Foto
Categorieën
 • 2011 Mexico (7)
 • 2012 (20-12-2012) trouwdag Plooytjes (14)
 • 2012 boot vakantie (9)
 • 2013 Huwelijksreis Bali (16)
 • 2013 stedentrip Dublin (5)
 • 2014 Binic Frankrijk (8)
 • 2014 Camperreis Rockies (30)
 • 2014 kerst Ierland (6)
 • 2015 kerst Lapland (9)
 • 2015 Zakynthos (5)
 • 2016 Alaska Cruise + Camper trip (33)
 • 2017 Bali (December) (17)
 • 2018 (kerst) Lapland (9)
 • 2018 Noord Ierland (11)
 • 2019 Yukon / Alaska Camperreis (23)
 • Reizen
  Reizen
  31-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-5 donderdag
  Vanochtend laatste dingen schoongemaakt en alle tanks geleegd bij de sani dump en we rijden nog 30 minuten tot Whitehorse. We tanken de truck weer vol en komen dan terug bij Fraserway waar we 3 weken geleden zijn begonnen. We worden hartelijk ontvangen en onze bevindingen vertelt en waar we problemen mee hebben gehad. Alles wordt gecontroleerd, verder geen bijzonderheden en we teken alle papieren voor het inleveren. We worden naar de luchthaven gebracht. We moeten nog lang wachten, maar kunnen wel onze koffers al afgeven, gelukkig. Er is een museum vlakbij luchthaven en hier gaan we even heen. Leuk museum en informatief.
  Toch in de middag lang wachten en hangen op luchthaven, het is niet anders. We boarden om 4:30 en we vliegen om 5 uur. Om 7:15 landen we in Vancouver, alles gaat voorspoedig, makkelijk als je binnenlandse vlucht hebt, je hoeft paspoort niet meer te laten zien. 
  We slapen in Holiday inn en gaan even naar de Costco, moet je een membercard voor hebben weten wij veel. Maar Manager Paul is behulpzaam en we mogen toch onze boodschap afrekenen. We nemen ook nog wat te eten mee (zie foto).
  Morgen om 16:30 vliegen we weer naar Amsterdam.

  Als we thuis zijn zal ik nog een laatste bericht erop zetten.
  Voor nu, iedereen bedankt voor het lezen en medeleven van iedereen tijdens deze geweldige roadtrip die we hebben gemaakt. 
  Wij hebben in ieder geval enorm genoten.
  Groetjes,
  Ton & Jacq


  31-05-2019 om 06:44 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2019 Yukon / Alaska Camperreis
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-5 woensdag
  Vanochtend ontbijt in het restaurant de Gold Panner, waar we gisteren ook gegeten hebben. Ton omelet en ik het Pancakes met stroop. Erg lekker allemaal en we kunnen er weer tegen. We rijden 170 km en onderweg stoppen we voor World Famous Cinnamon Bun, oke hier moeten we naar toe want ik ben er dol op.
  Nou zoals op de foto te zien hij is echt big en erg lekker. 
  Op de camping Takhini Hot Springs, lekker in het bos en er vlak bij zijn de hot springs, warm waterbronnen, hier blijven we lekker de hele middag en rond half 5 gaan we naar de camper en doen we wat voorbereidingen om de koffers te pakken. Het valt niet mee en het is natuurlijk nooit leuk om weer je koffer te moeten pakken. Overla ligt ook wat, een snoertje daar en een stekkertje daar, wat kan weg en wat nemen we wel mee. Maar het is gelukt.
  31-05-2019 om 06:32 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2019 Yukon / Alaska Camperreis
  >> Reageer (0)
  29-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-5 dinsdag
  Vanochtend was beetje regen in de ochtend, daarna was het wisselvallig over de hele dag, beetje zon, beetje wolk en beetje regen. Landschap is weer anders, veel bossen en ook wel weer veel berg. We rijden lekker door en zien ineens een moose in het water staan. Ton in de ankers en draait de auto en we gaan kijken.
  En ja hoor een moeder met 2 jongen staat rustig te eten. Het is wel ver weg hoor, maar met de telelens, krijg ik het er goed op.

  We hebben rond half 12 een tussen stop bij Moose creek lodge, heel kneuterig en we eten hier een broodje. 
  We gaan weer verder naar Pelly Crossing, we tanken hier en vinden camping niet heel bijzonder en gaan door richting Carmacks, we zien onder weg 2 beren, waarvan 1 op de foto. De andere een moeder met 2 jongen op de berg. Dus we hebben weer geluk vandaag.
  We staan op de camping in Carmacks, achter een hotel, niet een heel natuurlijke omgeving, maar we moeten morgen de tanks (zwart en grijs) legen, want die zitten vol. En we hebben hier een restaurantje dus hier hebben we lekker gegeten (Ton een Ribeye van 12 oz (340 g), en Jacq spare ribs). Morgen gaan we hier ook ontbijten, dus dat wordt genieten.

  Morgen rijden we naar Takhini hot springs en dit is dan alweer de laatste camping, aan alle mooie dingen komt een einde.
  Hopelijk morgen nog internet, zodat we jullie zelfs op de laatste dag een verslag kunnen uitbrengen.
  Donderdag middag vliegen we van Whitehorse naar Vancouver. En Vrijdagmiddag vliegen we van Vancouver naar Amsterdam.
  Zaterdag ochtend landen we rond de klok van 11 uur op Schiphol.

  Maar we genieten nog volop, en denken nog niet aan het einde.

  Groetjes, Ton en Jacq


  29-05-2019 om 04:06 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2019 Yukon / Alaska Camperreis
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-5 maandag
  Vandaag met de pond over alles gaat goed, binnen 6 minuten ben je aan de overkant. We rijden naar de Dome, dit is uitzichtpunt over de Yukon rivier en Dawson City.
  Daarna rijden we naar Gold dredge 8 en gaan we aan een mini riviertje goud gezocht, nou het is niet hier gevonden, maar het is wel leuk.
  We eten een kip hamburger en zalm hamburger voor lunch en rijden naar de camping net buiten Dawson City (18 km) en staan wederom in de natuur, wel paar druppels regen gehad hier, maar in de avond toch kampvuur gemaakt en de steak op BBQ klaar gemaakt.
  Morgen rijden we verder richting Carmacks.  29-05-2019 om 01:11 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2019 Yukon / Alaska Camperreis
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-5 zondag
  Vandaag vertrokken uit Chicken en via The Top of the World Highway rijden we naar Dawson City.
  Het is me het ritje wel zeg, stuk is geasfalteerd, maar rest is dit absoluut niet, erg stoffig en soms stukken van 40-50 km per uur rijden, maar wat een ervaring is dit en je komt echt op 100-150 km niemand tegen. Halverwege hebben we de grens met de Yukon en grensovergang gaat prima, heb je alcohol: nee (ja toch wel maar 1 biertje achteraf), heb je drugs bij je: nee ; wapens: nee, oke, waar kom je vandaan en wanneer vlieg je terug. Goed we mogen weer verder (al met al 5 minuten).
  Aangekomen op de camping Yukon River, net voor het pondje naar Dawson, we installeren mooi aan het water en besluiten om te voet het pondje over te gaan en naar Dawson City te gaan. Pondje is me wel wat, hier moeten we morgen met de Truck op, gelukkig is het hoog water en is er wat water, anders heb je echt een probleem dan moet je helemaal terug via Tok en Beaver Creek, maar wij hebben geluk.

  We eten Fish and Chips in een restaurantje (het is al half 4 dus het is lunch / avond eten. Het is allemaal erg oud en veel historie dor de Gold Rush, oude houten gebouwen en wegen zijn niet geasfalteerd en je loopt op houten planken (dit is de stoep). We gaan weer naar de camping en genieten van de zon en een kampvuur, het iss een mooie dag geweest met veel indrukken.


  29-05-2019 om 01:06 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2019 Yukon / Alaska Camperreis
  >> Reageer (0)


  Hoofdpunten blog ton_jacqueline
 • Tips
 • weer thuis
 • dag 24: Alcatraz
 • dag 23: San Francisco
 • Dag 22: Yosemite

  Hoofdpunten blog waslijnen

 • Hoofdpunten blog ton_jacq
 • Laatste bericht en tips
 • naar huis
 • 1-6 Whistler - Vancouver
 • 30-5 gibsons - Whistler
 • 29-5 Lund - Gibsons

  Blog als favoriet !

  E-mail ons

  Druk op onderstaande knop om ons een mail te sturen.


  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!