Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
25-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheldeland heeft DAGTRIPS VOOR GROEPEN gebundeld

1

Voor het seizoen 2007 werd een map "Dagtrips voor Groepen" samengesteld. Daarin is het volledige aanbod van de regio gebundeld. Een kleine greep uit het aanbod: dagtrips in Aalst, een uniek dagje uit in Dendermonde, dagtochten in het Land van Stille Waters, groepsbezoeken aan de Rupelstreek, aan Ninove of aan Laarne, enzovoort.


Info?
bel 09 345 49 62 of mail naar info@scheldeland.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRANOUTER AAN ZEE ... gewoonweg gezellig genieten !



Dit weekend vindt de derde editie van Dranouter aan Zee plaats in De Panne.  Als de weergoden positief gezind blijven belooft het een zomerse editie te worden. Ondertussen vliegen de tickets de deur uit en naderen de eerste artiesten richting De Panne. 

 

Westtoer (provinciebedrijf voor toerisme en recreatie in West-Vlaanderen) ziet Dranouter aan Zee als een uitgelezen kans om de hele kust in het zonnetje te zetten.  In 2007 pakt Dranouter aan Zee uit met een nieuw luikje binnen het festival:  ‘Cirque en Panne’  wordt een gezellige pleisterplaats waar de bezoeker informatie, animatie en live-muziek zal kunnen beleven. Westtoer zal in de ‘Cirque en Panne’ aanwezig zijn met een stand waar de bezoeker alle info kan krijgen over de Kust. Daarnaast zorgt de toeristische dienst van De Panne voor festival info en kan je in hun woonwagen ook terecht voor nieuws rond De Panne, Duinkerke en Heuvelland.

 

De programmatie van Dranouter aan zee 2007:

 

ZATERDAG 28/04/2007

 

THE VIOLENT HUSBANDS

AMBROZIJN

YEVGUENI

DERVISH

SARAH BETTENS

DE DOLFIJNTJES XXL

 

HET ZESDE METAAL

BOOMBAL

DJ BOB
FILTHY NELLY

 

ZONDAG 29/04/2007

 

WINNAAR FOLKRALLY

SETH LAKEMAN

LAIS  & Simon Lenski

ABSYNTHE MINDED

LUKA BLOOM

VAYA CON DIOS Acoustic  feat. Dani Klein

 

GUIDO BELCANTO

BLUNT

DJ BERTRAND

 

  

Tickets

Dagticket VVK 25 EUR / ADD 30 EUR

Weekendticket VVK 40 EUR / ADD 50 EUR

www.FNAC.be

of

Dienst Toerisme  De Panne
Zeelaan 21
8660 De Panne
tel. 058 / 42 18 18
fax. 058 / 42 16 17
toerisme@depanne.be

 

 

Voor meer info:

Dranouter aan Zee
Dikkebusstraat 234
8950 Dranouter
tel. 057/ 44 69 33   fax 057/ 44 62 43
dranouteraanzee@folkdranouter.be

www.dranouteraanzee.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER TAAL ... voor wie iets méér wil weten over taal, tekst en communicatie

In de (Vlaamse en Nederlandse) dialecten komen hier en daar drievoudige onderwerpen voor, zoals ’k zalekik dat wel doen of we zijme wij dat serieus beu. In de streek rond Gent hoor je zelfs zinnen als ligt-hij die vent nog altijd in het ziekenhuis? In het nieuwe nummer van Over taal beschrijft Gunther De Vogelaer dit verschijnsel onder de titel 'Waarom herhaal-de gij alles?' Daaruit blijkt een belangrijke taalkundige conclusie: waar dialecten en standaardtalen van elkaar afwijken, zijn het veelal niet de dialecten die als exotische talen bekeken moeten worden, maar wel de standaardtalen.

 

Verder in dit nummer van Over taal. Tijdschrift over taal, tekst en communicatie onder meer:

 

- interviews met didacticus Wilfried Decoo over een hot issue: 'kennis en vaardigheden in het Vlaamse onderwijs' (zie www.overtaal.be) en met Hugo Brouckaert, taaladviseur van de wetgever



- Waarom winnen de Belgen altijd het Dictee? De (Vlaamse) Nederlander Albert Oosterhof beantwoordt de vraag.

- Hanne Kloots analyseert het tussenwerpsel allee in spontaan gesproken Standaardnederlands

- Filip Devos over de negatieve aantrekkingskracht van het werkwoord plegen

- Karl Hendrickx kreeg een onbegrijpelijke brief van de Belgische fiscus: 'De overheid heeft nog een lange weg te gaan op het vlak van klantvriendelijkheid en communicatie met de burger.'

- en verder: de vaste rubrieken 'Broodje taal', 'Column', 'Quiz' en 'Te boek'

Alweer 28 bladzijden taalgenot.

 

En er is meer! Over taal heeft voortaan een eigen website: www.overtaal.be. Taalnieuws allerhande, een uitgebreid archief met zoekfunctie, info over de redactie, taalwedstrijden, interessante taallinks... u vindt het voortaan op www.overtaal.be.

Reageer (0)

24-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excelsior Mariakerke EINDELIJK naar 3de provinciale
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagnamiddag was de spanning te snijden op het voetbalterrein van SK Wachtebeke ... want leider Excelsior Mariakerke moest zijn voorlaatste wedstrijd in de huidige competitie afwerken in 4de provinciale ... in de hoop minstens één punt te halen om de kampioenstitel op te eisen. En .... de 0-2 eindstand zorgde voor de nodige euforie.
Dat de titel en de overgang duchtig werden gevierd behoeft geen enkele twijfel ... temeer daar de spelers eerst een langs gingen op het preminiementornooi op het eigen terrein (Polderkenslaan) en daarna afzakten naar de ZOMERLIEF-feesttent.
Daar werden zij op een aparte manier ontvangen en zelfs KATE RYAN poseerde met enige fierheid MET het shirt van de Mariakerkse paars-witten !
Proficiat aan Excelsior Mariakerke alwaar ikzelf het genoegen had enkele jaren jeugdvoorzitter te zijn èn enkele jaren als trainer te kunnen fungeren van de knapen.

Wordt het de A-reeks (met ploegen uit het Meetjesland) of de B-reeks (VSV - Azalea - KFCO Gent - Muide) ????
Wordt vervolgd !  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 8ste PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik herinner me nog de tijd dat ik, kleuter in de jaren ’70, uitkeek naar een bezoekje aan de cinema.

Ik stapte toen aan de hand van mijn ma naar de Zuid en daar kozen we de kortste rij uit.

In de Capitole zag ik Pinnochio, in de Century “De Reddertjes” en in de derde bioscoop op het plein –ik kom even niet op de naam- vloog ik mee met Peter Pan.

Na de film trakteerde moederlief me op twee bollen vanille in een Italiaans ijssalon op de plaats waar je nu de daklozenkrant kan kopen aan de ingang van het Urbiscomplex.

In het begin van de jaren ’80 waren ma en zoon Burgelman benieuwd naar de Decascoop, in die tijd het grootste bioscoopcomplex in Europa.

We zagen er ET en Annie na elkaar op één avond en ik wist de maandag erop niet wat eerst verteld op de speelplaats.

In hetzelfde jaar  -ik zat in het 6e leerjaar- kochten pa en ma een nieuwe tv met video, ik was de eerste in de klas met zo’n ding.

Het was een VCC 2000, die dingen waren de toekomst en zouden nog tientallen jaren de standaard blijven in audioland.

Na een jaar of vijf bleven enkel nog de VHS en de Betamax over en na nog een jaar of wat moest ook die laatste eraan geloven.

Ik denk nog vaak terug aan die tijd als ik een dvd’tje ga huren.

Als er zo nu en dan nog eens iemand met een video aan de kassa verschijnt, wordt die arme drommel door alle andere klanten bekeken alsof hij per ongeluk met een tijdmachine in de 21e eeuw verzeild is geraakt.

Wij, mensen die wel met de onze tijd meegaan, vragen zich dan af hoe we het vroeger toch klaarspeelden om die immense dozen in onze auto te laden.

Hoe dan ook, de tijden zijn veranderd.

Mijn twee kinderen (6 en 4) staan ’s morgens op, maken me wakker en vragen of ze naar een film mogen kijken.

Ze lopen naar het dvd-rek, kiezen er één van hun 30 films uit en steken het schijfje in de speler.

Pa komt de kamer ingesloft, kiest het juiste menu en start de film.

Soms wil de oudste de film in het Engels zien, soms in het Nederlands, soms in het Vlaams.

Als pa –ik dus- de vorige avond iets te lang opgetreden heb, beleven de kinderen de schrik van hun leven als Lightning Queen (die rode uit Cars) in het Hongaars begint te vroemen.

Ik was 14 toen ik mijn eerste videoband kreeg.

Je kon kiezen tussen de originele versie met ondertitels en de Nederlandse –lees Hollandse- versie.

Als je het beeld stil zette om te gaan plassen of om een zakje chips te halen, dansten de Disney figuurtjes alsof ze geëlektrocuteerd werden.

Als je de film al veel afgespeeld had, trokken hun hoofden bovenaan scheef en kleurden ze groen.

25 jaar geleden  -aiaiai- zat ik op woensdagochtend al met buikkrampen van de zenuwen als we ’s middags naar de bioscoop zouden gaan.

Nu zitten mijn erfgenamen al na 5 minuten te discussiëren welke film ze straks gaan opsteken…om vervolgens de living met Playmobils te bezaaien.

“We kijken en spelen tegelijk, papa” klinkt het dan.

Misschien word ik oud, misschien is de herinnering mooier dan het in werkelijkheid was…maar één ding weet ik zeker : de verwondering was groter toen.

 

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe wijntip van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lekker weer en witte wijn



Ha, de lente komt al dagen met lekker weer aandraven. Zo kunnen we weer gaan genieten van lichtvoetige wijnen. Een witte Rueda is daar de perfecte geschikt voor. Laat Bourgogne maar waaien, als we even uitzakken op een zonnig terras met een glaasje Mocèn 2006.


Het Spaanse wijngebied: Rueda

Rueda bevindt zich langs de rivier de Duero, ten zuidwesten van de stad Valladolid, op de grens van absolute droogte, van bloedhete zomers met het gebied waar, onder invloed van de Atlantische Oceaan, nog wel eens een bui kan vallen. De belangrijkste druif is de lokale verdejo, een heel eigen karaktervolle druif, die mooie volle, droge witte wijnen oplevert. Een combinatie is mogelijk met viura. Er bestaat ook een witte Rueda op basis van sauvignon. Inmiddels is Rueda uitgegroeid tot dé Spaanse streek voor witte wijnen, vooral door het aanwenden van moderne vinificatietechnieken.

In het verleden speelde de grote hitte een nefaste rol. De druiven werden warm en zeer rijp geoogst en vaak vergist op (te) hoge temperaturen. Nu worden de druiven op tijd geoogst, liefst gedurende de koele nachtelijke uren. Daarna belanden ze onmiddellijk in perfect gekoelde installaties, waarin de druiven op perfecte wijze worden verwerkt. Eventueel kan inweking op de schillen de wijnen extra kracht en aroma's geven. Gisting op lage temperatuur levert excellente, fruitige wijnen op. 2006 was een warme jaargang voor Rueda, met een oogst die voor de witte druiven al eind augustus begon.


In het glas


Mocèn 2006 verdejo viura is een fijne ontdekking. De bleekgele kleur wordt opgefleurd met wat groene tinten. Eventjes walsen en op de glaswand verschijnt een tranenkleed. Het boeket is heel levendig en heeft mooi fruit (wit fruit, peer en passievrucht). De aanzet in de mond voelt bijzonder fris aan. De expressieve smaak blijft fruitig (witte perzik, lychee en ander exotisch fruit) met bovenop een elegante kruidigheid en een hint van citroen. In de behoorlijk lange finale duikt zelfs een zacht bittertje van amandelen op. Deze droge witte wijn is bestemd voor het complexloos drinkplezier, maar heeft beslist ook zijn plaats aan tafel. Ik combineerde hem met een frisse salade met grijze garnalen en avocadostripjes. Hemels! Serveren op 8°C.


Te koop voor 5,79 euro bij ALHAMBRA, Alpacastraat 27, 9000 Gent. Tel. en fax:  09 233 35 36.
Website:
www.alhambra.be

 

Reageer (0)

22-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RADIOVISIE blikt terug op 10-jarig bestaan met nieuwe reeks!
RadioVisie

Het zal de radioliefhebbers misschien niet ontgaan zijn maar RadioVisie viert dit jaar z'n tiende verjaardag op het internet. Daarmee is deze digitale mediakrant de oudste in z'n genre. Tel daarbij het feit op dat 'RadioVisie online' eigenlijk een logisch gevolg is van het gedrukte maandblad dat voor het eerst verscheen in ... 1974 en meteen hebben zij een goede reden om met een nieuwe, langlopende reeks van start te gaan.
Het complete verhaal 'achter' RadioVisie ... telkens op zaterdag via www.radiovisie.be 
Want ergens is dit avontuur ooit begonnen, toch?
 

RadioVisie

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV verliest nipt de Belgische Beker waterpolo



De Koninklijke Gentse Zwemvereniging verloor zaterdagavond de bekerfinale na een superspannende wedstrijd met 9-8 van Kortrijk.
 Beide ploegen waren elkaar waard. De Gentse deed landskampioen en bekerhouder Kortrijk twijfelen. Deze tegenstand hadden ze zeker niet verwacht. Kortrijk moest wachten tot 6 seconden van het einde om zeker te zijn van de zege. De laatste kans op de gelijkmaker ging toen over. Een dikke proficiat aan de spelerskern voor deze prestatie !
Méér info op www.kgzv.be

Reageer (0)

21-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Lynn heeft nieuwe muzikale toekomstplannen



Het gaat fantastisch met schlagerkoningin Laura Lynn. Na de lovende kritieken in de pers voor haar ‘Betoverd tour’ komt Vlaanderen in grote getallen kijken naar de show. Vorige week was de show in het Casino van Oostende uitverkocht en ook vorig weekend zat de Hasseltse Ethias Arena vol voor de show van Laura.

 

Ondertussen zit Laura Lynn muzikaal niet stil. Na haar twee succesvolle albums ‘Dromen’ en ‘Voor Jou’ is het straks de hoogste tijd om met nieuw muzikaal materiaal uit te pakken. In mei komt er een gloednieuwe single van Laura Lynn, gevolgd door haar derde full-cd die in juni verschijnt. Over de nieuwe cd wil Laura Lynn zelf nog niet zo veel vertellen: “Ik wil wel zeggen dat ik trouw blijf aan mijn schlagermuziek. In overleg met mijn management en platenfirma hebben we besloten om met een sterke nieuwe cd uit te pakken. Ik moet toegeven dat ik achter de schermen al druk bezig ben met de opnames maar de rest is nog een geheim wat het gaat worden” aldus Laura Lynn.

 

Niet schrikken als je Laura straks op de weg ziet rondscheuren met haar gloednieuwe Skoda. Als meter van de populaire Belgische wielerploeg ‘Predictor – Lotto’ ontving Laura vorige week woensdag uit handen van Marc Coucke de sleutels van haar nieuwe Skoda. Quadrifinish zorgde voor de opvallende zelfklevers, Peter Callant is de verzekeraar van dienst.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff blikt vooruit met nieuw album



De Vlaamse zanger Christoff De Bolle – Christoff – heeft zo pas de titel bekend gemaakt van z’n nieuwe cd. In juni stelt de zanger z’n album “Blauwe Ogen” voor en dat belooft een pareltje te worden.

Christoff: “Vorig jaar ben ik met ARS Entertainment in zee gegaan en als ik zie hoe onze samenwerking tot nu toe is verlopen, dan kan ik daar als zanger/artiest alleen maar dankbaar om zijn. We hebben vorige zomer het nummer ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ uitgebracht en dat was een groot succes. Momenteel sta ik in de Vlaamse Top 10 met mijn nieuwe single ‘Ja, jij!’ en stond ik ook al het ‘Schlagerfestival 2007’. Over een paar weken breng ik mijn nieuwe cd uit ‘Blauwe Ogen’ uit en ik durf met de nodige trots zeggen dat het misschien wel mijn beste cd is die ik tot nu toe heb kunnen maken”.

Voor het album "Blauwe Ogen" werden kosten noch moeite gespaard. Christoff ging opnemen in Nederland met producer Hans Aalbers. Het eindresultaat is een op-en-top schlageralbum waarbij de kwaliteiten van Christoff alleen maar schitteren.

Ook live staat Christoff stevig in z’n schoenen. Na z’n jubileumconcert van vorig jaar – Christoff 15 jaar carrière – staat hij op 7 juli 2007 om 20.00 uur opnieuw in het Casino van Middelkerke met het ‘Blauwe Ogen verjaardagsconcert’. Wees er snel bij voor tickets want dit concert zou wel eens in een recordtempo uitverkocht kunnen zijn.

Als voorbode van het album ‘Blauwe Ogen’ is er nu de single ‘Ja, jij!’ van Christoff.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tess Goossens staat op scherp!



Fans van omroepster en presentatrice Tess Goossens kunnen vanaf deze  week gelukkig zijn want ‘Hold on’ wordt vanaf nu te koop aangeboden via ‘legale download’ (iTunes, 0D2 e.a.). Speciaal voor de VTM serie 'Spoed’ heeft Tess het nummer ‘Hold on’ – geschreven door Darell Brown en Sanford – opgenomen in een productie van Ronald Van Huffel.

 De single is een opwarmer want in juni verschijnt de allereerste single van Tess op de markt. Met pop/country zal de zangeres deze zomer een aanval doen op de hitlijsten.

 

Vóór Tess Goossens deze zomer haar eerste solo-ei aan de mensheid voorstelt, stapt ze eerst nog in het huwelijksbootje met haar verloofde Pascal van den Beek. Het koppel trouwt op zaterdag 16 juni 2007 om 12.00 uur in de Antwerpse Kathedraal. Na de plechtigheid is er een feest voorzien in Antwerpen, vervolgens zal het kersverse paar in alle rust en intimiteit genieten van een besloten avondfeest.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een sportief idee voor moeder-of vaderdag !!!
Fietsnetwerkboxen


 

De verzameldoos met zeven fietsnetwerkkaarten (de Westhoek, de Leiestreek, het Brugse Ommeland, de Kust) is een origineel en sportief geschenkidee voor moeder- of vaderdag. De fietsnetwerken met knooppunten zijn dé grote nieuwigheid in het toeristische-recreatief aanbod. In ruim één jaar tijd zijn meer dan 150.000 kaarten verkocht. Door de recordbelangstelling mag West-Vlaanderen zich meer dan ooit profileren als een fietsprovincie.

 

De nieuwe fietsbox bevat inspiratie voor dagenlang ontspannend fietsplezier. In de verzameldoos zitten alle zeven fietsnetwerkkaarten gebundeld. Een fietsnetwerk is een geheel van bewegwijzerde fietswegen. Op de plaatsen waar meerdere trajecten samenkomen, ontstaat een knooppunt. Hier kies je in welke richting je verder fietst. Elk knooppunt krijgt een nummer. Op die manier zijn in de hele provincie 650 fietsknooppunten verspreid: 230 in het Brugse Ommeland, 167 in de Leiestreek en 251 in de Westhoek. De nummers van de knooppunten worden onderweg vermeld op extra doorverwijsborden.

 

Er bestaan twee kaarten voor de Westhoek (Noord en Zuid), twee voor het Brugse

Ommeland (Noord en Zuid), twee voor de Leiestreek (West en Oost) en één voor de

Kust. De trajecten langs de Kust zijn gelinkt met de fietsnetwerken in de Westhoek en in het Brugse Ommeland.

 

De fietsbox met zeven fietsnetwerkkaarten kost 30,00 EUR. Afzonderlijke fietsnetwerkkaarten  kosten 6,00 EUR. De fietsbox is te koop bij Westtoer, Kon. Albert I-laan 120- 8200 St. Michiels-Brugge.
Tf: 050/30 55 00, e-mail:
info@westtoer.be. Portokosten :  4  EURO per box. Gelieve vooraf te storten op rekeningnummer 464-6150622-02. Eveneens te koop in het provinciaal informatiecentrum Tolhuis, Jan van Eyckplein te Brugge, tel. 0800/20 021.
Bestellen op internet: www.fietsen-wandelen.be.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei: Preselectie Europees Songfestival voor personen met een beperking



VZW Cubido (Cultuur voor bijzondere doelgroepen) organiseert op donderdag 10 mei 2007 om 19u in de Grenslandhallen te Hasselt de preselectie van het Europees Songfestival voor personen met een beperking.

 

Peter van dit evenement is Kobe, bekend als David in de jongerenreeks Spring, als zanger bij de Ketnetband én als vaste wrapper van Ketnet.

 

Minister van Cultuur Bert Anciaux, Vlaamse Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Inge Vervotte en Gouverneur van Limburg Steve Stevaert steunen dit evenement en zullen aanwezig zijn.

 

Studio 100 zorgt voor logistieke steun.

 

Dit Songfestival wil inspelen op de muzikale kwaliteiten van personen met een beperking door hen de mogelijkheid te geven om in een professioneel kader op te treden. De term “muzikale kwaliteiten” kan slaan op de vocale kwaliteiten, de tekst, de muziek zelf, de originaliteit, de inbreng van de artiesten, de authenticiteit en de creativiteit. Bovenal is het een Songfestival waar de persoon met een beperking, de artiest, centraal staat.

 

Naast het algemeen gekende “Eurosong” en het “Eurosong for kids”, vindt er om de twee jaar een “Europees Songfestival voor personen met een beperking” plaats. De vzw Cubido heeft op vraag van de Minister van cultuur de opdracht gekregen de cultuurparticipatie te verhogen bij bijzondere doelgroepen in instellingen van de geestelijke gezondheidszorg, bejaardenzorg, centra voor gehandicapten, gevangenissen, asielcentra en armoedeorganisaties. In 2006 besloot vzw Cubido, samen met een stuurgroep van vrijwilligers uit de zorgsector, het initiatief te nemen om voortaan om de twee jaar de preselectie in te richten. Dit jaar worden we bijgestaan door een groep studenten van de Katholieke Hogeschool te Mechelen. De winnaar krijgt de kans om België te verdedigen op het Europees Songfestival voor personen met een beperking in Portugal (Coimbra) op 9 november 2007.

 

Vijftien groepen strijden om de finaleplaats:

 

-          -          Het Tiens Huisorkest (Tienen)

-          -          The Units ( Maaseik)

-          -          Peter Budts (Deurne)

-          -          Band-o-Fantast-o (Eke-Nazareth)

-          -          Santannabeat (Brugge)

-          -          De Bempt Band (Tienen)

-          -          Tutti Colori (Landegem)

-          -          Karel & het huisorkest de Valier (Liedekerke)

-          -          De Maasband (Dilsem-Stokkem)

-          -          The Rocky Band (Overpelt)

-          -          D’Amandels (Beernem)

-          -          Born in Silence (Lennik)

-          -          Witte Wolven (Loppem)

-          -          De Kaffeedrinkers (Overijse)

-          -          Amizade (Hasselt)

 

Een professionele jury o.l.v. Peter Cremers kiezen een winnaar, die België zal vertegenwoordigen op het europees songfestival voor personen met een beperking in Portugal. De juryleden zijn: Peter Cremers, Jo Lemaire, Luiz Marquez, Magda Van Loon, Hilde Jacobs, Ronny Dierendonck en Kristel Steffens.

 

Website: http://songfestival.cubido.be

Contactgegevens: VZW Cubido, Warmoesstraat 13, 1210 Brussel, songfestival@cubido.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechische literatuur in Huis van Alijn


Petra Hulová (Praag, 1979) is een van de jonge sterren aan het firmament van de Tsjechische literatuur. Voor haar debuutroman "Mijn grootmoeder" (2002) kreeg ze de prijs “beste boek van het jaar” van de krant Lidové noviny en de prestigieuze Magnesia Litera-prijs.



De roman is opgevat als een familiekroniek verteld door drie generaties vrouwen in Mongolië. Tijdens de literaire ontmoeting in het Huis van Alijn zal Petra Hulová niet enkel over dit boek vertellen, maar ook over haar laatste, ophefmakende roman "Drie kamers van kunststof" (2006), een innerlijke monoloog van een dertigjarige prostituee. Uit beide boeken zal zowel in het Tsjechisch als in het Nederlands worden voorgelezen. De zangeres Jirina Nebesárová zorgt voor muzikale afwisseling met haar door jazz geïnspireerde liederen.

DONDERDAG 26 APRIL om 20.00 uur
Toegang: € 4; Vrienden Huis van Alijn € 3; studenten gratis
Info en reservatie: info@huisvanalijn.be, tel 09 269 23 67

Een initiatief van de vakgroep Slavistiek en Oost-Europakunde (UGent), in samenwerking met het Huis van Alijn en het Tsjechisch Centrum.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Hotel- & Bakkerijschool Tweebruggen in de chocoladeprijzen !



De Gentse Hotel-& Bakkerijschool Tweebruggen viel andermaal in de prijzen. Deze keer op de tweede editie van het vijfdaagse Brugs chocoladefestival ‘Choco-Laté’, dat 15.000 bezoekers lokte naar 2 locaties in de binnenstad van Brugge. (het Oud Sint-janshospitaal en de Beurshal)

Nieuw dit jaar was een wedstrijd voor chocoladecreaties (sculpturen en werken) onder het thema ‘Een hart voor chocolade’ en dit voor 3 categorieën: professionelen, leerlingen van bakkerijscholen en amateurs. Per categorie werd een winnaar aangeduid door een vakjury, bestaande uit opleidingsscholen, patissiers, een modeontwerper en de Gilde van de Brugse Chocolatiers.


Jef Bruynseels en Werner François, twee leerkrachten in de afdeling Brood- en Banketbakkerij – Confiserie van de Gentse Hotel- & Bakkerijschool Tweebruggen, namen deel in de categorie voor professionelen en zonden elk een ontwerp in.
De stukken waren voorzien van het logo van de school en stonden vijf dagen tentoongesteld in de Beurshal.

Op 10 april werd de uitslag bekendgemaakt voor een talrijk opgekomen publiek.
Werner François behaalde de eerste plaats, Jef Bruynseels de derde plaats.  


Beide stukken zijn opgebouwd uit witte en donkere couverturechocolade, ook wel ‘dekchocolade’ genoemd. Dit is chocolade die gebruikt wordt voor het vervaardigen van pralines en het gieten van holgoed.
De donkere chocolade bevat 53,5 % cacao en 35,7 % cacaoboter (bepalend voor de viscositeit).
Er werd ook gebruikgemaakt van poederkleurstoffen.
Het grootste gedeelte van het stuk werd afgespoten met een mengsel van 50 % cacaoboter en 50 % couverturechocolade.

De chocoladecreaties werden naar de wedstrijdplaats gevoerd in verschillende stukken. Het samenstellen ervan nam verschillende uren in beslag. Vooraf hadden de leerkrachten de weg verkend; om een route te vinden zonder putten… De kans op schade was anders te groot!

De chocoladestukken staan nu opgesteld in de etalagekast aan het onthaal in de vestigingsplaats Tweebruggenstraat van de school. Tijdens de openklasdag van zaterdag 21 april (11 – 17 uur) kan iedereen ze daar gaan bewonderen en er proeven van de zelfgemaakte pralines.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasrecept van de week: Rivierpaling met RUBENS



Rivierpaling met Rubenskaas

 

Ingrediënten:

1 kg verse gestroopte paling

peper en zout

wat bloem en boter

1 sjalot

1 teentje knoflook

een blaadje laurier

een takje tijm

1/2 flesje bier

een glas visbouillon

50 g kervel

8 blaadjes basilicum

1/2 l room

2 eierdooiers

een stuk Rubenskaas

 

Bereiding:

De paling schoonmaken en in moten snijden, kruiden met peper en zout, in de bloem wentelen
en even in boter laten bruin bakken.
Dan de fijngehakte sjalot en look toevoegen, overgieten met het bier en de visbouillon en even (3 min) laten opkoken.
Bestrooien met zeer fijngesneden Rubenskaas en er het mengsel van room, eierdooier, kervel en basilicumblaadjes bijvoegen.
Goed roeren en verder laten gaarstoven, zonder koken.

Méér info op www.belgischekazen.be

Reageer (0)

17-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater in een wasserette ????
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het gebeurt niet alle dagen… misschien is het zelfs wel een wereldprimeur :

theater in een wasserette.

In het wassalon aan de Jef Vandermeulen-straat 36 in Gentbrugge spelen 4 bewoners van deze deelgemeente in juni
de eenakter “Contact-o-Matic”,
een sociaal geëngageer-de brok volkstoneel, waarbij de integratie van de nieuwe Belgen centraal staat.

De tekst is van literaire duizendpoot Freek Neirynck en de regie is in handen

van Bob Vanden Eynde.

Voorstellingen hebben plaats op volgende data:

 

donderdag 21 juni om 20.30 uur (avant-première)

zaterdag 23 juni om 18 en 20.30 uur (première)

zaterdag 30 juni om 18 en 20.30 uur

 

U kan reserveren op tel. 09 210 47 00 of 0473 93 68 73.

Kaarten kosten:

- 2,5 euro (binnenplaatsen)

- 1,5 euro (buitenplaatsen)

Het stuk duurt ongeveer 45 minuten.

Na afloop biedt het buurtwerk Gentbrugge je tegen democratische prijzen een drankje aan en kan er volop nagekaart worden met het hele gezelschap.

 

Organisatie en inlichtingen:

Buurtwerk Gentbrugge

Emiel Huyllebroeckplein 1

9050 Gentbrugge

tel. 09 210 47 00
gsm: 0473 93 68 73

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty èn chocolade !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen (foto: Freddy Vlassenroot)

Miss Belgian Beauty 2007 Anne-Marie Ilie was aanwezig op

de officiële opening van Choco-Laté,

het Brugs chocoladefestival ... èn wel op een heel originele manier.

 

Ze was gehuld in een chocolade-creatie, een ontwerp van Giuseppe Zarba

(officiële couturier avondkledij Miss Belgian Beauty),

dat de lente wordt ingeblazen door kleurrijke chocoladecreaties van Valentine Smit (chocolatier in Choco Story).

Het werd … zoals U zelf kan merken …een heel verrassend kleed.
Bestaat er een mooiere samenvloeiing van de huidige Miss Belgian Beauty

èn de heerlijke Belgische chocolade!


Méér foto's op http://members.lycos.nl/belgianbeautyworld/

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERLIEF 2007 is vertrokken met een pak bekende artiesten
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Van 20 tot en met 23 april 2007 staat Mariakerke (Gent) weerom op z'n kop en dit naar aanleiding van de 27ste editie van ZOMERLIEF !
In de feesttent op de terreinen van Claeys Bouüaert zullen weer duizenden enthousiaste feestgangers en muziekliefhebbers genieten van uiteenlopende genres èn dat het best een trekpleister wordt, bewijst ontegensprekelijk het podiumaanbod:



Op vrijdag 21 april werd na de officiële opening ruimte gemaakt voor de spetterende Zomerlieffuif met LASH - JESSY,  D'U2 .... maar zonder HADISE die haar kat stuurde, ondanks het feit dat ze contractueel vastlag èn diezelfde avond nog door het boekingskantoor werd bevestigd dat alles in orde was. Spelen de managersperikelen hierbij een rol ??? Jammer mocht dit zo zijn want velen waren ook voor Hadise gekomen en bij dergelijke praktijken heeft haar carrière geen enkele baat. Toevallig of niet ... maar op Flikkendag 2006 was het ook net diezelfde Hadise die omwille van stemproblemen (?) niet aanwezig was.

    Klik hier voor de vergrote versie ...  Op zaterdag 22 april werd de dansvloer ingenomen door de Zomerliefbalbezoekers met oog en oor voor een indrukwekkende prestatie van de coverband AMAZING FLOWERS, de steeds pittig voor de dag komende KATERINE en de immer sypathieke en sfeer brengende BART KAËLL.

Vandaag - zondag 23 april - staat nog een dolle afsluiter op het programma: PIM, WIM SOUTAER en KATE RYAN.
En mocht Excelsior Mariakerke op Wachtebeke een punt pakken in de 4de provinciale A van het voetbalgebeuren, dan kan de pret niet op want dan zakken de kampioenen en de nieuwe 3de provincialers ook af naar de feesttent voor een spraakmakende ontvangst.

  wim1.jpg 
Op zondagnamiddag 22/4 is er de jaarlijkse modeshow van Boetiek JOLLY met een gastoptreden van de acteurs uit "Het Oneindige Verhaal" 'Vent Team) en maandagnamiddag krijgen de senioren hun portie amusement aangeboden met een optreden van RUTH SOLLI, MARNIX DE CRAENE, LUCIANO èn GARRY HAGGER

Garry Hagger

Uw Plietspletser Johan heeft het genoegen al deze artiesten te mogen aankondigen ....
Vergeet niet dat ALLE optredens in de feesttent volledig gratis zijn !!

Reageer (2)

15-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wannes Van de Velde



Sinds begin januari 2007 is Wannes Van de Velde geveld door Zona of Gordelroos. Om deze reden heeft het management reeds een aantal concerten van Wannes moeten annuleren en kon hij op 13 februari l.l. de Zamu-award voor beste roots-cd niet zelf in ontvangst nemen.

Hieronder vindt u een citaat dat hij toen liet voorlezen door een aantal van zijn muzikanten:
 
Vrienden, collega's, muzikanten,
 
De woorden 'ZAMU' en 'ZONA' verschillen klankmatig niet zoveel van elkaar. Dat zal wel weer toeval zijn, maar ge doet er toch goed aan, het toeval, al was het maar een beetje, te wantrouwen.

Daarom deze overweging: Is de zona, waarmee ik nu al bijna twee maanden zit opgescheept, en waar ik fameus door gekweld word, misschien jaloers dat er, ergens in België, een fenomeen kan gedijen waarvan de naam op de zijne lijkt, maar dat hem, de zona, nooit om zijn mening vraagt wanneer het eropaan komt prijzen uit te reiken? En heeft hij, geholpen door een beetje stress en de daarmee samengaande verlaagde weerstand (het is bijna zoals in oorlogstijd), de kans schoon gezien om mij, hoofdvogel in de categorie 'Roots', een loer te draaien?

Hoe dan ook: ik ben er niet bij vanavond. Ik moet mijn pijnen koesteren, en dat gaat altijd nog het beste in de beslotenheid van een vertrouwde omgeving. Thuis dus.

Maar ik verzeker u, vrienden, dat deze onderscheiding een welkome balsem betekent op voornoemde pijnen. (Einde citaat)
 
Jammer genoeg zetten deze 'pijnen' zich hardnekkig verder en is het management genoodzaakt ook de overige concerten van de tournee te annuleren (zie bijgevoegde speellijst). De meeste van de concerten zullen verplaatst worden naar het seizoen 2007-2008. Meer informatie hierover zal u wellicht vinden in de seizoensbrochures van de desbetreffende Culturele Centra en, vanaf begin augustus, op www.garifuna.be


Wij willen er alleszins nog de nadruk op leggen dat het hier een tijdelijk gezondheidsprobleem betreft dat zich iets langer manifesteert dan oorspronkelijk was voorspeld en wensen Wannes alleszins een spoedig herstel.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs