Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
21-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tess Goossens staat op scherp!



Fans van omroepster en presentatrice Tess Goossens kunnen vanaf deze  week gelukkig zijn want ‘Hold on’ wordt vanaf nu te koop aangeboden via ‘legale download’ (iTunes, 0D2 e.a.). Speciaal voor de VTM serie 'Spoed’ heeft Tess het nummer ‘Hold on’ – geschreven door Darell Brown en Sanford – opgenomen in een productie van Ronald Van Huffel.

 De single is een opwarmer want in juni verschijnt de allereerste single van Tess op de markt. Met pop/country zal de zangeres deze zomer een aanval doen op de hitlijsten.

 

Vóór Tess Goossens deze zomer haar eerste solo-ei aan de mensheid voorstelt, stapt ze eerst nog in het huwelijksbootje met haar verloofde Pascal van den Beek. Het koppel trouwt op zaterdag 16 juni 2007 om 12.00 uur in de Antwerpse Kathedraal. Na de plechtigheid is er een feest voorzien in Antwerpen, vervolgens zal het kersverse paar in alle rust en intimiteit genieten van een besloten avondfeest.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een sportief idee voor moeder-of vaderdag !!!
Fietsnetwerkboxen


 

De verzameldoos met zeven fietsnetwerkkaarten (de Westhoek, de Leiestreek, het Brugse Ommeland, de Kust) is een origineel en sportief geschenkidee voor moeder- of vaderdag. De fietsnetwerken met knooppunten zijn dé grote nieuwigheid in het toeristische-recreatief aanbod. In ruim één jaar tijd zijn meer dan 150.000 kaarten verkocht. Door de recordbelangstelling mag West-Vlaanderen zich meer dan ooit profileren als een fietsprovincie.

 

De nieuwe fietsbox bevat inspiratie voor dagenlang ontspannend fietsplezier. In de verzameldoos zitten alle zeven fietsnetwerkkaarten gebundeld. Een fietsnetwerk is een geheel van bewegwijzerde fietswegen. Op de plaatsen waar meerdere trajecten samenkomen, ontstaat een knooppunt. Hier kies je in welke richting je verder fietst. Elk knooppunt krijgt een nummer. Op die manier zijn in de hele provincie 650 fietsknooppunten verspreid: 230 in het Brugse Ommeland, 167 in de Leiestreek en 251 in de Westhoek. De nummers van de knooppunten worden onderweg vermeld op extra doorverwijsborden.

 

Er bestaan twee kaarten voor de Westhoek (Noord en Zuid), twee voor het Brugse

Ommeland (Noord en Zuid), twee voor de Leiestreek (West en Oost) en één voor de

Kust. De trajecten langs de Kust zijn gelinkt met de fietsnetwerken in de Westhoek en in het Brugse Ommeland.

 

De fietsbox met zeven fietsnetwerkkaarten kost 30,00 EUR. Afzonderlijke fietsnetwerkkaarten  kosten 6,00 EUR. De fietsbox is te koop bij Westtoer, Kon. Albert I-laan 120- 8200 St. Michiels-Brugge.
Tf: 050/30 55 00, e-mail:
info@westtoer.be. Portokosten :  4  EURO per box. Gelieve vooraf te storten op rekeningnummer 464-6150622-02. Eveneens te koop in het provinciaal informatiecentrum Tolhuis, Jan van Eyckplein te Brugge, tel. 0800/20 021.
Bestellen op internet: www.fietsen-wandelen.be.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei: Preselectie Europees Songfestival voor personen met een beperking



VZW Cubido (Cultuur voor bijzondere doelgroepen) organiseert op donderdag 10 mei 2007 om 19u in de Grenslandhallen te Hasselt de preselectie van het Europees Songfestival voor personen met een beperking.

 

Peter van dit evenement is Kobe, bekend als David in de jongerenreeks Spring, als zanger bij de Ketnetband én als vaste wrapper van Ketnet.

 

Minister van Cultuur Bert Anciaux, Vlaamse Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Inge Vervotte en Gouverneur van Limburg Steve Stevaert steunen dit evenement en zullen aanwezig zijn.

 

Studio 100 zorgt voor logistieke steun.

 

Dit Songfestival wil inspelen op de muzikale kwaliteiten van personen met een beperking door hen de mogelijkheid te geven om in een professioneel kader op te treden. De term “muzikale kwaliteiten” kan slaan op de vocale kwaliteiten, de tekst, de muziek zelf, de originaliteit, de inbreng van de artiesten, de authenticiteit en de creativiteit. Bovenal is het een Songfestival waar de persoon met een beperking, de artiest, centraal staat.

 

Naast het algemeen gekende “Eurosong” en het “Eurosong for kids”, vindt er om de twee jaar een “Europees Songfestival voor personen met een beperking” plaats. De vzw Cubido heeft op vraag van de Minister van cultuur de opdracht gekregen de cultuurparticipatie te verhogen bij bijzondere doelgroepen in instellingen van de geestelijke gezondheidszorg, bejaardenzorg, centra voor gehandicapten, gevangenissen, asielcentra en armoedeorganisaties. In 2006 besloot vzw Cubido, samen met een stuurgroep van vrijwilligers uit de zorgsector, het initiatief te nemen om voortaan om de twee jaar de preselectie in te richten. Dit jaar worden we bijgestaan door een groep studenten van de Katholieke Hogeschool te Mechelen. De winnaar krijgt de kans om België te verdedigen op het Europees Songfestival voor personen met een beperking in Portugal (Coimbra) op 9 november 2007.

 

Vijftien groepen strijden om de finaleplaats:

 

-          -          Het Tiens Huisorkest (Tienen)

-          -          The Units ( Maaseik)

-          -          Peter Budts (Deurne)

-          -          Band-o-Fantast-o (Eke-Nazareth)

-          -          Santannabeat (Brugge)

-          -          De Bempt Band (Tienen)

-          -          Tutti Colori (Landegem)

-          -          Karel & het huisorkest de Valier (Liedekerke)

-          -          De Maasband (Dilsem-Stokkem)

-          -          The Rocky Band (Overpelt)

-          -          D’Amandels (Beernem)

-          -          Born in Silence (Lennik)

-          -          Witte Wolven (Loppem)

-          -          De Kaffeedrinkers (Overijse)

-          -          Amizade (Hasselt)

 

Een professionele jury o.l.v. Peter Cremers kiezen een winnaar, die België zal vertegenwoordigen op het europees songfestival voor personen met een beperking in Portugal. De juryleden zijn: Peter Cremers, Jo Lemaire, Luiz Marquez, Magda Van Loon, Hilde Jacobs, Ronny Dierendonck en Kristel Steffens.

 

Website: http://songfestival.cubido.be

Contactgegevens: VZW Cubido, Warmoesstraat 13, 1210 Brussel, songfestival@cubido.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechische literatuur in Huis van Alijn


Petra Hulová (Praag, 1979) is een van de jonge sterren aan het firmament van de Tsjechische literatuur. Voor haar debuutroman "Mijn grootmoeder" (2002) kreeg ze de prijs “beste boek van het jaar” van de krant Lidové noviny en de prestigieuze Magnesia Litera-prijs.



De roman is opgevat als een familiekroniek verteld door drie generaties vrouwen in Mongolië. Tijdens de literaire ontmoeting in het Huis van Alijn zal Petra Hulová niet enkel over dit boek vertellen, maar ook over haar laatste, ophefmakende roman "Drie kamers van kunststof" (2006), een innerlijke monoloog van een dertigjarige prostituee. Uit beide boeken zal zowel in het Tsjechisch als in het Nederlands worden voorgelezen. De zangeres Jirina Nebesárová zorgt voor muzikale afwisseling met haar door jazz geïnspireerde liederen.

DONDERDAG 26 APRIL om 20.00 uur
Toegang: € 4; Vrienden Huis van Alijn € 3; studenten gratis
Info en reservatie: info@huisvanalijn.be, tel 09 269 23 67

Een initiatief van de vakgroep Slavistiek en Oost-Europakunde (UGent), in samenwerking met het Huis van Alijn en het Tsjechisch Centrum.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Hotel- & Bakkerijschool Tweebruggen in de chocoladeprijzen !



De Gentse Hotel-& Bakkerijschool Tweebruggen viel andermaal in de prijzen. Deze keer op de tweede editie van het vijfdaagse Brugs chocoladefestival ‘Choco-Laté’, dat 15.000 bezoekers lokte naar 2 locaties in de binnenstad van Brugge. (het Oud Sint-janshospitaal en de Beurshal)

Nieuw dit jaar was een wedstrijd voor chocoladecreaties (sculpturen en werken) onder het thema ‘Een hart voor chocolade’ en dit voor 3 categorieën: professionelen, leerlingen van bakkerijscholen en amateurs. Per categorie werd een winnaar aangeduid door een vakjury, bestaande uit opleidingsscholen, patissiers, een modeontwerper en de Gilde van de Brugse Chocolatiers.


Jef Bruynseels en Werner François, twee leerkrachten in de afdeling Brood- en Banketbakkerij – Confiserie van de Gentse Hotel- & Bakkerijschool Tweebruggen, namen deel in de categorie voor professionelen en zonden elk een ontwerp in.
De stukken waren voorzien van het logo van de school en stonden vijf dagen tentoongesteld in de Beurshal.

Op 10 april werd de uitslag bekendgemaakt voor een talrijk opgekomen publiek.
Werner François behaalde de eerste plaats, Jef Bruynseels de derde plaats.  


Beide stukken zijn opgebouwd uit witte en donkere couverturechocolade, ook wel ‘dekchocolade’ genoemd. Dit is chocolade die gebruikt wordt voor het vervaardigen van pralines en het gieten van holgoed.
De donkere chocolade bevat 53,5 % cacao en 35,7 % cacaoboter (bepalend voor de viscositeit).
Er werd ook gebruikgemaakt van poederkleurstoffen.
Het grootste gedeelte van het stuk werd afgespoten met een mengsel van 50 % cacaoboter en 50 % couverturechocolade.

De chocoladecreaties werden naar de wedstrijdplaats gevoerd in verschillende stukken. Het samenstellen ervan nam verschillende uren in beslag. Vooraf hadden de leerkrachten de weg verkend; om een route te vinden zonder putten… De kans op schade was anders te groot!

De chocoladestukken staan nu opgesteld in de etalagekast aan het onthaal in de vestigingsplaats Tweebruggenstraat van de school. Tijdens de openklasdag van zaterdag 21 april (11 – 17 uur) kan iedereen ze daar gaan bewonderen en er proeven van de zelfgemaakte pralines.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasrecept van de week: Rivierpaling met RUBENS



Rivierpaling met Rubenskaas

 

Ingrediënten:

1 kg verse gestroopte paling

peper en zout

wat bloem en boter

1 sjalot

1 teentje knoflook

een blaadje laurier

een takje tijm

1/2 flesje bier

een glas visbouillon

50 g kervel

8 blaadjes basilicum

1/2 l room

2 eierdooiers

een stuk Rubenskaas

 

Bereiding:

De paling schoonmaken en in moten snijden, kruiden met peper en zout, in de bloem wentelen
en even in boter laten bruin bakken.
Dan de fijngehakte sjalot en look toevoegen, overgieten met het bier en de visbouillon en even (3 min) laten opkoken.
Bestrooien met zeer fijngesneden Rubenskaas en er het mengsel van room, eierdooier, kervel en basilicumblaadjes bijvoegen.
Goed roeren en verder laten gaarstoven, zonder koken.

Méér info op www.belgischekazen.be

Reageer (0)

17-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater in een wasserette ????
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het gebeurt niet alle dagen… misschien is het zelfs wel een wereldprimeur :

theater in een wasserette.

In het wassalon aan de Jef Vandermeulen-straat 36 in Gentbrugge spelen 4 bewoners van deze deelgemeente in juni
de eenakter “Contact-o-Matic”,
een sociaal geëngageer-de brok volkstoneel, waarbij de integratie van de nieuwe Belgen centraal staat.

De tekst is van literaire duizendpoot Freek Neirynck en de regie is in handen

van Bob Vanden Eynde.

Voorstellingen hebben plaats op volgende data:

 

donderdag 21 juni om 20.30 uur (avant-première)

zaterdag 23 juni om 18 en 20.30 uur (première)

zaterdag 30 juni om 18 en 20.30 uur

 

U kan reserveren op tel. 09 210 47 00 of 0473 93 68 73.

Kaarten kosten:

- 2,5 euro (binnenplaatsen)

- 1,5 euro (buitenplaatsen)

Het stuk duurt ongeveer 45 minuten.

Na afloop biedt het buurtwerk Gentbrugge je tegen democratische prijzen een drankje aan en kan er volop nagekaart worden met het hele gezelschap.

 

Organisatie en inlichtingen:

Buurtwerk Gentbrugge

Emiel Huyllebroeckplein 1

9050 Gentbrugge

tel. 09 210 47 00
gsm: 0473 93 68 73

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty èn chocolade !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen (foto: Freddy Vlassenroot)

Miss Belgian Beauty 2007 Anne-Marie Ilie was aanwezig op

de officiële opening van Choco-Laté,

het Brugs chocoladefestival ... èn wel op een heel originele manier.

 

Ze was gehuld in een chocolade-creatie, een ontwerp van Giuseppe Zarba

(officiële couturier avondkledij Miss Belgian Beauty),

dat de lente wordt ingeblazen door kleurrijke chocoladecreaties van Valentine Smit (chocolatier in Choco Story).

Het werd … zoals U zelf kan merken …een heel verrassend kleed.
Bestaat er een mooiere samenvloeiing van de huidige Miss Belgian Beauty

èn de heerlijke Belgische chocolade!


Méér foto's op http://members.lycos.nl/belgianbeautyworld/

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERLIEF 2007 is vertrokken met een pak bekende artiesten
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Van 20 tot en met 23 april 2007 staat Mariakerke (Gent) weerom op z'n kop en dit naar aanleiding van de 27ste editie van ZOMERLIEF !
In de feesttent op de terreinen van Claeys Bouüaert zullen weer duizenden enthousiaste feestgangers en muziekliefhebbers genieten van uiteenlopende genres èn dat het best een trekpleister wordt, bewijst ontegensprekelijk het podiumaanbod:



Op vrijdag 21 april werd na de officiële opening ruimte gemaakt voor de spetterende Zomerlieffuif met LASH - JESSY,  D'U2 .... maar zonder HADISE die haar kat stuurde, ondanks het feit dat ze contractueel vastlag èn diezelfde avond nog door het boekingskantoor werd bevestigd dat alles in orde was. Spelen de managersperikelen hierbij een rol ??? Jammer mocht dit zo zijn want velen waren ook voor Hadise gekomen en bij dergelijke praktijken heeft haar carrière geen enkele baat. Toevallig of niet ... maar op Flikkendag 2006 was het ook net diezelfde Hadise die omwille van stemproblemen (?) niet aanwezig was.

    Klik hier voor de vergrote versie ...  Op zaterdag 22 april werd de dansvloer ingenomen door de Zomerliefbalbezoekers met oog en oor voor een indrukwekkende prestatie van de coverband AMAZING FLOWERS, de steeds pittig voor de dag komende KATERINE en de immer sypathieke en sfeer brengende BART KAËLL.

Vandaag - zondag 23 april - staat nog een dolle afsluiter op het programma: PIM, WIM SOUTAER en KATE RYAN.
En mocht Excelsior Mariakerke op Wachtebeke een punt pakken in de 4de provinciale A van het voetbalgebeuren, dan kan de pret niet op want dan zakken de kampioenen en de nieuwe 3de provincialers ook af naar de feesttent voor een spraakmakende ontvangst.

  wim1.jpg 
Op zondagnamiddag 22/4 is er de jaarlijkse modeshow van Boetiek JOLLY met een gastoptreden van de acteurs uit "Het Oneindige Verhaal" 'Vent Team) en maandagnamiddag krijgen de senioren hun portie amusement aangeboden met een optreden van RUTH SOLLI, MARNIX DE CRAENE, LUCIANO èn GARRY HAGGER

Garry Hagger

Uw Plietspletser Johan heeft het genoegen al deze artiesten te mogen aankondigen ....
Vergeet niet dat ALLE optredens in de feesttent volledig gratis zijn !!

Reageer (2)

15-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wannes Van de Velde



Sinds begin januari 2007 is Wannes Van de Velde geveld door Zona of Gordelroos. Om deze reden heeft het management reeds een aantal concerten van Wannes moeten annuleren en kon hij op 13 februari l.l. de Zamu-award voor beste roots-cd niet zelf in ontvangst nemen.

Hieronder vindt u een citaat dat hij toen liet voorlezen door een aantal van zijn muzikanten:
 
Vrienden, collega's, muzikanten,
 
De woorden 'ZAMU' en 'ZONA' verschillen klankmatig niet zoveel van elkaar. Dat zal wel weer toeval zijn, maar ge doet er toch goed aan, het toeval, al was het maar een beetje, te wantrouwen.

Daarom deze overweging: Is de zona, waarmee ik nu al bijna twee maanden zit opgescheept, en waar ik fameus door gekweld word, misschien jaloers dat er, ergens in België, een fenomeen kan gedijen waarvan de naam op de zijne lijkt, maar dat hem, de zona, nooit om zijn mening vraagt wanneer het eropaan komt prijzen uit te reiken? En heeft hij, geholpen door een beetje stress en de daarmee samengaande verlaagde weerstand (het is bijna zoals in oorlogstijd), de kans schoon gezien om mij, hoofdvogel in de categorie 'Roots', een loer te draaien?

Hoe dan ook: ik ben er niet bij vanavond. Ik moet mijn pijnen koesteren, en dat gaat altijd nog het beste in de beslotenheid van een vertrouwde omgeving. Thuis dus.

Maar ik verzeker u, vrienden, dat deze onderscheiding een welkome balsem betekent op voornoemde pijnen. (Einde citaat)
 
Jammer genoeg zetten deze 'pijnen' zich hardnekkig verder en is het management genoodzaakt ook de overige concerten van de tournee te annuleren (zie bijgevoegde speellijst). De meeste van de concerten zullen verplaatst worden naar het seizoen 2007-2008. Meer informatie hierover zal u wellicht vinden in de seizoensbrochures van de desbetreffende Culturele Centra en, vanaf begin augustus, op www.garifuna.be


Wij willen er alleszins nog de nadruk op leggen dat het hier een tijdelijk gezondheidsprobleem betreft dat zich iets langer manifesteert dan oorspronkelijk was voorspeld en wensen Wannes alleszins een spoedig herstel.

Reageer (0)

13-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plietsplets genoot van wind, regen en fris weer in Spanje !!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Plietsplets-bezoekers,

U heeft ongetwijfeld gemerkt dat het de laatste 13 dagen zeer rustig was op deze webstek ... en dat heeft uiteraard te maken met een deugddoende verpozing tijdens het "Paasverlof" ... al moest ik mij tevreden stellen met slechts enkele luttele momenten "Spaanse" zon. Maar al bij al heb ik de nodige energie opgedaan om er opnieuw tegenaan te gaan.
Vanaf zondagavond 15 april mag U opnieuw het één en ander van nieuwe informatie verwachten en maandag gaan de CD's van VOICE MALE richting winnaars van de prijsvraag.
U mag ook de nieuwe column van Kurt Biezebaaze verwachten, samen met heel wat interessante items die U vanaf nu ook rechtstreeks kan lezen op www.plietsplets.be !!

Groetjes en tot binnenkort,

Johan

Reageer (0)

30-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benefietshow "tegen zinloos geweld" op 12/4 is een must !!

         

De benefiet op 12 april 2007 wordt een avondvullende voorstelling met een
mix van muzikale humor, protestsongs, comedy en rock'n'roll. Met de
wereldklasse van Danny Ronaldo, een heel aparte act van Rik Tans van de
cabareteske popgroep De Schedelgeboorten met België's beste blueszangeres
Kathleen Vandenhoudt, meesterverteller Vitalski zoals steeds in optima
forma, de muzikale humor van 'MOO (met in hun rangen een icoon van de
Vlaamse popmuziek uit de jaren '80 Rembert De Smet), de pioniers van de
Vlaamse protestsong Miek & Roel, de hilarische stand-up comedian Piv Huvluv
en de eigenwijze rock'n'roll van Guy Swinnen.



Acteur Kurt Defrancq (uit de één-tv serie "Thuis") presenteert.

De opbrengst van de benefiet dient om nog dit schooljaar de productie te
realiseren van een uniek -en door het onderwijs enthousiast onthaald-
informatief spel rond zinloos geweld voor jongeren van 9-15 jaar.



Praktisch: 12 april 2007, Capitole Gent, 20u15.

Tickets: 16€ exclusief reservatiekosten.

Reservaties via Uitbureau 09/233.77.88

en Dienst Toerisme Oostende 059/70.11.99.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Zomershow biedt zich in Blankenberge ... met Vader Abraham



Het C.C. Casino Blankenberge galmt nog steeds na van de aanstekelijke lachsalvo ’s en het grandioze succes van

de ZOMERSHOW van vorig jaar. Meer dan 30.000 bezoekers genoten toen met volle teugen van deze onovertroffen mix van humor, zang, sexy showballet en live-band. Ook dit jaar zetten we deze traditie verder met een spetterende, gloednieuwe ZOMERSHOW!

 

De affiche belooft alvast heel wat goeds, want daarop prijken niemand minder dan:

Dirk Van Vooren, wereldberoemd in Vlaanderen dankzij de vorige Zomershows & Winterrevues, het hilarische TAXI TAXI en natuurlijk als Steven Stil in Piet Piraat. Dirk krijgt gezelschap van de enige echte Patrick Onzia, vaste waarde in alle Zomershows & Winterrevues, onvergetelijk in TAXI TAXI en in De 3 Biggetjes. Voor het vrouwelijke evenwicht wordt gezorgd door komisch talent Nele Goossens, bekend als het lief van Snelle Eddy in Chris & Co en subliem in TAXI TAXI en Theater Froe Froe. Nele krijgt versterking van Goele De Raedt. Deze vaste waarde van de musicalwereld verdiende haar sporen in zowat alle grote musicals waaronder Beauty & the Beast, Mamma Mia en Sneeuwwitje. Ook Gert De Schepper, bekend van de vorige Zomershow en TAXI TAXI, is van de partij.

 

 


SPECIAL GUEST
is de internationale ster Vader Abraham,

bekend van onvergetelijke hits als o.a. In het kleine café aan de haven, Vader Abraham had zeven zonen, Bedankt lieve ouders en Het Smurfenlied.

De regie is in de bekwame handen van Gert Verhulst, Axana Ceulemans tekent voor de choreografie en de XL Band zorgt er voor dat niemand stil op zijn stoel zal blijven zitten!

 

 

De ticketverkoop loopt reeds als een zomerse trein dus snel zijn is de boodschap!

 

 

Praktische info:

 

7 juli t/m 26 augustus 2007

C.C. Casino Blankenberge

Info & tickets: 070/22.32.33 of www.sherpa.be

 

Ticketprijs: 30, 25 en 20 euro (exclusief reservatie- en verzendingskosten)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste thuiswedstrijd voor de GENTSE waterpolo !!!



Het is tijd voor de laatste thuismatch van de reguliere competitie. De Gentse weet al dat plaats nr 7 de eindplaats is na het eerste gedeelte van de competitie. Na deze match strijden we nog met Eeklo, La Louviere en Bergen voor de definitieve 5e plaats in een eindronde best of three.


Euforie, dat is het juiste woord na de voorbije twee weken.
Eerst was er die formidabele halve finale van de beker tegen MZV Eeklo.
De Gentse kon zich daar in Brugge plaatsen voor de finale
van de Beker van België !
Het werd een ongelofelijke avond.

Vorige week trokken de Gentenaars naar het Wezenbergbad voor de confrontatie met competitieleider Antwerpen.
 Die heeft dit seizoen een zeer sterke thuisreputatie want op de beker na, werd geen enkel punt vrijgegeven,
behalve tegen DE GENTSE !
KGZV trok er naar toe met een gehavende ploeg,
maar wist toch een puntje mee te graaien uit Antwerpen na een meer dan behoorlijke match ! Verdedigend klopte het plaatje en ook in de aanval konden we rekenen op de rust en kalmte van Ken en Niels. 6-6. Zelfs doelman Andries zette zijn naam op de lijst der doelschutters !

Zaterdag speelt KGZV tegen La Louvière:
Een extra prikkel: na deze competitie is La Louviere de eerste tegenstander

van de Gentse in de nacompetitie. De winnaar van deze best of three speelt tegen de winnaar van

MZV Eeklo-Mons voor de vijfde plaats ! Willen we nog een extra derby tegen de buren uit

Eeklo dan moeten we voorbij La Louviere. Een generale repetitie zaterdag !



PROGRAMMA ZATERDAG 31 MAART
zwembad Strop
18.00u eendjes KGZV-Brugge
20.00u  KGZV - La Louviere
21.15u KGZV- La Louviere (reserven)


Reageer (0)

28-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noche de la Pasión op 8/4 in Gents ICC
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Paaszondag 8 april 2007

de Nacht van de Passie – la  Noche de la Pasión
Gent - ICC/Casino Citadelpark

Uniek Latijns-Amerikaans feest met dansorkesten, tal van internationale dansdemonstraties, non-stop dansgelegenheid, 1500 m2 dansvloer, meerdere zalen,
Latin snacks & drinks, …
Een must voor elke dans- en muziekliefhebber.


Na de succesvolle concert-editie van La Noche de la Pasión die plaatsvond in ‘de Bijloke’ te Gent, organiseert VZW Polariteit deze jaarlijkse en internationaal befaamde hoogdag van de Latijnsamerikaanse muziek en dans weer in Gentse Casino.  Door deze ruimere locatie zal er naast het showgedeelte ook meer dansgelegenheid zijn.

De Nacht van de Passie zal op Paaszondag 8 april plaatsvinden in het ICC/Casino van Gent.

Traditiegetrouw wordt er om 20u gestart met een gevarieerd programma.
Je zal kunnen genieten van een hoogstaande internationale show, luisteren en dansen op de beats van befaamde orkesten én  van de gerenommeerde
DJ Ben (Argentijnse Tango) en DJ Pacha (Salsa)

 

Artiesten die die avond de revue passeren zijn o.a.:

Solange Fragas & Damian Marino

Paula Rubin & Mariano Galeano

Delphine Robin & Orlando Coco Dias

Orquesta Con Clave (The Vulcano of the Caribbean)

Sonbacan
Quinteto Vida Loca

Alfredo Marcucci & Sexteto Veritango

 

Voor meer info: www.nochedelapasion.be of 09 238 26 30

 

Voorverkoop - Tickets

Kassa: 30,- euro (No Credit Cards)
Voorverkoop: 25,- euro (Tot 31/03/2007)

Vanuit België:
Bestel NU uw kaarten 
aan de verkoopprijs van € 25,-
door overschrijving op rekening 001-3138000-29 van vzw Noche de la Pasión.

Gereserveerde kaarten worden toegestuurd.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les plus beaux detours de France

 
Er zijn zo van die plaatsjes waar men niet direct aan denkt, maar die toch de moeite lonen om er even te stoppen. Zo telt Frankrijk heel wat charmante en karaktervolle dorpen en stadjes - soms befaamd, soms onbekend - weg van de autosnelwegen of grote verkeersassen, die beslist een bezoekje waard zijn. Ongeacht het seizoen vindt u er altijd logies en een hartelijk onthaal, een aantrekkelijk erfgoed, een eigen identiteit, een gastronomische traditie, gespecialiseerde ambachtslui,...  En dan is er nog de sfeer van de plaatselijke markt of van een dorpsfeest...
 

St-Laurent du Maroni


Het zijn erfgenamen van een authentieke levenskunst, die ze elk op hun eigen manier levendig houden. Deze dorpen en stadjes op mensenmaat (2.000 tot 20.000 inwoners) hebben zich verenigd in een netwerk om samen een specifiek toerisme te promoten. Het is een toerisme waarin ontdekkingen en genoegens zijn verweven en dat zich zowel richt tot passerende vakantiegangers als verblijfstoeristen.

 

De vereniging 'Les Plus Beaux Détours de France' werd opgericht eind 1998 en telt 88 lokaliteiten, die verspreid zijn over alle Franse regio's.

Ollioules

 

Enkele voorbeelden van uitzonderlijke stadjes die een bezoek meer dan waard zijn: Dinan, Figeac, Grimaud, Langres, Loches, Sancerre, Sarlat, Sisteron en Vaison-la-Romaine.

 

www.plusbeauxdetours.com en www.franceguide.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn stelt identiteit in vraag ....

Lezing ‘Identiteit: een feit, een vraag, een concept?’

Op zondag 1 april 2007 komt fotograaf Roel Jacobs naar het Huis van Alijn. Ze praten daar met hem over deze fotoreeks en over identiteit. Aanvang gesprek: 11u.



'On identity'
Artist Talk - Artist Thoughts
Identiteit: een feit, een vraag, een concept?

Een algemene en eerste reactie die men spontaan heeft als men de portretten van deze honderd mensen ziet is zichzelf plaatsen op de leeftijdsschaal: wie is mijn leeftijdgenoot? hoe ziet hij/zij eruit? jonger, ouder? wie is hij/zij? wie ben ik?

Wie ben ik? Wat is mijn identiteit?
Wie zijn zij? Hoor ik bij die groep mensen?
Wat is een groep? Hoor ik erbij?
Waar ben ik? Wat doe ik hier?
Ben ik een dorpeling? Spreek ik hun taal?
Heb ik hun nationaliteit? Wat is nationaliteit?
Een dubbele nationaliteit? Mag ik kiezen?
Moet ik kiezen? Ben ik beter?
Wat is Westerse beschaving? Wat is beschaving? Wat is Joods-Christelijke beschaving? Ontlenen we onze identiteit aan grenzen?
Welke grenzen? Wat voor grenzen?

Over de anderen denken we niet als individuen maar als groep.
We praten en denken over DE Duitsers, DE Fransen, DE Hollanders, DE negers, DE Chinezen, maar ook DE West-Vlamingen, DE rijken.... DE kunstenaars.

Ben ik een kunstenaar? Wat is een kunstenaar?
Als ik een foto maak, ben ik dan een fotograaf?
Als ik foto’s maak in de documentaire stijl ben ik dan een documentair fotograaf?



Alle info op www.roeljacobs.be
 en www.huisvanalijn.be  


Deze expo loopt tot 15 april in Het Huis van Alijn.
van dinsdag tot zaterdag van 11u >17u

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

De Gentse jeugdschrijfster Riet Wille (53) heeft haar laatste boek gewijd aan ons duurste bezit, ons lichaam. “Mijn lijf” is de titel van haar jongste publicatie die ze samen met illustratrice Marjolein Pottie uitgaf.

 

Wille publiceerde eerder ”Zuurtjes en zoetjes” (Lannoo 1984), “Raadsels te koop” (bekroond met de Boekenleeuw 1986), de raadselbundel “Kast je, wat past je” en in opdracht van Theater Taptoe het toneelstuk voor kleuters “R(rinkel) T(Inkel) T(ijdjes)…

 

“Mijn lijf” is een verkennend boek geworden dat in taal en beeld introduceert in kennis van het lichaam.

 

Het opent overigens met een tekening met woordverwijzingen naar onze ledematen, zintuigen  en organen. Net niet te didactisch/pedagogisch.

 

Het woordgebruik van Wille is suggestief en vaak grappig. De illustraties zijn eerder ouwerwets en doodeenvoudig, maar storen niet. Telkens op de linkerpagina tekende Pottie een kindje dat op zoek gaat naar het functioneren van haar lichaam. Wille voegde er een vraag of een kritische bedenking aan toe. Leuk als interactieve uitdaging.

 

Het is best moeilijk om uit het werk een citaat te kiezen. Alle gedichten zijn poëtische pareltjes an sich. Toch maar kiezen…

 

Een been

 

Ik heb er twee

Een been is leuk

Weet je wie ook een been heeft ?

En niet leeft ?

Een kous.

Een kous loopt vaak weg.

Ze loopt naar mijn bed

of  ligt naast het bad.

Dan is ze zoek.


 

 

“Mijn lijf” van Riet Wille/Marjoein Pottie, bedoeld voor + 6 jarigen, maar ook om voor te lezen voor nog jongeren, is een uitgave van De Eenhoorn en kost  € 12.50

 

Freek Neirynck

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kaasrecept van de week

Hieronder kan je het recept van de week met Belgische kaas vinden:


 

Herve sandwich

 

Ingrediënten:

8 sneden brood

3 eetlepels boter

1/2 Herve met bier Le Grand Maître (rijp)

4 fijne sneden Ardense hesp


Bereiding:

De sneden brood ontkorsten, ze op een vuurvaste schotel schikken, overgieten met een weinig gesmolten boter en licht laten kleuren in de oven. De sneden in twee verdelen. De Hervekaas pletten, mengen met de mosterd en een eetlepel zachte boter en hier telkens de ene helft van de broodsneden mee smeren. Daarop een snede hesp leggen en bedekken met de andere helft van het brood.

Alles op een schotel schikken en enkele minuten in de oven schuiven om kaas en brood te verwarmen.

Onmiddellijk opdienen.

 

Alle info over dit recept èn de Belgische kazen: www.belgischekazen.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Koen Crucke naar TUNESIE !!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Van 13 t.e.m. 21 september 2007 trekt Koen Crucke met zijn vrienden en fans naar het zonnige Tunesië. Ook u kan meereizen!

Verblijf gedurende 9 dagen in het schitterende vijf-sterren-hotel 'Mehari Hammamet*****' op basis van All Inclusive.

Er zijn tal van excursies voorzien in het gezelschap van Koen Crucke!


Wenst u meer info, vraag vrijblijvend onze infofolder aan via stefan@koencrucke.be of surf even naar www.koencrucke.be.


RESERVATIE via Jetaircenter Mechelen, 015/40.72.26.

Jetaircenter

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs