Inhoud blog
  • Wandeling met Liselotte van Natuurpunt
  • Illustrator F.D.
  • Ons lichaam...
  • Weetkring van Sterre
  • Carnaval
  • De weetkring van Rik
  • De weetkring van Jill
  • Dikketruiendag
  • Techniek in de klas
  • An Leemans terug naar de klas
    Zoeken in blog

    Foto
    Plockroy derde graad

    24-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling met Liselotte van Natuurpunt
    Onze wandeling van Natuurpunt ging richting Broek, waar we de kwaliteit van het water onderzochten. Dat konden we zien aan de verscheidenheid van de waterbeestjes die we zouden vinden. We hebben er niet zo veel gevonden (kikkervisjes waren er meer dan genoeg), maar toch bleek dat het water van goede kwaliteit was. 
    Liselotte had ook enkele schedels bij, zoals de schedel van een poes en een schaap. Ook had ze een uitgedroogd vleermuisje bij. Het was een aangename namiddag.





































    20-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illustrator F.D.
    De papa van Emile is illustrator. We mochten een kijkje nemen in zijn tekenatelier. Zo kregen we een zicht op hoe een tekening en een boek ontstaat. 
    Het start steeds met een schets. Daarna wordt de tekening gemaakt op de computer. Dan nog inkleuren met verschillende lagen "verf" en de tekening is af. Het lijkt simpel, maar dat is het helemaal niet. Frank, nogmaals DANK JE WEL voor deze fijne uitleg!





















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons lichaam...
    Tijdens WO leerden we veel over ons lichaam. 
    Enkele ouders wilden hun gespecialiseerde kennis (komen) vertellen. 
    Eerst was er de papa van Arjen. Hij is osteopaat en hij kon ons dus veel vertellen over onze spieren, gewrichten en beenderen. Het was heel interessant, mede dankzij het programma op de computer.
    De mama van Emile is apothekeres. We mochten ter plaatse gaan kijken en kregen uitleg over de robot die alle medicijnen "brengt" tot aan de kassa en hoe zalf en medicatie gemaakt wordt. We hebben ogen opengetrokken.
    Nogmaals DANK JULLIE WEL voor de uitleg! 





































    23-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetkring van Sterre
    Sterre volgt al heel wat jaartjes ballet. Ze is dan ook een echte ballerina, zoals je op de foto's kan zien. Het ziet er misschien gemakkelijk uit, zo op je tenen staan, maar nadat Sterre enkele pasjes deed, zagen we echt wel dat het helemaal niet simpel is. Petje af, Sterre!


















    17-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval
    Carnaval op Plockroy betekent feesten en een beetje zot doen. Naar jaarlijkse gewoonte verkleden we ons dan allemaal. Prins Carnaval en zijn gevolg brengen een bezoekje. Ook worden de verklede ouders in de kijker gezet. Geniet van de foto's. Wel een beetje spijtig dat je voor sommige foto's te bekijken je hoofd een kwart moet draaien. 






























    09-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetkring van Rik
    Rik is een fan van Max Verstappen. Formule 1 interesseert hem daarom enorm. Hij weet er ook heel veel van. Daarom heeft hij over F1 zijn weetkring gehouden. 








    23-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetkring van Jill
    Jill vertelde tijdens haar weetkring over tennis. Ze had heel wat materialen bij. Ook haar powerpoint gaf een duidelijk beeld van deze sport. Misschien wordt Jill onze nieuwe K.C.Very Happy














    17-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikketruiendag
    Op 17 februari was het "Dikke truiendag". Dat betekent dat de verwarming een graadje minder staat. 
    's Morgens startten we met een warming-up, zodat we toch wel opgewarmd de klas binnen gingen. Met de hele school hebben we in de namiddag ook nog een dikke truienketting gevormd en een liedje over energie gezongen.























    09-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Techniek in de klas
    Tijdens WO werkten we ook aan techniek. Dit thema ging over "een tandje bijsteken". Omdat we het zelf mochten toepassen met het materiaal uit onze techniekmobiel, bleef het ons toch wel goed bij. Jaja, nu weten we meer over tandwiel-, riem- en kettingoverbrenging.
















    03-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.An Leemans terug naar de klas
    An Leemans kwam na het museumbezoek ook terug naar de klas. Ze vroeg ons hoe het geweest was en ze testte ons ook een beetje. We hadden goed opgelet, daar in Eindhoven.






























    26-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar het Van Abbemuseum in Eindhoven
    Op 26 januari vertrokken we rond 9u richting het Van Abbemuseum in Eindhoven. Eenmaal binnen, werden we al vlug opgehaald door onze gids. Tijdens de rondleiding mochten we telkens een deel van onze tekening maken. We hebben de meeste schilderijen gezien. Nadat we onze pick-nick ophadden, vertrokken we rond 13u weer richting Plockroy. Het was een leuke ervaring.




































    20-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.An Leemans in de klas
    Ter voorbereiding van het bezoek aan het Van Abbemuseum in Eindhoven kwam An Leemans in de klas. Zij leerde ons over verschillende kunstenaars die portretten gemaakt hebben. Zelf kunnen we er ook al wat van! Kijk maar naar onze kunstwerken.




































    16-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plastic Lab te TISM in Bree (deel 1)
    Vandaag gingen we met onze verzameling plastic (nr 6) naar TISM te Bree. Voordat we aan de slag gingen, kregen we eerst uitleg over de vele machines en hoe we er veilig mee konden werken. Ons plastic werd eerst versnipperd en daarna op een plaat gelegd. Na het opwarmen (200°) zorgde een mal ervoor dat we een auto of een masker of potjes konden maken. Daarnaast mochten we ook een figuurtje uitzagen een een gsm- houder maken. Omdat we zo flink waren, kregen we ook nog een korte rondleiding doorheen het nieuwe gebouw van TISM. Wat was dat een leuke voormiddag. 




































    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plastic lab TISM Bree (deel 2)



















    12-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetkring van Robin
    Robin vertelde tijdens de weetkring over haar muzikale neef, Cas, die in Nederland al een beetje bekend is. Robin, die supertrots op hem is, bracht haar gitaar mee en natuurlijk moesten sommigen van de klas dat ook uitproberen.
























    01-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetkring van Bram
    Bram vertelde tijdens zijn weetkring over de mobilhome. Hij gaf meer uitleg, niet alleen door foto's te laten zien, maar ook door een camper mee te brengen (zowel in het klein als in het groot). Zo kregen we een goed beeld van hoe een mobilhome eruit ziet!




















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint op school
    Op donderdag, 1 december kwam Sinterklaas naar onze school. Hij kreeg hulp, niet alleen van zijn 3 zwarte Pieten, maar ook van Rune. Die moest de staf van Sint vasthouden. Toen Sint vertelde uit zijn grote boek, kregen we al schrik, want wat ging hij toch allemaal zeggen? Maar het viel allemaal wel mee.
    Voordat wij ons liedje zongen (Oh, qui frappe à la porte) kwamen we te weten dat Sinterklaas van alle talen thuis was. Hij vertelde zowel in het Frans als in het Engels en wij verstonden hem ook nog Laughing. Voordat Sint en de Pieten vertrokken, kregen we nog snoep! Dat smaakte!
    Bedankt Sinterklaas en tot volgend jaar!


















    17-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetkring van Rune
    Rune vertelde tijdens zijn weetkring over de eerste wereldoorlog. Hij vertelde over de oorzaak van deze oorlog, enkele gebeurtenissen (bv. de meeste familieleden van Rune zijn overgrootmoeder zijn tijdens deze oorlog gevlucht naar Nederland) en tenslotte hoe de leiders van toen op 11 november om 11u in een trein hebben getekend voor vrede. Eindelijk wapenstilstand! 
















    10-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetkring van Emile
    Emile bracht zijn drumstel mee naar school. Hij wist hier enorm veel over te vertellen. Ook speelde hij enkele stukken voor ons! Dat was spectaculair volgens sommigen onder ons. Het leek niet moeilijk te zijn, maar nadat we allemaal hadden geprobeerd, beseften we dat niet zo gemakkelijk was als dat het eruit zag! 


































    28-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizen
    Indien er tijd voor is, houden we voor een vakantie steeds een quiz. Deze quiz bevat zowel vragen over de geleerde lessen van de voorbije 2 maanden, maar ook over onze school, raadseltjes en nog zo veel dingen meer. Het wedstrijdje "vier op een rij" is ook steeds spannend! 












    Lagere school
  • Eerste graad
  • Tweede graad
  • Schoolblog

  • Kleuterschool
  • Leefgroep kleuters

  • Archief per week
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 28/11-04/12 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 29/09-05/10 2014

    Blog als favoriet !


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs