Pokemon
Welkom op mijn pokemon website
Inhoud blog
 • Welkom!!!
 • Koop een van de pokemon spellen
 • Voorstelling
 • Pokemon Soulsilver en Heartgold
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  21-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!!!
  Welkom op deze Pokemon website.
  Hier vindt je veel info over bv. spellen van pokemon.  21-03-2012, 20:09 geschreven door Pokemon  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling
  Beste lezers
  Hier kunnen jullie een inleiding lezen over verschillende pokemon spellen.
  pokemon platinium:

  Pokémon Platinum is een spel voor de Nintendo DS, dat alle Pokémon van de vierde generatie bevat (de nieuwste Pokémon op het moment dat Pokémon Diamond en Pearl uitkwamen). Pokémon Platinum is de opvolger van de spellen Pokémon Diamond en Pearl. Het bevat een aantal nieuwe dingen en verbeteringen.

  Het verhaal speelt zich af in Sinnoh. Zoals gewoonlijk begin je weer met het kiezen van een starter pokémon, net zoals je bij Pokémon Diamond en Pearl kon, maar nu moet je ook vechten tegen je Rival (vergelijkbaar met Pokemon gameboy advance(R) versies).

  Alleen speelt er in Pokémon Platinum ten opzichte van Pokémon Diamond en Pearl een totaal nieuw verhaal. De speler begint zoals altijd met een starter pokémon maar het verhaal loopt anders.......

  Er zijn twee nieuwe personages Looker en Charon.
  Looker is een geheim agent van de internationale politie en Charon is een kwaadaardige professor van Team Galactic die zo zijn eigen plannen heeft met die organisatie.
  De speler komt ze meerdere keren tegen, voor Looker is Jubilife City de eerste keer dat hij opduikt en voor Charon is Valley Windworks de eerste keer dat de speler hem ziet. Als de speler de 7e badge heeft gehaald,begint het nieuwe plot op Mount Cornet.....

  Cyrus, de Team Galactic leider, wil de Origin pokémon tot leven wekken door op de Spear Pillar op Mount Coronet Palkia en Dialga op te roepen. Dat mislukt echter en de speler moet de Distortion World in waar de dimensies niet helemaal kloppen. Daar kan de speler op de muur of op het plafond lopen. Opeens komt Giratina opgedoken en de speler moet hem dan vangen na Cyrus voor de 3e keer te hebben bevochten. Giratina echter is in een compleet nieuwe vorm genaamd de Origin Forme. Uiteindelijk weet de speler er uit te ontsnappen maar Cyrus blijft achter..... (Cynthia is ook in die Distortion World beland en zij ontsnapt ook.)
  Als de speler de Champion Cynthia heeft verslagen, komt er een nieuw plot....

  Eerst moet de speler samen met zijn rivaal Volkner en Flint verslaan en dan is de volgende locatie Stark Mountain...
  In Stark Mountain blijkt dat Charon Team Galactic heeft overgenomen en hij probeert de Magma Stone te stelen zodat Team Galactic een nieuwe start kan maken met hem als leider.
  De speler voorkomt dit echter en Looker arresteert Charon.Team Galactic is nu echt opgeheven.
  En dan is het nieuwe verhaal tot een eind gekomen.

  pokemon soulsilver en heartgold

  De verhaallijn is ten grote dele gelijk aan die van Pokémon Gold en Pokémon Silver. Het verhaal speelt zich af in Johto. De speler begint als een nieuwe trainer in New Bark Town, krijgt een Pokémon van Professor Elm, de keuze bestaat uit: Totodile, Cyndaquil of Chikorita. (Net zoals in Pokémon Gold en Silver). Dan is het doel zoals in elke Pokémon game om alles te verkennen. Bij zijn/haar omzwervingen door dit gebied moet hij/zij het weer opnemen tegen Team Rocket. Verder zijn er weer een hele hoop Pokémon te vangen. Het doel van het spel is om Pokémon-meester te worden door de legendarische Pokémon Ho-Oh en Lugia te vangen, de Gymleaders en de Elite Four te verslaan, daarna alle Gymleaders van Kanto te verslaan, met 16 badges Red (Ash Ketchum) te verslaan en om alle Pokémon in het spel te vangen.

  Pokewolker:

  De Pokéwalker is een klein extra apparaatje met een ingebouwde stappenteller wat bij de spellen meegeleverd zal worden. Het is mogelijk om Pokémon van het Heart Gold/ Soul Silver spel erop te zetten, en daarmee dan in het echt mee te lopen. Men kan het bijvoorbeeld aan je broek hangen, zodat hij de stappen registreert. Doordat de speler loopt, krijgt hij weer punten, en met die punten krijgt hij watts. Met die watts kan de speler tegen Pokémons vechten, en spullen zoeken. Men kan ook Pokémon en items vinden. Die Pokémon kan men vinden met de PokéRadar. Die kost 10 punten.

  In de PokéWalker heeft men verschillende routes die men kan afleggen met de gevangen Pokémon. Hier zijn andere items en Pokémon te vinden dan in andere gebieden. Sommige van deze gebieden moet de speler via wifi downloaden voordat hij ze kan gebruiken.


  pokemon black and white:

  Pokémon Black Version en White Version ("Version" wordt doorgaans weggelaten) zijn de eerste spellen van de vijfde generatie van de Pokémon-serie. De spellen spelen zich af in de fictieve regio Unova. In Japan zijn de spellen in september 2010 uitgebracht, Europa en de Verenigde Staten moesten tot begin maart 2011 wachten.

  Net als in de voorafgaande spellen uit de reeks is het het doel van de speler om de beste Pokémon Trainer te worden. Het is ook de eerste keer dat er een vrouwelijke Pokémon professor is genaamd Professor Juniper.Ook moet in dit spel weer een duivels team verslagen worden, in dit geval Team Plasma, wier doel het is om Pokémon te bevrijden van mensen. De speler kan aan het begin van het spel kiezen tussen de starter-Pokémon Snivy, Tepig en Oshawott. De dag en nacht cyclus is er weer maar er is nog een cyclus bijgekomen genaamd: de seizoencyclus. Deze seizoencyclus duurt niet zolang als een echt seizoen. Ze duren maar een maand. Verschillende gebieden en verschillende Pokémon zullen alleen beschikbaar zijn met behulp van de verschillende seizoenen. De vorm van Pokémon verandert er door. Een voorbeeld hiervan is Deerling.

  Op 26 februari 2012 is er een vervolg aangekondigd op deze spellen: Pokemon Black 2 & Pokemon White 2. Deze zouden uitkomen in Juni 2012 in Japan. In deze spellen zou Kyurem (ice/dragon) een nieuwe vorm hebben die lijkt op een combinatie met Zekrom of Reshiram, respectievelijk gezien welk spel je hebt.


  pokemon black and white 2:

  Ja er is weer een nieuw deel pokemon black and white 2!!!
  Veel info is het nog niet alleen dat het spel nu nog in het Japans is.


  21-03-2012, 00:00 geschreven door Pokemon  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop een van de pokemon spellen
  Als jullie nu graag een van de pokemon spellen willen kopen vul dan in de adresbalk de onderstaande link in (je hebt wel een NDS, NDSL, NDSI, NDSIXL NDS 3D of de WII)

  http://www.bol.com/nl/s/dvd/zoekresultaten/Ntt/pokemon/Nty/1/N/0/Ne/0/search/true/searchType/qck/sc/media_all/index.html?_requestid=149615


  21-03-2012, 18:26 geschreven door Pokemon  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pokemon Soulsilver en Heartgold

                                                                                                 HET BEGIN

  HET BEGIN

  Als je het spel aanzet begint er een mooie intro in kleur, die mooier is dan die van de vorige versies. Daarna zal er, als het een nieuw spel is, een klein venstertje verschijnen. Kies de eerste optie om het spel te starten. Het eerst dat je gevraagd wordt als je het spel begint, is de tijd. De tijd is een belangrijk gegeven in het spel, omdat sommige dingen alleen 's nachts gebeuren en andere zaken weer alleen overdag of 's middags. Vervolgens begint er een intro die heel erg lijkt op die van de vorige versies. Als er om je naam gevraagd wordt kun je één van de voorgeprogrammeerde namen kiezen of je eigen naam invullen. Dan begint het spel echt.

  Je begint in je huis in New Bark Town. Ga naar beneden. Nadat je moeder je om de dag van de week heeft gevraagd, geeft ze je de PokeGear. Ga daarna naar het grote gebouw dat in het uiterste noordwesten ligt. Dit is het lab van professor Elm. Als je eenmaal in het lab bent zal Elm tegen je gaan praten en je de keuze geven uit drie Pokémon. De linker is Cyndaquil, een Vuurpokémon. De middelste is Chikorita, een Graspokémon. En de rechter is Totodile, een WaterPokémon. Chikorita is een goede keuze. Hij leert Razor Leaf op level 8 en Reflect op level 12. Zijn kansen bij kritieke schade zijn goed en hij kan Flash en Cut leren.

  Voordat je vertrekt geeft de assistent van Elm je een drankje (dat kun je gewoon niet vermijden). Maak je geen zorgen over Poké Balls, want die krijg je later.


  CHERRYGROVE CITY EN DE POKEMON OUDSTE

  Je volgende bestemming is Cherrygrove City in het westen. Neem echter de tijd om net buiten New Bark Town je Pokémon te trainen tot level 10. Hierdoor zal het vervolg wat gemakkelijker zijn. Als je je Pokémon moet genezen ga dan terug naar het lab van Elm en gebruik de computer. De computer gedraagt zich als een Pokémon Center.

  Als je je Pokémon hebt getraind tot level 10 (en dat zou niet al te lang moeten duren) ga je naar het westen. Probeer niet naar het noorden te gaan want dan zul je toch niet veel verder komen. Als je Cherrygrove City hebt bereikt zul je een oude man tegenkomen. Praat met hem en antwoord ja op zijn vraag. De oude man geeft je dan een rondleiding door de stad. De rondleiding eindigt bij zijn huis en dan zal hij je een Map Card geven. Hierdoor kun je de kaart in de PokeGear raadplegen.

  Ga naar het noorden en ga het huis in. Hier zal een man je een item genaamd Berry geven. Er zijn verschillende soorten Berries in het spel die voor genezing zorgen of gif of verlamming ongedaan maken. Je kunt Berries plukken van de grote bloemen die gedurende het spel verschijnen en er is er één buiten bij dit huis. Het goede van Berry is dat je hem aan je Pokémon kunt koppelen en als je Pokémon te veel schadepunten oploopt zal hij automatisch de Berry gebruiken.

  Ga verder naar het noorden en het oosten naar het huis van de Pokémon Oudste. Hij zal je een mysterieus ei geven. En professor Oak zal je je Pokédex geven. Hij vertelt je ook om naar New Bark Town te gaan. En als laatste zal hij ook nog al jouw Pokémon genezen.


  TERUG NAAR NEW BARK TOWN

  Maar als je het huis verlaat wordt je gebeld door Elm. Elm vertelt dat er problemen zijn en dat je onmiddellijk terug moet keren naar New Bark Town. Ga terug via Cherrygrove City en gebruik het Pokémon Center. Net voordat je de stad verlaat zal je een jongeman met rood haar tegenkomen, die je uitdaagt met één van de Pokémon die jij niet hebt gekozen aan het begin van het spel. Jouw Pokémon is als het goed is op een voldoende hoog level. Hierdoor zal het een eenvoudig gevecht zijn, ondanks het feit dat jouw Pokémon zwakte heeft ten opzichte van de Pokémon van de jongeman.

  Als het nodig is kun je je Pokémon in het Pokémon Center genezen. Ga dan verder naar het lab van Elm. De politie is daar, want er is een Poké Ball gestolen. Vreemd genoeg is het dezelfde Poké Ball die de roodharige jongen had en je moet de politie de naam geven van de jongeman waar je tegen gevochten hebt. Vanaf dat moment zal hij je rivaal zijn voor de rest van het spel. Elm is zeer geïnteresseerd in het ei dat je hebt gekregen, en hij wil het een tijdje bestuderen. Als je op het punt staat om te vertrekken krijg van de assistent van Elm 5 Poké Balls. De eerste man die je tegenkomt buiten de stad zal je vertellen hoe je de Poké Balls moet gebruiken. Antwoord nee op zijn vraag als je geen lesje in Pokémon vangen wilt krijgen.


  VIOLET CITY EN DE ZEPHYR BADGE

  Op dit punt is het tijd geworden om wat Pokémon te vangen ter uitbreiding van je team. Een goede keuze zou Sentret zijn (die je alleen 's nachts kunt vangen). Sentret kan Cut leren, en vreemd genoeg ook Surf! Een andere goede vangst is Pidgey, die Fly kan leren. Ook Caterpie is, als je hem traint tot Butterfree, een goede aanvulling vanwege de psycho aanval die je hem kunt leren. En als je er toch toevallig bent, vang dan een Geodude en leer hem Strength. Geodude kun je vinden in het gebied waarvan eerder werd gezegd dat het geen zin had om daar heen te gaan. Houd tenminste één plekje open in je team. Waarom? Dat zul je later wel zien.

  Ga nu naar Violet City om in de gym Falkner te verslaan. De gymleden en de leider gebruiken Vliegpokémon en het zou een fluitje van een cent moeten zijn als je je Pokémon voldoende hebt getraind. Voordat je Falkner kunt uitdagen moet je eerst twee andere trainers verslaan. De eerste trainer gebruikt een level 9 Spearow en de tweede trainer gebruikt twee level 7 Pidgey. Daarna mag je tegen Falkner vechten die een level 7 Pidgey en een level 9 Pidgeotto inzet. Als je Falkner hebt verslagen heb je een Zephyr badge verdiend. Door de Zephyr badge neemt de aanvalskracht van al jouw Pokémon toe en kun je op elk gewenst moment Flash gebruiken. Falkner geeft je ook TM 31 (Mud-Slap). Dit is eigenlijk niets anders dan een zandaanval die veel schade aanbrengt.

  Als je de gym hebt verlaten zal je weer gebeld worden door Elm. Hij is klaar met het onderzoeken van je ei. Ga naar het Pokémon Center. Daar zal de assistent van Elm zijn. Antwoord ja op zijn vraag en je krijgt je ei terug als aanvulling op je team (vandaar dat je een plekje moest openlaten). Het ei kan niet aanvallen of andere dingen doen, maar in de loop der tijd zal het ei uitkomen en dan heb je natuurlijk een Togepi!

  Ga nu naar het noordelijke deel van de stad naar de Sprout Tower. In de toren kom je zes trainers tegen en kun je wilde Rattata vinden. De trainers gebruiken allemaal level 3 Bellsprout. Vecht je weg naar boven, hetgeen niet al te moeilijk moet zijn. Onderweg zul je veel items vinden zoals Awakening, drankjes en Escape Ropes. Als je boven bent en de laatste trainer hebt verslagen zul je de roodharige jongeman zien praten met de leider van de tempel. De roodharige jongen gaat er vandoor en de leider gaat een gevecht met je aan. Hij gebruikt voornamelijk Bellsprout. Versla de meester van de tempel voor de Flash (HM 05).


  RUINS OF ALPH EN HET VANGEN VAN DE UNOWN

  Dit stuk hoef je niet te doen maar het is slechts een kleine uitdaging, het is leuk en de beloningen zijn goed. Ga naar het westen voorbij de gym en voorbij een check-in station. Je moet dan een kleine stad bereiken met wat grotten. Betreed de meest noordelijke grot. Daar vind je een klein vreemd toestel. Stap er in en druk op de A button. Je moet nu een soort puzzel maken die uiteindelijk Kabuto moet voorstellen. Als het niet lukt om de puzzel compleet te maken zorg er dan in ieder geval voor dat de twee middelste stukjes op de onderste rij op de juiste plaats zitten. Als je de puzzel af hebt gaat de vloer open en val je naar beneden. Hier kom je een vreemde Pokémon tegen, namelijk Unown. Unown kan vele vormen aannemen, wel 26, die allemaal een letter van het alfabet voorstellen. Je kunt ze in dit gebied allemaal vangen.

  Als je drie verschillende vormen hebt gevangen verlaat dan het monument. Buiten staat een wetenschapper en praat met hem. Hij neemt je mee naar een klein laboratorium en geeft je een Pokédex upgrade om de Unown te bekijken die je al hebt gevangen. Om deze upgrade te gebruiken ga je naar je Pokédex en druk op de A button. Het zou de op een na laatste optie in de lijst moeten zijn.

  In eerste instantie zul je slechts een paar verschillende Unown kunnen vangen. Om ze allemaal te vangen moet je ook de andere drie puzzels vinden en oplossen. Elke puzzel stelt je in staat om meer verschillende Unown te vangen. Als je eenmaal alle 26 Unown hebt ga dan weer terug naar het kleine laboratorium. In de rechter bovenhoek bevindt zich een kleine machine. Met deze machine kun je de Unown uitprinten als stickers op je Pocket Printer.

  De Aerodactyl puzzel bevindt zich ook in dit gebied, waar de Omanyte puzzel zich bevindt. Om de andere twee puzzels te vinden moet je dit gebied in oostelijke richting verlaten. Ga dan naar het zuiden door de grot. Je hebt Surf nodig om de bij de ladders in de grot te kunnen komen. Na wat zoeken moeten deze ladders naar de twee andere puzzels van Omanyte en Ho-oh leiden.

  Verlaat de ministad en ga verder met je echte zoektocht. Ga terug naar Violet City en passeer weer de gym totdat je bij de Shop staat.


  AZALEA TOWN EN DE HIVE BADGE

  Neem het pad naar het zuiden naar Azalea Town (als je probeert naar het westen te gaan wordt je weg geblokkeerd door een soort boom). Onderweg zul je moeten vechten met wat trainers en wilde Pokémon die zich in de bosjes verbergen. Als je het Pokémon Center bereikt ga dan naar binnen en praat met de visser om een Fishing Pole te krijgen. Ten noorden van Pokémon Center is een meer waar je je hengel kunt gebruiken om een Magikarp of een andere Pokémon te vangen. Als je klaar bent ga dan verder naar het zuiden totdat je bij een doodlopend stuk komt. Ga de linker grot in. In de grot zul je verschillende trainers en wilde Sandshrew, Zubat en Onix tegenkomen. Je kunt een item XDefense vinden en TM 39. Als je uit de grot komt ben je in Azalea Town.

  Ga naar het westen, langs een put die versperd wordt door een Team Rocket agent. Het ei dat je al de hele tijd bij je draagt zou inmiddels uitgekomen moeten zijn en dus heb je nu een Togepi. Hoewel hij wat zwak is kent hij wel Metronome als aanval die elke tegenstander in één keer kan uitschakelen. Het zou verstandig zijn om te beginnen met de training van Togepi. Ga naar het huis ten oosten van het Pokémon Center. Praat met Kurt, de maker van Poké Balls, die op een kussen zit. Hij vraagt of je de Slowpoke wilt redden die gevangen worden gehouden, waarna hij het huis verlaat. Ga nu terug de put en ga erin. Volg het pad in de ondergrondse ruimtes totdat je twee Slowpoke en twee Team Rocket leden tegenkomt. Versla ze en Kurt zal naar je toe komen en met je praten. Kurt zal je dankbaar zijn. Hij geeft je een Lure Ball, een Poké Ball waar je gemakkelijker Waterpokémon mee kunt vangen.

  Ga nu naar de gym om de leider te verslaan voor de Hive badge. Zorg ervoor dat je Pokémon weer helemaal fit zijn. De gymleider is Bugsy. Ze heeft een level 14 Metapod, een level 14 Kakuna en een level 16 Scyther. Scyther is de gevaarlijkste want zijn hakaanval is behoorlijk schadelijk. Als je Bugsy hebt verslagen krijg je de Hive badge. Hiermee kun je je Pokémon tot aan level 30 onder controle houden en je kunt Cut gebruiken. De gymleider geeft je ook Fury Cutter (TM 49), waarmee je een goede hakaanval kunt uitvoeren, die de leider in het gevecht tegen je heeft gebruikt.

  Ga weer naar het Pokémon Center om je Pokémon te genezen en vervolgens ga je door de poort naar het westen. Op dat moment verschijnt je rivaal weer. Hij heeft nu een level 12 Gastly, een level 14 Zubat en een level 16 Pokémon (één van de twee die jij aan het begin niet hebt gekozen). Dit gevecht is wat moeilijker, maar ook dit gevecht mag geen probleem zijn als je je Pokémon voldoende hebt getraind.


  GOLDENROD CITY EN DE PLAIN BADGE

  Ga naar het check-in station ten westen van het Pokémon Center. Als je daar eenmaal door bent dan kom je in een donker bos. Speel een spelletje "Vang de Farfetch'd" om Cut (HM 01) te krijgen van een dankbare man. Als je één van je Pokémon uitrust met Cut, hak dan je weg door de bosjes om je weg te vervolgen. Je komt een jongen tegen. Je kunt met hem praten en dan krijg je TM2. Of je loopt gewoon door tot je bij een gebouw komt. Daar kun je TM 12 krijgen van een meisje met een Butterfree.

  Ga verder naar het noorden tot je in Goldenrod City bent. Verken de stad maar ga nog niet naar binnen bij de gym. Je zou een Coin Case moeten kunnen vinden in een ondergrondse tunnel waarmee je kunt gokken op de gokmachines in de stad. In de Miracle Bike Shop kun je een fiets krijgen. Ga naar de Radio Tower, het grootste gebouw in het westen van de stad, en praat met de roodharige vrouw aan de rechterkant van de balie op de eerste verdieping. Beantwoord haar vragen goed en dan zal ze je de Radio Card geven. Hiermee kun je de Radio van je PokeGear bedienen.

  Er is ook een Breeding Center in deze stad. Om te fokken heb je een mannetje en vrouwtje van dezelfde Pokémon nodig. Geef het mannetje aan de oude mand en het vrouwtje aan de oude vrouw. Ga naar buiten en loop in de rondte. Na ongeveer 800 stappen ga je terug naar het Center. De oude man is niet binnen. Ga naar buiten en daar is de oude man. Praat met hem en hij geeft je een ei. Na ongeveer 5000 stappen komt het ei uit en heb je je nieuwe Pokémon. Als je twee Pikachu fokt krijg je op deze manier een Pichu!

  Je zou nu een Soda moeten kopen op de bovenste verdieping van de Pokéshop. Dit is ook een goede plaats om je Pokémon verder te trainen en om wat geld te verdienen door de trainers uit te dagen die daar rondhangen.

  Je kunt nu naar de gym gaan. Zorg er echter wel voor dat je Pokémon minimaal op level 25 zitten, omdat de gymleider, Whitney, een Pokémon genaamd Miltank heeft. Dat 'tank' deel in zijn naam klopt wel, omdat hij heel veel schade aan kan brengen, waardoor Pokémon die op een lager level zitten gemakkelijk verslagen worden. Daarnaast heeft hij ook nog een aanval Attract die er voor zorgt dat je Pokémon, als hij van het tegengestelde geslacht is als Miltank, geen zin meer heeft om aan te vallen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft hij ook nog eens de beschikking over Milk Drink, waardoor hij automatisch kan herstellen als hij teveel schade oploopt. Dit gevecht met Miltank zal dan ook één van de moeilijkste gevechten worden tot nu toe.

  Als je de gym binnen gaat kom je in een soort doolhof. Volg het spoor en vecht met de trainers totdat je een roodharig meisje tegenkomt. Ze zal je niet uitlokken voor een aanval, maar je moet eerst met haar praten. Ze heeft een level 18 Clefairy en de al eerder genoemde Miltank. Als je wint zul je de Plain badge krijgen. In eerste instantie zal Whitney je de badge niet willen geven. Praat met het meisje met blauwe haren en praat dan nogmaals met Whitney en dan zal ze je de badge geven. Met deze badge kun je Strength gebruiken. Ze geeft je ook nog Attract (TM 45).


  ECRUTEAK CITY EN DE PHANTOM BADGE

  Verlaat de gym en ga naar het huis rechts van de gym. Praat met de vrouw die naast de bloemen staat en ze zal je wat Squirtle Bottle geven. Ga naar het noorden door de poort en, langs de check-in stations totdat je bij een park komt. Je kunt met de rondzwervende trainers vechten om wat geld te verdienen of je kunt naar het check-in station in het midden aan de rechterkant gaan. Ga door het check-in station en verder naar het oosten, voorbij twee trainers. Zoek een klein paadje dat naar het noorden gaat. Je weg zal dan geblokkeerd worden door een soort struik. Onderzoek de struik door je A button in te drukken. Kies de eerste optie, waarmee je het drankje van de vrouw gebruikt. De struik zal wakker worden en zich onthullen als een Pokémon, Sudowoodo, en hij valt je aan. Hij is gemakkelijk te verslaan maar hem vangen is niet zo gemakkelijk als je denkt. Zorg ervoor dat Sudowoodo nog maar een klein beetje schade kan incasseren. Gebruik echter geen aanvallen als Poison of Confusion. Probeer hem dan in slaap te laten vallen. Als je hem niet laat slapen is de kans groot dat hij weer ontsnapt en er daardoor kostbare Poké Balls verloren gaan. Misschien is het wel het goede tijdstip om je Lure Ball te gebruiken. Sudowoodo is een sterke Pokémon en zijn Rockslide is een krachtige aanval.

  Ga een stukje naar rechts waar je een man in een blauw shirt tegenkomt. Versla hem om TM 08 te krijgen. Je hebt deze TM nodig om de stukken rots te vernietigen die je verderop in het spel tegenkomt.

  Ga nu naar het westen naar Ecruteak City. Onderweg kom je nog een aantal trainers tegen waar je tegen kunt vechten. Je zult je rivaal tegenkomen bij de Burned Tower, maar ga niet met hem vechten. Ga naar het huis ten oosten van het Pokémon Center en antwoord ja om een Item Finder te krijgen. Ga nu naar het huis ten noorden van het Pokémon Center waar dansende meisjes zijn. Versla alle meisjes, die alle evoluties van Eevee gebruiken waaronder ook de twee nieuwe Umbreon en Espeon. Praat met de man met blauw haar en een zwarte hoed en hij geeft je Surf (HM 03).

  Ga naar de kleinere tempel linksboven in de stad. In de tempel kom je jouw rivaal weer tegen. Hij heeft inmiddels een level 20 Haunter, een level 18 Magnemite, een level 20 Zubat en een level 21 Pokémon van één van de andere twee startpokémon die jij niet hebt gekozen. Hoewel de strijd moeilijk zal zijn zul je toch gewoon moeten winnen. Als je niet wint pas dan je gevechtstactiek aan, train je Pokémon nog wat meer en probeer het nog eens. Als je hebt gewonnen verwijder de rotsen die twee paden versperren. Op beide paden kom je een trainer tegen. Versla hem en verzamel de Poké Balls. Loop rond totdat je een gat in de vloer vindt en spring hier in. Je komt terecht voor een aantal Pokémon standbeelden. Als je naar ze toe loopt zullen ze van kleur veranderen en wegspringen.

  Het zijn de drie legenadarische honden. Je kunt ze op dit moment niet vangen. Elk van deze drie Pokémon kan verderop in het spel op een volkomen willekeurige plek verschijnen als je een ander gebied in gaat (meestal een stad). Dus het is gewoon een kwestie van geluk als je ze tegenkomt. Dat kan heel lang duren en het kan zelfs zo zijn dat je ze helemaal niet tegenkomt. Is het dan echt 100% een kwestie van geluk? Nou, niet helemaal. De plaats waar deze drie Pokémon zich bevinden kun je namelijk in je Pokédex opzoeken om te zien of er eentje in je buurt is. Het slechte nieuws is dat het zeer moeilijk is om ze te vangen. Ze gebruiken elke gelegenheid om er vandoor te gaan. Als je ze echter schade weet toe te brengen dan is die schade nog steeds aanwezig als je ze de volgende keer ontmoet. Het meeste succes zul je hebben als je ze in slaap kunt laten vallen of als het je lukt om ze op een andere manier wat minder mobiel te maken.

  Ga naar het zuiden en neem de ladder die je terug naar boven voert. Als je denkt dat je jouw Pokémon genoeg hebt getraind kun je naar de gym gaan om de leider uit te dagen. De leider en trainers gebruiken Spookpokémon, dus zorg ervoor dat je een Pokémon hebt die sterk is tegen Spookpokémon en zorg ervoor dat je Pokémon fit zijn. Als je de gym binnen loopt zul je waarschijnlijk enkele keren door de vloer zakken. Er is namelijk een verborgen pad dat je moet volgen. Loop eerst tussen de twee Pokéball kolommen door. Daar wordt je uitgedaagd door een trainer die je natuurlijk moet verslaan. Ga in een lijn staan met de rechter kolom en loop naar het noorden totdat je een oude vrouw bereikt, die jou uitdaagt. Nadat je haar verslagen hebt ga je naar het westen tot vlak voor de oude man. Ga dan naar het noorden tot bij de oude man. Ga vervolgens naar het oosten tot vlak voor de oude vrouw. Loop vervolgens naar het noorden tot je bij de leider, Morty, komt. Hij gebruikt een level 21 Gastly, een level 23 Haunter, een level 25 Gengar en nog een Haunter. Versla hem om een Fog badge te vedienen. Hiermee kun je je Pokémon tot level 50 onder controle houden en Surf gebruiken. Hij geeft je ook Shadow Ball (TM 30).


  OLIVINE CITY

  Ga naar het westen naar Olivine City. Als je wilt kun je stoppen bij de Miltank boerderij maar het hoeft niet. Eén van de Miltank is ziek. Geef hem zeven Berries en hij zal beter worden. Praat met de moeder in het huis en ze zal je TM 13 (Snore) geven. Ook kun je melk kopen van de vader. Deze melk geneest een behoorlijke hoeveelheid schadepunten.

  In Olivine City zul je merken dat de gym leeg is. Ga naar boven in de vuurtoren, het grote gebouw, en praat met Jasmine. Haar Pokémon is ziek en je zult medicijn nodig hebben. Verlaat de vuurtoren en ga naar het laatste huis vlak voor het strand. Praat met de zeeman om Strength (HM 04) te krijgen.


  CIANWOOD CITY EN DE STORM BADGE

  Surf naar de stad, Cianwood City, aan de andere kant van de zee. Versla de gymleider om de Storm badge te winnen. Met deze badge kun je je Pokémon tot aan level 70 onder controle houden. De gymleider geeft je ook Dynamic Punch (TM 01).

  Praat met de vrouw die buiten de gym staat om Fly (HM 02) te krijgen. Ga het allerlaatste huis aan de onderkant van Cianwood City in en praat met de man. Hij zal je dan wat Medicine geven.


  TERUG NAAR OLIVINE CITY EN DE MINERAL BADGE

  Ga nu weer terug naar Olivine City en ga weer naar boven in de vuurtoren. Praat weer met Jasmine en ze zal naar de gym gaan. Versla haar om een Mineral badge te winnen. Deze badge versterkt de verdediging van je Pokémon. Jasmine geeft je ook Iron Tail (TM 23), waarmee je krachtige aanvallen, die zij tijdens het gevecht tegen je gebruikte, kunt uitvoeren.

  MAHOGANY TOWN EN DE GLACIER BADGE

  Verlaat Ecruteak City in westelijke richting om naar Mahogany Town te gaan. Een man blokkeert daar de deur van de gym, zodat je niet naar binnen kunt. Ga naar het noorden en versla of vang de rode Gyarados. Als je dat hebt gedaan zoek dan in hetzelfde gebied naar een teken. Lance zal ook naar het teken kijken. Praat met hem en hij zal verdwijnen.

  Ga terug naar Mahogany Town en ga de winkel in. Lance zal daar zijn en hij laat je de ingang naar een hoofdkantoor van Team Rocket zien. Ga het hoofdkantoor in. Versla de onderzoeker achter de computer en zet een schakelaar aan. Op de volgende verdieping kom je Lance weer tegen. Hij zal al jouw Pokémon genezen. Versla alle Team Rocket leden op de resterende verdiepingen om wachtwoorden te verzamelen. Je hoeft ze niet op te schrijven. Met deze wachtwoorden kun je de deuren openen. Ga naar de kamer van de baas, die zich helemaal bovenin bevindt, en versla hem. Praat met de vogel om het laatste wachtwoord te krijgen.

  Ga terug naar de verdieping waar zich, achter een deur, een grote machine bevindt. Versla samen met Lance de Team Rocket leden en ga naar de kamer waar de elektriciteit wordt opgewekt. Versla de drie Electrodes aan jouw kant, de linkse. Lance geeft je Whirlpool (HM 06). Deze HM is nodig om een draaikolken te passeren.

  Als je weer buiten bent zul je zien dat er niemand meer voor de deur van de gym staat. Je kunt nu naar binnen gaan en de gymleider verslaan voor een Glacier badge en Icy Wind (TM 16).


  GOLDENROD CITY EN DE RADIO TOWER

  Op dit punt heb je inmiddels zeven badges en zul je een telefoontje krijgen van professor Elm. Er zijn problemen bij de Radio Tower in Goldenrod City. Ga daar naar toe. Ga naar binnen en versla alle Team Rocket leden. Er is een deur op één van de verdiepingen. Negeer deze deur en ga eerst helemaal naar boven om de baas te verslaan. Je zult dan een sleutel krijgen.

  Verlaat de Radio Tower in noordelijke richting en ga naar de Underground Passage (dat is de plek waar je de Coin Case hebt gehad). Open de deur en ga naar binnen. Op dat moment zal ook je rivaal binnenkomen en je aanvallen.

  Op één van de verdiepingen is een man gevangen. Van hem krijg je een Card Key. Ga de lift in en je zult uitkomen bij de winkel.

  Ga opnieuw de Radio Tower in en ga door de deur die eerder nog dicht was. Versla de overgebleven Team Rocket leden.


  BLACKTHORN CITY EN DE RISING BADGE

  Nu je hebt afgerekend met Team Rocket wordt het tijd om terug te gaan naar Mahogany Town en vervolgens verder naar het oosten, door een grot, naar Blackthorn City. In de grot kun je Waterfall (HM 07) vinden in een item bal. Je hebt deze HM beslist nodig!

  Versla Clair in de gym van Blackthorn City. Ze zal je echter niet direct de badge geven. Surf naar het gebied achter de gym en ga door de grot. Zoek de item ball waar de veer in zit. Als je hem hebt gevonden zal Clair weer verschijnen. Ze geeft je de Rising badge, waarmee je alle Pokémon onder controle kunt houden. Ze geeft je ook Dragon Breath (TM 24).


  VOORBEREIDING VOOR DE POKEMON LEAGUE

  Als je de grot verlaat zal Elm je weer bellen. Vlieg terug naar de plaats waar alles begon, dus waar je eigen huis staat. Ga naar professor Elm. Als je met hem praat zal hij je de Master Ball geven. Met deze Master Ball kun je elke wilde Pokémon vangen, ongeacht hoe sterk hij is. Nu heb je twee mogelijkheden. Je kunt naar de Elite Four gaan of je kunt eerst op zoek gaan naar zeldzame en sterke Pokémon. Als je de Gold versie speelt kun je op zoek gaan naar Ho-oh en als je de Silver versie hebt kun je op zoek gaan naar Lugia. Beide Pokémon zijn heel erg nuttig en sterk, maar erg moeilijk te vinden en te vangen.


  HO-OH EN LUGIA

  Om te Ho-oh te vinden moet je naar Ecruteak City gaan. Dat is de stad waar je tegen de 4e gymleider hebt gevochten, die allemaal Spookpokémon gebruikte. Ga in de stad naar het noorden, waar je een kleine vijver moet vinden. Ga naar de linkerkant van de vijver en ga het huis in dat daar staat. Zoek de ladders om naar de andere verdiepingen te komen totdat je op een verdieping komt waar zich aan de rechterkant een dambordpatroon bevindt. Dit is een deur en ga er doorheen. Volg het pad tot je bij de volgende tempel komt en ga naar binnen. Ga naar de achterkant waar je een trap zou moeten vinden tussen een aantal Pokémon standbeelden. Ga naar boven. Ga naar het zuiden waar je de volgende trap zult vinden. De volgende verdieping heeft een aantal truukjes in petto met hellingen waarvan je naar het volgende platform kunt springen, maar niet terug. Zoek je weg naar het noordoosten van de kamer tot bij een standbeeld. Ga op de volgende verdieping naar de noordwest hoek en neem de trap naar boven. Ga naar rechts tot aan de helling. Spring over het tweede platform en neem de volgende helling naar beneden naar het volgende platform. Ga de twee hellingen naar links, één naar het zuiden, één naar rechts, en vervolgens naar het zuiden tot je niet verder kunt. Dan weer twee naar rechts en één naar het zuiden. Daar moet je een platform vinden waar je met een trap naar de volgende verdieping kunt. Volg de houten gang rond de kamer tot aan de trap en ga weer naar boven. Ga naar rechts tot je een rood vierkant vindt. Blijf er van af! Ga verder naar het oosten en blijf de kamer rondlopentot je een ander rood vierkant vindt. Ga er op staan en je wordt naar de volgende verdieping getransporteerd. Neem daar het pad naar het zuiden. Op naar de volgende verdieping waar je naar links gaat. Ook op de daarop volgende verdieping ga je naar links. Uiteindelijk kom je op een centraal platform met een trap. En je raad het al: weer verder naar boven. Als het goed is ben je nu op het dak. Wees er zeker van dat je Pokémon allemaal fit zijn en dat je genoeg Poké Balls hebt. Ga dan naar het noorden waar je een vogel tegen komt. Praat tegen de vogel en daarna moet je met hem vechten. Het zal een harde strijd worden. Een Waterpokémon en wateraanvallen werken het beste en gebruik bijvoorbeeld de rode Gyarados. Ho-oh heeft een vuuraanval die jouw Pokémon een aanzienlijke hoeveelheid incasseringspunten kan kosten. En als extra bonus, of nachtmerrie, kan Ho-oh zichzelf bijna de hele tijd genezen. Je kunt natuurlijk je Master Ball gebruiken, maar als je dat niet wilt, blijf dan aanvallen totdat Ho-oh bijna verslagen is. Laat hem dan slapen en gooi Poké Balls naar hem totdat je hem hebt gevangen.

  Om Lugia te vinden moet je naar de stad vliegen waar de 5e gym zich bevindt, vlak bij de oceaan, waar je Fly hebt gehad. Surf naar rechts waar je vier mini-eilanden vindt die door draaikolken worden afgeschermd. Surf naar het eiland rechtsboven dat aan de rechteronderkant wordt geblokkeerd door een draaikolk. Betreed de grot op het eiland gebruik Flash om de grot te verlichten. Loop door tot je een muur tegenkomt. Ga dan naar rechts totdat je van twee richels bent afgesprongen en weer tegen een muur aan loopt. Ga naar het zuiden om een trap te zoeken. Ga naar boven en volg het witte pad en ga de volgende trap op. Je moet nu op een smalle strook land zijn die helemaal wordt omgeven door water. Surf naar het zuiden en surf de waterval af. Als je onder aan de waterval bent beweeg dan niet. Surf dan naar links waar je een strook land moet zien waar de zich een ingang van een grot bevindt. Ga de grot in. In de grot surf je naar het noorden totdat je een vogel in het water ziet drijven. Het is Lugia. Ook Lugia is moeilijk te vangen. Ga op dezelfde manier aan het werk als bij Ho-oh om hem te vangen.


  NAAR DE POKEMON LEAGUE

  Vlieg terug naar je woonplaats. Ga naar het oosten naar New Bark Town. Ga naar de oceaan ten oosten van de stad en ga zwemmend of surfend verder naar het oosten tot je bij een eiland komt. Hier moet je als het goed is een man tegen komen die je een nieuwe Map Card geeft, zodat je de tweede kaart ook kunt zien. Aan de noordkant van het eiland is een grot en zwem die binnen. Als je in de grot bent zwem dan naar links waar je een waterval tegenkomt. Als je HM 07 hebt, die je bij de ijsgrot kon krijgen, en je hem hebt geleerd aan één van je Waterpokémon, ga dan de waterval op, druk op de A button en kies de eerste optie. Als het goed is schiet je nu naar de top van de waterval. Ga vervolgens naar het oosten waar je de volgende waterval tegenkomt en ga naar beneden. Rechtsonder zie je een uitgang van de grot. Voordat je de grot kunt verlaten komt je rivaal je weer uitdagen. Zorg ervoor dat je Pokémon fit genoeg zijn. Als je door de uitgang probeert te gaan, daagt je rivaal je uit. Hij gebruikt deze keer een level 34 Sneasel, een level 36 Magneton, een level 36 Golbat, een level 35 Haunter, een level 35 Kadabra en een level 38 Pokémon, die jij niet hebt gekozen aan het begin van het spel. Het moet niet al te moeilijk zijn, hoewel je af en toe toch wel een paar rake klappen oploopt. Als je hebt gewonnen kun je de grot verlaten.


  OP WEG NAAR DE ELITE FOUR

  Zwem dan naar het oosten tot je weer het vaste land bereikt. Ga verder naar het oosten. Je zult een witte weg vinden en volg die naar het oosten en daarna naar het noorden. Als de weg stopt ga je verder naar het noorden waar je weer een witte weg zult vinden. Volg deze weg verder naar het noorden die leidt naar een gebouw aan het einde van de weg. Een man achter een balie begint tegen je te praten en vraagt of je jouw acht badges wilt laten zien. Daarna ga je naar het noorden waar je een deur zult vinden. Ga door de deur en als het goed is ben je nu in een grote grot. Blijf doorgaan naar het noordwesten tot je een ladder vindt. Ga naar boven en vervolg je weg naar het noordoosten en zoek de ladder links van een ladder die op een richel staat. Neem de linker ladder naar de volgende verdieping. In het noorden zul je de uitgang van de grot vinden. Als je de grot uit bent zie je een ander gebouw en dit is het gebouw waar de Elite Four zich bevindt. In het gebouw is een winkel om items te kopen, een Pokémon Center en een PC waar je je Pokémon kunt wisselen. Er zijn een paar dingen die je moet doen voordat je het gevecht met de Elite Four aan gaat. Zorg dat je je sterkste Pokémon bij je hebt en dat ze 100% fit zijn (ook hun Pokémonkracht). Sla voldoende Hyper Potions in die 200 incasseringspunten genezen. Ze kosten $1200. Misschien wil je ook wel een heleboel Revives hebben die een verslagen Pokémon weer verkwikken en zijn incasseringspunten weer tot de helft vult. Dit item kost $1500. Neem ook zeker wat Ethers en Elixirs mee die je misschien in de PC hebt opgeslagen. Ze kunnen de aanvalskracht van een bepaalde aanval of van alle aanvallen aanvullen. Dit is heel erg handig na ongeveer je derde gevecht wanneer je aanvalskracht wat uitgeput raakt. Als je er helemaal klaar voor bent ga dan naar het oosten en daarna naar het noorden waar je een trap zult vinden. Dan begint het gevecht met de Elite Four!


  HET GEVECHT MET DE ELITE FOUR

  De Elite Four bestaat uit: Will, Koga, Bruno en Karen. Will gebruikt Psycho- en IJspokémon, Koga gebruikt Gifpokémon, Bruno gebruikt Vechtpokémon en Karen gebruikt verschillende Pokémon. Daarna moet je nog vechten tegen de huidige kampioen Lance die Draakpokémon gebruikt.

  Will heeft een level 40 Xatu, een level 41 Jynx, een level 41 Slowbro, een level 42 Xatu en een level 41 Exeggutor. Hij gebruikt dus Psychopokémon. Vertrouw op je Dark- of Elektrische Pokémon, zij moeten de andere Pokémon in één of twee aanvallen kunnen uitschakelen.

  Koga heeft een level 41 Ariados, een level 42 Muk, een level 44 Crobat, een level 43 Forretress en een level 41 Venomoth. Koga heeft een goede opstelling en misschien moet je je Pokémon wel wisselen tijdens het gevecht om in het voordeel te komen. Psychische en vuuraanvallen lijken het beste te werken. Na enige tijd moet je als overwinnaar uit de strijd komen.

  Bruno heeft een level 42 Pokémon Hitmontop , een level 42 Hitmonchan, een level 43 Onix, een level 46 Machamp en een level 42 Hitmonlee. Bruno heeft dus voornamelijk Vechtpokémon. Psychische en vliegaanvallen zijn goed om in te zetten tegen Vechtpokémon en wateraanvallen zijn natuurlijk uitermate geschikt om Onix te verslaan. Pas wel op voor de Rock Slide van Machamp.

  Karin heeft een level 42 Umbreon, een level 45 Gengar, een level 44 Murkrow, een level 42 Vileplume en een level 47 Houndoom. Gebruik voornamelijk vlieg-, water en vechtaanvallen. Vileplume heeft zwakte voor Vuurpokémon.

  Na het verslaan de Elite Four is het tijd om de huidige kampioen te verslaan, Lance. Lance heeft een level 44 Gyarados, een level 47 Dragonite, een level 47 Dragonite, een level 50 Dragonite, een level 46 Aerodactyl en een level 46 Charizard. Hij is veruit de beste trainer. Hij is een trainer van Draakpokémon dus gebruik voornamelijk krachtaanvallen en hyperstralen. Gebruik voor Aerodactyl vechtaanvallen, voor Charizard surf, voor Gyarados een elektrische aanval en voor de Dragonites werken hyperstralen het beste. Ook IJsaanvallen zijn heel geschikt voor Draakpokémon. De eerste zoektocht is nu ten einde. Maar wist je dat er nog een tweede zoektocht is? Zorg ervoor dat je je spel hebt bewaard nadat de eindcredits na het eerste deel zijn afgelopen.

  GALLERIJ


  Bijlagen:
  320px-Pokémon_HeartGold_and_SoulSilver-title.png (114.8 KB)   
  WorldMapforApricornsKantoJohto-1.png (301.8 KB)     21-03-2012, 00:00 geschreven door Pokemon  
  Reacties (0)
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Zoeken in blog

  Rondvraag / Poll
  Wat is tussen deze 3 pokemon je lievelings pokemon of heb je die niet echt?
  turtwig
  chimchar
  piplup
  niet echt
  Bekijk resultaat


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!