Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
02-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste kaas ter wereld (BEEMSTER) naar New York

Op woensdag 16 mei 2007 presenteert Beemsterkaas de grootste kaas ter wereld in Grand Central Station in New York


 Welkom bij Beemster Exclusief

De grootste kaas ter wereld is een echte attractie. Zowel bij de presentatie in Alkmaar als in Flanders Expo in Gent kwamen vele honderden mensen de reus uit de Beemster bewonderen. Na Nederland en België zet ‘de grootste‘ zijn veroveringstocht voort en trekt over de oceaan naar New York, de stad die door Peter Stuyvesant werd gesticht en waarvan het stratenplan is gebaseerd op dat van de Beemsterpolder.

 

Een logische stap dus, ook omdat Beemsterkaas momenteel zeer populair is in de Amerikaanse voedingswereld. Ter gelegenheid van de presentatie van de grootste kaas ter wereld is er een special event in Grand Central Station in New York City op woensdag 16 mei.

 

De Grand Central Terminal dateert uit 1913 en is geïnspireerd op de opera van Parijs.  Dagelijks wordt het station bezocht door zo’n 700.000 mensen, zowel treinreizigers als toeristen en zakenmensen. In het gebouw huist een uitzonderlijk mooie voedingsmarkt en zijn er tientallen winkels, sportclubs en restaurants. Een uniek kader dus om ’s werelds grootste kaas aan het publiek voor te stellen.

Woensdag 16 mei 2007 wordt een historische dag voor Beemsterkaas, de lekkerste kaas van de lage landen.  Niet alleen wordt de grootste kaas in het grootste station verwelkomd, maar de directeur van Beemster Eric Hulst zal er tegelijkertijd op een persconferentie groot nieuws aankondigen.


 

De officiële erkenning van de grootste kaas ter wereld door het Guinness Book of World Records is inmiddels een feit en uiteraard zal op 16 mei de Guinness oorkonde schitteren naast het meesterwerk van de Beemster kaasmeester.


 

De grootste kaas ter wereld heeft een doorsnede van ongeveer 1.60 meter en weegt ruim 600 kilo. Tijdens de presentatie in Grand Central Station kunnen verschillende Beemsterkaas variëteiten geproefd worden en zijn er kooksessies waarbij de chefs uit The Big Apple kunnen kennismaken met de verschillende soorten Beemsterkaas.

 

Lut De Clercq, de keukenchef van de AB in Brussel die furore maakt met haar keuken en haar kookboek  Backstage Kitchen zal er bovendien originele Beemster recepten aan de belangrijkste chefs uit New York voorstellen.  Lut kookte voor meer dan 500 wereldberoemde artiesten en is de vaste kok tijdens de wereldtournees van onder andere Tori Amos en U2.  Spectaculair dus en een bron van vele verhalen over de eetgewoonten van sterren als Iggy Pop, Elvis Costello, Joe Jackson, Norah Jones, Barbara Streisand, Coldplay en Emmylou Harris.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schlager in concert 2007 ... op 11/7 in Oostende

Schlager in Concert aan Zee  Schlager in Concert aan Zee  Schlager in Concert aan Zee

Na het grote succes van het Schlagerfestival in Hasselt komt het levenslied deze zomer naar zee. Op een steenworp van het strand van Oostende ontvangt de Sleuyter Arena op 11 juli 2007 de grootste namen van het levenslied voor ‘Schlager In Concert’. Vierduizendvijfhonderd gasten zullen er kunnen genieten van een avond schlagermuziek van de bovenste plank.

 

Vierentwintigduizend bezoekers waren in Hasselt te gast op het grote Schlagerfestival. Gasten van zeven tot zevenenzeventig vinden er al het tweede jaar op rij elkaar in een driedaags festival. Reden te over om met de succesformule naar zee te trekken, in juli en augustus dé trekpleister voor wie van sfeer en ambiance houdt. Met de steun van het Casino Kursaal zal de nagelnieuwe en zeer luxueuze Sleuyter Arena in Oostende dé locatie zijn voor een spetterende avond !

 

Deze editie van Schlager In Concert wordt met namen als Sergio, Laura Lynn, Dennie Christian, Christof en Benny Neyman al zeker geen light versie. De ingrediënten blijven ongewijzigd. Muziek, ambiance en polonaise staan keer op keer garant voor een feest.

 

Deze zomer gaat het dak eraf in Oostende.


 

Schlager in concert 2007

11 juli 2007, 20u30

Sleuyter Arena, Oostende

 

Tickets aan €32 - €30 - €28

(excl. reservatie- & verzendingskosten)

Reserveren: 070 25 20 20 - www.zuiderkroon.be

Ook verkrijgbaar aan box-office Kursaal

 

VIP arrangementen:

03 650 19 54 - tickets@zuiderkroon.be

Schlager In Concert is een organisatie van VTM en Zuiderkroon Events.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste "Cry like a man"-theaterconcert op 6 juni.



Dat Roland Van Campenhout, Jean Blaute en Paul Michiels in 2007 weer samen op tour zijn gegaan
met "Cry Like A Man" wist U ongetwijfeld al.


In het voorjaar passeerden ze langs de culturele centra en in de zomer gaan ze ook langs de festivals.

Op algemene aanvraag van hun boekhouder en van honderden Chanel-mantelpakdames-op-de-honger hebben Roland, Jean en Paul besloten vanaf begin 2007 hun prille krachten en onuitputtelijke muzikale inspiratie opnieuw te bundelen richting de theaters. Net als bij hun vorige twee CRY LIKE A MAN-tournees worden ze hierbij percussief en vocaal gesteund worden door de helmboswuivende Dave Imbrechts. Het repertoire werd duchtig opgefrist, vernieuwd én zelfs gerepeteerd.

De drie heren laten zich weer met veel genoegen meeslepen door het speelplezier en brengen een persoonlijke mix van evergreens en eigen werk, allicht opnieuw doorspekt met de nodige snedige commentaren.

Het allerlaatste theaterconcert gaat door op woensdag 6 juni om 20.00 uur in de Zuiderkroon (Antwerpen).

BESTEL NU UW TICKETS

VIA 070/25.20.20
OF www.sherpa.be

Reageer (0)

30-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biezebaaze breidt uit ... ???
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zaterdag jongstleden (28/4) zijn KURT BURGELMAN (frontman Biezebaaze) en zijn vriendin Stéphanie de trotse ouders geworden van een flinke dochter “Noor”.

Noor weegt 3,360 kg en is 50 cm groot.

www.plietsplets.be wenst de fiere ouders en grootouders zeer veel geluk toe en ...
kuup moar al een biezebaazeke veur in den hof !!!

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges zijn OP en TOP



De warme lente heeft ervoor gezorgd dat het seizoen van de Belgische asperges uit volle grond dit jaar een week vroeger is gestart dan anders. Het aanbod aan de keizerin onder de groenten neemt dit seizoen bovendien met vijf percent toe. Met de tips in deze minigids kunt u er nog méér van genieten.

 

Toegegeven: ingevoerde asperges zijn thans vrijwel het hele jaar door op onze markt te krijgen, maar ze zullen nooit kunnen tippen aan de kwaliteit van de verse asperges die in eigen land in open lucht geteeld zijn.

Die vollegrondasperges zijn nog een echt seizoensproduct. Hun seizoen start traditioneel in de tweede helft van april maar dit jaar begon het al in de week na Pasen. Het feest van Sint-Jan (24 juni) wordt gewoonlijk als het einde gezien. Alleen de zogenaamde eindejaarsteelten blijven nog enkele weken verder oogsten. Deze asperges worden bij lage temperatuur (1 tot 2 °C) bewaard tot de kerstperiode.

Aankopen en bewaren

 

Er bestaat een goede truc om de versheid van asperges na te gaan: als u twee stengels tegen elkaar wrijft moet u een tsjirpend geluid kennen. Voel ook even aan het harde uiteinde: dat mag niet houterig, hol of droog zijn. Bij verse asperges zijn de topjes helemaal gesloten. Let ook op de gaafheid van de stengels en de kleur. De stengels mogen geen beschadigingen vertonen en de kleur moet egaal wit (of groen) zijn, zonder vlekken.

 

Na de aankoop wikkelt u de asperges thuis zo snel mogelijk in een vochtige doek, waarna u ze in de koelkast legt. Bewaar ze liefst niet langer dan twee dagen. Verse asperges zijn immers broos en gevoelig voor uitdroging.

 

De vraag naar asperges is meestal het grootst in de periode van Hemelvaartsdag en Pinksteren. In de week na Pinksteren zijn ze vaak iets goedkoper.

Essentiële bereidingstips

Veel mensen snijden of breken het harde uiteinde van de asperges af. Bij echt verse asperges (zoals de Flandria’s) is dat niet nodig.

Leg de asperges eerst een half uur in koud water, het schillen gaat dan makkelijker. Schil ze met een dunschiller tot onder het topje. Dat laatste mag u nooit meeschillen. De stengels schilt u onderaan iets dikker dan bovenaan.

De schillen kunt u spoelen en vervolgens 30 minuten laten koken in 2 liter water. Zeef de vloeistof en gebruik ze als basis voor aspergesoep.

Een speciale aspergepan of een pan met een asperge-inzet, waarin u de asperges rechtopstaand kunt koken, is handig als u wilt voorkomen dat de topjes te gaar worden. Hebt u niet zo’n pan, dan kunt u de asperges in bundeltjes van vijf met keukentouw samenbinden net onder hun topjes en deze bundeltjes aan de steel van de pan hangen. De topjes zullen dan net buiten het kookwater blijven.

Kook de asperges in ruim gezouten water waarin u het sap van een halve citroen hebt gedaan. De groenten blijven dan witter.

We hebben nogal eens de neiging asperges te lang te laten koken. Meestal volstaan 10 tot 15 minuten (20 voor de dikste exemplaren).

Wilt u asperges invriezen, blancheer ze dan niet langer dan 5 minuten en laat ze invriezen in een bodempje van het kookvocht.

De jongste jaren hebben we nieuwe eetwijzen leren kennen. Probeer eens hele asperges of stukjes asperge uit die u door een tempurabeslag haalt en vervolgens frituurt. Of denk aan flinterdunne rauwe aspergereepjes in een carpaccio. Of nog aan beetgaar gekookte asperges die u als aperitiefhapje serveert met een dipsaus!

Alle bijkomende info op www.lava.be 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse politieofficieren zijn gul voor VZW Autisme Centraal

De kring der politieofficieren van de Stad Gent steunt de werking

van vzw Autisme Centraal en schenkt 500 euro.


 vlindertegel   (op de foto enkele leden van de Kring der politieofficieren ter gelegenheid van een tegelleging tegen zinloos geweld !)


Politiewerk is mensenwerk.

Een politie-inspecteur wordt geconfronteerd met de meest uiteenlopende mensen. Een goede communicatie is dan ook van groot belang.

Daarbij is respect voor mensen die het moeilijker hebben om zich verbaal uit te drukken essentieel.

 Een belangrijke partner voor Politiezone Gent hierbij is vzw Autisme Centraal.

 

Vzw Autisme Centraal is een kennis- en ondersteuningscentrum dat autisme ziet als een uitdaging voor onze samenleving.

Samen met de Vlaamse Dienst Autisme, De Brug en het Centrum voor Concrete Communicatie stellen zij autisme centraal.

Elk streeft vanuit zijn specifieke werking hetzelfde doel na.

Vzw Autisme Centraal verzamelt theoretische en praktische expertise omtrent autisme. Via studiedagen, een ruim aanbod van workshops en cursussen wordt deze kennis uitgedragen. Het deskundig multidisciplinair team werkt ook in een Europees perspectief en integreert zo vernieuwende tendenzen en praktijken uit verschillende landen. Ten slotte werkt Autisme Centraal aan een positieve beeldvorming rond autisme. Jaarlijks worden evenementen voor het grote publiek georganiseerd.

Politiezone Gent kan steeds terecht bij vzw Autisme Centraal met vragen.

Daardoor is ondertussen een nauwe band ontstaan met de vzw.

 De politiekring van politieofficieren van de Stad Gent, een vzw van Politiezone Gent, wil de werking van vzw Autisme Centraal dan ook ondersteunen door een gift te overhandigen van 500 euro.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auberge du Pêcheur heeft mooiste terras in Benelux èn stelt Moederdagmenu voor




De inspecteurs van "Gault & Millau" zijn op hun zoektocht naar de mooiste inrichtingen van restaurants in de Benelux, tot de bevinding gekomen dat het terras van "Auberge du Pêcheur", het mooiste terras van de gehele Benelux is!

Vier moeder (zondag 13 mei) in de sfeervolle Auberge du Pêcheur.
Onze chef stelt u voor deze gelegenheid een uitzonderlijk menu voor:

Moederdag

4 gangen aan 55,00 euro- met aangepaste wijnen 75,00 euro
(*)5 gangen aan 70,00 euro - met aangepaste wijnen 95,00 euro

Pontstraat 41 - 9831 Sint-Martens-Latem
T 09 282 31 44

Méér info op www.auberge-du-pecheur.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Muze viert 5de concert met legendarische 10 CC

Met enige fierheid mocht Dany Vandenbossche enkele weken geleden aankondigen dat het vijfde muzeconcert in de Bijloke Concertzaal op 16 mei als hoofdact 10CC heeft en in het voorprogramma Paul Couter and Band featuring Bruno Deneckere.

 

In de vorige edities hadden zij achtereenvolgens Dirk and Bluesfriends, Kadril, Biezebaaze, Kevin Coyne, Djamel, Filip Kowlier, Pipo en Carmen, John Watts (Fischer Z) en Steve Harley and Cockney Rebel te gast voor telkenmale memorabele concerten.

 

Zoals vorig jaar gaat het concert van Paul Couter en 10CC door in de prachtige historische concertzaal De Bijloke vanaf 20u00.

De VIP-arrangemente zijn ondertussen uitverkocht MAAR er kunnen nog gewone kaarten (20 €) gekocht worden in FNAC.
Gewoon doen .... 10 CC hoor je niet alle dagen live !!! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WHOOPZ! is uit de startblokken
 


Na lang werken was het eindelijk zover en mocht WHOOPZ!, het nieuwe ambiance duo van Eveline Cannoot & Filip D'haeze, het startschot geven en hun eerste officiële optreden verzorgen.

Op zaterdag 28 april 2007 waren ze te gast op de 5de ANIMATIEDAG/SHOWAVOND voor "Kom op tegen kanker" van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorzieningen.

WHOOPZ! trad er op om 22.30u. tijdens de showavond samen met tal van andere 
collega's
zoals Wim Soutaer, Christoff & Lindsay, Paul Severs, Kurt Crabbé, Yves Segers...

 

Exclusief voor die avond brachten ze er hun nieuwe zomersingle “ZOMERSPROETJES”  hetgeen bijzonder goed werd onthaald.

Surf ook snel eens naar
www.whoopz.be
en noteer alvast ook alle andere optredens in je agenda.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV strijdt voor 5de plaats !

 

Nu de bekerfinale achter de rug is strijden de Gentse waterpolospelers nog voor de 5e plaats in het eindklassement. Die eindronde loopt in het systeem van een best of three. In de halve finale neemt de Gentse het op tegen La Louviere. De heenmatch in La Louviere werd vorige zaterdag gewonnen. Komende zaterdag 5 mei kan de Gentse zich verzekeren van een plaats in de finale van deze nacompetitie.

de voorbije weken

De bekerfinale van 21 april jongstleden was HET sportieve moment van het jaar voor deze club. Na die memorabele bekeruitschakeling van MZV Eeklo kon niets meer stuk. De Gentse haalde voor het eerst in de clubgeschiedenis de bekerfinale en dat moest een feest worden. Sportief liep het ongelooflijk goed, Miro en Jurgen kenden tegenstander Kortrijk door en door en dat zag je. KZK moest tot 10 seconden voor het einde wachten om zeker te zijn van de zege. Toen ging de laatste kans op de 9-9 nipt over. Het was een onvergetelijke clubavond, in een bad vol enthousiaste KGZV-supporters. Toeters, bellen, trommels, gekleurde gezichten, rood-witte kledij, alles was aanwezig. Super ! Toch moesten ze de beker aan KZK laten, maar veel plaats voor getreur was er niet. De Gentse stapte met opgeheven hoofd uit de beker !  

namens de spelers, een dikke merci aan de supporters ! 
Alle info op www.kgzv.be

Reageer (0)

29-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.75 jaar St. Bavo ... Stéphanie Crombé vertelt er alles over op de Gentse stadsradio Roeland
Op ZONDAG 29 APRIL ontvangt Willy Van Bouchaute in de radiostudio van de Gentse stadsradio Roeland een pittig duo: Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé brengt namelijk zijn dochter Stéphanie mee die samen met de andere leden van de leerlingenraad de draaiende kracht is achter de viering van 75 jaar Sint-Bavo. Met een waarachtige Fata Morgana brengen Stéphanie en haar medeleerlingen heel wat leven in de brouwerij en dat zal uiteraard een hoogtepunt zijn bij de viering op 5 mei. Over dit alles en nog veel méér .... deze namiddag tussen 15 en 16 uur in het programma "Café Sportief" (103.8 FM)
 
Voor foto's van dit gebeuren verwijs ik U graag naar http://members.lycos.nl/plietsplets
Uiteraard zal ook www.plietsplets.be ruime aandacht schenken aan dit gebeuren .... vanaf 3/5 !

Reageer (0)

25-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikaal brunchen met Koen Crucke en Willy Claes

Wie houdt van de combinatie tussen muziek èn lekker smullen kan nu reserveren voor een Lentebrunch
én optreden met Koen Crucke & Willy Claes.



Deze feestelijke brunch gaat door op zondag 3 juni vanaf 11.00u (aperitief) in het prachtige kader van het vernieuwde Sofitel, Hoogpoort 63, Gent. Tussendoor kan u muzikaal genieten van een optreden met Koen Crucke én Willy Claes aan de vleugelpiano. Die namiddag geven wij u eveneens de kans om in voorverkoop de eerste en de beste plaatsen te reserveren voor onze nieuwe Gentse Feesten Productie 2007.

Wat maakt de Chef voor u klaar?

Voorgerechtenbuffet:

Bisque van kreeft met bieslook / Gerookte zalm, heilbot, makreel en paling / Gepocheerde zalmfilet / Assortiment van haring / Tomaat gevuld met grijze garnaaltjes / Fontein van gamba's / Terrine van paling in het groen / Pastei Provençale / Gerookte kalkoenfilet / Gandaham met Meloen / Rundsgebraad met fruit / Chickenwings Tandori / Aardappelsalade met bockworstjes / Taboulé met groentjes en rozijnen / Witte kool op Oosterse wijze / Salade van groene boontjes / Geraspte worteltjes / Ratatouille van Zuiderse groentjes / Artisjokbodems met mandarijntjes / Griekse salade / Salade van rode kool met appeltjes / Assortiment brood en diverse sausjes

Hoofdgerechten:

Tongrolletjes met Oostends sausje / Speenvarkenfilet met gebakken Chinese kool en appeltjes / Krielaardappeltjes in peterselie

Aansluitend
:  Kaasplank en Royaal dessertbuffet


Wenst u deel te nemen aan deze zondagse brunch, gelieve mij uw reservatie zo spoedig als mogelijk kenbaar te maken via tel. 09/226.33.33 of per e-mail naar stefan@koencrucke.be.

Prijs 'Lentebrunch & Concert': 65,00 EUR per persoon (aperitief, wijnen en koffie inbegrepen!)

Parkeren in de ondergrondse garage van het Sofitel is zoals steeds volgens beschikbaarheid en uitzonderlijk voor deelnemers aan de brunch gratis.

Sofitel: more than 200 prestigious hotels around the world

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VZW Zinloos Geweld krijgt tegel in St. Martens Latem
De VZW Zinloos Geweld heeft ook de komende dagen enkele belangrijke data om de "vlindertegel" in de kijker te plaatsen:

Logo vzw Zinloos Geweld

vrijdag 27 april om 09u00 – Basisschool Simonnet, Maenhoutstraat 68 te Sint-Martens-Latem – Inhuldiging vlindertegel aan de ingang van de school in aanwezigheid van de burgemeester Freddy Van Massenhove, Sabine De Vos (jeugdauteur en schepen van onderwijs) en een vertegenwoordiger van vzw Zinloos Geweld.

  

zondag 06 mei om 16u00 – Koninklijk Atheneum, Bergstraat 36 te Oudenaarde – In de lessen van de algemene vakken wordt aandacht geschonken aan de problematiek. Op de opendeurdag op 06 mei worden ballonnen opgelaten met vlinderkaartjes. Gratis toegang.

Logo vzw Zinloos Geweldzie voor méér info: www.zinloosgeweld.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheldeland heeft DAGTRIPS VOOR GROEPEN gebundeld

1

Voor het seizoen 2007 werd een map "Dagtrips voor Groepen" samengesteld. Daarin is het volledige aanbod van de regio gebundeld. Een kleine greep uit het aanbod: dagtrips in Aalst, een uniek dagje uit in Dendermonde, dagtochten in het Land van Stille Waters, groepsbezoeken aan de Rupelstreek, aan Ninove of aan Laarne, enzovoort.


Info?
bel 09 345 49 62 of mail naar info@scheldeland.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRANOUTER AAN ZEE ... gewoonweg gezellig genieten !



Dit weekend vindt de derde editie van Dranouter aan Zee plaats in De Panne.  Als de weergoden positief gezind blijven belooft het een zomerse editie te worden. Ondertussen vliegen de tickets de deur uit en naderen de eerste artiesten richting De Panne. 

 

Westtoer (provinciebedrijf voor toerisme en recreatie in West-Vlaanderen) ziet Dranouter aan Zee als een uitgelezen kans om de hele kust in het zonnetje te zetten.  In 2007 pakt Dranouter aan Zee uit met een nieuw luikje binnen het festival:  ‘Cirque en Panne’  wordt een gezellige pleisterplaats waar de bezoeker informatie, animatie en live-muziek zal kunnen beleven. Westtoer zal in de ‘Cirque en Panne’ aanwezig zijn met een stand waar de bezoeker alle info kan krijgen over de Kust. Daarnaast zorgt de toeristische dienst van De Panne voor festival info en kan je in hun woonwagen ook terecht voor nieuws rond De Panne, Duinkerke en Heuvelland.

 

De programmatie van Dranouter aan zee 2007:

 

ZATERDAG 28/04/2007

 

THE VIOLENT HUSBANDS

AMBROZIJN

YEVGUENI

DERVISH

SARAH BETTENS

DE DOLFIJNTJES XXL

 

HET ZESDE METAAL

BOOMBAL

DJ BOB
FILTHY NELLY

 

ZONDAG 29/04/2007

 

WINNAAR FOLKRALLY

SETH LAKEMAN

LAIS  & Simon Lenski

ABSYNTHE MINDED

LUKA BLOOM

VAYA CON DIOS Acoustic  feat. Dani Klein

 

GUIDO BELCANTO

BLUNT

DJ BERTRAND

 

  

Tickets

Dagticket VVK 25 EUR / ADD 30 EUR

Weekendticket VVK 40 EUR / ADD 50 EUR

www.FNAC.be

of

Dienst Toerisme  De Panne
Zeelaan 21
8660 De Panne
tel. 058 / 42 18 18
fax. 058 / 42 16 17
toerisme@depanne.be

 

 

Voor meer info:

Dranouter aan Zee
Dikkebusstraat 234
8950 Dranouter
tel. 057/ 44 69 33   fax 057/ 44 62 43
dranouteraanzee@folkdranouter.be

www.dranouteraanzee.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER TAAL ... voor wie iets méér wil weten over taal, tekst en communicatie

In de (Vlaamse en Nederlandse) dialecten komen hier en daar drievoudige onderwerpen voor, zoals ’k zalekik dat wel doen of we zijme wij dat serieus beu. In de streek rond Gent hoor je zelfs zinnen als ligt-hij die vent nog altijd in het ziekenhuis? In het nieuwe nummer van Over taal beschrijft Gunther De Vogelaer dit verschijnsel onder de titel 'Waarom herhaal-de gij alles?' Daaruit blijkt een belangrijke taalkundige conclusie: waar dialecten en standaardtalen van elkaar afwijken, zijn het veelal niet de dialecten die als exotische talen bekeken moeten worden, maar wel de standaardtalen.

 

Verder in dit nummer van Over taal. Tijdschrift over taal, tekst en communicatie onder meer:

 

- interviews met didacticus Wilfried Decoo over een hot issue: 'kennis en vaardigheden in het Vlaamse onderwijs' (zie www.overtaal.be) en met Hugo Brouckaert, taaladviseur van de wetgever



- Waarom winnen de Belgen altijd het Dictee? De (Vlaamse) Nederlander Albert Oosterhof beantwoordt de vraag.

- Hanne Kloots analyseert het tussenwerpsel allee in spontaan gesproken Standaardnederlands

- Filip Devos over de negatieve aantrekkingskracht van het werkwoord plegen

- Karl Hendrickx kreeg een onbegrijpelijke brief van de Belgische fiscus: 'De overheid heeft nog een lange weg te gaan op het vlak van klantvriendelijkheid en communicatie met de burger.'

- en verder: de vaste rubrieken 'Broodje taal', 'Column', 'Quiz' en 'Te boek'

Alweer 28 bladzijden taalgenot.

 

En er is meer! Over taal heeft voortaan een eigen website: www.overtaal.be. Taalnieuws allerhande, een uitgebreid archief met zoekfunctie, info over de redactie, taalwedstrijden, interessante taallinks... u vindt het voortaan op www.overtaal.be.

Reageer (0)

24-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excelsior Mariakerke EINDELIJK naar 3de provinciale
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagnamiddag was de spanning te snijden op het voetbalterrein van SK Wachtebeke ... want leider Excelsior Mariakerke moest zijn voorlaatste wedstrijd in de huidige competitie afwerken in 4de provinciale ... in de hoop minstens één punt te halen om de kampioenstitel op te eisen. En .... de 0-2 eindstand zorgde voor de nodige euforie.
Dat de titel en de overgang duchtig werden gevierd behoeft geen enkele twijfel ... temeer daar de spelers eerst een langs gingen op het preminiementornooi op het eigen terrein (Polderkenslaan) en daarna afzakten naar de ZOMERLIEF-feesttent.
Daar werden zij op een aparte manier ontvangen en zelfs KATE RYAN poseerde met enige fierheid MET het shirt van de Mariakerkse paars-witten !
Proficiat aan Excelsior Mariakerke alwaar ikzelf het genoegen had enkele jaren jeugdvoorzitter te zijn èn enkele jaren als trainer te kunnen fungeren van de knapen.

Wordt het de A-reeks (met ploegen uit het Meetjesland) of de B-reeks (VSV - Azalea - KFCO Gent - Muide) ????
Wordt vervolgd !  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 8ste PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik herinner me nog de tijd dat ik, kleuter in de jaren ’70, uitkeek naar een bezoekje aan de cinema.

Ik stapte toen aan de hand van mijn ma naar de Zuid en daar kozen we de kortste rij uit.

In de Capitole zag ik Pinnochio, in de Century “De Reddertjes” en in de derde bioscoop op het plein –ik kom even niet op de naam- vloog ik mee met Peter Pan.

Na de film trakteerde moederlief me op twee bollen vanille in een Italiaans ijssalon op de plaats waar je nu de daklozenkrant kan kopen aan de ingang van het Urbiscomplex.

In het begin van de jaren ’80 waren ma en zoon Burgelman benieuwd naar de Decascoop, in die tijd het grootste bioscoopcomplex in Europa.

We zagen er ET en Annie na elkaar op één avond en ik wist de maandag erop niet wat eerst verteld op de speelplaats.

In hetzelfde jaar  -ik zat in het 6e leerjaar- kochten pa en ma een nieuwe tv met video, ik was de eerste in de klas met zo’n ding.

Het was een VCC 2000, die dingen waren de toekomst en zouden nog tientallen jaren de standaard blijven in audioland.

Na een jaar of vijf bleven enkel nog de VHS en de Betamax over en na nog een jaar of wat moest ook die laatste eraan geloven.

Ik denk nog vaak terug aan die tijd als ik een dvd’tje ga huren.

Als er zo nu en dan nog eens iemand met een video aan de kassa verschijnt, wordt die arme drommel door alle andere klanten bekeken alsof hij per ongeluk met een tijdmachine in de 21e eeuw verzeild is geraakt.

Wij, mensen die wel met de onze tijd meegaan, vragen zich dan af hoe we het vroeger toch klaarspeelden om die immense dozen in onze auto te laden.

Hoe dan ook, de tijden zijn veranderd.

Mijn twee kinderen (6 en 4) staan ’s morgens op, maken me wakker en vragen of ze naar een film mogen kijken.

Ze lopen naar het dvd-rek, kiezen er één van hun 30 films uit en steken het schijfje in de speler.

Pa komt de kamer ingesloft, kiest het juiste menu en start de film.

Soms wil de oudste de film in het Engels zien, soms in het Nederlands, soms in het Vlaams.

Als pa –ik dus- de vorige avond iets te lang opgetreden heb, beleven de kinderen de schrik van hun leven als Lightning Queen (die rode uit Cars) in het Hongaars begint te vroemen.

Ik was 14 toen ik mijn eerste videoband kreeg.

Je kon kiezen tussen de originele versie met ondertitels en de Nederlandse –lees Hollandse- versie.

Als je het beeld stil zette om te gaan plassen of om een zakje chips te halen, dansten de Disney figuurtjes alsof ze geëlektrocuteerd werden.

Als je de film al veel afgespeeld had, trokken hun hoofden bovenaan scheef en kleurden ze groen.

25 jaar geleden  -aiaiai- zat ik op woensdagochtend al met buikkrampen van de zenuwen als we ’s middags naar de bioscoop zouden gaan.

Nu zitten mijn erfgenamen al na 5 minuten te discussiëren welke film ze straks gaan opsteken…om vervolgens de living met Playmobils te bezaaien.

“We kijken en spelen tegelijk, papa” klinkt het dan.

Misschien word ik oud, misschien is de herinnering mooier dan het in werkelijkheid was…maar één ding weet ik zeker : de verwondering was groter toen.

 

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe wijntip van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lekker weer en witte wijn



Ha, de lente komt al dagen met lekker weer aandraven. Zo kunnen we weer gaan genieten van lichtvoetige wijnen. Een witte Rueda is daar de perfecte geschikt voor. Laat Bourgogne maar waaien, als we even uitzakken op een zonnig terras met een glaasje Mocèn 2006.


Het Spaanse wijngebied: Rueda

Rueda bevindt zich langs de rivier de Duero, ten zuidwesten van de stad Valladolid, op de grens van absolute droogte, van bloedhete zomers met het gebied waar, onder invloed van de Atlantische Oceaan, nog wel eens een bui kan vallen. De belangrijkste druif is de lokale verdejo, een heel eigen karaktervolle druif, die mooie volle, droge witte wijnen oplevert. Een combinatie is mogelijk met viura. Er bestaat ook een witte Rueda op basis van sauvignon. Inmiddels is Rueda uitgegroeid tot dé Spaanse streek voor witte wijnen, vooral door het aanwenden van moderne vinificatietechnieken.

In het verleden speelde de grote hitte een nefaste rol. De druiven werden warm en zeer rijp geoogst en vaak vergist op (te) hoge temperaturen. Nu worden de druiven op tijd geoogst, liefst gedurende de koele nachtelijke uren. Daarna belanden ze onmiddellijk in perfect gekoelde installaties, waarin de druiven op perfecte wijze worden verwerkt. Eventueel kan inweking op de schillen de wijnen extra kracht en aroma's geven. Gisting op lage temperatuur levert excellente, fruitige wijnen op. 2006 was een warme jaargang voor Rueda, met een oogst die voor de witte druiven al eind augustus begon.


In het glas


Mocèn 2006 verdejo viura is een fijne ontdekking. De bleekgele kleur wordt opgefleurd met wat groene tinten. Eventjes walsen en op de glaswand verschijnt een tranenkleed. Het boeket is heel levendig en heeft mooi fruit (wit fruit, peer en passievrucht). De aanzet in de mond voelt bijzonder fris aan. De expressieve smaak blijft fruitig (witte perzik, lychee en ander exotisch fruit) met bovenop een elegante kruidigheid en een hint van citroen. In de behoorlijk lange finale duikt zelfs een zacht bittertje van amandelen op. Deze droge witte wijn is bestemd voor het complexloos drinkplezier, maar heeft beslist ook zijn plaats aan tafel. Ik combineerde hem met een frisse salade met grijze garnalen en avocadostripjes. Hemels! Serveren op 8°C.


Te koop voor 5,79 euro bij ALHAMBRA, Alpacastraat 27, 9000 Gent. Tel. en fax:  09 233 35 36.
Website:
www.alhambra.be

 

Reageer (0)

22-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RADIOVISIE blikt terug op 10-jarig bestaan met nieuwe reeks!
RadioVisie

Het zal de radioliefhebbers misschien niet ontgaan zijn maar RadioVisie viert dit jaar z'n tiende verjaardag op het internet. Daarmee is deze digitale mediakrant de oudste in z'n genre. Tel daarbij het feit op dat 'RadioVisie online' eigenlijk een logisch gevolg is van het gedrukte maandblad dat voor het eerst verscheen in ... 1974 en meteen hebben zij een goede reden om met een nieuwe, langlopende reeks van start te gaan.
Het complete verhaal 'achter' RadioVisie ... telkens op zaterdag via www.radiovisie.be 
Want ergens is dit avontuur ooit begonnen, toch?
 

RadioVisie

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs