Wim Vandamme is één van de toonaangevende chefs aan de kust. Hij is chef/eigenaar van Maison Vandamme, bekend voor zijn verfijnde bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren. Hij figureert in kookprogramma's op radio en tv en is ambassadeur van de Belgische kaviaar.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
In plaats van soldaatjes te spelen en te voetballen, amuseerde de jonge Wim Vandamme zich als butler voor zijn broers en zussen. Op zijn zestiende ruilde hij dan ook de Latijn-Griekse om, voor de hotelschool in Koksijde. Na zijn opleiding werkte hij vier jaar als kelner en chef de rang in grote Franse huizen zoals Byblos in Saint-Tropez.
Terug in België kwam de ommezwaai en koos hij voor het keukenwerk, eerst in de Hostellerie Bretonne in Oostende, daarna als chef in een restaurant in Kontich.
Met zijn ervaring in de zaal en keuken had Wim Vandamme alle troeven om zijn eigen restaurant naar de top te loodsen. Achttien maanden na de opening kreeg hij al zijn eerste Michelinster. Wim is bekend van Donna, 4FM, Vitaya en regionale tv.
In de zomer van 2004 opende hij een tweede restaurant: Channel 16, genoemd naar het radiokanaal dat de noodoproepen van schepen centraliseert, Channel 16 is geen loungerestaurant, geen eetcafé, maar van alles wat. Zeg maar: een opgewaardeerde brasserie.''
Ook dit jaar behaalde Maison Vandamme een prachtige prijs. De sommelier, Wouter De Bakker, won de Prosper Montagné-prijs "Eerste Wijnschenker van België 2007".
Wim Vandamme is van vrijdagavond 2 maart tot en met zondagmiddag 4 maart te gast in Auberge du Pêcheur Pontstraat 41 Deurle (09/282.31.44)
Meer info op www.auberge-du-pecheur.be
|