Foto
Categorieën
 • 2011 Mexico (7)
 • 2012 (20-12-2012) trouwdag Plooytjes (14)
 • 2012 boot vakantie (9)
 • 2013 Huwelijksreis Bali (16)
 • 2013 stedentrip Dublin (5)
 • 2014 Binic Frankrijk (8)
 • 2014 Camperreis Rockies (30)
 • 2014 kerst Ierland (6)
 • 2015 kerst Lapland (9)
 • 2015 Zakynthos (5)
 • 2016 Alaska Cruise + Camper trip (33)
 • 2017 Bali (December) (17)
 • 2018 (kerst) Lapland (9)
 • 2018 Noord Ierland (11)
 • 2019 Yukon / Alaska Camperreis (23)
 • Reizen
  Reizen
  29-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vertrek uit Lapland
  We hebben op onze laatste nacht nog het noorderlicht gespot, het was niet heel uitbundig, maar we hebben het gezien.

  Vanochtend om 8:30 opgehaald en naar vliegveld. Het gaat allemaal voorspoedig, we moeten 2 kg extra bagage betalen, heen weg geen enkel probleem en nu moesten we betalen, echt ik snap er niks van. Om 11 uur vertrekken we, komen om 13:00 op schiphol aan, koffers duurt een eeuwigheid bijna 45 minuten wachten. Dan naar p3 en auto halen, het is heel slecht weer en we moeten even aan nieuwe klimaat wennen. Maar ja het zit er weer op, op naar Alaska reis.

  Hier nog wat laatste foto's.


  29-12-2018 om 16:49 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 (kerst) Lapland
  >> Reageer (0)
  28-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 7
  Deze ochtend zijn we om 10 uur vertrokken voor een wandeling van 5,6 km, het is de rendierwandeling dus wie weet.
  Eerste gedeelte gaat goed, daarna berg op en elke keer zakken we weg in de sneeuw, tot onze knie, dus dat is even heftig.
  Onderweg zien we rendieren grazen, ongeveer 10 stuks, erg leuk om ze zo in de natuur te zien.

  Al met al is de tocht heel mooi, maar het was wel even af zien, het viel ons wat tegen qua afstand dan, maar we hebben het gehaald.
  In de middag hebben we in cabin gezeten en ook nog in de sauna.
  We hebben zojuist lekker gegeten, aardappelpuree met elk en rendiervlees en bessen compot. Was weer lekker maaltje.

  Hopelijk zien we straks nog het noorderlicht, kans is aanwezig dus wie weet.

  Morgen weer naar huis, we worden om 8:30 opgehaald en vliegen om 10:40 richting Amsterdam.

  Groetjes en tot in Nederland.


  28-12-2018 om 18:17 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 (kerst) Lapland
  >> Reageer (0)
  27-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 6
  Vanochtend zijn we na het ontbijt gaan wandelen, beetje de wildernis in. Zo stil, we vallen in herhaling, maar het is echt zo. Om 11:45 weer terug in de hut even zitten en dan gaan we snel broodje eten en dan worden we om 13:00 opgehaald voor de husky safari.
  We komen op de husky farm en ze hebben hier 260 husky's, er staan diverse sleetjes klaar met 5 of 6 husky's ervoor, wij krijgen de een na achterste. Ton wilt eerst in de slee en ik ga dus eerst sturen. We worden los gemaakt en hup we gaan, ze hebben goed de vaart erin, Ton geniet ook enorm. Al snel hebben we het idee dat we alleen zijn, want of wij zijn te langzaam of de rest is te snel. Maar het is prachtig om op deze manier door de bossen te rijden met de slee.
  Halverwege de rit ruilen we van plaats en gaat Ton sturen, het gaat heel goed. Ton hoeft minder bij te stappen dan Jacq in het begin, en dit is zo vermoeiend. We hebben totaal 11 km afgelegd. Na de rit even bijkomen bij het kampvuur en een warm drankje (geen drank), heerlijk bessensap). Het was weer een top ervaring, ondanks dat we het 3 jaar geleden ook al eens hebben gedaan. Om 4 uur gaan we weer terug en we zijn op, dus het liefs bestellen we de pizza koerier, maar dat gaat niet.
  Morgen nog 1 dag en dan is het weer voorbij.

  Groetjes, T & J


  27-12-2018 om 17:45 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 (kerst) Lapland
  >> Reageer (0)
  26-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 5 in Lapland
  Vanochtend zijn we na het ontbijt een langlauf tochtje gaan maken. Was al weer tijdje geleden dus eerst even oefenen vlak bij de cabin en op vlak terrein. Top niet gevallen en dus op naar de mooie loipes die getrokken zijn. Begin is meteen een bergje, nou die laten we voor wat het is, stukje lopen en dan op de latten. Het weer is echt prachtig en het is echt een top uitzicht. Onderweg even stoppen voor foto en filmpje. We genieten volop, maar het is vermoeiend. Ton valt nog een paar keer, maar het gaat goed, onderweg gedraaid en weer terug, na 1,5 uur houden we het voor gezien.
  In de middag bij de openhaard relaxen en een boek.

  Morgen hebben we de huskey tocht dus dat word weer leuk.
  Groetjes van ons
  26-12-2018 om 17:46 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 (kerst) Lapland
  >> Reageer (0)
  25-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 4
  Gisteravond hebben we kerstdiner gehad in restaurant. Veel zalm, rendiervlees en salades. We hebben genoten, ook de kerstman en slee met rendier kwam ook nog even aan.

  Laat wakker vanochtend, ja die rust die doet het hem natuurlijk.
  Lekker ontbijt en daarna stuk wandelen, de berg op, beetje hei-ig maar wel mooi allemaal. Het sneeuwt ligt en het is bere koud.
  We lunchen in restaurant een rendier hamburger met friet, lekker, smaakt beetje wild -achtig maar wel mals.
  In de middag relaxen en tv kijken. In de avond eten bij restaurant Kammi, a la carte (maar er is wel voor je besloten wat je eet), vegetable soep, wit vis met wortel en aardappel gratin en choco brownie toe. Erg lekker.

  Morgen gaan we langlaufen, dus dat wordt me wat.

  Merry x-mas, en tot morgen,

  Ton en Jacq
  25-12-2018 om 18:03 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 (kerst) Lapland
  >> Reageer (0)
  24-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 3 in Lapland
  Vandaag dus 2 berichten (dag 2 en 3), heb alleen wifi in hoofdgebouw en moet laptop dan meenemen niet altijd praktisch).

  Vandaag na het ontbijt gaan we sneeuwschoenwandeling doen, grote groep mensen (alle nationaliteiten), het is even in komen met die schoenen aan je voeten, maar als je eenmaal op weg bent is het erg leuk. Eerste stuk berg op erg zwaar, er word onderweg gestopt voor wat uitleg, 200.000 rendieren in Finland, welke dieren er leven etc.
  Na 1,5 uur ploeteren zijn we weer terug, we hebben genoten, maar zijn er ook wel weer klaar mee (hahahaha). We doen een kleine lunch en gaan naar de cabin.
  We slingeren de sauna aan, Jacq gaat eerst, want ze gaat na de sauna in de sneeuw, en dat moet gefilmd worden. Ton zegt: ze was snel weer binnen, maar ze is gaan liggen in de sneeuw. Ton gaat na Jacq ook een poging wagen, nou voor een hart patient, doet hij het fantastisch. Het ligt allemaal op beeld vast.
  We hebben nu kerstdiner, met onze kersttrui.

  Tot morgen,
  24-12-2018 om 17:48 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 (kerst) Lapland
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 2 in winterwonderland
  Wat een rust hier, zo stil overal.

  Na het ontbijt zijn we gaan wandelen, zo mooi wit en stil (weer). In de middag lunch (zalm soep en salade) lekker relaxen in de cabin hierna.
  In de avond weer buffet, was lekker bietjes en aardappelgratin en rundvlees. In de avond om 118:45 worden we opgehaald voor rendier slee en op zoek naar noorderlicht. We krijgen slee 2 en rendier liep goed, geen noorderlicht gezien erg jammer. Om half 10 zijn we weer thuis, klein borreltje en onder de wol.

  Groetjes


  24-12-2018 om 17:42 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 (kerst) Lapland
  >> Reageer (0)
  22-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vertrek naar Fins Lapland
  Vanochtend om 01:45 op gestaan, we gaan naar Lapland en we vliegen om 5:45. We rijden om half 3 uit Barneveld weg, auto moet op P3 staan. Via Voigt travel kunnen we voor 35 euro hele week staan, echt top.
  Alles gaat voorspoedig en om half 4 staan we in de vertrekhal. Koffers afgegeven en op naar de security. Hier wordt weer mijn fototas eruit gevist, ja zit ook allemaal snoertjes etc in. Nu voor het eerst ook swabs genomen, maar niks aan de hand. We kunnen door naar de winkels, wat alcohol en parfum gekocht en op naar C9 gate.
  Boarden gaat snel en om 5:55 gaan we de lucht in, we zitten bij noodluik dus meer beenruimte. Om 10 uur landen we op Ivalo Airport. Er ligt me een partij sneeuw, echt top. We worden opgewacht door Maria, zij werkt bij Lapland Safari en is ingehuurd door Voigt travel, zij vertelt dingen in de bus. Ook doen we een tussen stop in Saariselka, hier krijgen we overall, schoenen, wanten alles top geregeld.
  Om half 12 komen we in Kiilopa (Fell centre), hier checken we in en hebben bungalow 12, onze koffers op de slee en gaan.
  De hut is top, mooi uitzicht en goed voor mekaar. Om 13:00 gaan we naar hoofdgebouw voor lunch, Jacq pizza en Ton kip met warme salade.

  Rest van de middag relaxen want die 5 uur slaap is ook niet helemaal goed voor je gestel.

  Om 18:00 lopen we weer naar restaurant voor diner buffet, zalm, aardappels, rijst, kip, toetje rode vruchten cake. Het was goed, niks bijzonders. We hebben op dinsdag, woensdag en vrijdag a la carte diner.

  Hieronder nog wat foto's.
  Groetjes van T & J


  22-12-2018 om 17:54 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 (kerst) Lapland
  >> Reageer (0)
  06-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog 7 weken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Over 7 weken gaan we weer op reis, nu naar Lapland, het is iets noordelijker dan dat we in 2015 zaten.
  We hebben hier een bungalow op een berg, de kans op noorderlicht is erg groot, want er is weinig licht vervuiling.
  Er zijn bij het hotel veel gratis activiteiten te doen, sneeuwschoen wandeling, langlaufen is allemaal mogelijk, zelfs een cursus fins behoord tot de mogelijkheden.
  We hebben enorm veel zin in het winterwonderland.

  06-11-2018 om 09:10 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 (kerst) Lapland
  >> Reageer (0)


  Hoofdpunten blog ton_jacqueline
 • Tips
 • weer thuis
 • dag 24: Alcatraz
 • dag 23: San Francisco
 • Dag 22: Yosemite

  Hoofdpunten blog waslijnen

 • Hoofdpunten blog ton_jacq
 • Laatste bericht en tips
 • naar huis
 • 1-6 Whistler - Vancouver
 • 30-5 gibsons - Whistler
 • 29-5 Lund - Gibsons

  Blog als favoriet !

  E-mail ons

  Druk op onderstaande knop om ons een mail te sturen.


  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!