Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober, heeft de 2de editie plaats van het Brusselse Salon van het Culinaire Boek.
Op het menu: een overvloed van nieuw te ontdekken boeken, voordrachten en ontmoetingen met schrijvers, waaronder diverse wereldwijd gerenommeerde chefs zoals Pierre Gagnaire***, Michel Troisgros***, Olivier Roellinger***, Peter Goossens***, Wout Bru** maar ook met gekende sommeliers, oenologen en schrijvers. Wij kunen ook nog Hervé This citeren en zijn beroemde "moleculaire gastronomie", Frank Fol, Gene Bervoets, Trish Deseine, Jean-Luc Petitrenaud, Josée Fiset, Jo Van Caneghem, ...
Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek is een in Belgie unieke gelegenheid om kennis te maken met de "sterren" van de hedendaagse gastronomie. Het publiek kan op een informele en gezellige manier de chefs ontmoeten, met hen debateren, er zijn signeersessies en conferenties, ...
Maar het salon is meer dan dat: in het "smaakdorp" kan men de ongekunstelde smaak van authentieke streekproducten proeven (chocolade, natuurlijke wijnen en wereldwijnen, gebak, kaas, ...), deze producten worden ook te koop aangeboden.
Elke editie van het Brusselse Salon van het Culinaire Boek zal één land of regio in de schijnwerpers plaatsen. Producten en kookboeken uit de betreffende regio krijgen extra aandacht. Dit jaar is het de beurt aan Nîmes, een bijzondere rijke culinaire regio met kazen, wijnen, charcuterie, wijnen, olijven, olijfoliën, tapenades, cartagène ('gekookte' wijnen) brandades...
Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek - 20/10 tot 22/10 - De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel Vrijdag 20/10: Nocturne van 19 uur tot 22.30 uur * Zaterdag 21/10 en zondag 22/10: van 10 uur tot 18 uur
Meer info: www.hetculinaireboek.be
|