.
.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
{TITEL_VRIJE_ZONE}
WEBSITES
  • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
  • WIELRENNEN
  • DE WIELERSITE
  • CYCLING NEWS
  • CHW BEVEREN
  • MG SPORTS & BIKEFITTING
    .
    .
    .
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Aangepast zoeken
    DE POLDERRENNERS

    POLDERRENNERS
    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD ACHTER DERNY'S TE KEMZEKE VAN MAANDAG 11/06/2007

    Proficiat aan KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas met zijn 3° Seizoenszege van 2007 !!!!

    MAANDAG 11/06/2007 – STEKENE – ACHTER DERNY’S

     

    KRISTOF GODDAERT WINT DERNYCRITERIUM “RECHT DOOR STEKENE”


    STEK DERNU aankomst goddaert bew12.6

    De aankomst van Kristof Goddaert als winnaar van het dernycriterium.


    STEKEN derny burgeegoddaertmisshuybrechts bew12.6 
    Het erepodium met burgemeester Stanny De Rechter, Kristof Goddaert, Miss Dernycriterium en Walter Huybrechts

    Er was maandagavond ruime belangstelling op Stekene–kermis voor de tweede uitgave van het dernycriterium voor elite z/c en U23. Het was ook de 5de Memorial Edgard De Maere en organisator Danny De Maere van Nering door Sport Kemzeke gaf een passende naam aan het criterium met “Recht door Stekene”. Rechtdoor in de Polenlaan en netjes omkeren aan het rondpunt dat bij het binnenkomen van de gemeente ligt. Mooi parcours waar het publiek middenin het gebeuren staat.

    De organisatoren hadden ook zin voor stijl en klasse, want voor het protocollaire gedeelte hadden ze zelfs hun eigen Miss Dernycriterium tussen het geel-blauwe lint zitten. Miss Lies was het.

    Er waren 21 deelnemers die werden verdeeld in twee reeksen voor de schiftingen. De eerste vijf mochten naar de grote finale en de anderen moesten de kleine finale rijden. De schiftingreeksen kregen 6 ronden of 15 km.

     

    EERTSTE REEKS

    De eerste reeks kende een afwisselend verloop maar naar het einde toe drukte vooral Koen Beeckman zijn stempel op het gebeuren. Maar Tom Stremersch had een gepast antwoord klaar en liet Beeckman zeker niet begaan. Meer zelfs in een spurt klopte hij de Oost-Vlaamse kampioen. Veldrijder Dieter Vanthourenhout werd 3de. Verder: 4. Ken Ilegems 5. Thijs Van den Bossche. Voor de kleine finale: 6. Francis Geldof 7. Stijn De Vriese 8. Steve Laampier (GBR) 9. Douglas Repacholi (AUS) 10. Domien Geerts 11. Luc Vloemans

     

    TWEEDE REEKS

    De tweede reeks moest Sander Cordeel ook van start gaan maar zijn examen was moeilijker dan verwacht en hij had er meer werk aan zodat hij te laat kwam aan de start. De eerste ronde was pas begonnen. Daardoor kreeg hij toch een plaatsje in de kleine finale.

    In die tweede reeks toonde Koen Van de Velde zich regelmatig en ook James Fruytier begon er forsig aan en moest dat later wel bekopen. Pas na halfkoers draaiden de motoren voor renners die naar een goed resultaat uitkeken. De Nederlander Jeff Vermeulen begon er eerst mee en een goed uitkijkende Kristof Goddaert schoof stilaan naar voor.

    Verbluffend sterk zette dan ook de plaatselijke Kristof D’Hollander op. Hij was in de eerste ronde aan het rondpunt ronduit stom gevallen en verloor daarbij wat huid en haartjes van zijn linkerbeen. Geen beletsel echter om te tonen en dat hij wel een stukje achter derny kan rijden.

    Kristof nam de voorste posities en maakte zich klaar voor de eindspurt. Hij won voor Sjeff Vermeulen en Kristof Goddaert. 4. Jayden Veljacich (AUS) 5. Nico Verbruggen. Voor de kleine finale: 6. Tim Van Nuffel 7. Koen Van de Velde 8. Thomas White (GBR) 9. James Fruytier 10.voorbehouden aan Sander Cordeel.

     

    KLEINE FINALE

    Voor de kleine finale dacht Francis Geldof aan deze van vorig jaar. Die won hij toen. “Ik probeer dat nu ook”, zei de Puiveldenaar. Er moesten nu 8 ronden of 20 km worden gereden. Het was Koen Van de Velde die zich als eerste aanvaller toonde en ook James Fruytier waagde zich weer vooraan. In de 3de ronde reed Sander Cordeel aan de leiding en ook de Zelenaar Stijn De Vriese ging hard mee. Stijn bewees dat hij achter dernys’ tot de betere behoort maar hij kreeg zijn gangmaker niet altijd op snelheid. Halfkoers reed De Vriese toch op kop voor Sander Cordeel en Koen Van de Velde. Ze namen afstand maar voldoende was dat niet en ze werden aan de leiding afgeloste door Tim Van Nuffel, Thomas White en Francis Geldof. Daar was Geldof dus al.

    Het drietal nam steeds meer voorsprong en met 12 sec gingen ze de laatste ronde in. Dat was voldoende en in de spurt klopte Francis Geldof (achter Eddy Mertens) de Brit Thomas White en Tim Van Nuffel. Daarna spurtte Sander Cordeel zich naar plaats 4 voor Koen Van de Velde. 6. Steve Lampier 7. Douglas Repacholi 8. Stijn De Vriese 9. Domien Geerts 10. James Fruytier 11. Luc Vloemans. 

     

    GROTE FINALE

    De grote finale werd gereden over 10 ronden of 25 km. De eerste aanval waarin kracht zat kwam van Dieter Vanthourenhout maar ook Kristof D’Hollander was ook bij de pinken; Hij bleef in de voorste gelederen rijden tot hij in de 4de ronde weer ten val kwam aan het rondpunt en dat op het ogenblik dat hij in een ontsnapping zat  met Jeff Vermeulen, Vanthourenhout en Ken Illegems. Hij bleef wel rond rijden maar de puf was er duidelijk uit.

    Het was Dieter Vanthourenhout die het orkest zowat leidde. Toen met nog 3 ronden te rijden Koen Beeckman naar voor kwam en de snelheid nog wat opdreef schudde het deelnemersveld wat door elkaar. Tom Stremersch bekeek het goed en ging met Beeckman mee. Achter hem kromde Kristof Goddaert de rug en haalde alles uit zijn stevige benen. Mooi was het hoe deze belofte van het Belgisch wielrennen de kloof dichtte en aansloot bij het duo Beeckman-Stremersch.

    Jeff Vermeulen, de 18 jarige-Nederlander, zette nog de achtervolging in maar de drie leiders waren té sterk. Zij spurtten voor de zege en gangmaker Walter Huybrechts leidde Kristof Goddaert naar de overwinning. Koen Beeckman achter Luc Van Uytfange werd 2de en Tom Stremersch gegangmaakt door Marcel Omloop eindigde 3de en kon , net als vorig jaar, mee op het podium. 4. Jeff Vermeulen 5. Nico Verbruggen 6. Dieter Vanthourenhout 7. Thijs Van den Bossche 8. Ken Ilegems 9. Jayden Veljacich (AUS) 10. Kristof Dhollander

     

    GENTLEMAN

    Er was ook nog een reeks voor gentleman waarin met Dominique Mampaey en Els Vereecken ook twee vrouwen meereden. Het waren de leden van WTC Blijf Jong die de kans kregen om ook eens de smaak (en de geur en het geluid) van het dernyrijden te ervaren. Er waren 11 deelnemers die maar 3 ronden mochten rijden. Veel te weinig natuurlijk en bovendien leek het of de gangmakers onvoldoende gas konden geven want ze reden aan een tempo dat gebruikt wordt in een reclamestoet of zo.

    Na afloop kregen we dan ook van de deelnemers hetzelfde antwoord op de vraag hoe het was: leuk maar veel te traag. Zelfs Els Vereecken, de schoonzus van atletieker Tom Van Hooste, had toch liever wat rapper gereden.

    En dan was er nog het in scenario gezet onderdeel om de twee dames op kop te laten rijden. Het lag er vingerdik op dat hun mannelijke clubgenoten de ren der traagheid reden. Neen, toch liever wat “werkelijkheid” want die wielertoeristen van vandaag kunnen ook wel serieus een stukje fietsen. Dat moeten die gangmakers toch ook wel weten?

    Het was de 42-jarige Marc Bogaert die na 7,5 km 12 min36 kon (of mocht?) winnen voor Els Vereecken. Dominique Mampaey, echtgenote van Danny De Maere en grote kracht in de organisatie van het dernycriterium, mocht mee op het podium als 3de.

    Verdere uitslag: 4. Lieven Goossens 5. Roger Hofman  6. Ronny Dragon 7. Gino Schaut 8. Jacky Aerens 9. Pascal Dobbelaer 10. Guy Vandenbossche 11. Hugo Vanderhallen.

     

    STEKE derny ereronde godd bew12.6 

    Ereronde van Kristof Goddaert en zijn gangmaker Huybrechts

    STEKEN stremersch wint bew 12.6

    Tom Stremersch die de eerste reeks wint.


    STEKEN dhollander wint bew12.6

    Kristof D’Hollander wint de tweede reeks.


    STEKEN derny kl finale pod bew12.6
    Het podium van de kleine finale met in het midden Francis Geldof en gangmaker Eddy Mertens, links Thomas White met Christophe Lievens en rechts Tim Van Nuffel met Bruno Walrave. Ze werden gelukgewenst door schepen van sport André De Blick.


    STEKEN derny mampaeybaertvereecken bew 12.6
    De laureaten van de gentlemanwedstrijd: vlnr Dominique Mampaey (3de), winnaar Marc Bogaert en Els Vereecken (2de) 


    TEKST : Flor Van de Velde


    FOTO’S : Alain Sennesael

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES JEUGD TE SCHELDERODE VAN ZONDAG 10/06/2007

    Proficiat aan KAAT HANNES met haar 8° Seizoenszege bij de Dames Nieuwelingen van 2007 !!!!! 

    ZONDAG 10/06/2007 - SCHELDERODE - DAMES JEUGD


    AMY DE RIDDER OP PODIUM OP PK MEISJES JEUGD


    SCHRODE jeugd aankomst bew 11.6

    De eindspurt werd gewonnen door Jolien D’Hoore voor Anne Arnouts (Wac Team)

     

    Schelderode Sportief stond in voor de organisatie van het Provinciaal Kampioenschap Dames-Jeugd.

    Er kwamen 27 nieuwelingen en 34 juniors aan de start voor 10 ronden van 5,7 km.

    Streekrensters waren Liesl Van Daele (Sint-Niklaas), Amy De Ridder (Grembergen), Gilke Croket (Bornem) en Hanneke Van Gucht (Puurs). Kaat Hannes (Wechelderzande) van het Benelux Team alsook Veronique Staes (Sint-Job-In't-Goor) van Steeds Vooraan Kontich waren erbij. Ook maakte Karen Verhestraeten haar comeback na de sleutelbeenbreuk die ze opgelopen had in Sinaai.

    Bij de nieuwelingen waren er 4 deelnemers voor het PK : Dorien Van Impe, Jurrina Duprez, Caroline De Troyer en Laura Van Geyt. Bij de juniors waren er 9 die kans maakten op de provinciale titel : Jolien D'Hoore, Liesl Van Daele, Aïsha Van Den Heede, Jenifer De Merlier, Amy De Ridder, Fanny Van Den Haute, Maaike Debboudt, Kim Van Renterghem en Dunja Ceulemans.

    Voor de start was er nog een controle van de versnellingen maar iedereen mocht de start nemen “verzetscontrole”. Iedereen mocht de start nemen.

    In de 2de ronde van deze toch wel nerveuze wedstrijd kwam het tot een valpartij waarbij Aurelie Teichmann afgevoerd werd naar het ziekenhuis.

    Er kwamen ontsnappingpogingen maar daar bleef het bij. In de 5de ronde was er weer een valpartij maar nu viel het mee. Alhoewel een valpartij is er steeds 1 teveel.

    De wedstrijd bleef heel nerveus en weggeraken was niet te doen. Ook Caroline De Troyer moest de

    wedstrijd staken door een valpartij. Nieuwelinge Jurrina Duprez was dan al zeker van de provinciale titel. Ze was nog de enige nieuwelinge in koers. Bij de juniors waren er nog zes.

    Katrien Van Looy trok ook nog eens in de aanval maar ze kon nauwelijks een halve ronde aan de leiding fietsen. De wedstrijd eindigde op een massaspurt.

    Die werd makkelijk gewonnen door Jolien D'Hoore voor Anne Arnouts, Kaat Hannes, Lotte Van Hoek en Veronique Staes.

    Voor Jolien D'Hoore was het de 2de overwinning van het seizoen. Kaat Hannes 1ste nieuwelinge behaalde al haar 8ste overwinning.

    De provinciale titels gingen naar Jolien D'Hoore (dubbelslag met dagzege en PK) en Jurrina Duprez.

    De podia waren als volgt :

    Nieuwelingen : 1. Jurrina Duprez (Zulte)  2. Caroline De Troyer (Haaltert)  3. Dorien Van Impe (Denderhoutem)

    Juniors : 1. Jolien D'Hoore (Merelbeke)  2. Jenifer De Merlier Gentbrugge)  3. Amy De Ridder (Grembergen)

    SCHRODE kaat hannes bloemen bew 11.6
    Kaat Hannes van het Beneluxteam Temse,die eerste nieuwelinge werd en haar 8ste zege boekte.

    SCHRODE amy de ridder bew 11.6
    Amy De Ridder werd knap 3de op dit PK

    SCHRODE kampioenen bew 11.6
    De twee provinciale kampioenen: Jolien D’Hoore en Jurrina Duprez

    SCHRODE verzetsmannen bew 11.6

    De twee bondsafgevaardigden met de rolmeter klaar, om te gaan controleren of de meisjes met de juiste versnelling reden.


    TEKST: Flor Van de Velde


    FOTO’S: Alain Sennesael

     

     

     

     

     

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE SCHELDERODE VAN ZONDAG 10/06/2007

    ZONDAG 10/06/2007 - SCHELDERODE - JUNIORES

    SANDER STIEGELIS NU OOK IN SCHELDERODE !!!!


    SCHRODE JUN spurt bew 11.6

    Sander Stiegelis (uiterst rechts) wint de massaspurt.

     

    Onze Nederlandse buur uit Hontenisse, Sander Stiegelis (Isorex) haalde twee op twee bij de juniores. De afwachtingswedstrijd voor juniores, die hoorde bij het PK Meisjes Jeugd te Schelderode bracht 88 renners aan de start. Streekrenners waren Jeroen Serverius (Kieldrecht), Matthias Ongena (Zele), Gert Baeyens (Overmere) en Davy Van De Walle (Lokeren).

    Zij dienden 13 ronden van 5,7 km. af te leggen.Zoals het meer gebeurt waren er tal van aanvallers maar het bleef enkel bij goede wil want ze geraakten nooit ver weg.

    In de 8ste ronde kregen we een aanval van 13 renners met Bert Minnaert, Kirill Pozdnyakov (Israel), Jonathan McEvoy (GBR), Christophe Van Cauwenberghe, Glen Foubert, Jos Stalmans, Kevin De Smet, Matthias Peys, Glenn Van De Maele, Matthias Ongena, Bart Van Den Berghe, Jasper Asselman (Nederland) en Len Roelandt. Heel goed zag het er niet uit want het peloton bleef van kortbij volgen. Met nog 2 ronden te rijden werden ze dan ook terug gepakt.

    Toch bleef  Glenn Van De Maele vol geestdrift fietsen en hij ging zijn kans. Maar ’t was zinloos en ook hij sneuvelde.

    Zo was een massaspurt niet meer te vermijden waarin de Nederlanders zich langs hun beste kant toonden. En dat resulteerde in het innemen van de eerste drie plaatsen: Sander Stiegelis won voor Jasper Asselman, Nick Nieuwdorp, Nick Hannes en Willem Wauters.

    Daar was dus de Sander weer nadat hij in Belsele daags voordien had gewonnen. Dus zijn 6de zege van het seizoen.. Davy Van De Walle werd 36ste, Jeroen Serverius 41ste, Matthias Ongena 46ste en Gert Baeyens 53ste.


    SCH R Bart Bayens bew.11.6

    Gert Baeyens (Overmere) ook aan de start in Schelderode.

     


    TEKST: Flor Van de Velde


    FOTO’S: Alain Sennesael

     

     


    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 11/06/2007
    guy koers 10 juni 2007 wolvertem 004

    Guy Smet (Kruibeke-Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) behaalde Zondag 10/06/2007 een 2de plaats in de wedstrijd Elite z/c en Beloften te Meise waar 78 renners aan deelnamen.

    Guy was na afloop van de wedstrijd “ontgoocheld” daar hij nipt werd geklopt door Jonas Van Genechten die ook nog eens met vele premies aan de haal ging.

    En zoals we weten is de 2de plaats de meest ondankbare in het wielrennen !!!!!!

    Daags voordien was Guy ook al op de 13de plaats geëindigd te Wervik waar 60 renners hun rugnummer kwamen afhalen.

    En toch verwachten we Guy binnenkort weer als primus want zijn sterke periode moet nog aanbreken alhoewel heeft hij nu reeds bewezen dat hij er staat toen hij in Mei op 7 dagen tijd 4 wedstrijden kon winnen.

    We kunnen Guy nu Woensdag 13/06/2007 gaan bewonderen in zijn eigen Kruibeke waar hij vorig jaar als eerste de meet bereikte in een select groepje en dito spurt met onder andere Greg Van Avermaet.
    guy koers 10 juni 2007 wolvertem 002
    GUY SMET als hardrijder op kop van de groep !!!!!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 11/06/2007

    CINDY VANDERMEULEN BEHAALD EERSTE TOP 10 PLAATS EN METEEN HAAR BESTE RESULTAAT TOT HIER TOE !!!!!

     

    BELSELE damescindyvandermeulen bew 9.6

    Cindy Vandermeulen (Stekene-Benelux Team) behaalde het afgelopen weekend haar eerste top-10 plaats bij de Dames Elite.

    Cindy : “Ik heb dus in Belsele gereden en daar ben ik 7de geëindigd. Vanaf ronde 3 eerst 4 man weg daarna ben ik samen met Ilse Fiers en Veerle Ingels naar de leiders gereden toen waren we met 7 en moesten we nog 8 rondes afleggen. Twee rondes later is er dan nog 2 man komen aansluiten Cindy Pieters en Greetje De Vos.  We draaiden goed rond samen en het peloton bleef hangen op 30sec , 35sec en uiteindelijk 45 sec dan wisten we dat wij mochten sprinten voor de overwinning.  De laatste ronde is Veerle Ingels nog gaan lopen en heeft uiteindelijk nipt gewonnen voor Cindy Pieters. Ik heb ook nog meegesprint maar als je weet dat Annick Van Leuven en Ilse Fiers goeie sprinters zijn dan wist ik het al.  Uiteindelijk ben ik 7de geeindigd”. 

     

    De volgende dag was het alweer in Prosperpolder. 

    Cindy :”Moeilijk om weg te raken toch zijn er veel aanvallen geweest waarbij ik een aantal keren betrokken was. Maar de voorsprong was steeds miniem 100m en het peloton kwam steeds terug.  Uiteindelijk is het toch één iemand gelukt om weg de rijden en daarbij is nog Karen Steur en Cindy Pieters bijgekomen.  Het peloton mocht sprinten voor de 4 de plaats.  De laatste ronde was duwen en trekken om toch maar vooraan te blijven. We mogen al blij zijn dat er geen valpartijen waren de laatste ronde want iedereen wou precies eerst de bocht uitkomen.

    Uiteindelijk ben ik 30ste geëindigd en toch weer net binnen de prijzen.

     Dus mijn weekend is meer dan geslaagd” !!!!!!


    Jori  Van Steenberghen (De Klinge-Hoop Op Zegen Beveren) reed het afgelopen wekend te Machelen en te Borgerhout bij de Nieuwelingen.

    Hij reed Zaterdag in Machelen waar 52 Nieuwelingen aan de start kwamen.

    Jori :”Het was een vrij snelle koers,vanaf het begin van de koers konden 2 renners wegglippen uit het peloton.Zij konden blijven rijden tot de laatste ronde , tot zij terug ingelopen werden.

    Daarnaast waren er nog enkele ontsnappingspogingen maar werden telkens terug ingelopen.

    Hier kregen we dus een massaspurt  waarbij ik mij goed kon plaatsen en eindigde zo op een 6e plaats”.

     

    Hij reed Zondag te Borgerhout waar 48 Nieuwelingen aan de start kwamen.

    Maar in deze wedstrijd verliep het aantal km niet zoals verwacht , normaal werden hier 55 km afgelegd maar toch kwamen ze hier maar op 35 km wedstrijd uit dit mede een misverstand van de organisatie.

    Jori : “Na 57minuten wedstrijd kregen wij dus onverwacht de aankomst met als gevolg dat er moest gespurt worden voor de plaatsen in het klassement.

    Zo eindigde ik hier op een 14de plaats”.


    Steven Smet (St.Pauwels-Hudiko) koerste zondag in Bonheiden waar 51 deelnemers waren. Het was zijn laatste koers vóór de examenstop.Over Bonheiden vertelde hij na afloop:

    -“ Er waren heel wat goede renners, maar dat liet me niet afschrikken. Ik had zeer zware benen als gevolg van de lessen lichamelijke opvoeding op school. Toen de start werd gegeven vlogen we er direct in en de eerste 5 ronden viel het niet stil. Ik ontsnapte ook eens en er kwamen twee renners aansluiten, maar die zware benen speelde mij parten en ik moest de rol in de kop lossen. Uiteindelijk werd die ontsnapping dan ook nog opgedoekt naar het einde van de wedstrijd. Ik hield me rustig in het peloton en in de laatste ronde schoof ik wat op maar zat weer te ver. Ik trachtte nog een paar man in te halen waar ik in slaagde zodat ik de koers eindigde op de 22ste plaats.”
    Zijn ploegmaat Kenny Goossens uit Sinaai werd er 11e.
    Wanneer Steven de eerste helft van het seizoen 2007 overschouwt stelt hij vast dat die geslaagd is. “ Ik maakte op die korte tijd al heel wat progressie en ik hoop dat het nog betert.”

     

    TEKST : Flor Van de Velde & Kenny


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE PROSPERPOLDER VAN ZONDAG 10/06/2007

    ZONDAG 10/06/2007 – PROSPERPOLDER – Dames Elite

     

    KAREN STEURS VEROVERT PROSPERPOLDER

     

    STEENSSENS NANA bew 11.6

    Nana Steenssens won de pelotonspurt voor de 4de plaats.

    WSC De Poldervrienden mochten 56 dames verwelkomen voor hun eerste Grote Polderprijs. Zoals dat wel meer gebeurt in bepaalde koersen, werd het een deelnemersveld van verscheidene nationaliteiten. Er waren er uit Nederland, Duitsland, Engeland, Luxemburg en Frankrijk. Merkwaardig op zich was al het feit dat zij zowaar de weg hadden gevonden naar dit Bevers gehucht dat weggestopt ligt aan de Nederlandse grens.

    Het werd daar bovendien nog een mooie wedstrijd ook.

    Het duurde een drietal ronden vooraleer in de 4de van 15 ronden de eerste aanval werd opgezet.  Melissa Huyghe en de Britse favoriete Elisabeth Armitstead trokken in de aanval. 

    In de volgende ronde was die vlucht al teniet gedaan en kwamen de Nederlandse Debby Van den Berg en de Duitse Alexandra Nohles in de spits van de wedstrijd.  Zij boekten meteen een voorsprong van 20 seconden en werden dan in de 6de ronde bijgebeend door Carine Potums, Latoya Brulee, Peggy Hoste en Caroline Van Peteghem.  Meteen voor hen 20 seconden voorsprong en later een halve minuut. 

    In de 9de ronde tekende zich een hergroepering af.  Maar in de daaropvolgende ronde was het de Duitse Alexandra Nohles die in de aanval ging en gauw bijna een minuut voorsprong liet optekenen.

    Karen Steurs vond dat het genoeg was en in de 12de ronde zette ze een tegenaanval op die al kon tellen. Ze deed de voorsprong dalen naar 25 sec.  Dan werkte ook Cindy Pieters zich naar voor en net als Steurs geraakte ook zij nog bij Nohles. Net als daags voordien in Belsele kon de Sint-Niklase ook nu weer voor de zege gaan maar ze moest die toch aan Steurs laten. Weer 2de!.

    Voor Karen Steurs was het de eerste zege van 2007 al heeft ze zich al bijzonder opvallend in beeld gefietst en schitterende ereplaatsen behaalde. De bloemen van Waem-Van der Heyden uit Nieuw-Namen stonden haar in Prosper beeldig.  Ze was dan ook overgelukkig met die zege en de talrijk meegekomen supporters uit Schoten vierden mee. 

    De Duitse Nohles eindigde moegestreden als derde.  De pelotonspurt voor de 4de plaats werd gewonnen door de Zwijndrechtse Nana Steenssens die zo bewees dat ze het nog altijd kan. Trouwens ook in Belsele was ze de snelste van het groepje waarin ze zat.

    Sofie Verdonck, de vertegenwoordigster uit het nabijgelegen De Klinge, reed naar een negentiende plaats en eindigde in het peloton.
    Annick Van Leuven eindigde 11° , Caroline Van Peteghem 15° , Ilse Fiers 18° , Ines Claes 29° , Cindy Vandermeulen 30° , Cindy De Schepper 47° en Patricia Thijs 48°.  

    Dat ze bij WSC De Poldervrienden met hun grote prijs van Taverne De Schoof willen blijven doorgaan, staat als een paal boven water. 

     

    TEKST: Flor Van de Velde

    (met dank aan Gerry Van Gasse)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 10/06/2007

    ZONDAG 10/06/2007 – AARTSELAAR (A) – Elite z/c + Beloften – 118 Km – 02h33min

    Aantal deelnemers : 70

    1. Patrick Van Roosbroeck
    16. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde VZW)
    33. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
    36. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
    39. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
    41. Timothy Van Heurck van L.O. (WAC-Team)
    51. Mano Schouten uit De Klinge (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)


    10/06/2007 – DEURNE DIEST (VB) – Elite z/c + Beloften – Km – hmin

    Aantal deelnemers :


    10/06/2007 – WAVER-RIJMENAM (O) – Men Elite/Topcom-27 – Km – hmin

    Memorial Ph.Vanconingsloo

    Aantal deelnemers :

     

    10/06/2007 – LEMBEEK (VB) – Elite z/c + Beloften – 106 Km – 02h34min

    Aantal deelnemers : 55

    1. Kurt Van Goidsenhoven
     

    10/06/2007 – MEISE WOLVERTEM (VB) – Elite z/c + Beloften – 118 Km – 02h36min

    Aantal deelnemers : 78

    1. Jonas Van Genechten
    2. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
    5. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T)
    21. Benny Van Buynder uit Bornem (Rudyco C.T) op 2'18"
     

    10/06/2007 – WAARSCHOOT (O) – Elite z/c + Beloften – 109 Km – 02h33min

    Aantal deelnemers : 68

    1. Patrick Cocquyt
    34. Steven De Wilde (Rudyco C.T) op 1'29"
     

    10/06/2007 – WERVIK (W) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h32min

    Aantal deelnemers : 91

    1. Maxim Debusschere
     

    10/06/2007 – BEVEREN-PROSPERPOLDER (O) – Dames Elite – 90 Km – 02h12min

    Aantal deelnemers : 56

    1. Karen Stuers
    2. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
    4. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling) op 33"
    5. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
    11. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
    15. Caroline Van Peteghem uit Puurs (Team Coogee Saar)
    18. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
    19. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV Deerlijk)
    29. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
    30. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
    47. Cindy De Schepper uit St.Gillis-Waas 
    48. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
     

    10/06/2007 – SCHELDERODE (O) – Dames Jeugd - Nieuwelingen – 57 Km – 01h33min

    Aantal deelnemers :27

    1. Kaat Hannes uit Wechelderzande (benelux team)

    10/06/2007 – SCHELDERODE (O) – Dames Jeugd - Juniores – 57 Km – 01h33min

    Aantal deelnemers :34
    1. Jolien D'Hoore
    3. Veronique Staes uit St.Job in het Goor (Steeds Vooraan Kontich)
    13. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)
    22. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi)

    10/06/2007 – HARINGE-POPERINGE (W) – Juniores – 87 Km – 02h07min

    Aantal deelnemers : 76

    1. Julien Vermote
     

    10/06/2007 – HERDEREN (LB) – Juniores – 79,2 Km – 02h00min

    Aantal deelnemers : 45

    1. Ruben Engelen
     

    10/06/2007 – HEULE (W) – Juniores – 60 Km – 01h32min

    Aantal deelnemers : 26

    1. Kevin Vancraeynest
     

    10/06/2007 – SCHELDERODE (O) – Juniores – 74 Km – 01h46min

    Aantal deelnemers : 88

    1. Sander Stiegelis
    41. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike C.T)
    46. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
    53. Gert Baeyens uit Overmere (Rijschool AH-Gentse VS)
     

    10/06/2007 – ALKEN (LB) – Nieuwelingen – 69 Km – 01h23min

    Aantal deelnemers : 56

    1. Adrien Guerrero

    10/06/2007 - BORGERHOUT (A) - Nieuwelingen - 55 Km - 0h57min
    Aantal deelnemers : 48
    1. Milan Van Den Ende
    13. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
    14. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)

    10/06/2007 - BIERBEEK (VB) - Nieuwelingen - 66 Km - 01h40min
    Aantal deelnemers : 102
    1. Sean De Bie

    10/06/2007 - BONHEIDEN (A) - Nieuwelingen - 64 Km - 01h32min
    Aantal deelnemers : 51
    1. Sam De Ravet
    11. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland) op 26"
    22. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
    39. Joren Roggeman uit Zele (Hudiko Waasland)
    42. Joshua De Smit uit Lokeren (Hudiko Waasland)
     


    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. TE EKSAARDE VAN ZATERDAG 09/06/2007
    Proficiat aan WALTER DE VEERMAN uit Lochristi met zijn zege in de Catg.C
    Proficiat aan STEFAN VAN BROECK uit Elversele met zijn 1° Seizoenszege in de Catg. Inwoners

    ZATERDAG 09/06/2007 - EKSAARDE - W.A.O.D.

    CATG. A / B (87 dln)
    1. Piet Hereijgers winnaar B
    2. Jelle Lambrechts winnaar A
    18. Tim Vercauteren uit Belsele (A9)
    20. Jamy Ivens uit Lokeren (A10)

    CATG. C / D (48 dln)
    1. Peter Kerckaert winnaar D
    2. WALTER DE VEERMAN uit Lochristi winnaar C
    3. Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D2)
    4. Patrick Watteny (D3)
    5. Didier De Witte uit Tielrode (C2)
    6. André Van Geertsom uit St.Niklaas (D4)
    7. Marc Goossens (D5)
    8. Ivan Wulffaert (C3)
    9. Kenny Janssens uit Zwijndrecht (C4)
    10. Wim Heyndrickx uit Vrasene (C5)
    11. Dirk Verresen (C6)
    15. Johan De Rop uit Nieuwkerken (C10)
    17. Etienne Claus uit Hamme (C12)

    CATG. E / E+
    1. Jan Van Hove winnaar E
    3. Florent De Leersnijder winnaar E+
    9. Karel Andries uit Schoten (E+2)

    CATG. F1
    1. Luc Snels
    5. Dirk De Cauwer uit Hamme
    13. André Syvertsen uit Stekene
    15. Werner Franssens uit Melsele
    18. Adrien Maes uit Melsele
    21. Freddy De Blick uit Beveren

    INWONERS

    1. STEFAN VAN BROECK uit Elversele

    4. Dirk Mathijs uit Gentbrugge

    10. Yoeri De Bock

    13. Alain De Clercq uit Gentbrugge

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 09/06/2007

    Proficiat aan KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas met zijn 2° Seizoenszege van 2007 !!!!!!
    Proficiat aan MATTHIAS ONGENA uit Zele met zijn 2° Seizoenszege bij de Juniores van 2007 !!!!!!

    ZATERDAG 09/06/2007 – OUDENBURG (W) – Elite z/c + Beloften – 70 Km – 01h35min

    Aantal deelnemers : 44

    1. Nico Kuypers
     

    09/06/2007 – SCHELLEBELLE (O) – Elite z/c + Beloften – 70 Km – 01h32min

    Aantal deelnemers : 43

    1. KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
    2. Bart Baeyens uit Overmere (Artevelde VZW)
    7. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)
    14. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)
    18. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM)
    20. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
    23. Thomas De Gendt uit Beveren (DAVO)
    31. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco C.T)

    09/06/2007 – WERVIK (W) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h37min

    Aantal deelnemers : 60

    1. Sylvain Rolet
    13. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 1'30"
     

    09/06/2007 – WESTOUTER (W) – Elite z/c + Beloften – Km – hmin

    Aantal deelnemers :

     

    09/06/2007 – G.P. BONHEIDEN-RIJMENAM (A) – Juniores – Km – hmin

    Beker van België

    Aantal deelnemers :

     

    09/06/2007 – BELSELE (O) – Juniores – 80 Km – 01h45min

    Aantal deelnemers : 62

    1. Sander Stiegelis
    3. Jeroen Goudket van L.O. (C.T.Menen)
    6. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes)
    8. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T)
    9. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
    11. Nick Van Walle uit Temse (Daikin C.T)
    12. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
    16. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
    20. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
    22. Timothy Vergeylen uit Zele (Hudiko Waasland)
    24. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)
    30. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex C.T)
      

    09/06/2007 – LILLE (A) – Juniores – 94Km – 02h16min

    Aantal deelnemers : 61

    1. Michael Vingerling
     

    09/06/2007 – SCHELLEBELLE (O) – Juniores – 59 Km – 01h24min

    Aantal deelnemers : 41

    1. MATTHIAS ONGENA uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
    12. Gert Baeyens uit Overmere (Rijschool AH-Gentse VS)
     


    09/06/2007 – STERREBEEK (VB) – Juniores – 88,4 Km – 02h12min

    Aantal deelnemers : 51

    1. Ruben Engelen
     

    09/06/2007 – BELSELE (O) – Dames Elite – 80 Km – 01h57min

    Aantal deelnemers : 58

    1. Veerle Ingels
    2. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
    3. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
    6. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
    7. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
    10. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling) op 1'20"
    14. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant C.T)
    16. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee) op 1'45"
    19. Caroline Van Peteghem uit Puurs (Team Coogee Saar)
    28. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
    50. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
     

    09/06/2007 – G.P. HOUTSAEGER-KOKSIJDE (W) – Nieuwelingen – Km – hmin

    Beker van België

    Aantal deelnemers :

     

    09/06/2007 – KOOIGEM (W) – Nieuwelingen – 67,5 Km – 01h50min

    Aantal deelnemers : 104

    1. Orri Vandendriessche
    2. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen)

    09/06/2007 - AUBEL - Nieuwelingen - 65 Km
    Aantal deelnemers : 54
    1. Tim Wellens
    16. Andres Pieters uit Dendermonde (C.T.Menen)
     

    09/06/2007 – LILLE (A) – Nieuwelingen – 61 Km – 01h29min

    Aantal deelnemers : 81

    1. Frederik Frison
    42. Brian Rubens  van L.O. (WAC-Team)
     

    09/06/2007 – MACHELEN (VB) – Nieuwelingen – 60Km – 01h25min

    Aantal deelnemers : 52
    1. Joeri Stallaert
    6. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
    16. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)
    18. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
    32. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN-DEN DIJK VAN ZONDAG 10/06/2007
    Onder leiding van Wim Ryckaert en Dirk Bryssinckx vertrokken Zondagmorgend om 09h00 thv Buyl Sport +/- 35 POLDERRENNERS voor hun wekelijkse trainingstocht op DEN DIJK.
    Vanaf Kieldrecht gingen 7 renners aan de haal met name Gerrit Van Der AA , Wim Ryckaert , Gino Verhulst , Franky Weemaes , Dirk Bryssinckx , Dany De Smet en Kenny Janssens.
    Gauw was er een kloof geslagen vooral dankzij de sterke mannen "Wim Ryckaert en Gerrit Van Der AA" maar het ronddraaien was niet volgens het boekje met als resultaat dat eens we terug in Doel waren de grote groep terug de aansluiting maakte en dit voornamelijk door 11 renners die wel vlot ronddraaiden.De sterke mannen daar waren Kurt Heyrman , Koen Heyrman , Adrien Maes , Marc Borghgraef , Kurt Carpentier enz....
    Niemand geraakte nog weg en dus konden we ons gaan opmaken voor een massaspurt , alhoewel Wim Ryckaert wilde zich nog niet neerleggen en deed nog een laatste uitvalspoging maar helaas voor Sterke Wim was de moeite voor niks.
    In de pelotonspurt was het Dirk Bryssinckx die achter Gerrit Van Der AA vertrok met in zijn wiel Kenny Janssens en Gino Verhulst , het was op het scherp van de snee een duel tussen Dirk en Kenny.
    Kenny Janssens kwam uit het wiel en Dirk Bryssinckx jumpte in extremis nog met als resultaat dat ze allebei dachten dat ze gewonnen hadden dus 2 winnaars vandaag !!!!!
    De totale afstand tot de meet bedroeg 90 Km en het gemiddelde was goed voor 38,2 Km/h.
    Wie reden zoal mee :
    Kurt Heyrman , Koen Heyrman , Werner Van Der Weken , Bart Janssens , Chris Heirwegh , Dirk Bryssinckx , Maurits Van Paemel , Rudy Franssens , Mister Y , Kurt Carpentier , Danny De Smet , Adrien Maes , Marc Borghgraef , Franky Weemaes , Gerrit Van Der AA , Gino Verhulst , Wim Ryckaert , Tom Van Osselaer , Frank Van Geystelen , Theo De Prekel , Gunther Persoon , Kurt Caluwaert , Modest Smet , + vele andere renners die gerust hun naam mogen doormailen en Kenny Janssens.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 10/06/2007

    FREDDY DE BACKER GAF ONTSLAG BIJ OOST-VLAAMSE MTB-BMX-COMMISSIE

     

    Verrassend was het misschien niet dat Freddy De Backer na al het gerommel binnen de Oost-Vlaamse afdeling van WBV, zijn ontslag gaf als voorzitter van de MTB-BMX –Commissie.

    “Verwacht van mij geen “ open brief  “ of achterna trappen. Mijn stijl is dat beslist niet.

    Uiteraard heb ik niets tegen de Oost-Vlaamse afdeling welk ik verder succes wens en steeds op mij een beroep mag doen.”

    En Freddy wijst al naar hetgeen komen gaat in de provincie op vlak van wielersport in zijn geliefde disciplines.

    Voor het Oost-Vlaams Klimbrevet & Super Oost-Vlaams Klimbrevet werden reeds diverse selectieritten gefietst en ook reeds 3 van de 5 van het Super Oost-Vlaams Klimbrevet

    Voor de Super-klimmers verwijzen wij naar de rit van volgende week : Zomergem-Roubaix-Zomergem.

    Alle selectieritten van het Super Oost-Vlaams Klimbrevet kregen een geheime controle namens de mensen van het Klimbrevet.

    Het bestuur wenst geen trofee meer te schenken aan toeristen die niet eerlijk handelen.

    Info over de hellingen kan men vinden op www.flandrien.be/klimbrevet

    De wegwijzers van alle selectieritten staat op www.trekvogelshaaltert.be/klimbrevet/

    Trekvogels Haaltert zijn met 1.254 deelnemers best tevreden over de opkomst voor De Parel.

    Voor resultaten en foto’s verwijst Freddy De Backer  naar de site www.trekvogelshaaltert.be

    De volgende organisatie op de WBV-kalender 2007 : Fietstocht Argenta Wim Allaer Haaltert. Deze rit gaat door op zondag  26 augustus en men heeft keuze uit de afstanden 100 -70- 40 km. Ook het Brevet 100 km kan behaald worden.

    Info en wegwijzers op de weg kan u vinden op www.trekvogelshaaltert.be

     

    Permanente Route Gent-Gent.

    Voor de 120 km en 70 km is de controleplaats en bijkomende start niet meer in Hof ten Bruul maar in Taverne-Koffiehuis ’t New Pleintje aan de kerk van Haaltert

    Hof ten Bruul is nog enkel restaurant.

     

    Mountainbike - Kompetitie

    Op zondag 17 juni gaan te Moerbeke-Waas de Oost-Vlaamse MTB-kampioenschappen door. Een organisatie van De Bosbikers Moerbeke-Waas.

    Op zaterdag 16 juni is er ook een Dikke Banden Race voorzien

     

    TEKST : Flor Van de Velde


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 10/06/2007

    Willem De Greyt (Sinaai) heeft vrijdagavond bij de val in Belsele eigenlijk nog geluk gehad dat hij niet ernstiger werd gewond. Hij leed er stuurbreuk. Bij de val hield hij enkel wat kneuzingen aan de ribben over. Willem rijdt dinsdag in Belsele het Kampioenschap van het Waasland.

     

    De gegevens zijn nog wel vaag, maar er zou ook een Ronde van Oost-Vlaanderen komen voor elite z/c en U23 en dat naar analogie met de Ronde van Antwerpen, die al vele jaren met succes wordt georganiseerd. Belsele Sportief zal zeker voor een rit in deze nieuwe ronde willen zorgen en dat met hun hoogstaand ‘Kampioenschap van het Waasland’ dat elk jaar op dinsdag van hun wielerweek in juni wordt georganiseerd.

     

    Thomas Ongena reed vorige dinsdag bij de profs in Gullegem een knappe wedstrijd en werd er 23ste van de 263 deelnemers. Hij kreeg er het goede gevoel dat zijn vorm er terug is. Trouwens, in Ruisbroek in de Klein Brabant Classic deed hij het ook niet onaardig want daar reed hij 100 km voorop met negen en dan werden ze ingelopen.

    Maar wat vond Thomas het spijtig dat hij vrijdagavond in Belsele werd geklopt door Klaas Stynen. “Anders had ik mijn derde beet”, aldus Ongena.

     

     

    DE RUDYCO CLASSIC HAMME

     

    Het Rudyco Cycling Team (Hamme) organiseert op zondag 24 juni de “Rudyco Classic” of een fietsrally van 85 km. Er wordt ingeschreven in Sporthal De Veerman in de Loystraat, van 8.30u tot 14u voor 3 euro. Er zijn ook kleedkamers voorzien, een ruime parking en bevoorrading. Er is voor iedereen ook een “Tongerlo”.

    Er is ook een Familiefietstocht van 25 km doorheen Hamme. Vertrek aan de Sporthal De Veerman van 8.30u tot 14u. Er wordt gratis een pannenkoek aangeboden.  

     

     

    TOERISTISCHE FIETSTOCHT BEVEREN

     

    De gemeente Beveren biedt van vrijdag 15 juni tot zaterdag 15 september een Toeristische Fietstocht aan. Het vertrekpunt ligt op de Grote Markt 2 aan het infokantoor. Via Melsele, Zwijndrecht en Burcht gaat het naar Linkeroever tot aan het strand van Sint-Anneke.

    Er wordt dan terug gereden voorbij de voetgangerstunnel en het Galgenweel weer de richting Beveren. Het is een tocht van 30 km.

    De deelnamebrochure met historische toelichting is vanaf 15 juni te verkrijgen voor 2,5 euro op de Dienst Toerisme, Grote Markt 2 Beveren, tel.: 03.750.15.80

    Er zijn prachtige prijzen te winnen: fiets, cheques voor een weekendje uit ‘Vlaanderen Vakantieland’, ballonvaart,  sportuitrusting, fietscomputer, fietstassen

     

    FIETSENPARADE BEVERSE FEESTEN

     

    Dit jaar staan der Beverse Feesten in het teken van de fiets. Deze feesten vinden plaats van 17 tot en met 26 augustus. Tijdens het laatste weekend staat een nieuw evenement op het programma: een fietsparade op de Grote Markt en in de omliggende straten.

    Jong en oud is welkom om deel te nemen aan deze parade met mooie, leuke en grappige fietsen. Wie zich verveelt tijdens de grote vakantie kan er best eens aan denken om zijn fiets te versieren met toeters, bellen,slingers en er dan mee naar de fietsparade te komen..

    De eigenaars van de mooist versierde fietsen worden in de bloemetjes gezet en ontvangen een leuke prijs.

    De fietsparadeprijzen voor kinderen kunnen enkel gewonnen worden door deelnemers tot 12 jaar. Oudere deelnemers kunnen meedingen naar andere prijzen.

    Vanaf 1 juli volgt meer info en kan gekeken worden op www.beveren.be  

     

    TEKSTEN: Flor Van de Velde


    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE BELSELE VAN ZATERDAG 09/06/2007

    ZATERDAG 09/06/2007 - BELSELE - DAMES ELITE

    VEERLE INGELS HOUDT CINDY PIETERS NOG NET ACHTER ZICH !!!!


    BELSELEDAMES aankomst ingels bew9.6
    In de spurt bleef Veerle Ingels nog net voor Cindy Pieters


    BELS damespietersingelsv.leuven bew 9.6

    De dames op het podium vlnr: Cindy Pieters (2de), winnares Veerle Ingels en premiekaapster Annick Van Leuven (3de)


    De dameswedstrijd in Belsele kreeg 58 deelnemers aan de start om net als de juniores die voor de dames reeds reden, 14 ronden van 5,7 km te rijden of net geen 80 km. Al vrij snel was het Annick Van Leuven  die liet zien dat ze naar Belsele was gekomen om echt te koersen. Ze gaf de toon aan en wanneer ook Sarah Liekens, Ilse Temmerman en de Nederlandse Marion Bax op dezelfde notenbalk speelden vertrok een viertal op avontuur in de 2de ronde.

    Er werd achtervolgingswerk opgezet: in de 3de ronde door Ines Claes, Greetje De Vos van het Beneluxteam en Sylvia Debboudt maar ze konden de 22 sec achterstand niet wegwerken. Ook andere tegenacties faalden.

    In de 6de ronde trokken drie dames op zoek naar de vier leidsters: Cindy Vandermeulen, Veerle Ingels en Ilse Fiers. Ze sloten aan zodat er een kopgroep van zeven was. Halfkoers hadden ze een voorsprong van nauwelijks 20 sec. Dan kwam Cindy Pieters uit de achtergrond vlijmscherp naar voor gefietst. Greetje De Vos van het Beneluxteam pikte aan en zo reed het tweetal zonder om te zien recht naar de zeven leiders.

    Opvallend toch, hoe Annick Van Leuven gretig de premies en klassementsspurten won. Toen op 3 ronden van het einde de voorsprong in de buurt van een minuut kwam, was het vrijwel zeker dat de winnares bij de negen zat: Marion Bax, Ilse Temmerman, Sarah Liekens, Annick Van Leuven, Cindy Vandermeulen, Veerle Ingels, Ilse Fiers, Cindy Pieters en Greetje De Vos.

    Kortbij de aankomst demarreerde Veerle Ingels nog en veroverde een kleine voorsprong. Wat een strijd was het nu tussen Veerle en de anderen uit de kopgroep. Standhouden of niet? Het werd een spannend slot en nadat Veerle Ingels als eerste de straat indraaide, kwam de Sint-Niklase Cindy Pieters razend snel naar voor gevlogen. Toch hield Veerle stand. Pieters werd 2de en Annick Van Leuven 3de.  

    Veerle Ingels heeft dus voor haar zege moeten knokken. “Ik heb die  laatste kilometer niet omgekeken. Cindy kwam echt nog fel opzetten maar ik heb het toch gehaald.”

    In de kopgroep van negen deed iedereen zijn werk tot op een ronde of twee van het einde, toen er wel enkelen voor de overwinning begonnen te rijden.

    Veerle Ingels vertelde na afloop dat zij toch het veldrijden als hoofddoel blijft behouden. “Ik wil nog beter doen dan vorig jaar. Daar ga ik voor in het veld”, beloofde ze.

    Cindy Pieters kwam een paar tientallen centimeters te kort voor de zege. “Telkens ik demarreerde of reageerde op Veerle, counterde Annick Van Leuven. Op het laatste heb ik dan alles of niets gespeeld.”

    Ja, Annick Van Leuven kwam in Belsele meest in beeld. Ze won alles, behalve de koers. Voor de premies was ze inderdaad niet te vloeren. “Ik heb regelmatig moeten counteren op Veerle en Cindy en op de duur is het vuur er uit.” Maar feit is, Van Leuven reed heel sterk en de overwinning lonkt naar haar.


    BELSELE damescindyvandermeulen bew 9.6 

    Cindy Vandermeulen die in Belsele een voortreffelijke koers reed



    TEKST : Flor Van de Velde


    FOTO’S : Flor Van de Velde en Alain Sennesael

     

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 09/06/2007

    Ines Claes (Beveren-Benelux Team) heeft Zaterdag 09/06/2007 de wedstrijd voor Dames Elite te Belsele gereden.

    Van in het begin van de wedstrijd reed Ines zeer alert en heeft een paar ronden vooraan gefietst met enkele rensters.

    Nadat ze werd ingelopen sprongen 9 rensters weg met onder andere Cindy Vandermeulen.

    Zij bleven voorop en een groepje van 5 rensters reageerde met Ines erbij en zette de achtervolging in.

    Spijtig voor Ines reed ze lek in het achtervolgende groepje , dankzij een omstaander kon ze nog een wiel bemachtigen maar haar benen blokkeerde van het lange wachten.

    Ze kon terug aansluiten bij het peloton en eindigde toch nog knap op de 28ste plaats.

    Ines : “Er zat meer in vandaag maar ik had het nummer 13 en dan kan je blijkbaar niet anders verwachten dan pech" !!!!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE BELSELE VAN ZATERDAG 09/06/2007

    ZATERDAG 09/06/2007 – BELSELE - Juniores

     

    SANDER STIEGELIS OVERWON DE 90 GRADENBOCHT EN WON DE KOERS


    BELS JUN aankomststieglis bew 9.6 

    De aankomst van Sander Stiegelis

    BELSJUN pozdnyakovstiegelisgoudket bew 9.6

    Het podium met vlnr: Kirill Pozdnyakov (2de), Sander Stieglis en Jeroen Goudket (3de)


    In Belsele stonden 62 juniores aan de start en dat was een mooi deelnemersveld, zeker als daar dan 22 streekrenners tussen staan. Ook de Turnhoutenaar Gino Giesberts was weer in het Waasland en zo kunnen we toch nog altijd die mooie herinneringen oproepen toen zijne pa Ludo hier kwam koersen.

    De renners hebben er een zeer snelle koers van gemaakt. Misschien dat het parcours er zich zeker toe leende om de 14 ronden van 5,7 km in snelvaart tempo te rijden. De mannen van Hoop op Zegen lieten zich wel een paar keer vooraan opmerken zoals Joeri Goddaert en Jochem Smet maar een vlucht zat er niet in.

    Op 3 ronden van het einde trokken de Nederlander Ferdinand Boogaard en Sam Martens even op uitstap maar er was niets te beleven in de spits en ze werden weer gegrepen. Daarna probeerden Joris Haers en Matthias Dierickx het nog eens. Ze werden achterna gezeten en ingehaald door de Isorexman met de moeilijke naam Kirill Pozdnyakov en Gino Giesberts: vier leiders dus.

    Hoe het viertal zich ook inspande, geen vijftig meter voorsprong konden ze verwezenlijken.Zo kwam dus het ganse gezelschap weer samen in de laatste ronde en was het uitkijken wie dan nog ten aanval wilde trekken om zo de zege nog te pakken. Nadat Jeroen Goudket het nog had gewaagd, moest alles in gereedheid gebracht worden om als eerste de 90-graden bocht richting aankomst, te nemen. Voor wie wilde winnen was dat een must.

    Sander Stiegelis kreeg het klaar en natuurlijk dat hij op het zachte paadje naast de kasseikinderkopjes recht naar zijn 5de zege spurtte. Zijn ploegmaat Pozdnyakov greep de 2de plaats en Jeroen Goudket mocht mee op het podium als 3de.

    Goudket wist maar al te goed dat er moest gezorgd worden om als eerste richting aankomst te draaien. “ Maar het is dan nog moeilijk om vóór de bocht vooraan te blijven. Ik had de laatste kilometer nog gedemarreerd maar ik zat er wat door. Eigenlijk heb ik liever een lange spurt.” Jeroen lag ook twee weken stil na een val op het BK en traint pas terug sinds een week. Zijn been is nog steeds met doek versierd!

    Goudket is weer klaar voor de interclubs, maar ook voor nog een paar overwinningen zal hij zich inzetten.

    In Belsele was het in ieder geval een snelle koers. “Niet te doen om weg te rijden”, zei Goudket “Ik heb hier een gemiddelde van 44,5 km staan”.

    Ook winnaar Sander Stiegelis had het over die snelheid. “Een ontsnapping opzetten ging niet. Deze koers was veel te snel, vaak boven de 45 km en dan moet je al minimum 50 km per uur rijden om weg te geraken. En ja…dat hou je ook maar even vol.”

    Stiegelis vond ook dat de aankomst zeer dicht lag, 150 meter na een draai van 90 graden. Een man die het had afgemeten wist te vertellen dat de streep er al lag na 100 meter. Hoe dan ook, ’t was een noodzaak om als eerste te draaien en dat had de Nederlander uit Zeeland goed bekeken.

    -“Dan weet je al zeker dat je gewonnen bent”, zei Sander droogjes.

    Nochtans, voor het indraaien was er nog een kopgroepje van een man of zes gevormd. Ze werden weer gegrepen en dan wist Sander natuurlijk dat hij moest gaan.

    Toen Sander Stiegelis vorig seizoen meermaals te kennen gaf dat hij graag voor een Vlaamse club wou rijden, keken we toch even op.Maar de Nederlander uit Hontenisse zette door en kreeg een plaatsje bij Isorex. En de ploeg uit Gavere, heeft zich dat zeker nog niet beklaagd want Sander heeft er nu al vijf gewonnen. “Ik hoop natuurlijk er nog ene paar te winnen, maar je weet nooit hoe het loopt. Ik reed de jongste weken ook al meerdere interclubs.”

    Van de vijf overwinningen was er slechts eentje in eigen Nederland in een districtkampioenschap. “ Ik koers veel in België omdat ik amper 10 km van de grens woon. Dan is het toch zinloos om in Nederland te gaan rijden. Trouwens in België is het veel leuker koersen!” Ook in de Wase regio ontbreekt Sander maar zelden op de juniores wedstrijden. Een vaste gast, zeg maar. En wat meer is, al zijn uitslagen zijn bijna allemaal top-5 of top-10 plaatsen. Laat ons de naam Sander Stiegelis maar goed onthouden. Trouwens, Hontenisse is niet zo ver van Hulst en deze stad hoort zeker tot het “Polderrennersgebied”

    Wie zich ook goed vooraan klasseerde als 6de was Davy Staes en verder Bruno Verwulgen als 8ste en Jens Van Landeghem als 9de

    Deze laatste reed een sterke koers. Zijn commentaar over Belsele:

    -“In de eerste ronde testte ik de benen en liet me terug inlopen door het peloton. Gedurende de hele wedstrijd werd er een hels tempo aangehouden en ontsnappingen werden in de kiem gesmoord. Ik hield me steeds in de buik van het peloton en liet alles zijn gang gaan. In de laatste ronde komt er dan toch een ontsnapping van en ik ging er achter samen met drie andere renners waaronder Jochem Smet, een ploegmakker.Jochem reed zodanig dat ik niet op kop hoefde te komen en hij reed mij naar voor in de laatste bocht zodat ik bij de kopgroep kon geraken”

    Jens kwam wel te laat om mee te doen voor de zege maar spurtte zich toch naar een top-10 plaats.

    “ Ik ben zeer tevreden over de wedstrijd van Belsele en ben Jochem zeer dankbaar”, aldus Van Landeghem die daarmee de sfeer van Hoop op Zegen illustreert.

    Wie er in Belsele ook bij stond aan de start was Dieter Van der Stock van het Hudiko Wielerteam. Als ontspanning tussen de examens door. Hij reed zeker attent mee vooraan.

    -”Maar het was een verschrikkelijk snelle wedstrijd waarin niemand meer dan 100 meter kreeg. Halfkoers hoorde ik het meest irritante geluid dat je als wielrenner kan horen. Het leeglopen van een band. Lek en meteen over en out.”

    Daarmee kan Dieter bijna een onwaarschijnlijke pechreeks samenstellen van dit seizoen: twee kettingbreuken in de interclubs in Moerkerke en in Bavegem waar hij nog terugkeerde, een val in Oetingen waarna hij ook nog kon heraansluiten en een loszittend voorwiel in Hingene. En dat alles in amper 18 koersen tijd dit jaar.

    -“Volgende week heb ik examen wiskunde en zal ik niet kunnen rijden. Na de examens hoop ik dat het geluk mijn kant eens gaat kiezen”, zo besloot Dieter Van der Stock na afloop in Belsele.


    BELS JUNSTART bew 9.6 

    Voor de start
    BELS junSTIEGELIS bew9.6

    Sander Stieglis uit Hontenisse. In Zeeland, vast klant op de wedstrijden in de regio.




    TEKST : Flor Van de Velde

     

    FOTO’S : Flor Van de Velde en Alain Sennesael

     

     

     

     

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE BELSELE VAN VRIJDAG 08/06/2007

    VRIJDAG 08/06/2007 - BELSELE - Elite z/c + Beloften

    KLAAS STIJNEN KLOPT THOMAS ONGENA IN BELSELE


    BELS vrij stynen bew 9.6 

    Klaas Stynen met zijn allereerste bloemen ooit, op de dag vóór zijn verjaardag.


    BELS vrij podiumbew9.6

    Een stralend podium met de renners (vlnr) Thomas Ongena (2de), winnaar Klaas Stynen en Jeroen Das (3de). Vooraan eregast Jos De Meyer, erevoorzitter van Belsele Sportief Alfons Smet en Gaspard Van Peteghem, schepen van de stad Sint-Niklaas.


    De start van een reeks van 5 wielerwedstrijden te Belsele werd gegeven met de Grote Prijs American Soft-Wash - Ereprijs Erevoorzitter Hubert Boelens. Onder de 80 renners was er een heel leger streekrenners aanwezig: ze namen de start voor 18 ronden van 5,7 km.

    Streekrenners waren in grote massa aanwezig : Wim De Rudder (Belsele), Willem De Greyt (Sinaai),

    Mattias Nys (Nieuwkerken-Waas), Gunther Van Driessche (Lokeren), Steven Goossens (Sint-Niklaas), Eddy Van Acker (Zele), Chris Van Cleemput (Temse), Andy Bonnaerens (Zele), Timothy Van Heurck (Antwerpen-L.O.), Koen Van De Velde (Belsele), Sander Cordeel (Stekene), Steven Vercauteren (Sinaai), Lieven Dieleman (Zele), Luc Rooms (Puurs), Benjamin Paridaens (Bornem), Marc Laureys (Sint-Niklaas), Kevin Joos (Elversele), Gunter Sterck (Stekene), Chris Aerts (Hamme), Tim Caluwaert (Beveren-Waas), Stein Vermeulen (Vrasene), Gert De Vos (Berlare), Filip Thoen (Stekene), Thomas Ongena (Zele), Eddy Van Bogaert (Belsele), Kristof D'Hollander (Stekene), Kurt Van Landeghem (Sint-Gillis-Waas), Sam Christiaens (Sint-Gillis-Waas), Stefan Ott (Waasmunster), Nicolai Gosselin (Waasmunster), Robby Weemaes (Sint-Niklaas), Dennis Pyl (Sint-Niklaas), Michiel De Coninck (Sint-Gillis-Waas), Francis Geldof (Puivelde), Matthias Onghena (Kieldrecht), Nicky De Wit (Lokeren), Steven De Schoesitter (Waasmunster), Sven Blommaert (Hamme), Benny Van Buynder (Bornem), Tony Heirbaut (Belsele), Sander Vertenten (Sint-Gillis-Waas), Bart Piessens (Sinaai), Giovanni Baert (Stekene), Stefan Suy (Waasmunster) en Mindaugas Goncaras (Lithouwen).

    De start werd gegeven ter hoogte van de familie Boelens in het dorp, voor 18 ronden van 5,7 km

    In de 2de ronde was er een valpartij waarbij Davy De Scheemaeker en Willem De Greyt betrokken waren. Buiten de schaafwonden viel het nog goed mee.

    Vroeg in de wedstrijd werd een kopgroep gevormd van 11 renners : Arran Brown (Zuid-Afrika), Yoeri Beyens, Nicolaas Lembrechts, Geert Dierckx, Cedric Van Lommel, Klaas Stynen, Jeroen Das, Thomas Ongena, Kurt Van Landeghem, Francis Geldof en Luc De Moor.

    Ze namen een voorsprong van rond de 40 seconden. Luc De Moor moest zijn gezellen laten rijden toen hij met een lekke band werd gezegend. Een groep van 11 achtervolgers probeerde de aansluiting met de leiders te bemachtigen. Deze 11 waren : Stijn Bruyndonckx, Gunther Van Driessche, Koen Van De Velde, Sander Cordeel, Dieter Verbeek, Marc Laureys, Gunter Sterck, Mindaugas Goncaras (Lithouwen), Nico Ielegems, Robby Weemaes en Nicky De Wit.

    In de 10de ronde werd de kopgroep tot negen herleid want net als De Moor, kreeg ook Yoeri Beyens een lekke band.

    Koen Van De Velde, Mindaugas Goncaras en Gunter Sterck probeerden met hun drieën de aansluiting te krijgen maar ook zij slaagden er niet in. Achter de leiders kwam het tot een algemene hergroepering. Bij die leiders leek het wel lekke-banden-dag want de Zuid-Afrikaan Arran Brown had ook prijs. Zo reden ze nog met acht verder.

    Met het ingaan van de laatste ronde was er een groep achtervolgers gevormd die op 19 seconden van de leiders kwam. Daarom zagen de leiders dat ze iets harder op de pedalen moesten duwen. En dat was met succes want ze bleven buiten schot.

    De spurt werd gewonnen door Hoboken WAC-er Klaas Stynen voor Thomas Ongena en Jeroen Das.

    Voor Klaas Stynen uit Westmalle was het de 1ste zege van het seizoen en zelfs uit zijn 'wielerloopbaan. Er moet wel gezegd worden dat hij nog maar twee jaar koerst.

    Met deze zege heeft Klaas zichzelf bloemen geschonken op de vooravond van zijn 23ste verjaardag.


    BELS vrijd start bew9.6

    De start werd gegeven door WBV-afgevaardigde Johan De Wolf

     


    TEKST : Flor Van de Velde

     

    FOTO’S : Alain Sennesael

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTCYCLOCROSS GAAT DIT JAAR NIET DOOR TE WACHTBEKE !!!!

    GEEN KERSTCYCLOCROSS IN WACHTEBEKE !!!!!

     

    Op de kalender van het veldrijden staat dit keer geen Kerstmiscross in het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke. Deze wedstrijd was een organisatie van Jurgen Mettepenningen, de algemeen manager van het Sunweb-Pro Job Team én organisator van de Bollekescross in Hamme –Zogge.

    Jurgen Mettepenningen nam de firma Charlotte uit Hamme over en werd daarvan gedelegeerd bestuurder. Het is een bedrijf van ijs en desserten en de Kerstperiode is voor zulke bedrijven de drukste tijd van het jaar.

    -”Het is dan ook onmogelijk om daar nog een organisatie van een veldrit bij te nemen. Ik heb immers de intentie om niet alleen de al hoge rentabiliteit van Charlotte te consolideren, maar ook nog te verhogen”, zo sprak Jurgen.

    Hij vindt het uiteraard jammer dat hij moet afzien van de organisatie in Wachtebeke. "Ik heb de Kerstcyclocross heel graag georganiseerd mede door de feeërieke kerstsfeer die er altijd heerste.”  

    Vorig jaar werd de Kerstcyclocross van Wachtebeke nog gewonnen door Sven Nys

    De Bollekescross in Hamme-Zogge gaat natuurlijk weer door en dat vroeger dan normaal, op zondag 4 november. Het is ook weer een manche van de Kärcher Superprestige. Jurgen Mettepenningen is volop bezig met de voorbereiding van deze top-veldrit. Hij verwacht zelfs nog meer volk, omdat het begin november is.

     

    TEKST : Flor Van de Velde


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORENO DE PAUW WINT OOK OP DE PISTE TE WILRIJK !!!!!

    MORENO DE PAUW WINT VOOR BEKER VAN VLAANDEREN OP DE PISTE !!!!


    DE PAUW MOR  paul Beirnaert bew.8.6

    Moreno De Pauw krijgt de info van de piste-coach Paul Beirnaert.


    Dat Moreno De Pauw (St.Pauwels-C.T.Menen) bijzonder veel aanleg heeft voor de wedstrijden op de wielerbaan is al lang bekend, ook al is hij nog maar nieuweling. Woensdag trok hij naar de piste in Wilrijk voor een pistemeeting in het kader van de Beker van Vlaanderen. Moreno deed wat hij moest doen: winnen.

    Hij werd 3de in de puntenkoers, 1ste in de positieve afvalling en 2de in de scratch en dat was voldoende om de meeting te winnen.

    Voor het eindklassement tellen vier wedstrijden: Peer, Wilrijk, Oostende en Elewijt. Moreno zal daar echter niet voor in aanmerking komen want hij rijdt waarschijnlijk enkel nog in Oostende op donderdag 26 juli.


    DE PAUW Mor in actie op piste bew.8.6.

    Moreno in actie op de piste van Wilrijk.

     


    TEKST:
    Flor Van de Velde

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 08/06/2007

    VRIJDAG 08/06/2007 – ROESELARE (W) – Elite z/c + Beloften – 61,1 Km – 1h31min

    Aantal deelnemers : 49

    1. Jo Maes
    2. Geoffrey Demeyere
    3. Nico Kuypers  op 11"
     

    08/06/2007 – BELSELE (O) – Elite z/c + Beloften – 103 Km – 02h16min

    Aantal deelnemers : 80

    1. Klaas Stynen
    2. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM)
    4. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Voor Uit - St.Gillis-Waas)
    8. Francis Geldof uit Puivelde (Rudyco C.T)
    12. Koen Van De Velde uit Belsele (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 30"
    13. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
    15. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T)
    21. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
    22. Steven De Wilde (Rudyco C.T)
    24. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco C.T) op 1'23"
    25. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
    27. Benny Van Buynder uit Bornem (Rudyco C.T)
    28. Matthias Onghena uit Kieldrecht (W.O.O.Parike)
    29. Tim Caluwaert uit Beveren (Wielerteam Atom)
    31. Gunther Van Driessche uit Lokeren (PWC Jan Snel)
    34. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde VZW)
    35. Gunther Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)
    36. Sander Cordeel uit Stekene (Balen B.C)
    38. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco C.T)
    40. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
    41. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T)
    42. Chris Aerts uit Hamme (Rudyco C.T)
    43. Chris Van Cleemput uit Temse (Avia C.T)
    44. Filip Thoen uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
    46. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
    47. Eddy Van Bogaert uit Belsele (Rudyco C.T)
    48. Timothy Van Heurck van L.O. (WAC-Team)
    50. Stein Vermeulen uit Vrasene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
    51. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
    53. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)
    55. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T)
    56. Stefan Suy uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
    58. Bart Piessens uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)

     

    08/06/2007 – TORHOUT (W) – Elite z/c + Beloften – 105 Km – 02h22min

    Aantal deelnemers : 36
    1. Nico Strynckx
    2. Vincent Jonckheere
    3. Pieter-Jan Van De Walle


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REACTIE'S OP DE AANLEG VAN DE NIEUWE PISTE TE BEVEREN !!!!

    REACTIE OP AANLEG BEVERSE WIELERPISTE !!!!

     

    In wielermiddens wordt de huidige aanleg van de Beverse wielerpiste toch met spijt in het hart bekeken. Er wordt vooral gereageerd  omdat het geen volwaardige wielerbaan is. Onze reportage op “polderrenners” over de Beverse Wielerpiste bracht eindelijk de juiste toedracht naar buiten. De reacties kwamen natuurlijk los.

    Erik Van Herck uit Lier bezorgde ons een bijzonder gefundeerde visie.   Hij is zelf een oud amateur -wielrenner en reed zowel op de weg als op de piste, o.a.in het sportpaleis.

    Erik stopte in 1985 en fietst nu recreatief nog steeds zo'n 15.000 km per jaar. Hij woont meetings bij op de wielerbanen van Wilrijk en Hulshout. En elk jaar gaat hij ook in Alkmaar naar een stayerswedstrijd kijken en dat is vanuit Lier toch een 220 km enkele rit. Om maar te zeggen dat Van Herck een wielerfan is in groot formaat.

    Hij had eerlijk gezegd, meer verwacht van de piste in Beveren. Hij stelde:

    -“Het bouwproject is nu reeds bezig en er zal waarschijnlijk ook niets meer aan veranderen, maar het is inderdaad spijtig dat er niet meer werk is van gemaakt. Zoals het plan er nu bij ligt is het m.i. wel meer een skatebaan dan wel een wielerpiste.”

    Erik vond de helling in de bochten van nauwelijks 1 meter, over een breedte van 4 meter maar niks: “Alsof het zoveel meer zou kosten wanneer men die contouren tot 2 meter zou verhogen, en men onderaan de piste een band van 2 meter breedte zou aanleggen voor de skaters, welke ook voor de fietsers kan worden gebruikt voor het in en uit rijden op de baan.“

    Hij wijst er ook op dat 4 meter breed onvoldoende is en hij kijkt daarbij naar Hulshout waar de piste 8m breed is, in Wilrijk, Brugge, Oostende en Zemst is ze 7,5m.”Deze baan in Beveren had dan ook wel 1 of 2 meter breder mogen zijn. Ik begrijp dat één en ander is aangepast voor de kostprijs te drukken maar ik vind dat men mensen uit het wielrennen daar toch wel iets inspraak had kunnen geven.”

    Maar Erik Van Herck is niet helemaal negatief en noemt het nog steeds beter dan helemaal niets ook al had een volwaardige wielerbaan volgens hem vele renners en hun entourage naar die nieuwe wielerpiste kunnen brengen. “En als men dat wat degelijk uitbaat zoals in bv. Wilrijk, heeft het toch een zekere aanzuigkracht.”

    Dat de Lierenaar thuis is in het wielrennen blijkt ook uit zijn ideeën voor Beveren. Hij ziet het zo:

    -“De nieuwe piste blijft natuurlijk ook nog steeds nuttig en nodig voor bijvoorbeeld de Wase Wielerschool CHW voor het trainen en het afnemen van testten enz., en ook voor alle renners + wielertoeristen om te oefenen op de doordeweekse winteravonden  en in het voorjaar, als er tenminste een verlichting rondom de piste is aangebracht, want dan kan men pas ECHT veilig oefenen.”

    Hij illustreert dat door naar Hulshout, Peer en Wilrijk te verwijzen waar op sommige avonden wel 60, 70 renners en toeristen van allerlei slag op die piste rijden. “Want”, aldus onze polderrenners-lezer; “Het is veel veiliger dan met lichtjes op de rijweg te moeten gaan rijden.”

    Sterk is wel dat iemand uit Lier voorstelt: “ Misschien kunnen jullie via de blog van de Polderrenners, die wordt niet alleen door wielerliefhebbers uit het Waasland bezocht, nog iets op poten zetten en andere reacties uitlokken een petitie of zo, om mogelijk de plannen van deze piste nog wat aan te passen.” 

     Waarvan akte en wie zijn mening eens kwijt wil over de Beverse wielerpiste mag ze altijd mailen naar flor.van.de.velde@telenet.be 

    Tekst : Flor Van de Velde



    .
    .
    .
    .
    .

    ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H30 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT VERBROEDERING R. ORLENTSTRAAT


    .
    .

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    WIELERCLUBS
  • TEAM SOUDAL QUICKSTEP
  • TEAM LOTTO DSTNY
  • TEAM FLANDERS BALOISE
  • TEAM AG2R CITROËN
  • TEAM JUMBO VISMA

    WIELERCLUBS
  • WIELERTEAM WAASLAND
  • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
  • RUDYCO-RIPA C.T.

    WIELERCLUBS
  • VANOMOBIL MTB-TEAM
  • DE ZONDAGRIJDERS
  • WTC ASTORIA MEERDONK

    WEDSTRIJD BONDEN
  • W.A.O.D.
  • E.C.W.
  • F.C.W.B.
  • BELGIAN CYCLING SELECTION
  • V.W.V.
  • K.B.W.B.

    WEBSITES
  • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
  • CATENA CYCLING
  • WIELERSPORT
  • TWC DE ZWALUW

    BEKLIMMINGEN EN COLS
  • CLIMB BY BIKE
  • LA MARMOTTE
  • COLS VAN EUROPA
  • WIELRENNERS
  • KLIMROUTES
  • V.W.B.
  • EDH

  • UCI PROTOUR
  • UCI PROTOUR
  • WIELRENSITE.NL
  • WIELERSCHOOL

    MOUNTAINBIKE
  • MOUNTAINBIKE
  • ROUTES 1
  • ROUTES 2

    Aangepast zoeken

    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 29/11-05/12 -0001


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs