Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
23-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margot De Ridder profileert zich via Oldskool


Liefhebbers van de reeks FLIKKEN of van overheerlijke muziek van jong talent, zullen ongetwijfeld deze jongedame herkennen als Margot De Ridder.
Maar wist U ook dat Margot deel uitmaakt van het specialisatiejaar van OLDSKOOL, een school voor pop en zang die zich richt naar zangers en zangeressen met ambitie ? Vanaf vandaag kan U op hun website terecht voor het beluisteren van de demo's van Margots jaar waarbij zeker vermeld dient te worden dat
het nummer "Distance" van Margot volledig uit eigen hand geboren is, zowel tekst als muziek. ! En dat ondersteunen wij uiteraard heel graag.
 
Vlug naar www.oldskool.be en veel luistergenot ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eersteGentse Feestentickets bij FREE-TIME de deur uit
Vzw Uitbureau is gestart met de eerste gentse Feesten ticketverkoop: met de nieuwe show van Els De Schepper 'Terug Normaal'! de Gentse Feesten vinden plaats van 15 juli tot en met 24 juli. 10 dagen boordevol ontspanning maar vooral cultuur voor jong én oud! Ga regelmatig eens een kijkje nemen op de website! Heeft u een Free-Time verwenpas? Dan betaalt u natuurlijk geen reservatiekosten!

Voor welke andere artistieke vertoningen nu al tickets kunnen gekocht worden, ziet u op het overzicht dat U krijgt bij het aanklikken van www.freetime.be

Free-time

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUNCH op 2 april samen met de Schlagerfestivalartiesten

Schlagerfestival

Op 1 en 2 april 2006 vindt in de Ethias Arena te Hasselt de eerste editie van het enige Vlaamse “Schlagerfestival” plaats, een organisatie van Ethias Arena en VTM.
Voor de ene de ultieme uitstap, voor de andere cult van de bovenste plank. Eén ding is zeker: het wordt een geweldig feest, een belevenis voor jong en oud, waar iedereen uit de bol kan gaan op de tonen van Laura Lynn, Vader Abraham, Jimmy Frey, Eddy Wally, Willy Sommers, Nicole & Hugo en vele anderen, ondersteund door Live Band en verscheidene suprise acts.

 

Op zondag 2 april zullen verscheidene artiesten vóór het optreden uitgebreid brunchen en u kan hierbij zijn!  Voor slechts 95 € per persoon (toegangsticket inbegrepen) kan u zich inschrijven voor een uitgebreide brunch van 2,5 uur in de aanwezigheid van o.a. Laura Lynn, Eddy Wally, Nicole & Hugo, Vader Abraham, Jimmy Frey en Jannes.  Bovendien reserveren wij voor u een plaats op de VIP-parking waarna u aan de VIP-ingang opgevangen wordt door onze hostesses.  De hostesses begeleiden u naar uw plaatsen op de VIP-tribune.

Prijs: 95 € (excl. BTW) per persoon

(Prijs incl. toegangsticket, VIP Parking, VIP onthaal en utgebreide brunch met artiesten)

 

Om in te schrijven of voor meer informatie kan u terecht bij Mieke Driesen op 011/299400.

U vindt de inschrijvingsformulieren ook terug op www.hetschlagerfestival.be 

 

 

Standaard tickets kosten 30 of 35 euro kunnen telefonisch besteld worden bij Sherpa op 070/345050 of persoonlijk gekocht worden in de Free Record Shop filialen!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor èchte tuinliefhebbers die popelen van ongeduld


Tuinaannemers geven vanaf vrijdag 24 maart gedurende 13 weken het beste van zichzelf. Dan start een nieuwe reeks van het Vitaya-programma Bloemen en Pompoenen. De rubriek ‘Van puin tot tuin’ bevat telkens drie reportages die de kijker inspiratie bieden om de eigen tuin een opfrisbeurt te geven.

Van achtertuin tot zwemvijver
Het programma belicht heel uiteenlopende projecten van de professionele tuinaannemer. Zo wordt de aanleg van enkele voor- en achtertuinen gevolgd, maar ook minder voor de hand liggende projecten zoals een daktuin, een stadstuin en een zwemvijver komen aan bod. Deze rubriek komt voor het tweede jaar op rij tot stand met de steun van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.

In elke aflevering is een ruime variatie troef. Naast het verschil in tuintype zitten de besproken projecten ook steeds in een andere fase van afwerking. Ook de specifieke aanpak van de betrokken tuinaannemers zelf legt verrassende klemtonen.
De projecten worden gevolgd van a tot z. En zeg nu zelf: bent u ook niet nieuwsgierig naar het resultaat van een tuin die een ware metamorfose ondergaat? Samen met de lentekriebels zorgt dit programma ongetwijfeld voor de nodige energie om in eigen tuin aan de slag te gaan!

Uitzendschema op Vitaya van vrijdag 24 maart tot vrijdag 23 juni:  
Vrijdag: 19u
Zaterdag: 11u50
Zondag: 18u35
Maandag: 11u
Dinsdag: 23u45                             
Vrijdag: 4u25

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trefpunt op zoek naar het BRUSSELS stadsdialect in Gent

Zo gezegd, zo gezongen

Concertlezingen over stadsdialecten,
georganiseerd door Trefpunt, de KANTL en Muziekburo


Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde
Woensdag 29 maart om 20 u.
Academiegebouw - Koningstraat 18 - 9000 Gent



De grote stadsdialecten: Brussel

Trefpunt, de KANTL en Muziekburo organiseren in het voorjaar 4 avonden waarop telkens het dialect van één van onze steden 'gezegd en gezongen' wordt. Eerst komt een ervaren dialectoloog aan het woord over de taal van Brussel, Gent, Antwerpen of Brugge, en na de pauze is er een optreden van een groep muzikanten in datzelfde dialect.
Op 29 maart openen wij de reeks met Brussel.
De lezing over het Brussels dialect wordt gehouden door Sera De Vriendt.
't Createef Complot zingt in het Brussels.

Sera De Vriendt doceerde Nederlandse Taalkunde aan de VUB. Hij is kenner van het Brussels bij uitstek, en publiceerde o.m. een "Grammatica van het Brussels".

't Createef Complot stelt zich zelf voor.
’t Createef Complot bestoê vandoêg 12 joêr en in al daanen taaid zen d’er nogal wa complotteurs de revue gepasseid. Mo vandoêg bestoeg’et Complot oeit vaaif mannen en iên vraa (mo wa vui iên!). De repertoir van ’t Complot es wried different. In dei 10 joêr zen d’er deuzende tekste gesjchreive. Dei tekste, da’s van alles: zëlf gesjchreive, tekste van Vloêmingen ouver Brussel, volksleekes, Franse, Italjonsje en Oksitonsje poëzee, Ollandse cabaretiers, en surtout vuil Franse chansons van Brel, Brassens, Ferré, Barbara, Serge Gainsbourg. Enfin, ’t kan ni oep.
En vui de rest: en avant la musique en amuzeit aaile.



Volgende dialectavonden: donderdag 27 april: Gents met Johan Taeldeman, Walter de Buck en Wim Claeys.
Antwerps: 18 mei; Brugs: 22 juni.

Toegang: 5 euro; met reductie (studenten, 60+, werkzoekenden): 3 euro.
Voorverkoop: Muziek- en Theatercafé Trefpunt, Bij Sint-Jacobs 18, 9000 Gent.
tel 09 225 36 76, fax 09 233 10 37,

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 nieuwe producten krijgen label STREEKPRODUCT.BE



Mooie tradities uit heel diverse sectoren worden weer in de kijker gezet: een paasbier, Antwerpse handjes, de Vlaamse grijze garnaal… Met deze 10 nieuwe erkenningen telt Vlaanderen intussen 40 erkende traditionele streekproducten. Nieuw is dat twee traditionele streekproducten het Vlaamse label als overgangslabel gebruiken terwijl ze een Europees dossier voorbereiden: de Vlaamse grijze garnaal en de Poperingse hopscheuten.

De stuurgroep streekproducten van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, kende het label STREEKPRODUCT.BE toe aan de volgende producten:

- Oost-Vlaams paasbier
- Poperingse hopscheuten
- Oude Geuze uit het Pajottenland (twee producenten)
- Oude Kriek uit het Pajottenland
- Koffie uit de Leiestreek
- Antwerpse Handjes
- Vlaamse grijze garnaal
- Vlaamse gedroogde hesp
- Vlaams gerookt rundvlees

Alle produkten worden uitvoerig uit de doeken gedaan op www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met WIM LEYS @FUNDUM


Wim Leys is terug van eigenlijk nooit weggeweest. De voorbije jaren trok hij door Vlaanderen met zijn Nederpop Band. Die werd ingeruild voor een (gedeeltelijk) nieuwe bende vrolijke én straffe muzikanten. Samen gaan ze nu door het leven als Wim Leys & @fundum. Op hun repertoire staan vooral meezingbare en pretentieloze liedjes, in 99% van de gevallen in onze eigen taal.

Bij een nieuwe band horen ook nieuwe liedjes.  Bart Herman (die eerder ook al de tekst van “Elk z’n eigen gang” schreef) kroop speciaal voor Wim in zijn pen en schreef drie bijzonder leuke songs die dit jaar nog zullen uitkomen. En het belooft een drukke zomer te worden, want Wim Leys & @fundum toeren met “Vlaanderen Zingt”, de zomerse zangspektakels die overal in Vlaanderen massa’s zanglustigen op de been brengen. En er liggen al aardig wat optredens vast…

Een nieuwe lente vraagt ook om een nieuw geluid :  OP WACHT  is de nieuwe single van Wim Leys & @fundum, geschreven door Wim Claes en Bart Herman, in een productie van Marc Cortens, opgenomen in de BSB Studio in Brussel.  Wie het nummer wil horen, stemt zaterdag a.s. tussen 08.00 en 10.00 uur af op Radio 2 voor het programma 'Niets is zeker' en voor zij die graag eens een optreden meepikken van Wim Leys en @fundum (Judith Behets, Wouter Berlaen, Wim Vanderwesten, Steven Jacobs, Patrick Peeters) surfen als de bliksqem naar www.wimleys.be of www.marcdhollandermusic.be

Reageer (0)

22-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (22 - 29/3)

Ook deze week wordt het weerom genieten van enkele nieuwe uitgaven die zeker en vast in menig bibliotheekkast thuis horen. Mijn selectie voor deze week ziet er dan ook als volgt uit:

  Wie gepassioneerd is door de stad Gent hoeft niet te twijfelen om zich 'Het GENT boek' aan te schaffen. Voor amper 14,95 euro wordt U dan de trotse bezitter van een blokvormig boek waarin auteurs Leen Charles en Marie Christine Laleman vanuit hun ervaring bij de stadsdiensten Archeologie en Archieven (zeg maar: De Zwarte Doos) een boeiend overzicht geven van belangrijke momenten, feiten, figuren, plaatsen ... die tussen 60 000 vóór Christus tot 2006 in de Gentse stede hebben plaats gegrepen, geleefd hebben, gebouwd werden. Korte maar interessante teksten en vereeuwigde foto's maken het literaire initiatief tot een aangenaam kijk-en leesstuk. 'Het GENT boek' is uitgegeven door de uitgeverij Waanders (Zwolle) i.s.m. de stad Gent en wordt in België verdeeld door AGORA Uitgeverscentrum (Aalst/Erembodegem). Spurten naar de boekenhandel dus !

Met dit schitterende boek over de figuur van Karel Van Wijnendaele zitten we middenin de wereld van het wielrennen en is trouwens een ideale aanloop naar de 90ste editie van de gerenommeerde Ronde Van Vlaanderen die op zondag 2 april haar verloop zal kennen. Frederik Backelandt, Patrick Cornillie en Rik Vanwalleghem brengen als geen ander het verhaal rond de man die zijn volk leerde lezen via o.a. zijn gele 'Sportwereld' en het monument 'Het Rijke Vlaamsche Wielerleven" en beschrijft de Torhoutenaar niet alleen als journalist of flandrien, maar ook als manager-ploegleider èn als mythe ! Uitgeverij LANNOO (Tielt) heeft blijkbaar een pattent op prestigieuze uitgaven waarbij ook de modale Vlaming zich goed voelt ... niet alleen op het inhoudelijk vlak (boeiende teksten en  onvergetelijke fotografie) maar ook op het vlak van de portemonnee. Het boek 'Koarle' kost immers maar 39,95 euro MAAR biedt naast de 184 pagina's ook een CD-Rom waarop niet alleen de stem van Van Wijnendaele te horen is. Integendeel, oud beelmateriaal en een facsimile van zijn beroemde boek (zoals hiervoor reeds aangehaald) vervolledigen het geheel en maken de uitgave tot een waar wielermonument in de boekenwereld.

 Het laatste boek uit mijn wekelijkse selectie brengt het verhaal van Zainab Salbi die op amper 11-jarige leeftijd in de onmiddellijke omgeving van Saddam Hoessein terecht kwam. Haar vader werd immers uitverkoren om als piloot van de Iraakse dictator te fungeren wat met zich meebracht dat o.a. zijn familie verplicht werd aan het hof te leven, of om het in de woorden van Zainab te zeggen: leven in een gouden kooi. Op latere leeftijd werd ze door haar ouders uitgehuwelijkt aan een veel oudere landgenoot in Amerika en pas jaren later verneemt ze van haar stervende moeder het waarom. Een vreselijke waarheid die iedere lezer zal overvallen en versteld zal doen staan ... temeer omdat het hier niet gaat om een gewoon verhaal maar simpelweg om de èchte realiteit. Het boek 'De Gouden Kooi' is een aangrijpend boek dat volledig past in eenzelfde serie bestsellers ('Mijn woestijn' en 'De gevangene') en uitgegeven is door ARENA maar in België wordt gepromoot en verkocht door STANDAARD UITGEVERIJ. Tot slot geef ik U mee dat de prijssticker op het boek 18,50 euro staat vermeld. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS PINTJE PAKKEN in DE KUIP VAN GENT
Zo lazen we op 22/3/2006 op www.kuipvangent.be:

Het was al een tijdje geleden aangekondigd, we gaan gratis pinten weggeven als je voornaam (eerste voornaam) begint met de letter die hier vermeld staat. Om alle logica weg te nemen gaan we niet alfabetisch te werk. Elke week kiezen we een willekeurige letter. Dus 26 weken lang zal je hier de website in de gaten moeten houden.
Deze week is de letter "0" aan de beurt, dus toon je identiteitskaart en zeg het codewoord "LENTE". Van ons krijg je dan 3 consumatiebonnetjes. (het codewoord wordt dagelijks veranderd)
De volgende letters komen nog aan de beurt: abcdefghijklmnopqrtuvwxyz

Surf gerust zelf eens en ... santé, santé, santé ..... De Kuip van Gent (William en Christine) vind je op de Koornmarkt ... in Gent natuurlijk !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MISS BELGIAN BEAUTY 2007 nu ècht van start !



De 16de editie van de nationale verkiezing 'M
iss Belgian Beauty' is gestart onder een goed gesternte. In januari reeds hield organisator Ignace Crombé zijn Miss-Academie boven de doopvont en was hiermee alweer een stapje voor op de anderen. Zijn creativiteit kent geen grenzen en hierbij onderstreept hij dat hij zijn eretitel van ‘miss-maker’ zeker waard is. Zijn enthousiasme om zijn geesteskind nog steeds een nieuw elan te geven, schrijft hij toe aan de fantastische samenwerking met zijn huidige miss Belgian Beauty Céline Du Caju.
Op dinsdag 21 maart werden de 20 finalisten voor de verkiezing van 'Miss Belgian Beauty 2007' in de Wevelgemse 'Salons Cortina' aan de pers voorgesteld en enkele leuke weetjes geven ons een volgend beeld van de jongedames:
- onder de 20 finalisten zijn er 16 studenten, terwijl 4 meisjes reeds een beroep uitoefenen
- er zijn 15 nederlandstalige en 5 Franstalige finalisten
- d
e provinciale verdeling ziet eruit als volgt : West-vlaanderen : 2 - Oost-vlaanderen : 4  - Antwerpen : 4 - Limburg : 3  - Vlaams-Brabant : 2 - Waals-Brabant : 2 - Henegouwen : 1 - Luik : 1  en Namen : 1

 

Tot zaterdag 21 oktober 2006 zullen deze finalisten zich overal manifesteren in het land en in dezelfde periode als de echte politiekers campagne voeren, teneinde zoveel mogelijk stemmen achter hun naam te krijgen … niet alleen van de bevolking, maar ook van diverse gespecialiseerde jury’s.

Het ganse verhaal wordt trouwens opnieuw door VT4 in een 7-delige docusoap gegoten en vanaf september in de huiskamer gebracht. Maar wie niet kan wachten voor some 'hot news' ... surft nu meteen naar www.missbelgianbeauty.be

Maar ook op deze 'Pliets Plets' -site zal U trouwens met grote regelmaat geïnformeerd worden over de ervaringen van Celine, Ignace en de 20 finalisten die we langs deze weg alvast veel succes toewensen !

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAUL MICHIELS wacht op U !
I`ll wait (Whatever) 

Vanaf vandaag is de nieuwe single I'LL WAIT (whatever) van Paul MICHIELS verkrijgbaar !!

Een ballade op het lijf geschreven van Paul Michiels met een hoog soul-gehalte en een vleugje R&B … kortom een radiovriendelijke song.  Dit vertaalt zich dan ook in de hittip van de week van Radio 2.  

I’ll Wait (Whatever) is exclusief downloadbaar op www.belgianmusiconline.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOOMBAL JE MEE ?

Beste dansers en muzikanten,

 

Hou u vast op vrijdag 7 april om 20u op Klara voor 3u

Radio Boombal

 

Van 20u tot 21u: interviews, reportages, ziever, surprises,... en veel blabla

Van 21u tot 23u: LIVE Boombal

vanuit de Marconi Studio in de VRT, met ongeveer
100 dansers (klara-genodigden & bov-dansers)

 

met

AedO, Göze, Balbrozijn, Magister en Balla Vogala

 

En dan nu... onze OPROEP

Wij zouden het fantastisch, de max en vree wijs vinden dat er overal te lande Boombals en Boomballetjes gehouden worden.

Doe mee met uw gezin, vrienden, collega’s, of buren en samen dansen we op het

Grootste Boombal Aller Tijden

in zaaltjes, clubs, garages, klaslokalen, of ... bij u thuis

en ontvang misschien Rappe Ronny, de razendsnelle vliegende reporter die in volle vaart het land zal afschuimen op zoek naar uw stomende live-reactie

We vragen maar 3 dingen:

1- stem je radio af op Klara

2- zorg voor gratis entree. Wie een klein huis heeft kan makkelijk een bordje ‘Volzet’ aan de deur hangen als er genoeg buren die je nog nooit gezien hebt uw frigo leegdrinken.

3- stuur ons een mailtje met het adres waar men mag komen dansen op 7 april en wij voorzien op www.boombal.be een overzicht van alle Boombalhuizen.

 

Wat krijg je in ruil van ons?

Naast onze eeuwige dankbaarheid sturen wij jou de mini-cd van Magister.

Zo heb je meteen voor na afloop nog een halfuur balmuziek in huis.

Doe mee en laat heel het land mee swingen met

RADIO BOOMBAL

De frequenties van Klara in jouw streek vind je op

www.klara.be

Reageer (0)

21-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT OP 22 MAART ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op woensdag 22 maart (1 dag na de officiële start van de lente !) mag U weerom het één en ander verwachten op deze site. Het boekenpakket van de week, onze CD-selectie, kersverse berichten met aanvullende foto's ... met andere woorden, voor ieder wat wils.
Zit U nu nog te popelen om de aktiviteiten van Uw organisatie OF Uw eigen schrijfsels ook te zien verschijnen ? Stuur ze dan vliegensvlug naar plietsplets@pandora.be ... en met een beetje geluk staan ze er morgen ook op !
Tot dan !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Matador' Garland Jefferys komt naar Gent !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Herinner je je nog de hit ‘Matador’ uit 1980? De naam Garland Jeffreys zal ofwel een enorme bel aan het rinkelen brengen, ofwel compleet onbekend klinken. Iets daartussenin is weinig waarschijnlijk. Hoe het ook zij, de man heeft een stempel op de rockwereld gedrukt. Zijn carrière zweeft vandaag ergens tussen mysterie en cult. We kondigen zijn komst dan ook niet zonder enige trots aan. Op 5 mei komt hij naar de Handelsbeurs om zijn nieuw album voor te stellen. Bovendien stopt hij op zijn tournee slechts één keer in België. Dit concert mag je dus gewoonweg niet missen.

Surf voor meer info naar www.handelsbeurs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio 100 zoekt ... en zoekt ... en zoekt ...

STUDIO 100 ZOEKT FIGURANTEN

(JONGENS en MEISJES) VOOR NIEUWE TELEVISIEREEKS

  

Dit is jouw kans om te schitteren op het scherm, én om achter de schermen te volgen hoe een televisieserie wordt gemaakt!

Wie zoeken we ? 

-          je ziet eruit als 16 tot 18 jaar (meisje of jongen)

-          je hebt - liefst - ervaring met theater, film- of televisieopnamen

-          we kunnen op jou rekenen

 Wanneer zijn de opnames ?  Van half april tot en met eind juli 2006.

 In deze periode zullen er ongeveer zes opname-dagen gepland worden : dit zullen allemaal weekdagen zijn : je zal je dus moeten kunnen vrijmaken op die weekdagen (schooldagen). Wij zorgen er natuurlijk wel voor dat we de examenperiode ontzien, maar we draaien bijvoorbeeld zelden op woensdag. Er is een vergoeding voorzien.

 Opgepast : je moet je voor de hele periode kunnen engageren !

Zij die ook de tweede opnameperiode, van eind september tot eind december 2006, mee kunnen doen, hebben een voetje voor.

 Waar vinden de opnames plaats ? In de studio’s van Studio100, in Schelle (bij Antwerpen) – en één dag (of twee) in Mechelen.  

 Interesse? Mail gauw  je  cv (naam, adres, gsm en telefoonnummer, mailadres en geboortedatum) en een recente foto naar:

fedrik.de.beul@studio100.be     

Studio 100 - t.a.v. Fedrik De Beul - Halfstraat 80 - 2627 Schelle - (03/295.25.86) 

Vermeld zeker een telefoonnummer en mailadres waarop we je kunnen bereiken.

Brieven of mails zonder foto komen niet in aanmerking!

Wij contacteren je van zodra wij de selectie hebben gemaakt . Succes !! Maar ...


 STUDIO 100

zoekt ook 2-talige acteurs voor tewerkstelling in Plopsaland Adinkerke 

Voor seizoen 2006 zijn we op zoek naar enthousiaste polyvalente krachten met theaterervaring voor onmiddellijke indiensttreding (fulltime, ook weekends) uit de omgeving van Adinkerke 

De functie waarvoor in eerste instantie geselecteerd wordt, is die van showmaster in de Bumba Show. Deze show wordt dagelijks meermaals opgevoerd in het park in het Nederlands en het Frans.

Ben jij flexibel - minimum 18 jaar oud - tussen 1 m 70 en 1 m 82 groot èn tweetalig (Nederlands/Frans) ?

Heb je podiumervaring (mag ook in het amateurtheater zijn) en ga je graag met kinderen om?

 

Dan zou je wel eens onze man of vrouw kunnen zijn!

Stuur een gemotiveerde brief, een foto (portret en/of volledig) met je cv naar naar nicky.nuydens@studio100.be of

Studio 100, t.a.v. Nicky Nuydens, Halfstraat 80, 2627 Schelle,

en dat vóór 28 maart.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Zebrastraat in de ban van KUNST
 

Twintig jaar digitale en interactieve kunst in Zebrastraat

Met Update brengt kunstplatform De Zebrastraat in samenwerking met het Filmfestival Gent een uniek overzicht van twee decennia digitale en interactieve kunst: een collectie van 30 fascinerende en vaak spectaculaire installaties uit alle hoeken van de wereld. Nooit eerder vertoond in Europa, dit voorjaar in Gent!

De Zebrastraat in Gent verkent nu al een jaar lang een quasi onontgonnen terrein in het culturele landschap. Door kwalitatief hoogstaande exposities van digitale en interactieve kunst op te zetten, wil De Zebrastraat nieuwe kunststromingen en ongewone thema's in de kijker plaatsen.

De eerste grote tentoonstelling van het kunstplatform Zebrastraat was Stippels en Pixels en trok begin 2005 ruim drieduizend bezoekers. Van 1 april tot 8 juni 2006 gaat De Zebrastraat op hetzelfde elan verder met de expositie Update - de oorsprong, een initiatief in samenwerking met het Filmfestival Gent.

De tentoonstelling bestaat uit een collectie van dertig fascinerende en vaak spectaculaire installaties uit alle hoeken van de wereld. Rode draad is het thema 'oorsprong', gaande van de big bang en het ontstaan van het leven op aarde tot de allereerste kamervullende computers.

Veel van de getoonde installaties bestaan uit indrukwekkende, maar op het eerst gezicht levenloze machinerie: het is de bezoeker die ze tot leven moet wekken. Doordat de installaties reageren op bewegingen en de verplaatsingen of de geluiden van de verwonderde kijker, maakt deze effectief deel uit van het kunstwerk.

Update, de oorsprong, van 1 april tot 8 juni in kunstplatform De Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent. Open van woensdag tot zondag van 14u tot 18u. Voor scholen en groepen de hele week op afspraak. Toegangsprijs: ? 2,5. Meer info: www.zebrastraat.be.

Reageer (0)

20-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze website is vermelding waardig ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hé, wat mochten wij vandaag ervaren ? Een ware verwijzing naar deze webstek op een èchte Gentse website ... www.allesovergent.be ! Zo sympathiek dat we dan ook met veel genoegen de journalistieke site bij onze links hebben geplaatst ... onder 'Onvervalsd Gents nieuws'. Mercieeeeee, de mannen !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BARBARA DEX stelt op 30/3 haar nieuwe CD voor !
  

Dat BARBARA DEX terug hot is heeft ze bewezen op de Eurosong selectie voorrondes! Sterker nog de eerste single “CRAZY” uit haar nieuwe album “BLUE EYED GIRL” staat momenteel mooi op de 4de plaats te pronken in de ULTRATOP Single charts! Het album zelf is erg gevarieerd en een echte topper!   

Op donderdag 30/3 stelt BARBARA DEX Live (met de volledige band) haar album voor op een leuke plek in de omgeving van Grimbergen .... maar op 31/3 leest U er op deze site (bijna) alles over ! In het oog houden ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANDRINE op CLUBTOURNEE
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws van de bakkers ...
Vlaamse bakker in opmars

In 2005 steeg het marktaandeel van de Vlaamse zelfstandige bakkers voor het tweede jaar op rij. Ook op vlak van klantentrouw won de warme bakker opnieuw terrein. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het marktonderzoeksbureau GfK Services Benelux, uitgevoerd in opdracht van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw).

Tegen trends in
De Vlaamse warme bakkers vertegenwoordigden in 2005 samen een marktaandeel van 55,20%. In 2003 bedroeg dit 54,5%. Opmerkelijk is dat de bakkers sinds 2004 opnieuw terrein winnen in een markt die hen sterk onder druk zet. Zo blijven supermarkten steeds langer open en bieden ze vaak een ruim assortiment aan. Bovendien rukt het fenomeen “one-stop-shopping” op. Dit betekent dat de drukbezette hedendaagse consument uit tijdsgebrek al zijn boodschappen op één plaats doet. Elke dorpskern heeft tegenwoordig ook wel een supermarkt die een rechtstreekse concurrent vormt voor de zelfstandige bakker. Andere voedingsspeciaalzaken daarentegen zien hun marktaandeel wel krimpen in het voordeel van de distributieketens.

Sterk imago leidt tot verhoogde klantentrouw
Sinds 2004 merken we een verhoogde klantentrouw. De consument gaat met andere woorden weer wat vaker naar de bakker dan naar de supermarkt voor de aankopen van zijn brood. In 2005 besteedde de gemiddelde Vlaamse consument 61,7% van zijn uitgaven brood- en banket bij de zelfstandige bakker. In 2003 was dit slechts 60,5%. Na een jarenlange dalende evolutie zit de Vlaamse bakker dus opnieuw op het goede spoor. Zijn klanten zien hem als een passioneel vakman en vooral als dé specialist voor brood en banket.

Wie meer wil lezen, klikt gewoonweg op www.vlam.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs