Verderop deze webstek kan U lezen dat het nieuwe nummer van SMAAK ondertussen in de winkelrekken ligt, en da's ook niet anders voor het magazine dat zich richt naar de wijn-en fijnproevers: AMBIANCE! Gastronomie en wijn zijn verenigd in het 154 pagina's tellend oktobernummer dat als extraatje 15 pagina's snelle toprecepten heeft voorzien. Naast de toprecepten zorgde hoofdredacteur Dirk De Prins en z'n team weerom voor een aangename variatie die deze keer 'lekker slow' aan bod wordt gebracht. Wist U trouwens dat Carlo Petrini in 1986 de Slow Foodbeweging oprichtte als protest tegen de opening van een McDonaldsfiliaal in Rome ? En zo komt het dat anno 2006 de term 'slow food' staat voor het intens genieten van eten, met producten die met respect voor de mens, milieu en terroir gekweekt of gemaakt zijn. Een special die méér dan aangenaam door te nemen is .... maar er is uiteraard nog meer. Zo maken we kennis met Argentinië, Chili en Urugay in hun functie als wijnland, tipt de sommelier ons over de herfstwijnen en wordt de chenin blanc bekroond als druif van de maand. De Elzas, Barcelone en Hasselt krijgen dan weer een apart plekje in de rubriek 'foodietrips', terwijl West-Vleteren Abt en Oude Reypenaer de eerste kazen zijn die in de nieuwe rubriek 'Bier & Kaas' onder de loupe worden genomen. Neem daar nog eens wat Naamse slakjes, de boleet (koning van de paddestoelen) en het rund voor alle seizoenen bij ... en U weet nu onderhand wat U van het oktobernummer van AMBIANCE mag en kan vergeten. Maar er is nog veel meer ... maar daarvoor verwijs ik U naar het magazine dat voor 5,95 te koop ligt in de kranten-en boekenhandels. Voor meer info over het magazine: www.ambiance.be
|