Inhoud blog
 • De bekentenis van een frapeslachtoffer
 • Moeten we blij zijn?
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Ploppesteksel Densicus
  De kijk van iemand met dens haar
  10-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bekentenis van een frapeslachtoffer

  Geachte Facebook-vrienden,

   

  U heeft intussen allemaal wel begrepen dat ik niet verjaar op 10 september. Desalniettemin bedankt voor de verjaardagswensen op mijn zogeheten 'prikbord'. Graag verwijs ik u door naar 30 april 2012, de dag waarop u mijn prikbord mag onderkladden met eender welke vorm van wens aan het adres van mijzelf. Ik was namelijk het slachtoffer van een f(acebook)rape. Mocht dit fenomeen u niet bekend zijn, verwijs ik u graag door naar deze WikiAnswers-pagina (http://anse.rs/oNbro9).

  Om iemand van het vrouwelijke geslacht te beoordelen op haar fysieke capaciteiten, hadden enkelen van mijn vrienden vriendelijk verzocht (triple alliteration!) om met mijn gegevens in te loggen op het door de duivel bezeten Facebook. Nietsvermoedend typte ik mijn paswoord in, geheel niet bewust van het feit dat deze gekke geile bende in staat was mij te frapen tot ik er virtueel van zou beginnen bloeden.

  Twee uur na mijn frape te Olen, die ik, mens van vlees en bloed zijnde, nog niet eens had gevoeld, al moet ik bekennen dat mijn zadel verdachte bewegingen maakte, kwam ik aan te Herentals met de intentie nog even binnen te wandelen in zaal 't Hof waar het zoveelste sfeerloos fuifje plaatsvond. Alvorens de keet te betreden, parkeerde ik mijn Norta Revolution veilig aan een nabijgelegen winkelketen waarvan ik de naam niet zal vernoemen. Ik begaf mij richting de partyscene maar werd tegengehouden door een naamgenoot wiens naam ik niet vernoemen zal. Hij wenste mij een gelukkige verjaardag. Ik schrok. Immers, ik was niet jarig (u weet intussen wel dat ik verjaar op 30 april, toch?). Terwijl de man zijn hoogtechnologische (of toch vergeleken met mijn old skool Nokia) gsm bovenhaalde en wat facebook-statussen en dito interesses citeerde, begon het allemaal stilletjes door te dringen. Blijkbaar was zelfs de Indische politicus Adolf Lu Hitler Marak plots één van de mensen die mij geïnspireerd heeft. Vanaf dan ging ik, zoals het cliché wil, niet enkel door een emotionele rollercoaster maar door een heel emotioneel pretpark met de naam Bobbefrapeland. Er was niet erg veel volk dus in een mum van tijd had ik alle attracties gehad: de Frapoon, de El Frapo, de Big Frape, de Bob Frape-Express, de Frapemolen (die frapete i.p.v. draaide), de Dreamfraper, de Frape Away, de Fraping Orca, de King 'Fraper' Kong, de Frapy Bob, de Wildwaterfrape, de Sledgefraper en tot slot het Reuzenrad (fout gespeld op de website van Bobbejaanland, maar dat terzijde).

  Terwijl de nachtmerrie zich in mijn hoofd voltrok, was ik blijkbaar 't Hof helemaal doorgewandeld en terug naar buiten gegaan, alwaar een goede, niet al te alerte vriend mij opwachtte. Naarstig zocht ik naar een hoekje waar ik even wat ogen kon gaan uithuilen. Gelukkig had ik er genoeg reserve op zak. Ik kroop op mijn ros (zijnde mijn fiets) en fietste daar waar ik altijd geborgenheid vind, met name frituur "De Wijngaard" alwaar Hezen Ben ons vriendelijk ontving en ons voorzag van de nodige spijzen. Niet veel later lag ik met een door bitterballen gevuld buikje in mijn knusse bedje.

  Rond de middag op 10 september, mijn valse verjaardag, werd ik bruut ontwaakt uit mijn fantastische droom waarin ik goede vrienden had die de kans hadden om mij te frapen maar het niet deden om zo mijn imago niet te schaden. Dit is echter in strijd met de legendarische woorden van de alwetende Maximiliaan die ooit zei dat ik, Jens Vercammen, mij voor niets meer hoef te generen. Het is dankzij deze woorden dat ik besloten heb het grootste deel van mijn frape te laten staan. Ik ga m.a.w. de littekens niet verbergen en proberen mijn gewone leventje weer op te pikken, hoe moeilijk dat ook zal zijn.

  Wel twijfel ik aan de vriendschap van twee vrienden: één ervan is een blank jongetje met een enorm pensje (Oprah is er niks tegen), twee puntige tetjes die het meest tot recht komen in een strakke sweater en bovendien een kale aars; de andere omschrijf ik het best als hevig bebaarde en ex-twinfucking geograaf met een door het woord 'cumshot' geobsedeerde familie, denk ik. Om te kijken of het wel degelijk vrienden waren, checkte ik logischerwijs de Wikipage betreffende 'Friendship'. Hoofdzakelijk één kenmerk van vriendschap heeft nu mijn volledige aandacht opgeëist, namelijk: "Positive reciprocity — a relationship is based on equal give and take between the two parties."

  Hiermee besluit ik mijn betoog dat hopelijk een en ander heeft opgehelderd.

   

  Yours sincerely,

  Jens Versarcasmmen

  10-09-2011 om 00:00 geschreven door Ploppesteksel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  28-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten we blij zijn?

  Moeten we nu blij zijn? Dat was de eerste gedachte die door mijn hoofd racete toen ik op dinsdag 18 januari (de dag na de legendarische Basta-aflevering ) vernam dat de VMMa besliste om niet langer belspelletjes uit te zenden. In eerste instantie was iedereen, met uitzondering van de tewerkgestelden in de belspelsector, dolblij met deze maatregel: geen bedrog meer, niet langer elke morgen, middag en nacht die vervelende belspelletjes, enz. Maar moeten we echt blij zijn? Enkel om het feit dat er nog steeds jong talent rondloopt dat op een creatieve, humoristische wijze een deftig tv-programma kan creëren, hoeven we echt blij te zijn.

  Natuurlijk is het een goede zaak dat dit bedrog eindelijk een einde kent, maar is het niet louter een druppel op de hete plaat van corruptie en bedrog?  De meerderheid van de bevolking had intussen toch wel begrepen dat de belspelletjes niet geheel pluis waren. Ze werden nl. meermaals (terecht overigens) door de pers in een slecht daglicht geplaatst. Op het einde bleven er slechts enkele trouwe kijkers bellen wat nog altijd wel (relatief) grote bedragen opleverde voor de bedriegers achter de schermen.

  Is het hebzucht dat hen drijft? Waarschijnlijk wel. In plaats van de kleine dingen te leren appreciëren en met 10 euro op café te gaan met vrienden, spenderen ze dat geld liever aan zo'n belspelprogramma vanwege de kleine kans die bestaat dat ze meer geld terug zullen krijgen. Hebzucht regeert; bij zowel de mensen die erin blijven trappen, als de mensen die die mensen erin luizen. Dat zal heus niet veranderen door het afschaffen van deze belspelletjes. Bovendien lijdt die hebzucht tot bedrog en corruptie. Het gaat dan niet enkel over fiscaal- en financieel-gerelateerde zaken, maar ook o.m. over populisme. Denk bijvoorbeeld maar aan onze goede vrienden Adolf Hitler en Benito Mussolini. Wanneer hun regimes stopgezet werden konden we oprecht blij zijn. Belspelletjes zijn heus niet zo belangrijk. Beschouw ze als zakkenrollers (maar dan via de telefoon en televisie); die komen ook niet elke keer in het nieuws als ze iets stelen. Het is maar een kleinigheid in deze wereld vol corruptie en bedrog.

  Ontkennen dat belspelletjes bedrog zijn is daarentegen ook weer pure onzin. Bart van de Bossche, een belspelpresentator, zei diezelfde dinsdag nog in de krant dat hij niet wist dat er kwaad opzet in het spel was. Verder zei hij ook nog over de onmogelijk oplosbare opgaves van de belspelletjes dat "mensen voor een kruiswoordraadsel ook moeten nadenken". Als een hoogbegaafd, wiskundig iemand er zowat anderhalf jaar over moet doen om een zogeheten belspelsleutel te bekomen, is dat wel degelijk het bewijs dat dit echt een vorm van puur bedrog is, zij het niet zo grootschalig.

  Ten tweede is het nog bijlange niet gedaan met geld (via telefoon) spenderen (of moeten we zeggen verkwisten) aan televisie. Zelfs in Blokken loopt er al enkele jaargangen een kijkersvraag waar vast en zeker massa's mensen aan deelnemen voor zoveel eurocent per SMS. Datzelfde geldt voor de liveshows van al die talentenjachten op de commerciële zenders, om nog maar te zwijgen over de gsm-games op JIM en TMF. Misschien nog wel het ergste is AstroContact waar mensen ook per oproep een bepaalde som moeten neertellen en in ruil daarvoor verzint de een of de andere troela wat over hun toekomst.

  Ten derde hebben we niet de minste reden om blij te zijn op gebied van televisie. De belspelletjes zijn vervangen door de zowaar nog afschuwelijkere teleshoppingprogramma's. Soms wordt ook gewoon de radio-uitzending van Q-Music over tv uitgezonden, wat natuurlijk ook niet beter is. De belspelletjes waren af en toe nog amusant, net omdat ze zo vervelend waren. Vergelijk het met uitlachtelevisie à la Temptation Island: zo fout dat het net grappig wordt. Zo was er ooit op VijfTV een beller die zowaar 2 maal in de uitzending geraakte en i.p.v. een antwoord te zeggen vroeg aan de presentatrice of ze haar borsten niet wou laten zien. Ongelooflijk pijnlijk en triest, maar toch vermakelijker dan TellSell of TekTV-Shop.

  Misschien kunnen 2BE en VTM binnenkort i.p.v. zulke onzin uit te zenden in de toekomst gewoon een zwart scherm tonen met daarop de tekst: Het is nu geen tijd om tv te zien. Doe eens iets nuttig! Helaas is dit geen optie. Gelukkig is er toch een goed alternatief voor iedereen die per se televisie wil zien, m.n. de digitale zender Acht, een verademing in het huidige televisieaanbod.


  Niemand zal ze missen. Niemand zal erom malen dat ze weg zijn. De belspelletjes waren slechts een klein, irrelevant hoofdstuk in de geschiedenis van bedrog en tv. Dat ze weg zijn is niets om immens blij van te worden, maar toch: alle beetjes helpen.

  28-03-2011 om 00:00 geschreven door Ploppesteksel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 05/09-11/09 2011
 • 28/03-03/04 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!