Foto
Categorieën
 • 2011 Mexico (7)
 • 2012 (20-12-2012) trouwdag Plooytjes (14)
 • 2012 boot vakantie (9)
 • 2013 Huwelijksreis Bali (16)
 • 2013 stedentrip Dublin (5)
 • 2014 Binic Frankrijk (8)
 • 2014 Camperreis Rockies (30)
 • 2014 kerst Ierland (6)
 • 2015 kerst Lapland (9)
 • 2015 Zakynthos (5)
 • 2016 Alaska Cruise + Camper trip (33)
 • 2017 Bali (December) (17)
 • 2018 (kerst) Lapland (9)
 • 2018 Noord Ierland (11)
 • 2019 Yukon / Alaska Camperreis (23)
 • Reizen
  Reizen
  13-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-9-2018 Belfast
  Vanochtend om 9:45 vertrokken uit BallyCastle, we gaan naar Belfast en zijn hier nog 2 dagen.
  We gaan eerst naar de gevangenis van Belfast op Crumlin Road. Hier hebben we een tour om 12:15, het is wel weer even wennen om in de stad te rijden, erg druk en goed opletten, maar het gaat goed. Erg indrukwekkend zo'n oude gevangenis, deze is pas gesloten in maart 1996 den pas sinds 2012 een museum. Er is enorm veel gebeurd hier, waaronder 16 ophangingen, er konden hier 500-550 "gasten" gehuisvest worden, het was enorm afzien hier en erg armoedig.

  We lunchen hier wat en gaan om 2 uur richting het appartement, hier is een sleutelkastje en met de code gaat deze open. Het is erg mooi appartement, we leggen onze spullen neer en gaan op zoek naar supermarkt voor hapje eten. 
  Om 17:00 wordt er aangebeld bij ons en staan er 4 chinese dames op de stoep en zeggen dat ze dit ook geboekt hebben, op de telefoon zie ik dezelfde bevestiging die wij ook hebben gehad. Ja en nu wat gaan we doen, Paul de eigenaar gebeld en uitgelegd hoe of wat, hij geeft aan dat hij onze boeking ziet en gaat verder kijken. Al met al zorgt hij nu dat de dames een andere onderkomen krijgen en wij blijven zitten. Ja als wij later waren geweest hadden wij misschien wel moeten verkassen, dus we hebben weer geluk, had wel te doen met de dames, maar ja wij kunnen er ook niks aan doen.

  In de wijk achter de gevangenis zijn veel muurschilderingen van vroeger en wat er allemaal in Belfast is gebeurd, enorm indrukwekkend, en het zijn er echt veel, wij hebben er aal stuk of 8 gezien.

  Morgen naar Titanic museum, dus dat wordt weer een mooie dag.


  13-09-2018 om 18:30 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  12-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-9-2018 Rathlin Island
  Vanochtend lekker vroeg op, we gaan naar Rathlin Island, de have is 5 minuten lopen en we zijn er rond half 10. Kaarten ophalen en wachten tot we op de boot mogen.
  Om 10 uur vertrekken we en het is een ruige zee vandaag. Het komt ook dat er 7 stromingen hier samen komen, ook zijn hier in het verleden veel schepen vergaan door storm en de stroming. De boot doet er 45 minuten over. Aan de overkant pakken we de Puffin bus (pappegaaiduiker) en die brengt ons naar de west kant, hier dtaat een vogel museum en een vuurtoren. In mei tot augustus vind je hier 250.000 pappegaaiduikers, jammer u dus niet. Maar het uitzicht is hier wel geweldig.

  Om half 1 vertrekken we weer met de bus naar de haven en gaan lunchen in de bar (er zijn maar 3 eetgelegenheden, dus niet veel keus), Ton neemt Fish and Chios en Jacq hamburger. Om 2 uur lopen we nog wat rond en om half 4 vertrekt de ferry weer naar BallyCastle. Al met al een mooie dag met zon, maar wel winderig, geen regen.

  Vanavond spullen pakken en gaan morgen weer richting Belfast, morgen ochtend bezoek brengen aan oude gevangenis.
  12-09-2018 om 18:53 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  11-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-9-2018
  Vandaag een rustige dag, na een rustige morgen gaan we om 10 uur op pad, stukje rijden met de auto naar Kinbane Castle, een oud kasteel (wat er van over is) op een rots. Het is een hele klim naar beneden (grhhh we moeten er ook weer op). Het niet veel meer wat er staat, maar blijft wel indrukwekkend. 
  We rijden terug naar appartement en gaan nog even naar het strand in Ballycastle, om 12 uur lopen we naar Ann Street, hier gaan we lunchen bij O'Connors pub.
  Ton een Steak van 10 oz, en Jacq een vis schotel met krab poten, lekkere lunch. Daarna nog even naar de Co-Op voor wat boodschappen. 
  Lekker naar huis en dan morgen ons laatste uitje, naar het eiland Rathlin Island, zijn erg benieuwd.

  Weer: droog met wat wolkjes, al met al een mooie dag 
  11-09-2018 om 16:29 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  10-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-9-2018
  Plannen zijn gewijzigd deze ochtend, gaan niet naar Rathlin eiland, het is echt Iers Weer zoals ze het eggen het regent. En er is geen stukje blauw te zien (was voorgaande dagen wel zo), dus we annuleren de boot tickets en verplaatsen naar woensdag, volgens de medewerker, beste dag om te gaan qua droog weer en zonnetje.
  Oke dus we gaan vandaag met de auto toeren en wel eerst naar de Dark Hedges, dit is in Games of Thrones The Kingsroad genoemd, nou doen we net of we Games of Thrones van zijn en alle lokaties afgaan, maar dat is natuurlijk niet zo, we hebben de serie niet helemaal gezien, maar misschien door deze trip wel aangewakkerd.
  Mooie lokatie dus met de bomen, door de drukte mag je alleen de weg in met de benen wagen. We zijn nog vroeg dus weinig mensen, maar we lopen net weg en de bussen met toeristen komen al aan gereden, dus erg populair is het hier wel.

  Verder rijden we naar Glenariff Forest Park, hier kan je mooi wandelen, we besluiten om de waterval wandeling te nemen (7,2 km). Het is erg mooi en halverwege lunchen we lekkere kip sandwich. Daarna nog een enorme klim omhoog, was echt wel pittig, maar we hebben het overleefd.

  Morgen gaan we nog klein uitstapje doen naar een kasteeltje en daarna lunchen bij een oude Ierse Pub. 


  10-09-2018 om 19:49 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  09-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9-9-2018
  Vanochtend om 10 uur vertrokken, gaan naar het strand paar km verder op. Mooi strand wel 2 buien gehad, maar wel lekker gewandeld. Gaan naar Ballintoy haven en dit is ook een setting waar Games of Thrones heeft gefilmd, hier staat het wel aangegeven, gisteren bij de kleine tempel niet.
  Mooi gebied en ook hier wel toeristen die hier komen bezoeken. Daarna rijden we naar de Red Door Cafe in Ballintoy, dit staat bekend om lekkere ierse stew en zijn zelf gemaakte taarten. Oke Ton de Stew en Jacq ierse burger, het gebak nemen we mee voor thuis voor vanavond.

  We besluiten om rond half 5 fish and Chips te eten en vanavond dus het gebakje.

  Morgen gaan we met de boot naar Rathlin Island, hier even kijken of we fiets huren of met de bustour gaan, afhankelijk van het weer.


  09-09-2018 om 18:14 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  08-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-9-2018 Bushmills
  Vanochtend om 9 uur vertrokken naar Bushmills whiskey fabriek, het regent dus dat is een goede bezienswaardigheid.
  Om 9.40 hebben we de rondleiding, jammer dat je tijdens de tour geen foto's mag maken. Er wordt veel vertelt over het proces dat de Bushmills whiskey 3x wordt gedestilleerd ipv 2x zoals de schotse whiskey, hierdoor krijg je een hoger alcohol percentage. Ook de vaten die gebruikt worden zijn  2e hands en worden ongeveer 30 jaar gebruikt en dan geeft het vat geen smaak meer af.
  De 21 jaar oude whiskey wordt maar 1x per jaar gebotteld, deze variant wordt na 19 jaar in het vat overgedaan naar vaten waar madeira in heeft gezeten en hier blijft hij dan nog 2 jaar zitten, voordat het gebotteld wordt. Deze fles kost 159 pond, ongeveer 180 euro. Na de tour mogen we ook een whiskey proeven, nou lekker hoor om 11 uur in de ochtend. Ton had die van 12 jaar en Jacq van 10 jaar oud. Ton vond het wel lekker, maar niet om er nou 40 pond voor een fles neer te leggen.

  We gaan weer verder en gaan bezoek brengen aan Mussenden Temple en Downhill Demesne, hier is Game of Thrones opgenomen dus wel leuk weetje.
  We moeten wel weer wandelen en hadden hier niet op gerekend, maar het is niet heel ver lopen. Het is het lopen meer dan waard, zie foto.

  Om half 3 zijn we weer in Ballycastle, vanavond thuis eten, Meat Pie met sla.

  08-09-2018 om 16:41 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  07-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-9-2018
  Niet zo lekker geslapen, bed kraakt bij elke omdraaiing en dan is de ander weer wakker, dus vanavond maar in de andere 2 bedden slapen.
  Na ontbijt van Toast met jam en kaas gaan we om 9 uur op pad. De eerste stop is de hang brug Carrick a Rede Rope bridge. Na een pittige wandeling van half uur komen we bij de brug, het waait best wel en het is ook wel wiebelig, brug hangt 30 m boven de grond. Ton gaat eerst en dat is wel iets, want hij heeft hoogtevrees, maar alles gaat goed. Leuke attractie wel maar hele bussen komen hier met japanners/ chinezen, dus je moet vroeg komen.
  Om 11 uur rijden we weer weg en gaan we naar de Giant CauseWay, dit zijn 40.000 aaneengesloten basalt kolommen, ontstaan door vulkaan lava dat elke keer verschuift en verhard, maar een ander verhaal is dat er een reus in Ierland de weg (CauseWay) maakt tot aan Schotland om gevecht aan te gaan met andere reus, in Schotland aangekomen ziet hij dat reus enorm is en vlucht snel terug naar  Ierland. De Schotse reus komt hem achterna en de Ierse reus vraagt aan zijn vrouw om hem als baby te vermommen, de Schotse reus ziet de enorme baby en schikt enorm en denkt dat de vader nog groter is en vlucht meteen terug naar Schotland en verwoest de Causeway, zodat het pad naar Schotland verwoest wordt. Eindpunt In Schotland Fingal's cave op Eiland Staffia en hier beginpunt in Noord Ierland zijn de zuilen te zien.
  Het verhaal is natuurlijk leuker om te vertellen.
  Het is best druk hier, ook veel bussen, al met al mooi om te zien, maar wel erg commercieel en toch wel iets te duur, maar ja staat op Unesco lijst en dan mag je blijkbaar wat vragen. We lunchen wat bij de Smugglers Inn, broodje met garnalen, erg smakelijk.  
  Na de lunch rijden we naar kasteel van Dunluce, staat op de kliffen en is in vervallen toestand, wel leuk om er rond te lopen en te bedenken wat er zich allemaal heeft afgespeeld. 
  We gaan lekker naar huis, hebben veel gelopen en veel indrukken opgedaan.
  Vanavond in de haven Fish and Chips eten, lekker.

  Weer: vandaag geen regen, mooi weer met zon en wolkjes
   

  07-09-2018 om 17:42 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  06-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-9-2018 Belfast- Ballycastle
  Vanochtend rond 8 uur wakker, lekker douchen en ontbijt, Ton had omelet (viel iets tegen), Jacq pancakes (was wel lekker). Om 9 uur vertrekken we naar Ballycastle, gaan via de kustroute naar boven. Onderweg gestopt bij Glenarm Castle, mooie tuinen eromheen en kasteel ook mooi van buiten, binnen mochten we niet kijken. Na een koffie pauze gaan we weer verder. Onderweg nog wat tussen stops met mooie uitzichten, ook een klein klim naar boven gemaakt, om mooi uitzicht te hebben.

  Om 2 uur komen we aan in Ballycastle, lunchen nog wat en om 3 uur bij appartement afgesproken met James, krijgen sleutel van nummer 19 en hij geeft korte rondleiding. Alles ziet er goed en verzorgd uit. 
  We doen wat boodschappen en gaan relaxen, want al met al toch vermoeiende dag geweest.
  Het weer vandaag was: zonnig met 3 hevige buien.

  06-09-2018 om 17:34 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-9-2018 Amsterdam - Belfast
  Om kwart over 12 gaan lopen naar het station, we hebben de trein van half 1 nar Amersfoort. In Amersfoort toch even wachten, maar dan toch richting Schiphol. 
  We komen aan om iets voor 2 en gaan dan naar vertrekhal 2, we hebben al ingechecked en kunnen dus naar de bagage drop off, dit zijn grote bakken en dan leg je je koffer in de bak en scan je je instapkaart en dan komt bagage label uit de machine, die doe je om de koffer en als dat klaar is druk je op de knop, luik gaat dicht en weg is je koffer, nou als dat maar goed gaat.

  Controle paspoort gaat ook via machine, er komt geen personeel meer aan te pas zou je zeggen. Check van de hand bagage gaat nog wel door personeel, weer mijn fototas eruit gehaald voor controle. Weer geeft hij aan dat hij de selfie stick wil zien, oke alles gechecked, zolang ik niet met de stick ga slaan mag ik hem meenemen.
  Oke volgende keer doe ik hem in mijn koffer, kijken of de fototas er dan wel door mag in 1x keer.

  We moeten naar Gate D06, niet zover lopen, dan naar beneden en hier moeten we naar gate K. Goed al met al gaat het goed, tot dat er omgeroepen wordt vertraging door slecht weer. Om een lang verhaal kort te maken, ipv 16:05 vertrekken we om 17:00.
  We worden met bus naar platform gebracht, hier staan diverse city hoppers klaar, wij zitten op 8A en C, goede plaatsen. Na iets meer dan een uur landen we op Belfast City Centre, heel klein allemaal 2 bagage banden. Koffer is er snel en we gaan naar Europe Car, hier krijgen we sleutels van de Vauxhale Opel Corsa, mooie zwarte auto en niet veel kilometers op de teller.
  We rijden om half 7 weg en links rijden gaat wat onwennig, maar gaat goed, rotonde gaat goed met wat aanwijzingen van Jacq. We rijden om 7 uur de Guesthouse parkeerplaats op. We worden hartelijk ontvangen en krijgen kamer 1, helemaal top en we gaan klein hapje eten in restaurant the Shu, lekker beef met toetje apple crumble. Lekker naar bed, morgen op weg naar Bally Castle.  06-09-2018 om 17:27 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  16-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord Ierland
  Onze volgende trip gaat naar Noord Ierland. OP 5 september vliegen we naar Belfast met de KLM, we hebben hier een B&B. 
  De volgende dag vertrekken we naar het noorden, hier hebben we een appartment in Ballycastle. Op 15 september vliegen we weer terug naar Amsterdam.
  Dus het wordt weer een mooie vakantie.

  16-07-2018 om 07:31 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2018 Noord Ierland
  >> Reageer (0)
  26-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-12-2017
  Hallo,

  Gisteren geen verslag, vandaag een kleintje.
  Gisteren kleine wandeling gemaakt en lekker geluierd in de zon. Ons kerstdiner bestond uit spare ribs met frietjes beetje rijst met kip en groente.

  Vandaag ook niet veel gedaan, veel wind vanochtend en veel bewolking en regenachtig van tijd tot tijd.
  Op strand gewandeld, geluncht in de boot.
  Vanavond ons laatste avondmaal en morgen gaan we weer op reis naar Amsterdam. De koffers zijn bijna weer gepakt, valt nog niet mee om alles mee te krijgen.
  We worden om 14:00 opgehaald (06:00 NL tijd).
  Morgen nog even van de zon genieten hopelijk.
  Dit was vanuit Bali ons laatste verslag, bedankt voor het lezen en tot in NL.

  Selemat malam, Ton en Jacq
  26-12-2017 om 09:06 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)
  24-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-12-2017
  Met kerst muziek op de achtergrond en een erg kitsche kerstboom in de kamer, schrijf ik dit verslag.
  Vandaag moeten we voor ons zelf zorgen, restje rijst van gisteren wordt toch een ontbijt voor Ton, gebakken ei van zijn vrouw en klaar is kees.
  De bakker moet om 8 uur komen, uiteindelijk pas om 8:45. Ketut had nog wel pannenkoekjes gemaakt, dus die maar gegeten. Dus dat wordt klacht indienen bij Ketut over de bakker. 
  Vanochtend vissers voor de deur, erg leuk om te zien, de vangst wat was minder, paar kleine visjes.
  Veel zon vandaag, ook een kerstgroet gemaakt voor thuis en veel gezwommen.
  Om 6 uur opgehaald om te dineren in de secret garden, indonesische rijsttafel, erg lekker allemaal.
  Morgen rustig aan, stukje wandelen misschien, afhankelijk van het weer.

  Wij wensen vanaf Bali iedereen gezellige kerstdagen en een gelukkig 2018.

  Ton & Jacqueline


  24-12-2017 om 14:04 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)
  23-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-12-2017
  Hallo,

  Vanochtend om 9 uur vertrokken naar de rijstvelden. Lange rit, maar zoveel te zien onderweg, bijzonder hoe al die mensen leven en werken.
  Mooie foto's gemaakt bij de rijstvelden. Zie hieronder. Foto's zeggen genoeg hierover.
  Daarna lunchen in de boot met een hamburger en Bintang.
  Vanavond rendang met rijst, zo lekker allemaal weer.
  Morgen alleen en moeten we voor onszelf zorgen. 
  Morgen avond is het kerstavond en gaan we uiteten in de secret garden.

  Groetjes, T&J

  Ps de vulkaan op de foto is de Agung, en op moment van langs rijden spoot hij wat de lucht in. Er is geen gevaar hoor, dus dit was even een lucky shot om het maar zo te zeggen.


  23-12-2017 om 09:19 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)
  22-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-12-2017
  Hallo Allemaal,

  Hier klein berichtje, gisteren avond hadden we voetbal wedstrijd voor de deur, erg leuk en ze zijn zo fanatiek die Balineze jongens.
  Gisteren kip gegeten en sla en rijst erg lekker, zie ook de foto.
  Vanochtend mooi weer en af en toe in de pool afkoelen.
  Vanmiddag op menu: frietjes, cole sla en loempia. Kan het nu ook zelf maken dus dat wordt oefenen thuis. 
  Vanmiddag om 4 uur regen en onweer, houdt nu nog aan.
  Vanavond op menu vis met mie en komkommer. 

  Morgen op pad naar de rijstvelden, zijn erg benieuwd.
  Groetjes daar.

  O ja, 5 jaar geleden al verteld dat er een gekko achter het schilderij zit in huis. Dit is normaal hier en brengt geluk. Nou hij zit er dus nog steeds en elke avond steekt hij zijn koppie boven schilderij uit.
  Gisteren hadden we een infassie van vliegjes op ons terras, en naar binnen moeten vluchten, en overal kwamen hagedisjes en gekko's tevoorschijn om zich te goed te doen aan dit feestmaal. Onze gekko in huis kwam ook even kijken. Ik heb hem op de foto, dus kijk en huiver. We hebben hem trouwens gedoopt en hij heet Charlie.

  22-12-2017 om 11:24 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)
  21-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-12-2017 naar de markt
  Vanochtend koffie op mijn terras en genietend van het uitzicht, komt er een man aanlopen met een lange stok en voor zich uit lopen denk ik wel 30 eenden.
  Nou ik snel naar binnen voor de camera en ben net op tijd, de beste man gaat naar de rijstvelden en de eenden eten de beestjes en plantjes enzo op.
  Om tien uur worden we opgehaald door de chauffeur en we gaan samen met Ketut op pad, eerst naar een grote winkel, nou hier hebben ze veel, wat souvenirs en sarongs gekocht. Daarna naar Lovina, 5 jaar geleden mooie Budha gekocht maar weten niet precies meer waar, dus we gaan nu even kijken in Lovina.
  Nou een paar winkels in geweest, mooie budha gezien, meneer wou geen zaken met mij doen, dus dan ga ik weer weg. Naar een andere winkel, hier een aardige mevrouw, ook en mooie budha, ook wat voor de tafel een indonesische loper 2 stuks en ook mooie rieten place mats, bot gedaan en nog wat afdingen en we geven er een klap op. Het is wel grappig, Ton en Ketut houden zich afzijdig, Ton kan helemaal niet afdingen en Ketut zal het fijne er ook wel van vinden.
  Buiten de winkel vraag ik aan Ketut of de eigenaresse blij met ons was en ze moest lachen. Weetje het zal wel, we hebben een mooie budha en wat andere spullen voor een prijs die misschien toch wel te veel is, maar ik lig er niet wakker van.

  Dan naar Singaraja, half uur van Lovina, hier naar de markt en naar 2 winkels (voor de sate pan en stof voor de kussenslopen). Daarna de fruitmarkt op zo leuk al die stalletjes met verschillende soorten fruit.
  Dit is een hele andere wereld, en al die geuren en gebruiken.
  Vanavond op menu kip in palmblad gestoomd, menu is genoteerd, dus thuis ook eens maken.
  Morgen dagje villa, en zaterdag gaan we naar de beroemde rijstvelden van Bali die op de UNESCO erfgoed lijst staan.

  Groetjes, T & J


  21-12-2017 om 10:38 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)
  20-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-12-2017
  Zo'n speciale dag vandaag: ons houten bruiloft (5 jaar). Het is niet helemaal aan ons voorbij gegaan: vanochtend ontbijt op ons terras (Ton nasi goreng, Jacq pannekoek met ananas), daarna kwam Ketut met een bord met 2 hartjes en 2 kaarsjes, en ze zegt happy anniversery. Zo leuk. Van Marion hadden we nog een klein pakketje meegekregen voor vandaag. Dus deze opengemaakt en het was een flessenpost, zelfde flesje waar wij onze trouw uitnodigingen mee hebben verstuurd. Maar niet onze uitnodiging zat er in maar een brief van Marion en Rinus, zo leuk en ontroerend, we werden er beetje stil van. 

  Vandaag heeft het eigenlijk de hele dag geregend, we hebben wat gelezen, gepuzzeld en geslapen. Daarna de lunch, nou zo lief en mooi gemaakt door Ketut. Dit wordt gemaakt als er dus iets te vieren is op Bali. Het was zo lekker, we aten onze vingers bij op.
  Vanmiddag om 4 uur een biertje en portie bitterballen in de boot. Al met al een erg geslaagde dag.
  Morgen gaan we shoppen met Ketut, dus ben benieuwd waar we mee thuis komen, hopelijk een mooie budha voor in huis en een sate pan.

  Groetjes allemaal.
  Het houten bruidspaar, op naar de 10 jaar

  Voor diegene die zich af vraagt, hebben ze mekaar nog wat cadeau gedaan: Ja, Ton heeft Jacq een tattoo cadeau gedaan (zie foto drinken uit de kokosnoot) betekenis is de eewige band tussen twee personen in het maori.
  En Ton heeft mooi horloge van Jacq gehad.

  20-12-2017 om 10:24 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)
  19-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-12-2017 naar de Bundar

  Vanochtend afscheid genomen van Iluh en Kedek. we hebben ze bedankt voor alle goede zorgen.

  Ketut met chauffeur komt ons halen om 10 uur en we gaan op weg naar de Bundar. Leuk om weer terug te zijn waar we 5 jaar geleden ook zijn geweest. Het is iets veranderd, nieuwe bank en een nieuw zitje in de tuin.

  Terras met nieuwe meubels, en nieuwe keuken, maar voor de rest erg vertrouwd. We drinken koffie en Ketut pakt kado uit, een nieuw keukenschor in delfsblauw en een kookboek in engels met nederlandse gerechten, ze vindt het helemaal leuk.

  Om 12 uur hebben we een welkomst massage, het is erg lekker en ontspannend. Daarna broodje met kroket, zo lekker dan na zoveel rijst.

  In de middag lopen we langs strand en daarna even in de zon, in de middag regent het weer. Ik ga bij Ketut in de keuken kijken om wat recepten te noteren voor thuis. Vandaag gegrilde kip dus dat wordt smullen.

  Morgen relaxen en dan donderdag gaan we shoppen, er staat van alles op ons lijstje, kussenslopen, sate pan, placemats, budha.

  Groetjes vanuit Bali  19-12-2017 om 10:46 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)
  18-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-12-2017
  Vanochtend om 9 uur opgehaald, gaan dagje op pad.
  We beginnen bij de bank, er moet geld gewisseld worden, ben even weer rijk. Daarna op weg naar de Aling Aling waterval.
  Weer een tocht door de jungle, we vermoeiend maar de moeite waard. Je kan er ook van een steen afspringen en met de waterval mee glijden, nou dat laten we maar even wat het is. Onze chauffeur is ook fotograaf, dus hij pakt meerdere malen mijn camera om mooie foto's te maken.
  Daarna wat drinken en weer op weg naar de tempel bij het meer. Onderweg komen we ceremonie tegen, even foto maken, dit is zo indrukwekkend, iedereen mooi gekleed enzo. We komen bij de tempel en het begint toch te regenen, hele rivieren stromen langs de weg. We besluiten om eerst te lunchen en dan te kijken.
  Na de lunch iets droog, dus was positief, echt 5 meter van de tempel, weer regen. Toch naar de tempel, we willen het graag zien. Bij de ingang kan je paraplu leasen voor 0,60 cent, dus wij beiden een paraplu en entree betalen en naar binnen. Mooi groot complex, bij meer staat de tempel, erg mooi, ze zeggen dat dit meest gefotografeerde tempel op Bali is. Kan me wel voorstellen, zal mooier zijn als het niet regende.

  Om half 4 zijn we weer bij de villa terug. Mooie dag gehad, hier wat foto's.

  Onze Kedek (kokkie), zij is 46 jaar en zij heeft aangegeven dat ze eigenlijk een leesbril moet, maar dit is heel duur voor haar (120 euro).
  Dus Ton heeft voor kerstman gespeeld en zijn leesbril aan haar gegeven, er gin een wereld voor haar open en ze was zo blij ermee.

  Morgen gaan we naar de Bundar aan het strand.
  Tot morgen,
  T & J


  18-12-2017 om 11:54 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)
  17-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waterval foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen foto van de waterval

  17-12-2017 om 15:01 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-12-2017
  Hallo,

  Hier weer even een berichtje van ons, vandaag zondag, personeel heeft dagje vrij dus we moeten alles zelf doen.
  Ontbijt klaar maken, terras  vegen, etc. het valt allemaal niet mee.
  Om 9:45 komt onze tuinman naar ons toe en gaan we lopen naar de Sing-Sing waterval, het is een moeilijke tocht met trapjes door de Jungle, maar we redden het. We hebben wel eens mooiere watervallen gezien, maar het is wel leuk om te zien. We drinken boven nog een cola samen en lopen dan weer naar huis. Het lopen naar huis is een steile weg omhoog en met 28 graden is het eigenlijk niet te doen, vandaar de foto dat Ton geholpen wordt (zo erg was het niet natuurlijk, maar voor de foto wel erg grappig).
   In de middag wat relaxen bij de pool en om 7 uur worden we opgehaald, want we gaan eten in de Secret Garden restaurant in Lovina. Het is een klein restaurant met 5 tafels en in een mooie tropische tuin. Erg goed eten en goede service. We betaalden 700.000 roeppie, omgerekend 42 euro, voor Bali begrippen prijzig, maar wij hebben top gegeten. Terug naar huis hadden we het met de chauffeur over en zijn gezin eet voor een maaltijd 20.000 roeppie (omgerekend 1,40 euro) per persoon. 
  We hebben voor kerst avond ook gereserveerd en dan nemen we een rijsttafel, ook al aangegeven bij restaurant. Dus we zijn benieuwd.
  Het begon ineens erg hard te waaien vanmiddag, parasol vloog de lucht in, nu is het bijna 22:00 en de wind waait om de villa.

  Morgen nog een dagje op pad naar tempels en een meer, als het regent, doen we het niet.
  Tot morgen,
  Ton & Jacq

  17-12-2017 om 14:59 geschreven door Plooytjes


  Categorie:2017 Bali (December)
  >> Reageer (0)


  Hoofdpunten blog ton_jacqueline
 • Tips
 • weer thuis
 • dag 24: Alcatraz
 • dag 23: San Francisco
 • Dag 22: Yosemite

  Hoofdpunten blog waslijnen

 • Hoofdpunten blog ton_jacq
 • Laatste bericht en tips
 • naar huis
 • 1-6 Whistler - Vancouver
 • 30-5 gibsons - Whistler
 • 29-5 Lund - Gibsons

  Blog als favoriet !

  E-mail ons

  Druk op onderstaande knop om ons een mail te sturen.


  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!