelnemers : 59

  1. Samuel Van Nuffelen
  2. Nico Indekeu op 10"
  3. Wesley Bellen op 15"
  12. Kevin Van Der Plas uit Puurs (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 30"
  18. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)
  22. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  04/09/2007 – HULSTE (W)  – Elite z/c & Beloften – 110,2 Km – 02h40min

  Aantal deelnemers : 45

  1. Henk Mahieu
  2. Gregory De Munster op 1'02"
  3. Philippe Pratte
   

  04/09/2007 – STADEN (W) – Beloften - 70 Km - 01h47min

  Aantal deelnemers : 23
  1. Joeri Calleeuw
  2. Jo Maes
  3. Tijs Crombez

  04/09/2007 - MERKSEM (A) - Men Elite - 197 Km - hmin
  Schaal J.C. Sels
  Aantal deelnemers :
  1. Kenny De Haes
  2. Stefan Van Dijk (Ned)
  3. Robbie McEwen (Aus)
  27. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM)
  38. Geert Steurs uit Schoten (Predictor-Lotto)
  58. Sven Wielandt uit Beveren (Profel Ziegler CT)
  97. Preben Van Hecke uit Overmere (Predictor-Lotto)

  05-09-2007 om 20:47 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN WOENSDAG 05/09/2007

  Onder leiding van Franky Weemaes en Gregory Franckaert vertrokken Woensdagmiddag om 14h00 te Beveren 9 POLDERRENNERS voor de wekelijkse tocht naar Terneuzen.

  Tot in Stekene waren de wegen nat , daarna bleef heel de weg alles droog.

  Franky Weemaes was de sterke man vandaag en heeft zowat 75 km aan de kop gereden , naast hem kwamen Eric Vermeulen , Gregory Franckaert , Adrien Maes en Jan Vlegels de anderen uit de wind zetten.

  Ter hoogte van het Verrebroekdok was er een lekke band voor Eddy Coenen op het fietspad dat er toch wel schandalig bijligt ,stenen ,stukken hout ,ijzer, dit is geen fietspad meer maar een stort .

  Reden mee vandaag voor 88 km aan een gemiddelde van 34,2 km/h : Sofie Verdonck , Adrien Maes , Eric Vermeulen , Luc Vermeulen , Gunther De Cock , Gregory Franckaert , Jan Vlegels , Franky Weemaes en Eddy Coenen.

     Met dank aan Eddy Coenen voor het verslag.

  05-09-2007 om 18:32 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS MTB UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 05/09/2007

  Robby De Bock01

  Robby De Bock (Melsele-Trek) reed Zondag 02/09/2007 de MTB-wedstrijd te Zoetermeer voor de Benelux-Cup.

  Robby mocht starten op de 5de rij en de renners moesten 11 ronden afleggen.

  Hij eindigde daar op een 28ste plaats totaal klassement en werd als 10de belofte gerangschikt.

  Robby :” Een onverwacht resultaat , misschien had ik zonder die leegloper wel net bij Gody Jacobs kunnen blijven, hij finishte 6 plaatsen voor me en liet nog 3 andere beloften achter zich.
  Het seizoen loopt stilaan ten einde maar deze wedstrijd geeft me nog genoeg frisse moed om er nog enkele keren stevig tegenaan te gaan! Laat de 'klimparcoursen' in Heuvelland en Winterslag maar komen”.

  05-09-2007 om 16:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZATERDAG 20/10/2007 -DE MOEDIGE VELDRIJDER-TE ZWIJNDRECHT

  ZWIJNDRECHT ZIT WEER IN “DE MOEDIGE VELDRIJDER”


  MOEDIGE_VELDRhulde06bew5_9 

  Een beeld van de hulde van vorig jaar te Zwijndrecht. Er worden na elke cross heel wat laureaten van de nevenklassementen gehuldigd.


  Het veldritseizoen trekt zich op gang en zondag 9 september gaat in Essen –Horendonk ook “De Moedige Veldrijder” weer van start. Het is en blijft toch steeds een bijzonder succesvol regelmatigheidscriterium voor alle categorieën behalve de A’s. Reeds van in 1983 worden de veldritten samengebracht in een bijzondere klassering. Dit jaar zijn het er weer veertien in de regio Antwerpen en Kempen. Maar ook Zwijndrecht zit in deze competitie en daarmee is dit de enige veldrit langs de linkeroever van de Schelde.

  De veldrit van Zwijndrecht wordt door de mannen van de Meteoor, geleid door Etienne Hemelaer, op zaterdag 20 oktober ingericht. Ze hebben daarvoor een prachtig parcours in de Polderstraat aansluitend bij het Vlietbos. De cross in Zwijndrecht is de zesde in de reeks. Na Essen volgt Wiekevorst (16 sept.), Fort Koningshooikt (23 sept.), Stabroek (29 sept.), Kessel Fort (7 okt) en dan is Zwijndrecht aan de beurt.

  Ook de week nadien blijft “De Moedige Veldrijder” in de Polderrennersstreek met op zaterdag 3 november de veldritten op de Eikse Amer in Puurs. Ook de voorlaatste organisatie in Wilrijk op 20 januari 2008, is voor Polderrenners niet ver weg. De laatste proeven gaan door in Kasterlee op 10 februari 2008.

  Het doel van “De Moedige Veldrijder” is deze wielerdiscipline te promoten. Alle renners, behalve de A’s kunnen er dus aan deelnemen. Het is een regelmatigheidscriterium waarvoor slechts één veldrit per dag wordt ingericht voor de categorieën  B –C en D of m.a.w. voor EZC/U23  juniores, nieuwelingen, cyclosportieven, masters en dames. Ook buitenlandse renners worden in de klassering opgenomen.

  Elke deelnemer krijgt sowieso al 20 deelnamepunten maar ze moeten dan wel minimum 2 ronden afleggen. Wie in een nationale selectie zit krijgt  de 20 deelnamepunten ook toegekend. Mooie geste in het reglement is wel dat een renner die in een rit van “De Moedige Veldrijder” ten val komt en enkele weken niet kan deelnemen, wordt bedacht met de 20 deelnamepunten.

  Na elke rit worden punten gegeven aan de eerste twintig. De winnaar krijgt 30 p, de 2de 28, de 3de 25, de 4de 23  en zo tot de 20ste die nog 1 p krijgt.

  Het is ook mogelijk om met een dagvergunning te rijden in categorie D.Ook deze renners komen in aanmerking voor het algemeen klassement en de nevenklassementen.

  Het uurrooster zegt dat om 12u de masters en de amateurs. In de formule C starten de Nieuwelingen om 13u en de juniores om 14u. De formule B om 15.15u

  Voor de eerste nieuweling staat nu al vast dat hij een gesigneerde wereldtrui bekomt van de nieuwe wereldkampioen. Erwin Vervecken, Sven Nijs, Bart Wellens en Lars Boom bv. hebben zich er al toe verbonden!

  Het bestuur van “De Moedige Veldrijder” is samengesteld uit voorzitter Rudi Van Steenbergen (Kessel), ondervoorzitter: Walter De Ryck (Essen), secretaris: Marc Van Santvoort (Brecht), Penningmeester: Staf Van Dyck (Hulshout), PR: Jan Van Dael (Retie), Feestbestuurder: Pierre Teughels (St.-Katelijne-Waver) en bestuurder: Leo De Busser (Lichtaart)

     Samenstelling en foto :
  Flor Van de Velde.  

   

  05-09-2007 om 15:28 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE BASSEVELDE VAN DINSDAG 04/09/2007

  DINSDAG 04/09/2007 – BASSEVELDE – Elite z/c & Beloften

   

  MARIO WILLEMS WINT KOERS MET 1 HOOFDSTUK TE BASSEVELDE

  BASSEVELDEaankomstbew5_9                     BASSEVELDEhuldebew5_9
  Zo won Mario Willems zijn 20ste koers.                            Mario bij de hulde.


  Sport en Nering - Bassevelde had de organisatie in handen van hun EZC/U23 wedstrijd.

  Het was bang afwachten hoeveel renners er zouden komen opdagen doordat de wedstrijdinformatie nergens verschenen was. Toch hadden 30 renners ontdekt dat er wat te doen was in Bassevelde. Er moest 120 km of 16 ronden van 7,5 km gereden worden. Die 120 km leverde eigenlijk maar één hoofdstuk op : een vlucht van vijf, een renner die loste en met vier uitrijden.

  James Fruytier (Moerbeke-Waas), Stein Vermeulen (Nieuwkerken-Waas) en Geert Smet (Sint-Niklaas) waren onze streekrenners.

  Nadat David McClaen (GBR) op het einde van de 1ste ronde een mislukte poging had ondernomen gebeurde er een valpartij waarbij de Waaslander Stein Vermeulen het ergste slachtoffer van werd. Hij hield er de gebruikelijke schaafwonden, een pijnlijke knie en een gezwollen scheenbeen aan over.

  David McClaen ging op het einde van de 3de ronde weer even voorop rijden en daarna trokken ze met vijf weg: Steven Van Vooren, David McClaen, xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Mario Willems, Patrick Cocquyt en Davy De Scheemaeker. Ze bouwden ronde na ronde hun voorsprong uit lieten al de rest in de steek en bouwden ronde na ronde hun voorsprong op. Halfweg koers had het peloton al 3 minuten achterstand.

  Na 12 van de 16 ronden moest de ganse groep de wedstrijd al verlaten omdat ze wel vijf minuten achterop waren geraakt. Vooraan kreeg David McClaen de weerbots van zijn aanvallend koersbegin en hij moest lossen. Nog met vier voorop. Steven Van Vooren probeerde bij het ingaan van de laatste ronde de spurt nog te ontlopen maar dat lukte hem niet.

  Mario Willems slaagde er wel in om solo de aankomst te bereiken. Het was zijn 20ste zege van het seizoen. Op 11 seconden volgde Davy De Scheemaeker als 2de. De spurt om de 3de plaats werd gewonnen door Patrick Cocquyt, die precies zijn 47ste verjaardag vierde, voor Steven Van Vooren. Enkel deze 4 renners reden de wedstrijd uit.

  James Fruytier werd 19de en Geert Smet 22ste.

   

  BASSEVELDEstartbew5_9 

  Het peloton voor de start.
   

  BASSEVELDE_waaslandersbew5_9

  De drie Waaslanders aan de start: Stein Vermeulen, James Fruytier en Geert Smet.


  BASSEVELDE_steinvermbew5_9

  Stein Vermeulen die al vrij vroeg in de wedstrijd door een val werd uitgeschakeld.

  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain

   

   

     05-09-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  04-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOENSDAG 5 SEPTEMBER MEMORIAL RIK VAN STEENBERGEN

  WOENSDAG 5 SEPTEMBER MEMORIAL RIK VAN STEENBERGEN


  MEMORIAL%20VAN%20STEENBERGENbew31_8 


  Aartselaar
  is klaar voor zijn 1.1 wedstrijd van woensdag 5 september. De “Memorial Rik Van Steenbergen” is een koers die behoort tot de UCI Europe Tour. Meerdere Pro-Tour ploegen zullen aan de start komen. Vanaf 10.30u kunnen op “het Laar” reeds interviews worden gehoord van de vedetten. De officieuze start wordt om 11.25u gegeven en na 1,2 km volgt de officiële voor 196,8 km bestaande uit een grote ronde van ruim 155 km plus nog 5 lokale ronden van 8,3 km. Rond 15 u is de eerste doortocht aan de meet voorzien en dan verder om de 11minuten met aankomst rond 16u.

  Dat het een wedstrijd van formaat is blijkt ook wel uit het feit dat de winnaar 80 punten krijgt voor het UCI-klassement. De voorzitter van de wedstrijd is de Duitser Alexander Donike. De deelnemende ploegen mogen maximum acht renners inzetten. En geld is er ook al te verdienen want er zijn voor 13.776 euro aan prijzen en de winnaar wordt 5.510 euro rijker, de 2de 2.755 euro.

  Het parcours van de grote ronde loopt langs Rumst – Kontich – Duffel – Sint-Katelijne-Waver – Lier – Koningshookt – Putte – Heist-op-den Berg – Putte – Bonheiden – Mechelen – Willebroek – Kapelle-op-den Bos – Grilmbergen – Meise – Merchtem – Meise – Londerzeel – Puurs – Sint-Amands – Bornem – Puurs – Willebroek – Boom – Rumst – Aartselaar waar dan de 5 plaatselijke ronden beginnen.

  De “Memorial Rik Van Steenbergen“ kan een knappe erelijst voorleggen. Niko Eeckhout won reeds driekeer (2001, 2003 en vorig jaar in 2006 toen hij Robbie MC Ewen klopte). Tom Boonen won in 2004 en in 2005 was het Jean-Patrick Nazon. Tien jaar geleden zette Andreï Tchmil zich op de erelijst en Waaslander Tom Steels kwam er op in 1995.

  De eerste uitgave was in 1991 en kreeg als winnaar Olaf Ludwig.  

  Ook nog even opfrissen: Rik Van Steenbergen werd geboren in Arendonk op 9 september 1924. In 1943 werd hij beroepsrenner en bleef dat tot in 1966. Hij werd driekeer wereldkampioen: 1949 en in 1956 telkens in Kopenhagen en in 1957 in Waregem. In 1944 won hij reeds de Ronde van Vlaanderen en deed dat in 1946 nog eens over. Parijs-Roubaix won hij in 1948 en 1952.

  Rik Van Steenbergen overleed op 15 mei 2003 op 78-jarige leeftijd.

     Tekst :
  fvdv

  04-09-2007 om 23:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN DINSDAG 04/09/2007
  Onder leiding van Kenny Janssens en Dirk Bryssinckx vertrokken Dinsdagavond om 18h30 thv Buyl Sport te Beveren  19 POLDERRENNERS voor de wekelijkse trainingsrit doorheen de Polders van Saeftinghe.
  Er werd een goed tempo gereden en vanaf Prosperpolder gingen André en Kenny even "fors" het tempo opdrijven vanaf dan bleef de snelheid hoog.
  Zowel André Van Geertsom , Kenny Janssens , Dirk Bryssinckx en Alexander Hogenwijs namen gans de groep op sleeptouw , alle uitbraken werden gecounterd door Kenny Janssens die er een stevige training van maakte.
  Toch glipten nog 2 renners weg maar de Ketenislaan is toch zo lang en ook zij waren er aan voor de moeite en dus kregen we een spurt waar Dirk Bryssinckx in het wiel van André Van Geertsom zat en er mooi uitkwam en zo als eerste de meet overschreed voor André.
  Voor Kenny was de spurt net iets teveel van het goede en ditmaal moest hij passen door de vele krachten die hij onderweg had verspeeld.
  Het gemiddelde vandaag was goed voor 36 Km/h en dat voor 70 Km.(tot de meet)
  Wie reden mee vandaag : Jens Van Landeghem , Alian Verbeke , Dirk Bryssinckx , Alexander Hogenwijs , Karl Vos , Dirk Cleys , Franky Boel , André Van Geertsom , Matthias Onghena , Etienne Fleury , Herman Verstraeten , Geert Van Simaeys , Bart Janssens , Gunther De Cock , renner DMC , Renner Wac ,  ? ? en Kenny Janssens
  .

  04-09-2007 om 23:16 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER TE KLEIN-SINAAI VOOR ZONDAG 09/09/2007

  APERS FILbew3.9
  In Klein – Sinaai speelt Filip Apers, Commissaris van WBV, zondag 9 september gastheer.


  Komend weekend is het kermis in Klein – Sinaai en dan staat er op het programma ook een wielerwedstrijd. Zondag 9 september rijden de EZC /U23 er een koers van 109 km of 16 ronden van 6,8 km langs Koebrugstraat, Pannenhuisstraat, Wittingstraat, Achterstraat, Polken, Heirweg, Brugse Heirweg, Kapelledreef, Koebrugstraat, Kloosterstraat, Boudelostraat, Brugse Heirweg.

  Het is een inrichting van het sportcomiteit “Het Vliegend Wiel Klein-Sinaai” met medewerking van de neringdoeners en handelaars van Klein-Sinaai en omliggende gemeenten, zo heet dat officieel.

  De start wordt gegeven om 15u in de Koebrugstraat aan Frituur Amat Patat en er zijn voor 670 euro aan prijzen plus nog talrijke premies. Inschrijving en rugnummers: café d’ Oude Route, Koebrugstraat.

  De aankomstlijn ligt in de Koebrugstraat ter hoogte van café ‘d Oude Route. Opmaken van de uitslag en prijsuitreiking in café Van Bocxlaer, Kasteelstraat 3.

  Kleedkamers en medische controle: ontmoetingscentrum “Boudelo” in de  Kasteelstraat 19.

  Palm geschonken door Ceremoniën Huis “Jozef” Van Daele.

  Vorig jaar kwamen 33 renners aan de start en Marc Baeyens kwam er toen zijn 12de zege van het seizoen 2006 halen.

     Tekst en foto :
  fvdv

   

  04-09-2007 om 22:32 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 04/09/2007

  Jeroen Goudket

  Jeroen Goudket
  (L.O. Bodysol) was wel een beetje uit ons nieuws verdwenen maar geen nood, dat was een gevolg van drie weken vakantie in augustus. Van het seizoen 2007 is Jeroen best tevreden. Hij heeft twee overwinningen en heel wat top 10-plaatsen, zowel in grote als in kleine koersen.Zo werd hij toch 4de op het PK en 2de in de laatste rit van de “Acht van Bladel” Maar ook kreeg hij zijn deel wel van de pech zoals bijvoorbeeld de zware val in het BK.

   

   

  Bij het WAC-Team worden er woensdag 5 september weer groepstrainingen georganiseerd voor nieuwelingen, juniores en beloften,. Ze vertrekken om 14.30u aan de kerk van Vrasene. Begeleider Paul Van Vlierberghe zal er niet bij zijn want hij is een cursus voor wielertrainer aan het volgen. Hij zit nu in de cursus Wielertrainer B in Antwerpen.

   

   

  In onze reeks uitslagen van de aspiranten ontbrak nog Breendonk. Daar werd Tom Van Dam (Melsele –WAC) bij de 13-jarigen 12de en Matthijs Drumont (Temse) 15de.

  Robin Persoon (Stekene) eindigde in zijn categorie der 14-jarigen  7de, Stijn De Bock (Zele –Hudiko) 9de, Yourick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken –WAC) 30ste en Stef De Bock (Zele –Hudiko) 34ste.

   

   

   

  Nadat we vorige week in Kruibeke de onvergetelijke ontvangst meemaakten van Koen Maris na zijn winst in een WK lange afstand duathlon, hebben we ons de vraag gesteld hoe het in Sint-Gillis-Waas was verlopen toen Patrick Meersschaert terugkeerde met een nieuwe Wereldtitel bij de masters mountainbiken. Nu vernamen we dat het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas die prestatie wel aan zich heeft laten voorbijgaan en helemaal geen ontvangst had gepland. Natuurlijk, Patrick was de voorbij jaren ook al wereldkampioen al neemt dat natuurlijk niets weg van de prestatie waar de gemeente bijzonder fier mag op zijn. Sommige fans zijn wel misnoegd omdat er geen spontane reactie was van de gemeentelijke overheid, toen de mountainbiker uit Frankrijk terugkeerde. Nu nog iets “kunstmatig” in elkaar steken heeft uiteraard ook maar weinig zin.

   

   

   

   

  Op zondag 16 september wordt in Wetteren –Massemen de Omloop Het Volk  voor nieuwelingen georganiseerd door de WTC Lambroek Massemen. Het wordt een wedstrijd van 70,2 km of 53,1 km in lijn plus nog 1 ronde van 17,1 km.Start om 14.30u.  Er zijn voor 620 € prijzen plus nog eens 5 € voor de 31ste tot de 50ste. Er is ook een bergprijs voorzien van 250 € waarvan de winnaar er 100 krijgt, de 2de 60 € en de 3de 40 €. De start wordt gegeven op de Markt van Wetteren  maar de aankomstlijn ligt in Massemen in de Lambroekstraat.

  Bij de reeds ingeschreven renners vermelden we : Jens Meersmans (Bornem – Bianchi Duvel), Steven Smet (Sint-Pauwels – Hudiko), Jan Hullaert (Kalken –Hudiko), Matthias Dhollander (Zele –Hudiko), Jonas Aerts (Sint-Niklaas –Hudiko), Gijs Van Hoecke (Zaffelare –Bodysol Lotto Menen), Glenn De Ridder (Stekene –Bodysol Lotto Menen), Olivier Smet (Belsele –Hudiko), Matthias De Kimpe (Berlare). Er kan momenteel nog steeds ingeschreven worden zodat ook nog andere streekrenners aan de start zullen staan.  

   

   

   

   

  Verzameld door fvdv

   

  04-09-2007 om 22:18 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 04/09/2007

  STIJN METTEPENNINGEN DICHTBIJ EEN EERSTE ZEGE

   

  METTEPENNINGEN STIJNbew3.9

  Stijn Mettepenningen
  (Hamme –Rudyco) heeft in Kemmel vorige vrijdag laten zien dat hij in een sterke periode zit maar nog meer wat hij in zijn mars heeft. Hij werd daar knap 2de. Ook vorig jaar reed hij die wedstrijd Kemmel-Heuvelland al.

  -“Het parcours staat mij daar echt aan. Iedere ronde een lastig klimmetje en veel open velden waar de wind vrij spel heeft.”

  Daarom trouwens trok hij naar daar en ook omdat het voor beloften was en in deze categorie, de zijne dus, koerst hij liefst van al. “De grote verplaatsing was het zeker waard.”, aldus de Rudyco-renner.

  -“De wedstrijd zelf verliep alles behalve goed. Het eerste uur was ik vrij goed, waardoor ik in de ontsnapping met 16 man zat, maar daarna kreeg ik zeer veel last in mijn maag en voelde mij echt misselijk. Van dan af kon ik er ieder moment afgereden worden. Maar ik hield vol en we spurtten met 10 renners voor de overwinning.”

  Enkel Sven Jodts bleef voor Stijn.

  -“Een klein mirakel was het. Niemand die nog een cent op mij zou hebben verwed, maar ei zo na won ik nog die koers.”

  Zo verwierf Stijn Mettepenningen op dikke week tijd twee 2de plaatsen.

  -“ Voor mij is dat telkens ‘net niet’ winnen”, vond Stijn “Maar de 2de plaats in Sombeke heeft mij een enorm vertrouwen gegeven omdat ik nu weet dat ik het wél nog kan.”

  Stijn Mettepenningen zal nu ook voluit gaan voor de overwinning en hij hoopt dat die er dit seizoen nog mag komen.

   -“Ik zit nog vol met reserves door mijn val in het voorjaar, en dat kan nu

  misschien wel eens mijn geluk worden. We zien wel”, zo besloot de Hammenaar.

     SUCCES VOOR COACH DIRK ONGHENA ZIJN JUNIORES IN ZWITSERLAND


  ONGHENA DIRK bew 26.7 


  Dirk Onghena
  (Kieldrecht) is teruggekeerd uit Zwitserland waar hij coach was van de nationale junioresploeg die er de “Grand Prix Rüebliland” reed. De Belgen hebben het daar bijzonder goed gedaan.

  In de eerste rit, vorige vrijdag, werd Steve Bekaert 2de achter een Tsjech. Thomas Op De Beeck was 4de, Joshua Soberon 5de en Yannick Eijssen 7de en Tosh Van der Sande 10de.

  De tweede rit werd gewonnen door Joshua Soberon en Tosh Van der Sande eindigde 6de. Soberon stond nog aan de leiding in de rangschikking

  Er was dan een tijdrit over 6,4 km en gewonnen door een Pool. Yannick Eijssen werd 2de. Soberon (14de) en was de leiding kwijt maar Eijssen kwam op de 4de plaats te staan.

  Zondag volgde de vierde rit en Yannick Eijssen zorgde voor een top-10 plaats als 7de. Rit gewonnen door een Zwitser. Mathieu Vanderheere gaf op.

  In de eindstand kon Dirk Onghena naar het podium kijken want Yannick Eijssen werd knap 2de  op 19 sec van de eindlaureaat de Fransman Dimitri Le Boulch. En binnen de top-10 : 4de Joshua Soberon, 5de Steve Bekaert, 8ste Thomas Op de Beeck en 10de Tosh Van der Sande.

   

   

   

  Tekst en foto : fvdv

  04-09-2007 om 22:08 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 04/09/2007

  NOBELS NATA bew 1.6

  Natasja Nobels (Dendermonde-S.C.F;Bianchi) is Maandag in de wedstrijd te Zonnebeke zwaar ten val gekomen.

  Natasja :”Het was bergaf aankomst en op 200 meter van de meet moesten we nog een bocht nemen , ik kwam er als eerste uit maar Kelly Druyts vergat blijkbaar haar bocht te nemen en door haar gevaarlijk manoeuvre reed ze pardoes op mij , het gevolg was dat we met 5 rensters tegen het asfalt kwakten. Kelly Druyts is nog over de meet gekomen maar de andere 5 dames bleven liggen.Ik was het meest gekwetst , ben 4 maal genaaid aan de kin en overal schaafwonden en kneuzingen.

  De pols deed heel veel pijn en vandaag is er een barstje in de pols vastgesteld en daardoor lig ik nu in de gips".

   

  P.S. spijtige zaak voor Natasja die de laatste weken goed op dreef was en dicht tegen een overwinning zat.Vele ereplaatsen zoals 2 x 2de op 2 dagen enz.

  Ook het feit dat aanstaande Zondag ze voor eigen volk moest rijden is een streep door haar rekening.

  We wensen langs deze kant dan ook Natasja een spoedig herstel toe en hopen haar zo snel mogelijk terug te zien op onze trainingen of op de wedstrijden.


  CUYKEN STEPHbew3.9

  Aspirant Stephen Cuyken
  (Nieuwkerken – WAC) is in Lovendegem vrij vroeg uitgeschakeld geworden. Hij begon nochtans sterk in de eerste ronde waarin hij probeerde weg te geraken.Maar in de  2de ronde werd hij in haakse bocht naar buiten gekwakt met het gevolg dat hij los tegen een verkeersbord terechtkwam. En deze wegversieringen geven gewoonlijk niet mee, Stephen kwam op zijn beide knieën terecht.

   “Koers over en uit! Het vervolg was een reisje met de ambulance.Al bij al valt het mee: een snijwonde in de knie. Maar volgende week ben ik terug honderd procent in Heusden – Zolder”, aldus een moedige 14-jarige aspirant.

   

   

  Tekst en Foto : fvdv

  04-09-2007 om 21:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UURWIJZIGING GROEPSTRAINING BEVEREN OP DINSDAG
  DINSDAG GROEPSTRAINING BEVEREN OM 18H30

  04-09-2007 om 17:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 03/09/2007
  wbvlogo

  MAANDAG 03/09/2007 – WAKKEN (W) – Elite z/c & Beloften - 69Km - 01h37min

  Aantal deelnemers : 45

  1. Kevin Claeys
  2. Mindaugas Goncaras
  3. Kevin Degezelle
  24. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel)
   

  03/09/2007 – ZONNEBEKE (W) – Elite z/c & Beloften - 70 Km - 01h40min

  Aantal deelnemers : 47

  1. Kenny Vanlaere
  2. Kristof Dereeper
  3. Kevin Maene
   

  03/09/2007 – ERPE (O)  – Elite z/c & Beloften – 114 Km – 02h53min

  Aantal deelnemers : 25

  1. Kenny Terweduwe
  2. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco CT)
  3. Dieter Cappelle
  7. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 3'50"
  10. René Mertens uit Dendermonde (MD CT Team) op 5'00"
  13. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk)

   

  03/09/2007 – NEVELE (O) – Elite z/c & Beloften - 60 Km - 01h27min

  Aantal deelnemers : 32

  1. Bart Van Speybroek
  2. Steven Thys op 12"
  3. Andy Lannoo
  16. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco CT) op 6'25"
  25. Andy Bonnaerens uit Zele (Immo NLVK CT) 

  03/09/2007 – DENDERWINDEKE (LB) – Am./Mast./Elite z/c /Beloften - 84 Km - 02h08min

  Aantal deelnemers : 57

  1. Gert Verheecke
  2. Timmy Van Cleemputte
  3. Michael Van Poucke
  7. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  21. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 1'23"

  03/09/2007 – BRASSCHAAT (A) – Elite m/c /Elite z/c /Beloften - 33min

  Derny

  Aantal deelnemers : 24

  1. Bjorn Leukemans
  2. Wouter Van Mechelen
  3. Kevin Pauwels
  4. Geert Steurs uit Schoten (Predictor-Lotto)
  9. Robby Meul uit Eksaarde (DFL-Cyclingnews)
  11. Jens Renders uit Wilrijk (Palmans-Collstrop)
   

  03/09/2007 – WETTEREN (O) – Elite m/c /Elite z/c /Beloften

  Dernycriterium

  Aantal deelnemers :15

  1. Wouter Weylandt
  2. Mark Cavendish
  3. Leif Hoste
  7. Greg Van Avermaet uit Hamme (Predictor-Lotto)
  9. Dominique Cornu uit Beveren (Predictor-Lotto)
   

  03/09/2007 – AVOND VAN ZONNEBEKE (W) – Dames Elite – 70 Km – 01h58min

  Aantal deelnemers : 30
  1. Syvia Debboudt
  2. Elise Depoorter
  3. An De Keyser
  6. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee) op 1'15"
  7. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  8. Greetje De Vos (Benelux Team) op 1'35"
  10. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant CT) op 1'45"
  13. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling)
  17. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
  18. Ilse Van De Pontseele uit Deftinge (Benelux Team)
  22. Cindy De Schepper uit St.Gillis-Waas

  04-09-2007 om 17:33 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG BENELUXCUP TE ZOETERMEER VAN ZONDAG 02/09/2007

  FILIP VAN HECKE IN BENELUXCUP TE ZOETERMEER


  VHECKE FIL2de positiebew3.9         VHECKE FILIP bew3.9 

  Filip in tweede positie.                                                   Filip Van Hecke.


  Rond de skipiste Snow World werd er zondag door de mountainbikers gestreden om de zege in het kader van de Benelux Cup. Het parcours in Zoetermeer was iets korter gemaakt maar was er wel heel wat zwaarder op geworden. Weinig recuperatiemogelijkheden! In dat decor nam Waaslander Filip Van Hecke deel.

  Het begon niet zo best want hij kwam iets te laat aan de start omdat hij nog een late wielwissel uitvoerde. Hij moest dan ook van op de tweede rij van start gaan.

  Filip:-“Ik nam ongeveer als twintigste de eerste helling en probeerde wat op te schuiven. Ik was bewust iets trager gestart om een terugval zoals vorige week te vermijden. Ik kon ietwat dichterbij komen en raakte in een groepje dat reed voor de tiende, elfde plaats. Ik had ploegmaat Marc achtergelaten en reed samen met enkele Nederlanders met o.a. Tom Segers.

  In de derde ronde begon ik het weer wat moeilijker te krijgen. Ploegmaat Marc kwam ook weer aansluiten en liet Segers en mezelf vrij snel achter. Ik diende mijn eigen tempo te gaan rijden en reed de koers uit als 18de, niet meteen een resultaat waar ik blij mee was.”

  Filip houdt natuurlijk wel voor ogen dat het seizoen lang aan het worden is en dat de vermoeidheid begint door te wegen.

  -“Hopelijk kunnen we ons nog klaarstomen voor de laatste koersen van het seizoen, namelijk de Flanders Cup Finale op de Rode Berg en de Finale van de Benelux Cup te Winterslag.”

     Tekst en foto’s : fvdv

   

   

  04-09-2007 om 16:44 geschreven door kenny


  03-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE ESSENE VAN ZONDAG 02/09/2007

  ZONDAG 02/09/2007 – ESSENE – Dames Elite

   

  NATASJA NOBELS VOOR 2DE DAG OP RIJ EEN TWEEDE PLAATS, WINST VOOR LATOYA BRULEE.


  ESSENEaankomstbew2_9              ESSENE%20Hulde%20bew2_9

  Latoya Brulee klopt Natasja Nobels in de spurt.               Latoya Brulee (19) uit Aalter won haar tweede
                                                                                           wedstrijd van het seizoen.


  WSC Dr. Tistaertvrienden - Affligem organiseerdezijn Grote Prijs Zaal Ons Huis voor dames elite te Essene. 50 rensters namen de start voor 12 ronden van 6,1 km. of 73,2 km.

  Melissa Huyghe (Breendonk), Annick Van Leuven (Schoten), Nana Steenssens (Zwijndrecht), Natasja Nobels (Dendermonde), Charlotte Van Damme (Eksaarde), Annelore Ost (Dendermonde), Cindy De Schepper (Sint-Gillis-Waas) en de Benelux Team rensters Carine Potums (Londerzeel), Ines Claes (Turnhout), Patricia Thys (Hoboken), Ilse Van De Pontseele (Deftinge) en Cindy Vandermeulen (Stekene) waren onze Polderrennersregiorensters.

  Op een bochtig en niet te onderschatten parcours probeerden Goedele Van Den Steen, Sarah Borremans en Kimberly Buyl om in de 2de ronde weg te rijden. Mislukt. Annick Van Leuven hield het twee ronden vol.Ook het probeersel van het drietal Sylvia Debboudt, Natasja Nobels en Kimberly Buyl kende geen succes.

  Er kwamen nog verschillende solopogingen van onder andere Kimberly Buyl en Peggy Hoste maar ook voor hen was het niet te doen.

  In de 10de ronde keek Natasja Nobels niet om toen zij ging versnellen. Een eind verder kreeg ze het gezelschap van Latoya Brulee en Carine Potums. Het peloton twijfelde even en dat was genoeg voor het leiderstrio om vooruit te blijven.

  In de spurt haalde Latoya Brulee haar 2de zege binnen voor Natasja Nobels en Carine Potums. Voor Natasja Nobels werd het een vruchtbaar weekend want ook daags voordien eindigde ze reeds 2de. Zou de winst niet op komst zijn?

  Juniore Evelyn Arys werd op 42 seconden 4de en Lensy Debboudt 5de. Nana Steenssens werd 12de, Annick Van Leuven 14de, Melissa Huyghe 17de, Charlotte Van Damme 18de, Ilse Van De Pontseele 26ste, Patricia Thys 32ste, Ines Claes 35ste, Annelore Ost 38ste en Cindy Vandermeulen 42ste.

   

  ESSENE%20thyspotumsbew2_9 

  Het Wase Benelux Team was o.a. vertegenwoordigd door Patricia Thys en Carine Potums die 3de eindigde.


  ESSENE%20huyghebew2_9

  Melissa Huyghe uit Breendonk die 17de werd.  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain

   

   

   

   

  03-09-2007 om 15:14 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE BELLEGEM VAN ZONDAG 02/09/2007

  ZONDAG 02/09/2007 – BELLEGEM - Nieuwelingen

   

  ZEVENDE ZEGE VOOR GIJS VAN HOECKE IN BELLEGEM


  VHOECKEbellegaankbew3_9                     VHOECKEhuldebellegbew3_9

  Zo overschreed Gijs Van Hoecke de aankomstlijn                  Gijs Van Hoecke mocht ook een trofee ontvangen 
  in Bellegem.                                                                           uit handen van politicus Vincent Van Quickenborne


  Gijs Van Hoecke
  (Zaffelare) is in het West-Vlaamse Bellegem om zijn 7de zege van het seizoen geweest. Hij moest daarvoor een scheve situatie met klasse recht zetten.

  Er waren daar 42 nieuwelingen aan de start in die Kortrijkse deelgemeente aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Er moesten14 ronden gereden worden met telkens een vrij zware beklimming van ruim 500 meter.

  In de 2de ronde kreeg Steven Giesberts de toelating van de groep om op stap te gaan. Alle “kopkes” keken dan in de richting van Gijs Van Hoecke. Wat gaat die doen? Het bleef stil en op nauwelijks enkele kilometers kon de zoon van Ludo wel 40 sec in cadeauverpakking uitlopen.

  Maar de Steven is een tijdrijder. Hij werd zelfs 2de op het BK in die discipline. Dus zo bekeken werd een gevaarlijk spelletje gespeeld.Twee ronden verder reageerde Jonathan Breyne, maar het gat van circa 1 min bleef echter ongewijzigd. Even verder konden 7 renners zich nog loswerken uit het peloton. De situatie halfweg koers was voor Gijs Van Hoecke, de favoriet, stilaan hopeloos aan het worden want Giesberts reed al 1 min vóór Breyne en zeven renners volgden op 1 min 30 en Van Hoecke nog verder achterop.

  Dan vond Gijs dat het welletjes geweest was en puur op adrenaline begon hij te koersen alsof de finish achter iedere bocht kon liggen. Eén voor één reed hij zijn tegenstanders groggy, twee ronden verder bleef van het peloton nog welgeteld acht man over en de zeven vóór hen werden opgeslokt. Breyne was ondertussen door hen ook al tot de orde geroepen, maar een sterke Matthias Legley was reeds in zijn eentje op zoek gegaan naar Giesberts.

  Na lang zwoegen wipte Legley op 4 ronden van het einde op en over een moegestreden Giesberts. Op het einde van de voorlaatste ronde had de groep van Gijs Van Hoecke eindelijk Legley in het vizier. Het was Van Hoecke zelf die in één ruk tot bij hem snelde maar een hele sterke eerstjaars nieuweling Emiel Wastyn kon mee de sprong maken. Breyne op karakter in eerste instantie ook, maar hij reed even verder lek.

  In de laatste ronde werd vooraan zodanig naar elkaar gekeken, dat de eerste achtervolgers gevaarlijk naderden. Zover kwam het echter niet en in het sprintje bergop haalde Gijs Van Hoecke vrij makkelijk zijn 7de zege van het seizoen. Uiteindelijk bleek er zo hard gekoerst, dat slechts een vijftiental renners de wedstrijd volledig uitreden.

   

   

   
  Met dank aan Pascal Canniere voor de foto's 


  Tekst :
  fvdv

  03-09-2007 om 15:13 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE IMDE-WOLVERTEM VAN ZONDAG 02/09/2007

  ZONDAG 02/09/2007 – IMDE-WOLVERTEM – Elite z/c & Beloften

   

  GUY SMET NEEMT OP OVERTUIGENDE MANIER DE KAAP VAN 30 OVERWINNINGEN


  IMG_0794 

  Aankomst van Guy Smet met het zegegebaar voor zijn 30ste zege van het seizoen.

  guy%20koers%202%20september%20207%20wolvertem%20c
  Het podium met links Kurt Van Landeghem , in het midden Guy Smet en rechts bijna niet te zien Luc De Moor.
  En wie staat er op het podium , jawel de kinderen Yilska , Yariska en Yaxano heeft de palm vast.

  In het Vlaams-Brabantse Imde-Wolvertem kwamen 75 Elites z/c en Beloften hun rugnummer afhalen om 17 ronden van 7 Km of 119 Km af te malen.

  Voor de Polderrennersregio weeral veel vertegenwoordigers met name : Guy Smet (Kruibeke) , Kurt Van Landeghem (St.Gillis-Waas) , Luc De Moor (St.Gillis-Waas) , Luc Rooms (Puurs) , Kristof Verbraeken (Beveren) , Wim Maes (Sinaai) , Domien Geerts (Breendonk) , Peter Maes (Bornem) , Björn Coomans (Ruisbroek) , Kris De Block (Mariekerke) , Andy Roskam (Ruisbroek) en Nicolaï Gosselin (Waasmunster)

  Het was als toeschouwer een saaie koers om volgen daar alles samen bleef tot ronde 8 , her en der een paar pogingen die telkens in de kiem werden gesmoord.

  Vanaf ronde 8 ontstond een kopgroep van 18 renners die zouden samen blijven tot ronde 16 zij luisterden naar de volgende namen : Guy Smet , Kurt Van Landeghem , Luc De Moor , Jurgen Guns , Christophe Vandoren , Kevin Crabbe , Kim Tesseur , Gerd-Jan Oostvogels , Luc Rooms , Mick D’Haeyere , Wim Maes , Andy Maes , Dean Hayes , Kristof Verbraeken , Glen Zelderloo , Domien Geerts , Peter Maes en Laurent Vanderborght.

  In de laatste ronde achtte Guy Smet zijn moment gekomen en demarreerde eens stevig en weg was hij maar deze keer niet alleen , hij kreeg in eerste instantie Luc De Moor mee en nadien sloot ook Kurt Van Landeghem nog aan.

  Maar Guy Smet wou niet spurten dus nogmaals een splijtende demarrage en hij liet zijn 2 kompanen in de steek en kwam op overtuigende manier binnen om zo zijn 30ste palm van het seizoen in ontvangst te nemen.

  Kurt Van Landeghem eindigde mooi 2de voor Luc De Moor , Jurgen Guns won de spurt voor de 4de plaats.

  Luc Rooms eindigde 9ste , Wim Maes 11de , Kristof Verbraeken 14de , Domien Geerts 16de , Peter Maes 17de , Björn Coomans 24ste , Kris De Block 27ste , Andy Roskam 30ste en Nicolaï Gosselin 49ste.

  koers%20guy%202%20september%202007%20wolvertem%20imde%20002
  Even goed doortrekken zodat het peloton niet meer kan terug komen.

  IMG_0793

  Eerste demarrage van Guy Smet in de laatste ronde met Luc De Moor in het wiel en Kurt Van Landeghem die op weg is om de aansluiting te maken.  Met dank voor de foto's aan Saffia

  03-09-2007 om 15:13 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D. UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 02/09/2007

  ZONDAG 02/09/2007 – OOSTEEKLO – W.A.O.D.

  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN uit Lochristi met zijn Zege in de Catg.C

  Proficiat aan FONS VAN RAEMDONCK uit Beveren met zijn 8°Seizoenszege in de Catg.E+

   

  Categorie AB: (50 dln)

  1.Benjamin Van De Belde (Bassevelde, winnaar cat. A)

  2.Bart Verhasselt (A2)

  3.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  5.Tim Vercauteren uit Belsele (A4)

  11.Patrick De Roos uit Moerbeke (B6)

  12.Sven Van Hoyweghen uit Puivelde (A6)

  14.Sammy Bogaert uit Meerdonk (A7)

  30.Mario Bolssens uit Meerdonk (B13)

  Categorie CD:

  1.Bob Wouters (Rumst, winnaar cat. D)

  2.Marc Goossens (D2)

  3.Walter De Veerman (Lochristi, winnaar cat. C)

  4.Etienne Claus uit Hamme (C2)

  7.Danny Van Oyen (D4)
  9.Franky Van Oyen (C4)
  14.Gunther Van Den Bosch uit De Klinge (C6)

  15.Wim Heyndrickx uit Vrasene (C7)
  23.Marc Borghgraef uit Burcht (C11)

  30.Geert Van Simaeys uit Meerdonk (C15)

  Categorie E/E+:

  1.Wim De Waal (Axel (Ned), winnaar cat. E)

  7.Alfons Van Raemdonck (Beveren-Waas, winnaar cat. E+)

  Categorie F1:

  1.Maurice Van Peteghem (Gent)

  3.Dirk De Cauwer uit Hamme

  6.John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  11.Adrien Maes uit Melsele

  16.Freddy De Blick uit Beveren

  03-09-2007 om 15:12 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS MTB UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 02/09/2007

  Jeroen Van De Vijver (Eksaarde-Hudiko Waasland) behaalde Zaterdag te Ichtegem in de finale van de Visa Chronochallenge MTB een 6de plaats nadat hij zich 15 min had misreden en zo een eerste plaats verspeelde.Gelukkig kon Jeroen zijn 3de plaats in het eindklassement behouden.

  Zondag was het heel wat minder gesteld met de benen van Jeroen te Uitbergen want na 6 ronden van de 10 verdween hij uit koers.

   

  De andere Wase MTB-ers zaten in het Nederlandse Zoetemeer voor de Beneluxcup mountainbike en daar behaalde Fabrice Mels een 20ste plaats en Matty Van Hove een 32ste plaats.

   

  03-09-2007 om 14:12 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 02/09/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 30°Seizoenszege te Imde-Wolvertem van 2007 !!!
  Proficiat aan GIJS VAN HOECKE met zijn 7°Seizoenszege bij de Nieuwelingen te Bellegem !!!
  Proficiat aan MICHAËL VAN STAEYEN uit Schoten met zijn 11°Seizoenszege te Zepperen van 2007 !!!

  ZONDAG 02/09/2007 – DIKKELVENNE (O) – Elite z/c & Beloften - 119 Km - 02h50min

  Aantal deelnemers : 88

  1. Peter Williams
  2. Kenny Van Der Schueren op 10"
  3. Lucas Persoon
  5. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes) op 44"
  20. Stijn Mettepenningen (Rudyco CT) op 2'45"
  26. Pieter Clement uit Zele (Rupelspurters Boom) op 3'11"
   

  02/09/2007 – IMDE-WOLVERTEM (VB) – Elite z/c & Beloften - 119 Km - 02h43min

  Aantal deelnemers : 75

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit St.Gillis-Waas)
  3. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem BC)
  9. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco CT)
  11. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)
  14. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde WSV)
  24. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jaques)
  27. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)
  30. Andy Roskam uit Ruisbroek (Rupelspurters Boom)
  49. Nicolai Gosselin uit Waasmunster (Brugse Velosport)

  02/09/2007 – MOLENBEEK (VB)  – Elite z/c & Beloften – 116 Km – 02h48min

  Aantal deelnemers : 54

  1. Danny Dierckx
  2. Kurt Van Goidsenhoven
  3. Wesley Bellen
   

  02/09/2007 – VEURNE (W) – Elite z/c & Beloften - 107 Km - 02h30min

  Aantal deelnemers : 50

  1. Stijn Nauwynck
  2. Alexander Chamon op 14"
  3. Geoffrey Lievens op 38"
   

  02/09/2007 – WESTERLO (A) – Elite z/c & Beloften – 120 Km – 02h41min

  Aantal deelnemers : 84

  1. Dieter Verbeek
  2. Kris Boeckmans op 15"
  3. Dave Bruylandts 


  02/09/2007 – ZEPPEREN (LB) – Elite z/c & Beloften - 120 Km - 02h54min

  Aantal deelnemers : 52

  1. MICHAËL VAN STAEYEN uit Schoten (Davo)
  2. Bjorn Hoeben
  3. Cedric Collaers
   

  02/09/2007 – RONDOM LEUVEN (VB) – Men Elite  - 183 Km - 04h16min

  G.P. JEF SCHERENS

  Aantal deelnemers : 191

  1. Bram Tankink
  2. Janek Tombak (Est) op 10"
  3. Frédéric Amorison
  5. Sven Renders uit Wilrijk (Chocolade Jacques) op 21"
  39. Kristof Goddaert uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen) op 1'34"

  02/09/2007 – Bavik (W) – Elite m/c /Elite z/c /Beloften - 90 Km - 02h01min

  Criterium
  Aantal deelnemers : 37

  1. Leif Hoste
  2. Alessandro Ballan
  3. Robert Hunter
   

  02/09/2007 – AFFLIGEM (VB) – Dames Elite - 73 Km - 02h00min

  Aantal deelnemers : 50

  1. Latoya Brulee
  2. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi)
  3. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  10. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee) op 1'03"
  12. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling)
  14. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  17. Melissa Huyghe uit Breendonk (Bianchi-Duvel-Cata Bikes)
  18. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant CT)
  26. Ilse Van De Pontseele uit Deftinge (Benelux Team)
  32. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
  35. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  42. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
   

  02/09/2007 – BAVIKHOVE (W) – Juniores - 59,4 Km - 01h21min

  Aantal deelnemers : 45

  1. Edgaras Kovaliovas
   

  02/09/2007 – BUDINGEN (VB) – Juniores - 97,6 Km - 02h38min

  Aantal deelnemers : 40

  1. Steven Van Aerschot
  3. Valentijn Martens uit Stekene (Hudiko Waasland)
   

  02/09/2007 – NIEL (A) – Juniores – 86 Km –02h01min

  Aantal deelnemers : 32

  1. Johan Kindts
  8. Jeroen Goudket van L.O. (Bodysol CT Menen) op 15"
  9. Joeri De Ryck uit Kruibeke (Hudiko Waasland)
   

  02/09/2007 – OPWIJK (VB) – Juniores  - 72 Km - 01h44min

  Aantal deelnemers : 66

  1. Niels Vandyck
  4. Nick Van Walle uit Temse (Daikin CT)
  13. Sander Stiegelis (Isorex CT)
  18. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  19. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike CT)
  29. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
  31. Lawrence Van Der Meersche uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  33. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
  48. Gert Baeyens uit Overmere (Rijschool AH-Gentse VS)
  53. Didier Verlee uit Sinaai (Josan Mercedes)
  55. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)

  02/09/2007 – TESSENDERLO (LB) – Juniores - 81,6 Km – 02h01min

  Aantal deelnemers : 53

  1. Jeffrey Van Thielen


  02/09/2007 – WINGENE (W) – Juniores – 90 Km - 02h19min

  Aantal deelnemers : 65

  1. Thomas Debrabandere

  02/09/2007 – BELLEGEM (W) – Nieuwelingen - 67,9 Km - 01h49min

  Aantal deelnemers : 42

  1. GIJS VAN HOECKE uit Zaffelare (Bodysol CT Menen)
   

  02/09/2007 – BERLARE (O) – Nieuwelingen – 69 Km –01h48min

  Aantal deelnemers : 48

  1. Joaquim Durant
  2. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)
  4. Jonas De Vylder uit Desteldonk (Deschacht Doe Het Zelf) op 18"
  8. Moreno De Pauw uit St.Pauwels (Bodysol CT Menen)
  18. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen) op 3'07"
  19. Tom Dobbelaer uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  20. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
  24. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland) op 3'55"
   

  02/09/2007 – KUMTICH TIENEN (VB) – Nieuwelingen - 63 Km - 01h35min

  Aantal deelnemers : 53

  1. Mathias Van Holderbeke
   

  02/09/2007 – MACHELEN-ZULTE (O) – Nieuwelingen - 68 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 57

  1. Cedric Callebaut
   

  02/09/2007 – MOORSLEDE (W) – Nieuwelingen - 65,6 Km - 01h43min

  Aantal deelnemers : 48

  1. Zico Waeytens
   

  02/09/2007 – NIEL (A) – Nieuwelingen - 61,5 Km - 01h29min

  Aantal deelnemers : 60

  1. Glenn Schoep
  4. Jonas De Permentier uit Sinaai (Avia CT) op 7"
   

  02/09/2007 – OPWIJK (VB) – Nieuwelingen - 60 Km - 01h30min

  Aantal deelnemers : 68

  1. Sean Van De Waeter
  9. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland)
  52. Thomas Collet van L.O. (WAC-Team)
  59. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)

   

  02/09/2007 – ROSMEER (LB) – Nieuwelingen - 60 Km - 01h35min

  Aantal deelnemers : 69
  1. Sean De Bie

  03-09-2007 om 14:11 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN-DEN DIJK VAN ZONDAG 02/09/2007

  Onder leiding van Franky Weemaes en Peter Neels vertrokken Zondagmorgend om 09h00 thv Buyl Sport te Beveren +/- 30 POLDERRENNERS voor hun wekelijkse trainingsrit op DEN DIJK.

  De groep splitste niet terwijl vooraan de volgende renners goed ronddraaiden tot Walsoorden : Peter Van Havere , Gunther De Cock , Wim Ryckaert , Franky Weemaes , Peter Neels , Koen Heyrman en Stefan Adriaenssens.

  Vanaf Walsoorden werd enkel nog hard gereden maar niet meer rondgedraaid , sterke mannen waren daar  Wim Ryckaert (weeral zeer sterk aanwezig vandaag) , Gunther De Cock , Kenny Janssens , Theo De Prekel , Peter Van Havere en Stefan Adriaenssens.

  Door dat hardrijden op den Dijk werd het voor velen een lastige klus om erbij te blijven en velen moesten dan ook lossen.

  Wie reden mee vandaag : Wim Ryckaert , Romain Vercauteren , Peter Neels , Danny De Smet , Modest Smet , Eric Vermeulen , Franky Wielandt , Frank Van Geystelen , Koen Heyrman , Rudi Franssens , Mister Y , Werner Van Der Weken , Franky Weemaes , Freddy Wouters , Richard De Smet , Tom Van Osselaer , Jan Vlegels , Jens Van Landeghem , Peter Van Havere , Stefan Adriaenssens , Bart Janssens , Etienne Fleury , Gunther De Cock , Theo De Prekel , ?????en Kenny Janssens.

  Vanaf Den Ouden Doel probeerde Wim Ryckaert enkele malen maar telkens werd hij terug gehaald doordat de snelheid in de groep te hoog lag.

  Ook Gunther De Cock en Bart Janssens probeerde nog maar zowel Peter Neels als Franky Weemaes hielden de snelheid in de groep zodat ook de 2 vluchters eraan waren voor de moeite.

  Dus dan maar spurten of wat er nog van overschoot , het was Peter Neels die het haalde voor Franky Weemaes , Peter Van Havere en Kenny Janssens.

  De totale afstand tot de meet bedroeg 83 Km en het gemiddelde was goed voor 40,3 Km/h.(gemeten vanaf Buyl Sport)

  03-09-2007 om 00:32 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!