(foto: Jan Van Deuren - cesart@skynet.be)
Johan Segers van Michelinster-restaurant 't Fornuis is ambassadeur van Antwerpen Proeft. De tweede editie van het grootste culinair festival van België wordt in 2008 net als het Bollekesfeest georganiseerd tijdens het weekend van 22, 23 en 24 augustus. Locatie van Antwerpen Proeft is de Groenplaats, op een steenworp van 't Fornuis.
We hebben hier aan de Schelde een hoop troeven waarop we fier mogen zijn, zegt de sterrenkok. Antwerpen is een metropool met een schat aan diversiteit en met een smakelijke eigen keuken. Met dit mooi, culinair en cultureel initiatief kan de stad zich sterk profileren, ook internationaal. Daarom steun ik dit evenement ten volle en ben ik verheugd dat ik ambassadeur kan zijn. Tenslotte ben ik een echte Antwerpenaar, die van zijn stad houdt. Antwerpen Proeft moet een vaste waarde worden.
SAMENHORIGHEIDSGEVOEL
Er was al lang behoefte aan een festival als dit, vervolgt Segers. We hebbenmet 't Fornuis uit enthousiasme en idealisme deelgenomen aan de eerste editie, die direct een overdonderend succes bleek. Dit jaar hebben we onze stand afgestaan aan iemand anders. Elk goed Antwerps restaurant moet op zijn minst één keer meedoen, vind ik. Tussen de restaurateurs en traiteurs op de Groenplaats heerst een aparte sfeer, een samenhorigheidsgevoel. De chef ziet ook een must go voor de bezoekers: Erg tof aan Antwerpen Proeft is dat de mensen op één weekend kennis kunnen maken met meer dan twintig adressen van hier. Ook met die restaurants waarbij de drempel soms wat hoger ligt.
CULINAIR FESTIVAL ANTWERPEN PROEFT
Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 augustus 2008 wordt de centrale Groenplaats weer één groot tentendorp met restaurants, traiteurs en cateraars uit de stad en omstreken. Gevestigde waarden en jong aanstormend talent bieden kleine gerechten aan in een eigen overdekte luxetent mét buitenterras. De toegang is gratis. Gerechtjes worden betaald met Antwerpen Proeft-bonnen van 1,80 euro per stuk, die te koop zijn aan het standbeeld van Pieter Paul Rubens. De menu's op culinair festival Antwerpen Proeft zijn uitgesproken divers. Van gastronomisch en klassiek Belgisch-Frans, eigentijds en mediterraan, tot Indonesisch, Japans en Braziliaans. Daarnaast zijn een patissier, chocolatier, kaasmeester en het vernieuwende beer & food pairing present.
BOLLEKESFEEST EN STREEKPRODUCTEN
Ook van 22 tot en met 24 augustus dompelt het Bollekesfeest de oude stadskern van Antwerpen weer onder in een culinaire sfeer. De feestelijkheden gaan op vrijdag van start met een heus zomeraperitief op de Grote Markt. Iedereen is welkom om in de schaduw van de Brabofontein een fris getapt bolleke te komen nuttigen voor de 175ste verjaardag van brouwerij De Koninck. Antwerpse streekproducten nemen natuurlijk de centrale plaats in gedurende het hele Bollekesfeest-weekend. Kom ontdekken, proeven en genieten. Zondagavond eindigt het driedaagse feest met het bollekesboombal op de Grote Markt.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|