Op initiatief van zeven slagers-traiteurs uit de regio Gent en de Dienst Economie, wordt voor de eerste keer De week van de slager op touw gezet voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar uit het basisonderwijs. Van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 april 2010 kunnen jongeren uit het basisonderwijs een workshop volgen bij de deelnemende slagers-traiteurs om het beroep beter te leren kennen.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Creatief vakmanschap
Slager is een beroep dat vakmanschap met creativiteit combineert, aldus de organisatoren. De hedendaagse slager is bijvoorbeeld dikwijls ook traiteur, die inspeelt op nieuwe tendensen met bereide maaltijden. De job bestaat uit zeer veel deelspecialisaties: uitbenen, verkoopsklaar maken, bereiden van vleesproducten, charcuterie maken, kant- en klare gerechten, traiteuractiviteiten, presentatie, bestellingen plaatsen, managen. Met het beroep kan je echter ook andere richtingen uit, bijvoorbeeld als verkoper of als kwaliteitsadviseur. Een slagersopleiding volgen kan vanaf 12 jaar, in het technisch, het beroeps- en het deeltijds onderwijs.
Week van de slager
Tijdens de week van de slager, van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 april 2010, kunnen leerlingen uit het basisonderwijs kennismaken met het beroep. De Stad Gent ondersteunt en organiseert mee dit initiatief om zo jongeren aan te zetten een vak te leren en om het ondernemerschap te stimuleren. Slager is een beroep voor ondernemende vakmannen die hun vakkennis inzetten om gezonde, kwaliteitsvolle producten aan te bieden.
De deelnemende slagers in Gent zijn Slagerij Henk (Mariakerke), Slagerij Aula (Gent), Slagerij De Waele (Gentbrugge), Keurslager Vlaeminck (Wondelgem), Kwaliteitsslagerij Stadius (Gent) en Lieven en Emmy Van de Velde-Van Tomme (Sint-Amandsberg)
|