Foto
Categorieën
 • 2011 Mexico (7)
 • 2012 (20-12-2012) trouwdag Plooytjes (14)
 • 2012 boot vakantie (9)
 • 2013 Huwelijksreis Bali (16)
 • 2013 stedentrip Dublin (5)
 • 2014 Binic Frankrijk (8)
 • 2014 Camperreis Rockies (30)
 • 2014 kerst Ierland (6)
 • 2015 kerst Lapland (9)
 • 2015 Zakynthos (5)
 • 2016 Alaska Cruise + Camper trip (33)
 • 2017 Bali (December) (17)
 • 2018 (kerst) Lapland (9)
 • 2018 Noord Ierland (11)
 • 2019 Yukon / Alaska Camperreis (23)
 • Reizen
  Reizen
  02-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste twee dagen :-(
  Hallo,

  Zoals iedereen weet zijn we weer thuis. Laatste dagen in de villa waren relaxed. Niks gedaan, lekker van zon en strand genoten. Ik wou nog wel bericht op blog zetten maar internet gooide me er elke keer uit, dus na 1 uur vergeefs proberen had ik het opgegeven.

  Vrijdag ochtend heb ik ingechecked op Bali voor de terug vlucht van die avond.Nou had ik al een zitplaats gereserveerd met extra beenruimte, dus dat zou goed moeten zijn, maar tijdens inchecken hadden ze ons toch op een normale plaats gezet. wij KLM in NL nog gebeld, deze konden niks doen, dus advies was om op de luchthaven te kijken wat ze nog konden doen.
  Dus wij nog relaxen en lunch gehad op ons terras en om half 3 is de chauffeur om ons naar vliegveld te brengen.
  Het afscheid was toch beetje emotioneel, we hebben het ook zo leuk gehad en Ketut heeft zo goed voor ons gezorgt en hierdoor hebben we een onvergetlijke honeymoon gehad, dus er werd door mij (Jacq) een traantje weggepinkt.
  Na 3,5 uur rijden door bergen en manouvreren tussen al die scooters, komen we op vliegveld.
  Bij de KLM Bali leggen we het verhaal uit en om toch een lang verhaal even kort te maken, krijgen we een Economy Comfort stoel gelijk na de keuken en met een 2 zitje. Wij helemaal blij en groote pluim voor KLM zeggen we.
  We hebben goede vlucht gehad en toch beetje geslapen.

  Nu weer thuis en proberen ritme te vinden, hier nog wat foto's van de laatste 2 dagen.

  Iedereen bedankt voor het lezen en op naar de volgende reis.

  Groet,
  De Honeymooners


  02-02-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  29-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 29-1-2013
  Hallo,

  Vandaag rustig begonnen, met een ontbijt op het terras. Om kwart voor 10 worden we opgehaald voor een trip naar Singaraja. Dit is de hoofdstad van bali geweest, maar omdat er een vliegveld in Denpasar kwam is dit de hoofdstad van bali geworden.
  Vroeger kwamen de schepen ook aan in Singaraja, maar dat is ook verplaatst naar de hoofdstad.
  We zijn op de markt geweest en het is eigenlijk hetzelfde als waar we zondag geweest zijn, hier stinkt het ook en ligt er overal rommel. We hebben wel het idee dat deze stad meer georganiseerder is dan bijvoorbeeld Ubud. Het lijkt ook meer opgeruimd op straat minder straat afval enzo. Na de markt rijden we naar de haven en hier staat ook een beeld van Ketut Merta, dit beeld gedenkt hem omdat hij tijdens de onafhankelijkheidsstrijd na de 2e wereldoorlog vanaf een patrouilleboot neergeschoten toen hij de NL vlag weghaalde en de indonesische hees.
  We zijn ook bij de chinese tempel geweest, In Singaraja leven veel verschillende gemeenschappen van handeldrijvende minderheden, waaronder dus ook chinezen. Daarna naar de hindoe tempel Pura Jagat Natha, Ton werd hier een sarong om gedaan vanwege dat knieën en schouder bedekt moeten zijn. De schouders waren geen probleem maar de knieën wel. Dit tempel complex is erg groot en zaterdag was het volle maan en dan gaan ze naar de tempel om te bidden en te offeren en dan zijn hier 5000 mensen aanwezig.
  Als er niks is qua ceremonie dan worden er in de avond gamelanrepetities gehouden.

  Op de terug weg geluncht in Lovina (hamburger met frietjes), was erg lekker, is weer eens wat anders dan rijst ;-)
  Op de terug weg naar huis 15 minuten van Lovina, komen we in een file, ja zelfs hier op Bali.
  De file is ontstaan door 100 mensen die aan het demonstreren waren. Ze hebben ongeveer 10-15 bomen omgehakt over ongeveer 5 kilometer, en deze bomen deden ze over de weg, zodat er dus file ontstaat.
  De mensen demonstreerden, omdat er van vroeger uit een mondelinge afspraak is gemaakt dat er op een bepaalde plek mensen begraven mochten worden. en nu wil de land eigenaar zijn land terug, terwijl de mensen zeggen, nee het is afgesproken dat het al heel lang een begraafplaats is en het is traditie dat dit daar gebeurd dus dan gebeurd het ook daar. Er staat niks op papier maar het is heel lang geleden mondeling afgesproken.
  Dus de bevolking kwam in opstand en ging demonstreren. Uiteindelijk na 1 uur kwamen we thuis en wist Ketut te vertellen dat de bevolking toch gelijk heeft gekregen en hun land mochten houden. Ketut is begin 30 en zij heeft nog nooit een demonstratie zoals dit meegemaakt, dus zovaak komen ze niet in opstand de Balinezen.
  Hieronder een foto van de omgehakte boom.
  Ook een foto van moeder snapper en baby snapper, dit word ons eten voor vanavond, Ketut heeft dit gekocht op de markt voor 30.000 rph, ongeveer 2,50 euro. En zij vind het erg duur, ze zijn dit seizoen moeilijk te krijgen, dus van daar de hoge prijs.

  Dit was het weer voor vandaag, morgen lekker rustig en donderdag ook, nog even bij kleuren.
   Tot morgen,

  Jacq en Ton
  29-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  28-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 28-1-2013
  Hallo,

  Toch nog een berichtje, ondanks dat we niet veel gedaan hebben vandaag.
  Lekker geluierd bij het zwembad en na de lunch een strand wandeling.
  Vandaag op het menu voor lunch een club sandwhich met een ijs koffie. Voor diner hadden we aardappels met goulash en een salade, nou dat kan onze Ketut ook erg goed. Ze had een sausje bij de aardappels gemaakt, nou we stinken nog uit ons giecheltje, morgen even vragen hoeveel teentjes knoflook hierin zaten.
  Morgen ochtend gaan we naar Sinaradja, dit was vroeger de hoofdstad van Bali. Morgen ook nog wat shoppen en dan nog wat dagen lekker niks doen voordat we naar huis moeten.

  Gisteravond hebben we nog even pilsje gedronken op de boot, we hadden hier zo'n zin in en het smaakte ook erg lekker.
  We kregen er ook bakje pinda's bij ze zei alleen niet dat ze net gebrand waren dus Ton steekt zijn hand in het bakje en verbrand bijna zijn hand. Ik moest wel beetje lachen, maar dat begrijpen jullie.

  Tot morgen,

  Jacq en ton

  28-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  27-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 27-1-2013
  Selamet Pagi,
  Goedemorgen,

  Vanochtend weer croissantjes van de bakker en om 9 uur vertrekken we met Ketut naar de Pasar in sirit. Nou wat een belevenis op zich.
  Het eerste wat opvalt is de rommel en ook wel de stank, maar dat merk je op den duur niet meer. Het is trouwens Ketut haar vrije dag vandaar ook dat de bakker is gekomen om toch ontbijt te regelen voor ons want ketut is vrij vandaag, maar toch fijn dat ze even met ons naar de markt wilt gaan.
  Het is wel leuk om te vertellen dat deze markthal  in de ochtend om 3 uur open gaat tot in de middag een uur of 5. ketut gaat altijd om 6 uur 's ochtends en dan is het erg druk zegt ze. Op zondag is het een rustige dag vandaar ook dat we vandaag zijn gegaan.
  Ketut vertelt wat over de fruit soorten die er zijn (Jack fruit, mangosteen, mango's, veel peppers, rare groente soorten, cassave enzovoort). er zit wel een systeem in de opbouw van zo'n pasar, beneden was de vlees en vis en boven waren de groente en fruit soorten. Er komen meer dan 1000 mensen naar deze markt en om 5 uur is alles op.

  Je moet er niet te veel bij nadenken wat je 's avonds op je bord krijgt als je deze pasar (of welke andere pasar op bali) gezien hebt. al het vlees en vis zo in de openlucht te broeien bij een 30 graden. Maar ja wij zijn nog niet ziek geweest. Als kwaliteitsdienst je beroep is dan moet je hier maar even een oogje dicht doen, want ja zo is het nou eenmaal hier.

  Het was erg leuk om te zien en hoe het hier gaat. We hebben voor wat banaantjes 1,50 betaalt en wat mangosteen voor 1 euro.
  Het kost echt geen drol hier. Nou is het hier ook zo dat ze touristen prijzen hanteren dus misschien zijn we ook wel afgezet op de markt, we waren de enige blanke.
  Nou hier wat foto's van de pasar. De foto van de dame was wel grappig, zij klampte mij vast en ze reageerde erg enthousiast en ik mocht een foto van haar maken en ik liet haar de foto zien op het toestel en ze werd nog blijer. Nou de foto zegt genoeg hier wordt je helemaal blij van.

  Groetjes,
  Selemat Jalan,

  Ton & Jacq

  27-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  26-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 26-1-2013
  Hallo,

  Vandaag rust dag gehad, we waren nog erg moe van gisteren. we waren laat wakker (8:15), de zon schijnt dan al.
  Na het ontbijt al een duik in de pool nemen want het is warm vanochtend. we denken zo'n 30 graden, dus verkoeling is wel gewenst.
  Na de lunch van een tonijn sandwhich en spekkoek (erg lekker), zijn er mensen druk in de weer op het strand en er lopen wat jongetjes bij te kijken en wij gaan ook maar eens kijken. Het blijken vissers te zijn die met een groot net aan het vissen zijn. Erg leuk om te zien, met 7 man (nou eigenlijk 6 met een klein jongetje) staan ze een net binnen te halen, het kost erg veel kracht merken we. Het uiteindelijke resultaat 2 grote vissen en wat kleine. Dit doen ze drie keer per dag zo op deze manier.Leuk om te zien, het intereseert ze ook helemaal niks dat ze vuil worden of nat van de zee of dat er stomme nerderlanders staan toe te kijken.

  Ketut heeft ook weer de was gedaan en het ligt gestreken op de stoel in de slaapkamer. Wat opvalt is dat ze dit natuurlijk geweldig doet, maar ook dat de onderbroeken opgevouwen worden. Nou ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons ligt het ondergoed niet gevouwen in de kast maar gewoon in een la allemaal door elkaar. Wat zal het een mooi en opgeruimd gezicht zijn als alle onderbroeken gevouwen in de la zouden liggen, misschien een goed voornemen voor 2013. Hoelang zouden we het volhouden?????

  Nou morgen gaan we naar de Pasar (markt) met ketut en voor de rest rustig aan. In deze warmte moet je ook niet veel doen, te vermoeiend.
  Tot ziens,

  Jacq en Ton
  PS: hier nog wat mooie foto's van de vissers en wat eten ;-)

  Dit is een offertje en dit kom je overal tegen, op het strand of op straat. Vandaag is het volle maan en dan bidden ze nu voor alle ge-automatiseerde voertuigen (scooters en auto's). Toch fijn dat ze bidden dat morgen de scooter het weer doet, anders hebben ze een heel groot probleem hier op Bali, want er zijn meer scooters dan auto's.
  26-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (1)
  25-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 25-1-2013
  Hallo iedereen,

  Hier weer een bericht van ons. Eigenlijk geen bijzonderheden, het is nog steeds mooi weer, met af en toe een regenbui rond de klok van 16:00 uur. We eten nog steeds heerlijk en we vervelen ons nog niet. We hebben er al weer een week opzitten en de tijd vliegt voorbij, maar we genieten volop.
  Vandaag om 8:30 opgehaald door Putu de chauffeur en we gaan richting Ubud. Het is nog een hele rit want het is ongeveer 2,5 uur rijden. Onderweg stoppen we bij rijstvelden en meren voor een fotomomentje. We stoppen ook bij een stalletje met fruit want jacq wil de durian vrucht proeven. Ton had al wel gewaarschuwd doe dat nou niet, dat ding stinkt en is niet lekker. Ach ja en hij heeft natuurlijk gelijk gehad. Het is een vrucht dat stinkt naar ui / knoflook en beetje alcoholisch. We hebben hem wel meegenomen in de auto, maar een uur later hebben we hem er toch maar uitgegooid want het stonk gigantisch in de auto.
  we gaan eerst naar olifantenpark (Bali adventure) om rit op de olifant te maken. Nou dat hebben we gedaan en het was een hele belevenis.
  een half uur op de olifant was wel lang zat, het hobbelt en het zit niet zo heel lekker, maar we hebben het wel gedaan. Ook nog door de waterbak en op de foto. We hebben dit trouwens gedaan van de dollars die we van Marion en Rinus en Arno en Janneke hebben gekregen voor het trouwen. Nou jongens nogmaals bedankt. Hierna zijn we naar Ubud gegaan, dit plaatsje staat bekend om zijn houtsnijwerk en mooie schilderijen.
  Wij vonden het vooral heel druk, we hebben wel wat rondgelopen en wat gekocht, maar zijn toch weer snel wegggegaan. We rijden nog lang een houtsnijwerk werkplaats en hier kopen we een souvenir voor in huis. We verklappen nog niks, kom maar een keer kijken zouden we zeggen.
  Om 18:15 komen we weer aan in de villa en we zijn helemaal op. Ketut heeft eten klaar staan en het is rijst met sate en groente in kokos.
  we smullen er goed van. Hier onder nog wat foto's van vandaag. we hebben begrepen dat er bij jullie nog sneeuw ligt dus we blijven nog even hier.
  Groeten en morgen hebben we rust en zondag gaan we met Ketut naar de markt.

  Ton & jacq


  25-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (1)
  24-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 24-1-2013

  Selamat malam,

  Vanochtend ontbijt met een croissant en Ton nasi goreng met bacon (het smaakte heerlijk volgens Ton).
  Om kwart voor tien komt Putu de chauffeur ons halen om naar een crematie te gaan in het dorp. We hebben dit woensdag gehoord dat dit er was en dat willen we natuurlijk wel zien. Het is erg druk in het dorp dus Putu zet er ons uit en hij zegt dat hij ons wel weer vind. Er staat een hele stoet met mensen langs de weg en ook de praalwagen met de overledene erop (het is een vrouw die overleden is). De mensen die voor de stoet lopen met schalen en cadeaus die nemen ook afscheid van een overledene. Maar dit is alleen symbolisch, omdat de mensen tijdens het overlijden van de familie er geen geld was, begraven ze het zolang. En als er dan geld is dan doen ze het bij een andere cremetatie. Vandaag waren er nog 6 andere families die symbolisch afscheid namen. Vanaf het dorp lopen we met de chauffeur naar het strand waar de echte crematie plaats vind.
  Het is een heel ritueel met dans en muziek. Het is erg indrukwekkend om tussen deze mensen te staan en alles mee te maken.
  Ik heb veel foto's gemaakt en hieronder een paar van de foto's.
  We zijn op een gegeven moment weggegaan, je hoeft ook niet alles te zien. Zijn we naar het schooltje / revalidatie centrum voor lichamelijk gehandicapte kinderen gegaan (High 5 rehab in Lovina). We hadden wat cadeaus meegenomen en dit hebben we overhandigd aan Marianne, zij is een fysiotherapeut uit Nederland en zij zogt daar dat de kindjes weer kunnen lopen enzo.
  We hebben een rondleiding gehad en de mensen hier doen goed werk en dat zie je ook aan het resultaat. er waren 2 meisjes die klompvoetjes hadden en zij kunnen nu aardig lopen, en zich voort bewegen. Iedereen die cadeaus heeft gegeven nogmaals bedankt, de kinderen zijn hier in Lovina er erg blij mee en zullen er veel plezier aan beleven.
  Morgen gaan we een dagje weg, naar Ubud en we gaan op de olifant, erg romantisch zal ik nu zeggen, maar misschien kom ik daar nog wel op terug. wij hebben er erg veel zin in, dus dat komt helemaal goed.

  selemat jalan
  (tot ziens)
  Ton & Jacq

  24-01-2013 om 13:57 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  23-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 23-1
  Vanochtend was het al vroeg dag voor ons om half 6 ging de wekker.
  Om 6 uur kwam de visser met z'n bootje aan gevaren en we moesten instappen. Nee niet via de steiger maar door het water heen en instappen maar. we moesten best lang varen, maar dan heb je ook wat, je ziet de zon opkomen en dat is echt heel mooi. En dan aan de horizon zie je nog meer bootjes varen en daar moesten we heen. We waren ongeveer met 25 bootjes op het water, we hadden mensen gesproken en die spraken al over 50 bootjes. Dus we waren niet alleen.
  En toen ineens zag je ze de dolfijnen, springen en bovenkomen met de vin, ik overdrijf niet maar we hebben er wel 100 gezien. Het was echt helemaal top, rond 8 uur waren alle bootjes weg en wij waren alleen over, we bleven nog even varen en zijn toen terug gegaan, want Ketut wachte op ons met het ontbijt. Om 9 uur kwamen we weer thuis en werden we warm onthaalt door Ketut.
  We zijn een beetje moe van de zee lucht en lummelen wat aan het zwembad en gaan om 1 uur kroket en bitterballen eten bij de buren (dit is een schip en hier kan je lunchen waaronder NL-hap). Erg lekker hoor na rijst en mie.
  In de middag met de eigenaar Ton en Fely gesproken en was erg leuk. Vanmiddag ook nog regenbuitje gehad en zometeen gaan we vis eten.
  Tonijn met inktvisringen mengsel en een snapper. Morgen gaan we naar het schooltje om de spulletjes te brengen die ik gekregen heb voor mijn verjaardag. We zijn erg benieuwd hoe het daar is. Vrijdag gaan we dag trip doen naar Ubud en naar de olifanten.

  Tot morgen dan maar weer en hier toch nog een eet foto, en uiteraard de dolfijn.

  Groet en selamat,

  Jacq en Ton
  PS: Ton voelt zich al wel wat beter hoor.

  23-01-2013 om 11:47 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (1)
  22-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag
  Hallo allemaal,

  Hier een berichtje van ons, alles gaat goed. Ton is wel wat ziekjes (verkouden en nog steeds hoesten). Eetlust is wat weg dus dat vind hij heel erg, maar Ketut en ik zorgen goed voor hem. Van mij een dikke kus en van Ketut een kopje gember thee. Hopelijk knapt hij er van op.
  Ik hoest ook nog wel maar lang niet zo erg als Ton.

  Dus vandaag rustig, we hebben lang de zon gehad vandaag en het leek er zelfs op dat we de eerste droge dag zouden hebben sinds november, maar dat ging niet op want om 4 uur begon het weer te regenen. Af en toe hoor je onweer erbij, maar ach het heeft ook wel wat.

  We hebben trouwens ook een huisdier, een soort geko (hagedis achtig beest en die zit achter het schilderij. Hij zat 2 dagen geleden nog op de slaapkamer (vond Jacq niet zo leuk) dus we hebben hem een beetje naar de living geleid en hij zit nu al 2 dagen rustig achter het schilderij. Ik zit nu aan tafel en kijk naar het schilderij en ik zie een klein kopje er bovenuit steken. Een huis zonder hagedis brengt ongeluk zeggen ze. En hij houd de mugjes weg. Maar dat geloof ik niet want ik heb nu al wel geteld 7-8 bulten.
  Morgen om 6 uur op want dan komt de visser ons halen op het strand. We gaan dolfijnen spotten. Wordt vervolgt.

  Nou hier nog wat eet foto's.
  Sate gamba's deze waren erg lekker en iets heet


  Fruit salade, we krijgen elke dag zo'n schaal met verschillende soorten fruit


  Ton zijn ontbijt  Ketut doet de was en meteen strijken

  Gebakken banaan


  Gamba's  met komkommer en een cocos sausje


  Rundvlees gerecht

  22-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (1)
  21-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 21-1-2013
  Hallo allemaal,

  Hier weer een bericht van ons uit het paradijs.
  Vanochtend vroeg wakker geworden en lekker genieten op ons terras. Om 8 uur kwam Ketut en die gaat ontbijt klaar maken. We hadden aangegeven dat we wel om 9 uur wouden ontbijten en om 9 uur stond het klaar. Ton Nasi met ei en Jacq wentelteefjes/ pannekoeken en toast. Het was to much dus het was niet helemaal op. Om half 10 kwam de chauffeur ons halen en gan we op weg. Eerst langs het wisselkantoor voor wat flappen. Mijn portomonee kan niet meer dicht, 200 euro is 2,5 miljoen roeppie, je moet donders goed opletten anders gaat het helemaal mis.
  100.000 roeppie is 7,80 euro. Gisteren geluncht voor dit bedrag. Thee kost hier 30 euro cent ongeveer. Wat een verschil hier qua prijzen liter benzine ook ongeveer 30 cent. En toch maar klagen dat het een hoop geld is.

  Vanochtend dus eerst geld gedaan en toen opweg naar de GitGit waterval, hoogste waterval van Bali. Het was een hele wandeling lang winkeltjes waar ze souveniers verkopen, me laten verleiden om 3 sarongs te kopen voor 2,50 per stuk. Ze wou er eerst 25 dollar voor hebben, maar dat vonden we te duur
  Daarna naar de hot springs, eerst langs weer allemaal winkeltjes, het is soms best moeilijk om dan toch niet even te gaan kijken, want je weet dat ze het hier wel moeilijk hebben. de chauffeur heeft al aangegeven als ze een prijs zeggen dat je meteen al de helft ervan af mag doen.
  Je kan wel aan de gang blijven bij al die winkeltjes, dan mag ik nog wel een koffer erbij kopen. Maar ja we zijn nog niet weg hier en er zijn wel hele mooie dingen te koop hier, dus we zullen nog wel wat kopen.
  De hot spings een erg warm bad met waterstroompjes uit de leeuwenkop. Erg lekker en het blijkt goed te zijn voor je lichaam.
  Hier hebben we geluncht en toen zijn we naar de boedistische tempel gegaan. Erg indrukwekkend, het is de mini borobodur.
  Het begint hier wat te regenen dus de foto's zijn beetje grauw, maar ja zo was het wel.
  Om 3 uur weer terug in de villa, Ketut is al aan het koken, vandaag is het rendang (draadjesvlees) en kroepoek en mie volgens mij. Het ruikt in ieder geval erg lekker.

  Morgen een rust dag en woensdag gaan we dolfijnen kijken.
  Groet van Ons  21-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  20-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zondag in Lovina
  Hallo,

  Een zondag in Lovina verschilt niet zoveel als een zondag in Barneveld. Nou een paar verschillen dan maar: de zon schijnt en het is 30 graden, je hoort de zee, de bakker heeft brood op  de buitentafel  gezet, je hoort exotische vogels, de tuinman doet zijn werk. Al met al zijn de verschillen er wel degelijk, maar we hebben niks gedaan. Lekker luieren, koffie bij de nederlandse buren gedaan. Zij zitten in een 6 persoons bungalow genaamd Bunga, wij zitten in Bundar. Mooi huis en mooie tuin plus zwembad. Voor de volgende keer misschien deze villa nemen wie weet. We hebben gelunchd in de boot mini loempia's en patatjes, erg lekker. Het heeft wel wat geregend maar trekt weer weg en zitten nu weer in de zon of in de poel om af te koelen.
  Vanavond eten we tonijn met rijst en sla, Ketut had dit al gemaakt voor gisteren maar we konden het niet op dus we hebben nog wat.
  Dus vanavond lekker thuis, we vinden het niet erg, de reis heeft er lichamelijk wel ingehakt hoor. Je moet het niet onderschatten.
  Morgen wat bekijken en dan ook weer wat foto's.
  Arno heb je genoten van de sate foto. Ton en ik moeten wel lachen hoor, dan kijken we mekaar aan en dan zeggen we wat zal Arno hier van genoten hebben, maar ja jullie zitten daar en wij hier, maar jongens wie weet over een jaar of twee dat we samen gaan, even sparen nog hihi.
  Ik ga nu mijn man weer wat aandacht geven.
  Tot morgen, jacq en ton

  20-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  19-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste dag voorbij
  Hallo,

  Nou de eerste dag in Lovina zit er voor ons al bijna op. We hebben vanochtend lekker zon gehad en rond een uur of 3 uur begon het te regenen en dit is niet meer opgehouden.
  Ketut vroeg ons wat we wouden eten en voor de middag was het nasi goreng met kip en salade en voor de avond hebben we sate met gado gado gekozen. Geen probleem zei Ketut, we hebben haar geld gegeven voor de boodschappen en in de middag heeft ze het eten klaar gemaakt zodat we het 's avonds alleen in de piep hoeven doen. Ketut gaat om 5 uur naar huis, want ze moet ook nog voor haar eigen gezin zorgen.
  Dus de plooytjes zitten niet alleen maar op hun kont ze moeten ook nog wat eten op PIEPEN.....
  Vanmiddag hebben we een massage gehad, was erg lekker maar op een gegeven moment dacht ik als ik nu geen teen breek dan weet ik het nog niet, maar ik loop nog. Volgende week ga ik een hot stone massage doen.
  Hier nog wat foto's van het eten en de villa. Zoals jullie zien erg vervelend allemaal.
  Morgen dagje thuis en maandag gaan we naar warm water bronnen en een klooster.

  Groetjes,
  Plooytjes T&J
  19-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen
  Hallo allemaal,

  Nou wat een wereldreis hebben wij achter de rug, om 21:00 donderdag vertrokken met de KLM naar Singapore. Hier kwamen we 12 uur later aan, met hier nog bovenop 7 uur tijdsverschil, dus indonesische tijd was het vrijdag middag 4 uur. Even van boord en weer door de security. Toen om half 6 weer de lucht in om vervolgens 2,5 uur later om 20:00 uur te landen op het warme Bali.
  Het is 28 graden en erg vochtig.
  Wat als eerste opvalt hier is de geur en de warmte die je tegemoed komt. We moesten een visum kopen a 20 euro en alles ging voorspoedig. Koffers kwamen snel en we stonden snel buiten. De chauffeur kwam ons ophalen en hij was herkenbaar aan het bordje mrs. en mr Plooy en villa Bundar, chauffeur erg aardig en we moeten nu dus nog 2,5 uur in de auto om aan te komen in het paradijs. Ja ja want dat is het hoor. Het is wel eens waar donker maar wat een mooie villa hebben we. Het zwembad, de slaapkamers, de keuken het terras..... We waren beetje sprakeloos. Na wat dingen uitgepakt te hebben zijn we naar bed gegaan, we zijn op.

  We zitten nu op ons terras te kijken naar de zee en genieten van de kookkunsten van Ketut, ja ja Ketut is onze kok, hulp, dagtrips regelaar, ja Ton heeft vanochtend al nasi met omelet op. Jacq pancakes en toast. Ook ginger thee gekregen voor het lelijke hoestje wat we beiden hebben.
  We zijn beetje van de leg, want we zijn 2 dagen kwijt in ons geheugen, dat is natuurlijk niet zo maar het was donderdag weg en het is nu zaterdagochtend, waar blijft de tijd.
  We gaan nu even relaxen en van de zon genieten, morgen zal ik wat foto's plaatsen van de villa en wat eten niet te vergeten.
  Selamat,
  Plooytjes

  19-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  17-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schiphol
  Hallo,

  We zijn op schiphol aangekomen en hebben zojuist gegeten.
  Met de trein ging het goed wil het niet dat we van spoor 7 naar spoor 1 moesten sjouwen met de koffers, en als je nog niet helemaal top bent van het griepje dat Jacq heeft dan valt het nog zwaarder. Maar we hebben het gered. Inchecken hadden we al gedaan dus wij naar 14-16 om koffers te droppen. Staat er een aller charmante in blauw en die zegt dat we naar 12 moeten. Hier staat een lange tunnel en aan het eind een service bali. Ton wou al daar naar toe lopen, maar ik had al door dat we bij de tunnel moesten zijn. Dit is helemaal nieuw voor ons, maar de koffer moest in het gat geplaatst worden en de boarding pass gescand en scherm zegt wie je bent en dan druk je op ja en dan komt je kofferlabel eruit gespuigd. Die doe je vervolgens om het handvat en dan druk je op ja en dan gaat er een deur dicht en weg is je koffer. Het lijkt wel een groot monster, ben benieuwd of koffer wel in Bali straks er wel weer is, maar ja dat zien we over iets meer dan 17 uur.

  Het is heel rustig op schiphol, het is wel raar dat er buiten overal sneeuw ligt en we straks uit vliegtuig stappen en het is 30 graden. Nou ja straks is natuurlijk wel licht uitgedrukt, want wees eerlijk het is wel een rot eind vliegen. Misschien valt het ook wel mee en zeggen we over aantal jaar dat we naar Down Under gaan wie weet;-)

  Tot horens en iedereen voor straks welterusten.
   Ton en Jacq

  17-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  11-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selamat Jalan (goede reis)
  Nog een week en dan zitten we in onze villa op Bali.
  de koffers staan boven en nu eens kijken wat we allemaal meenemen.
  De cadeau's die naar het weeshuis REHAB gaan staan al klaar. Ik weet niet of de houten blokken set mee gaat, want die is denk ik wel iets te zwaar. We kijken er erg naar uit om naar de zon te gaan, vooral als het weerbericht voor volgende week alleen koud en natte sneeuw is.

  We zijn nu 3 weken getrouwd en dat bevalt erg goed. Wel een gedoe om naam van Laning naar Plooy om te zetten, maar ik heb het er voor over.

  Volgende week nog drukke week maar donderdag rond half 4 gaan we richting schiphol en vliegen we om 21:00 uur naar Bali met KLM.

  Voor dat we gaan zet ik nog bericht hierop.

  Groet,
  Plooytjes Ton & Jacq

  11-01-2013 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)
  29-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding Bali
  Hallo,

  Op 20-12-2012 gaan we eindelijk trouwen na een relatie van 13 jaar. Weer een mooie reden om op reis te gaan, de keus was wel moeilijk, maar uiteindelijk is de keus gevallen op een strandvilla op het prachtige Bali. Via strand villa's Bali, hebben we een mooie villa met zwembad in Lovina Beach en dit alles is met personeel, dus een tuinman, kok en schoonmaakster. We vertrekken op 17 januari met KLM naar Denpasar en komen daar een dag later aan. We hebben de Bundar Villa 2 weken en op 1 februari vertrekken we daar weer.

  We hebben Capitool gids gekocht van Bali en zijn ons al aan het inlezen. We willen wel naar het olifanten park vlakbij Ubud, om een rit te maken op de olifant (romantisch). Voor de rest wat tempels bezoeken en de prachtige natuur. Bij Lovina zijn in de ochtend veel dolfijnen te zien dus dat wordt een dolfijnen spot tripje.


  29-06-2012 om 00:00 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2013 Huwelijksreis Bali
  >> Reageer (0)


  Hoofdpunten blog ton_jacqueline
 • Tips
 • weer thuis
 • dag 24: Alcatraz
 • dag 23: San Francisco
 • Dag 22: Yosemite

  Hoofdpunten blog waslijnen

 • Hoofdpunten blog ton_jacq
 • Laatste bericht en tips
 • naar huis
 • 1-6 Whistler - Vancouver
 • 30-5 gibsons - Whistler
 • 29-5 Lund - Gibsons

  Blog als favoriet !

  E-mail ons

  Druk op onderstaande knop om ons een mail te sturen.


  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!