Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
24-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De TOUR de FRANCE in GENT .... volg vanaf nu alles online !

De officiële website van de Tour in Gent en Oost-Vlaanderen is sinds kort online. Hierop vindt u een woordje uitleg over de Tour en zijn historiek, de evenementen die de maanden vóór en de dag van de Touretappe van Duinkerke naar Gent plaatsvinden en vele Tourweetjes. Ook is dit de plaats om de meest actuele informatie over de bereikbaarheid van Gent op te zoeken. Veelgestelde vragen die het Toursecretariaat en Gentinfo binnenkrijgen, zullen op deze website mét antwoord te vinden zijn, naast interessante links van Tourpartners en derden. Ten slotte vinden bedrijven en particulieren hier voorstellen voor VIP-arrangementen en het formulier om een eigen Touractiviteit te melden.

Wilt u op de hoogte blijven van alle Tournieuwtjes en –weetjes, schrijf u dan in op de Tour-nieuwsbrief op de website.

Screenshot indexpagina tourgent.be
 

www.tourgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT ... bruisend authentiek (nieuwe brochure)

Detail voorpagina brochure Gent, bruisend authentiek 


 

De 3e editie van de toeristische brochure ‘Bruisend Authentiek’ en het toeristisch stadsplan ‘Gent’ staat vanaf nu ter beschikking van de individuele bezoekers.

 

De brochure verleidt door een sfeervolle, kleurrijke cover met toeristische erfgoedbeelden. Doorheen de brochure onderstreept het beeldmateriaal, de luchtige lay-out en de kleurkeuze het typisch bruisende en authentieke karakter van Gent.

Inhoudelijk zijn de bezienswaardigheden in acht thema’s ingedeeld : het historisch patrimonium, de musea (inclusief Vlaamse Kunstcollectie en Museumpas), liturgische gebouwen en begijnhoven, gidsenverenigingen en koetsen, watertoerisme, evenementen en tijdelijke tentoonstellingen, podiumkunsten en praktische informatie. De teksten omvatten zowel historische informatie als praktische gegevens zoals openingsuren, prijzen en contactgegevens van de beschreven actoren.

In de brochure is een ‘interactieve’ checklist opgenomen die een overzicht biedt van alle bezienswaardigheden.

Via aankruisvakjes kunnen de items aangeduid worden die toeristen wensen te bezoeken of reeds bezocht hebben.

Een handig geheugensteuntje voor wie een volgend bezoek naar Gent in gedachten heeft.

Het thema ‘praktische info’ licht o.a. de gloednieuwe voetgangersbewegwijzering toe (vermoedelijke eindrealisatie plaatsing wegwijzers juni 2007). Dit is eigenlijk een toeristisch informatiesysteem voor voetgangers. 

Het is een onderdeel van het toeristisch onthaal, verzorgt een stuk de toeristische communicatie en bepaalt mee het beeld van een sfeervolle stad.

Centraal staat de indeling van Gent in clusters van bezienswaardigheden : het Historisch Centrum (gele bewegwijzering) en het Kunstenkwartier (blauwe bewegwijzering). Deze worden op hun beurt verder ingedeeld in zes (historisch centrum) en vier (kunstenkwartier) sites, met bewegwijzerde bezienswaardigheden (grijze bewegwijzering). Bijkomend vindt u er alle informatie terug naar mobiliteit, wisselagenten en contactgegevens van de toeristische diensten in Gent.

Bij de brochure wordt steeds een afzonderlijk toeristisch stadsplan meegegeven ter vervollediging. Dat plan sluit qua vormgeving aan bij de toeristische brochure. Ieder genummerd item in de toeristische brochure is terug te vinden op het stadsplan. Het zestalig vouwplan omvat twee plattegronden van Gent, namelijk een centrumplan en een overzichtsplan. Beide hebben een makkelijk hanteerbare legende.
Het centrumplan is hoofdzakelijk ontworpen voor individuele toeristen die reeds in Gent verblijven. Dit plan visualiseert de ligging van alle bezienswaardigheden, theaterzalen, kunstencentra, muziek-, film- en sportfaciliteiten.

Het overzichtsplan is een samengesteld mobiliteits- en hotelplan. Autocaristen en automobilisten kunnen op een overzichtelijk manier informatie vinden over parkings, Park&Ride, Kiss&Ride en de openbare werken aan de Keizer Karelstraat in het kader van het masterplan van de Nederschelde.

Voor toeristen die met het openbaar vervoer reizen, staan de voornaamste bus- en tramlijnen op kaart aangeduid die de spoorwegstations met het historisch centrum verbinden. Ook informatie over taxistandplaatsen ontbreekt niet.
De ligging van de hotels, camping en jeugdherberg wordt genummerd aangeduid op het overzichtsplan. Via een hotelindex wordt bijkomende informatie verstrekt per hotel.

Het stadsplan 2007 is dubbel zo groot als de editie 2006. Dit maakt het mogelijk om alle toeristisch relevante informatie op te nemen en een maximale gebruiksvriendelijkheid te bereiken.

De toeristische brochure werd gerealiseerd in samenwerking met Toerisme Oost-Vlaanderen en het stadsplan in samenwerking met vzw Gent Hotels.

 

De toeristische brochure heeft een oplage van 465.000 exemplaren in zes afzonderlijke taalversies (Nederlandstalige 150.000 ex., Engelstalige 105.000 ex., Franstalige 75.000 ex., Duitstalige 60.000 ex., Spaanstalige 55.000 ex. en Japanse 20.000 ex.).


Het zestalige stadsplan heeft een oplage van 800.000 exemplaren.

 

De nationale en internationale verspreiding zal gebeuren via het infokantoor van de Dienst Toerisme en van Toerisme Oost-Vlaanderen, via toeristische diensten van overige steden, de Stadswinkel, de buitenlandkantoren van Toerisme Vlaanderen, via culturele (musea, theater, muziek, e.a.) en toeristische (gidsen, rederijen, e.a.) instanties, hotels, horeca, de congressector, Universiteit Gent, het openbaar vervoer en via deelname aan beurzen en workshops.

 

De toeristische brochure ‘Gent, Bruisend Authentiek’ en het stadsplan ‘Gent’ kunnen gedownload worden op www.visitgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carte Blanche serveert witte asperges

asperge

Jawel, de eerste Belgische witte asperges zijn binnengekomen èn

één van de grote specialiteiten van chef Paul Rabati (Carte Blanche – Gent).

Het restaurant serveert deze reeds vanaf vandaag 23 maart.

Graag laten zij weten dat het restaurant uitzonderlijk open is
op PAASZONDAG ('s middags) met een speciaal menu!

Deze staat online op de site www.carteblanchepw.be

__________________________________________________________

 

De verrassingmenu's kunnen nog steeds afgehaald worden:

hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert aan € 36 p/p

__________________________________________________________


 start hier, de website opent in een extra venster


VERRASSINGSMENU
VANAF VRIJDAG 23 maart:
 
  *Sprankelend aperitief met hapjes.

  *Witte Belgische asperges in een velouté met vlaswijting.

  *Gevulde Mechelse koekoek met ganzenlever.
of
  *Parelhoenfilet appeltjes en parfum van calvados
.
  *Fijne dessertbereidingen met ananas en cocos.
of
  *Bordje met vier kazen.

  *Geurige koffie en zoet.

Menu met apero-wijnen-koffie inbegrepen € 62.50 p.p. all in.
Menu voor BOB met alcoholvrije apero en koffie inbegrepen € 57 p/p.

Restaurant Carte Blanche P-W

Martelaarslaan 321

9000  Gent

09/2332808 of 0478/540512

www.carteblanchepw.be
carteblanchepw@skynet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLOP en de PINGUÏN met klinkende namen



In het najaar van 2007 zal Studio 100 Filmproducties opnieuw een film van Plop & zijn vrienden in de bioscoop brengen: “Plop en de pinguïn”. Eerder werd al bekend gemaakt dat Leontine Borsato & Jacques Vermeire een rol zullen spelen in de film. Naast hen zijn ook bekende Nederlandse gezichten als Pierre Wind, Edo Brunner, Arijan van Bavel (beter bekend als Adje uit Mooi weer de Leeuw) en tevens Piet Paulusma te zien in de film. De regie is in handen van Dennis Bots, die ondermeer de succesvolle reeksen Rozengeur & Wodka Lime en Het Huis Anubis regisseerde, en ook een Zoop film. De opnames starten begin april.

 

Dat Jacques Vermeire & Leontine Borsato hun opwachting zouden maken in Plop en de pinguïn is geen geheim meer. Jacques Vermeire  zal de rol van Snorre de Poolkabouter gaan vertolken, en Leontine Borsato speelt de rol van de gemene eigenaresse ‘Louise’ van restaurant “De Gouden Pollepel”. Eerder was Leontine te zien in films als “Amsterdamned”, “Briefgeheim” & “Flodder” en op dit ogenblik is zij te zien in de Talpa serie “Voetbalvrouwen”.

 

Naast deze 2 klinkende namen zullen ook nog enkele bekende Nederlanders een rol vertolken in Plop en de pinguïn:

 

De bekende Nederlandse TV-kok Pierre Wind zal zijn opwachting maken in de film. Hij zal de rol van kok in restaurant “De Gouden Pollepel” voor zijn rekening nemen.

Verder zal ook acteur Edo Brunner een rol vertolken in de film. Edo acteerde al in TV-series als “Baantjer”, “Rozengeur & Wodka Lime”  en speelfilms als “De Griezelbus” en “Ja zuster, Nee zuster”. Momenteel speelt Edo de hoofdrol in de film “Dennis P.”.

 

Arijan Van Bavel is ook te zien in deze 7e plopfilm. Hij werd in een mum van tijd razend populair als “Adje” en is vaste gast in de shows van Paul De Leeuw.

Ten slotte komt Nederlands meest populaire weerman Piet Paulusma ook in een cameo rol voorbij.

 

In de zevende Plopfilm redden de kabouters een kleine pinguïn uit de handen van de gemene Louise (Leontine Borsato), eigenaresse van het restaurant ‘De Gouden Pollepel’. Deze venijnige dame wil duizenden pinguïns vangen op de Zuidpool, om hier exclusieve pinguïnsoep van te maken voor haar restaurant. Plop en zijn vrienden vertrekken naar de Zuidpool in een poging de pinguïns van de ondergang te redden.

 

Plop en de Pinguïn zal vanaf oktober 2007 te zien zijn in de Nederlandse & Belgische bioscopen.

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Reageer (0)

20-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NATALIA en BIEZEBAAZE komen naar Dikkelvenne



Op zaterdag 12 mei 2007 zet NATALIA Dikkelvenne op stelten!

De diva van de Vlaamse pop zal er staan en het beste van zichzelf geven om de fans, die uiteindelijk een jaar lang geen live concert van haar konden bijwonen,

een superconcert aan te bieden.


Na haar doorbraak in Idool 2003 schoot Natalia als een komeet naar de top van de hitparades, een plaats waar ze thuishoort.

De CD's This Time en Back for more bleven tientallen weken verkoopskanonnen. Natalia bevestigde ondertussen ook haar ijzersterke live-reputatie door het Sportpaleis samen met The Pointer Sisters op stelten te zetten.

En dat ze ook een stukje kan dansen, bewees ze dan weer in het VTM-programma Dansen met de Sterren.
Nu de problemen met haar stem stilaan van de baan lijken, heeft Natalia zich in de studio gestort voor de opnames van haar nieuwe album.

Dat ze dat album samen met haar grootste hits in DIKKELVENNE komt voorstellen, geeft u een unieke kans Natalia live te bewonderen. Bestel alvast de laatste tickets!

www.40jaarscd.be

 

In het voorprogramma: BIEZEBAAZE



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek het authentieke Frankrijk !!

Villages de Vacances  Zin om het ''verborgen' en authentieke Frankrijk te ontdekken? De verblijven die de Vakantiedorpen in Frankrijk voorstellen zijn op uw maat gesneden. Ze zijn opgezet als heuse initiatie op een streek. Daarbij bieden ze een comfortabel verblijf in een aangename omgeving, met een infrastructuur en een dienstverlening die een kwaliteitslabel dragen.

 

Voor een weekend of een langer verblijf, aan zee, op het platteland of in het gebergte, overal stellen de Vakantiedorpen u formules voor om uw eigen vakantie uit te tekenen. In volpension, halfpension of enkel huur (bungalow, appartement..), overal vindt u logies dat aan ieders wensen beantwoordt. De dorpen bieden bovendien voor elke leeftijdscategorie culturele en sportieve activiteiten die aansluiten op het lokale leven.

 

De Vakantiedorpen combineren authenticiteit, gezelligheid en vrijheid. Wie een echte vakantie 'op zijn Frans' zoekt, kan een weergaloze culturele ervaring opdoen. Geniet van een stimulerende vakantie aan een redelijke prijs, in een leuke omgeving waarin gezinssfeer, ontmoetingen met anderen en verrijkende ervaringen hand in hand gaan.

 

Om kennis te maken met het gedetailleerde aanbod van de Vakantiedorpen in Frankrijk, kunt u de betreffende pagina's raadplegen op de website van Maison de la France: www.franceguide.com

Reageer (0)

19-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 7de PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik zie mezelf niet als wereldreiziger, maar ik kom toch al eens ergens.

Ofwel ben ik net terug van een vakantie, ofwel ben ik alweer een volgende citytrip aan het plannen. Ik hou ervan om me steeds tussen twee reizen te bewegen… en om op reis te zijn natuurlijk.

“De wereld is klein” wordt al eens gezegd als blijkt dat jij en je gesprekspartner een gemeenschappelijke kennis hebben. Maar hij is groot genoeg om hem nooit helemaal te zien. Het is ook altijd weer verrassend  wat een uitwerking de Gentse skyline op me heeft als ik terug thuis kom.

Het gevoel dat ik krijg als ik op de afslag Gent-centrum tussen de flatgebouwen rijd met de Sint Pieterskerk aan m’n linkerkant en de 3 torens recht voor me, is er een van thuiskomen. Als ik meer dan een paar dagen weggeweest ben,  begeef ik me zo snel mogelijk naar de Graslei om me ervan te vergewissen dat we nog steeds in de mooiste stad ter wereld wonen.

En toch…krijg ik de laatste tijd het gevoel dat onze stad niet al z’n troeven gebruikt om te tonen hoe mooi ze wel is.

Ik was de laatste maanden in een aantal steden die qua geschiedenis, cultuur en volkse rijkheid stuk voor stuk een hoop minder te bieden hebben aan hun bezoekers dan ons Gent…maar wel alles uit de kast halen om zich van hun beste kant te laten zien.

 

In de Franse mosterdstad Dijon is er een gratis busje (zonder gouverneur Stevaert dan nog) dat het hele centrum doorkruist en toeristen dus ook op plaatsjes brengt waar ze anders niet naar zoeken.

Toeristen die hier een tram of bus nemen, betalen ongeveer anderhalve Euro per rit !

In Brussel, Leuven, Luxemburg, Maastricht, Aken,…staan overal pijltjes naar de bezienswaardigheden…hier staat er eentje aan het Belfort…als je goed zoekt !

Hoe vinden toeristen ooit het  prachtige klein begijnhof, de Oude Bijloke of het begijnhof in de Lange Violettenstraat ?

Om zo’n parels te zien, rijden we op vakantie honderden kilometers rond !

In alle genoemde steden hangen onder de officiële straatnamen borden met de straatnamen in het plaatselijk dialect… in Gent hangt daar niets.

Wetende dat we één van de rijkste dialecten van Europa bezitten, wetende dat het aan het uitsterven is, is dit een gemiste kans !

Zou het niet mooi zijn om onder “Keizer Karelstraat”, “Charlequinstroate” te lezen…of “Kuurmoart” onder Korenmarkt…of “Gloaze stroatse” onder “Pieter Vanderdonckdoorgang” ?

Het Frankrijkplein, het Woodrow Wilsonplein en het Graaf van Vlaanderenplein kunnen het samen met één bordje stellen, namelijk “De Zaujd”.

Ik weet zeker dat heel wat Gentenaars die hun dialect nog spreken, het zouden appreciëren om voor één keer niet in eigen stad voor alien te worden versleten maar in plaats daarvan hun moedertaal geofficialiseerd te zien.

Diegenen die van hun Gentstalige ouders het “schoon Vlaams van aan de Muide” geleerd hebben, zullen zich de sappige uitspraak van hun grootouders herinneren.

Nieuwe Gentenaars (West-Vlamigen…) zouden merken dat Gent ook een dialect heeft en de officieuze straatnamen misschien proberen uitspreken… wat dan weer schateren wordt voor ons !

Toeristen tenslotte, zouden zien dat deze stad en haar volk een eigen dialect hebben, dat ver genoeg van het Nederlands verwijderd is om van een taal te spreken.

Laat ons onze stad en z’n bijnaam eer aandoen en deze Fiere Stede en haar dialect weer leven inblazen !

Ik reken op jullie allemaal.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers, die ook iets willen te weten komen over de schrijver achter de signatuur.)

 

PATRICIA DE MARTELAERE GEEFT NIEUWE ROMAN UIT


 Cover 'Nachtboek van een slapeloze'
De Zottegemse auteur Patricia De Martelaere, met kleine ‘d’ dus…, heeft een nieuwe roman laten verschijnen bij de Nederlandse uitgeverij Querido. Niets meer en ook niets minder. Trouwens de schrijfster was eerder al laureaat van de Belgische Staatsprijs voor Literatuur, tweemaal was ze nominee voor de AKO-literatuurprijs en éénmaal shortlister op de lijst van de Libris Amicorumprijs en ze heeft een Gouden Uil in haar gekoesterde bezit. Voor de rst koestert ze een aantal andere literaie prijzen. De auteurs is duidelijk bekender dan haar gedrukte literaire werk.

 

“Nachtboek van een slapeloze” situeert zich in 1983 en vertelt het verhaal van een man van middelbare leeftijd, die de slaap niet kan vatten en die slaapstornis gebruikt om zijn dagboek te schijven. In zijn recentste herinneringen komt hij daarbij tot zijn vrouw en zijn drie kinderen, vooral zijn lievelingsdochter Catherine.

 

Patricia De Maertelare tekent een geloofwaardig individu, dat het meer dan moeilijk heeft met de vigerende werkelijkheid. Dat houd de spanning in haar werk.

 

“Nachtboek van een slapeloze” leest heel vlot en is voor liefhebbers van het ‘dagboekgenre’ een aanrader. Een boekje voor de nachttafel eigenlijk, dat je avond na avond vast pakt en er een scheut uit leest. Laat auteurt Patricia De Martelaere gerust je slaapgewoontes mee orchestreren.

Een uitgave van Querido - 16,95 €

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 APRIL: Nationaal benefiet tegen zinloos geweld

Logo vzw Zinloos Geweld

Met de steun van de Stad Gent organiseert vzw Zinloos Geweld op 12 april 2007 in de Gentse Capitole één nationale benefiet met bekende artiesten. Die dag is symbolisch, want precies 1 jaar na de moord op Joe Van Holsbeeck in Brussel. 12 april werd bij de oprichting van de vzw uitgeroepen tot de eerste Dag tegen de zinloosheid van geweld in Vlaanderen.

Volgende artiesten treden op: Danny Ronaldo, de groep 'MOO (muzikale humor met Ron De Rauw, Peter Merckx en Rembert De Smet die ook bekend is van de populaire jaren '80-popgroep 2Belgen), stand-up comedian Piv Huvluv (bekend van de programma's Comedy Casino en De Bovenste Plank op de VRT), Vitalski, Rik Tans (van de groep De Schedelgeboorten) & blueszangeres Kathleen Vandenhoudt, Miek & Roel (meter & peter van de vzw en pioniers van de Vlaamse protestsong) en Guy Swinnen (bekend van The Scabs). Acteur Kurt Defrancq (uit de één-serie "Thuis") presenteert.

 

Praktische informatie

Nationale Benefiet tegen zinloos geweld, 12 april 2007, Capitole Gent, 20.15 uur.
Tickets: 16 euro (exclusief reservatiekosten). Reservaties via Uitbureau 09 233 77 88.


In april 2006 werd de vzw Zinloos Geweld opgericht naar aanleiding van de moord op de 17-jarige Joe Van Holsbeek. De vzw wil aan de hand van allerlei acties mensen aanzetten tot meer verdraagzaamheid en minder geweld. Het hoofddoel is vooral bewustwording. Als symbool tegen agressie, geweld en onverschilligheid koos de vzw een vlinder.

De Stad Gent ondersteunt de initiatieven van de vzw en werkt eraan mee.

Want het stadsbestuur is er zich terdege van bewust dat niet enkel wetten en regels geweld en agressie in de maatschappij doen verminderen: ook burgers moeten zélf verantwoordelijkheid opnemen.

Logo vzw Zinloos Geweld


De “Vlindertegel”


De vzw Zinloos Geweld liet daarom een “Vlindertegel” ontwerpen om de bewustwording aan te wakkeren. In het kader van de gezamenlijke strijd tegen zinloos geweld kocht de Stad Gent reeds in de zomer 2006 zo’n vlindertegel en liet die plaatsen op de Ketelbrug, aan het justitiepaleis. De tegel moet mensen oproepen tot meer verdraagzaamheid en minder geweld. De Stad Gent wil zich echter niet beperken tot die ene tegel en kocht bij de vzw nog eens 26 vlindertegels aan. De bedoeling is om in alle 25 wijken en deelgemeenten van Gent een tegel te plaatsen.

Alle info op www.zinloosgeweld.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij de nieuwe TRAVOLTA op Saturday Night Fever ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 24 maart zal het Kollekasteel in Mariakerke (Gent) een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Vanaf 20.00 uur staat alles dan in het teken van "Saturday Night Fever" met uiteraard de muziek uit de jaren '70 en '80. Alle info vindt U op www.barneys.be/snf

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopig afscheid van Debby & Nancy



De nieuwe single van Debby & Nancy die sinds vorige week in de rekken ligt, is nu al een groot succes.
“Doe de struisvogel/Ik ben graag bij Debby & Nancy” kwam meteen nieuw binnen op de eerste plaats in de Ultratip Parade. Hiernaast is de single ook de hoogste nieuwkomer in de Vlaamse Ultratop Single hitlijst én in de Vlaamse downloadcharts.

 

Jammer genoeg was er zondag al de laatste aflevering van Debby & Nancy, maar ze namen afscheid in schoonheid. Zondag 18 maart vanaf 14 uur gingen Debby & Nancy samen met hun fans de gelukkig geadopteerde struisvogels bezoeken in Planckendael. Debby & Nancy trakteerden 400 kinderen (-12 jaar) op een gratis ticket. Planckendael zoals u het nog nooit zag vol My Spacers, robbedoezen en de hele Debby & Nancy hofhouding.

De single van Debby & Nancy is nog steeds downloadbaar via www.doedestruisvogel.be
en verkrijgbaar in de betere platenzaak.

Reageer (0)

15-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de winnaars van de VOICE MAIL-wedstrijd



Zoals beloofd haalden we de voorbije dagen enkele gloednieuwe CD-albums uit onze prijzenmand ... gewoonweg om de bezoekers van deze plietsplets-webstek op een aangename manier te verrassen. Deze keer gingen we voluit voor de nieuwste CD van VOICE MALE .... onder de titel "ON STAGE" (live-album). 15 toffe nummers die werden geregistreerd in diverse theater-en concertzalen in België, Nederland, Duitsland en Zwitserland.

U kon het album WINNEN  en méér dan 200 enthousiaste muziekliefhebbers hebben een correct antwoord gegeven op de vraag:

"Wie maakt naast Harald, Jan 1, Jan 2, Jo en Jean-Pierre deel uit van de 6-koppige formatie VOICE MALE" ?

Het correcte antwoord was: TIJL

Volgende winnaars ontvangen binnenkort de CD "ON STAGE" van VOICE MALE in de brievenbus .... proficiat:

Natascha Herman - Kortrijk
Marijke Verheulpen - Grimbergen
Jochen Poelman - Sleidinge
Joke Symons - Duffel
Sylvie Masscho - Aalter

Volgende week is er weer een wedstrijd ...... uitkijken en volhouden !!!!!

Reageer (0)

14-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke Belgische gemeente heeft een uniforme toeristische stek op het web... van Herstappe tot Lo-Reninge.

  In samenwerking met Uitgeverij Lannoo lanceert Dexia de toeristische website www.belgiumcuriosities.be waarop alle 589 gemeenten van België in de kijker worden gezet: van Heuvelland tot Virton. Het aanbod bestaat niet alleen uit een beknopte geschiedenis per gemeente maar ook uit een selectie van de 1500 mooiste, interessantste, gezelligste en opmerkelijkste bezienswaardigheden van België. Plekken die stuk voor stuk een dagje uit waard zijn.

De bezienswaardigheden die werden samengebracht op deze handige website kunnen volledig gratis en zowel in het Nederlands als in het Frans geraadpleegd worden, zowel de beschrijvende informatie als de praktische gegevens (zoals openingsuren, toegangsprijzen enzovoort). De onafhankelijke content en het globale overzicht maken BelgiumCuriosities tot dé referentiesite voor al wie meer wil weten over het toeristische aanbod van de Belgische gemeenten of een uitstapje wil voorbereiden.

Elke maand vindt u op de site een aangepast menu met aanbevolen uitstapideeën. Bovendien kunt u een snapshot van uw uitstap insturen. Uit alle mooiste, grappigste of origineelste inzendingen wordt een 'foto van de maand' gekozen. De winnaar ontvangt uiteraard een geschenk.

Deze tweetalige website is een initiatief van Dexia Bank België nv ter ondersteuning van de Belgische gemeenten. Uitgeverij Lannoo nv staat in voor de technische en inhoudelijke realisatie en zorgt ervoor dat de informatie zo actueel mogelijk blijft.

Meer info: belgiumcuriosities@lannoo.be   

Reageer (0)

13-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILL FERDY werd 80 jaar en vierde dit met concert in Antwerpen (11/3) en komt nu naar GENT (18/3)



Op ... 9 maart ... werd  WILL FERDY 80 jaar!!
En hiermee bewijst de naar Hoboken uitgeweken Gentenaar dat met een vat vol enthousiasme en liefde voor muziek de dagen op een aangename manier kunnen beleefd worden en dat de kwaliteit van het leven bepaald wordt door de persoon zelf. Het mag gezegd dat WILL FERDY ... ondanks enkele gezondheidsproblemen tussendoor ... altijd even jong is gebleven.
Rad van tong, het hart op de juiste plaats, nog steeds creatief en begeesterd door het Vlaamse lied 'met' inhoud èn ondanks alles nog steeds een èchte Gentenaar.

Op 11 maart vierde Will zijn verjaardag in zijn geliefde Arenbergschouwburg en het was duidelijk dat zowat gans muzikaal Vlaanderen erbij wou zijn ... is het niet als optredend gastartiest (zoals Jo Lemaire, Connie Neefs, Jo Leemans, Yasmine, Frank Dingenen) dan ongetwijfeld als aandachtig toeschouwer. Eerlijk is eerlijk ... Will Ferdy verdient dit!!!
Tegelijkertijd werd de nieuwe CD van Will voorgesteld ... maar daarover later meer.

Gentenaars kunnen ook in de eigen stad genieten van de talrijke chansons en mooie liedjes die Will Ferdy in zijn rijkgevulde carrière heeft vertolkt. Want op zondag 18 maart om 15.00 uur staan de deuren van Centrum Seleskest (op het grondgebied van zijn geboortedag en de prille jeugdjaren) wijd open voor een dubbelluik waarin Will centraal staat.
In het eerste gedeelte zullen o.a. Sabijn, Danny Sinclair, Dirk Lajoie en .... (??) een muzikale hulde brengen aan de 80-iger en zorgt Will in het tweede gedeelte zelf voor het nodige animo, begeleid door zijn muzikale rechterhand en duizendpoot Jürgen De Smet. Ikzelf (Johan Dhaene) mag de presentatie verzorgen en dat vind ik een bijzonder genoegen.

Kaarten voor de huldigingsshow in Centrum Seleskest - Sint-Salvatorstraat 38 - 9000 Gent op zondag 18 maart 2007 om 15.00 uur kan je nog verkrijgen via Hutson (09/225.54.51 - Langemunt 18 - Gent).

En als je dan toch in Gent rondkuiert (vooraf of achteraf) kan je ook nog eens terecht in 't Zuiden van Europa (Vrijdagmarkt) alwaar momenteel een tentoonstelling loopt over de carrière van Will Ferdy. Op vrijdag vanaf 11.00 uur, op zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur.



Voor meer info over Will Ferdy: www.willferdy.be en www.jurgendesmet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JEUGDAUTEURS ZATERDAG TE GAST IN MARIAKERKE

Op zaterdag 17 MAART 2007 vanaf 10.00 uur opent de Basisschool "De Wijze Eik" (Casier de Ter Bekenlaan - Mariakerke) haar deuren voor een jaarlijkse ontmoeting en kennismaking met de school als onderwijsinstelling.

 

Dit jaar staat alles in het teken van de Jeugdboekenweek en één van de pleisterplekken wordt ongetwijfeld het auteurshoekje waarin Filip Devos en Johan Dhaene enkele bekende jeugdauteurs ontmoeten en via een uitgebreid interview op zoek gaan naar de inspiratie van: 

 

11.15    Dirk Musschoot

Dirk Musschoot nu2

11.40    Katrien Van Hecke


 






12.30    Katrien Vervaele


 


13.30    Kathleen Vereecken


 

14.00    Pat Van Beirs


 



14.25    Riet Wille


14.45    Stefaan Van Laere + Antoine Bomon







De auteurs zullen tevens hun boeken signeren en maken van de gelegenheid gebruik om zelfs voor te lezen ... zodat de jeugd (en volwassenen!) opnieuw leert genieten van het boek.

 

Kom gerust eens af !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Column van onze Gentenaar vanuit Barcelona!!

  

Dit weekend werd alhier ter stede wederom de jaarlijkse partij FC Barcelona – Real Madrid georganiseerd. Deze partij is niet alleen een voetbalpartij, maar een begrip. En dan hadden we in België ook nog Stabdard - Genk en Genk – Anderlecht. Nu ben ik niet zo een voetbalgek maar een een goede voetbalwedstrijd kan ik wel apprecieeren. En hier in Spanje word U de kop weken op voorhand zot gemaakt met zo een Barça – Madrid. De kranten staan er bol van, leugens, halve waarheden, en nu en dan nog informatie ook. De sportkranten gaan hier sowieso al het ganse jaar over de toonbank als zoete broodjes, maar nu kan je er het Gravensteen met behangen. Het leukste van gans die zaak is op café zitten, allée dat is natuurlijk altijd plezant. Iedereen doet zijn zegje over Ronaldinho, Messi, en kompanen. De Madrid supporters daarentegen hebben het nogal moeilijk dezer dagen. Maar bij zo een partij leeft iedereen op. Zeker na een paar wijnen en pinten komen de tongen los. En de Spanjaarden kunnen lawaai maken. Dan was die partij bedrog, dan weet diene speler niet dat er een blaas in een bal zit, en zelfs de regering draagt hier de schuld van het niet winnen of wel winnen van een match. Toen Aznar aan de macht was, hij is Madrid fan, beweerden alle Barça fans dat Real Madrid bevoordeeld werd via via door de regering. Nu Zapatero aan de macht is, hij is Barça fan, gebeurt juist het omgekeerde. Dus de discussies laaien hier al fel op vooraller er nog maar een trap tegen een bal gegeven is. Zaterdagavond was het een uitgelezen moment voor de niet-voetbalfans om de topsnelheid van hun auto of moto uit te proberen, tijdens de wedstrijd kan je een boterhammetje eten midden op de grootste avenue van Barcelona gezeten zonder malheuren voor te hebben. De Cafés zitten hier overvol, en natuurlijk word er een deftig pintje gedronken. De wedstrijd zelf was knap om te zien, op 10 minuten tijd waren er al 3 doelpunten gescoord. Op het halfuur stond het al 2-2. De tweede helft heeft Barça dan met 10 man nog een gelijkspel uit de brand gesleept.  Een uur of twee na de wedstrijd luwt de drukte. Nog een paar kleine discussies en naar huis. Tot volgend jaar, want dan hebben we alweer een Barça – Madrid.

 

Tom Lievens

www.bloggen.be/tomlievens

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MisterKissKissBangBang concerteert in de Gentse Minard
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2007 organiseert de rockband MisterKissKissBangBang  onder de noemer

 ' MisterKissKissBAngBang plays Bond and beyond' 2 spetterende concerten met muziek uit de diverse James Bond-films.

 

Plaats van het gebeuren is de Minardschouwburg te Gent.

Kaarten via 09/267.28.28 (bespreekbureau Vooruit)

 

Het project in een notedop toegelicht: voor deze concerten staan 15 muzikanten en

4 danseressen op het podium.

De muzikele scoop omvat de tijdspanne van de sixties tot heden,

jazzy tot stevige rocksongs.

Het thema 'James Bond- muziek is actueel met de recent uitgebrachte film

 'Casino Royal' en de nakende DVD-release ervan.

 

Meer info binnenkort op deze webstek maar ook nu al op www.mrkkbb.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fansite Miss Belgian Beauty stuurt eerste nieuwsbrief
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We ontvingen vandaag de eerste nieuwsbrief van de fansite Miss Belgian Beauty waarin we te weten komen dat Ignace Crombé weer volop bezig is aan de Miss Belgian Beauty 2008 verkiezing.


- Zondag 4 maart : voorselectie Nederlandstalige kandidaten in Hotel Serwir te Sint-Niklaas
- Zondag 18 maart : voorselectie Franstalige kandidaten in Hotel Bedford te Liège
- Zondag 25 maart : definitieve voorselectie in Gosset Hotel te Groot-Bijgaarden (Brussel)
Doel : alle ingeschreven kandidaten herleiden tot 25 geselecteerden

 

Op dinsdag  27 maart is er dan de persvoorstelling van de 25 geselecteerden.

Woensdag morgen kan je dan de 25 geselecteerden zien op de fansite.

http://members.lycos.nl/belgianbeautyworld/

 

Ook  plietsplets zal aandacht geven aan de Miss Belgian Beauty verkiezing 2008

 

http://www.bloggen.be/plietsplets

 

Wil je meer weten over dit alles,bezoek dan eens de site van Ignace Miss Belgian Beauty en van Miss Belgian Beauty Anne Marie.

http://www.missbelgianbeauty.be

 

http://www.annemarie-ilie.be/

 

De Fansite van Freddy Vlassenroot wenst Ignace dan ook veel succes met de nieuwe Miss Belgian Beauty 2008 verkiezing

Reageer (0)

12-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Ryckaert ... een internationale en sportieve Gentenaar

Op deze webstek plaatsen we met grote regelmaat onze schijnwerpers op een Gentenaar die zich op één of andere manier zeer verdienstelijk maakt of als ambassadeur van Gent de nodige uitstraling geeft aan de stroppenstad.

Vandaag informeren we U graag over RIK RYCKAERT ... die o.a. in 2001 door het Gentse stadsbestuur met de titel van Sportambassadeur van de stad Gent werd vereerd.

Deze sympathieke Gentenaar, die we zondag j.l. nog aantroffen bij de talrijke supporters tijdens de topwedstrijd in 4de provinciale A - Mariakerke tegen Maria-Aalter (4-0), heeft een zeer succesvolle sportcarrière achter de rug, zowel in de zwemsport als in de waterpolo.
In deze laatste sport schopte hij het als speler tot jeugd- en senioreninternationaal en haalde daarbij brons op het militair WK in 1979 en werd ook Belgisch topscoorder 1ste afdeling in 1984. Daarna startte hij een trainerscarrière bij de Gentse Zwemvereniging, waarmee hij een kampioenentitel en promotie afdwong.

Ten slotte heeft hij ook nog een scheidsrechterscarrière uitgebouwd, met als hoogtepunt het behalen van het brevet van internationaal scheidsrechter waterpolo. Zo floot Rik een maand geleden nog de kwartfinale van de Europabeker tussen Barcelona CN (Spanje) en Sibenik (Kroatië) èn .... van 15 tot 18 maart staat Rik trouwens als scheidsrechter in het Israëlische Tel Aviv alwaar een kwalificatietornooi voor het Europees Kampioenschap wordt betwist met Portugal, Bulgarije en Israël zelf.

Alvast veel succes, Rik !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Geproefd" door Etienne Van Steenberghe (WIJNTIP)
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Stellenrust Chenin Blanc 2006

 

Het domein Stellenrust werd in 1928 gesticht in het populaire Zuid-Afrikaanse wijngebied Stellenbosch. Momenteel zijn er 250 ha wijngaarden in productie en dat betekent dat het wijngamma zeer uitgebreid is, zowel in rood als in wit. Ik proefde een ongelooflijk lekkere droge witte Stellenrust Chenin Blanc 2006. De wijn is afkomstig van 40-jaar oude stokken. De productie is met 30.000 flessen op jaarbasis eerder beperkt.

 

In het glas

 

De witgele kleur, met wat groene tinten op de rand, heeft een briljante schittering. De frisse, fruitige geur is heel zuiver. De aroma’s hebben zelfs een zekere complexiteit met nuances van appel, tikkeltje ananas en guava, hint sinaasappel, lindebloem en een vleugje honing. De aanzet in de mond is zacht. Het fruitige aspect blijft zich manifesteren. De smaak is soepel, heel sappig en bezit enige structuur. Het fruit van deze jonge wijn wordt goed ondersteund met fris zuur. Kortom, Stellenrust Chenin Blanc 2006 is een vlotdrinkende wijn. Kan gerust als aperitief geserveerd worden. Past zeker bij voorgerechten met avocado, garnalen, gamba’s en schaaldieren, pasta met basilicum en gefrituurde vis. Schenktemperatuur 6 tot 8°C. Stellenrust Chenin Blanc 2006 is een leuke wijn die een zomer lang smakelijke diensten kan bewijzen. Prijs 7,08 €

 

Te koop bij:

Van Hende Wijnimport, Provinciebaan 108, 9890 Gavere – Dikkelvenne

Tel: 09.362.94.95 - Fax: 09.362.41.54
Email :
info@vanhende.com - www.vanhende.com

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs