Foto
Categorieën
  • 2011 Mexico (7)
  • 2012 (20-12-2012) trouwdag Plooytjes (14)
  • 2012 boot vakantie (9)
  • 2013 Huwelijksreis Bali (16)
  • 2013 stedentrip Dublin (5)
  • 2014 Binic Frankrijk (8)
  • 2014 Camperreis Rockies (30)
  • 2014 kerst Ierland (6)
  • 2015 kerst Lapland (9)
  • 2015 Zakynthos (5)
  • 2016 Alaska Cruise + Camper trip (33)
  • 2017 Bali (December) (17)
  • 2018 (kerst) Lapland (9)
  • 2018 Noord Ierland (11)
  • 2019 Karpathos (griekenland) (2)
  • 2019 Yukon / Alaska Camperreis (23)
  • 2020 Terschelling (3)
  • 2021 Ameland (2)
  • 2021 Rhodos (5)
  • 2022 Kreta (0)
  • 2022 Noorse Fjorden Cruise (13)
  • 2022 transatlantische cruise (13)
  • 2023 Viking Saga cruise (4)
  • 2024 IJsland Cruise (0)
  • Reizen
    Reizen
    04-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3-10 Bear Creek - Osoyous
    Vanochtend om 9 uur vertrokken, we hebben een mooie route door het wijn gebied en langs het Okanagan meer.
    We moeten even een stop maken bij de Walmart voor een extra koffertje. 
    We rijden naar Osoyous en op advies van Koos en Edith staan we op camping NK MIP, aan het meer, zo stonden zij 2 jaar geleden ook.
    We genieten van de zon en Jacq doet 2 wassen in de laundry. Het is echt een prachtig gebied hier.
    Eigenlijk niet veel nieuws vandaag, geen banden hoeven pompen, geen ongelukken gebeurd, geen hoofd stoot partijen van Ton zijn kant. Al met al een lekker rustig dagje. 
    Morgen rijden we naar Manning NP en hier blijven we 2 dagen staan lekker in de natuur, dus geen internet hier.
    Donderdag zijn we bijna in Vancouver en staan we op camping vlak bij de verhuur.
    Groetjes uit het wonderschone Canada










    04-10-2016 om 02:46 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    03-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2-10 Yord Creek - Bear Creek

    Vandaag was niet onze dag.

    Om 9 uur vertrokken na een heerlijke nacht in het bos. Vanochtend is het droog met blauwe lucht. We zijn 15 minuten op weg en Ton krijgt een melding in scherm dat tire (band) te zacht is.

    We hebben 2e dag van onze vakantie ook een melding gehad dat koelvloeistof bijgevuld moest worden, na controle en gebeld met Fraserway was er niks aan de hand en deze truck geven om de zoveel km dan een melding. Dus ik zeg nog zal wel weer een standaard melding zijn we hadden namelijk net 24000 km op de teller staan, achteraf stom toevallig.

    Dus bij tank station toch maar even meten. Ton stoot z'n hoofd aan spiegel bij het op komen en vloeken natuurlijk. Maar links achter moet hij 80 zijn en hij was 65 dus te zacht. We zeiden al tegen mekaar, wat een slimme truck hebben wij dat hij dat dan zelf aangeeft. Wij zullen nooit meer de Truck negeren als hij was zegt, dat begrijpen jullie. Dus vandaag weer veel geleerd.

    Oke weer op weg, komen bij log barn een soort gekken markt, overal staan dino's in de tuin, er lopen geiten rond, maar ze hebben heerlijke dingetjes. Dus we kopen wat en gaan weer verder. Besluiten om langs Okananan meer te rijden, komen bij begin een bord dat er werkzaamheden zijn. Oke wat nu, rijden we terug, nee eerst even vragen aan wat mensen. Sommige weten van niks en andere zeggen dat er vandaag niks gebeurd ivm zondag. Wij rijden maar door, het is een prachtige weg, maar wel vermoeiend rijden voor Ton. We zien de werkzaamheden en besluiten dat de 1e camping hierna we stoppen. We komen uit bij Bear Creek Prov. Park, we staan aan het meer en het is een prachtige camping. Veel dagjes mensen komen hier BBQ-en en gaan dan weer. Wij lopen wat langs water en gaan dan vuurtje maken.

    We hebben een heerlijke avond bij campvuur.

    Groetjes













    03-10-2016 om 22:35 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1-10 Revelstoke - Yord Creek Park

    Vanochtend naar dorp gereden om te tanken en bezoek te brengen aan Raiway museum, het vertelt goed hoe dit begonnen is in Canada. Wij hebben tijdens onze vakantie altijd treinen gehoord op 1-2 dagen na. De treinen zijn enorm wat we al vertelden.

    Het is een leuk museum en een bezoek meer dan waard. We gaan ook even langs de dam maar dit is gesloten en kunnen we niet bezoeken. We gaan richting Kamloops en stoppen onderweg bij Three Valley Ghost town. Leuk openlucht mueum achtig dorp, van oude huisjes en saloons uit vroeger tijden, wij voelden ons op ons gemak. We lunchen hier hamburger (tje) en gaan weer verder. Planning is om te overnachten bij Crazy creek (hier waren hot pools), maar het zag er zo armoedig uit en verwaarloosd dat we verder rijden. Na 2 campings afgewezen te hebben, vinden we een mooie camping midden in het bos Yord Creek Park. Het heeft de hele middag geregend en er komt rond de avond zelfs hagel uit de lucht vallen.

    We staan voor ons gevoel helemaal alleen op de camping, wel een raar idee. Voor de zekerheid de telefoon maar in de woon unit gelegd je weet het nooit.

    Was het voor vandaag,

    Groetjes,

    Ton en Jacq

















    03-10-2016 om 22:24 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-9 Yoho - Revelstoke

    Vanochtend om half 9 vertrokken, we dachten eerst gratis gestaan te hebben op de camping, maar voordat we camping afrijden zat er toch een dame in het hokje of we even wouden afrekenen.

    We rijden richting Emerald Lake met een tussen stop bij Natural bridge, prachtig natuur spektakel. Daarna naar Emerald Lake, prachtig meer waar je kan kano-en. We vragen wat het kost en bedenken ons wel 45 dollar per uur vinden we toch een hoop geld.

    Dus we gaan weer verder, richting Revelstoke, We komen langs Glacier NP en langs Revelstoke NP, Dit zijn echt wandel parken en om met tent enzo te staan. Wij rijden tot Revelstoke en staan op Williamson campground aan het meer.

    Ze hebben een mini golf baan en wij gaan potje doen, was lang geleden dat we dat gedaan hebben. In de middag heb ik verslag bijgewerkt en bespreken we wat we morgen gaan doen.

    We hebben prachtig weer hier en genieten nog steeds volop.

    Groetjes, T & J













    03-10-2016 om 22:14 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    30-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-9 Mosquito creek - Yoho

    Vanochtend was het koud, picknick tafel bevroren en voorruit van de truck ook.

    We rijden een stukje terug om Peyto Lake te bezichtigen, na een 10 minuten klim komen we eindelijk bij het meer. Het meer is prachtig, dit meer wordt erg vaak gefotografeerd.

    We rijden daarna weer naar zuiden en nemen de afslag naar Yoho. We brengen bezoek aan spiral tunnels, korte uitleg: er komt een trein en die gaat de tunnel in en terwijl je de staart van de trein nog ziet komt de kop er aan de andere kant van de tunnel al weer uit. Dit komt omdat de treinen enorm zijn hier in Canada, Ton heeft 230 wagons een keer geteld bij een trein.

    We rijden door naar Takahawka falls, deze waterval is 243 meter hoog. We gaan vroeg naar de camping en genieten van de zon.

    We wouden pizza broodjes uit de oven doen voor lunch, maar deze zijn overleden in de oven, doordat Jacq ze op de plaat had gelegd die net boven de brander staat en niet op rooster. Je moet het allemaal maar weten. Dan maar toast voor lunch het is niet anders. We staan mooi in het bos en vlakbij een riviertje. Dit zie je veel in dit gebied, kleine en grote riviertjes en water is zo blauw.

    Groetjes











    30-09-2016 om 23:58 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-9 Jasper - Moscuito Creek

    Vanochtend laat vertrokken, moesten nog tanken en boodschappen doen, dus al met al pas om 10 uur uit Jasper Town vertrokken.

    De route heeft diverse bezienswaardigheden langs de route, veel watervallen. Dus we stoppen regelmatig voor een stop om benen te strekken en wat foto's te maken. De route is echt geweldig om te rijden, het is niet voor niks 1 van de mooiste routes ter wereld.

    We zien ook de skywalk (een brug die over ravijn hangt), maar er is nergens een parkeerplaats, en op eerste gezicht valt het een beetje tegen, dus besluiten om door te rijden. Bij visitor centre bekijken we de gletsjer en gaan even visitor centre in voor de shop, nou het is echt een gekkenhuis hier, vanaf hier worden alle tours geregeld: met een bus de gletsjer op en ook naar de skywalk. Ze vragen een vermogen hiervoor. Dus we gaan snel weer weg, want het is ons veel te druk. We gaan nog meer naar zuiden en missen de afslag naar Peyto lake. We rijden maar door naar de camping 16 km hiervandaan, we staan op Moscuito creek, heel leuk aan het water. Morgen ochtend gaan we stukje terug om alsnog Peyto Lake te zien.

    We hebben het 's avonds best fris en in de ochtend is het rond het vriespunt of zelfs er soms onder.

    Maar overdag is het heel mooi weer met een zonnetje.

    Groetjes, Ton en Jacq

    PS: iedereen bedankt voor de berichtjes die jullie achterlaten via blog of gewoon via de mail, heel leuk dat jullie het zo goed bij houden.


















    30-09-2016 om 23:37 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-9 Jasper vervolg

    Hier een klein berichtje nog uit Jasper.

    We hebben de tweede avond een vuurtje gestookt en ge-BBQ-ed en dit wouden we jullie niet onthouden. We twijfelden enorm of we deze mooie stukjes vlees wel op BBQ zouden doen, maar toch gedaan. Absoluut geen spijt van gehad. Hier alsnog de foto's van dit moment.

    Groetjes, Plooytjes







    30-09-2016 om 23:27 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    27-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-9 Jasper NP
    Vanochtend wakker geworden van de regen op ons campertje, het is al 8 uur en we gaan ons ochtend ritueel doen, de 1 gaat eruit en wassen en de ander blijft nog even liggen. Dit komt allemaal door het ruimte gebrek. We zeuren nu wel, maar we genieten op en top van het buiten leven en van ons huis op wielen.
    Om 9:30 rijden we richting Maligne Canyon, onderweg komen we een elk mannetje tegen, deze zijn nu erg agressief om dat ze in paring tijd zitten. Je hoort ze ook burrelen, je moet dus enorm voor ze oppassen, ze zouden ook op de camping lopen, maar dit hebben wij nog niet gezien.

    We lopen eerst Maligne Canyon, deze is erg mooi, we hebben al veel canyons gezien in Canada, maar deze mag er zeker zijn.
    Daarna op weg naar Maligne Lake en we lunchen hier ook.

    In de middag even naar stadje, was doen in de laundry en even jullie op de hoogte houden.

    Nou dit was het voor nu, morgen Icefield Parkway rijden.

    Groet, Ton en Jacq












    27-09-2016 om 23:06 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-9 blue river - Jasper
    Vanochtend om 9 uur hebben we ons gemeld bij Blue River Safari. Met dank aan Koos en Edith hadden we een kortingsbon dus we hadden iets korting op het bedrag dat deze excursie kost. Om 9:45 mogen we in de boot plaats nemen, en onze gids oetjeshoudt een verhaaltje dat het een bijzonder gebied is. Een soort regenwoud waar diverse soorten bessen groeien en beren vinden deze erg lekker. 
    We komen aan op een groot meer met stenen aan de zijkant, en opeens zien we iets zwemmen en ook op de kant lopen. 2 zwarte beren, we varen er langzaam op af en volgen ze. Ze verdwijnen weer in het bos en we gaan stukje verder, en weer worden we beloond met een beer. Het is echt geweldig om te zien hoe ze zo rond lopen opzoek naar eten.

    Onze ochtend kan niet meer stuk, het zou eigenlijk een uur duren, maar al met al zijn we 2 uur bezig.
    Na de beren safari rijden we richting Jasper, onderweg zien we nog Mount Robson, wat geweldig om te zien wat een gebergte.
    Klok een uur vooruit moeten zetten en om half 4 komen we op de camping. We staan mooi in het bos en genieten van onze hamburger in de avond.

    Het was vandaag prachtig weer en tikken de 21 graden aan.

    groetjes














    27-09-2016 om 23:00 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    26-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25-9 Clearwater - Blue River
    Vanochtend na het ontbijt de sewer (afvaltanks) we zijn ervaren hiermee en zijn snel weer on the road. We gaan naar visitor centre en krijgen een plattegrond wat er te zien is in Wells Gray Prof. Park. Er zijn 3 mooie watervallen die we gaan bekijken, het weer is beetje regenachtig maar dit mag de pret niet drukken. De watervallen zijn prachtig om te zien en we rijden hele park tot Helmcken Falls en rijden dan weer terug naar uitgang. We gaan nog even boodschappen doen  en besluiten om alvast een stukje door te rijden, dat scheelt morgen weer. We rijden HWY5 North op en rijden tot 3 uur en komen bij Blue River uit. We staan ook op campground Blue River, morgen gaan we hier de beer safari doen. We horen hier goede berichten over. Koos en Edith hebben dit 2 jaar geleden ook gedaan en zij hebben ook beren gezien. Dus we zijn erg nieuwsgierig wat dit morgen gaat brengen.

    Morgen nog een kleine 200 km naar Jasper, hier zijn we 2 dagen en rijden dan de Icefield Parkway. Verwachting is geen internet, maar je weet het nooit dus hou het blog in de gaten.

    Groetjes, Ton en Jacq














    26-09-2016 om 01:54 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    25-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-9 Clinton - Clearwater
    Vannacht heeft het weer geregend, maar vanochtend toen we wakker werden was de lucht blauw en was het heel fris, zeg maar koud. In de truck was het 1 graden boven 0. Rond half 9 vertrekken we richting noorden en onderweg stoppen we voor kop koffie (French Vanilla). We slaan de HWY 24 East in en deze route is geweldig mooi, de bladeren van de bomen zijn geel, ivm de Indian Summer. Jacq rijdt ook een stuk want het is heerlijk rustig op de weg. Onderweg zien we 3 herten langs de weg. We tanken diesel net voor Clearwater en halen ook wat voor de lunch. Het is een soort bladerdeeg rol met kaas en aan de binnenkant zit een worstje. 
    Rond 12 uur komen we bij de camping Dutch Lake RV en het is een prachtige camping we kijken uit op het meer.

    De dame bij de receptie zegt dat er een beer op camping loopt en afvalbakken af schuimt. En er zit er 1 in de beertrap. Nou weten wij wel wat een beer trap is, want we kijken veel National Geographic, maar voor diegene die het niet weet: het is een kooi waar eten in gelegd wordt zodat de beer in de kooi gaat en kooi valt achter zijn kont dicht zodra hij het eten pakt. De beer wordt opgehaald door speciale dienst en dan wordt beer ergens anders weer vrijgelaten ver van de bewoonde wereld. Nou zijn wij erg nieuwsgierig aangelegd dus wij toch even naar die kooi kijken. Komt net die dienst eraan om beer op te halen. Dus wij even babbelen met deze mensen en wij vragen waar deze beer nou weer vrijgelaten wordt. Nou het is heel zielig, maar deze beer wordt afgemaakt. Ze zeiden dat deze beer al vaak gezien is in bewoonde wereld en ook al zetten ze hem 200 km verder weer in het bos, dat hij dan weer terug komt op de camping.
    Het is heel raar overal zie je speciale beer containers voor je afval enzo, maar hier op de camping hebben ze gewoon prullenbakken staan, nou zeg ik je dan vraag je er ook om. Het is dus eigenlijk de schuld van de camping dat de beer afgemaakt wordt. Genoeg hierover het is al treurig genoeg.

    We zitten hele dag beetje in de zon en lezen wat, Jacq gaat naar het meer wandelen, maar in de tussentijd staat Ton oog in oog met Yogi.
    Jullie zullen denken toch niet Yogi de beer. Nou echt wel dus.

    Ton ziet aan zijn rechterzijde bij de receptie een beer aan komen lopen, die het taluut afrent het pad over steekt en dan iets recht door loopt en dan omhoog gaat direct richting Ton (we staan op terras camping). Hij stond echt oog in oog met de zwarte beer. Ton gaat achter picknick tafel staan en beer rent links af en sprint het bos in. Beer had erg veel haast. We komen er achter dat dit Yogi beer is en regelmatig op de camping loopt. Maar niet schooiert voor voedsel. 

    Al met al een dag om nooit meer te vergeten. In de avond gaan we uiteten bij de camping en bij terug komst gaat kampvuur aan.
    Morgen naar Wells Gray Park, we zijn erg benieuwd wat de dag ons gaat brengen.

    Groetjes,
















    25-09-2016 om 05:58 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    24-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-9 Whistler - Clinton
    Vanochtend rond de klok van 8 wakker geworden en het was best frisjes, extra deken kwam goed van pas vannacht. We ontbijten heerlijk met toast en sapje en gaan op weg rond 9 uur. We hebben een mooie route door de bergen en we zitten best hoog. 
    Af en toe stoppen we even om een mooi meer te zien en om even de benen te strekken.

    Het is een lang stuk dat we rijden en rond 12 uur komen we aan mij Lillooet. Hier gaan we even naar museum, het is een soort oude ambachten museum, met veel oude rommeltjes. Het is best klein en we zijn snel uitgekeken. Daarna naar broodjes zaak en hier een lekkere meat pastry gekocht en een soort cinnamon broodje maar dan met rozijnen. Nu op weg weer op de HWY 99 north richting Clinton.
    Rond 14:15 stoppen we op camping Willow Spring, het is wel langs de weg, maar ziet er prima uit, aan een meer. We doen een wasje en lezen wat. Al met al een lange rij dag en morgen richting Clearwater. Hier blijven we 2 dagen en brengen bezoek aan Wells Gray National Park.

    Groeten, Ton & Jacq












    24-09-2016 om 01:19 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-9 camper ophalen
    Vanochtend vroeg wakker, omdat we al om 8 uur worden opgehaald door Fraserway. Ons volgende avontuur kan beginnen.
    Het is iets langer dan 30 minuten rijden. Bij aankomst alle papieren afhandelen en daar staat ons huis op wielen voor 2 weken. Het is een grijze Ford. Het heeft geen slide out, dus dat is even anders dan we gewend zijn. De nederlandse dame komt ons uitleg geven en regelt nog even wat dingen zoals een andere stekker voor elektra. Ton geeft aan dat hij het Fraserway dekentje mist en dat we vorige keer in Calgary een attentie kregen, omdat we weer bij hun geboekt hadden. Nou ze zou wel even met de baas gaan praten.
    Toen kwam ze terug en zei dat de wijn op was, maar dat ze twee dekentjes zou regelen. Ze kwam terug met twee dekens, het is een heel andere deken dan we gewend zijn, hij is twee keer zo groot en van heel goede kwaliteit, en daar hebben we er dus twee van. Zal wel weer een koffer bij gekocht moeten worden, maar dat zien we over 2 weken wel weer.

    Half 11 gaan we dan op pad, eerst richting noorden, richting Whistler, tussendoor even langs de Walmart supermarkt en even wat inslaan voor komende dagen. Onderweg nog even gestopt om waterval te zien.
    Om 2 uur komen we aan bij de camping Cal Check, iets onder Whistler en midden in het bos bij ene watertje. Er wordt gewaarschuwd voor beren, maar we spotten niks.

    We zitten nog even buiten aan de picknick tafel en gaan dan even hapje eten. Moeten nu weer voor ons zelf zorgen dus steak op het menu met sla. We liggen vroeg op bed, we zijn best wel moe van alle indrukken.
    Groetjes, T & J














    24-09-2016 om 01:10 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    22-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van boord en dagje Vancouver (21-9)
    Vanochtend ons laatste ontbijt op de Volendam en we kijken nog even het gebeuren op de pier. Koffers worden uit buik van het schip geladen, Er worden 2 trucks met pallets met eten en drank afgeleverd. Dit wordt gecontroleerd door de chefs, erg leuk om te zien hoe het allemaal gaat. In kleine groepen gaan de mensen dus van boord, je kleur en nummer wordt dus omgeroepen en dan kan je van boord, wij zijn rood en 3 en dit is het laatst. Alles gaat prima en we gaan om 9 uur van boord en worden door paar bemanningsleden uitgezwaaid. We moeten Canada formulier wat we ingevuld hebben inleveren en dan is het geregeld. Koffers staan allemaal klaar in grote hal en die moesten we nog even zoeken. 
    We nemen afscheid van onze Australische vriend Gordon en we gaan taxi in die ons naar hotel brengt.
    Gelukkig is de kamer al vrij (komt beetje door Ton die flirte een beetje met receptioniste), dus koffers kwijt en even zitten en verslag bijwerken. (jullie hebben vandaag alle up dates weer ontvangen). We gaan om 11 uur naar telefoon winkel voor een sim kaart in de telefoon. Dit is gelukt dus in geval van nood kunnen we bellen. Daarna bezoek aan Granville Island, grote overdekte markt waar je van alles kan kopen. We moeten met een ferry bootje over, ze lijken heel erg op die van Victoria, 4 jaar geleden, maar ze zijn nu blauw.

    We lunchen hier met pizza punt en gaan weer terug lopen naar hotel, dit is wel een pittige wandeling berg op. Bij hotel aangekomen besluiten we om vanmiddag even naar Canada place te gaan om te zien of de Volendam vertrekt voor zijn laatste week naar Alaska.
    Om 3 uur lopen we er heen en zien we dat ze de sloepenrol al aan het doen zijn en om 4 uur vertrekt de boot. Leuk om de boot nu weg te zien varen, normaal zaten we er natuurlijk op en beleefden we het anders. 

    We wandelen nog wat en gaan dan bij de Golden Archer (MC Donald) hamburgertje eten. We halen nog wat bij de supermarkt voor morgen ochtend, want om 8 uur worden we al opgehaald door Fraserway. Nu gaat ons volgende avontuur beginnen, we kijken hier ook enorm naar uit. 

    Verwachting is dat we deze week nog mooi weer hebben, wat het volgende week doet is nog een verassing. Ik heb wel gezien dat het in Lake Louise sneeuwt, dit is wel de richting die we op gaan, we zien het allemaal wel.

    Zodra we weer wifi hebben horen jullie van ons, maar voorlopig zijn jullie weer even op de hoogte.

    Groetjes, Ton & Jacq















    22-09-2016 om 03:52 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    21-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-9 inside passage

    Vandaag weer een vaardag en we doen rustig aan. We maken wat foto's van het schip en filmen wat. In de middag hebben ze BBQ van zalm bij het zwembad, hier gaan we heen.

    Het was erg lekker en er wordt goed gebruik gemaakt om zalm te eten, want het is erg druk hier.

    We zien ook vandaag weer veel walvissen en opeens roept de kapitein op dat er een orca is gezien, en ja hoor weer aan onze kant. Het was er maar 1, maar de foto is het bewijs. Ook dolfijnen zijn met regelmaat te zien, alleen zijn deze zo snel dat foto maken onmogelijk is en je uiteindelijk alleen maar wat opspattend water op de foto hebt.

    Vanavond eten we voor de laatste keer met onze australische vriend Gordon en er staan gerechten op menu van diverse chef koks, waaronder ook Jonnie Boer van de Librije.

    Het eten trouwens op deze cruise was van uitstekkende kwaliteit, wij hebben elke avond heerlijk gegeten.

    Na diner koffer inpakken, dit is nog wel iets, besloten om 1 koffer te gebruiken waar alle cruise kleren in gaan, en die laten we dan achter bij Fraserway, zodat we daar niet mee hoeven sjouwen.

    Wij moeten trouwens van boord tussen 8:45 en 9:00 en wij zijn 3 rood. Deze kleur heeft ons bagage label aan de koffers, deze dien je de avond ervoor buiten te zetten en die zie je volgende dag pas weer terug.

    We gaan vroeg slapen, want het is wel heel vermoeiend allemaal zo'n cruise ;-)

















    21-09-2016 om 22:39 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-9 Ketchikan

    Hallo iedereen,

    Vandaag komen we rond half 10 aan in Ketchikan, het is leuk om te zien hoe er aangelegd wordt, elke keer zitten we aan de goede kant. Eerst wordt er een touw gegooid met een verzwaard bolletje eraan naar de overkant.

    Aan dit touw zit de tros en deze wordt met behulp van een heftruck aan de wal gehesen en met 2 man wordt de tros om de meerpaal gedaan. Vanaf het schip trekken ze dan de lijn strak. Het schip ligt met 8 grote lijnen vast.

    De loop brug wordt uitgelegd en de rode loper klaar gelegd en ook de desinfecteer paaltjes. Deze staan overal over het schip, hier moet je je handen desinfecteren, om de bacteriĆ«n de kop te drukken. We gaan meteen even shoppen en scoren wat souveniers, daarna naar Creek street hier was vroeger het Red Light District nou dat verdiend geen uitleg lijkt me. Hier is ook een zalm beekje en je ziet de zalm zwemmen, Ketchikan wordt ook wel de zalm hoofdstad van Alaska genoemd. Het is trouwens ook het stadje waar de meeste regen valt, ongeveer 230 dagen per jaar valt hier regen. Nou vandaag in ieder geval niet en daar zijn we erg blij mee, want we hebben voor vanmiddag een excursie geboekt: onbeperkt krab eten en met watervliegtuig vliegen.

    We worden om 12 uur verwacht op de pier, het is enorm goed geregeld met die excursies. Toen we aankwamen op het schip lag in de hut een envelop met de excursie tickets die we al geboekt hadden via internet. Onze naam stond erop en wanneer we waar verwacht worden. Voor deze excursie eerst 30 minuten met de bus naar George Inlet, dit is een soort inham, omringd door bos en water, echt prachtige lokatie. Hier nemen we plaats in het restaurant en wordt er uitleg gegeven hoe de krab te slopen. Nou dat wordt een hele onderneming en het is niet zomaar gedaan om het vlees uit de krab te halen. We krijgen allemaal 1 stuk met 4 poten en toen mochten we ons gang gaan. Het was even  de feeling krijgen, maar toen was het echt wel leuk om te doen.  Na de 1e komt de dame weer langs met een grote kom met meer poten. Nou Ton heeft 4 porties op en Jacq 3. En het was echt enorm lekker en een hele belevenis, dit is once in a life time.

    In het meer zien we ook nog een humpback whale zwemmen en die komt af en toe even gedag zeggen, door boven te komen en z'n staart te laten zien.

    Als toetje krijgen we nog cheesecake na, we waren er beiden over uit, dit was echt de lekkerste die we ooit gehad hebben.

    Om 2 uur moeten we toch echt afscheid nemen en gaan we op weg naar de pier waar ons watervliegtuig klaar staat om ons terug te brengen. We zitten met 7 man in vliegtuig en het was geweldig, al met al 30 minuten gevlogen en we hebben het cruise schip vanuit de lucht mooi kunnen fotograferen. Na de vlucht gaan we weer naar onze hut en genieten van de middag zon op onze stoelen voor de hut.

    Al met al een hele mooie dag geweest met weer een paar belevenissen rijker.

    Morgen inside passage en dan zit de cruise er al weer bijna op.

    Groet, Plooytjes



















    21-09-2016 om 22:27 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-9 Glacier Bay

    Vanochtend om 6:30 komt de ranger van het national park aan boord, wel leuk om te melden dat dit aan onze kant van de boot is, en dat we dit goed kunnen volgen.

    De boot komt langs zij en dan komt de ranger met een ladder aan boord van de Volendam. Jacq is al wakker dus die kan het goed fotograferen. We varen nu Glacier bay binnen, dit is het National Park waar het National Park organisatie is begonnen. Glacier Bay staat ook op Unesco wereld erfgoed lijst. Het is echt een bijzondere plaats hier, en het is ook koud hier, maar we hebben wederom mooi weer. We zien 4 gletsjees, waaronder de mooiste Marjorie Glacier. Hier liggen we een uur te dobberen en wachten totdat een stuk afbreekt en in water valt. Na lang wachten gebeurt dit ook en er vallen in 15 minuten 4 stukken af met heel veel geweld valt het in het water.

    We zien ook nog een grizzly beer zwemmen in het water, dus die hebben we ook weer gespot. We zien trouwens veel wild life op deze cruise, dolfijnen, humpback wales, otters, mountain goat.

    We zien in de middag ook nog 2 presentaties in het theater over Glacier Bay en over de Natice americans in dit gebied, het is interessant om de achtergrond te horen van deze mensen en hoe zwaar ze het hebben gehad.

    Om 4 uur varen we het national park weer uit en varen richting Ketchikan.

    We hebben vanavond gala avond en moeten weer in het net, doen we eigenlijk altijd wel, maar is nu extra speciaal. Alle stoelen in de eetzaal zijn nu ook wit met een hoes eromheen.

    Op menu staat surf en turf en dit is lobster tail en filet mignon, dus dit nemen we en het was erg lekker, hier bij natuurlijk ook een foto van het gerecht.

    We eten trouwens altijd (ontbijt en diner) in de main dining room, hier bestel je van de kaart. IN het Lido (buffet) restaurant is het erg druk en is het zelf bediening, met lunch doen we dit wel is, maar het is ons te druk om hier te eten.

    Tot morgen,

















    21-09-2016 om 19:16 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-9 Skagway

    Vanochtend in Skagway aangekomen vroeg in de ochtend. We liggen precies naast de trein. Omdat we een vroege excursie hebben we ontbijt bestelt via de roomservice. Om 6:40 wordt er geklopt en alles wat we bestelt hadden wordt keurig bezorgd.

    Om 8:15 in de trein en dan gaan we de route rijden die ze vroeger te voet aflegden voor de gold rush. Omdat dit eigenlijk geen doen was met de benen wagen, hebben ze de treinrails aangelegd, alleen toen de trein moest gaan rijden was de gold rush al voorbij. Nu wordt de trein alleen gebruikt om toeristen te vervoeren. Het is een spectaculaire rit en we klimmen heel hoog ongeveer 1000 meter. We komen tot de Canadese grens en gaan dan weer terug naar beneden.

    Na de rit met de trein stadje in en heb ik in internet cafe reis verslag bij gewerkt. Winkels zijn allemaal beetje van hetzelfde juweliers en souveniers. Maar entourage van de huizen is erg leuk, alles van hout, en je hebt gevoel terug in de tijd te gaan.

    In de middag relaxen aan boord en genieten van het mooie weer, want dat moet wel even gezegd worden, we hebben prachtig weer, met soms een wolkje maar echt regen hebben we niet.

    Om 9 uur vertrekken we weer en gaan we op weg naar Glacier bay national park.

    Groetjes, Ton en Jacq

















    21-09-2016 om 19:02 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    17-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-9 Juneau
    Vanmiddag in Juneau aangekomen, we hebben gelijk een excursie walvissen kijken.
    We moeten half uur met de bus en dan aan boord van andere boot.

    Het was wel iets fris, maar gelukkig wel droog. We hebben humpback wales gezien, wat fantastisch en 1 met een tale, nou de foto mag er zijn.
    Na de excursie niet veel tijd om stadje te bezoeken, maar is eigenlijk alleen maar souveniers, dus mis je niet veel aan.

    Hier alles goed, zal volgende keer meer over cruise vertellen, maar zit kort in mijn internet.


















    17-09-2016 om 23:49 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-9 inside passage
    Vandaag vaardag, de natuur is prachtig, we liggen veel op onze stoelen bij de hut, om gewoon lekker weg te kijken.
    We hebben vanochtend a la carte ontbeten en dit bevalt wel dus dit doen we vaker. Ook 's avonds in de eetzaal eten en a la carte je keus maken, helemaal top en de kwaliteit is erg goed. 
    Vanochtend vanaf schip walvissen gezien, blijft mooi deze dieren in het wild te zien.

    We genieten enorm van de luxe aan boord, je hebt niet door dat er 1400 mensen op schip zitten.

    groetjes
















    17-09-2016 om 23:45 geschreven door Plooytjes


    Categorie:2016 Alaska Cruise + Camper trip
    >> Reageer (0)


    Hoofdpunten blog ton_jacqueline
  • Tips
  • weer thuis
  • dag 24: Alcatraz
  • dag 23: San Francisco
  • Dag 22: Yosemite

    Hoofdpunten blog waslijnen

  • Hoofdpunten blog ton_jacq
  • Laatste bericht en tips
  • naar huis
  • 1-6 Whistler - Vancouver
  • 30-5 gibsons - Whistler
  • 29-5 Lund - Gibsons

    Blog als favoriet !

    E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons een mail te sturen.


    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs