Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
02-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag derbytopper in waterpolo: EEKLO - GENT

Normaal gezien krijg je de info van de Gentse Zwemvereniging enkel bij hun thuiswedstrijden, maar voor de moeder der derby's MZV Eeklo-Gentse maken wij graag een uitzondering. Want extra vocale steun van de Gentse supporters daar in het stedelijk zwembad van Eeklo is altijd meer dan welkom ! Dus als je volgende zaterdag nog niet weet wat gedaan, hier is een alternatief !

Nu zaterdag is het zover, dan speelt de Gentse het competitiederby in het bad van Eeklo èn 1 week later kijken beide teams elkaar weer in de ogen (halve finale van de Beker van België). Die wedstrijd wordt in het Olympiabad van Brugge gespeeld


 

Als er nu 1 ploeg is die Gent intussen van binnen en van buiten kennen is het MZV Eeklo wel. De onderlinge confrontaties tussen beide ploegen staan altijd bol van sensatie. En dat zal zaterdag in Eeklo niet anders zijn. MZV is sinds een tweetal weken weer in de running voor de vierde playoffplaats. De Meetjeslanders gingen winnen in het bad van rechtsreeks concurrent Moeskroen en staan nu, met 1 match minder gespeeld, op 1 punt van de 4e plaats.

Bovendien is het zaterdag in Eeklo een extra feestdag, want de MZV-familie

neemt na de match afscheid van waterpolomonument Stefan Damman.

Hij speelt de laatste thuismatch van zijn lange carrière.


 

de laatste confrontaties tegen MZV EEKLO

 

seizoen 2006-2007

KGZV-MZV Eeklo 9-9

seizoen 2005-2006

KGZV-MZV Eeklo 14-10

MZV Eeklo-KGZV 9-6

seizoen 2004-2005

KGZV-MZV Eeklo 8-9

MZV Eeklo-KGZV 11-7

seizoen 2003-2004

KGZV-MZV Eeklo 8-9

MZV Eeklo-KGZV  9-7

seizoen 2002-2003

KGZV-MZV Eeklo 7-10

MZV Eeklo-KGZV 13-6

 

 

PROGRAMMA ZATERDAG 3 MAART

zwembad Eeklo, Oostveldstraat

18u voorwedstrijd Oud Eeklo-Oud Gent

19.45u   MZV  - KGZV
21.15u MZV- KGZV (reserven)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAYE STYLES tekent platendeal in 16 landen



Nu Kaye Styles in Vlaanderen potten breekt met zijn nieuwe single, ‘Cheat On You’, heeft hij een contract binnengehaald met het grootste Russische label: Megaliner Records. Mostiko, de platenmaatschappij van Kaye Styles, tekende een deal met Megaliner om Kaye’s nieuwste album ‘Main Event’ uit te brengen in maar liefst 16 landen!

 

Door deze nieuwe deal zal ‘Main Event’ uitgebracht worden in Rusland, Azerbeidzjan, Armenië, Georgië, Moldavië, Kazakstan, Kayestailistan, Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan, Turkmenistan, Oekraïne, Belarus, Litouwen, Letland en Estland.

 

Megaliner heeft oog voor goede artiesten. Ze waren recent al succesvol met enkele internationale artiesten zoals AVENTURA, TARKAN, O-ZONE, DESPINA VANDI, MOUSSE T, GLOBAL DEEJAYS en DJ SAMMY. Kaye Styles lijkt op dit moment zijn ‘Prison Break Anthem’-succes al te evenaren in Estland. Zijn single heeft er een top drie plaats veroverd in de airplaycharts.

 

Hier bij ons ligt ‘Main Event’ al een tijdje in de winkel met onder andere de singles ‘Prison Break Anthem’ en ‘Cheat On You’. Deze laatste single wordt dezer dagen grijs gedraaid op de grootste Vlaamse radiozenders en zal binnenkort ongetwijfeld hoog in de hitparade terug te vinden zijn.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALIM SEGHERS eet met de fans in Zingem (18/3)

Salim Seghers

Naar jaarlijkse gewoonte geeft Salim Seghers een eetdag, dit jaar vind die plaats op zondag 18 maart in Zingem.
Vanaf 12u kan je terecht voor een heerlijk diner met optredens van Salim, onder leiding van Theo, Johan en Colin.
Tussen de maaltijden in is er gelegenheid om te dansen.
Voor en na de optredens kan je vooral de 26-jarige Colin Daenen horen zingen.

Dit gezellig samenzijn kost 14 € / per persoon inclusief optredens, diner en apéritief met warme beenhesp.
Dit alles gaat door in Zaal Volkskring, Dorpsstraat te Zingem.
Reserveren kan je via de volgende telefoonnummers: 09/384.37.35 of 0478/41.18.12.
Noteer ook alvast in je agenda 5 augustus (verjaardagsbal) en 26 augustus (fandag), in Het Kempenhof te Balen.
Bron: www.salimseghers.tk

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.START TICKETVERKOOP BLUE NOTE RECORDS FESTIVAL GENT

Het Blue Note Records Festival 2007 vindt deze zomer plaats van vrijdag 6 tot dinsdag 17 juli. Het festival start daardoor dit jaar één week vóór de Gentse Feesten, enkel de laatste vier dagen vallen samen met het grote stadsfestival. De middeleeuwse kloostertuin van de Bijloke blijft de place to be.

Vanaf donderdag 1 maart kan u voor het Blue Note Records Festival tickets kopen via Uitbureau Gent: online via www.uitbureau.be, telefonisch via het nummer 09/233 77 88 of rechtstreeks in het Uitbureau in de Kammerstraat 19.

Uitbureau Gent is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9u00-12u30 en 13u30-17u30, op zaterdag van 10u00-12u30 en 13u30-16u30.

Elvis Costello - Circa 2000
 

Het festival maakte eerder al enkele klinkende namen bekend: Jef Neve Trio met de Italiaanse trompettist Flavio Boltro, Wynton Marsalis, dé internationale autoriteit op trompetvlak, en zijn Jazz at Lincoln Center Orchestra, Medeski, Scofield, Martin and Wood en Othin Spake in uitgebreide versie (het uitdagende trio van Teun Verbruggen, Mauro Pawlowski en Jozef Dumoulin versterkt door Zorn-bassist Trevor Dunn en harpiste Shelley Burgon).

Ondertussen mogen daar volgende nieuwe kleppers aan toegevoegd worden:
Charles Tolliver Big Band, de Del Ferro/Vaganée Group en voor het slotconcert op 17 juli zanger Elvis Costello en pianist Allen Toussaint,

Veel hoog bezoek dus en een swingende Blue Note zomer verzekerd!

Een gedetailleerd overzicht van de concertdata vindt u hier.
Nieuwe namen worden telkens aangevuld.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 8 maart is 't weer tijd voor de PAARSE ZETEL in Gent

Jean-Claude van Rijckeghem en Pat van Beirs  In de Paarse Zetel worden gesprekken gehouden op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis in de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent.

Tijdens de jeugdboekenweek zijn jeugdschrijvers Jean-Claude van Rijckeghem en Pat van Beirs te gast bij Griet Pauwels op donderdag 8 maart 2007.

Het schrijversduo kreeg vooral bekendheid door zijn meesterlijke roman ‘Jonkvrouw’. De levendige stijl en historische setting leverden de schrijvers de Thea Beckmanprijs 2005 en de Boekenleeuw 2006 op. ‘Jonkvrouw’ is dit jaar genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en staat ook op de shortlist van de Gentse jeugdliteratuurprijs ‘De Kleine Cervantes’: een selectie van zes boeken die door een jongerenjury van Gentse scholieren (12-14 jaar) worden gelezen en beoordeeld.

Gefascineerd door geschiedenis en verhalen, schreven ze eerder ‘Duivelsoog’ en ‘De zevende sluier’ met de 14-jarige Gentse antiheld Spijker in de hoofdrol.

Jean-Claude van Rijckeghem leidt ‘A private view’, het filmproductiehuis van ‘Science fiction’ en ‘Verlengd weekend’. Hij is coscenarist van ‘Kruistocht in spijkerbroek’ en ‘Man Zkt. Vrouw’.

Pat van Beirs is vertaler-tolk Engels-Spaans en maakte naam met de Vlaamse versies van ‘Finding Nemo’ en ‘Wallace & Gromit’.
Samen bedachten ze de grappige Vlaamse dialectstemmen voor de film ‘Chicken run’.
Recent schreven ze samen het scenario ‘Aanrijding in Moscou’, dat momenteel verfilmd wordt.

Dit Gents schrijversduo omschrijft zichzelf als ‘een stel moderne troubadours, die verhalen willen vertellen, in welke vorm dan ook’.

 

Volgend Paarse Zetelgesprek voorjaar 2007 :
donderdag 29 maart Pol Van Assche (tangospecialist)

 

De Paarse zetel
Griet Pauwels interviewt op donderdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur.
Gratis toegang. Deuren dicht om 12.30 uur. Geen reservering.
Locatie: Achilles Musschezaal, bibliotheek Zuid, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

Reageer (0)

01-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lotti veroverde BREDA
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(foto: Freddy Vlassenroot)

Woensdagavond trad Helmut Lotti op in een zo goed als uitverkocht Breda .

In het eerste deel van het concert seleceteerde Helmut een groot aantal nummers uit  zijn laatste dubbel cd "The Crooners ".

Hij zong o.a. een zeer gesmaakte versie van That’s Amore (Dean Martin) en “What a wonderful world” (Louis Armstrong) èn uiteraard ook enkele eigen geschreven liedjes!

Na de pauze werden de talrijke fans meegenomen op  een muzikale rondreis door de vorige cd's van Helmut ,

Helmut wisselde klassiek af met swing en latino muziek enz... allemaal met een ongekende flair die zeer gewaardeerd werd door het Nederlands publiek en getuige daarvan zijn de ongekende staande ovaties!

Véél te vlug kwam er weeral een einde aan de show maar niet voor Helmut de enthousiaste fans verwende met zijn medley van "The King " , het klassieke "Dessun Dorma " en nog een laatste rockmedley waarbij Helmut laat zien wat voor een gevarieerd artiest hij is!

Alweer eens het bewijs dat deze Gentenaar gewoonweg een raspaard is binnen de showbizzwereld.

Proficiat, Helmut !

Meer foto's ??? ... gewoonweg eens kijken op http://members.lycos.nl/plietsplets/

Reageer (0)

28-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

Nieuw boek Brusselmans Heeft Gentse roots

 

Veelschrijver (maar iedereen moet werken voor zijn boterham) Herman Brusselmans publiceerde bij Prometheus een nieuw boek : “Muggepuut”. Tenzij tegengesproken een eerste van zijn werken met een titel van het dialect ontleende signatuur.

 

Brusselmans leeft en werkt in Gent (Oudburg) en komt er onder de mensen.  Een schrijver moet dat doen wil hij de polsslag van de maatschappij voelen, waardoor dat hij overleeft.

 

“Muggepuut” is het verhaal geworden van ene Danny met de ongelukkige familienaam Muggepuut, die een eenzaam leven leidt in de Arteveldestad, ook al moest hij beroemd en erkend zijn wegens de negen romans die hij baarde. Een krantenbericht van een gedreven fan verandert zijn leven en zet hem aan tot introspectie.

 

Dat tekent de auteur en de vertegenwoordiger van de artistieke discipline waar hij mee bezig is. Bovendien doet hij dat met een (soms dol)komische voetnoot. Dat bezorgde hem positieve kritieken over de ‘taalgrens’ met Nederland heen.

 

Hij tast literaire grenzen af en dat maakt hem boeiend, uniek zelfs. Geen heilige huisjes meer, lijkt zijn stokpaardje. Meegenomen. Verhelderend. Demysteficierend.

 

“Muggepuut zou wel eens een klassieker kunnen worden. Verplichte schoolliteratuur in  3007… als de auteur al jaren allang op Campo Santo ligt.

Muggepuut  is uitgegeven door MANTEAU en kost 16,95 €

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KASK Hogeschool viert 40 jaar met studentenfilms



De opleiding animatiefilm aan de KASK Hogeschool Gent bestaat dit jaar 40 jaar en wist ondertussen een stevige internationale reputatie op te bouwen. Ter gelegenheid van deze verjaardag stelt het KASK in samenwerking met het Filmfestival Gent in De Zebrastraat een indrukwekkende tentoonstelling samen, opgebouwd uit tekeningen, schetsen, storyboards, voorstudies en natuurlijk de animatiefilms zelf.

Het veertigjarig bestaan van Europa’s eerste animatiefilmschool is een ideaal moment om stil te staan bij deze opmerkelijke opleiding die destijds werd opgericht door de visionaire filmmaker Raoul Servais. Internationaal gezien prijkt de opleiding ondanks haar relatieve kleinschaligheid, bij de meest vermaarde scholen. Het beste bewijs daarvan zijn de 40 studentenfilms die te bewonderen zijn op de tentoonstelling, stuk voor stuk erkend en geprezen op internationale filmfestivals.

40 jaar Animatiefilm Kask Gent, van 9 tot 28 maart in Zebrastraat 32, 9000 Gent. Open van woensdag tot zondag van 14 tot 18u. Gratis toegang.

Een tentoonstelling van KASK in samenwerking met Zebrastraat, Filmfestival Gent en dankzij de steun van Sony Center Gent, Duvel, Filliers en Labo Meuter-Tira.

Meer info: www.zebrastraat.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart: de SUPERKOTFUIF met Urgent.fm



Urgent.fm
organiseert op dinsdagavond 20 maart 2007 reeds voor de achtste keer de Superkotfuif, de grootste kotfuif van het jaar! Voor de tweede maal op rij wordt de Superkotfuif een nationaal gegeven. Naast de Gentse studenten fuift men ook in Antwerpen en Leuven weer mee. In totaal worden ongeveer 7500 deelnemende fuivers verwacht.

           

De Superkotfuif is gebaseerd op een eenvoudig concept: nodig vrienden en vriendinnen uit voor een kotfuif op dé bewuste avond, schrijf je kot tijdig in en.. beloof plechtig je kotradio af te stemmen op de juiste frequentie (Gent, Urgent.fm: 105.3fm; Antwerpen, O radio: 107fm ; Leuven, Radio Scorpio: 106fm). Je regionale radiozender voorziet je feestvarkens dan van gratis drank en jouw favoriete muziek!

 

Vanaf middernacht verwachten we alle Gentse kotfuivers op onze gratis party -mét Happy Hour- in de Hobbit (Sint-Pietersnieuwstraat 103, Gent). Naast onze eigen befaamde Urgent.fm-dj’s maakt ook een special guest-dj zijn opwachting om er de plaatjes aan elkaar te draaien tot in de vroege uurtjes.

 

Wie wil deelnemen aan de Superkotfuif, kan zich vanaf vandaag inschrijven via de website www.superkotfuif.be. Een hele avond feestplezier gegarandeerd... snel inschrijven dus!

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond genieten in het Groot Vleeshuis (Gent)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gent Geniet Gezond 2007: SMAAKVOL BEWEGEN

9-16 MAART 2007

 

 

Eén week staat Gent weer in het teken van gezonde voeding.

 

Dit jaar organiseert Logo Gent vzw (Lokaal Gezondheidsoverleg Gent) samen met enkele partners de vierde editie van de gezonde voedingsweek. Er zijn tal van activiteiten in het centrum van Gent: tentoonstellingen, gezondheidstests, infobeurzen, winkeloefeningen, beweegplein en nog veel meer.

 

Het Groot Vleeshuis en de Oost-Vlaamse streekproducten mogen zeker niet ontbreken in de Gentse voedingsweek. Daarom kan je in dit prachtige, middeleeuwse gebouw terecht voor een uitgebreid, gezond ontbijt. Een ideale start voor een actieve of ontspannende weekenddag!

 

Datum: zaterdag 10 of zondag 11 maart 2007

Tijdstip: van 9 u. tot 11 u.

Waar: Groot Vleeshuis

Groentenmarkt 7 – Gent


Prijs per volwassene: € 7,00

(fruitsap, koffie/thee/chocolademelk, boterkoek, tijgerbroodje, peperkoek, sneetje ham, sneetje kaas, yoghurt, confituur, chocopasta en boter)

Prijs per kind (t.e.m. 12 jaar): € 4,50

(fruitsap of chocolademelk, boterkoek, tijgerbroodje, peperkoek, yoghurt, confituur, chocopasta en boter)

 

Reservatie gewenst.

 

   

Reservatie en/of inlichtingen:

Het Groot Vleeshuis

Groentenmarkt 7 - 9000 Gent

Tel. 09/223.23.24 - Fax 09/223.23.22

grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be

www.grootvleeshuis.be

Elke dag open van 10 tot 18 u. Maandag gesloten.

Reageer (0)

27-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen CRUCKE concerteert op 22/4 in Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beleef de authentieke operettesfeer van weleer!

 

ZONDAG 22 APRIL OM 15.00u

 

Evenementenzaal St-Bavo Gent

KOEN CRUCKE (tenor) en ANN DE PREST (sopraan)

Salonorkest 'Panache' o.l.v. Dirk Boehme


 

Werken van o.a. Mozart, Léhar, Gerschwin, Kalman, Puccini, Stolz,

Strauss, Andrew Lloyd Webber, e.v.a.

 

Tickets: 19 en 24 EUR

 

Info & reservatie: HUTSON, Langemunt 18, Gent - 09/225.54.51

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT was gaststad voor MISS TRAVESTIE-verkiezing
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(foto: organisator “Miss Michelle” met jurylid Pim – fotograaf: Freddy Vlassenroot)

 

Zaterdagavond j.l. beleefde het Gentse Centrum Reinaert weer eens een èchte hoogdag want niet minder dan 500 enthousiastelingen waren er afgezakt voor de   verkiezing van “Miss Travestie  2007” … vorige jaren nog in Brussel en nu in Gent.

 

Voor de 7de maal op rij mocht organisator Christoph Verschueren (zeg maar: “Miss Michelle”) fier zijn op de organisatie want met zo’n sfeer en gemotiveerde kandidaten kon èn mocht het niet misgaan.

 

Nadat de ‘dames’ zich in avondkleding al eens hadden vertoond aan het dolle publiek was er de steeds weerkerende persoonlijke voorstelling, waarbij een prijs werd uitgereikt voor het meest aantal sms’jes. Uiteraard waren de acts van zeer groot belang bij de jurering door Pim, Dille, Petra en Loes Van den Heuvel en dat resulteerde uiteindelijk rond 02.30 uur (zondagmorgen) voor volgende uitslag:

 

Prijs van de Sympathie: “Diva Divine”

Tweede Eredame: “Diva Zarina”

Eerste Eredame: “Jennifer”

Miss Travestie: “Miss Moonlight” (Berlare)

 

Alle foto’s kan je terugvinden op volgende links:

 

http://members.lycos.nl/plietsplets/

http://www.lesfollesdegand.be/

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADVENTURE AFFAIR ..... bedankt en blikt vooruit !

   Zondagavond 25 februari klokte Adventure Affair, de beurs voor spannende vrije tijd en avontuurlijk reizen, af op 15.143 bezoekers. De tevredenheid bij exposanten is groot. Bij TRAVEL & TALK kwamen heel wat reizigers tips en verhalen beluisteren van andere reizigers. Maja en Patryk Wezowski kregen ook menig ouder op de stand om nuttige informatie te krijgen over avontuurlijk reizen met jonge kinderen. En dat de lokroep van het buitenland om te wonen, studeren en werken groot is, werd nogmaals bevestigd door het succes van “Living Abroad”.

 

AVONTURIER VAN HET JAAR

 

Melis Joren, 20 jaar uit Herent mag zich dé avonturier van het jaar noemen. Hij scoorde het best op het avonturenparcours aan de ingang van de beurs, samengesteld door verschillende exposanten. Trots nam de winnaar trophee en prijs in ontvangst : een reis voor 2 personen naar Peru, ism Peru Outside.

 

BENJI

 

In samenwerking met BENJI- FUN kon je op 60m hoogte de sprong van je leven wagen. Niet minder dan 150 personen waagden de sprong voor 15 euro.

 

EMISSION IMPOSSIBLE

 

Het Vlaamse team Emission Impossible zal als eerste de rally Amsterdam-Dakar rijden met een wagen aangedreven op plantenolie. Dat maakten de teamleden Vital Cornelissen uit Zonhoven en Stefaan Anrys uit Gent bekend bij de voorstelling van hun project op vrijdag tijdens de beurs. Met de ecologische stunt wil het team het debat over milieuvriendelijk rijden aanwakkeren.

 

HET BANFF MOUNTAIN FILM FESTIVAL & REISVOORDRACHTEN

 

In hal 5 was het soms drummen in de tent waar zowel adembenemende voorstellingen van het Banff Mountain Film Festival werden vertoond als voorstellingen over verschillende bestemmingen door exposanten werden gegeven

 

4X4 ACTIV DORP

 

Gespecialiseerde 4X4 reisorganisaties stelden aantrekkelijke 4X4 reizen voor en ervaren reizigers hielpen ter plaatse met de voorbereiding van je toekomstige 4X4 reis. Ook dit jaar kon je een demo-rit meemaken of kijken naar spectaculaire demonstraties op het 10.000 m² grote 4x4 en Quad parcours.

 

Adventure Affair is er terug van 22 tot 24 februari 2008 met de 15de editie. Tot dan !

 

Meer info : www.adventureaffair.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim 51 000 Oost-Vlaamse fietsroutes gedownload



Er zijn vorig jaar welgeteld 51 245 exemplaren van de provinciale fietstroutes gedownload van de website van Toerisme Oost-Vlaanderen.

 

Absolute koploper was de Leiestreekroute. Dit fietstraject tussen Deinze en Gent is in 2006 niet minder dan 3168 keer van de website geplukt. Daarna volgden de Adriaan Brouwerroute in Oudenaarde (2848 exemplaren), de Eddy Merckxroute in Kluisbergen (2620), de Kastelenroute in Destelbergen (2458) en de Scheldevalleiroute 1 in Zwijnaarde (2349). Met andere woorden: vooral de fietsroutes in de Vlaamse Ardennen en in de streek van Gent kunnen op heel wat bijval rekenen. Van alle andere beschikbare routes werden er telkens tussen de 1000 en de 2000 kaarten binnengehaald.

 

Toerisme Oost-Vlaanderen besliste in de zomer van 2005 om de trajecten van de Oost-Vlaamse provinciale fietsroutes in pdf-vorm gratis op haar website beschikbaar te maken. Op het internet waren immers heel wat "piraatversies" van de provinciale fietsroutes te vinden. Vaak gaat het om uitgeschreven wegbeschrijvingen met daarbij ingescande of zelf getekende kaartjes. Er circuleerden heel wat verouderde versies van de trajecten. Op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen wordt de meest recente versie van de trajectkaart in een groot formaat aangeboden. De laatst toegevoegde route is de Drongengoed Fietsroute in het Meetjesland.

 

 

Wie niet over internet beschikt of de kaarten niet kan afdrukken, kan uiteraard nog altijd de brochures van de fietsroutes kopen (1,80 euro) bij de diensten voor toerisme. Voor die prijs krijgt u er een pak extra informatie bij, want op de website is alleen de kaartzijde van de brochure beschikbaar.

 

De routes downloaden kan op www.tov.be. Wie de eerste keer een route van de site wil halen, moet zich (gratis) registreren. U krijgt dan een paswoord toegezonden waarmee u de trajecten kan downloaden.

 

Meer informatie:

 

Toerisme Oost-Vlaanderen

Het Metselaarshuis

Sint-Niklaasstraat 2

9000 Gent

Tel. 09 269 26 00

e-mail toerisme@oost-vlaanderen.be

www.tov.be

Reageer (0)

26-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersverse berichten op 27/2
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Plietspletsers,

na een bijzonder druk weekend op de Gentse podiumbeurs in het ICC staan we weer klaar om U dagelijks een fijn aanbod van interessante items aan te bieden. Vanaf dinsdag 27/2 kan U op deze webstek kennis maken met "Muggepuut" van Herman Brusselmans in het Boekensienjalement (Freek Neirynck), de nieuwe "ROYALS" is uit en ligt in de krantenzaak, er is een nieuwe Miss Travestie gekozen in Gent, enkele nieuwe CD's en boeken krijgen een vlotte bespreking èn we overstelpen U met voldoende informatie over nakende evenementen en organisaties.

Heeft U zelf iets op stapel staan dat de nodige promotie kan gebruiken ? Stuur het gerust door op plietsplets@telenet.be en U hoeft er zelfs Uw geldbeugel niet voor open te doen. Want alle informatie wordt (in zoverre ze door de redactie wordt aanvaard voor publicatie) kosteloos op de webstek geplaatst ... dit is en blijft immers een informatieve webstek !!

Tot morgen,

Johan

Reageer (0)

23-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Podiumbeurs ..... zeker eens binnenwippen !!
  Truc   

Zaterdag en zondag worden alle organisatoren en cultuurliefhebbers verwacht op de GENTSE PODIUMBEURS in het ICC (Gent). Een groot aantal actieven binnen de wereld van de amatuerkunsten zullen er zichzelf voorstellen via een stand èn (eventueel) live-optredens ... artiesten en verenigingen die kunnen zorgen voor een fijne en aangename middag of avond binnen Uw organisatie en budget. Aan de initiatiefnemers zal het niet liggen want TONI FAKKEL JR. en DIRK LAJOIE zijn klinkende namen binnen de Gentse wereld en zelfs daarbuiten (denk maar aan de FAKKEL AWARD - dit jaar met laureaat Johan Stolzz).
Bent U op zoek naar cabaret, toneel, zan en dans, poppentheater, een avondje big band...... U vindt het op de Podiumbeurs.

De toegang is GRATIS en de beurs vindt U in het Internationaal Congrescentrum (Citadelpark)
U bent welkom op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur (optredens vanaf 11.00 uur) en dit tot 20.00 uur (zondag: 18.00 uur).
Deze beurs wordt ondersteund door het departement CULTUUR van de stad Gent.

Stad Gent - Logo

De ganse dag door zijn er optredens en ik heb het genoegen de twee dagen aan elkaar te mogen praten ... misschien tot dan ?

Foto

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smaakvol Bewegen in Gent

http://www.gent.be/pics/Gezondheid/gentgenietgezond2007.jpg

Van vrijdag 9 tot vrijdag 16 maart 2007 vindt de vierde editie van Gent Geniet Gezond plaats met als centraal thema ‘Smaakvol bewegen’.
Gent zet zijn tanden in gezonde voeding met enkele primeurs voor Vlaanderen.

Vooreerst is er een Smaakcentrum voor kleuters, een gloednieuw concept voor kinderen tot 8 jaar.
Geprikkeld door het Noorse project ‘Gapetitt’, groeide het idee om een smaakexperiment op te zetten voor kleuters.
Schepen Coddens en schepen Balthazar accepteerden het peterschap.
Zo kwam een boeiend samenwerkingsverband tot stand tussen Logo Gent (Lokaal Gezondheidsoverleg Gent), de Stad Gent, EVA vzw en Scolarest. Op vrijdag 9 maart om 12.30 uur wordt dit Smaakcentrum in de Lakenhalle plechtig geopend in aanwezigheid van alle partners van Gent Geniet Gezond. De kleutertjes van Basisschool Henri D’Haese zijn uitgenodigd als ‘proefkonijntjes’.
Vanaf zaterdag 10 tot woensdag 14 maart kunnen alle kinderen tot 8 jaar er terecht van 9 tot 17 uur om lekker te experimenteren met de smaken zoet, zout, bitter en zuur.

Na het smaakexperiment voert Oom Veggie de kinderen mee in de wondere wereld van gezonde voeding. En als goede gastheer heeft Oom Veggie ook nog een verrassing in petto: voel- en geurdozen met verborgen groenten. Daarna worden de kinderen in het Smaakcentrum opgewacht door de chef-kok. In het Shake-café mogen de kleine smaakexperts hun eigen fruitshake kiezen en nog even nagenieten van hun spannend avontuur (Lakenhalle – zaterdag 10 tot woensdag 14 maart van 9 tot 17 uur).

Wie echt de smaak te pakken heeft, kan woensdag 14 maart meedoen met de workshop ‘Kokkerellen’ en een heuse groentetaart maken (woensdag 14 maart van 14 tot 16.30 uur – De Wereld van Kina: de tuin, Berouw 55, 9000 Gent).

Maar er valt veel meer te beleven! Gent lanceert de eerste Veggie-day in Vlaanderen op donderdag 15 maart en nodigt Gentenaars uit voor een Veggie-avontuur. Donderdag wordt vanaf dan uitgeroepen tot groentendag, zoals ‘vrijdag visdag’. Alle stedelijke scholen, crèches, peutertuinen en dagverblijven, de Hogeschool Gent, Universiteit Gent en het personeelsrestaurant van Stad Gent gaan voor de gelegenheid alvast vegetarisch op donderdag 15 maart. Zij bieden extra vegetarische maaltijden aan en maken deze extra aantrekkelijk.


Gentenaars die zin hebben in een origineel en uniek uitje mogen op zaterdag 10 maart op de veggie-boot. EVA vzw verwent de smaakpapillen met een gratis aperitief en veggie-smaakmakers vanaf 11 uur. De veggie-boot ligt voor en vaart elk half uur naar enkele uitstekende restaurants die hen een lekker vegetarische schotel aanbieden. Studenten kunnen op donderdag 15 maart genieten van een uitstap met de veggie-boot. Vanaf 17 uur worden zij onthaald bij EVA vzw met een aperitiefje en elk half uur vertrekt er van daaruit een boot naar een van de deelnemende restaurants (EVA vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 130, 9000 Gent).


Smaakvol bewegen kan met tai-chi op zaterdag 10 maart (14 tot 15 uur) en op zondag 11 maart (10 tot 11 uur of 11 tot 12 uur) of nordic-walking op zaterdag 10 maart (13.30 tot 15 uur of 15.30 tot 17 uur). Wie de sticks in de hand neemt en zich waagt aan een initiatie Nordic Walking wordt daarna verwend met een drankje.

Of kies voor een overheerlijk ontbijt (zaterdag 10 maart en zondag 11 maart van 9 tot 11 uur) in het historische kader van het Groot Vleeshuis en doe nadien tai-chi op het Sint-Baafsplein.


In de gezondheidsbus kunt u op zaterdag 10 maart en zondag 11 maart nog even nakaarten over gezond leven (Sint-Baafsplein). De gezondheidsbus staat tijdens de spitsuren aan de Gentse stations (maandag 12 maart aan Sint-Pietersstation en dinsdag 13 maart aan Station Gent Dampoort). Een fruitige verwenactie voor de Gentse pendelaars.


Vragen over gezonde voeding? Vragen over diabetes? Wilt u uzelf testen? Kom dan langs in de Lakenhalle (zaterdag 10 maart tot woensdag 14 maart doorlopend van 9 tot 17 uur). Een gezondheidskiosk meet bovendien uw gewicht, body mass index, lichaamsvetgehalte, bloeddruk en hartritme. Voedingsdeskundigen en diabeteseducatoren beantwoorden alle vragen.

Wie nog op zoek is naar kennis over ‘gezond shoppen’ kan altijd meedoen aan de winkeloefeningen  (Lakenhalle - van zaterdag 10 tot woensdag 14 maart telkens om 14 uur).
Of breng een bezoek aan de Gezondheidsstraat n°13 waar u meer te weten komt over gezond wonen (Lakenhalle – zaterdag 10 tot woensdag 14 maart van 9 tot 17 uur).

Misschien bent u meer geïnteresseerd in de wondere wereld van KYS? Deze tentoonstelling over voeding en gezonde tanden staat opgesteld in de Wereld van Kina (woensdag 7 maart tot dinsdag 17 april - Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent).

Tijdens de opendeurdag van het Stadslabo op donderdag 15 maart komt u alles te weten over voedselveiligheid en voedselhygiëne. De geheimen van de lunchbox worden onthuld tijdens een workshop voor ouders en leerkrachten (Lakenhalle – woensdag 14 maart om 14, 15 en 16 uur).

Minister Demotte onderscheidde dit initiatief met de prijs ‘Gemeente in vorm’.

Een beloning voor de enthousiaste samenwerking van vele organisaties.

Voor het volledige programma zie website www.gentgenietgezond.be. De programmabrochure is ook te verkrijgen bij de Gezondheidsdienst Stad Gent of de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur).

Reageer (0)

22-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekende tv gezichten toeren al zingend door Vlaanderen

Een heleboel bekende televisiegezichten hebben zich verenigd in de “TV Band”. Met deze band gaan ze de komende maanden samen door Vlaanderen toeren.
Bijgestaan door een zestal muzikanten zullen ze een aantal solonummers brengen, maar er staan ook verrassende duetten op het programma. Het gaat allemaal om acteurs en actrices die graag zingen en entertainen.

 

En het opzet is duidelijk : ambiance en sfeer brengen op alle mogelijke evenementen in Vlaanderen. Je zal een aantal acteurs en actrices op het podium dingen zien en horen doen die je niet mogelijk achtte…   En ook het repertoire zal bijzonder breed zijn : van Coldplay over Jennifer Lopez, Tina Turner en The Beatles tot André Hazes.

 

De “TV Band” bestaat momenteel al uit Marijn Devalck,Loes Van den Heuvel, David MichielsMarleen Merckx, Frank Van Erum, Eric Goris, Wanda Joosten, Guillaume Devos, Ronny Daelman, Anneke Van Hooff, Kristine Perpête, Tatyana Beloy en Door Van Boeckel. De komende dagen zal de band aangevuld worden met nog enkele bekende namen.


   207_fons-20041230-114744    Photo: Tatyana Beloy



Je kan nu al terecht op de website www.tvband.be. Wie zich inschrijft op de nieuwsbrief maakt kans om het eerste optreden van de band achter de schermen mee te maken. De komende weken zal deze website ook nog uitgebreid worden met foto’s, nieuwtjes en een agenda.

 

De “TV Band” is vanaf nu exclusief te boeken bij Theaterbureau Marc De Coen, tel 03 778 18 54, bureau@marcdecoen.be.

Reageer (0)

21-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels vrijdag op de Ebbenhout Blues-tour



Zo Is Er Maar Eén
'Ebbenhout Blues' door Paul Michiels


Vrijdag kan u op Eén de achtste aflevering zien van "Zo Is Er Maar Eén".
In deze aflevering gaat men op zoek naar de mooiste song in het Nederlands over afscheid.


Paul Michiels brengt vrijdag Ebbenhout Blues van Wigbert. Pauls stem was ook te horen in de eerste reeks van Zo is er maar één, met een mannelijke versie van “De Roos”. Zoveel soul en zoveel gevoel, dat wou men graag terug in de 2de reeks.


Paul Michiels: "Ik heb voor "Ebbenhout Blues" gekozen omdat het een dijk van een liedje is. De woorden spreken tot de verbeelding en onze nederlandse taal, die soms nogal stug is voor dat soort liedjes, wordt handig verpakt in de verzen. Wigbert is een groot artiest met een eigen klank, woord- en componeerstijl. Het nummer heeft een hoog Cajun-gehalte en dat is typisch blank, terwijl het gaat over een zwart Afrikaans meisje dat terug wil naar haar land. Ik houd van liedjes met een knipoog ! Mijn versie is iets meer rockachtig met bluesy mondharmonica van de Belgische grootmeester Steven De Bruyn!"


Komt dat zien, komt dat zien !!!

www.paulmichiels.be
www.een.be/zoisermaareen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste ERKENDE “albino tijgerpython” nu te zien in Aquatopia
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Door de gebeurtenissen rond Mozart werd de intrede van onze nieuwste bewoner angstvallig geheim gehouden. Maar nu is het zover…..

Vanaf vrijdag 16 februari is er een nieuwe reuzengrote bewoner:

 

 een 5 jarige albino tijgerpython, Casanova genoemd!

 

Casanova heeft een indrukwekkende lengte en zal geen enkele bezoeker onberoerd laten. Casanova is meer dan 4 meter lang….

Het is een albino slang, waardoor het dier hypnotiserende rode ogen heeft en een lichte huid met prachtige tijgervlekken in witte en oranje tinten. Aquatopia’s Casanova is een imponerende reus die verleidt met zijn doordringende blik en koele melkwitte huid. In de vrije natuur kan de slang 7 meter worden, maar in gevangenschap bereiken ze zelden dit formaat.

Het dier heeft een plekje gekregen in het moerasgebied van Aquatopia, naast de leguanen. Om aan de drukte van onze bezoekers te wennen zit Casanova in een speciaal beveiligde, doorzichtige kooi. Zo kunnen onze bezoekers tot op enkele centimeters van Casanova’s fixerende blik naderen.

 

Mozart, de mannetjesleguaan, houdt van op zijn lievelingstak zijn “concullega” Casanova angstvallig in de gaten. Na zijn terugkeer bij zijn harem, kende Mozart zijn dominantie-gehalte een ‘boost’, waardoor sommige vrouwtjesleguanen liever op wandel gaan in Aquatopia dan zich naast Mozarts zijde te vleien.

www.aquatopia.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs